Dodaj do ulubionych

Bugaria z Rainbow Tour

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.12, 14:53
Witam, Wybieram się 27 lipca na wypoczynek do Bułgarii - Złote Piaski. Prosze o opinie osób, które już korzystały tego typu wypoczynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: axa Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 85.196.135.* 14.07.12, 09:29
      Zdecydowanie nie polecam; właśnie jestem w Bułgarii (wycieczka zorganizowana przez Rainbow); wszystkim, którzy kupili pobyt w hotelu Vistamar zmienili hotel na Kaliakrę (standard poniżej oczekiwań). Pomimo, że mieli możliwość poinformowania nas przed rozpoczęciem wakacji, info o zmianie hotelu uzyskaliśmy na lotnisku w Varnie (rezydentka wiedziała o tym już od rana od pracowników biura). Biuro oszukuje i nie przestrzega nawet własnego regulaminu. Mam nadzieję, że akurat Ciebie to nie spotka.
      • Gość: wisełka Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 62.244.130.* 14.07.12, 09:32
        chciałeś/aś to masz :)
        • Gość: axa Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 85.196.135.* 14.07.12, 09:38
          jasne; rozumiem, że masz sprawdzone rozwiązanie na takie sytuacje?
          • Gość: wisełka Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 62.244.130.* 14.07.12, 18:32
            > jasne; rozumiem, że masz sprawdzone rozwiązanie na takie sytuacje?

To było do autora wątku.
    • Gość: Stefi Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 89.238.39.* 14.07.12, 12:52
      Ale mnie wystraszyłaś. Ja mam noclegi w Hotelu Zdravets ( ZP) . Mam nadzieję,że nie będzie jakiś nieprzyjemnych niespodzianek . Choć już raz korzystałam z tego biura i byłam bardzo zadowolona. Ale to był wyjazd objazdowy a tym razem mam wypoczynek.
      • Gość: ja Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 18:41
        było świetnie, ciepłe morze, koniki morskie, winogrona , arbuzy i brzoskwinie
        no i piaszczyste plaże

to było jakieś 35 lat temu, w polsce wtedy nie było winogron, a ciepłego morza nie ma do dzisiaj
      • Gość: axa Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 85.196.135.* 14.07.12, 19:06
        Bułgaria to nie Turcja, a w ZP imprezuje się w miasteczku, więc ten hotel to dla mnie detal; morze jest extra, cały dzień plaża, więc się nie martw
    • Gość: kalinamaja Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 193.2.116.* 21.07.12, 20:47
      Ja byłam w Bułgarii z Rainbow na majówce i żadnych problemów nie było, może tylko to zmiana godziny wylotu do Polski na koniec, ale to nic wielkiego w porównaniu z tym co tu czytam. Generalnie to biuro raczej nie nawala, może akurat ktoś tak pechowo trafił...
      • Gość: dora Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 89.238.39.* 22.07.12, 18:53
        Moi znajomi też byli w tym roku z RT w Bułgarii i bardzo chwili ten wyjazd. Ciepłe morze, dużo słońca . Oczywiście duży gwar na promenadzie ale przecież to kurort.
        • Gość: kalinamaja Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: 193.2.116.* 23.07.12, 22:40
          No tak, każdy chce jechać w jak najlepszą pogodę, a potem narzekamy że za duzo ludzi ;) życie ;)
    • Gość: rita Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.net.pbthawe.eu 23.07.12, 22:34
      Byłam w ZP rok temu z tym biurem i było OK. Sama miejscowość moim zdaniem gorsza od Słonecznego Brzegu a i woda nie była wcale taka ciepła, ale ja byłam na początku lipca.
      • Gość: glosna Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.komputerlan.pl 10.08.12, 18:36
        Ja z końcem sierpnia lecę na wycieczkę Bułgaria - Od gór do morza, po Złote Piaski z RT. Mam nadzieję, że po powrocie potwierdzę wszystkie pozytywne opinie!
        • Gość: Sid1 Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 19:30
          Byłem trzy lata temu w Złotych Piaskach z RT hotel Golden Yawor bez zarzutu, jedyne co było dziwne że rezydentka dopiero w dniu powrotu zbierała opłatę klimatyczną.
    • Gość: Barbara Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.12, 17:29
      Byłam w niewielkim hotelu Zdravets**** z BP Rainbow Tours i muszę przyznać, że naprawdę odpoczęłam. Smaczne i świeże jedzenie, blisko na plażę, hotel położony wśród zieleni. Jestem zadowolona i polecam wszystkim, którzy szukają spokoju i dobrej jakości w przyzwoitej cenie.
    • Gość: Stefi Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.smgr.pl 16.08.12, 16:43
      Wracam do mojego posta i zamieszczam opinię z pobytu w Bułgarii ZP z RB hotel Zdravets****.
      Hotel z lat 80-tch ale odnowiony. Ładny basen otoczony zielenią. Do plaży zaledwie 10 min . Jedzenie jak dla nie dobre i dużo. Codziennie owoce i ciasta i dużo warzyw na ciepło( które b. mi smakowało oraz ich pyszny ser :):):). ) Choć słyszałam opinie niezadowolenia od innych uczestników . Obsługa miła . Pokoje sprzątane codziennie i też codzienna wymiana pościeli i ręczników. Sam hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki a na l3. Ale hotel czysty, dostępne wi-fi darmowe. Napoje i alkohole podawane w wersji all inclusive ich mniejsze tzn. bułgarskie ( ale OK) tylko kawa była ( jak dla mnie ) podła. Ale rekompensowałam to na promenadzie w restauracji hotelu Admirał :) . Jedyną rzeczą , którą właściciele tego hotelu mogliby zmienić to poprawić wystrój stołówki.
      Zapomniała bym pochwalić rezydentkę panią Spasenę.
      • Gość: Milena Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.183.235.245.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.08.12, 20:30
        Byłam uprzedzona do Bułgarii, ale po przeczytaniu Waszych komentarzy chyba zastanowie się na wakacje właśnie tam na nastepny rok. Bardzo zazdroszczę i mam nadzieję, że i Ja pojadę za rok;) Pozdrawiam Milena
        • Gość: Gość Re: Bugaria z Rainbow Tour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.12, 09:52
          Jeśli ktoś myśli, że w Bułgarii dostąpi obcowania z takimi zabytkami jak w Hiszpanii czy we Włoszech to się grubo myli. Można wprost powiedzieć, że Bułgarzy mają światu niewiele do pokazania. Wyjątkami są niektóre monastyry z Rilskim na czele, katedra Aleksandra Newskiego w Sofii i może jeszcze układ urbanistyczny Wielkiego Tyrnowa. Prędzej oko można nacieszyć krajobrazami, a przede wszystkim górami. Wybrzeże czarnomorskie niczym nie różni się od innych riwier. Złote Piaski czy Słoneczny Brzeg to takie same kurorty jak te na Costa Brava w Hiszpanii czy na Lazurowym Wybrzeżu. Kto pragnie wypocząć w ciszy z dala od tłumu rozrywkowiczów, lepiej niech te miejsca omija szerokim łukiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka