Gość: rinka IP: *.tvgawex.pl 03.08.04, 22:49 Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ,,, Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.08.04, 19:04 spox byłam i polecam wszystko ok tak jak w katalogu Odpowiedz Link Zgłoś
magdasek76 Re: SELECTOURS - zna ktoś??? 06.08.04, 14:58 Bylam w tym roku z nimi w Egipcie w Sharm. Hotel dokladnie taki jak opisano w katalogu. Samoloty o czasie. Jedyny minus to fakt, ze na wycieczke do Kairu (ona jest prawie 24-godzinna) zabrano nas malym niewygodnym busem wiec sie troche umeczylismy. To male biuro wiec takie akcje z wycieczkami fakultatywnymi moga sie zdarzyc. Ale generalnie sa OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.ssnet.pl 09.08.04, 14:58 Byłam w tym roku z nimi na Krecie i byłam bardzo zadowolona. Wszystko zgodnie z ofertą, bez wpadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 83.136.224.* 17.08.04, 11:42 Ja niestety mam bardzo nie dobre doświadczenia. Właśnie wróciłam z Tunezji. Po przyjeździe do hotelu (2 w nocy) okazało się że nie ma dla nas miejsc. Zadzwoniliśmy natychmiast do rezydenta, ktory stwierdził że przyjedzie, owszem ale następnego dnia o 11.40. Następna wpadka to zupełna rozbieznośc pomiędzy oferta katalogową a rzeczywistością, i tutaj znowu szanowny pan rezydent na prośbę o podpisanie reklamacji odwrócił się na pięcie i uciekł. Kilka genialnych stwierdzeń rezydenta: "jak się państwu nie podoba to prosze dzwonić do ambasady", "ja tu nie jestem dla Państwa", "po co te nerwy i tak mi Państwo nie zaszkodzą". Wycieczki fakultatywne - pilot nie tylko nie wiedziała o temacie wycieczki więcej niz to mozna przeczytać w katalogu biura ale na dodatek nie zupełnie radziła sobie z poprawną polszczyzną.A biuro na wszelkie skargi reagowało zdziwieniem...i tyle. Żadnej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rinka Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.tvgawex.pl 17.08.04, 13:24 Oj fatalnie. A czy możesz napisać o jaki hotel chodzi i czy ostatecznie byliście w nim zakwaterowani????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazurek Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 213.25.22.* 18.08.04, 22:06 Ja jadę z tym biurem do hotelu Prnce w Nabeul.Będę wdzięczna za informację o hotelu i samej miejscowości.Jakie są możliwości podróżowania po okolicy na własną rękę i ceny ;owoce ,woda mineralna, soki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 217.97.233.* 19.08.04, 15:11 proponuje poszukac cen na necie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tlukas8 Re: SELECTOURS - zna ktoś??? 19.08.04, 14:46 Byłem w zeszłym roku z tym biurem w Egipcie w hotelu Coral Beach w Hurgahdzie i jedno jest pewne hotel był super i biuro też w porzadku nie mieliśmy żadnych problemów. Dlatego też myślę o Tunezji własnie z tym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 217.8.186.* 14.09.04, 15:10 byłem z nimi w Szarmie w hotelu Iberotel Club Fanara . Hotel wybrałem ten ponieważ ma piękną rafę i tu nie pomyliłem się . Myślę ,że jest to rafa najpiękniejsza w tym rejonie . Hotel też jest godny polecenia . Było super i chętnie kiedyś tam wrócę .Tylko nie z Selectoursem ... dlaczego ? bo oszukują w swojej ofercie . oto co mnie spotkało ( są to mniej lub bardziej drobne sprawy ale warte przytoczenia ) 1. wylot miał być z Wrocławia prosto do Egiptu ( taką informację otrzymałem telefonicznie w biurze Selctours ) , my jednak lecieliśmy przez Katowice co przedłużyło czas przelotu o 3 godziny + 1 godzina spóżnienia już we Wrocławiu .z powrotem tak samo , najpierw międzylądowanie w Katowicach 2. lecieliśmy w cztery osoby i mieliśmy obiecane dwie dwójki obok siebie . na miejscu okazało się ,że mamy zarezerwowane w odległości 50 m od siebie . 3. gdy pytałem przedstawiciela Selectours o odległość pokoi od morza otrzymałem odpowiedź ,że 200 metrów . było około 400 metrów . 4. za wizy płaciliśmy 18 dol. zamiast normalnej ceny 15 usd. to wszystko uważam za drobiazgi , które są mniej lub bardziej uciążliwe ale spotykane w każdym polskim biurze .Są jednak rzeczy , które dyskwalifikują to biuro a)na stronie internetowej biura pokazywany jest przykładowy pokój w hotelu pokój ( bardzo ładny i przestronny ), tylko ten pokój jest w innej "strefie" cenowej niedostępnej dla klientów Selectours .Selecturs ma pokoje zupełnie inne małe i brzydkie , takie jedynki przerobione na dwójki .mimo tego biuro z czystym sumieniem "sprzedaje" tą ofertę pokazując pokoje lepsze . b)biuro sprzedaje ofertę na wyjazd 14 dniowy , gdzie w normalnym biurze 14 dni powinno oznaczać 14 obiadów , 14 kolacji i 14 śniadań oraz 14 pełnych dni pobytu . oczywiście sprzedaje wiedząc ,że będzie krócej . w moim przpadku obcięto nam wypoczynek o 3/4 doby . Oczywiście często zdarzają się jakieś wpadki lub niedociągnięcia i szanujące się biuro powinno na to reagować w właściwy sposób tzn. oddawać część pieniędzy . Napisałem reklamacje wnosząc tylko o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną cześć pobytu . Selectours odrzucił tą reklamcje tłumacząc się lotami . Sprawa kwalifikuję się do oddania do sądu i zastanawiam się czy tego nie zrobić . Myślę ,że po przeczytaniu tego wywodu część osób zrezygnuje z usług Selectoursa co będzie dla mnie dużą satysfakcją . Reasumując: Biuro Selectours nie spełniło moich oczekiwań , okazało się naciągaczem i oszustem . ps1.aby zakończyć te wywody są i dobre strony tego biura , nie zmieniono nam hotelu , no i mogli nam obciąć większą ilość wypoczynku np. po 10 dniach zabrać do kraju tłumacząc się lotami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipina Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:34 byłam w tym roku w Egipcie i polecam. nie napisze peanów bo nie mam specjalnie porównania ale co wiem na pewno: 1. rezydentkę w Hurghadzie (Agata jakaśtam) mają dobrą. na pierwszym spotkaniu nie tylko upewniała się, czy wszystko jest ok ale dała cały zestaw przykazań co robić aby przeżyć (łącznie z nazwami wszystkich dostępnych środków na dolegliwości żołądkowe), czego nie kupować, jak się zachować i takie bzdety. miło z jej strony:) 2. Hotel miałam jaki sobie wybrałam, było pięknie i przede wszystkim czysto. 3. Mimo, ze do hotelu dotarliśmy z 7 godzinnych opóźnieniem (samolot nie wyleciał o czasie), czekano na nas z obiadokolacją i nikt nie narzekał, że wydawanie posiłków skończyło się 2 godziny temu. Ogólnie mówiać dostałam więcej niż zapłaciłam, bo cena była bardzo atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś