Dodaj do ulubionych

TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE

18.02.05, 13:42
Proszę o rzeczową informację. Tani przewodnicy (linie lotnicze) oferują często
promocyjne bilety po baaardzo atrakcyjnych cenach. Nigdy nie korzystałem z
takich usług ale jak coś jest bardzo tanie to zastanawiam się ile naprawdę
przyjdzie mi za to zapłacić. Czy ktoś z Was korzystał z takich promocji?
Proszę mi powiedzieć czy rzeczywiście np. bilet lotniczy mający kosztować np.
49 zł albo jeszcze lepiej 4 zł okazuje się być droższy o np. 200 zł. Jaki jest
koszt opłat lotniskowych? Które tanie linie moglibyście polecić? Jakie macie
doświadczenia z takich podróży?
Dziękuję
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ixman Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE 18.02.05, 13:44
      Oczywiście chodzi mi o tanich przewoźników a nie prezwodników :) ...literówka
    • Gość: has Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 15:16
      Człowieku zaczynasz jak poważny czlowiek a potem się zmieniasz o 180 stopni
      Sam piszesz że nie ma nic za darmo więc i biletu w cenie 1 zł albo 4 zł nie ma .
      Jeżeli zaplanujesz odpowiednio wcześ nie to uda ci się upolowac taki bilet ale
      oplaty lotniskowe to zupełnie coś innego i musisz je obowiązkowo zapłacić .
      U różnych przewożników są one różneok. 100 zł,200zł ,a nawet 300zł

Spróbój mój drogi pojechać do PARYża samochodem - ciekawa jestem ile będzie Cię
      kosztowała benzyna -autostrady itd...
      • ixman Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE 20.02.05, 08:44
        Ty się tak nie wymądrzaj bo z Twojej odpowiedzi tylko mały fragment jest
        rzeczowy, a o to właśnie prosiłem. Gdym podróżował wcześniej tanimi liniami to
        nie pytałbym ile kosztują opłaty lotniskowe ! A po Europie jezdziłem samochodem
        dlatego pytam o koszt "tanich" przewoźników. "U różnych przewożników są one
        różneok. 100 zł,200zł ,a nawet 300zł" i to mi wystarczy, dziękuję !
        • adams123 Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE 20.02.05, 08:51
          człowieku, to po co sie pytasz, skoro wystarczy wejśc na strony:
          www.centralwings.com
          www.wizzair.pl
          www.skyeurope.com

i wyceń sobie bilet a zobaczysz aktualne opłaty lotniskowe.
          Po co zawracac głowe na forum?
          Nie umiesz sie posługiwać internetem ?
          • Gość: francis Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:35
            Eh, to forum gazety jest chyba osaczone przez przemadrzalych polglowkow, ktorzy mysla ze jak oni wiedza to juz kazdy wie. Jesli czlowiek sie pyta, to czy naprawde tak trudno mu zwyczajnie odpowiedziec? To wymaga az takiej niesamowitej umiejetnosci, odpowiedziec bez glupkowatych i zgryzliwych komentarzy? Z checia poczekam panowie gdy np. traficie do mnie do urzedu, by zalatwiac swoje sprawy, naturalnie jak kazdy bedziecie mieli wiele pytan, a ja zrugam Was, ze jestescie tepi skoro nie wiecie. W koncu z Internetu korzystac nie umiecie?

Co do tematu, to oplaty lotniskowe sa rozne, zaleznie od linii lotniczej i lotniska. Linie zawsze podaja tylko koszt biletu, poniewaz z tego maja zysk. Doliczane oplaty lotniskowe to sa standardowe koszta potrzebne do utrzymania lotnisk, ochrony, koszt paliwa itd. Tak wiec nigdy nie nalezy sugerowac sie, ze jak jest jakas reklama i podaje cene przykladowo 20 zl to tyle faktycznie zaplacimy za lot. W rzeczywistosic wyjdzie to ok 150-200 zl. Aczkolwiek jak juz napisano, oplaty lotniskowe sa roznych wysokosci u roznych przewoznikow. Rzaczej nie schodza ponizej 100 zl.
    • hernandez Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE 20.02.05, 18:44
      oplaty lotniskowe u nas to min.100zl wiec jesli cena biletu jest 1zl to znaczy
      ze kosztuje min.101zl:)

Ogolnie da sie kupic za 350-400zl bilety w obie strony.CO bowiem zauwazylem,gdy
      cena biletu w promocji jest np 1zl nagle oplata wynosi 150zl:) zamiast 100zl:)
      • Gość: zez Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.chello.pl 20.02.05, 22:00
        opłaty lotniskowe zależą od przewoźnika, no i od tego, jakie to lotnisko np.
        Okęcie jest bardzo drogie, a alternatywy nie ma.
    • Gość: aga Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.02.05, 10:21
      jest mnóstwo tanich lini lotniczych- rez i wykupu mozesz dokonac na stronie /
      jesli masz karte kredytowa - nie debetowa- jak wiekszosć mysli/lub w biurze
      ceny za bilet czasami sa 0 zł, ale opłaty lotniskowe to koszt od 100 nawet do
      300 zł-pozdrawiam
    • Gość: aga Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.02.05, 10:21
      wiizzair- jest w porzadku
      • Gość: Roberto Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 12:05
        Korzystałem z tanich linii. Rzeczywiście - opłaty lotn. zależą od lotniska.
        Generalna zasada - im mniejsze lotnisko - tym mniejsza opłata, dlatego linie
        korzystają z małych lotnisk i to zaniża cenę biletu - a o to chodzi i
        przewoźnikowi i nam. I tak nie polecimy do Londynu na Heathrow tylko małe
        Luton. Do Rzymu nie na Fiumicino tylko małe Ciampino. To samo tyczy się
        polskich lotnisk. Linie wybierają Katowice, Wrocław, Kraków - a nie tylko
        Okęcie. Poza tym - podst. zasada kupowania biletów na tanie linie - to
        wyprzedzenie czasowe. Minimum miesiąc/półtora przed, jeżeli chcemy tanio
        polecieć. Ostatnio leciałem Wizzem do Rzymu (super!). Reklama mówiła o bilecie
        za 49 zł plus opłaty z Katowic. Na ich stronie www te opłaty wyszły na 99 zł.
        Na 5 tygodni przed wylotem udałem się do biura podróży gdzie za 50 zł prowizji
        dokonałem rezerwacji - nie mam kart i tych innych za book z internetu. Więc za
        dokładnie 198 zł poleciałem.
        Pozdrawiam
        • Gość: agga Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:44
          Trzeba umec wyszukiwac oferty i wiedziec kiedy kupic bilety:-) Ja latam czesto
          i po calej Europie - przyklad: ostatni weekend (pt - nd) LON - WAW - LON i
          zaplacilam za bilet 230 PLN - ze wszystkimi oplatami, lecialam easyjet i
          wizzair.
      • Gość: Ania9682 Re: TANIE LINIE I OPŁATY LOTNISKOWE IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 22:53
        tez polecam. Zazwyczaj zamawiam przez www.linie-lotnicze.com, ale zdarza
        mi sie tam nie dodzwonić to wtedy gdzie indziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka