Dodaj do ulubionych

Sigma Travel

IP: *.allianz.pl 17.05.02, 15:22
Wybieram się z Sigma Travel na wycieczkę objazdową po Hiszpanii. proszę o
opinie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Sigma Travel 17.05.02, 15:42
      Dobra wycieczka, ciekawy program, na ogół na tej trasie jest bardzo dobry
      pilot. Trzeba wziąć pod uwagę ewentualne wszelkie koszty dodatkowe (typu
      wstepy) żeby nie było potem niespodzianek. Na ogół podane są w szczegółowym
      programie (taka rozpiska wycieczki day-by-day). Uwagi n.t. biura są chyba na
      forum ogólnym.
      • Gość: ola123 Re: Sigma Travel IP: 195.216.121.* 22.05.02, 08:34
        Wróciłam właśnie z wycieczki Sigmy Travel ( Hiszpania + Maroko )
        i według planu szczegółowego wynikało, że na wstępy należy przeznaczyć 110 euro
        + 25 euro.
        Pilot wykasował nas na 160 euro + dodatkowe 85 euro.
        Tłumaczył,że to są pierwsze wyliczenia w euro ale nie wiem jak będzie to
        wyjaśniać Sigma Travel z tych duży różnic.
        • Gość: aga Re: Sigma Travel IP: *.allianz.pl 22.05.02, 08:45
          dziękuję za uwagę. A jak oceniasz resztę tzn. pilota, hotele, transport itp. Z
          góry dziękuję za odpowiedź.
          • Gość: ola123 Re: Sigma Travel IP: 195.216.121.* 22.05.02, 15:43
            Pilot merytorycznie dobry,ale propozyzcja zwiedzania "Prado " w 1 godzine
            to chyba przegięcie.
            Hotele przeciętne i z dostawkami.
            Obecnie jestem na etapie obniżenia kosztów za dostawki,
            biuro gwarantowało, że nie będzie dostawek.
            Pilot chciał dopłate za jedynkę a twierdził że nie ma 3-osobowego.
            Uważam ,że akcje Sigmy Travel poszły mocno w dół.
        • miriam_73 Re: Sigma Travel 22.05.02, 10:49
          Szacunki Sigmy są na ogół orientacyjne. Do tego dochodzi także faktyczna zwyżka
          cen po wprowadzeniu euro - w Hiszpanii w porównaniu z cenami w pesetach
          atrakcje turystyczne zdrożały, naprawdę. Ale przyznaję, że różnica jest znaczna.
          • eela Re: Sigma Travel 24.05.02, 15:29
            Ja byłam dwa lata temu na objazdowej wycieczce po Hiszpanii z Sigmą Travel.
            Trasa była bardzo atrakcyjna, pilot taki sobie, nic nadzwyczajnego. Mielismy
            szczęście, że po Madrycie, Toledo i okolicach jeździł z nami pilot hiszpański,
            znajacy biegle język polski. Jedzenie było wszedzie bardzo dobre i w dużej
            ilości z wyjątkiem Madrytu. Równiez noclegi najgorsze były w Madrycie.
            Mieszkaliśmy w jakims zapyziałym, obskurnym hostelu. Ceny jeszcze wtedy były w
            pesetach, całkiem do przełknięcia. Z moich obserwacji wynika, że trzeba wziąć
            dodatkowo jeszcze połowę tego, co kosztuje wycieczka.
            • Gość: DJ Re: Sigma Travel IP: *.mofnet.gov.pl 08.06.02, 12:47
              hehe
              ten pilot po Madrycie i Toledo to stary wspólnik Sigmy na te miasta, jest
              właścicielem sklepu z toledańskimi świecidełkami i hoteliku w centrum Madrytu
              chyba Ludwik XIII czy jakoś tak, jeżeli w nim nie nocowaliście to Sigma upadła
              już naprawdę nisko
    • Gość: m Re: Sigma Travel IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 12:47
      Gość portalu: aga napisał(a):

> Wybieram się z Sigma Travel na wycieczkę objazdową po Hiszpanii. proszę o
      > opinie na ten temat.

• Gość: agulha Re: Sigma Travel IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 08.06.02, 15:00
      Ja byłam z nimi parę lat temu na kilku wycieczkach (pobytowa Costa Brava,
      objazdowo-pobytowa Grecja+wyspy, objazdowa Włochy-Capri). Mają niezłych
      pilotów, dobre zgranie czasowe, dobrą organizację, i talent do wyszukiwania
      nędznych, zapewne tanich hotelików, czasem jeszcze...w budowie (pod Rzymem) -
      tu wyjątkiem była Santa Susanna, tam to był hotel! potem już było tylko
      gorzej), często położonych na za***iu, i przede wszystkim podłych knajp, gdzie
      dają jeść bez smaku i za mało. W Grecji pilotka Greczynka wychowana w Polsce
      (SUPER!!) w porze obiadowej zabierała nas do różnych lokali, zawsze znajdowała
      takie, gdzie jedzonko było pyszne, a tu cholera obiadokolacja zapłacona, ile
      razy dziennie można żreć? a na kolację nieodmiennie nie za dobre
      jedzenie...delikatnie rzecz ujmując. Można każdą kuchnię znielubić.
      • caroline_p Re: Sigma Travel 08.06.02, 19:13
        A ja byłam w maju z Sigmą w Egipcie, na objazdówce i prawie wszystkie hotele
        były w porządku, niektóre nawet bardzo fajne, oprócz hotelu Ambassador w
        Hurghadzie (ale na szczęście można było sobie zamienić na lepszy, za niewielką
        dopłatą). Jedzenie też było OK, wszędzie szwedzki stół, dużo i dobre. :)
    • Gość: Majka Re: Sigma Travel IP: 195.94.222.* 28.06.02, 17:26
      A czy ktoś był z nimi na objazdówce po Grecji (11/12 dni). Warto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka