Dodaj do ulubionych

beznadziejne biura

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:32
a może plebiscyt na najgorsze biuro turystyczne? ja obstawiam open travel kto
da więcej?
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 19:00
      triada
      • Gość: arek Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 19:46
        Triada i tylko Triada
        ale rowniez pierwsze w kategori Biur z którymi sie nie da się nudzic czyli biur
        z niespodzianka
      • Gość: nuna Re: beznadziejne biura IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.05, 19:39
        + ATENA
    • barca2004 Re: beznadziejne biura 27.07.04, 23:36
      Gość portalu: beata napisał(a):

> a może plebiscyt na najgorsze biuro turystyczne? ja obstawiam open travel kto
      > da więcej?

Witam! Musiałbym wymienić praktycznie każdego z najbardziej znanych
      touroperatorów, których działalność poznałem na własnej skórze lub poznali moi
      znajomi.
      Dotyczy to również biur niemieckich, tak powszechnie chwalonych, czy też
      Orbisu, Rainbowa, Itaki. Nie znam biura, które nie miałoby jakiś wpadek.
      Ponadto w pewnych krajach wpadki zdarzają się częściej, chociażby w Turcji,
      Bułgarii, kraje arabskie, generalnie Europa Wschodnia. Wiąże się to zarówno ze
      specyfiką kraju (np. Turcja, Tunezja, Egipt), jak i stosunkowo słabo rozwiniętą
      infrastrukturą turystyczną (Bułgaria). Niemniej nie zwalnia to biur, które w
      pięknych katalogach pokazują uroki danego miejsca, a na miejscu okazuje się, że
      to syf. Ja akurat nie zgadazam się, że Opentravel to najgorsze biuro z jakim
      miałem do czynienia, wręcz przeciwnie (byłem z nimi w Hiszpanii w tym roku,
      wszystko było - no może poza transportem - ok). Co do pewnych zakłamań to byłem
      też z Rainbowtours w Chorwacji w hotelu Palace. Piękne zdjęcia, a
      rzeczywistość?! Hotel niby 2,5-gwiazdkowy - dałbym mu 1 gwiazdkę mniej, z
      brudnymi ścianami, obskrobanym balkonem, łazienką z armaturą starszą ode mnie,
      i jeszcze za współlokatorów mieliśmy gniazdo os, ale te rzeczy mieliśmy
      zrekompensowane przez pobyt w pięknym kraju, bezpiecznym, wśród serdecznych i
      miłych ludzi. Transport Rainbowa też tu pozostawał wiele do życzenia - postoje
      czasem nawet co 6 godzin, słaby autokar, itp. Z innymi biurami miałem podobne
      historie w różnych krajach i często nie dotyczyło to drobnostek (wielogodzinne
      opóźnienia, skandaliczne warunki sanitarne, gorszy standard pokoju od wcześniej
      zamówionego).
      Akurat w gronie znajomych, w którym się obracam, najwięcej osób jeździ z
      niemieckimi biurami, a spośród polskich z Triadą i Openem. I o dziwo, najmniej
      narzekali na Opena - ale dotyczy to kierunków do Europy Zachodniej (Hiszpania,
      Gracja, Włochy). Mam wrażenie, że ich kompromitacja z Bułgarią niepotrzebnie
      zaciemnia rzeczywistą sytuację z jaką spotykają się ich klienci w innych
      krajach. Podkreślam - nie kwestionuję zasadności skarg zawiedzonych pobytem z
      Openem w Bułgarii, jak i zachowania się biura, np. zero reakcji (pozytywnej),
      zamknięcie forum na ich stronie WWW. Generalnie kierunek Bułgaria jest - wg
      mnie - dość ryzykowny. Można się nieźle naciąć, gdyż: ceny wzrastają, standard
      hoteli nie aż tak bardzo, Bułagaria - często po prostu "smród, brud i ubóstwo",
      Bułagarzy - kanciarze, brudasy, nieuprzejmi, jedynie alkohol tani - no ale dla
      mnie to nie argument.
      Niestety nadal z wieloma biurami w Polsce wyjazd zagraniczny to spore ryzyko i
      gwarancja niepotrzebnych stresów. Są one odzwierciedleniem filozofii działania
      wielu firm w Polsce także w innych branżach (nieuczciwość, niesolidność,
      niedbałość o klienta, brak profesjonalizmu, rzeczywistość niezgodna z ofertą w
      katalogu, itd, itp).
      Jaki jest mój ranking, oto on
      Najlepsze:
      1) TUI, Neckermann
      2) Orbis, Scanholiday, Opentravel
      3) Rainbowtours, Itaka
      4) Alfastar, GTI
      5) Martintour, Orlando
      Najgorsze:
      1) Eccoholiday, Bigblue

To tyle
      Pozdrawiam. Miłego wypoczynku
      • yenepher Re: beznadziejne biura 09.08.04, 14:15
        JET TOURISTIC!!!!!
      • Gość: aga Re: beznadziejne biura IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.02.05, 10:28
        boze kolego big blue juz dawno nie istnieje- wiec jak moze byc najgorsze -
        druga sprawa- zeby tak padały biura - jak big blue- to wszyscy bysmy byli
        szczesliwi
    • Gość: Hiena Re: beznadziejne biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 10:01
      No to będzie wyglądało mniej więcej następująco.
      Podzielę listę na dwie mniejsze, pierwsza - doświadczenia własne, a druga -
      doświadczenia znajomych i rodziny.Rzecz jasna nie występują tu biura, z którymi
      nie wyjeżdżaliśmy. Kolejność malejąca, czyli np TUI najlepsze i w ... dół aż
      do tego co starało się najmniej :)

Lista No 1:
      1/ TUI
      2/ SCAN HOLIDAY
      3/ ECCO HOLIDAY
      4/ VING
      5/ ORBIS
      6/ SIGMA TRAVEL
      7/ TRIADA

Lista No 2:
      1/ SCAN HOLIDAY
      2/ SIGMA TRAVEL
      3/ TRIADA
      4/ ECCO HOLIDAY
      5/ NECKERMANN
      6/ GTI

Trudno tak naprawdę ustaliś jakiś sensowny ranking, bo tak np u mnie VING
      zebrał wiele minusów, a ktoś mógł być zachwycony, potknięcie biura np w Grecji,
      nie przekreśla go całkowicie, bo taka Hiszpanię mogą "robić" bardzo dobrze.
      Ale opinii warto posłuchać.

• vivadent Re: beznadziejne biura 24.08.04, 19:19
        WITAM PAŃSTWA.
        WYKUPUJĄC WCZASY u neckermanna USLYSZALEM :
        OFERTA PIĘKNA I ŚLICZNA KRETA!!! - 02.09.2004 DO 09.08.2004 PANI SPRZEDAJĄCA
        DALA MI REGULAMIN DO PRZECZYTANIA CZYTALEM PRZEZ 1,5 H - Z NIEGO PO KRÓTCE
        WYNIKA : BIURO NECKERMANNA MOŻE SIĘ WSZYSTKIEGO WYPRZEĆ , WYSZYSTKO ODWOLAĆ -
        TY NIE MASZ ŻADNYCH PRAW.
        MNIE PANI W BIURZE ZAPEWNIALA ZE POBYT MA 7 DÓB HOTELOWYCH WYLOT Z KRAKOWA
        02.09.2004 O GODZ 12.40 CZYLI LICZYLEM NA 7 DNI NA KRECIE - ZAPLACILEM 5800ZL
        ZA 2SOBY A TU NAGLE 1 TYDZIEN PRZED ODLOTEM DOSTALEM BILETY : WYLOT: 22.40 NA
        KRECIE JESTEM 03.08.2004 W HOTELU O 4 RANO ZANIM SIE UMYJE 5 RANO ZANIM SIE
        WYSPIE DO 13 PO POLUDNIU - PYTAM GDZIE TU UCZCIWOŚC - ZA MIAST 7 DNI WYSZLO 6
        DNI HOTELOWYCH.W TRAKCIE TELEFONU DO CENTRALI NECKERMANNA W WARSZAIWIE PANI MI
        ODPOWIADA NA ZARZUTY ZE KOLACJE DOSTANE W SAMOLOCIE - ALE WSZYSCY WIEMY JAKIE
        SA POCZESTUNKI W SAMOLOCIE A JA PRZECIEŻ WYKUPILEM NAJDROŻSZĄ WERSJĘ
        ALLINCLUSIV - W SAMOLOCIE NIE MA NIESTETY ALL INCLUSIV .A PROPOS WYLOT Z KRETY
        O 9.30 A NA LOTNISKU TRZEBA BYC 2 GODZINY WCZESNIEJ WIEC WYJECHAC TRZEBA Z
        HOTELU O 7.30 - NIE ZJEM NAWET SNIADANIA - CZYSTE NACIAGANIE Z 7 DNI WYSZLO 6
        DNI@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: lela Re: beznadziejne biura IP: *.aster.pl 22.02.05, 23:24
          hej, zgadzam sie, to powszechna praktyka biur podrozy dzialajacych w polsce, ja
          np. spotkalam sie z sytuacja, gdzie z ostatniej doby hotelowej zostalo mi 2
          godziny ;-) i to od 2 do 4 w nocy!, bo "w ostatniej chwili" przelozono wylot.
          ale poniewaz spodziewalam sie jakiegos numeru ze strony biura, przyjelam to z
          totalnie wyluzowanym usmiechem a la rasta, i tylko doookladnie wymeczylam
          rezydenta pisemna reklamacja, zgodnie z regulaminem zgloszona jeszcze na miejscu.

ale teraz zastanawiam sie, czy nie najlepszym sposobem na te wredna prektyke
          biur jest: ostatniego dnia odlaczyc sie od grupy i permanentnie unikac
          rezydenta, ktory nie bedzie mial szans powiadomic nas o "nieoczekiwanej zmianie"
          (a tak naprawde to zdarza sie to co turnus) ;-)) i stawic sie na lotnisku
          zgodnie z otrzymanym w polsce biletem ;-))) ale bylby numer!

• alibaba1 open jest kiepski 28.07.04, 10:46
      a fakty sa poniżej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=623&w=13908392
      pozdrawiam,
      • Gość: Hiena Re: open jest kiepski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 11:34
        "kiepski"?

no łaaaaadnie to określiłeś :))
    • Gość: veninde Re: beznadziejne biura IP: *.ci.uw.edu.pl 28.07.04, 11:52
      triada - imprezy masowe i kiepsko zorganizowane
    • Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 17:14
      Jesteście świetni - wiedziałam że mogę na was liczyć i liczę na więcej opinii.
      Jestem zdecydowanie zwolenniczką polskich biur - dlaczego mam dawać zarabiac
      Niemcomchom, czy Czechom skoro nasze biura są całkiem dobre. Możecie podać
      namiary na jakieś sprawdzone hotele w różnych krajach z katalogów waszych
      ulubionych biur?
      • Gość: murzyn Re: beznadziejne biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 17:34
        Beatko, dlaczego masz dawać zarabiać Arabom, Grekom, Hiszpanom, Turkom,
        Chorwatom, Włochom, Francuzom i ... skoro nasz kraj jest "całkiem dobry"? Co?
        Może podać namiary na jakieśsprawdzone plaże nad morzem? O, przepraszam, to
        przecież kaszubskie a nie polskie...
        • Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:38
          Panie "murzyn" zupełnie opacznie zrozumiałeś moje intencje. Co widzisz złego we
          wspieraniu polskich organizatorów wypoczynku? Ja nie wspomniałam o nacjach czy
          rasach, tylko o krajach z których wywodzą się ci organizatorzy, ot co. Jeśli
          jestes z branży, to powinieneś wiedzieć, że wielu polskich turystów wybiera
          tańsze oferty niemieckich i czeskich touroperatorów. Z różnych przyczyn: cena,
          lepsza oferta, lepsze pokoje w hotelach, etc.Podziwiam organizatorów, którzy
          samodzielnie potrafili odnaleźć się na rynku i wspieram ich jak mogę,
          sprzedając ich ofertę. Ale jestem realistką i wiem iż wiele z nich żeruje na
          naiwności ludzkiej i dlatego powstał ten topik. Warto po prostu wymieniać się
          spostrzeżeniami. A co do kaszubskich plaży, mam swoje sprawdzone miejsca, w
          które powracam i z czystym sumieniem mogę polecać moim klientom.
      • Gość: Luka Re: beznadziejne biura IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 00:27
        Egipt-hotel Coral Beach-Hurdgada Turcja-Justiniano Club/nieJustiniano
        Beach/ Alanya Grecja-Olimpiy Bay/calkiem niezly kolo
        miejscowości Leptokaria/
    • Gość: LYPA Re: beznadziejne biura- IP: 62.29.199.* 28.07.04, 19:12
      Stawiam na OASIS.. zero zaiteresowanie ze strony rezydentki...Pomimo wszelkich
      afer-najbardziej zadowolona byłam z BigBlue...poważnie! Teraz czas na
      SUN&FUN...sie zobaczy jak bedzie.
      Pozdrawiam
      • Gość: M Re: beznadziejne biura- IP: 195.164.6.* 08.08.04, 13:13
        dlaczego jezeli komus nie podobała sie rezydentka to odrazu wina stoi po
        stronie biura??? przecierz mozna złozyc reklamacje i wtedy wyrazic opinnie o
        rezydencie wtedy biuro reygnuje z usług nie miłej obsługi, dlaczego nie ma
        opinni o hotelu , przelocie ogolnej organizacji...??? to nie jest wporzadku
    • Gość: ann Re: beznadziejne biura IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 17:49
      Kochani! Stawiam na Selectours i rezydentki(o, przepraszam, rezydentów)
      pracujących w Egipcie! "Pani Majdo, a co to za góry widzimy? No jak to,
      egipskie!"
      • Gość: m Re: beznadziejne biura IP: 83.136.224.* 17.08.04, 11:28
        zgadzam się:) selectours górą - Tunezja, pan Samir, rezydent "ja tu nie jestem
        dla Państwa..." - a biuro na skargi reagować nie raczy:)
    • nurek99 Re: beznadziejne biura 01.08.04, 18:39
      Ecco Holiday
    • Gość: inka Re: beznadziejne biura IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 18:43
      Selectours! Rezydenci są the best!
      • Gość: jolka Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:41
        powiem tak: opentravel za obsługę klienta i całokształt, itaka za niedostępność
        telefoniczną, exim za wywindowane ceny.
        • Gość: V like victory Re: beznadziejne biura IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 03.08.04, 19:52
          Triada.Za beznadziejnie zorganizowane masowe imprezy i bezczelno?ć rezydentek.Kiedy? pojechałam z czeskim biurem,warunki adekwatne do ceny(tylko nie było obiecanego szwedzkiego stołu),rezydentki przemiłe,interesowały się klientami,wycieczki fakultatywne ?wietnie zorganizowane.Dobre wspomnienia pozostały mi do dzi?.
          • expero Re: beznadziejne biura 04.08.04, 18:58
            Ja stawiam na Oasis Tours jeżeli chodzi o wycieczki do Egiptu. Całkowite
            lekceważenie turystów (chyba że zrobi się potężną awanturę w Polsce), na pomoc
            rezydentów nawet nie liczcie. Najgorsza jest rezydentka Karina - beszczelna i
            chamska zarówno w zachowaniu jak i wysławianiu się. Rezerwacja hoteli
            szczególnie jeżeli chodzi o te lepsze to czysty Matrix, rzadko kto ląduje
            ostateczne w tym który zarezerwował. W 90% ląduje w znacznie gorszych. Nawet na
            wizie naciągają nas na 3$.
    • Gość: cs Re: beznadziejne biura IP: *.k380.webspeed.dk 04.08.04, 21:12
      Alfa Star

od miesiecy zmieniaja hotele i godziny lotow prawie w kazdym tygodniu
      taka po prostu maja organizacje
    • Gość: jozefa1 Re: beznadziejne biura IP: 212.244.231.* 05.08.04, 14:50
      Najgorsze to Jet Touristic, nie dość, że oszukują to nie można złożyć
      reklamacji, bo rezydenci nie potwierdzają zaistniałych na miejscu problemów. A
      wiadomo reklamacja musi być potwierdzona. Rezydent w Alany uciekał przed nami
      skutecznie cały tydzień. Potwiedzoną na lotnisku przez przedstawicilkę biura
      reklamację Pan Prezes w Warszawie uznał za fikcję, zaprzeczył oczywistym faktom.
      • yenepher Re: beznadziejne biura 09.08.04, 14:21
        ZGADZAM SIE W ZUPELNOSCI. Sama bylam z tym biurem rezydentka i musialm uciekac
        z Turcji jak nielegalny emigrant, bo zabrano nam paszporty i nie ubezpieczano.
        A pracy mialam dosyc, bo nie dosc ze za naszym (rezydentow) oszukiwano klentów,
        to jeszcze ans (rezydentow) traktowano jak bydlo (doslownie). NIGDY Z JETEM!
    • Gość: Nina Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:06
      Pegas Turistik
      Rezydentki w Turcji Ilona i Kasia olewaja turystów, nie wiedza w sumie po co
      tam sa. Przez nie mielismy zepsute całe wakacje! O szczegółach nie chce mi sie
      nawet pisać.....
      Nigdy wiecej Pegas!!!!
    • Gość: witek AIR TOURS POLAND na lotnisku Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:15
      jest tam w "centrum last minute" taka pani Anna W. specjalista d/s
      turystyki,której nie opłaci się sprzedawać imprez przy płatności kartą
      płatniczą.Mimo,że lokal jest oznaczony znakami VISA i American Express,odmawia
      przyjęcia zapłaty należności kartą i wysyła ludzi zainteresowanych imprezą po
      grubszą gotówkę lub proponuje przelew przez internet z jej komputera.Przy
      odrobinie wyobraźni, brzmi to jak początek programu sensacyjnego rodzimej
      produkcji... Nie wydaje mi się to bezpieczne, by wpisywać hasła dostępu na
      komputerze firmowym(?) osoby, której nie opłaci się realizacja cywilizowanej
      formy płatności.
      • Gość: Majka Re: AIR TOURS POLAND na lotnisku Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:24
        Scan Holiday za dyskryminacje w czasie kwaterowania nas polaków tzn.niemcy
        kwaterowani są w części 4 gwiazdkowej ,w odnowionych pokojach a my na drugim
        miejscu w pokojach o 1 gwiazdkę mniej lub tylko w tych które zostają wolne .
    • Gość: Efi Re: ręce opadają IP: *.ramtel.com.pl 11.08.04, 18:54
      Pracuję w turystyce od 6 lat i ręce mi opadają. Dotyczy zarówno touroperatorów
      jak i klientów. Touroperatorzy oszukują swoich partnerów - agentów (np. Ecco
      Holiday w tym celuje, wydali kilka katalogów w każdym z nich są inne opisy
      hoteli !!!!) Klienci starają się wyłudzić zniżki - rabaty wymyślając
      niestworzone rzeczy. Powiem szczerze turystyka w Polsce upada. Biura robiące
      masówkę traktują klientów jak bydło, klienci traktują biura jak instytucje
      charytatywne - zaplacić 1000 zl i polecieć na 14 dni do *** hotelu z żarciem
      najlepiej all inclusive! Ludzie, przecież jak ktoś umie liczyć to wie, że
      jeżeli biuro oferuje wczasy w takich cenach, to musi do tych wczasów dokładać,
      a skąd ma brać te pieniądze?!?! A wracając do biur podróży to najlepszy numer
      wykręca biuro ITALIA TOUR z biurami w Gdańsku, Warszawie i Krakowie. Biuro
      dziala w Polsce od polowy stycznia BEZ KONCESJI I BEZ UBEZPIECZENIA OC !!!!!
      Dziala zupelnie nielegalnie,wysyla swoich nieświadomych Klientów do Wloch,
      mając wszystkie przepisy i kodeks karny nie powiem gdzie...
      Jak zaczynalam pracę to wydawało się że ta branża ma przyszlość, że pozwoli
      zarobić przyzwoite pieniądze, pojeździć i pozwiedzać świat, a tu ...hmmm... nie
      będę się wyrażać. E.
      • Gość: gosc Re: ręce opadają IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:40
        To po co wyjezdzacie z tzw biurami podrozy,odpowiedzcie na moj inny post pt
        Francja wyjazdy partnerskie,co o tym sadzicie? Widze ze duzo skarg dotyczy
        hoteli,w przypadku o ktorym ja pisze jak sie jeden hotel czy obsluga nie podoba
        mozna zawsze zmienic na inny,poza tym przewodnik jest z Panstwem caly
        czas,rzetelnie tlumaczy i obwozi. N apytanie o gory nie odpowiada "francuskie"
        tylko Vercors,Cartreuse itp a nawet mowi o szczytach lub razem się tam
        wchodzi,jesli chec taka bylaby zgloszona przed wyjazdem.zastanawiam sie
        dlaczego nie korzystacie z wyjazdow partnerskich które tylko na poczatku wydaja
        sie nie wiadome?Lepiej zorganizujcie male kameralne grupy,poszukajcie ofert
        ludzi w temacie w necie i po zabawie.Mysle ze to sposob na udane wakccje,bez
        placenia za wyrabane siedziby,ubezpieczenie ktore nic nie daje i otele nie
        takie jak w umowie.Pozdrawiam- profesjonalista
    • Gość: Jacek Re: beznadziejne biura IP: *.tih.pl 17.08.04, 13:07
      TRIADA
      długa przerwa i znowu Triada.

Biją wszystkich. Masówka i lekceważenie klienta połączone z nagminnym kłamstwem
      i arogancją rezydenta.
      Całe szczęście, że maja przeważnie dobrych i sympatycznych pilotów na objazdach.
      Byłem zadowolony ze Scan Holiday ale postanowiłem sprawdzić naszych...
      • Gość: pik Re: beznadziejne biura IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 17.08.04, 20:51
        no nie możliwe!
        Triada beznadziejna i mają dobrych i sympatycznych pilotow???
        rece opadaja jak sie to czyta.
    • Gość: Luigi Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:39
      Ja obstawiam Oasis. Dzięki Ci Panie za towarzystwo mojej dziewczyny i fajnych
      ludzi, bo tegoroczna Tunezja z nimi byłaby najgorszym wyjazdem w moim życiu.
      Pozdrawiam
      • Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:02
        Po ostatnich wydarzeniach cofam kandydaturę open travel. Poprawili jakość call
        center i bardzo ładnie załatwili /pomimo uprzedniej wpadki/ mojego klienta.
        Hotel Alen Mak był do niczego niepodobny, więc rezydent zadziałał odpowiednio i
        przeniósł ich do Atlantica. Dalszy wypoczynek był bezkonfliktowy i wrócili
        zadowoleni. Ale ciekawa jestem jak teraz wygląda sytuacja w Bułgarii. Był tam
        ktoś ostatnio w którymś z hoteli open travel? Dla mnie kretynizmem jest
        korzystanie z hoteli o różnym standardzie, kiedy nie ma gwarancji, że klient,
        pomimo dopłaty, dostanie ten pokój o wyższym standardzie. Wiecie co ludzie ja
        już parę lat pracuję przy szkoleniach i sympozjach i wiem, że taka sytuacja
        ZAWSZE jest konfliktogenna i śmierdzi długo. Nigdy nie korzystam z takiego
        hotelu. Dla wszystkich jednakowy standard - to moja zasada. Jak czytam Wasze
        komentarze to nasuwa mi się takie pytanie: co sprawia, że biuro o dobrej
        reputacji tak łatwo przez głupotę pozwala tej reputacji się pogorszyć. Ot,
        ostatni przykład - nie wspomnę nazwy biura, bo bardzo je lubię, na lotnisku nie
        było w ogóle przedstawiciela biura, klienci nie wiedzieli co zrobić,
        ostatecznie ktoś się jednk zjawił, bo dolecieli na miejsce, tam powitał ich
        Turek, który prawie nie mówił po polsku,tylko wykrzykiwał nazwę biura, z busa
        przesiedli się do osobówki, która zasuwała po zakrętach około 120 na godzinę.
        Na miejscu przywitała ich rezydentka w stanie wskazującym, a na dokładkę
        okazało się że w tym hotelu nie ma miejsca dla klientów. Jedną noc spali w
        innym hotelu, skąd rezydentka miała ich odebrać i przenieść do właściwego
        hotelu. Rezydentka nie miała żadnego kontaktu z biurem, że nie wspomnę o
        odrobinie dobrej woli, żeby cokolwiek zrobić. Oczywiście wszystko z
        opóźnieniem. Niektóre pokoje w tym hotelu były poniżej poziomu basenu - jeśli
        możecie sobie to wyobrazić: smród, woda kapiąca ze ścian, pękające rury i
        wylewające się z nich fekalia. Nie będę kończyć, bo to wcale nie koniec
        jazdy...Powiem tylko, że to była podróż poślubna moich znajomych. Zdecydowanie
        turystyka to twardy orzech, ale bez przesady... No i co Wy na to Panowie i
        Panie Organizatorzy Wypoczynku?
        • mika_forum Re: beznadziejne biura 19.08.04, 12:18
          Opis beaty, to katastrofalna wpadka biura.
          Coz, na jednym z portali awanturuje sie klient, ktory za zniewage uwaza, ze do
          sniadania podali mu napoj bez babelkow, a do kolacji z babelkami (to byl tak
          tani all inclusive)... Nic dodac, nic ujac...
        • Gość: zuza Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:42
          Bardzo mi sie wydaje, ze bylam w tym samym miejscu i z tym samym biurem i moze
          nawet w tym samym czasie co Twoi znajomi...chociaz wlasciwie takich wpadek bylo
          w Turcji pewnie tysiace. Orbis? Side? Al Star?
          • Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 17:27
            To był Sopol, Olu Deniz, Hotel Dorian.
    • Gość: elmich58 Re: beznadziejne biura IP: *.ae.poznan.pl 20.08.04, 08:21
      Zdecydowanie i z pełnym przekonaniem WEZYR HOLIDAYS z siedzibą w Warszawie.
      Podstawowe zarzuty:podawanie nieprawdy, albo celowe pomijanie pewnych faktów w
      katalogu; nieuprzejma obsługa w centrali w Warszawie; pomylenie roli klienta i
      usługodawcy; nagminne zmienianie osobom, które wykupiły wyjazd z katalogu
      miejscowości, a tym samym hotelu na inny( oczywiście gorszy), mimo
      potwierdzenia wcześniej rezerwacji przez biuro; koszamrni rezydenci i piloci
      transferów (Rosjanie); unikanie kontaktu rezydenta z turystami;przy zmianie
      oferty proponowanie beznadziejnej wycieczki gratis pod warunkiem podpisania
      oświadczenia, ze nie będzie się wnosić żadnych pretensji do biura itd. O
      wakcjach w tym roku w Turcji wolałabym zapomnieć.
      Biuro WEZYR ma zasadę "zapłaciłeś frajerze, mamy twoje pieniadze, zrobimy z
      Toba co chcemy". Smutne, ale prawdziwe.Tak jak biuro traktuje Polaków, tak samo
      ich traktuja tureccy operatorzy na miejscu.
      Polecam niemiecki biura podróży, nie są nieomylni, ale jakość usług jest o
      niebo wyższa.
    • Gość: beata Z kim bezpiecznie do Egiptu i do jakiego hotelu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:39
      Jak w temacie: liczę na Waszą pomoc w tej kwestii. Może mogłby mi ktoś z Was
      polecić sprawdzone hotele w Hurghadzie i Sharm El Shaiku i połączyć to z jakimś
      sprawdzonym touroperatorem? Eccoholiday, Exim, Alfa Star czy Atena Travel? A
      może Open Travel albo Rainbowtours? Czekam na propozycje.
      • Gość: nuna Re: Z kim bezpiecznie do Egiptu i do jakiego hote IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.05, 19:38
        napewno NIE z ATENA TRAVEL
        duze O organizacyjne
    • Gość: Kris Re: beznadziejne biura IP: *.byd.elnet.pl 22.08.04, 22:57
      Alfa Star jest moim zdaniem nr 1 wśród beznadziejnych biur. Chyba, że ktoś lubi
      niespodzianki - nigdy nie wiesz w jakim hotelu się znajdziesz.
    • Gość: AS Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:25
      Przestrzegam wszystkich przed biurem podróży KOLIBA - obszar dzialania
      Małopolska.
      Standard, kupujesz ofertę, spisujesz umowę a potem okazuje się ze wszystko co
      zastajesz na miejscu to całkowite przeciwieństwo tego za co zaplaciłeś.
      Wlaściciel niejaki Murzyn na wszelkie zarzuty zawsze znajdzie winnego byle nie
      siebie : głównie wszystkiemu są winni ci tam na miejscu, on o niczym nie
      wiedział i nie może nic z tym zrobić. Poza tym nawet jak reklamacja zostanie
      wysłana i rozpatrzona to i tak enigmatyczny właściciel ma to głeboko w d...e bo
      przeciez klient nie ma żadnej możliwości wyegzekwoania tego na co on się zgodził
    • Gość: edyta Re: beznadziejne biura IP: *.canea.com.pl 24.08.04, 19:09
      Jet Touristic-robią ludzi w bambuko,sprzedają wakacje w hotelach,w których nie
      ma miejsc,a potem każą mieszkać zupełnie gdzie indziej.Byłam,
      przeżyłam,odradzam.Na dodatek za zapłacone dwa pokoje,dostalismy jeden.
      • Gość: gosc Re: beznadziejne biura IP: 212.160.172.* 25.08.04, 15:21
        SCAN HOLIDAY - za fatalną organizację (właściwie dezorganizację), półprawdy (by
        nie mówić kłamstwa), ignorację klientów na miejscu i olewanie reklamcji
    • Gość: a.w. Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 15:25
      obstawiawiam TRIADE
    • Gość: katarzyna Re: beznadziejne biura IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 11:40
      ja stawiam na Paradis Holiday !!!!!!!!!!!!!!!!!- jako najgorsze biuro podrozy i
      najlepsi oszusci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka