Dodaj do ulubionych

zakup biletu Easyjet

08.06.05, 09:08
Mam prośbę, czy mógły ktoś opisać przebieg zakupu biletu przez internet na
lot linią Easyjet. Np. kiedy otrzymuję potwierdzenie rezerwacji, jak otrzymam
bilet, jak płaci sie za bilet kartą bankomatową? Mam w planach zakup biletu
na lot z Berlina. Nie chciałbym się w tym pogubić ani być czymś niemile
zaskoczona - bedę to robić po raz pierwszy. Za wszelką pomoc z góry
dziekuję :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: sumire Re: zakup biletu Easyjet IP: 213.17.128.* 09.06.05, 12:12
      Nie dostaniesz biletu - po wybraniu lotu, podaniu danych i wklepaniu numeru
      karty płatniczej (nie mam pojęcia, jak to z bankomatowymi działa) otwiera się
      strona z potwierdzeniem, tj. numerem lotu, Twoim nazwiskiem, regulaminem i
      takim dziwnym numerkiem u góry. Trzeba ją sobie wydrukować i pokazać pani przy
      odprawie bagażowej. Tyle :))
    • nocnylot Re: zakup biletu Easyjet 09.06.05, 13:12
      Musisz miec "wypukla" karte kredytowa. Karta bankomatowa nie wystarczy...
      Biletu nie ma, jest numer rezerwacji tylko.
      nl
      • anlip Re: zakup biletu Easyjet 09.06.05, 15:31
        płaska karta kredytowa nie wystarczy?
        jaka jest inna możliwość zakupu biletu - może przez biuro turystyczne? ile to
        dodatkowo kosztuje?
        • aswywiadu007 Re: zakup biletu Easyjet 09.06.05, 15:50
          płacić się da tymi kartami, które maja na końcu numer CVV
          (3 cyfry po numerze karty). spróbować warto.
        • nocnylot Re: zakup biletu Easyjet 09.06.05, 16:04
          Przez biuro turystyczne - o tym nie slyszalem. Mozna natomiast w biurze
          easyJet - sa one chyba na wszystkich lotniskach na ktore lata ten przewoznik.
          Kosztuje to o 5 euro wiecej.
          nl
        • Gość: szyszek Re: zakup biletu Easyjet IP: *.server.ntli.net 10.06.05, 11:18
          Niektóre biura prowadzą sprzedaż i same ustalają prowizje. Możesz też kupić
          bilet przez telefon. Niektóre płaskie karty też są akceptowane.
          • anlip Re: zakup biletu Easyjet 10.06.05, 12:19
            Gdzie mogę kupić przez telefon? I zrobić wtedy przelew?
    • Gość: kasia93 Re: zakup biletu Easyjet IP: *.084.061.pools.vodafone-ip.de 22.02.17, 17:35
      Witam. Mam taką sytuację, że już 5 razy kupowałam bilet z EasyJet. Rezerwacja się pokazywała, po czym od razu się odprawiałam. Wszystko w porządku. Po kilku godzinach ponownie się loguję a tu brak rezerwacji a po ok. 3 dniach zwrot pieniędzy na konto. Próbowałam również kupywać bilet z innych kart płatniczych i raz założyłam nowe konto na EasyJet i ta sytuacja się powtarza. Myślałam również, że może EasyJet mnie zablokował ale innej osobie też nie mogę kupić biletu. Dzwoniłam również na angielską infolinię i niestety nie wiedzą dlaczego jest anulowana transakcja, zaproponowali udanie się na lotnisko i zakupienie tam biletu. Z tym problemu nie ma ale doliczają sobie prowizję 200zł. Może ktoś mi to wyjaśnić. Dziękuję z góry. Proszę o radę jakąś życzliwą osobę tutaj albo na mojego emaila: kaslib@wp.pl
      • Gość: Gość Re: zakup biletu Easyjet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.17, 17:26
        Zapytaj na forum dotyczącym latania, a nie na turystyce zorganizowanej, gdzie ludzie wymieniają informacje na temat wczasów z biurami podróży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka