draconn 13.08.12, 11:27 Witam! Moi drodzy mam pytanie w sprawie PN KRK. Nie robilem go nigdy z grupa. We wrzesniu tam jade i nie wiem jak sie za to zabrac. Co mi mozecie doradzic? Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smerv Re: PN KRK 13.08.12, 23:02 Nie całkiem moja działka, ale temat już był szczegółowo wałkowany na forum. Poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
freddie111 Re: PN KRK 14.08.12, 19:26 Ja wchodzę do Parku przez wejscie Lozovac -podjezdzasz na parking (bezpłatny) wychodzisz kupic bilety, autokarem mozna podjechac kawalek do sciezki gdzie was kierowcy wyrzucają a sami wracają na parking główny- pozniej najlepiej się tam również z nimi umówić. Wysiadacie i idziecie scieżka edukacyjną - zawsze jest tam dużo ludzi wiec najlepiej isc tam gdzie wszyscy jak bedziesz pierwszy raz;) przed wejsciem na sciezke jest spory plan parku, można pokazac grupie gdzie idziecie. Po krótkim spacerku dochodzicie nad wodospady gdzie znajduje sie WC (po prawej) restauracje, bary, pamiątki, polanka, na której mozna odpoczac i przede wszystkim miejsce gdzie można się wykąpać pod wodospadem itd Tam dajesz im 2h minimum. Potem idziecie przez mostek, tam degustacja miejscowych specjałów po drodze;) Idziecie szlakiem do góry, kilka punktów widokowych, i dalej asfaltówką dochodzicie do autokaru. Wszystkie informacje znajdziesz na stronie parku www.npkrka.hr. To tyle:) Jak coś jeszcze to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
margits Re: PN KRK 14.08.12, 23:45 Fantastyczne info, też poczytałam, choć na razie się nie wybieram. Czy mógłbyś określić ile czasu minimalnie zajmuje zawiedzanie PN Krka ( czyli na szybko), a ile jesli robimy to na luzie? Z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś