Gość: beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:32 a może plebiscyt na najgorsze biuro turystyczne? ja obstawiam open travel kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: , Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 19:00 triada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 19:46 Triada i tylko Triada ale rowniez pierwsze w kategori Biur z którymi sie nie da się nudzic czyli biur z niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuna Re: beznadziejne biura IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.05, 19:39 + ATENA Odpowiedz Link Zgłoś
barca2004 Re: beznadziejne biura 27.07.04, 23:36 Gość portalu: beata napisał(a): > a może plebiscyt na najgorsze biuro turystyczne? ja obstawiam open travel kto > da więcej? Witam! Musiałbym wymienić praktycznie każdego z najbardziej znanych touroperatorów, których działalność poznałem na własnej skórze lub poznali moi znajomi. Dotyczy to również biur niemieckich, tak powszechnie chwalonych, czy też Orbisu, Rainbowa, Itaki. Nie znam biura, które nie miałoby jakiś wpadek. Ponadto w pewnych krajach wpadki zdarzają się częściej, chociażby w Turcji, Bułgarii, kraje arabskie, generalnie Europa Wschodnia. Wiąże się to zarówno ze specyfiką kraju (np. Turcja, Tunezja, Egipt), jak i stosunkowo słabo rozwiniętą infrastrukturą turystyczną (Bułgaria). Niemniej nie zwalnia to biur, które w pięknych katalogach pokazują uroki danego miejsca, a na miejscu okazuje się, że to syf. Ja akurat nie zgadazam się, że Opentravel to najgorsze biuro z jakim miałem do czynienia, wręcz przeciwnie (byłem z nimi w Hiszpanii w tym roku, wszystko było - no może poza transportem - ok). Co do pewnych zakłamań to byłem też z Rainbowtours w Chorwacji w hotelu Palace. Piękne zdjęcia, a rzeczywistość?! Hotel niby 2,5-gwiazdkowy - dałbym mu 1 gwiazdkę mniej, z brudnymi ścianami, obskrobanym balkonem, łazienką z armaturą starszą ode mnie, i jeszcze za współlokatorów mieliśmy gniazdo os, ale te rzeczy mieliśmy zrekompensowane przez pobyt w pięknym kraju, bezpiecznym, wśród serdecznych i miłych ludzi. Transport Rainbowa też tu pozostawał wiele do życzenia - postoje czasem nawet co 6 godzin, słaby autokar, itp. Z innymi biurami miałem podobne historie w różnych krajach i często nie dotyczyło to drobnostek (wielogodzinne opóźnienia, skandaliczne warunki sanitarne, gorszy standard pokoju od wcześniej zamówionego). Akurat w gronie znajomych, w którym się obracam, najwięcej osób jeździ z niemieckimi biurami, a spośród polskich z Triadą i Openem. I o dziwo, najmniej narzekali na Opena - ale dotyczy to kierunków do Europy Zachodniej (Hiszpania, Gracja, Włochy). Mam wrażenie, że ich kompromitacja z Bułgarią niepotrzebnie zaciemnia rzeczywistą sytuację z jaką spotykają się ich klienci w innych krajach. Podkreślam - nie kwestionuję zasadności skarg zawiedzonych pobytem z Openem w Bułgarii, jak i zachowania się biura, np. zero reakcji (pozytywnej), zamknięcie forum na ich stronie WWW. Generalnie kierunek Bułgaria jest - wg mnie - dość ryzykowny. Można się nieźle naciąć, gdyż: ceny wzrastają, standard hoteli nie aż tak bardzo, Bułagaria - często po prostu "smród, brud i ubóstwo", Bułagarzy - kanciarze, brudasy, nieuprzejmi, jedynie alkohol tani - no ale dla mnie to nie argument. Niestety nadal z wieloma biurami w Polsce wyjazd zagraniczny to spore ryzyko i gwarancja niepotrzebnych stresów. Są one odzwierciedleniem filozofii działania wielu firm w Polsce także w innych branżach (nieuczciwość, niesolidność, niedbałość o klienta, brak profesjonalizmu, rzeczywistość niezgodna z ofertą w katalogu, itd, itp). Jaki jest mój ranking, oto on Najlepsze: 1) TUI, Neckermann 2) Orbis, Scanholiday, Opentravel 3) Rainbowtours, Itaka 4) Alfastar, GTI 5) Martintour, Orlando Najgorsze: 1) Eccoholiday, Bigblue To tyle Pozdrawiam. Miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: beznadziejne biura IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.02.05, 10:28 boze kolego big blue juz dawno nie istnieje- wiec jak moze byc najgorsze - druga sprawa- zeby tak padały biura - jak big blue- to wszyscy bysmy byli szczesliwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: beznadziejne biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 10:01 No to będzie wyglądało mniej więcej następująco. Podzielę listę na dwie mniejsze, pierwsza - doświadczenia własne, a druga - doświadczenia znajomych i rodziny.Rzecz jasna nie występują tu biura, z którymi nie wyjeżdżaliśmy. Kolejność malejąca, czyli np TUI najlepsze i w ... dół aż do tego co starało się najmniej :) Lista No 1: 1/ TUI 2/ SCAN HOLIDAY 3/ ECCO HOLIDAY 4/ VING 5/ ORBIS 6/ SIGMA TRAVEL 7/ TRIADA Lista No 2: 1/ SCAN HOLIDAY 2/ SIGMA TRAVEL 3/ TRIADA 4/ ECCO HOLIDAY 5/ NECKERMANN 6/ GTI Trudno tak naprawdę ustaliś jakiś sensowny ranking, bo tak np u mnie VING zebrał wiele minusów, a ktoś mógł być zachwycony, potknięcie biura np w Grecji, nie przekreśla go całkowicie, bo taka Hiszpanię mogą "robić" bardzo dobrze. Ale opinii warto posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
vivadent Re: beznadziejne biura 24.08.04, 19:19 WITAM PAŃSTWA. WYKUPUJĄC WCZASY u neckermanna USLYSZALEM : OFERTA PIĘKNA I ŚLICZNA KRETA!!! - 02.09.2004 DO 09.08.2004 PANI SPRZEDAJĄCA DALA MI REGULAMIN DO PRZECZYTANIA CZYTALEM PRZEZ 1,5 H - Z NIEGO PO KRÓTCE WYNIKA : BIURO NECKERMANNA MOŻE SIĘ WSZYSTKIEGO WYPRZEĆ , WYSZYSTKO ODWOLAĆ - TY NIE MASZ ŻADNYCH PRAW. MNIE PANI W BIURZE ZAPEWNIALA ZE POBYT MA 7 DÓB HOTELOWYCH WYLOT Z KRAKOWA 02.09.2004 O GODZ 12.40 CZYLI LICZYLEM NA 7 DNI NA KRECIE - ZAPLACILEM 5800ZL ZA 2SOBY A TU NAGLE 1 TYDZIEN PRZED ODLOTEM DOSTALEM BILETY : WYLOT: 22.40 NA KRECIE JESTEM 03.08.2004 W HOTELU O 4 RANO ZANIM SIE UMYJE 5 RANO ZANIM SIE WYSPIE DO 13 PO POLUDNIU - PYTAM GDZIE TU UCZCIWOŚC - ZA MIAST 7 DNI WYSZLO 6 DNI HOTELOWYCH.W TRAKCIE TELEFONU DO CENTRALI NECKERMANNA W WARSZAIWIE PANI MI ODPOWIADA NA ZARZUTY ZE KOLACJE DOSTANE W SAMOLOCIE - ALE WSZYSCY WIEMY JAKIE SA POCZESTUNKI W SAMOLOCIE A JA PRZECIEŻ WYKUPILEM NAJDROŻSZĄ WERSJĘ ALLINCLUSIV - W SAMOLOCIE NIE MA NIESTETY ALL INCLUSIV .A PROPOS WYLOT Z KRETY O 9.30 A NA LOTNISKU TRZEBA BYC 2 GODZINY WCZESNIEJ WIEC WYJECHAC TRZEBA Z HOTELU O 7.30 - NIE ZJEM NAWET SNIADANIA - CZYSTE NACIAGANIE Z 7 DNI WYSZLO 6 DNI@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lela Re: beznadziejne biura IP: *.aster.pl 22.02.05, 23:24 hej, zgadzam sie, to powszechna praktyka biur podrozy dzialajacych w polsce, ja np. spotkalam sie z sytuacja, gdzie z ostatniej doby hotelowej zostalo mi 2 godziny ;-) i to od 2 do 4 w nocy!, bo "w ostatniej chwili" przelozono wylot. ale poniewaz spodziewalam sie jakiegos numeru ze strony biura, przyjelam to z totalnie wyluzowanym usmiechem a la rasta, i tylko doookladnie wymeczylam rezydenta pisemna reklamacja, zgodnie z regulaminem zgloszona jeszcze na miejscu. ale teraz zastanawiam sie, czy nie najlepszym sposobem na te wredna prektyke biur jest: ostatniego dnia odlaczyc sie od grupy i permanentnie unikac rezydenta, ktory nie bedzie mial szans powiadomic nas o "nieoczekiwanej zmianie" (a tak naprawde to zdarza sie to co turnus) ;-)) i stawic sie na lotnisku zgodnie z otrzymanym w polsce biletem ;-))) ale bylby numer! Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba1 open jest kiepski 28.07.04, 10:46 a fakty sa poniżej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=623&w=13908392 pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: open jest kiepski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 11:34 "kiepski"? no łaaaaadnie to określiłeś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veninde Re: beznadziejne biura IP: *.ci.uw.edu.pl 28.07.04, 11:52 triada - imprezy masowe i kiepsko zorganizowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 17:14 Jesteście świetni - wiedziałam że mogę na was liczyć i liczę na więcej opinii. Jestem zdecydowanie zwolenniczką polskich biur - dlaczego mam dawać zarabiac Niemcomchom, czy Czechom skoro nasze biura są całkiem dobre. Możecie podać namiary na jakieś sprawdzone hotele w różnych krajach z katalogów waszych ulubionych biur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: beznadziejne biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 17:34 Beatko, dlaczego masz dawać zarabiać Arabom, Grekom, Hiszpanom, Turkom, Chorwatom, Włochom, Francuzom i ... skoro nasz kraj jest "całkiem dobry"? Co? Może podać namiary na jakieśsprawdzone plaże nad morzem? O, przepraszam, to przecież kaszubskie a nie polskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:38 Panie "murzyn" zupełnie opacznie zrozumiałeś moje intencje. Co widzisz złego we wspieraniu polskich organizatorów wypoczynku? Ja nie wspomniałam o nacjach czy rasach, tylko o krajach z których wywodzą się ci organizatorzy, ot co. Jeśli jestes z branży, to powinieneś wiedzieć, że wielu polskich turystów wybiera tańsze oferty niemieckich i czeskich touroperatorów. Z różnych przyczyn: cena, lepsza oferta, lepsze pokoje w hotelach, etc.Podziwiam organizatorów, którzy samodzielnie potrafili odnaleźć się na rynku i wspieram ich jak mogę, sprzedając ich ofertę. Ale jestem realistką i wiem iż wiele z nich żeruje na naiwności ludzkiej i dlatego powstał ten topik. Warto po prostu wymieniać się spostrzeżeniami. A co do kaszubskich plaży, mam swoje sprawdzone miejsca, w które powracam i z czystym sumieniem mogę polecać moim klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: beznadziejne biura IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 00:27 Egipt-hotel Coral Beach-Hurdgada Turcja-Justiniano Club/nieJustiniano Beach/ Alanya Grecja-Olimpiy Bay/calkiem niezly kolo miejscowości Leptokaria/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LYPA Re: beznadziejne biura- IP: 62.29.199.* 28.07.04, 19:12 Stawiam na OASIS.. zero zaiteresowanie ze strony rezydentki...Pomimo wszelkich afer-najbardziej zadowolona byłam z BigBlue...poważnie! Teraz czas na SUN&FUN...sie zobaczy jak bedzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: beznadziejne biura- IP: 195.164.6.* 08.08.04, 13:13 dlaczego jezeli komus nie podobała sie rezydentka to odrazu wina stoi po stronie biura??? przecierz mozna złozyc reklamacje i wtedy wyrazic opinnie o rezydencie wtedy biuro reygnuje z usług nie miłej obsługi, dlaczego nie ma opinni o hotelu , przelocie ogolnej organizacji...??? to nie jest wporzadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: beznadziejne biura IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 17:49 Kochani! Stawiam na Selectours i rezydentki(o, przepraszam, rezydentów) pracujących w Egipcie! "Pani Majdo, a co to za góry widzimy? No jak to, egipskie!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: beznadziejne biura IP: 83.136.224.* 17.08.04, 11:28 zgadzam się:) selectours górą - Tunezja, pan Samir, rezydent "ja tu nie jestem dla Państwa..." - a biuro na skargi reagować nie raczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: beznadziejne biura IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 18:43 Selectours! Rezydenci są the best! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:41 powiem tak: opentravel za obsługę klienta i całokształt, itaka za niedostępność telefoniczną, exim za wywindowane ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V like victory Re: beznadziejne biura IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 03.08.04, 19:52 Triada.Za beznadziejnie zorganizowane masowe imprezy i bezczelno?ć rezydentek.Kiedy? pojechałam z czeskim biurem,warunki adekwatne do ceny(tylko nie było obiecanego szwedzkiego stołu),rezydentki przemiłe,interesowały się klientami,wycieczki fakultatywne ?wietnie zorganizowane.Dobre wspomnienia pozostały mi do dzi?. Odpowiedz Link Zgłoś
expero Re: beznadziejne biura 04.08.04, 18:58 Ja stawiam na Oasis Tours jeżeli chodzi o wycieczki do Egiptu. Całkowite lekceważenie turystów (chyba że zrobi się potężną awanturę w Polsce), na pomoc rezydentów nawet nie liczcie. Najgorsza jest rezydentka Karina - beszczelna i chamska zarówno w zachowaniu jak i wysławianiu się. Rezerwacja hoteli szczególnie jeżeli chodzi o te lepsze to czysty Matrix, rzadko kto ląduje ostateczne w tym który zarezerwował. W 90% ląduje w znacznie gorszych. Nawet na wizie naciągają nas na 3$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: beznadziejne biura IP: *.k380.webspeed.dk 04.08.04, 21:12 Alfa Star od miesiecy zmieniaja hotele i godziny lotow prawie w kazdym tygodniu taka po prostu maja organizacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: beznadziejne biura IP: 212.244.231.* 05.08.04, 14:50 Najgorsze to Jet Touristic, nie dość, że oszukują to nie można złożyć reklamacji, bo rezydenci nie potwierdzają zaistniałych na miejscu problemów. A wiadomo reklamacja musi być potwierdzona. Rezydent w Alany uciekał przed nami skutecznie cały tydzień. Potwiedzoną na lotnisku przez przedstawicilkę biura reklamację Pan Prezes w Warszawie uznał za fikcję, zaprzeczył oczywistym faktom. Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: beznadziejne biura 09.08.04, 14:21 ZGADZAM SIE W ZUPELNOSCI. Sama bylam z tym biurem rezydentka i musialm uciekac z Turcji jak nielegalny emigrant, bo zabrano nam paszporty i nie ubezpieczano. A pracy mialam dosyc, bo nie dosc ze za naszym (rezydentow) oszukiwano klentów, to jeszcze ans (rezydentow) traktowano jak bydlo (doslownie). NIGDY Z JETEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:06 Pegas Turistik Rezydentki w Turcji Ilona i Kasia olewaja turystów, nie wiedza w sumie po co tam sa. Przez nie mielismy zepsute całe wakacje! O szczegółach nie chce mi sie nawet pisać..... Nigdy wiecej Pegas!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek AIR TOURS POLAND na lotnisku Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:15 jest tam w "centrum last minute" taka pani Anna W. specjalista d/s turystyki,której nie opłaci się sprzedawać imprez przy płatności kartą płatniczą.Mimo,że lokal jest oznaczony znakami VISA i American Express,odmawia przyjęcia zapłaty należności kartą i wysyła ludzi zainteresowanych imprezą po grubszą gotówkę lub proponuje przelew przez internet z jej komputera.Przy odrobinie wyobraźni, brzmi to jak początek programu sensacyjnego rodzimej produkcji... Nie wydaje mi się to bezpieczne, by wpisywać hasła dostępu na komputerze firmowym(?) osoby, której nie opłaci się realizacja cywilizowanej formy płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: AIR TOURS POLAND na lotnisku Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:24 Scan Holiday za dyskryminacje w czasie kwaterowania nas polaków tzn.niemcy kwaterowani są w części 4 gwiazdkowej ,w odnowionych pokojach a my na drugim miejscu w pokojach o 1 gwiazdkę mniej lub tylko w tych które zostają wolne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efi Re: ręce opadają IP: *.ramtel.com.pl 11.08.04, 18:54 Pracuję w turystyce od 6 lat i ręce mi opadają. Dotyczy zarówno touroperatorów jak i klientów. Touroperatorzy oszukują swoich partnerów - agentów (np. Ecco Holiday w tym celuje, wydali kilka katalogów w każdym z nich są inne opisy hoteli !!!!) Klienci starają się wyłudzić zniżki - rabaty wymyślając niestworzone rzeczy. Powiem szczerze turystyka w Polsce upada. Biura robiące masówkę traktują klientów jak bydło, klienci traktują biura jak instytucje charytatywne - zaplacić 1000 zl i polecieć na 14 dni do *** hotelu z żarciem najlepiej all inclusive! Ludzie, przecież jak ktoś umie liczyć to wie, że jeżeli biuro oferuje wczasy w takich cenach, to musi do tych wczasów dokładać, a skąd ma brać te pieniądze?!?! A wracając do biur podróży to najlepszy numer wykręca biuro ITALIA TOUR z biurami w Gdańsku, Warszawie i Krakowie. Biuro dziala w Polsce od polowy stycznia BEZ KONCESJI I BEZ UBEZPIECZENIA OC !!!!! Dziala zupelnie nielegalnie,wysyla swoich nieświadomych Klientów do Wloch, mając wszystkie przepisy i kodeks karny nie powiem gdzie... Jak zaczynalam pracę to wydawało się że ta branża ma przyszlość, że pozwoli zarobić przyzwoite pieniądze, pojeździć i pozwiedzać świat, a tu ...hmmm... nie będę się wyrażać. E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ręce opadają IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:40 To po co wyjezdzacie z tzw biurami podrozy,odpowiedzcie na moj inny post pt Francja wyjazdy partnerskie,co o tym sadzicie? Widze ze duzo skarg dotyczy hoteli,w przypadku o ktorym ja pisze jak sie jeden hotel czy obsluga nie podoba mozna zawsze zmienic na inny,poza tym przewodnik jest z Panstwem caly czas,rzetelnie tlumaczy i obwozi. N apytanie o gory nie odpowiada "francuskie" tylko Vercors,Cartreuse itp a nawet mowi o szczytach lub razem się tam wchodzi,jesli chec taka bylaby zgloszona przed wyjazdem.zastanawiam sie dlaczego nie korzystacie z wyjazdow partnerskich które tylko na poczatku wydaja sie nie wiadome?Lepiej zorganizujcie male kameralne grupy,poszukajcie ofert ludzi w temacie w necie i po zabawie.Mysle ze to sposob na udane wakccje,bez placenia za wyrabane siedziby,ubezpieczenie ktore nic nie daje i otele nie takie jak w umowie.Pozdrawiam- profesjonalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: beznadziejne biura IP: *.tih.pl 17.08.04, 13:07 TRIADA długa przerwa i znowu Triada. Biją wszystkich. Masówka i lekceważenie klienta połączone z nagminnym kłamstwem i arogancją rezydenta. Całe szczęście, że maja przeważnie dobrych i sympatycznych pilotów na objazdach. Byłem zadowolony ze Scan Holiday ale postanowiłem sprawdzić naszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: beznadziejne biura IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 17.08.04, 20:51 no nie możliwe! Triada beznadziejna i mają dobrych i sympatycznych pilotow??? rece opadaja jak sie to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:39 Ja obstawiam Oasis. Dzięki Ci Panie za towarzystwo mojej dziewczyny i fajnych ludzi, bo tegoroczna Tunezja z nimi byłaby najgorszym wyjazdem w moim życiu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:02 Po ostatnich wydarzeniach cofam kandydaturę open travel. Poprawili jakość call center i bardzo ładnie załatwili /pomimo uprzedniej wpadki/ mojego klienta. Hotel Alen Mak był do niczego niepodobny, więc rezydent zadziałał odpowiednio i przeniósł ich do Atlantica. Dalszy wypoczynek był bezkonfliktowy i wrócili zadowoleni. Ale ciekawa jestem jak teraz wygląda sytuacja w Bułgarii. Był tam ktoś ostatnio w którymś z hoteli open travel? Dla mnie kretynizmem jest korzystanie z hoteli o różnym standardzie, kiedy nie ma gwarancji, że klient, pomimo dopłaty, dostanie ten pokój o wyższym standardzie. Wiecie co ludzie ja już parę lat pracuję przy szkoleniach i sympozjach i wiem, że taka sytuacja ZAWSZE jest konfliktogenna i śmierdzi długo. Nigdy nie korzystam z takiego hotelu. Dla wszystkich jednakowy standard - to moja zasada. Jak czytam Wasze komentarze to nasuwa mi się takie pytanie: co sprawia, że biuro o dobrej reputacji tak łatwo przez głupotę pozwala tej reputacji się pogorszyć. Ot, ostatni przykład - nie wspomnę nazwy biura, bo bardzo je lubię, na lotnisku nie było w ogóle przedstawiciela biura, klienci nie wiedzieli co zrobić, ostatecznie ktoś się jednk zjawił, bo dolecieli na miejsce, tam powitał ich Turek, który prawie nie mówił po polsku,tylko wykrzykiwał nazwę biura, z busa przesiedli się do osobówki, która zasuwała po zakrętach około 120 na godzinę. Na miejscu przywitała ich rezydentka w stanie wskazującym, a na dokładkę okazało się że w tym hotelu nie ma miejsca dla klientów. Jedną noc spali w innym hotelu, skąd rezydentka miała ich odebrać i przenieść do właściwego hotelu. Rezydentka nie miała żadnego kontaktu z biurem, że nie wspomnę o odrobinie dobrej woli, żeby cokolwiek zrobić. Oczywiście wszystko z opóźnieniem. Niektóre pokoje w tym hotelu były poniżej poziomu basenu - jeśli możecie sobie to wyobrazić: smród, woda kapiąca ze ścian, pękające rury i wylewające się z nich fekalia. Nie będę kończyć, bo to wcale nie koniec jazdy...Powiem tylko, że to była podróż poślubna moich znajomych. Zdecydowanie turystyka to twardy orzech, ale bez przesady... No i co Wy na to Panowie i Panie Organizatorzy Wypoczynku? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: beznadziejne biura 19.08.04, 12:18 Opis beaty, to katastrofalna wpadka biura. Coz, na jednym z portali awanturuje sie klient, ktory za zniewage uwaza, ze do sniadania podali mu napoj bez babelkow, a do kolacji z babelkami (to byl tak tani all inclusive)... Nic dodac, nic ujac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:42 Bardzo mi sie wydaje, ze bylam w tym samym miejscu i z tym samym biurem i moze nawet w tym samym czasie co Twoi znajomi...chociaz wlasciwie takich wpadek bylo w Turcji pewnie tysiace. Orbis? Side? Al Star? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 17:27 To był Sopol, Olu Deniz, Hotel Dorian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmich58 Re: beznadziejne biura IP: *.ae.poznan.pl 20.08.04, 08:21 Zdecydowanie i z pełnym przekonaniem WEZYR HOLIDAYS z siedzibą w Warszawie. Podstawowe zarzuty:podawanie nieprawdy, albo celowe pomijanie pewnych faktów w katalogu; nieuprzejma obsługa w centrali w Warszawie; pomylenie roli klienta i usługodawcy; nagminne zmienianie osobom, które wykupiły wyjazd z katalogu miejscowości, a tym samym hotelu na inny( oczywiście gorszy), mimo potwierdzenia wcześniej rezerwacji przez biuro; koszamrni rezydenci i piloci transferów (Rosjanie); unikanie kontaktu rezydenta z turystami;przy zmianie oferty proponowanie beznadziejnej wycieczki gratis pod warunkiem podpisania oświadczenia, ze nie będzie się wnosić żadnych pretensji do biura itd. O wakcjach w tym roku w Turcji wolałabym zapomnieć. Biuro WEZYR ma zasadę "zapłaciłeś frajerze, mamy twoje pieniadze, zrobimy z Toba co chcemy". Smutne, ale prawdziwe.Tak jak biuro traktuje Polaków, tak samo ich traktuja tureccy operatorzy na miejscu. Polecam niemiecki biura podróży, nie są nieomylni, ale jakość usług jest o niebo wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Z kim bezpiecznie do Egiptu i do jakiego hotelu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:39 Jak w temacie: liczę na Waszą pomoc w tej kwestii. Może mogłby mi ktoś z Was polecić sprawdzone hotele w Hurghadzie i Sharm El Shaiku i połączyć to z jakimś sprawdzonym touroperatorem? Eccoholiday, Exim, Alfa Star czy Atena Travel? A może Open Travel albo Rainbowtours? Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuna Re: Z kim bezpiecznie do Egiptu i do jakiego hote IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.05, 19:38 napewno NIE z ATENA TRAVEL duze O organizacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: beznadziejne biura IP: *.byd.elnet.pl 22.08.04, 22:57 Alfa Star jest moim zdaniem nr 1 wśród beznadziejnych biur. Chyba, że ktoś lubi niespodzianki - nigdy nie wiesz w jakim hotelu się znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:25 Przestrzegam wszystkich przed biurem podróży KOLIBA - obszar dzialania Małopolska. Standard, kupujesz ofertę, spisujesz umowę a potem okazuje się ze wszystko co zastajesz na miejscu to całkowite przeciwieństwo tego za co zaplaciłeś. Wlaściciel niejaki Murzyn na wszelkie zarzuty zawsze znajdzie winnego byle nie siebie : głównie wszystkiemu są winni ci tam na miejscu, on o niczym nie wiedział i nie może nic z tym zrobić. Poza tym nawet jak reklamacja zostanie wysłana i rozpatrzona to i tak enigmatyczny właściciel ma to głeboko w d...e bo przeciez klient nie ma żadnej możliwości wyegzekwoania tego na co on się zgodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: beznadziejne biura IP: *.canea.com.pl 24.08.04, 19:09 Jet Touristic-robią ludzi w bambuko,sprzedają wakacje w hotelach,w których nie ma miejsc,a potem każą mieszkać zupełnie gdzie indziej.Byłam, przeżyłam,odradzam.Na dodatek za zapłacone dwa pokoje,dostalismy jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: beznadziejne biura IP: 212.160.172.* 25.08.04, 15:21 SCAN HOLIDAY - za fatalną organizację (właściwie dezorganizację), półprawdy (by nie mówić kłamstwa), ignorację klientów na miejscu i olewanie reklamcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.w. Re: beznadziejne biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 15:25 obstawiawiam TRIADE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: beznadziejne biura IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 11:40 ja stawiam na Paradis Holiday !!!!!!!!!!!!!!!!!- jako najgorsze biuro podrozy i najlepsi oszusci. Odpowiedz Link Zgłoś