Dodaj do ulubionych

"Nowa Itaka"- Nigdy więcej

11.09.12, 13:38
Organizator biuro- "ITAKA"Wycieczka na Sardynię, nowość sezonu 2012 . Kompletna porażka, hotel reklamowany w katalogu jako resort z 280 apartamentami ,w rzeczywistości dla biura Itaka, dysponuje 10 pokojami na zapleczu Restauracji,wspomniane apartamenty są prywatną własnością Włochów.Z obiecywanego tarasu,balkonu lub ogrodu do dyspozycji jest widok na ścianę ,w odległości 2m lub komin i wentylator restauracji. Opieka rezydentkiskandaliczna, nie potrafiła załatwić najprostszych próśb (np wymiana na sprawny leżak), nie wspominając o restauracji ,która jest piękna, z cudownym widokiem,ale nie dla Polaków.Tym wyznaczono miejsce wewnątrz, w dusznym kącie ,bez wentylacji ,ale za to przy piecu do wypiekania pizzy.Brak chęci i jakiejkolwiek dobrej woli do negocjacji ze strony dyrektora kompleksu (mówi tylko po włosku) .Posiłki wg.oferty z karty okazały się zamawianymi dzień wcześniej daniami 1 z 2 do wyboru.Z oferowanych warzyw przez 7 dni królowała sałata "udekorowana" kilkoma pomidorkami.Polska pilotka ekstremalnie bezradna. Widokowo kompleks Marineledda cudowny,urocza zatoka z kilkoma małymi plażami.To pozwoliło mi przetrwać ten wyjazd.
Obserwuj wątek
    • Gość: wisełka Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.12, 13:57
      Zapomniałeś chyba dodać że hotel zamienili Ci na miejscu. Wybrałeś i zapłaciłeś za dobry, a zakwaterowali w tym dziadowskim !! Jeśli był to jednak twój wybór, to nie widzę tu niczego niezgodnego z umową.
      • greg1277 Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej 11.09.12, 15:17
        Cyba nie jesteś pracownikiem ?;-) hotelu mi nie zamienili i jeśli doczytasz to owszem rezerwowałem hotel i to co widziałem,niestety tego co zastaliśmy na miejscu biuro nie raczyło pokazać.
        • Gość: gada Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 16:45
          Jak byłam we Włoszech to też nas Polaków lokowali w restauracji w najgorszym miejscu, przy drzwiach. Włosi natomiast mieli miejsca z widokiem na morze, przy oknach oraz na tarasie. Mało tego- przy stoliku dla max 8 osób chcieli nas usadzić kilkanaście osób...czuliśmy się jak turyści II kategorii. My do Włoch już się nie wybierzemy, właśnie ze względu na traktowanie. Wyjazd nie był z Itaki tylko z "Orka travel"
        • Gość: wisełka Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.12, 19:42
          oto kilka opinii tego hotelu z tego roku na holidaycheck:

Dziwię się Itace, że nie uprzedza klienta, informując, że w zamian za uroki okolic otrzyma warunki, które trudno nazwać nawet umiarkowanymi. Jestem zszokowana, że w czasach, gdy zabiega się o klienta nie na jeden raz, Itaka najzwyczajniej go okłamuje... Czytaj dalej opinię
          Sierpień 12, Grażyna, Wiek 51-55, wczasy rodzinne
          Opinie czytano 30 razy
          Wspaniałe położenie - fatalne zakwaterowanie
          3.3
          Villaggio Marineledda to w zasadzie nie hotel, a rozległa wioska wakacyjna, na którą składają się apartamentowce wynajmowane przez całe rodziny włoskie. Wszystkie apartamenty mają przecudne widoki, wychodzą bowiem wprost na położoną poniżej piękną zato... Czytaj dalej opinię
          Lipiec 12, Krzysztof, Wiek 51-55, para
          Opinie czytano 137 razy
          Villaggio Marineledda Sardynia
          2.5
          to nie hotel jak opisują go biura podróży,to ośrodek wczasowy w stylu dawnego PRL-U.murowane domki kempingowe obsługi właściwie brak do najbliższego miasta PORTO ROTONDO OK.8 KM W jedną stronę.wyzywienie tragiczne ciągle to samo w ciągu 2 tygodni pobytu Czytaj dalej opinię
          Czerwiec 12, Roman, Wiek 56-60, wczasy rodzinne
          Opinie czytano 119 razy
          Miejsce rewelacja - hotel dla nie wymagających
          4.6
          jestem zadowolona, największym atutem tego hotelu jest położenie a to dla mnie jest najważniejsze dla niewymagających, łóżko wygodne, ciepła woda w łazience, sprzątanie co 2 dni bardzo cierpliwi dla Polaków, którzy się zachowywali, poniżej krytyki supe... Czytaj dalej opinię
          Czerwiec 12, Kamila, Wiek 31-35, wczasy rodzinne
          Opinie czytano 65 razy
          Itaka-Villaggio Marineledda-nigdy więcej!
          3.0
          Oferta Itaki w internecie i folderze to nieporozumienie.Co innego w galerii zdjęć a co innego w rzeczywistości!Nie polecam tego ''hotelu''nawet mniej wymagającym.Szkoda Waszej forsy na ten wyjazd.
          oto link do całości: www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Borgo+Del+Sole+Family+Resort-ch_hb-hid_352461.html

Dodać do tego Rekomendację 20% Pytam Po co tam jechałeś ??
          Dlaczego jest w ofercie Itaki??? Pewnie z tego samego powodu co mortadela w sklepach. Jeden szuka kawioru a inny mortadeli
          Nasuwa się powiedzonko "mądry Polak po szkodzie"
          W dalszym ciągu uważam że Itaka wywiązała się z umowy. Otrzymałeś to za co zapłaciłeś.
          Nie jestem z Itaki i wcale bym się nie zmartwiła gdyby poszli w ślady Triady, ale to już inna historia. Na przyszłość sprawdzaj hotele przed zakupem. To najlepszy sposób na udane wakacje!!
          Pozdrowionka

• Gość: baja Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 18:50
      Kolejny przykład na to,że Itaka wykupuje najtańsze, a tym samym najgorsze pokoje w hotelu.
      • Gość: ciekawy Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej IP: *.xdsl.centertel.pl 11.09.12, 21:47
        A ile placiłeś za te luksusy ? Moze to nie dyskryminacja Polaków ale po prostu jakosc adekwatna do ceny ....
        • Gość: Maja Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.10.12, 19:19
          Niestety z Włochami bywa różnie, na pewno jadąc do Włoszech trzeba mieć świadomość, że nie mówią po angielsku.
    • leszekmarc Re: "Nowa Itaka"- Nigdy więcej 25.05.19, 20:08
      Wydaje mi się, że Itaka to i tak najlepsze biuro w jakim można kupić wycieczki w Polsce. Bardzo dobre ceny, a do tego na pewno świetna baza hotelowa. Z Itaką byłem na Galapagos, na Wyspach Zielonego Przylądka. W tym roku planujemy zaliczyć Kubę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka