ella1027 03.10.12, 12:09 Czy w muzeach w Dreznie są dostepne audio-przewodniki w języku polskim. Jezeli tak, to w których i czy z kaucją ? Z góry dziękuje . Elzbieta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaswietek Re: Drezno 04.10.12, 21:38 Galeria Alte Meister ma audio guide z językiem polskim. Dla większych grup należy rezerwować je wcześniej(cena 3,5e/osobę). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: Drezno 11.10.12, 19:03 Nie 3,5 euro, a 3 euro za sztukę. Ponadto za każde 5 szt. należy zostawić jako zastaw jeden dokument tożsamości (ostatnio za 13 szt. zostawiłem dowód oraz dwie legitymacje - pilocką i przewodnicką). Nadto w Zielonych Sklepieniach - Historycznym oraz Nowym dostępne są również audioguidy z językiem polskim z tym, że są one już objęte ceną biletu wstępu. Także tutaj należy zostawić jeden dokument tożsamości jako zastaw za każde 5 audioguidów. W przeciwieństwie do Galerii Starych Mistrzów warto rezerwować tym bardziej, że wstęp do Historycznego Zielonego Sklepienia jest limitowany. W Muzeum Historyczno-Wojskowym są audioguidy jedynie z niemieckim i angielskim. W misnieńskiej Manufakturze Porcelany w salach pokazowych jest tekst w języku polskim. W poddrezdeńskiej twierdzy Koenigstein dostępny audioguide w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ella1027 Re: Drezno 19.10.12, 11:08 Dziękuje jeszcze raz za informację, ale wlasnie znalazlam na stronie Muzeów Państwowych w Dreznie informację ze audioprzewodniki w Galerii St. Mistrzów sa wlasnie do 3 euro, ale juz o tym, ze nalezy jeszcze zostawić zastaw, to nie wiedzialam. Jade jutro, wiec bede na bieżąco :) pozdro Ela Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: Drezno 22.10.12, 18:43 Info dot. Alte Meister Galerie całkiem świeże, bo z końca września. Pozostałe z wiosny br. Odpowiedz Link Zgłoś
ella1027 Re: Drezno 24.10.12, 13:36 W Starej Galerii audio-przewodniki rzeczywiście po 3 euro. U mnie każdy z wycieczki sam płacił za audio, wiec nie musialam w zastaw nic zostawiać. Natomiast bilet w Zwinger kosztuje 9 euro dla 1 osoby/ grupa od 10 osób/, ale obejmuje tylko Alte Meister Galerie oraz Porzelan Sammlung. Zbrojownia jest zamknięta od 01.10.2012 do 19 lutego 2013, - przenosza do Zamku. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
justynaciupa Re: Drezno 11.11.12, 14:38 Wczoraj byłam z gr. w Dreźnie i w Galerii Malarstwa w Zwingerze przy wypożyczaniu słuchawek nikt od mojej 33 osobowej gr. nie chciał dokumentów tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś