Dodaj do ulubionych

Australia i wiza

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 11:57
Moi drodzy,
mam pytanie dot. wizy turystycznej trzymiesięcznej do Australii. Czy są jakieś
problemy z jej uzyskaniem? Jakie trzeba warunki spełnić by ją uzyskać? I jak
wygląda cała procedura?

Bardzo dziękuję za w miarę możliwości szybą odpowiedź. Bo właśnie zabieram się
za starania i nie wiem od czego zacząć i jak sie do tego przygotować.

Obserwuj wątek
    • Gość: Yola Re: Australia i wiza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.06.02, 16:25
      Staralam sie o taka wize pol roku temu. Problemy?? Jak udokumentujesz
      wystarczajace srodki na swoim koncie (o ile dobrze pamietam 1000 AUD)to nie
      powinno byc problemu, do tego zaswiadczenie z pracu o zatrudnieniu i przyznanym
      urlopie (o ile pracujesz - ja takie mialam) mi udalo sie zaltwic taka wize w
      ciagu tygodnia (czas pilil!!!). A jak masz kogos znajomego w jakims biurze
      podrozy to powinien zalatwic z dnia na dzien bez wiekszych problemow i
      papierkow. Jak zawsze wszystko zalezy od szczescia. Zycze powodzenia i
      niezapomnianych widokow!!!!!
      • caroline_p Re: Australia i wiza 11.06.02, 19:52
        A gdzie sie załatwia wizę? W Warszawie jest ambasada? Ile to kosztuje?
        • Gość: zula Re: Australia i wiza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 08:36
          Wizę załatwia się a ambasadzie Australii na Nowogrodzkiej. Więcej informacji na
          stronie www.australia.pl
          Kosztuje to bodajrze równowartości 60 dolarów Australijskich, tj. ok. 120 zł.
          Trzeba wypełnić formularz wizowy (który liczy ok 14 stron)
          dołączyć zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach
          dokument świadczący o przyznanym urlopie
          fotografię
          ważny paszport.
          Ja składam jutro, ciekawe jak będzie.
          • Gość: Yola Re: Australia i wiza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.06.02, 15:28
            Jak wszystko bedzie wiarygodne i bedziesz miala wystarczajace srodki fin na
            koncie to pojdzie jak z platka, zycze powodzenia
    • majka14 Re:tylko podciagne wyzej ten watek 12.06.02, 20:03
    • Gość: zula Re: Australia i wiza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 10:51
      mogę zapytać co to znaczy wystarczające środki na koncie? Co to znaczy?
      Jak pisałaś wcześniej 1000 AUD to to raptem jest ok 2 tys. zł. To chyba coś nie
      tak jest ... I co, każą mi przynieść wyciąg z konta? Nic o tym nie wiem,
      zaświadczenie o dochodach, o tym słyszałam... Więc jak to jest, już sama nie
      wiem...
      • Gość: DundeeGi Re: Australia i wiza IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 14.06.02, 08:20
        Z tego co pamietam to wyciag z konta ostatnich 3 miesiecy, ale glowy uciac nie
        dam.
        • Gość: zula Re: Australia i wiza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 10:41
          A jak myślicie, ile trzeba mieć środków by wizę otrzymać? U mnie już przepadło
          bo wniosek złożyłam, ale nie wiem czy mam się łudzić, że dostanę wizę, czy już
          machnąc ręką.
          • dundee_girl Re: Australia i wiza 15.06.02, 01:47
            Jedna z tych kobiet kiedys powiedziala, ze kazdy z przypadkow rozpatrywany jest
            indywidualnie, srodkow mozesz miec i wystarczajaco ale np dopatrza sie ze
            bedzisz chciala zostac na stale.
            Ale z reguly nie ma problemow.
      • Gość: Yola Re: Australia i wiza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.06.02, 14:20
        Gość portalu: zula napisał(a):

> mogę zapytać co to znaczy wystarczające środki na koncie? Co to znaczy?
        > Jak pisałaś wcześniej 1000 AUD to to raptem jest ok 2 tys. zł. To chyba coś nie
        >
        > tak jest ... I co, każą mi przynieść wyciąg z konta? Nic o tym nie wiem,
        > zaświadczenie o dochodach, o tym słyszałam... Więc jak to jest, już sama nie
        > wiem...

Co to znaczy?? Tak do konca sama nie wiem, oni (tam w ambasadzie) pewnie tak. Jak
        przedstawilam im zaplacone rachunki za pobyt (noclegi i wyzywienie) to i tak bylo
        im za malo, wiec musialam przedstawic wyciagi z banku, mi akurat wystarczyl z
        danego dnia co byc moze upewnilo ich co do moich mozliwosci finansowych... pzdr yo

• Gość: zula Re: Australia i wiza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 10:05
          Zapłacone rachunki... co urzędnik to mądrzejszy. W sumie to czekam na wizę bo
          nie wiem czy kupować bilety i załatwiać sobie rezerwację hoteli na miejscu. Nie
          planuję bo po co. Na razie każą mi czekać. W piątek minął tydzień. Mam
          zadzwonić w piątek... to będą dwa tygodnie od złożenia. Mam nadzieję że
          wszystko nareszcie będzie wiadomo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka