Dodaj do ulubionych

Almatur - obozy

10.07.14, 16:18
dużo dobrego słyszałem o ich organizowaniu - niestety biorą kasę i na kilka dni przed wyjazdem odwołują - narobią dużo turnusów tematycznych by było atrakcyjnie potem jak mają mało ludzi próbują upchać w jeden - nie wiem na ile to celowe działanie a na ile kryzys BP
cóż córce zamiast tanecznego turnusu zaproponowali siatkówkę - bez przeprosin , bez extra propozycji itd. szybko wykupiłem obóz w innym biurze

znowu jestem o jedno doświadczenie mądrzejszy, i wiem że warto dać zarobić agentom a nie wykupywać w necie - tak musiał bym czekać na zwrot kasy nie wiadomo ile, a czas leci (i wakacje też) ,a tak załatwione zostało bezgotówkowo w biurze pośrednika gdzie wykupuję zawsze wycieczki
Obserwuj wątek
    • szars Re: Almatur - obozy 15.10.14, 22:26
      Myślę, że takie sytuacje zdarzają się niezależnie od biura podróży - skąd organizator może wiedzieć, że na konkretny turnus będzie zbyt mało chętnych? Rozumiem, że jest to stresujące, ale chyba nikt nie będzie organizował obozu tematycznego dla dwójki chętnych
      • volvo74 Re: Almatur - obozy 17.10.14, 10:39
        jak nie wiedzą niech nie biorą zaliczek już nie mówiąc o całej kwocie którą wpłaciłem miesiąc przed
        a teraz odwróćmy sytuację ja nie wiem czy za pól roku coś sie nie wydarzy i bedę musiał na 2 dni przed zrezygnować oddadzą kasę ? nie
        skoro za coś zapłaciłem to nie ma zlituj się albo ''sytuacje się zdarzają ''gdy by córka nie znalazła innej oferty w tym terminie nie mogła by pojechać wcale a wtedy na bank ląduje sprawa w sądzie umowa to umowa
        • grawitacja01 Re: Almatur - obozy 19.03.15, 12:50
          Umowa ma to do tego, że każda ze stron może od niej odstąpić. W każdym biurze zdarzają się przypadki niezależne od organizatorów. Na przyszłość proponuję dokładnie zapoznać się z treścią umowy, gdyż są tam takie przypadki opisane. Ja nie mogę narzekać na Almatur, moje dzieci korzystają z ich ofert od kilku lat i nigdy nie zdarzyło się nic, co mogłoby nas do tego zniechęcić. Wręcz przeciwnie utrwalam się w przekonaniu, że bardzo dobrze trafiliśmy.
      • aleobozykolonie Re: Almatur - obozy 08.01.15, 11:20
        Oprócz kwestii "jaki obóz/firmę wybrać?" proponuję także zastanowić się nad formą podpisania umowy i negocjacji z biurem podróży. Kiedy wysyłamy na obóz rodzeństwo oczekujemy - słusznie z resztą - rabatu, ale jeśli jednak wysyłamy swoje dziecko i namawiamy na obóz znajomych rodziców, to sprawa nie jest już taka oczywista. Dlatego polecam nową aplikację aleobozykolonie, która obsługiwana jest przez FB, a pomaga zgłosić taki wspólny wyjazd organizatorowi, dzięki czemu otrzymujemy kod rabatowy. Im więcej ludzi tym taniej - wpierw o 50zł, poprzez kilkaset złotych, aż do momentu kiedy otrzymujemy 100% zniżki! :) jak ktoś chce więcej na ten temat to zapraszam na stronę: aleobozykolonie.pl
        • Gość: Kaja.j Re: Almatur - obozy IP: 5.174.37.* 22.02.15, 09:08
          Nie polecam, moja córka była z nimi na Korsyce, autokar który podstawiono wyglądał jak z okresu PRL, stwierdzili, ze jest mało dzieci to mogą jechać starym gratem, bo po co maja brać lepszy i wchodzić w koszty. Bagaże miały być wiezione na przyczepie z plandeka podpiętej pod autobus. Bo wielkiej awanturze stwierdzili, ze maja lepszy w Olkuszu, trzeba było tam pojechać. Kierowca nie wiedział jak ma obsługiwać nowy autokar, drugi kierowca nie mógł policji udowodnić czasu pracy. 2 godziny wszyscy w Olkuszu czekali czy wogole wyjada. Pani z biura to zwykła prymitywna baba, która na moje pretensje kazała dzwonić do biura w Krakowie, wiedząc doskonale, ze nikogo tam, nie ma bo była jedynym pracownikiem tego biura w tym terminie i przyjechała sprawdzić listę obecności i wprowadzić dzieci do autokaru. Krzyczała na mnie i co chwile biegała na bok prowadząc z kimś rozmowy. Autokar który pojechał co chwile sie miał awarie, to skrzynia biegów, to hamulce, na końiec nie było wiadomo czy wróci, gdyż nie było części do skrzyni biegów. Wyjazd było totalna porażka, jedynie domku w których mieszkały dzieci były godne polecenia. Opieka na obozie, to wiecznie podpity opiekun, wyzywający dzieci, musiałam z nim w czasie obozu rozmawiać, ze do dzieci nie mówi sie, od słów K...
          Dzieci stwierdziły, ze gdyby nie kierowcy to, nie wróciliby z tego obozu, bo tylko oni starali sie nadrobić wszystkie niedociągnięcia. Niestety nie da sie zamieścić tutaj zdjeć autobusu, ale na innych portalach to zrobiłam. Pozdrawiam i daleko od oszustów z tego biura.
          • julcia.123456 Re: Almatur - obozy 02.03.15, 20:49
            NIE POLECAMY OBOZÓW Z ALMATURU !!!!!! TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!! obóz Dąbki 2014 I polowa sierpnia ( taneczny) ale cały był beznadziejny bez względu na profil !!!!!!!!!!
            1. Z warszawy trzeba było jechać do Bydgoszczy, gdzie czekaliśmy około 3 godziny w upale, nie było toalet i staliśmy na ulicy w około 300 osob z bagażami na kolejny autobus, który był w fatalnym stanie
            2. Kadra: po prostu tragedia. traktowali nas jakbyśmy to my dla nich pracowali czyli jak zwierzęta, robili nam łaske ze tu wogole jesteśmy, kadra ze sobą romansowała i dawała zły przykład dzieciom, darli się na nas, wyzywali, obrażali, grozili nam, budzili w srodku w nocy, wyrzucali bezpodstawnie nasze prywatne rzeczy z szafy i pokoju, dyrektorka na to nie reagowała i tylko bawila się ze swoim pieskiem, kadra kazala po sobie sprzątać, znęcali się nad nam psychicznie,
            3. Ośrodek - tragedia ośrodek z czasów prl-u bród, stare meble, pajki, zabite komary na ścianach , brak papieru, jedna łazienka, bez zamka na 10 osób , obiady obrzydliwe, powinien zajac się tym sanepid
            4. Program nie ciekawy, ogladalismy jakies bajki dla małych dzieci, na plaży byliśmy chyba z 3 razy w ciągu 12 dni, gdzie dodatkowo kazali nam sprzatac smieci i kapac się w lodowatej wodzie w dodatku w ubraniach, do miasta chodziliśmy bardzo rzadko tylko jak udało nam się ublagac wychowawcow, nie pozwalali nam dzwonic do rodzicow a jak rodzice dzwonili ze skarga to udawali ze wszystko dobrze a później się na nas za to wyzywali, dyskoteki były prawie codziennie, do bardzo pozna i wszystkim chciało się spac lecz kadra na to niereagowala bo ona się dobrze bawila, obrazali nas ze nie umiemy tanczyc i się DOBRZE bawic
            Ogolnie nie polecamy tych wszystkich obozow z almatura bo to nie pierwszy nasz oboz z tego biura i żaden nie był udany
            pozdrawiamy
            obozowiczki nieudanych obozow
            • bluebright Re: Almatur - obozy 31.03.15, 21:49
              Na miejscu Almaturu pozwałbym Was do sądu za takie oszczerstwa. Wiem to, bo byłem w ubiegłym roku na obozie w Dabkach. Ośrodek Carbo, niedawno wyremontowany, pokoje ładne i wszystkie z łazienkami. Kadra i program zajefajne, chyba wam się obozy pomieszały. A jak wam się nie podobają obozy z Almatura to po co ciągle z tym biurem jeździcie? Żenada.
          • ka_rol_i_na Re: Almatur - obozy 01.04.15, 09:58
            Szukam dla córki obozu na lato i po przeczytaniu powyższego postu zaniepokoiłam się i próbowałam to sprawdzić. Po pierwze to okazauje się że Almatur w ogóle nie robi i nie organizował też w ostatnich latach obozów na Korsyce, co właściwie całkowicie podważa ucziwość tego postu. Po drugie, skoro było tak źle to trzeba było wnieść skargę i o tym tu napisać. Widocznie nie było podstaw. Wniosek, wybieram dalej dalej Almatur, bo córka jeździ z nimi od lat i mogę z czystym sumieniem to biuro wszystkim polecić.
            • monia12323 Re: Almatur - obozy 05.04.15, 14:56
              Obozy na Korsyce organizuje Harctur Kraków i to waśnie był opis obozu organizowanego przez Harctur a być może Almatur tylko go sprzedawał jako pośrednik co nie zmienia faktu że obozy organizowane przez Harctur są tragiczne i należy to biuro omijać szerokim łukiem. Dlatego trochę mnie dziwi współpraca Almaturu z Harcturem bo w branży ma ma bardzo złą opinię.
    • Gość: adak Re: Almatur - obozy IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.15, 20:37
      No ciekawy model biznesowy, nie powiem. :/
    • ka_rol_i_na Re: Almatur - obozy 01.04.15, 10:58
      Ja też dużo dobrego słyszałam o Almaturze i samo mogę to powiedzieć. Wysyłam z nimi co roku córke i syna na wakacje. Ostatnio córka była w Chorwacji, a syn w Polsce, na obozie w Pokrzywnej. Wrócili jak zwykle bardzo zadowoleni i już wybrali sobie nowe obozy na wakacje - oczywiście z Almaturem. Kupuję bezpośrednio w biurze Almaturu, ale chyba to, gdzie sie kupuje to nie ma żadnego znaczenia.
      Poza tym, miałam kiedyś taki przypadek, jak syn był młodszy, że nie zebrała się grupka w jego wieku. Zaproponowano mi albo dołączenie do grupki starszej, albo wybór tematyki gdzie były młodsze dzieci. Zmieniłam tematykę, dzieci były w wieku syna, dobrze się bawili i do dzisiaj utrzymują kontakt.
    • goscgazety2014 Re: Almatur - obozy 24.07.15, 13:55
      ODRADZAM!!! ABSOLUTNIE NIE POLECAM!! Odradzam obozy z Almatura, a już na pewno taneczne. Wg programu miało być kilka różnych stylów. Skończyło się na półtorej godziny dziennie z jednym rodzajem tańca, inne style poznawano, uwaga - teoretycznie. WYKŁADY Z TAŃCA. TEORETYCZNE. NAWET NIE POKAZANO , JAK SIĘ TAŃCZY. No i jak wcześniej ktoś wspomniał - cały dzień drogi. Czyli z 11 dni zostaje 9. I dzieci rządzą. KAdra nakazuje coś zrobić, bachory mówią, że im się nie chce i nawet jak część dzieci chce, np., wycieczki, ćwiczeń, zajęć, a jedno czy dwoje się wyłamie, to nie liczy się większość, tylko jeden baran. No i brylują "dziunie". Potrafiące zepsuć wakacje biedniejszym, mniej przebojowym dzieciom. A, i zajęcia są współne - od 8-go do 19-go roku życia. Dramat.
      • Gość: też mama Re: Almatur - obozy IP: *.antispameurope.com 09.05.16, 14:41
        Do rodziców bojących wysłać się dziecko z Almaturem. Tak jak ktoś napisał powyżej, sprawdźcie opinie. Najczęściej jest tak, że z jednej imprezy wracają dwie osoby, z czego jedna jest super zadowolona, wybawiona i szczęśliwa, druga jest tak nieszczęśliwa, że kategorycznie odradza firmę.
        Jeżeli dziecko jest wychowane na pobytach z mamusią w 5-gwiadkowych all-inclusive, nie jest ani trochę harcerzem z charakteru, nie lubi rówieśników i nie potrafi przeżyć dnia nie będąc w centrum uwagi otoczenia, nie wysyłajcie go na żaden obóz. Poza tym przed wyjazdem warto sprawdzić kto jest kierownikiem obozu, najczęściej fajni ludzie, cały rok zajmujący się masą ciekawych, turystycznych wyzwań, wiedzą już na rok do przodu, które turnusy obstawiają, biuro zaklepuje ich czas, wiedzą, że rodzice są zadowoleni i obóz będzie miał wzięcie. Prawdą jest, że opiekunami grup bywają już 18-latkowie; raczej w 100% bywa tak gdy potrzebny jest ktoś kto może poprowadzić zajęcia z hip-hopu, jazdy na desce itp. Prawdą jest, że Almatur ma długie dojazdy - ale są; z Almaturem pojedziemy często z miasta, z którego inne biura nie jeżdżą w ogóle. Ośrodki bywają różne. Wszystko jest do sprawdzenia wcześniej.
        • Gość: zaniepokojona mama Re: Almatur - obozy IP: *.datamaxnet.pl 10.08.16, 00:19
          Właśnie zostawiłam dziecko na kolonii w Lądku Zdrój w domu wczasowym APIS. Jest to po prostu jedna wielka tragedia. Biuro chce chyba tylko zarobić, nie zważając na warunki jakie panują w ośrodku, a szczególnie obok niego. Ośrodek ten sąsiaduje ze strasznym budynkiem, w którym jest albo tzw. "melina", albo mieszka patologia społeczna. Strach było wysiąść z auta i przejść obok tych osób, które tam mieszkają i wyglądają z okien. Oczywiście na zdjęciach reklamujących ośrodek nie widać sąsiadujących budynków, żeby nie wystraszyć ludzi. Zrobiłam nawet zdjęcie tych dwóch budynków. Martwię się o swoje dziecko, czy jest bezpieczne, biorąc pod uwagę otoczenie tego budynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka