Dodaj do ulubionych

Włochy z Itaką

06.10.11, 10:56
Myślę już o urlopie w przyszłym roku i mam ochotę pojechać z Itaką na wycieczkę 7+ 7 "Królowe Południa". Może ktoś był w tym roku na tej imprezie i zechciałby się podzielić ze mną wrażeniami. Byłabym bardzo wdzięczna. Interesują mnie wiadomości zarówno na temat objazdu jak i pobytu na Sycylii, szczególnie dotyczące wyboru hotelu. Gdyby ktoś był zainteresowany mogłabym się podzielić wrażeniami z wycieczki objazdowej po Hiszpanii i pobytem na Costa Almeria na której byłam z biurem Sky Club.
Pozdrawiam Ela
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenkam1 Re: Włochy z Itaką IP: *.ghnet.pl 06.10.11, 12:14
      Proszę o podzielenie się wrażeniami z objazdu i pobytu na Costa Almeria.
    • elapos Re: Włochy z Itaką 06.10.11, 19:47
      Witam
      Jeżeli miałabym określić skrótowo - to było wspaniale!
      Zaczęło się trochę dziwnie bo już na miejscu dowiedzieliśmy się, że ponieważ było za mało osób ze Sky Clubu to jedziemy na objazd razem z Triadą.
      W ubiegłym roku byliśmy na objeździe w Maroku ze Skayem, wróciliśmy bardzo zadowoleni i dlatego w tym roku też wybraliśmy to biuro - a tu Triada!
      Szybko jednak pozbyliśmy się obaw bo okazało się, że autobus nowiutki bardzo wygodny, przewodnik, chociaż z małym doświadczeniem w Hiszpanii ale bardzo dobrze przygotowany , zaangażowany i kompetentny. Umiał zdyscyplinować grupę. Oczywiście być może nie wszyscy byli w pełni zadowoleni, bo przecież każdy lubi coś innego. Niektórzy bardziej woleli zwiedzać kościoły niż muzea czy zabytki a jeszcze inni woleli siedzieć w kawiarni czy hotelu. Dla nas było wszystko ok. Zwiedziliśmy cudowne miejsca - Madryt, Toledo, Sewillę ( cudowny Plac Hiszpański) Jerez, Gibraltar, Cordobę no i najważniejsze Grenadę z cudowną Alhambrą zwiedzaną w dzień i nocnym widokiem na nią podczas wędrówki po starówce. Nasz zachwyt wzbudziło prawdziwe flamengo oglądane w nocy w prawdziwej scenerii, czyli w grocie.
      Hotele na objeździe naprawdę fajne, no a Gibraltar oglądaliśmy także w nocy z piątego piętra pięknego 4 gwiazdkowego hotelu w którym mieszkaliśmy. Podróż do Almerii przepiękna , wśród gór i gajów oliwnych. W zasadzie to nie odczuwaliśmy zmęczenia, ponieważ nasz przewodnik Tomek wiedział kiedy i gdzie się zatrzymać ( piękne miejsce, dobra kawa).
      Oczywiście był pewien niedosyt, bo za mało było czasu żeby wszystko zobaczyć.
      Hotel w którym wypoczywaliśmy na Costa Almeria w Roqetas de Mar to Mediterraneo Park - i nie mogliśmy wybrać lepiej. To nie żaden drapacz chmur, lecz przytulny trzypiętrowy i trzy skrzydłowy budynek oblany dookoła wodą ( baseny). Niby turystów było dużo ale nigdzie nie było tłoku, jedzenie pyszne, pokoje piękne, czyściutkie, codziennie sprzątane, wszyscy uśmiechnięci i mili. Nasz pokój był bardzo duży, świetnie wyposażony, z olbrzymim balkonem na którym były leżaki, krzesełka i stolik, z widokiem na ogród, baseny i morze. Wiem, że były też gorsze pokoje ale my mieliśmy właśnie taki.
      Gdyby Sky Club miał w swojej ofercie Włochy na pewno w przyszłym roku pojechalibyśmy z tego biura ale niestety nie ma i dlatego chciałabym poznać opinie o wycieczce "Królowe Południa" z Itaki.
      Pozdrawiam Ela
    • elapos Re: Włochy z Itaką 10.10.11, 07:51
      Czy na prawdę nikt nie był w tym roku na tej imprezie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka