Dodaj do ulubionych

first sun fun- obawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 08:48
Witam. Cel wakacyjny 2013 ustalony- Tunezja. Z niecierpliwością czekaliśmy na first minute na rok 2013 . Pierwszym biurem które ogłosiło oferty na nastepne wakacje jest S&F. Jak znalazłam ciekawa ofertę ogarnęły mnie wątpliwości. Po ostatnich plajtach jest spore ryzyko, wiec chyba niestety poczekam do wiosny. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: first sun fun- obawa IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.12, 11:16
      Jeżeli jesteś pewna że własnie z tym biurem chcesz koniecznie polecieć..to rezerwuj. ludzie kupili 2 dni przed wylotem i też "umoczyli" nie ma reguły. Zawsze będzie jakieś ryzyko.
      Swoją drogą to bardzo szybko S&F wystartował z ofertą ( ubogą zresztą ). Moim zdaniem warto jednak poczekać na firsty innych biur zobaczyć jak będą się kształtować ceny wycieczek względem renomy biura i dopiero wtedy wybrać. Większość poważniejszych biur będzie miało ofertę na lato pewnie w połowie listopada.
      • Gość: Monika Re: first sun fun- obawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 11:43
        Ja w tamtym roku rezerwowałam też Tunezję z Sun Funa mieli równie szybko ofertę. A czy to szybko nie wiem - W Niemczech biura już mają katalogi z ofertą.
        Byłam w Hotelu Sandra Club w lipcu cena niska animacje po Polsku dobre godziny wylotu. Znajomi rezerwowali w grudniu bo miejsca były ale już drożej. Latamy 2 +1 zwracamy też uwagę gdzie dzieci mają taniej bo nasza córka teraz będzie miała 5 lat i płacić za nią 1200 zł to mi się nie uśmiecha a w tych pierwszych firstach dziecko ma zasze taniej - czyms biura muszą zachęcać
        • Gość: sisi Re: first sun fun- obawa IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.12, 12:32
          Czekam na poszerzenie oferty.Podobno do 2 tygodni.
    • soja77 Re: first sun fun- obawa 29.09.12, 19:53
      W ubiegłym roku pierwszy first z S&F wyszedł 22 września - w tym też się tego spodziewałem.

W ubiegłym roku zdecydowałem się zbyt późno dopiero w grudniu bo czekałem na firsty z innych biur które okazały się kiepskie.

Główną zaletą pierwszej oferty S&F jest niska cena dla dziecka w wybranych hotelach w tym roku jest to 690 zł za dziecko (starsze jeśi jest ich wiecej) w roku ubiegłym było to 590 - ja się na to nie załapałem.

Kupiłem ofertę w grudniu lub styczniu za 3080 zł inni uczystnicy wycieczki tą samą ofertę kupili w maja za 2680 od osoby.

Wg mnie wniosek jest taki że zakup z takim wyprzedzeniem jest dobrym rozwiązaniem gdy masz więcej dzieci i masz gdzie je rozpisać na umowach aby je wysłać za 690 zł zamiast za 1500 zysk 800 zł na dziecku.
      Jeśli nie więcej niż jednego dziecka można poczekać na rozwój wypadków....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka