Dodaj do ulubionych

Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum

IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 21:26
Poczytajcie wypowiedzi j kaczyński. Wypowiada się tylko na temat różnych biur, ani raz nie napisał gdzie był i w jakim hotelu. Przestrzegam przed podstawowymi osobami i zmysłowych postaci. J kaczyński narzeka na Alfa Star, Rainbow, Tui, Ecco i to wszystko w ciągu ostatniego tygodnia. A rozmawia albo sam z sobą albo z Sid1
Obrażają wszystkich. Nazywam takich słowem: oszuscprzestrzegam innych forumowiczow szukających rzetelnej informacji
Obserwuj wątek
    • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 21:44
      Tu analogii w nicku można się doszukać. Obrażony na cały świat i skłócony ze wszystkimi. Taka natura niektórych, ale fakt potrafią być groźni i uprzykrzać życie
      • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 21:59
        Fajnie, że sam sobie odpowiedziałeś agencino.
        Ale skoro wywołałeś mnie do tablicy to bądź uprzejmy odpowiedzieć na kilka moich pytań:
        - czy prawdą jest, że w zarządzie Net Holiday zasiada Jacek Panek, założyciel biur podrózy Open Travel Group i Sky Club po których pozostało ponad 33 tysiące oszukanych klientów?
        - czy prawdą jest, że TUI Poland zaliczyło stratę 26 milionów PLN w pierwszym półroczu 2012 roku i że utrzymuje się na rynku jedynie dzięki dofinansowaniu ze strony właściciela?
        - czy prawdą jest, że TUI Poland obnizyło ceny na część oferty first minute w styczniu 2013 w stosunku do sprzedawanych ofert w grudniu 2012?
        - czy prawdą jest, że Alfa Star podsuwa swoim klientom myślącym że podpisują umowę dokument, który w istocie jest ofertą zakupu ze strony klienta i że do momentu wpłacenia 100% ceny wycieczki klient tak naprawdę umowy nie ma?
        - czy prawdą jest, że Ecco Holiday które szeroko reklamuje iż nie pobiera opłaty wstępnej za rezerwację first minute może w wypadku rezygnacji przez klienta z zakupu windykować go do pełnej kwoty z umowy, niezależnie od tego jakie koszty samo poniosło i czy jest to zgodne z polskim prawem?
        - czy jest prawdą, że ITAKA i TUI nie złożyły przez ostatnie lata wymaganych prawem sprawozdań finansowych ze swojej działalności czym uniemożliwiają wgląd w swoją sytuację finansową?
        Odpwiedz krótko na te pytania - TAK lub NIE.
        A potem powiedz czy potencjalni klienci nie powinni o tym wszystkim wiedzieć?
        Powiedz mi też czy jako agent informujesz ich o tych zagrożeniach?
        Choc to ostatnie pytanie retoryczne jest...
        Ty mówisz, że jestem pieniaczem.
        Nie, ja informuję ludzi w jakie szambo mogą się władować.
        A ty w tym szambie się taplasz i próbujesz wyciągnąć z niego kasę.
        A ilość wpisów jaką wygenerowałeś w dniu dzisiejszym świadczy o tym, że nerwy ci puszczają bo prawda o branży zaczyna wychodzić na światło dzienne, a ludzie są coraz bardziej świadomi.
        Nadal nazwiesz mnie oszustem?
        To ty nim jesteś.
        • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 22:23
          Pohamuj swoje epitety bo świdaczą one jedynie o Tobie - nigdzie nie nazwałem Cię oszustem zaczynając od końca - natomiast Ty co chwila używasz obraźliwych stwierdzeń.

Teraz odpowiedzi na twoje pytania:

Tak Jacek Panek jest w zarządzie Net Holiday.

Nie jest z pewnością prawdą, że Tui Poland zaliczyło w pierwszym półroczu stratę 26 mln PLN. O takiej szacunkowej stracie mówi się za lata 2010-2012. Natomiast nie jest to autoryzowana przez nikogo kwota. Natomiast to chyba jest plus, a nie minus, że właściciel bierze odpowiedzialnośc za swoją spólkę córkę i pokrywa stratę.

Tak Tui obniżyło ceny niektórych wyjazdów. Ci co kupili wyjazdy z gwarnacją najniższej ceny mają wówczas możliwość otrzymania zniżki do tej ceny. Ci co nie mają takiej gwarancji niestety nie. Takie są prawa rynku. Jest jakaś promocja i jej warunki i albo je akceptujesz albo nie.

Co Alfa Star jest tak jak piszesz - już od pięciu lat zresztą

Zrozumiałe jest, że jeżeli klient zawrze umowę z Ecco to biuro traktuje ją wiąrząco z pełnymi konsekwencjami. Kwota potraceń zależy od momentu zgłoszenia rezygnacji. Musiałbyś wgłębić się dokładnie w warunki, a nie rzucać jedynie hasła. Nie widać tu żadnych uchybień prawnych. Ale widzę, że prawo nie jest raczej Twoją mocną stroną.

Co sprawozdań to z mojej wiedzy wynika, że Itaka złożyła już zeznania - nie wiem jak jest z TUI.

Co do moich wpisów natomiast to fakt, że Ty mnie do nich prowokujesz swoim pieniactwem, arogancją, a przede wszystkim ignorancją.
          • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 22:50
            I to wszystko jest według ciebie normalne?
            Poczynając od Jacka Panka w zarządzie kolejnego touroperatora, a skończywszy na Itace, która owszem złożyła sprawozdanie - w 2012 za 2010 rok. Na pewno daje to klientom obraz ich sytuacji finansowej w 2013 roku...
            Skoro tak to chyba dyskusja z tobą nie ma sensu.
            Jeszcze tylko jedno pytanie - jesteś jednym z tych ponad 400 agentów sprzedających Net Holiday?
            Tak, tak drodzy państwo - aż tylu agentom jest obojętne to, że wyślą swoich klientów z touroperatorem ktory ma 500 000 PLN gwarancji ubezpieczeniowej. W ramach zobrazowania -to mniej więcej pasażerowie 2 Boeingów 737. Na cały sezon...
            • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 23:01
              Co wszystko? Świat nie jest biało czarny. Branża nie jest doskonała, ale też nie jest tak jak piszesz, że to oszuści i złodzieje.

Wiele firm nie składa zeznań, albo składa je długo po terminie - nie tylko w tej branży. Nie twierdzę, że to dobrze oczywiście. I to, że ktoś złożył zeznanie za rok ubiegły na plusie także nie gwarantuje, że jego sytuacja jest ok - aczkolwiek zawsze to jakaś informacja i jest się do czego odnieść.

Dyskusja fakt nie ma większego sensu. Unosisz się wypisując epitety, a rzeczowośc Twoja sprowadza się do poziomu tabloidu.

Co do Net Holiday to nie sprzedaję ich oferty i nie zamierzam sprzedawać
        • Gość: atg Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.13, 08:11
          Ty się powinieneś dramatyczny wybawco przemianować na zbigniew.z :), albo agent.t :). może zajmij się lotnictwem. Powiem Ci szczerze i w zaufaniu, że LOT ma koszmarną stratę - napisz coś po cichu obywatelu .....
        • Gość: ania Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.jmdi.pl 19.01.13, 11:13
          Tak, jako agent informuję rzetelnie o tych wszystkich sprawach, dlatego nie sprzedaja Ecco, Tui Itaki, Net a teraz przestaję sprzedawac Alfę bo przestaje być dla mnie wiarygodna. Naprawdę istnieją rzetelni agenci, którzy nie kuszą gratisami, tylko buduja stałą klientelę na obopulnym zaufaniu. A jak słyszę że ktoś się kusi na gratisa w Travel Planet lub Fly.pl, to tylko śmiech mnie ogarnia. Niestety większość klientów łyknie wszystko bo to ubezpieczenie gratis, walizeczka gratis, kanapeczka gratis a potem płacz i zgrzytanie zębami... Także Panie Kaczyński - istnieją uczciwi agenci. Pan widocznie na nich nie trafił.
        • Gość: też agent biura Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 20:33
          no dobra j_kaczynski - to w jakim hotelu byłeś? Bo przeczytałem cały twój kolejny wywód obrażający znowy po kolei wszystkie biura podróży i nadal nie wiem... A może wogóle nigdzie nie podróżujesz? Tylko serfujesz po necie wyszukując plotek i ploteczek ? :)
          Bo z jednaj strony piszesz że zostałeś oszukany przez biuro ( ciekawe jakie), z drugiej strony masz żal do pośrednika - biura agencyjnego- choć dziwi mnie to że będąc takim sprytnym internetowym szperaczem nie kupiłeś sam w internecie a z drugiej strony szukasz ofert last minute. A piszesz że masz do Berlina blisko .... Ha a po co wogole kupować przez touroperatora? Lepiej samemu wszystko zorganzoawać? Tylko na co wtedy można narzekać ... przecież nie na samego siebie ? :)
          Jakoś dziwny jesteś - i nie kupuję tej bajki że podróżujesz. 1 raz w Egipcie chyba- rzuciłeś 1 dolara i wydaje ci się ze świat jest Twój.
          Zachowujesz sie na tym formuj jak studencina zaraz po studiach któremu się wydaje że zjadł wszystkie rozumy.
          P.S.
          I faktycznie to logiczne że możesz rozmawiac sam z soba tylko pod różnymi nickami :)
          Pozdrawiam zatem wyimaginowanych "obrońców" j_kaczynskiego
          • pietnacha40 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 21.01.13, 21:29
            Kaczyński pewnie nie będzie miał ochcoty po raz kolejny udowadniać, że nie jest wielbłądem. Napiszę od siebie agencie. Mnie żadne biuro nie oszukało. Raz jeden agencina sprzedał mi wczasy Itaki, a później przed moją koleżanką się nasmiewał z naiwniaków, którzy wykupili Itakę, a ona właśnie pada. Na szczęście dla mnie nie padła, zmieniła tylko nazwę i dzień mojego wylotu, a ja zaczęłam jeżdzić sama. Nie oszukało mnie, za to oszukało całe tabuny turystów. A dla mnie urlop, to rzecz prawie święta. I strasznie mi było żal tych niedoszłych urlopowiczów. Szlag mnie trafił, jak się okazało, że niektórzy z nich wykupili wczasy namawiani na nie przez agentów, którzy dobrze już wiedzieli, że nikt nigdzie nie pojedzie. Później powstaje Net i okazuje się, że doświadczony Panek gra tam na skrzypcach. Jako doświadczonej kadrze, kobieta zadała pytanie na FB na temat gwarancji biura - jak ma się ich doświadczenie do takiej gwarancji. I cóż się stało? Zamknęli komentarze na FB. Dlatego z czystą przyjemnością piszę po raz kolejny w tym wątku. Niech ten i kilka w podobnym temacie, jak najdłużej utrzymują się na górze. W końcu żniwa wakacyjne nadchodzą. A turyści, jak się okazuje, mają niewielką wiedzę na temat ubezpieczeń, panów decydentów i umów, które podpisują. Co do wielokrotności nicków, to póki co, na razie tylko jeden z agentów piszących na tym forum lubi sam sobie odpisywać, niestety, raz zapomniał się przelogować :D No i może jeszcze wytłumacz, co ma pobyt kaczyńskiego w hotelu do wydymanych turystów?
      • Gość: natalie Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.13, 17:42
        Od 9 lat mam biuro agencyjne i jak czytam że ktoś interesuje się branżą turystyczną a jednocześnie na każdy.m forum wypowiada sie w tak zaswdniczych kwestiach opowiadajac bzdury to też aż gotuje się we mnie. Zgadzam się całkowicie że j.kaczyński kpi sobie swoimi wypowiedziami że wszystkich! Podaje niepelne lub niesprawdzone informacje a każdego kto mu na to zwróci uwagę wyzywa. Dosyć tego.
        • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 09.01.13, 18:42
          Tak jest! Dość tego!
          j_kaczynski ma zamilknąć.
          Bo pisze rzeczy niewygodne dla nas agentów i ci wstrętni klienci zadają nam pózniej trudne pytania.
          Na przykład czy to prawda, ze polisa ubezpieczeniowa Net Holiday wystarczy dla maksimum liczby osób mieszczacych się w dwóch samolotach czarterowych.
          Lub czy to prawda, ze Itaka i TUI wbrew prawu nie składają wymaganych sprawozdań finansowych.
          Lub czy to prawda, ze klient Alfa Star naiwnie myślący ze ma umowę z biurem w rzeczywistości ma nic nie warty dla niego swistek papieru?
          A ja biedna agentka wijąc się jak piskorz muszę tym klientom przyznać ze chciałam ich wpakowac na minę :(
          A w ogóle ten wredny j_kaczynski który został okradziony przez biuro podróży na blisko 15 000 pln to niech najlepiej gębę w kubeł wsadzi i dalej pozwoli nam sprzedawać wycieczki na dzień przed bankructwem biura podróży, przyjmować za to kasę a jak przyjdzie co do czego to jeszcze straszyć go ze jak zwróci się o chargeback to agent z którego konta bank zabierze tą kasę kości mu porachuje.
          Teraz już wiesz dlaczego was tak nie cierpię?
          Mnie nie oszukał taksówkarz na 20 zeta jak to był łaskaw napisać agent_t.
          Mnie orznieto na 15k pln.
          Taka to branża jest...
      • Gość: kolet Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 23:22
        up
    • Gość: Anka Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.play-internet.pl 08.01.13, 22:17
      Czy z twojej wypowiedzi mam wnioskować że j_kaczynski pisze nieprawde czy po prostu tobie jego teorie się nie podobają?
      Rozumiem że forum jest zarówno dla wątków zawierających pozytywne jak i negatywne uwagi. Dodatkowo to forum jest właśnie o biurach podróży to dlaczego uwagi o konkretnych biurach uważasz za zbędne?
      Szczerze mówiąc to w przypadku Alfa Star informacje sprawdziłam na ich stronie i to co jest napisane w wątkach to prawda. Dla mnie to była cenna informacja bo sama mogłabym na to nie zwrocic uwagi, a tak wiem że należy omijać biuro szerokim łukiem.
      Każdy czytający to forum ma swój rozum, czyli oznacza to że jeżeli człowiek jutro poleci jakieś biuro to ja od razu nie kupię z tego powodu ich oferty.
      • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 22:27
        Chodzi mi przede wszystkim o rzetelność i jakąś elementarną kulturę wypowiedzi. A koledze brakuje i tego i tego
        • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 22:55
          agent_t napisał(a):
          Chodzi mi przede wszystkim o rzetelność i jakąś elementarną kulturę wypowiedzi.
          A koledze brakuje i tego i tego

No tak, ty jesteś bardzo rzetelny...
          Na przykład pisząc, że Itaka złożyła sprawozdanie finansowe.
          Jest to prawda, tyle że nie do końca.
          Zapomniałeś bowiem dopisać, że w maju 2012 roku wpłynęlo ich sprawozdanie za 2010.
          Zapewne bardzo to pomoże klientom w 2013...
          Tak to właśnie agenci przekazują półprawdy jak się już ich przyciśnie do ściany.
          • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 23:07
            Zadajesz pytanie o ostatnie lata to Ci odpowidam. Fakt brakuje zeznania za 2011. Na początku stycznia chyba nie spodziewałeś się sprawozdania za 2012
            • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 09.01.13, 15:47
              A przepraszam, widzę ze według ciebie normalnym jest ze największy w tym kraju touroperator w styczniu 2013 wciąż nie ma złożonego sprawozdania finansowego za 2011. Takie drobne "niedopatrzenie" które zapewne nie ma zupełnie nic wspólnego z chęcią ukrycia swoich wyników finansowych przed klientami. Wiesz, to co wypisujesz to już nawet żałosne nie jest. Tylko pusty śmiech ogarnia każdego kto to czyta.
      • Gość: Sid1 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 22:29
        Dziwne o mnie piszą :)
        Nie obraziłem nikogo, piszę bo na razie mam czas, interesuje się branżą od upadku Selectours gdyż o mały włos by mnie to bezpośrednio dotknęło, pisze też w innych działach i opisuje też swoje podróże. Przeszkadza nie czytaj. Nie zgadzasz się daj argumenty.
        Nie przekłamuj i nie kłam bo kłamstwo ma krótkie nogi.
        • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 22:32
          Chyba jednak nie o Ciebie chodzi:) tylko o kogoś pod nickiem j_kaczynski.
          • Gość: Sid1 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 22:57
            >Tu analogii w nicku można się doszukać. Obrażony na cały świat i skłócony ze wszystkimi. Taka >natura niektórych, ale fakt potrafią być groźni i uprzykrzać życie

To raczej o moim niku Sid1. Tak masz rację taki był Sid, jeśli piszesz oczywiście o muzyku z Sex Pistols. Ale nie tylko Sid jest związany z nichilizmem, np: Sid z Epoki lodowcowej raczej już pozytywnie się kojarzy.

Pozdrawiam

• agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 23:05
              To mój wpis i chodziło mi niewątpliwie o j_kaczynskiego:)
              • Gość: aaaga Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.braniewo.vectranet.pl 08.01.13, 23:16
                taaa ...
                fajnie chłopaki bawicie się?
                • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 08.01.13, 23:22
                  Ubaw to może nie jest przedni, ale dla dobra ogółu zawsze dobrze rozjaśnić komuś kilka kwestii:)
                  • Gość: gość Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.leon.com.pl 09.01.13, 10:05
                    Bardzo się cieszę że na tym forum jest ktoś taki jak j.kaczyński.Przynajmniej zwraca uwagę na różne przekręty biur,o których co niejeden klient nie ma pojęcia.J.kaczyński podaje nam to gotowe na tacy,a po sprawdzeniu tych informacji okazuje się to wszystko prawdą.Natomiast jasne jest,iż jad przeciwko j.kaczyńskiemu wypluwają pracownicy biur podróży.
                    • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 09.01.13, 14:07
                      Jaki znowu jad? Przecież to Wy piszecie o zwieraczach, złodziejach o opluwaniu.

Ja jedynie rzeczowo odnoszę się do tego co kolega tutaj wypisuje - a poziom jego wpisów jest jak w tabloidach - sensacja a mało merytoryki
                    • Gość: web Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 14:09
                      j.kaczynski prawdę tu wali, czasami trochę przegnie, ale wszystko mieści się w ramach przyzwoitości.
                      jedynie namawianie rodaków do kupowania u niemca..???:) no i ja jestem pracownikiem bp i jakoś nie pluję... więc chyba co niektórym się ściemnia:)
    • j_kaczynski Dziękuje 09.01.13, 15:53
      Tym którzy obdarzają mnie miłym słowem i uznają ze to co piszę choć odrobine się przydaje.
      agent_t' owi natomiast dziękuje za reklamę i życzę nieco wiecej pokory w kryciu i tlumaczeniu szwindli touroperatorow i biur podróży.
      Pamiętaj ze żyjesz z klientów. Ja tez nim byłem do momentu w którym zostałem perfidnie oszukany. Teraz mam takie hobby - odkrywanie Waszych machlojek i informowanie o nich innych.
      • agent_t Re: Dziękuje 09.01.13, 16:37
        Po raz kolejny apeluję o merytorykę.

A pisanie o kimś złodziej, oszust z pewnością nie mieści się w granicach przywoitości - trzeba najpierw mieć ku temu postawy.

Przykro mi, że zostałeś oszukany. Mnie też się to zdarzało zostać gdzieś oszukanym np. w taksówce, ale nie piszę, że taksówkarze to złodzieje.

Proszę wskaż jeszcze, jaką ja machlojkę tu kryję?

A z czego żyję to ja wiem lepiej niż Ty
        • j_kaczynski Re: Dziękuje 09.01.13, 21:12
          agent_t napisał(a):
          ...
          Proszę wskaż jeszcze, jaką ja machlojkę tu kryję?
          ...

Jaką?
          A choćby taką: forum.gazeta.pl/forum/w,19,141658832,141658832,Gwarancje_Net_Holiday_a_oferta_charter_mix_Enter.html
          Swoimi wpisami próbujesz udowodnić, że wszystko jest OK, że to tacy jak ja są psycholami, arogantami, etc.
          A szeroko branża turystyczna jest ogólnie OK.
          Oczywiście trafia się czasem sytuacja, w której 30 000 ludzi zostaje wydymanych, ale przecież to nic takiego. W końcu kogo okradać jak nie ich? Toć skoro ich stać, kapitalistów przebrzydłych na wydanie kilkunastu tysięcy na wakacje to przecież nic się nie stanie jak ich jakieś biuro podróży okradnie. Później jakiś agent_t napisze, że przecież nic takiego się nie dzieje, a okradziony tak naprawdę jest czubem i nalezy na niego uważać.
          Złodziej natomiast może w świetle jupiterów działać dalej i nie ma w tym nic zdrożnego.
          • agent_t Re: Dziękuje 09.01.13, 23:16
            A co ja kryje w tym wątku napisz konkretnie? Co ja mam do tego Twojego wątku?
            Po co się emocjonujesz? Gdzie dostrzegłeś takie moje wpisy co przytaczasz?

Ja po prostu zwracam Ci uwagę, że jak chcesz tutaj błyszczeć to pisz rzeczowo - jak np o tej gwarnacji Net Holiday - a nie obrażasz ludzi i szufladkujesz wszystkich na jedną bądź drugą stronę medalu
      • Gość: ziobrax Re: Dziękuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.13, 19:42
        Choć nazwisko użyte w nicku źle mi się kojarzy, to poza tym całkowicie popieram hobby Kolegi :-) bardzo chętnie przyłączę się do tego klubu hobbystów, mimo że nie zostałęm oszukany przez żadne z polskich biur ani agencji turystycznych, gdyż unikam ich jak trądu jeszcze od czasu upadku pamiętnego Big Blue. Nie dość, że dzięki temu zaoszczędziłęm sporo kasy, to jeszcze uniknąłem stresu związanego z tymi wszystkimi szwindlami.
        W każdym razie gorąco popieram j_kaczynskiego, gdyż właśnie po to wymyślono internetowe fora turystyczne, a nie jak się wielu wydaje - w celu wymiany informacji czy piwo w knajpie A jest tańsze o dwa centy od piwa w knajpie B i czy ktoś dostał sraczki z przeżarcia w takim czy innym hotelu. Na cześć j_kaczynskiego pozwoliłem sobie nadać równie znamienny, choć źle mi się kojarzący, nick...
        • Gość: zenek Re: Dziękuje IP: *.nowysacz.vectranet.pl 09.01.13, 22:48
          Tak, to prawda, że pracownicy biur podróży różnie kombinują (prawdopodobnie wszystkie), a na wycieczkach trzeba pilnie śledzić aby program został całkowicie zrealizowany. Z pozoru niby jest OK dla przeciętnego zjadacza chleba, ale gdy się jest nieco bardziej rozgarniętym, to wiele można zauważyć.
          • hk59 Re: Dziękuje 10.01.13, 20:37
            Czytam wypowiedzi na tym portalu b.często i cieszę się, że j-kaczynski tu jest. Przyda się trochę
            otrzeźwienia dla naiwnych klientów. Kiedyś też takim byłam. Tak trzymaj panie j-kaczynski!
            • Gość: Bella Re: Dziękuje IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 11.01.13, 00:26
              Co w tym złego, że wynajduje kruczki prawne w działaniu biur? Mogę się założyć, że większość klientów Alfa Star nie ma pojęcia, że nie podpisuje z biurem umowy o usługę turystyczną tylko zaproszenie do zawarcia umowy, które podlega innym prawom niż umowa o usługę turystyczną.
              • agent_t Re: Dziękuje 11.01.13, 09:41
                Nic w tym złego. Jak będzie pisał rzeczowo - a troche pisze to będzie ok. Niech wytyka kwestie, które budzić mogą zastrzeżenia - ale w kulturalny sposób. Upubliczniamie pewnych spraw może przynosić dobre skutki - bo w przyszłości inni zastanowią się może najpier zanim zrobią coś podobnego

Niech odrzuci tylko niezdrowe emocje i niech nie wrzuca wszystkich do jednego worka i przede wszystkim nie nazywa swoich rozmówców złodziejami, oszustami itp.

Mniej sensacji, a więcej merytoryki - naprawdę przynosi to dobre efekty.

Czasem warto też wycofać się z pewnych tez, a nie ślepo w nie brnąć bez ładu i składu.
                • j_kaczynski Re: Dziękuje 11.01.13, 19:00
                  Jak to jest, że jesteś generalnie odosobniony w swoich opiniach na temat tego co piszę?
                  Przepraszam, jeszcze pewna agentka i elmo - wierny obrońca Panka.
                  Może ty masz swiadomość jakie pułapki na klientów zastawiają biura podróży, może dla ciebie normalnym jest że ktoś uczciwie wpłacający zaliczkę nie dostaje umowy a nic nie warty świstek papieru.
                  Jednak przeciętny klient nie ma takiej świadomości.
                  Ja też przez 10 lat nie miałem. Korzystałem z usług BP i było w miarę OK.
                  Dopiero potężny cios w potylicę, który mógł kosztować mnie 15 tys. PLN spowodował że doznałem otrzeźwienia i zaczałem interesować się działalnością touroperatorów i agentów.
                  Do tego doszły jeszcze groźby pod moim afresem ze strony agenta gdy bank odezwał się do niego w sprawie chargeback. Oczywiście niemal w przeddzień upadku touroperatora nie miał żadnych oporów by sprzedawać jego wycieczkę, a jak dowiedziałem się od jego pracownika juz od kilku miesięcy odradzał znajomym korzystanie z jego uslug.
                  Wobec mnie skrupułów nie miał.
                  Nie przewidział jedynie, że to wszystko obróci się przeciwko niemu bo to on fizycznie, a nie touroperator oddawal kasę z chargeback.
                  Dlatego piszę i będę pisał, że w tej branży pracują (piiip).
                  Za każdym razem podkreślam że oczywiście nie wszyscy, bo wiadomo że nie można uogólniać.
                  Wszędzie trafiają się złodzieje i uczciwi ludzie.
                  Ty jednak tego nie dostrzegasz. Ciebie boli jedynie, że nazywam złodziejstwo po imieniu, a ci którzy czytają to co napisałem nagle zaczynają otwierać oczy tak jak ja.
                  Nie mam nic do ciebie personalnie.
                  Jednak nadal uważam że branża turystyczna w Polsce to szambo, a nasze "państwo" pozwala by to szambo nadal funkcjonowało.
                  Itaka ma 150 000 000 gwarancji. Dużo, przyznaję.
                  Dlaczego jednak nie chwali się publicznie jakie ma obroty, zyski, a jedynie opowiada dyrdymały o corocznych wzrostach?
                  Bo gdyby opublikowała te dane to klienci zorientowaliby się, że gwarancja pokrywa 10-15% ich rocznego obrotu. A gdzie reszta? W wysokim sezonie mają po kilka - kilkanaście tysięcy klientów w każdym kraju. Powiedz szczerze na co ta gwarancja wystarczy jak przyjdzie co do czego?
                  • hk59 Re: Dziękuje 11.01.13, 22:09
                    No i proszę! Taki (ka?) be byłeś a jak to poleciało!. Nie daj się!, ja już troszkę wiekowa jestem i nie mam "pałera" na wojowanie z B.P., ale tobie z całego serca kibicuję. Ostatnia moja przygoda z B.P.Triada (ś.p. na szczęście), definitywnie wyleczyła mnie z korzystania z usług wszelkich biur podróży. Mimo, że mam trochę lat, a podróże kocham, uczę się sama organizować sobie wypoczynek. Nie mam ochoty ani pieniędzy na płacenie haraczu nieuczciwym pośrednikom.
                    Zobacz, jak rozwija się wątek i nie rezygnuj. Pozdrawiam.
                  • agent_t Re: Dziękuje 12.01.13, 19:57
                    No sam sobie odpowiedziałeś, że nie jestem zupełnie odosobniony. A, że więcej osób trzyma tu powiedzmy Twoją strone nie jest jakimś specjalnym zaskoczeniem, gdyż to forum dla potencjalnych klientów biur podróży. A do tego fora rządzą też się swoimi prawami i przyciągają raczej narzekających - choć nie to jest istotą problemu.

Polemizuję z Tobą po uważam, że trochę za bardzo emocjonalnie piszesz tu różne rzeczy - pewnie jest to efekt tego, że padłeś ofiarą upadku któregoś organizatora turystyki - domyślam się, że Sku Clubu. Używasz przy tym nieuzasadnionych oskarżen wobec wszystkich i mocno generalizujesz.

Ja nie piszę i nie twierdzę, że branża turystyczna jest doskonała - ale na pewno 99 % biur podróży nie jest oszustami i złodziejami - a to Twoje słowa - chciałbym abyś się z nich wycofał.

Sam twierdzisz, że wielokrotnie korzystałeś z usług biur podróży i było w miarę ok.

Co do Twojego konkretnego przypadku to nie znam oczywiście szczegółów także ciężko mi się konkretnie do tego odnosić. Niemniej jednak trudno wskazać jaki interes miałby agent sprzedając Ci tą wycieczkę, gdyby wiedział, że biuro upadnie. Po to aby zostać obciążony z chargback i samemu stracić 15 tys zł? Był podejrzewam tak samo zaskoczony i poszkodowany jak się okazuje dużo bardziej finansowo niż Ty. A czy komuś odradzał nie wiem - jak mówię nie znam szczegółów. A prawo jest takie w przypadku chargback, że odpowiada nie ten kto zawinił, ale ten kto użył terminal płatniczy.

Ktoś znów cieszy się, że Triada zbankrutowała - do niedawna największe polskie biuro podróży, które przez lata oferowało Polakom naprawdę tanie wyjazdy - często w cenach niedostępnych przy wyjazdach indywidulanych, z niemiec itp. Do tgo było to polskie biuro, któro zatrudniało kilkaset osób, płaciło podatki, kupowało usługi u innych firm itd. Tak bardzo cieszycie się, że poslkie firmy kończą działalność? Lepiej będzie jak będziecie wszyscy z niemieckich biur jeżdzić? Myślcie trochę bardziej długofalowo. Jak kupimy wycieczki, samochody i wszystko inne z zagranicy to raczej jako kraj nie posuniemy się do przodu.

Upadki biur podróży nie są też tylko polską domeną - biura licznie w ostatnich latach banrutowały też w Rosji, Włoszech czy Wielkiej Brytanii - między innymi dlatego też, że to jest bardzo trudna branża - mocno konkurencyjna i narażona na wiele ryzyk.

Ale też jednak ubezpieczona - oraganizatorzy turystyki mają obowiązek się ubezpieczać. W większosci innych branż takich zabezpieczeń nie ma. Faktem jest oczywiści wartość ubezpieczenia co do skali działalności - zawsze to klientom mówiłem, że warto wyjeżdzać z renomowanymi biurami o jakiś tradycjach i sensownych wartościach ubezpieczeń - klienci często jednak szukają najtańszych opcji i korzystają z takich nowych tworów, które padały w ubiegłym roku.

Natomiast co do gwarancji turystycznych to nie może ona pokrywać 100% rocznych obrotów. Prawo takie oczywiście można ustanowić i będzie wówczas bezpiecznie bo nie będzie biur podóży bo nikogo nie będzie na to stać. Są to właśnie obroty roczne zatem nie ma takiego dnia w roku aby ta Itaka miała na koncie 1,2 mld wpłat od klientów. Czyli w razie updaku zobowiązania to wyjazdy, które się nie odbyły i te które zostały przerwane - a nie wszystkie z całego roku.

Natomiast co Alfy Star to sam mam z nimi zatarg , a poruszona przez Ciebe kwestia też w mojej ocenie nie jest ok. Nie widzę jednak świata w biało czarnych barwach i z pewnością nie będę wydziwiał pracujące osoby w tym biurze od złodzieji itp.

Tak samo szkoda mi Orbisu - biura, które było pierwszym polskim organizatorem turystyki i funkcjonowało ponad 80 lat - przez ten czas nie oszukiwali pernametnie swoich klientów.

Natomiast co do danych które publikują organizatorzy turystyki to masz rację, że pokazują to co chcą pokazać. No ale takie czasy niestety - wszyscy tak robią i mediami na czele.
                    • Gość: xxx Re: Dziękuje IP: *.xdsl.centertel.pl 12.01.13, 21:07
                      Do agent_t.

Szanowny Panie, nie śledzę publikacji na tym forum w celu podbudowania mojego sfrustrowanego ego, lecz po to, by nie stracić czujności w razie chęci zrealizowania jakiegoś turystycznego kaprysu.

Już tak ten polski rynek turystyczny funkcjonuje, że klient, pomimo teoretycznie niezłego stanu prawnego (ustawa o usługach turystycznych), bardzo łatwo może popaść w tarapaty, jeżeli tylko jego "kontrahent" nie będzie miał ochoty poszczególnych przepisów tejże stosować, jak również stanie w obliczu utraty płynności finansowej.
                      Skoro założono, iż konsument w stosunkach z podmiotami prowadzącymi działalność gospodarczą jest stroną słabszą, to wymyślono właśnie ustawę w miarę dobrą dla konsumenta, chwilami trudną dla organizatorów turystyki. Co z tego, skoro nie wszyscy przedsiębiorcy się nią przejmują, na co życie dostarczyło wystarczającej liczby dowodów, których nie muszę chyba przytaczać.

Proszę zatem o nie wyrażanie tak wielkiego zdziwienia zainteresowaniem swoich potencjalnych klientów wszelkimi informacjami o kondycji branży turystycznej. Każdy z nas jest zainteresowany bezpiecznym lokowaniem swoich pieniędzy w takie dobra, jakie sam wybierze. Proszę także o trochę więcej realizmu w ocenie stopnia uczciwości organizatorów turystyki. Gdyby był taki, jak Pan go widzi, mniej byłoby wypowiedzi krytycznych ze strony turystów.

• aniniaw1 Re: Dziękuje 12.01.13, 02:02
                Byłam z ALFA STAREM w zeszłym roku w Egipcie, co do samego wyjazdu zero zastrzeżeń. Czytajac papiery które przysłano mi po wpłacie zaliczki czy też przed nia, juz nie pamietam i czytajac ten zapis, że to ja składam im oferte kupna jako zupełny laik nie miałam pojeci czym mogłoby to skutkować. Dzieki Kaczyński, że zwróciłeś na to uwagę, bo juz przymierzałam się do kolejnej wyciecziz nimi w tym roku, ale po przeczytaniu Twoich postów raczej podziękuje. Na pewno nie pozwolę sobie na to zeby jadąc z 5 letnim dzieckiem do kraju arabskiego w razie jakiejś przykrej niespodzianki nie móc liczyć na swojego Touroperatora, który cisnie mi jakies kity w umowie. Wychodzi na to że bez jakiegoś mózga prawniczego do podpisywania umowy nie siadac.
    • jadena Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 11.01.13, 13:01
      Z postów kaczyńskiego dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Bez względu na jego styl warto poczytać co w "turystycznej trawie piszczy". Do tej pory udało mi się uniknąć wtop z biurami podróży, ale w tym roku będę dmuchała na zimne i nie ukrywam że kaczyński jest dla mnie niezłym informatorem.
      • warmianka35 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 11.01.13, 14:51
        Jesteśmy na forum "turystyka zorganizowana", więc bardzo dobrze, że jest ktoś, kto patrzy biurom na ręce. Gdybym swego czasu nie czytała uważnie wypowiedzi osób, które zaczęły krytykować Sky Club, umoczyłabym niezłą kasę, nie mówiąc już o zszarganych nerwach i zepsutych wakacjach. I nie widzę w wypowiedziach j kaczyńskiego coś napastliwego czy obrażającego kogoś. Informacje i tyle. A to, że jest wkurzony, że oszukano go swego czasu na taką kasę, wcale się nie dziwię. Mam nadzieję, że wszystkie podawane tutaj informacje są rzetelne i sprawdzone
        • grazyna1605 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 11.01.13, 16:16
          naleza sie brawa i szacunek dla autora/autorki j-kaczynski. Podawane informacje sa logiczne, rzetelne, opisane poprawna, bezbledna polszczyzna. Zycze wytrwalosci w tropieniu absurdow.
          • Gość: bbb Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.13, 20:31
            może w końcu ktoś zrobi porządek z branża turystyczną, klienci czytajcie warunki, i nie dajcie się nabijać w butelkę
            • Gość: xxx Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.13, 21:06
              Nie ma tajemniczego "ktosia", który z branżą turystyczną zrobi jakikolwiek "porządek". Jedynymi, którzy są do tego zdolni, jesteśmy my sami, a sposoby, jakimi jesteśmy w stanie ów "porządek" zaprowadzić, są liczne, począwszy od głosowania nogami (odpływ klientów), do domagania się poszanowania naszych praw (w tym występowanie na drogę sądową). Wiem, co zaraz pomyślicie o tym ostatnim, ale to może się okazać jedyny skuteczny sposób. Wiele przegranych procesów, to nie wielu niezadowolonych psujących opinię wyłącznie na publicznych forach. Ta metoda też nie najgorsza, bowiem każdy sygnał o brakach, nie wywiązaniu się biura podróży z umowy, daje sygnał do zrewidowania poglądu.
              Dlatego wolę informacje od j-kaczynski, a nie reklamę organizatorów turystyki, w tej bowiem wszystko lśni i błyszczy.
              • Gość: atg Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 09:52
                a dla mnie ten gość to zwykły pieniacz nic nie warty i tyle. Frustrat który nie ma co robić. Owszem wyciąga pewne fakty ale często nie sprawdzone i wyrwane z kontekstu.
                • pietnacha40 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 12.01.13, 12:06
                  Gość portalu: atg napisał(a):

> a dla mnie ten gość to zwykły pieniacz nic nie warty i tyle. Frustrat który nie
                  > ma co robić. Owszem wyciąga pewne fakty ale często nie sprawdzone i wyrwane z
                  > kontekstu.

a konkretnie jakie? Podaj choć jedną taką informację.
                  • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 12.01.13, 14:52
                    Wiesz, dla niej pieniactwem jest na przykład napisanie że nie wiadomo czy 150 milionowa gwarancja ubezpieczeniowa Itaki wystarczy na pokrycie choćby 10% ich rocznych obrotów.
                    A nie wiadomo ponieważ Itaka wbrew obowiązującemu prawu składa sprawozdania finansowe z opóźnieniem. To znaczy w połowie 2012 pojawia się sprawozdanie za 2010, a w połowie 2013 zobaczymy zapewne dokumenty za 2011.
                    No i oczywiście nie robi tego dlatego by zaciemnić obraz swojej sytuacji finansowej i by klienci nie mogli dowiedzieć się ile jest warta ich gwarancja.
                    Takie to pieniactwo z mojej strony...
                    • Gość: mob-os Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 18:29
                      Macie rację należy uważac na wypowiedzi /doprawdy nie wiem dlaczego? /j kaczyński - oczywiście na tym forum. Tylko jeśli o forum turystyczne ! ten "ktoś" ma niestety rację.Korzystam bardzo często z info na tym forum i sama również przekazuję info.Podejrzewam że prawdziwy Polak J Kaczyński nie udziela się na forum ale skojarzenia mam negatywne.
                    • Gość: gość Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 20:42
                      UP do góry bo widzimy że ponownie mocno się uaktywnił na tym forum :)
                      Pozdrowienia dla Kaczki od przyjaciół touroperatoró
                      Jak zmowa to zmowa :)
    • Gość: Sid1 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 20:05
      Do założyciela wątku, jednak się okazało że nie rozmawia tylko ze mną i nic nie wyszło z marnej prowokacji, wręcz odwrotnie okazało się że ludzie czytają i wyciągają wnioski.
      • Gość: potyczek Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.13, 09:02
        Tak samo z tego powodu najlepiej sprzedajaca się gazetą jest super express i furorę robią serwisy typu pomponik.pl :) pozdrawiam wszystkich poskarżyć to wkońcu forum dla was
      • Gość: Statystyk Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 00:06
        Tak Sid 1 -"wyciągają wnioski". A gdybyś miał odpowiedzieć, czy z błednych założeń można wyciągnąć prawdziwe (prawidłowe) wnioski to co byś odpowiedział ???
        Subiektywizm oceny na poczatku, powoduje co najmniej błąd paralaksy ... Wiesz zapewne co to za błąd. Więc , czy jest szansa na prawidłowe wnioski, kiedy na początku coś zostało popsute ?
        • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 31.01.13, 21:49
          Gdybyś oprócz statystyki liznął cokolwiek z logiki to wiedziałbyś, że z fałszu może wyniknąć prawda, ale nie odwrotnie.
          Niech zgadnę - maturę od Giertycha masz?
          • Gość: Statystyk Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 01:05
            "j.kaczyński" nie denrwuj się, proszę. Ja piszę w duchu miłości, a Ty wrzuty robisz o maturze od Giertycha. Na marginesie, nie widzisz, ze następcy dalej obniżają wymagania wobec maturzystów? Spokojnie. bez grzały - a merytorycznie,
            Nie zauważyłeś jeszcze (co by oznaczało że młody jeseteś i zapalczywy) jak wiele nieprawidłowości rządzi tym rynkiem. Nie starczyło by kilkudziesięciu watków z wieloma wpisami, aby dpjść do istoty rzeczy w każdym z nich. A Ty tak na prawo i lewo rozdajesz razy,,,, Powiedz co to zmieniło w rzeczywistości biur podróży którym dopieprzasz (w twoim rozumieniu słuszności Twoich poglądów) ? Masz młodzieńczą pewność, że "tak należy" ale skuteczność nie jest mierzona wielością i agresją wpisów. Po prostu miotasz się - podpowiadam. Jak chcesz być skuteczny i efektywny powinieneś pójśc do PITu, OSATu, PZOTu, UOKiKU albo Urzędu Marszałkowskiego lub co najmniej Ministerstwa Sportu i Turystyki i wytłumaczyć im - że wiesz wszystko, na wszystkim się znasz i turystykę wzelką masz w małym palcu.... I niech zrobią z ciebie Doradcę ds.Trudnych i Beznadziejnych abyś jak El Salwador - zbawiał świat .
            Sorry, ale albo pojmiesz przekaz - albo dasz dowód, że Twoim celem nie jest poprawianie (faktycznie popieprzonej) rzeczywistości turystyki wyjazdowej, a zaspokojenie niskich pobudek i dorabianie gęby każdemu komu się da. Po Twojemu. Nawet jak nie wiesz czegokolwiek na pewno.
    • Gość: Tomek Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.xdsl.centertel.pl 13.01.13, 15:51
      jkacz robi tu na forum świetną robotę, dlaczego? m. in. tu odpowiedź pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,13178191,Nabici_w_wakacje_w_Oasis_Tours__Gorszy_hotel__krotszy.html#BoxBizTxt
      • Gość: Sid1 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 10:05
        Statystyk błędne założenia?, a kto ma je ocenić jako prawda czy fałsz? Zakładaj sobie jak chcesz że dane wyjściowe są fałszywe, ja zakładam że prawdziwe. Wnioski wyciągamy odmienne. I o to chodzi. Ale co najważniejsze mamy dostęp do danych wyjściowych.
        • Gość: Statystyk Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 21:57
          Zaraz, zaraz. Sid1.
          Na czym nam powinno zależeć - na jakimkolwiek wyniku, czy na prawdziwym (czyt.poprawnym) czyli najrzetelniejszym, czyli najbliższym prawdy. Czyż nie ?
          Inaczej, nie tylko sami tkwimy w błedzie, ale i innych w niego wbijamy....
          Na czym Tobie zależy ? Aby pisać byle co ? Byle pisać, czy pisać rzetenie i prawdę ?
          Niestety w dzisiejszych czasach, natłoku atakujacych nas (i to nieprecyzyjnych lub zmanipulowanych) informacji, trudno doszukać się sensownej analizy danych. I dlatego podnosze temat, proszac o stosowanie (może zapomnianych lub odrzucanych) zasad logiki, analityki i krytycznej oceny prawdziwości danych. Czyz nie na tym powinno zależeć osobom odpowiedzialnym za to co piszą? Niezależnie gdzie i dla kogo...
          • j_kaczynski Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 03.02.13, 22:09
            Dane są nastepujace:
            - Jacek Panek był założycielem Open Travel, z którego wymiksował się na miesięc przed upadkiem równocześnie otwierając Sky Club;
            - Do dziś nie zostały rozstrzygnięte w sądzie sprawy Jacka Panka związane z Open Travel;
            - W Sky Club po zaprzestaniu pełnienia funkcji w zarządzie został dyrektorem produktu (czyli de facto osobą odpowiadającą za całą ofertę firmy). Pomimo iż jak sam mówi (teraz) wiedział, że w firmie źle się dzieje (po "wchłonięciu" Triady) nadal pełnił swoją funkcję i nie przeszkadzało mu to, że firma idzie w złym kierunku. W pewnym momencie podjął decyzję o złożeniu wniosku o upadłość Sky Club w związku z zaległościami płatniczymi wobec niego. Równocześnie rozpoczął budowę nowej firmy, pierwotnie pod nazwą Netto Holiday, a ostatecznie Net Holiday. Działo się to w tym samym czasie w którym składał wniosek o upadłość Sky Club.
            - pomimo, że nie ma żadnych wątpliwości co do tego iż Net Holiday to jego twór schował się w tej firmie w tylnym szeregu jako członek zarządu, a na stanowisku prezesa posadził ewidentnego słupa.
            Takie są fakty. A jak je zanalizujesz i do jakich wniosków dojdziesz jest mi absolutnie obojętne. Choć biorąc pod uwagę twoje braki w zakresie znajomości logiki sądzę, że nie będą one miały zbyt wielkiego sensu. Fakt, że podobno jesteś statystykiem w tej sytuacji nie ma żadnego znaczenia.
      • Gość: Statystyk Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 22:09
