Dodaj do ulubionych

Restauracje dla grup Paryż

19.04.12, 21:24
Poszukuję restauracji gdzie można zjeść dobrze i tanio w Paryżu i gdzie mile widziana jest cała grupa. Ktoś ma namiary?
Obserwuj wątek
    • voyager_pl Re: Restauracje dla grup Paryż 19.04.12, 22:00
      Może zrozumiesz.Wiele firm turystycznych walczy o zlecenia.Biją się dosłownie na ceny.I jak Ty sobie wyobrażasz? Ze ja podam Tobie (wypracowany przez inne biuro) szlak? czyli tanią restauracje w Paryżu?
      Szukasz tu frajerów? może znajdziesz,wielu nie rozumie co tzn wolny rynek.
      A inna sprawa to forum dla pilotów ,nie organizatorów.
      • pajl-otka Re: Restauracje dla grup Paryż 19.04.12, 22:16
        Sęk w tym, że jestem pilotem - nie organizatorem.
        • voyager_pl Re: Restauracje dla grup Paryż 19.04.12, 22:29
          Z twoich postów to nie wynika.
          A nawet jeśli to uważasz za"normalne" dzielenie się info na temat "super okazji " na publicznym forum,które czytają firmy startujące w przetargach itp itd? Kumasz?A może jesteś z tych co"mnie kiedyś pomogli to i ja pomogę?I tak w "kółko macieju"? bezmyślnie?
          • pajl-otka Re: Restauracje dla grup Paryż 19.04.12, 22:38
            Masz rację. Tylko gdzie pilot, który bardzo dobrze zna Paryż prywatnie ale nigdy nie był tam z grupą może się dowiedzieć do której restauracji go wpuszczą, a którą interesuje tylko klient indywidualny?
            • voyager_pl Re: Restauracje dla grup Paryż 19.04.12, 22:57
              "zamajluje" z pytaniem z do restauracji ,które mija na trasie swoich prywatnych wycieczek.Często uzyska super cenę dla grupy.
              • pajl-otka Re: Restauracje dla grup Paryż 19.04.12, 23:01
                a widzisz na to nie wpadłam;) Dziękuję;)
                • agnen01 Re: Restauracje dla grup Paryż 19.04.12, 23:25
                  Pozwole się wtrącić do rozmowy. Od dłuższego czasu obserwuję lenistwo użytkowników różnych forów. Prościej jest zadać pytanie na forum niż użyć wyszukiwarki, a przecież uzycie google nie boli.
                  Zawsze możesz pójść do Fluncha - adresy w Paryżu dostępne w necie. Jeśli cię nie interesuje flunch to możesz poszukać restauracji np. na Łacinie (kwartał Św. Seweryna) - negocjujesz cenę i menu.
                  W necie dostępne są także reklamy tzw. polskich restauracji.
                  Niestety moich Ci nie podam. Wszystkie zdobyłem włócząc się po Paryżu w czasie wolnym i rozmawiając z właścicielami.
                  • kamilekwawa Re: Restauracje dla grup Paryż 20.04.12, 16:04
                    Juz wielokrotnie spotykam się z ziejącymi nienawiścią postami voyagera... Przecież to jest forum wzajemnej pomocy. Jasne można poszukać w google, ale chyba zdecydowanie łatwiej zapytać braci pilockiej i dostać namiar na pewną i uczciwą restaurację. Ja nie mam problemu z pomaganiem. I nie pisz mi tu o wolnym rynku voyager bo już naczytałem sie Twoich wypocin wystarczająco. Moim zdaniem nie podoba Ci się czyjeś pytanie, nie masz ochoty pomóc z sobie tylko wiadomych powodów - nie ma problemu - nie pomagaj. Omiń pytanie szerokim łukiem. A nie wrzucasz chamskie odpowiedzi.

Koleżanko Pajl-otko ja Tobie pomogę:
                    Polecam "Cave de Bourgogne", na samym poczatku rue Mouffetard (przy placu obok kosciola), "salade complete" za 10euro.

W Paryżu jest taka sieć tanich restauracji Flunch, są ich trzy: w Forum Des Halles, blisko centre Pompidou na Rue De Beaubourg 21, i w okolicy Montmartre na Rue Caulaincourt 1.

Można tam zjeść obiadek za jakieś 6 euro, nie jest to jakaś wykwintna kuchnia, dla mnie plusem było to, że można było napakować sobie dużo warzywek.

Są też typowe studenckie kantyny, ale nigdy tam nie jadłam. Podobno trzeba być studentem, żeby móc tam zjeść to znaczy należy posiadać np. kartę ISIC. Obiad chyba nie przekracza ceny 3 euro. Jest taka organizacja studencka, nazywa się CROUS i to oni prowadzą te kantyny. Jeżeli znasz francuski to wejdź sobie na stronę www.crous-paris.fr/article.asp?idcat=AAA

FLUNCH - tylko tam... Za 10Eur od osoby można się najeść za 10osób. Najbardziej godne polecenia lokalizacje z tej sieci to: FLUNCH pod Centrum Georges Pompidou (wyjście ze stacji Rambuteau na górze), oraz FLUNCH w CentrumHandlowym ROSNY, które opisałem powyżej). Opcja nawigacji po restauracji jest prosta, wytłumaczę dla tych którzy nie byli, a jednak każdy kto wchodzi pierwszy raz jest wielce zdezorientowany:

1. Bierzemy tackę i sztućce, oraz nakładamy picie, względnie sałatkę i od razu kawałek mięsa, bądz tartę, którą polecam najbardziej z tego co tam jest. Za te 2-3 rzecy płacimy przy kasie...
                    2. Przechodzimy dalej... i całą resztę (makarony, frytki, marchewki, ziemniaki, i inne rarytasy) mamy do oporu za free smile.gif

Jednym słowem, najadamy się za obiad i za kolację, w podróży to duży plus smile.gif
                    Warto czasem przejechać kilka stacji mając przejazdówkę na kilka dni, żeby zjeść po domowemu i tanio smile.gif

• voyager_pl Re: Restauracje dla grup Paryż 20.04.12, 21:17
                      Dbam o swoje interesy.I nie interesuje mnie w dobie konkurencji między biurami -wzajemna troska o wspólne dobro.
                      Wiadomość z ostatniego tygodnia-bardzo dobry pracownik biura podróży zwolniony "TYLKO" za to ,że "sprzedał" info koledze z innego biura.
                      Za chwilę przestaniesz jezdzić za stawki ,które biura oferują Tobie teraz.Przyjdą nowi,tansi ,nielicencjonowani ,którzy będą wiedzieli gdzie fajnie zjejść w Paryżu.Kumasz?

• admin_pw do voyager_pl 20.04.12, 23:43
                        voyager_pl napisała:

> Dbam o swoje interesy.I nie interesuje mnie w dobie konkurencji między biurami
                        > -wzajemna troska o wspólne dobro.
                        > Wiadomość z ostatniego tygodnia-bardzo dobry pracownik biura podróży zwolniony
                        > "TYLKO" za to ,że "sprzedał" info koledze z innego biura.
                        > Za chwilę przestaniesz jezdzić za stawki ,które biura oferują Tobie teraz.Przyj
                        > dą nowi,tansi ,nielicencjonowani ,którzy będą wiedzieli gdzie fajnie zjejść w P
                        > aryżu.Kumasz?

[color=red]prośba o niekrytykowanie ludzi, którzy na forum chcą korzystać z niego w celu zadawania pytań i otrzymywania odpowiedzi

proszę dbać o własne interesy na rynku pilockim a nie na forum pilockim, tu każdy może pytać o co chce i każdy też może chcieć lub nie chcieć odpowiadać, jeśli nie chce to niech nie odpowiada i prośba by ocenę innych zachować dla siebie[/color]
                    • pajl-otka Re: Restauracje dla grup Paryż 23.04.12, 19:39
                      Dziękuję bardzo za pomoc;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka