saskia1 01.08.11, 17:06 Witajcie, moze ktos bedzie tak uprzejmy i podpowie gdzie postawic autokar w Karlovych Varach?Czy sa tam jakies parkingi dla autobusów??z góry dziekuje za podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabelski_tuzin Re: Kralove Vary 01.08.11, 20:12 1. W pn. części miasta - na zach. od dworca Karlovy Vary dolni nadrażi, pomiędzy ul. Zapadni a torami kolejowymi. 2. W pobliżu Mirove namesti, na lewym brzegu rzeki. 3. W pd. części miasta - na prawym brzegu, dojazd mostem od ul. Slovenska. Pozdr. 13 Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Kralove Vary 01.08.11, 20:30 :) Ta miejscowość nazywa się Karlove Vary od Karla (imię) a nie od krala -króla.Jakbyś miała świeżych kierowców i tak wrzuciła np w GPS moglibyście znaleźć się np w König Bad w Hestii.:) Na ten parking na Mirovo namesti (przed dawnym hotelem Moskwa-teraz nazywa się jakoś inaczej) nie próbuj- tam jest mało miejsca zawsze zapchany i potem trudno zawrócić żeby wrócić na Slovenską. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Kralove Vary 01.08.11, 22:14 korekta : w König Bad w Hesji-mam po sąsiedzku biurowiec firmy o podobnej nazwie stąd "napisało się" :) Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: Kralove Vary 02.08.11, 09:26 wiem ze Karlove- tez mi sie tak jakos napisalo....Nie byłam tam , ale słyszłam ze pełno tam rosyjskich turystów i podobno to teraz ich kurort. grupy z Polski mało tam jeżdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: Kralove Vary 02.08.11, 15:43 > :) Ta miejscowość nazywa się Karlove Vary... Ta miejscowość nazywa się Karlovy Vary. Nie czepiam się, ale jak już poprawiać, to poprawiać na właściwą nazwę. 13 Odpowiedz Link Zgłoś