        Dobrze. Zapytam inaczej. Na czym polega "dobra robota na tym forum" ? Na liczbie postów ? Na liczbie czytajacych ? Na wpływie na decyzje zakupowe lub ostrożnego podejścia do rynku ? Gdzie i w czym jest wymiar (konkretny) tej dobrej roboty..... skoro jest jak pustelnik nawołujacy wszystkich do opamietania, czynienia dobra, lub nie lubienia jednych bądź drugich. Jaki jest efekt takiego dzialania ? Najprawdopodobniej j.kaczynski robi to co uważa za słuszne lub potrzebne - i tu zgoda, że spełnia swoje kardynalne prawo - do wolności. I moze takim sie czuje, ale odpowiedzialnośc za swoja wolnośc to coś więcej niż tylko prawo do powiedzenia/napisania co sie czuje lub chce o kimkolwiek bądź. To odpowiedzialnośc za pisanie prawdy i odpowiedzialnośc, za ewentualne konsekwencje, gdy sie z nia mija. Tu jest bezkarny - pod nickiem. Dlatego pozwala sobie pisać - bez konsekwencji, czy ma rację, zna prawdę, czy tylko konfabuluje. I w tym jest problem. Także jego i tych, ktorzy wierza w jego autorytet (Straznika Prawdy) - tak jak wszyscy Kibice Amstronga - dopóki nie przyznal się że brał....
        • Gość: abc Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.mm.pl 04.02.13, 13:25
          Panie Statystyk, skończ pan już truć bez sensu i zaśmiecać to forum. Pana wywody nic tu nie wnoszą ciekawego. Może to taki pana zamysł? Ale nudnyś pan jak flaki z olejem.
          Panie j.kaczyński, niech pan nie zawraca sobie głowy wypocinami Statystyka :) Dziękuję Panu za zwrócenie uwagi na te wszystkie przekręty. Mam nadzieję, że pomogą one turystom w podjęciu trafnych decyzji zakupu wycieczek z określonych biur podróży a przynajmniej skłonią do refleksji przed zakupem. Pozdrawiam.
          • Gość: Tom Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.13, 14:45
            Osobnik piszący z dynamic.chello.pl spamuje pod różnymi nickami wszelkie tematy, w których mowa jest o nieprawidłowościach na naszym rynku turystycznym ze szczególnym uwzględnieniem tematów dotyczących NetHoliday. Resztę dopowiedzcie sobie sami...
            • agent_t Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum 04.02.13, 16:58
              A wywody j.kaczynskiego wnosza dużo, ale zamętu. Mam świadomość, że niektórym się to podoba bo lubią sobie w życiu i szczególnie w necie poużywać waląc w innych. Ale naprawdę nawet dziś warto sięgać do merytoryki, a nie walić hasła na lewo i prawo. Zdementowałem kilka rzeczy o których piszę tu j.kaczynski, ale on do tego się już nie odniesie tylko dalej się rzuca i obraża swoich rozmówców.
              • Gość: basia Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 18:59
                dzięki paniekaczyński za dotychczasową pomocną działalność a na zaczepki jakichś agentów czy statystków nie reagować
                • Gość: Statystyk Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 23:06
                  A może troche merytorycznie. Bo metoda na "atakowanie rozmówcy" - bo łatwiej mu przywalić, niż znaleźć sensowne kontrargumenty do poruszanych kwestii - króluje tak tu, jak i w mediach, polityce i generalnie w życiu publicznym. Jak ktoś nie zgadza się z poglądem innego (bo ma do tego i prawo i wolnośc wypowiedzi) to niech dyskutuje z tym poglądem, a nie dyskredytuje interlokutora. Ta metoda ogranicza wolnośc, świadczy o braku tolerancji dla odmiennych poglądow i potwierdza, że dyskutujący nie ma rzetelnych kontrargumentow, więc sięga po prosty sposób - zdyskredytowanie osoby o przeciwnym do niego pogladzie. I to forum nie jest wolne od takich osób. Dlatego nadal będe przedstawiał swój pogląd, ale nie będę odnosił ich do osób, a istoty rzeczy i zagadnienia. Oczekiwałbym podobnego podejścia i Toma, i Roma, I j-kaczynskiego, Sida i innych uczestników zabierajacych tu głos. Nie zapominajcie prosze o demokratycznym prawie do pluralizmu. A ataki na moją osobę (za odmiennośc zdania na jakikolwiek temat) nie pozbawi mnie wolności do wyrazania własnej opinii. Spodziewam się, że i Wy w naturalnym odruchu oczekujecie od kometatorów podobnego traktowania Waszych pogladów. Więc szanujcie odmiennośc zdania innych. Oraz rowne prawo do gloszenia jego, po swojemu.
                  • Gość: Sid1 Re: Uwaga na wypowiedzi j kaczyński na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 09:52
                    Panie Statystyk przecież to Pan na razie się nie odniósł merytorycznie do istoty sprawy tylko przytaczasz Pan te formułki ze szkoleń, książek, wykładów na temat rozmydlania treści. To u pana jest zalew pustosłowia. Ja napisałem co myślę.
          • Gość: abc Re:Statystyk nudny gościu! IP: *.dynamic.mm.pl 09.02.13, 09:32
            Panie Statystyk, wyraźnie pan się nudzisz. Poszukaj pan sobie innego miejsca, może będziesz pan tam lepiej postrzegany. Współczuję ludziom z pańskiego otoczenia, biedny nudziarzu.
            • Gość: foczka Re:Statystyk nudny gościu! IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 14:19
              panie statystyk to w pana wypowiedzi nie mają ani ładu ani składu .
              merytorycznie proszę a nie same slogany .
            • Gość: Statystyk Re:Statystyk nudny gościu! IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 22:43
              Zabronisz mi ? Skoro jestem "nudziarzem" to zapewne pozostali czytajacy, pomijaja moje wpisy. Bez Twoich cenzurek jakie są. Zachecam zatem i Ciebie (tu nie bedę uzywał jak Ty epitetów na temat Twoich wypowiedzi) do ignorowania tego co chcę dodać w tym temacie. A przypomnę, ze tym było "uwaga na wypowiedzi j_kaczynskiego" więc w kwestii ogólnej napisałem co uważam. Najwyraźniej mnasz inne zdanie, a ja nie twierdże że nie masz do niego prawa, ani do wypowiedzi tu wlasnie. Zatem konkluzja merytoryczna. Pisz sobie co chcesz, tak jak ja mogę z tego samego prawa korzystać i nic ci do tego. Zgoda ? To czy nudno i nie na temat, niech kazdy z czytających uznaje w swojej ocenie. Twoja jest i subiektywna i nerwowa. A szczególnie nietolerancyjna i nieuczciwa. Skoro sam piszesz z myślą, ze chcesz przekazać innym swój pogląd. Mój jest dla ciebie - do zje..chania. Co może sugerować, że nie lubisz ani dyskusji, ani osób o odmiennych pogladów, ani nie umiesz dyskutować, a jedynie (jak wspomniłem) probować dyskredytować innych. Tak, tak, napiszesz, ze pisze rozwlekle, nie na temat i wogóle bez sensu (oczywiscie w odrożnieniu od tych co to maja " właściwy" pogląd na sprawę. Pamietam cenzorów z czasów PRL - podobieństwa są niepodważalne i niestety nawracajace w niektórych sytuacjach jak ta na tym forum.
              • Gość: gość Re:Statystyk nudny gościu! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.13, 18:04
                Brawo !!!! Popieram w pelni wypowiedź statystyka
                • Gość: abc Re:Statystyk nudny gościu! IP: *.play-internet.pl 11.02.13, 18:58

Hahahaha!!!! Brawo! Popieram wszystkie wypowiedzi j.kaczyńskiego! Takich ludzi nam potrzeba. Głośno mówić o przekrętach i oszustwach, ku przestrodze turystów. A tych, którzy swoimi długimi (i krótkimi:) wywodami próbują to zaciemnić i zagłuszyć- ZWYCZAJNIE IGNOROWAĆ :)

• Gość: ddd Re:Statystyk nudny gościu! IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 04:16
                    Gość npisał :

Brawo !!!! Popieram w pelni wypowiedź statystyka

chyba sam statystyk siebie samego popiera !!! Brawo !!!!
                  • Gość: xxl Re:Statystyk nudny gościu! IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 03:05
                    panie kaczyński czekamy !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka