Dodaj do ulubionych

przestrzegam przed Rainbow Tours

30.07.12, 23:25
Właśnie wróciłam z wycieczki zorganizowanej przez biuro Rainbow Tours - Paryż miasto marzeń. w trakcie 4 dni pobytu nie mieliśmy autokaru - poruszaliśmy sie transportem publicznym, co było niezgodne z umową. Tak więc codziennie jeździliśmy z odległego o 10km od Paryża hotelu marnując od 4- do 5 godzin w środkach transportu które w Paryzu sa brudne, zatłoczone i niebezpieczne z powodu kradzieży. Do tego, w ciągu 6 dni mieliśmy dwa hotele tzn przekwaterowano nas z dobrego Ibisu do fatalnego Kyriad (nie było miejsca na postawienie walizki). Z powodu ograniczeń czasowych nie zrealizowaśmy 3 punktów programu. Pilotka na nasze uwagi twierdziła że ona też jest pokrzywdzona bo musi jeździć metrem, busem RER-em zamiast nie autobusem:). Tak więc miasto Paryż miasto marzeń , było dna nas miastem horrorów. NIGDY wiecej z Rainbow Tours!
Obserwuj wątek
    • Gość: elvis Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.icpnet.pl 31.07.12, 00:18
      składaj reklamacje! masz 100% wygraną
    • ja.dorcia Re: przestrzegam przed Rainbow Tours 31.07.12, 15:14
      www.rainbowtours.pl/paryz-miasto-marzen/zakwaterowanie-pao#2012-08-05
      A opis wycieczki turystka czytała?
      Uwaga! Kolejność zwiedzania może ulec zmianie. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych. W szczególnych przypadkach możliwość realizacji programu środkami komunikacji miejskiej (RER, metro)
      • Gość: gość Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: 195.20.110.* 31.07.12, 16:26
        ale o zmianie hotelu w programie nic nie ma ...
        • Gość: elvis Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.icpnet.pl 31.07.12, 16:32
          i te niezrealizowane punkty programu
          • Gość: cal Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 18:07
            Jeżeli w regulaminie było jasno napisane, że poruszanie się po Paryżu może odbywać się środkami komunikacji publicznej to nic się nie nie wygra.

tanie loty
        • Gość: a-aa Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.jmdi.pl 01.08.12, 10:01
          Ale nie ma tez informacji, że będzie to jeden hotel.
    • Gość: Asia Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:15
      Na umowie mieliście konkretny hotel? Wątpie, bo gdy ja byłam na tej wycieczce nie miałam podanej nazwy hotelu.

A co konkretnie było z horroru? Wampira w metrze spotkaliście czy co?

Dawno się tak nie uśmiałam.
      • Gość: shirley Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.12, 20:27
        > Dawno się tak nie uśmiałam.

To jest nas dwie.:)
        • Gość: nela Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.12, 09:10
          to już się robi cale grono uśmianych :)
          • Gość: bielszczanka1 Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: 91.215.33.* 12.08.12, 17:43
            kilka razy byłam w Paryżu, korzystałam z komunikacji miejskiej i nigdy nie było problemów - nie w o co chodzi turystce -??:)) pewnie w Polsce jest lepiej z komunikacją miejską hehehehhehe: czysto, nie kradną i nie śmierdzi :))))))))
    • beata.1968 Re: przestrzegam przed Rainbow Tours 31.07.12, 18:29
      byłam na podobnej wycieczce z Itaki i też po Paryżu jeździliśmy metrem i komunikacją miejską. Nie było to przyjemne doświadczenie, ale jeżeli jest taki punkt w umowie to na reklamację rozpatrzona pozytywnie nie ma co liczyć. mieszkaliśmy daleko od centrum i zmarnowaliśmy podobnie wiele czasu na dojazdy. liczyłam sie z 10-15 minutowymi dojazdami a nie kilkugodzinnym poruszaniem się brudnym metrem.
      ciekawa jestem czy uda się coś załatwić z reklamacją.
      • Gość: wisełka Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 08:07
        oto cytat z oferty RT:
        W szczególnych przypadkach możliwość realizacji programu środkami komunikacji miejskiej (RER, metro)
        oraz drugi cyt:
        Cena podstawowa nie obejmuje biletów na metro.

Umiem czytać dlatego wybrałam inne BP, gdzie program realizowany był autokarem.
        • Gość: wisełka Re: Polecam Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 08:26
          Wszystkie BP mają lepsze i gorsze imprezy. RT też!. Wystarczy przeczytać program, opisy na forach i wybrać tylko te które są najlepsze. Masz prawo być niezadowolona z wycieczki i opisać to na forum. Wszyscy powinni dokładnie wiedzieć co ich czeka. Jednak pisanie "przestrzegam przed RT" po jednym wyjeździe zrealizowanym zresztą zgodnie z umową jest dużym nadużyciem. Z RT Byłam już na 9 objazdach na 4 kontynentach. Miałam zastrzeżenie jedynie raz. Dotyczyły pracy pilotki. Pozostałe 8 wyjazdów uważam za bardzo udane.
          • Gość: julia Re: Polecam Rainbow Tours IP: *.play-internet.pl 01.08.12, 09:59
            Ja byłam w Paryżu dwa razy. Za pierwszym razem poruszaliśmy się po mieście autokarem, który wiecznie tkwił w korkach - w rezultacie więcej Paryża zobaczyłam za szyby. za drugim razem Paryż metrem i na piechotkę. Pomimo tego że metro naładowane, ten rodzaj komunikacji okazał się zdecydowanie bardziej efektywny - szybciej dojeżdżaliśmy na miejsce przeznaczenia i w efekcie zobaczyłam więcej.
            Fakt może nie tak wygodne jak autokarem, ale tym razem zobaczyłam wszystko to co chciałam i jeszcze parę rzeczy dodatkowo.
    • Gość: Piaff Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.dynamic.lte.plus.pl 01.08.12, 19:36
      bez przesady....ja byłam na wielu wyjazdach z RT i 2razy w Paryżu i też zwiedzałam częściowo metrem (jest napisane w programie) i nadal zamierzam z nimi jeździć a w Paryżu to widziałam dużo więcej niż w programie, dzięki pilotce :) A wpadki mniejsze czy większe wszystkim się zdarzają...
    • katowice.23 Re: przestrzegam przed Rainbow Tours 01.08.12, 20:59
      fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=13486&p=143410#p143410
      Brazylia z Neckermana za 2160zł na 10 dni
      Kolejna dawka ciekawych promocji z Neckermanna, co dziennie sa dodawane promocje
      www.fly4free.pl/
      Nie jest to reklama bo niema gdzie tego wrzucić
    • katowice.23 Re: przestrzegam przed Rainbow Tours 01.08.12, 21:17
      Lista biur podrózy w rankingu , Itaka na plusie , ecco na minusie

Itaka jest najlepiej ocenianym w Internecie biurem podróży. Internauci mówią o niej dużo i w większości dobrze. Jeszcze więcej mówią o Ecco Holiday, ale w tym wypadku przeważają opinie negatywne

Najlepiej ocenianym biurem podróży w Internecie, jeśli brać pod uwagę liczbę pozytywnych komentarzy, jest Itaka (498 pozytywnych wypowiedzi). Tuż za nią, na drugim miejscu, znalazło się Rainbow Tours (207). Kolejne dwa miejsca zajęły biura: Almatur (177) oraz Neckermann (115).
      www.rp.pl/artykul/706099,921092-Internauci--o-Itace-dobrze--o-Ecco---zle.html
      • Gość: ol Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.icpnet.pl 01.08.12, 22:25
        Ty mnie nie rozśmieszaj z tymi pozytywnymi opiniami.Od dawna wiadomo ze pozytywne wystawiają pracownicy biur podroży - w 98 procentach!
        Chcesz potwierdzenia?
        • Gość: Katarzyna Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.dynamic.lte.plus.pl 01.08.12, 22:35
          Ja też wystawiłem pozytywną opinię i nie jestem pracownikiem biura...co za głupoty piszesz człowieku! narzekać to wszyscy potraficie, a jak jest wyjazd naprawdę fajny, to mało kto chce napisać...rączka nagle waży tonę, żeby sięgnąć do klawiatury??
    • Gość: Bodzio64 Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.dynamic.lte.plus.pl 01.08.12, 22:54
      Ja też byłem z RT w Paryżu (samolotem) jakiś miesiąc temu i też jeździłem metrem, też mieszkałem w hotelu pod Paryżem, ale jakoś nikt nie narzekał. Wszyscy byli raczej zadowoleni, zwłaszcza dzięki świetnej pracy pilotki. Jeśli chce się mieć luksusy to trzeba celować w inne ceny, wiadomo że metro jest brudne i niebezpieczne, ale trzeba się pilnować, poza tym metro jest najszybszym środkiem transportu i można poznać lokalny klimat. Ogólnie Ok.
    • Gość: mark Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.12, 00:54
      ciesz się że w ogóle wycieczka doszła do skutku . turyści upadłych biur nie mieli tyle szczęscia .
      • warmianka35 Re: przestrzegam przed Rainbow Tours 09.08.12, 10:43
        Bez przesady z tym krytykowaniem Rainbow. Wczoraj wróciłam z objazdu po Turcji, a dwa tygodnie temu z objazdu po Maroku i jestem jak najbardziej zadowolona. Pilotki zrealizowały nie tylko program ale też i to czego nie było w programie. Oprócz tego w większości przypadków hotele w obu krajach powyżej oczekiwań. Zamiast zwyczajowych trzech gwiazdek na objazdach w Maroku na pewno wszystkie miały cztery gwiazdki a w Turcji dwie noce spędziliśmy w hotelu pięciogwiazdkowym.Jeżdżę z tym biurem od kilku ładnych lat i zawsze wracam zadowolona. Oczywiście zdarzały się wyjazdy, na których były jakieś niedociągnięcia, ale to nie jest powód, aby to biuro oceniać tylko i wyłącznie negatywnie. Z tego co czytam, to i osławionej Itace zdarzają się wpadki. Widzę, ze Polacy szybko zapomnieli, że jeszcze nie tak wcale dawno nie można było trzymać paszportów w domu ,a na wycieczki lotnicze stać było niewielu. Zamiast cieszyć się, że obecnie można gdzieś sobie wyskoczyć praktycznie z dnia na dzień, to niektórzy chyba czują się wręcz nieszczęśliwi i niepocieszeni jak nie znajdą jakiś minusów na wyjeździe. A co mają powiedzieć te osoby, które z różnych względów nie mogą sobie pozwolić na wyjazd nawet nad chłodny Bałtyk czy w góry? Myślę, że takie osoby z chęcią chciałyby mieć takie "problemy" jak założyciel/ka tego wątku. I od razu mówię, że nie jestem pracownikiem Rainbow. Tak samo pozytywnie wypowiadałam się na tym forum o Triadzie i Alfa Star. Ja po prostu wyjeżdżam po to, aby się zrelaksowaś, poznać świat i korzystać z dobrej pogody, a nie po to, aby narzekać, więc pewnie dlatego zawsze przyjeżdżam zadowolona, bez względu na to, z jakim biurem podróżuję
        • Gość: Ania Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: 195.116.20.* 09.08.12, 10:59
          Myślę, że każde biuro ma jakąś wycieczkę w ofercie, która nie sprosta wymaganiom wszystkich.
          Ja np. nigdy nie pojadę z Itaką do Włoch, za duże odległości, za mało czasu na zwiedzanie itd.
          natomiast polecam każdemu ich programy zwiedzania Chorwacji- są super ustawione czasowo, kilometrowo i hotelowo.
          A do dużych miast jak Paryż, Londyn czy Rzym najlepiej zorganizować sobie wycieczkę na własną rękę. Bilety lotnicze nie takie drogie, noclegi tez można znaleźć, wystarczy opracować trasę zwiedzania z przewodnikiem i już zwiedzamy w swoim własnym tempie i jakim transportem chcemy;-)
          Pozdrawiam
        • maigold Re: przestrzegam przed Rainbow Tours 10.08.12, 16:13
          Ludzie przyzwyczaili się do standardów egipskich czy full wypas za niską cenę. Paryż to drogie miasto. Nie wyobrażam sobie zwiedzania go inaczej niż metrem. Autorce wątku polecam zajrzenie na stronę hoteli Kyriad i niech zobaczy ceny. Duże biuro może wynegocjować ceny.
    • Gość: turysta007 Re: przestrzegam przed Rainbow Tours IP: *.dynamic.lte.plus.pl 09.08.12, 20:29
      Droga Pani, autorko tego wątku! Też byłem na tej wycieczce kilka lat temu i aż tak źle nie oceniam biura, jak Pani. I co ciekawe, nam też przyszło podróżować razem z inną wycieczką, która wyjechała chyba na północ Francji na 3 dni. Też byliśmy w Paryżu z naszą pilotką bez autobusu. I też jeździliśmy metrem, ale przecież nie z naszej kieszeni. Wszystkie te nadprogramowe przejazdy zapłaciła pilotka biura. Nie było w planach tyle poruszania się metrem, ale dzięki temu zobaczyłem jak żyją Paryżanie, tak normalnie. Byliśmy zmęczeni, ale zadowoleni. Wszystko zobaczyliśmy co było w programie, a nawet więcej, dzięki naszej pilotce - świetna dziewczyna - dała sobie radę z tak wieloma trudnościami. I bardzo nam pomagała w wielu rzeczach, chociaż wcale nie musiała. Podziwiać naprawdę. Potem przyjechał autobus z drugą grupą i dalej jeździliśmy razem. Czy było ciekawiej? nie powiedziałbym...nadal jeżdżę z tym biurem i bardzo mi się podoba. Ja polecam Rainbow Tours. Byłem kiedyś z Triadą....i tego nie będę komentować. ;)
      • madryantoni Re: Paryż najlepiej zwiedza się metrem. 12.08.12, 21:35
        Nie wyobrażam sobie zwiedzania Paryża jeżdżąc po nim autobusem!!! Oczywiście można, ale tylko turystycznym. Ktoś kto tak pisze widocznie nie zna komunikacyjnych problemów tego miasta. Ja tam byłem kilka razy (mieszkałem) i jeździłem samochodem, a więc wiem co piszę.
        • Gość: mob-os Re: Paryż najlepiej zwiedza się metrem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 22:01
          Paryż tylko piechotką i metrem. Przez pól roku mieszkałam w 16 dzielnicy Paryża zwiedziłam go pieszo i metrem .POLECAM.
    • bella.rose Re: przestrzegam przed Rainbow Tours 24.08.12, 16:49
      No cóż, z tą komunikacją to faktycznie zabawne :P
      Być może wybiorę się na tę wycieczkę we wrześniu, zatem najbardziej interesuje mnie jakie 3 punkty programu nie zostały zrealizowane i dlaczego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka