Dodaj do ulubionych

cwaniaczki forumowe a jezdza z biur

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 18:04
Mam pytanie do was ktorzy tak zachwalaja wyjazd na wlasna reke.
Jestescie tak bogaci ze drozej organizuecie samemu bo sprawdzałem wiele mozliwosci i nie ma bata zeby było taniej niz z jakims Touroperatorem . Na lato 2012 wychodzi oranizacja 2 x drozej niz z biura.
I nie podawac hoteli bez wyzywienia .Mnie interesuje ALL i hotel minimum 4 *.
Obserwuj wątek
    • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 20.10.11, 19:49
      A kogo to interesuje co Ciebie interesuje. Jeżeli jesteś aż tak bardzo sprecyzowany to idź do biura, zakup swoją wycieczkę i jedź!!!
      Po co wogóle chcesz o tym rozmawiać, skoro na wstępie deklarujesz, że nie chcesz słuchać.
      Wracaj do swojego zaścianka...

Kiepska prowokacja ;)
      • Gość: dzidek Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 20:11
        Tu raczej nie da sie sluchac co najwyzej czytac. A ciekawi mnie bo wszyscy tacy madrzy ze samemu to za pól ceny sie pojedzie na FULL WYPAS A po sprawdzeniu ze 20 stron oferujacych noclegi to i owszem ale do Hostelu i bez zarcia.A jesli jade juz gdzies zeby odpoczac to mam miec wszystko gotowe a nie matwic sie gdzie jest sklep albo konserwy brac do walizek
        • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 21.10.11, 07:42
          Co kto lubi, nie mam 18stu lat i nie bawi mnie picie przy basenie przez 2 tygodnie.

Jeżdżąc lubię być po 3-4 dni w jednym miejscu i potem zmiana, zrób coś takiego z biurem podróży to się dowiesz ile to kosztuje.

Przy czym mówimy o dwóch różnych rodzajach zwiedzania i wypoczynku
        • grodek75 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 21.10.11, 08:31
          Szkoda, że twoje postrzeganie rzeczywistości jest takie ograniczone.
          W cywilizowanych krajach sklepu się nie szuka, tylko po prostu do niego idzie bądź jedzie.
          A zamiast konserw w walizce można mieć kartę kredytową w portfelu.
          Odnoszę nieodparte wrażenie, że masz traumę po wyjazdach na kwatery prywatne w PL, a za granicę najdalej dojechałeś do województwa egipskiego na all inclusive i uważasz, że Pana Boga złapałeś za nogi.
          Nie powiem, kiedyś też jeździłem na All.
          Ale po kilku latach tego typu wyjazdów doszedłem do wniosku, że tak naprawdę tracę czas.
          Bo niezależnie od kraju pobytu każdy wyjazd wyglądał tak samo.
          I znudziło mi się.
          Teraz staram się organizować sobie wyjazdy sam.
          Nie twierdzę, że jest taniej niż z biurem podróży (bo na ogół nie jest).
          Ale jest bez porównania lepiej, bo sam jestem sobie sterem, okrętem i żaglarzem, jem i piję co chcę i kiedy chcę, a nie to co mi hotel zaserwuje.
          I powiem Ci ciekawostkę - w tym roku spędziłem z rodzina wakacje na Florydzie.
          Przez cały pobyt (3 tygodnie) wypiliśmy z żoną 1 dużą butelkę whisky (markowej, a nie bełta z All Inclusive) i czasem piłem sobie piwko (1-2 zimne i z butelki, a nie 5 litrów syfu z kija w plastikowej szklance).
          I jakoś wcale nie brakowało mi tego alkoholu. I postanowiłem sobie, że jeżeli nawet jeszcze pojadę z biurem podróży (bo wcale tego nie wykluczam) to na pewno nie na All Inclusive.
          Spróbuj kiedyś takiego wyjazdu, a docenisz.
          Pomijam już kwestię, że mnie wielką przyjemność sprawia organizowanie takich wypadów.
          I mam ogromną satysfakcję gdy żona i dzieci po wylądowaniu w Warszawie powiedzieli mi "Wiesz co (tatusiu)? Jesteś super organizatorem, to były nasze najlepsze wakacje".
    • grodek75 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 20.10.11, 19:57
      Ja nie organizuję sobie wyjazdów samodzielnie po to by było taniej.
      Robię to by było lepiej.
      Chlanie ciepłej i podłej jakości wódy mnie nie interesuje, dlatego też All Inclusive mnie nie kręci...
      --------------------------------------------------------------
      www.panoramio.com/user/2266955
      my.flightmemory.com/image/grodek75.gif
      • voyager747 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 20.10.11, 20:19
        nigdzie też nie jest powiedziane, że jak z biurem to ALL, że jak ALL to chlanie, że jak samodzielnie to w hostelu itp. To są uogólnienia.
        • grodek75 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 21.10.11, 08:36
          voyager747 napisał:
          nigdzie też nie jest powiedziane, że jak z biurem to ALL, że jak ALL to chlanie, że jak samodzielnie to w hostelu itp. To są uogólnienia.

Oczywiście, że nie.
          Ale to założyciel wątku zaczął uogólniać od razu w pierwszym wpisie.
          Jak anapisałem powyżej sam kiedyś jeździłem na all i nie potępiam tego w czambuł.
          Ale nie ma się co oszukiwać. Jak masz wszystko wliczone w cenę to niestety nie możesz oczekiwać super jakości. Bo hotel nic lub prawie nic na Tobie już nie zarobi i jest jedynie zainteresowany dostarczeniem Ci tego co musi przy jak najniższych kosztach własnych.
          --------------------------------------------------------------
          www.panoramio.com/user/2266955
          my.flightmemory.com/image/grodek75.gif
    • Gość: GREG Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.is.net.pl 21.10.11, 00:18

Teneryfa lipiec 2012

Hotel Gran Melia Palacio de Isora 5 * cena na marzec ITAKA KATALOG 8870 złotych w lipcu pewnie będzie z 10-12 tysięcy od osoby 2 posiłki.

Czarter TUI z Katowic 1550 zł zakup na tui.pl na lipiec 2012 w 2 strony.
      Hotel Gran Melia Palacio de Isora dojazd własny 700 Euro - 3100 złotych. dremtours.pl dojazd własny 2 posiłki. od osoby

samochód 600 złotych tydzień (parking hotelowy za free) taniwynajem.pl
      ubezpieczenie 30 złotych allianz direct
      łączny koszt to 5200 zł od osoby w sezonie 50 % ceny katalogowej z lipca 2011 roku.

Wiem miało być all, ale może jakoś może w 5 * z głodu nie umrzesz.
    • dociekliwy_0 przykład 21.10.11, 07:51
      Tak dla przykładu, że się da:
      Lanzarote 14-20 Listopada 2011
      Przelot - czarter 847 zł
      Hotel 4* aLL - 183 GBP = 924 zł
      razem: 1771 zł
      link do hotelu: bit.ly/pVWAEc

tak jak Ci wcześniej pisałem, nie moja bajka i mnie nie bawi taki sposób spędzania czasu.
      • Gość: kaska Re: przykład IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 11:52
        > Tak dla przykładu, że się da:
        > Lanzarote 14-20 Listopada 2011
        > Przelot - czarter 847 zł
        > Hotel 4* aLL - 183 GBP = 924 zł
        > razem: 1771 zł
        > link do hotelu: bit.ly/pVWAEc
        >
        > tak jak Ci wcześniej pisałem, nie moja bajka i mnie nie bawi taki sposób spędza
        > nia czasu.

Podałes lasty lasty z biur tez sa tanie w dobrej cenie a załozyciel szuka na lato 2012
        Ja osobiscie tez jezdze na ALL ale to nie chcodzi o zarcie ani wode porostu nawet głupia mineralna kosztuje 2 euro a w ciepłych krajach niestety trzeba duzo pic zeby sie nie odwodnic
        w Polsce pije około 2 litrów wody dziennie. A jadac z dziecmi to co chwiuoe jest mama pic mama frytki takze bez All wyda sie majatek
        • dociekliwy_0 Re: przykład 21.10.11, 13:01
          > Podałes lasty lasty z biur tez sa tanie w dobrej cenie a załozyciel szuka na la
          > to 2012

Nie chodzi mi aby nie jeździć na AI, co kto lubi i to jego sprawa, tylko wyzywanie tych co jeżdżą sami od cwaniaków i pisanie, że to jest niemożliwe jest lekkim absurdem.

Ten sam hotel w opcji AI 7 dni od 8 lipca 2012 roku kosztuje 262 GBP
          i to nie są żadne promocje tylko rynkowe ceny, jak komuś zależy i dobrze poszuka to pewnie i taniej znajdzie lub trafi na jakąś promocję.

swoją drogą popatrzyłem na lasty w tym terminie, wychodzi, że i tak są droższe:
          bit.ly/pmBkCu
    • Gość: moli Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 15:50
      A dlaczego zaraz cwaniaczki??
      > I nie podawac hoteli bez wyzywienia .Mnie interesuje ALL i hotel minimum 4 *.
      No i ten tom?

A czytałeś dokładnie o wyjazdach indywidualnych? czy gdzieś, ktoś pisał że np do Egiptu czy Turcji leciał samemu do 5* hotelu z all i płaci mniej niż w BP? Ja się z tym nie spotkałam. Natomiast można poczytać o wyjazdach organizowanych samemu w dalekie kierunki np Tajlandia, Wietnam, Bali, Sri Lanka czy Seszele i taki wyjazd jest tańszy niż z BP.
      • Gość: dzidek Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 20:01
        Czytałem akurat nmi tez nie chodzi o Egipt Tunezje .Stac mnie tyko na 2500-2700 od osoby oczywiscie na 2 tygodnie, BO MAM TYLKO TYLE URLOPU Zawsze wybierałem Turcje ale chciałem do Hiszpani ale niestety w tym zakresie cenowym sie nie da na siernia samemu tylko biuro w fiescie albo lascie.
        I dlatego napisałem cwaniaki bo jest kilka watków ze Grand Canaria za 2000 samemu jak sie zoranizuje.
        • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 21.10.11, 20:23
          > Czytałem akurat nmi tez nie chodzi o Egipt Tunezje .Stac mnie tyko na 2500-2700
          > I dlatego napisałem cwaniaki bo jest kilka watków ze Grand Canaria za 2000 same
          > mu jak sie zoranizuje.

Z takim budżetem to Cie nie stać na wakacje z biurem podróży na Gran Canarie w lecie na 2 tygodnie 4* ALL
          Badź realistą a określenia cwaniaczki użyłeś dość niefortunnie.

Poszukaj dobrze, bo za 757 GBP teraz masz 2 tygodnie na Gran Canarii co daję Ci jakieś 3790 zł, wyczekasz to bliżej wakacji kupisz taniej, a i przelot się znajdzie atrakcyjny.
          Zawsze to jest ryzyko, jednak coś za coś...

• Gość: GREG Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.is.net.pl 21.10.11, 21:59
          Kanary od maja do połowy września to termin poza sezonem. Tylko bp dają takie ostre ceny konsumując niższą cenę hotelu. Kupisz tani przelot będzie znacznie taniej niż w bp. Proste i sprawdzone.
    • amused.to.death Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 21.10.11, 22:50
      ale z czym ty masz problem?
      chcesz z biurem to jedź z biurem.
      Ja już kiedyś pisałam, że byłam w Egipcie samodzielnie - 2 tygodnie nie ruszałam się z miejsca. Mój wyjazd kosztował w zasadzie tyle co z biurem - wiem, bo spotkałam grupę, która była tam dokładnie w tym samym czasie i porównałam sobie koszty.
      Mnie nie interesuje ALL bo za bardzo lubię siedzieć w knajpach - różnych, a nie codziennie tylko hotelowej.
      • Gość: dzidek Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 07:35
        Wlasnie chciałem sobie samemu zorganizowac Ale niestety nie stac mnie na to bo Hiszpania 2 tygodnie na sierpnia ALL sam hotel wychdzi 4500 od osoby. A w tamtym roku kuzyn był z lasta na Fuerteventura 3.5 gwiadki ALL. za 2850 2 tygodnie
        I tutaj mam problem bo pod pływem niektórych watków ze jak to tanio samemu zadziałem impulsywnie. Wiec do jasnej cholery po co piszecie ze jak sie pojedzie na własna reke to oszczedzamy połowe niz BP.
        • deoand Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 22.10.11, 10:49
          A gdzie podziali sie ci co to klincowali na lotnisku w Berlinie czy Frankfurcie i zachwalali lasta jakiego złapali po tygodniu spania pod ławką pod spiworem . Czyżby Niemcy przekurzyli wszystkich Polaczków koczujacych na lotnisku . Jakos cisza sie zrobiła .

Jak pojedziesz w cztery osoby do Chorwacji i będziesz jadł zupki Amino to pewno bedzie taniej niż z biurem ale na Kanary to nie byłbym tego taki pewien .
          • mon320 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 22.10.11, 10:53
            Drobna uwga. Skąd takie przekonanie ,ze jak All to 2 tyg. non stop w hotelu i ochlaj?
            Następny stereotyp?.
            • Gość: Tomo Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.merinet.pl 22.10.11, 14:14
              mon320 napisał:
              Drobna uwga. Skąd takie przekonanie ,ze jak All to 2 tyg. non stop w hotelu i ochlaj?
              Następny stereotyp?.

Bynajmniej. To wynika z obserwacji.
              Poza tym po co kupować All Inclusive i płacić drożej niż za np. 2 posiłki?
              Po to by spędzać całe dnie poza hotelem, względnie żywić się w lokalnych knajpkach?
              Trochę byłoby to nielogiczne, nie uważasz?
            • maigold Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 22.10.11, 15:21
              Na te 2 tygodnie max. 3 dni przypada na całodzienny wyjazd poza kurort, przeciętny wykupujący AI jedzie na jednodniową wycieczkę. Nie słyszałam o osobach, które wykupują AI na dwa tygodnie i np. tydzień od rana do wieczora korzystają ze zwiedzania poza hotelem. Jeśli są to jakiś promil. Takie osoby częściej wykupują dwa posiłki. Oferta AI uziemia w hotelu, ludziom szkoda tych dóbr. Jest to oferta skierowana zdecydowanie do wielbicieli wylegiwania się na plaży/przy basenie.
            • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 22.10.11, 16:11
              > Drobna uwga. Skąd takie przekonanie ,ze jak All to 2 tyg. non stop w hotelu i
              > ochlaj?
              > Następny stereotyp?.

akurat w tym konkretnym przykładzie to autor wątku na wstępie zaczął uogólniać,
              potem sam napisał jakie ma wymagania, kierunek i jaki budżet.

Skoro z budżetem nie wiadomo czy załapie się na lasta (a jeśli tak to i tak go delikatnie przekroczy) to możesz mi powiedzieć za co ten człowiek ma zwiedzać, jeździć na obiady i imprezy do miasta? To czym dysponował już wydał i teraz będzie korzystać z tego co opłacił.

Co nie zmienia faktu, że tutaj many specyficzny przypadek ;)
        • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 22.10.11, 12:15
          > I tutaj mam problem bo pod pływem niektórych watków ze jak to tanio samemu zad
          > ziałem impulsywnie. Wiec do jasnej cholery po co piszecie ze jak sie pojedzie n
          > a własna reke to oszczedzamy połowe niz BP.

Może zamiast krzyczeć określ się gdzie chcesz jechać, piszesz o Gran Canarii a podajesz przyklad innego regionu, piszesz, że nie interesuje Cię mnie niż 4* a w przykładzie piszesz o 3,5*

Podałem Ci przykład tygodnia w Lanzarote 4* ALL za ok. 250 GBP, już nie chce mi się sprawdzać ceny dwóch tygodnii, a Ty uparcie twierdzisz, że taniej niż 4500 zł nie ma.

Chcesz to kupuj, nie chcesz czekaj na lasta, Twoje wakacje i Twoje pieniądze, tylko nie wmawiaj innym, że się nie da, bo Ty nie potrafisz znaleźć...
          • Gość: dzidek Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 19:26
            Znalezc znalezłem ale nie w tej cenie co mam do preznaczenia a przykład podałem bo Canria i Fuer.. to Hiszpania moze byc nawet Ibiza czy Majorka czy jakies tam inne regiony .
            I dalej sie niedowiedziałem jakim cudem wam samodzielnym udaje sie zaoszczedzic 40%.Bo według mnie z moimi załozeniami jest to niemozliwe.
            A interesuje mnie tylko All bo jestem lenizwy i nie chce mi sie nic zwiedzac .Byłem raz na fakultecie w Pamukale i powiedziałem nigdy wiecej zadnego zwiedzania. Dlatego wole sie uwalic na lezaku i miec wszystko w nosie.
            • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 23.10.11, 12:34
              > Znalezc znalezłem ale nie w tej cenie co mam do preznaczenia a przykład podałem
              > bo Canria i Fuer.. to Hiszpania moze byc nawet Ibiza czy Majorka czy jakies t
              > am inne regiony .

Wiesz, Hiszpania to duzy kraj, jak i regiony cenowo roznia sie znacznie, jezeli zalezy Ci na wyjezdzie do Hiszpanii a nie na konkretnym regionie to patrz na okolice np. Alicante, tam znacznie taniej znajdziesz to co oczekujesz.

> I dalej sie niedowiedziałem jakim cudem wam samodzielnym udaje sie zaoszczedzic
              > 40%.Bo według mnie z moimi załozeniami jest to niemozliwe.

Bo przyjales zle zalozenia !!! Przyjales, ze ktos kto jezdzi sam od razu jedzie na AI w jedno miejsce a to PODSTAWOWY blad jaki zalozyles. Ta metoda nigdy nie dowiesz sie jak to jest, a jak juz spedzisz pare lat pod rzad na AI w jednym miejscu i zechce Ci sie zwiedzic np. Azje, Syberie albo inne klimaty to na pewno zrozumiesz jak to jest, ze wychodzi taniej :)

> a. Dlatego wole sie uwalic na lezaku i miec wszystko w nosie.

Dla niektorych swiat nie konczy sie na lezaku przy basenie i troche z tym masz problem...
              pozdrawiam
            • maigold Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 23.10.11, 14:41
              Gość portalu: dzidek napisał(a):

> A interesuje mnie tylko All bo jestem lenizwy i nie chce mi sie nic zwiedzac .B
              > yłem raz na fakultecie w Pamukale i powiedziałem nigdy wiecej zadnego zwiedzani
              > a. Dlatego wole sie uwalic na lezaku i miec wszystko w nosie.

To jakie znaczenie ma kraj? Dla takich ludzi są dobre hotele w tanich krajach. Ten watek to prowokacja?
              • Gość: dzidek Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 19:56
                Zadna prowakacja .Poprostu jak pisałem wczesniej sa watki n aforum jak to tani samemu wiec wiem kiedy bede miał urlop to próbowałem cos zorganizowac w Hiszpani ale niestety sie nie da tanio samemu. Wiem pisaliscie ze samemu to 2 dni tu 3 dni tam .Ale takie cos to nie dla mnie.Zwiedzanie nasza rodzine meczy.
                • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 24.10.11, 16:27
                  > Zadna prowakacja

nie wiesz czego chcesz, nie wiesz gdzie jechać, nie rozróżniasz rejonów Hiszpanii, podajesz przykłady, które nie zgadzają się z Twoimi wymaganiami, podajesz przykłady, na które i tak Cie nie stać, nie czytasz co Ci się radzi i tak można by wiele więcej.

Jeśli to nie jest prowokacja (oby była) to wybacz ale stan Twojego intelektu pozostawia wiele do myślenia...
                • amused.to.death Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 26.10.11, 09:45
                  ale jak cię zwiedzanie męczy i chcesz mieć ALL to w sumie co za różnica do jakiego kraju jedziesz?
                  • Gość: :-( Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 10:14
                    Nie ważne że nie będzie mieć pojęcia co jest w kraju do którego pojechał i że nic nie widział, bo z hotelu się nie ruszał, ważne że przed rodziną i znajomymi powie gdzie był na wakacjach, że "zaliczył" kolejny kraj. Widać dla nie których tylko to się liczy. Smutne lecz prawdziwe:(
                    • amused.to.death Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 26.10.11, 10:19
                      ale dlaczego smutne?
                      Jeśli ktoś najlepiej odpoczywa z ALL przy basenie to w sumie jego sprawa.
                      • dociekliwy_0 Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 26.10.11, 20:24
                        > Jeśli ktoś najlepiej odpoczywa z ALL przy basenie to w sumie jego sprawa.

ale to nie był temat jak najlepiej odpoczywać, a facet na wstępie zwyzywał wszystkich co jeżdzą sami określając ich mianem "cwaniaczków"

a potem się okazało, że nawet nie wie gdzie chce jechać, nie widzi różnicy pomiędzy Ibizą a Costa Blanco itd.

raczej tutaj jest problem!!!
                        jest to jego sprawa, tylko trolluje nie czytając opinii i postów innych, a to kolejny problem.
                        • Gość: dzidek Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 06:28
                          W duszy mam chwalenie sie przed rodzina czy znajomymi gdzie nie byłem bo nawet nie mam NK ani innych tych bzdur.
                          Fakt moze nie wazne w jakim kraju bede odpoczywał ale jesli pisze sie w niektórych watkach jak jest tanio to dlaczego mam nie jechac nawet na Dominikane. Ale niestety napisałem cwaniaczki bo tutaj sie wszyscy wymadrzaja a w rzeczywistosci leca do biur i kupuja Egipt. I to mnie wkur..
                          Moja praca polega na jezdzie busem kraj i nieraz Eu. Wiec mam prawo uwalic sie i nic nie robic przez 2 tygodnie i nic nikomu do tego .

• Gość: jusia Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur IP: *.183.239.83.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.10.11, 23:38
                            Doskonale Cię rozumiem, bo sama jakieś 2 lata temu zachęcona opowieściami forumowymi jak to tanio można sobie zorganizować wczasy na Kanarach przekopałam i przestudiowałam wszelkie strony z połączeniami lotniczymi, hotelami i apartamentami i to co udało mi się najtaniej znaleźć dla 2+1 było o 1,5 tys. tańsze od oferty biura ale niestety tylko ze śniadaniami a nie All jak w biurze, więc suma sumarum nic taniej.
                            Pewnie dlatego nie wyszło mi taniej ponieważ:
                            - mam dziecko w wieku szkolnym i pasują mi tylko terminy wakacyjne- high sezon,
                            - mieszkam w Wwie i nie chce mi się tłuc wiele godzin samochodem do Berlina lub Rzeszowa żeby złapać o kilka stów tańszy lot, który po doliczeniu benzyny i parkingu na 2 tyg wcale nie wychodzi taniej,
                            - lot z 2 przesiadkami i noclegiem lub wielogodzinnym koczowaniem na lotnisku też nie wchodzi w grę, ponieważ jadę odpocząć a nie dobijać się wyczerpującą podróżą,
                            - szukam hoteli/apartamentów z fajnym basenem, blisko plaży a nie gdzieś przy autostradzie albo w 'krzakach'.
                            Te wszystkie okoliczności sprawiają, że niestety najtaniej wychodzi mi złapać w grudniu jakąś ofertę first minute, na początek lipca, bo w sierpniu są już wyższe ceny, z tego względu, że większość zachodniej Europy jeździ na wakacje w sierpniu i ceny idą wtedy w górę.
                            Wybieram także często Grecję, która jest tańsza niż Kanary, ma cieplejszy klimat w lecie i cieplejsze morza. Do tego tylko 3 (a nie 6) godzin lotu z Polski. Na wyspach życie płynie swoim torem z dala od strajków i kryzysu w Atenach więc może tam poszukaj tańszych wczasów, jeśli Egipt już Ci się znudził a podobnej cenowo Tunezji lub Turcji nie bierzesz pod uwagę.
    • maigold Re: cwaniaczki forumowe a jezdza z biur 22.10.11, 15:33
      Jeżdżę i sama i z biurami. Wycieczki z biur do europejskich stolic są o wiele droższe niż zorganizowane samodzielnie. Co z tego, że hotel ma gwiazdkę więcej, skoro znajduje się na zadupiu. Zorganizowanie takiego wyjazdu nie wymaga ani wiele czasu ani przygotowań. Taniej i lepiej niż w biurze.
      Wiele objazdówek po Europie jest taniej z biurem. Poza Europę taniej samemu (gł.Azja), ale to wymaga przygotowań, czasu.
      Myślę, że błędnie założyłeś, że Ci organizujący wyjazd samemu chcą AI w hotelu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka