Dodaj do ulubionych

Namibia - Po drodze do Himba - RT

IP: *.toya.net.pl 18.09.16, 16:53
Proszę o opinie dot. wyjazdu do Namibii z RT. Interesuje mnie organizacja wyjazdu (plusy, minusy), pilot, wskazówki praktyczne.
Obserwuj wątek
    • jicek_69 Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT 18.09.16, 18:21
      Podobną imprezę ma w swojej ofercie Itaka. To nowy kierunek w naszych biurach podróży. Możesz nie doczekać się opinii póki nie wrócą pierwsze grupy. Sam jestem zainteresowany tym kierunkiem, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Możemy wyjechać zimą, ale wówczas jest tam pora deszczowa, trochę średnio, no i komarów pewnie więcej. A okolice Parku Etosha to region malaryczny.
      Pozdrawiam
      Jot.De
      • jicek_69 Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT 14.12.16, 18:14
        Pojawiły się pierwsze opinie na stronie Rainbow. Generalnie są pozytywne. Ciekawe czy utrzymają ten kierunek na dłużej.
        Jot.De
        • jicek_69 Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT 28.12.16, 19:54
          No niestety, programu na lato nie ma. Kończy się wiosną, a wówczas to pora deszczowa i zwiększone zagrożenie malarią.
          Jot.De
          • Gość: Karo z Wrocka Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.16, 15:54
            No tak, ale większość wyjazdów jest sezonowych, to normalne. W naszym sezonie letnim mniej jest egzotyki ze względu właśnie na porę deszczową w wielu częściach świata. W każdym razie jestem zainteresowana tą wycieczką w Rainbow, bałam się, że ciężko będzie z realizacja terminu, a tu proszę, drugi lutowy i oba marcowe wyjazdy już potwierdzone!
            • jicek_69 Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT 29.12.16, 18:04
              Właśnie naszą zimą jest tam pora deszczowa, której chcemy uniknąć. Latem jest tamtejsza zima, ale z naszą nie mająca nic wspólnego.
              Pozdrawiam.
              Jot.De
              • Gość: Karo z Wrocka Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.17, 14:39
                Faktycznie, masz rację. Chociaż poczytałam o tej porze deszczowej i mi osobiście pasuje, bo jest ciut chłodniej czyli dalej gorąco jak diabli, ale czasem spadnie deszcz. Plus jest woda w rzekach. Ponoć najgorzej jest na przełomie roku, w lutym można już spokojnie jechać bez obawy o ciągły i nieustający deszcz.
                • jicek_69 Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT 12.02.17, 14:47
                  Proszę jak wrócisz, napisz jak było. Może skusimy się na wyjazd w tym okresie. Ale dopiero w przyszłym roku. Niemniej, ofeta Rainbow na zimę 2018 powinna niedługo już się pojawić.
                  Z góry dziękuję.
                  Jot.De
                  • jicek_69 Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT 14.03.17, 16:37
                    Byłaś? Wróciłaś ? Napisz jak było. Jestem bardzo ciekaw Twoich wrażeń.
                    Jot.De
    • Gość: Ohomna Re: Namibia - Po drodze do Himba - RT IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.03.17, 12:01
      Widzę, że tej wycieczki nie ma teraz już w sprzedaży/skończył się sezon. Ale jest w ofercie ciekawe Combo - Tour de Africa i coś takiego by mnie interesowało (objazd po RPA, Botswanie, Zimbabwe i Namibii). Na stronie jest tylko jedna opinia, więc też jestem ciekawa i chętnie przeczytałabym jakieś szersze relacje. Więc jeśli ktoś był albo się wybiera na ten objazd to bardzo proszę się odezwać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka