autostop 10.06.05, 19:21 No to forum się zrobiło. Zawsze brakowało mi takiego właśnie tematu. Ciekawe, czy coś z tego wyniknie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariwa Re: Witam :) 10.06.05, 21:05 Witam. Fajny pomysł,to forum.Będę zaglądał. Sam z braku pieniążków ,podróżuję tylko stopem. Pozdrowionka dla autostopowiczów i życzliwych drajverów. Odpowiedz Link Zgłoś
demo_stenes Re: Witam :) 10.06.05, 22:17 Witam Przejechalem juz troche europy stopem. jezdilem po Francji, Angli, Irlandii, Szkocji, Belgii, czesto przez Niemcy, troche na wegrzech... I coz. Wlasciwie wszedzie jest podobnie. Raz czekasz 2 godziny, raz 2 minuty. Troche juz powoli brakuje mi sil do stopowania ale poki co nie rezygnuje. Sam, kiedy prowadze samochod zatrzymuje sie kazdemu i o kazdej porze. Moze to zbytek zyczliwosci, ale poki sie nie sparze (oby nigdy) to nie przestane. W koncu kto ma sie zatrzymywac skoro nawet byli stopowicze sie juz nie zatrzymuja? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Re: Witam :) 11.06.05, 10:07 jak myslicie - mamy sznasę? Zawsze marzylismy z męzem o zwiedzaniu Polski autostopem.Ale zycie biegło, różnie było, teraz mamy duzo czasu i razem 135 lat .Zabierze nas ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
demo_stenes Re: Witam :) 11.06.05, 10:50 Piekne marzenie. Ja bym was zabral na pewno. Czytalas kiedys "Milosc w czasach zarazy" MA\arqueza? Na nic nigdy nie jest za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Witam :) 13.06.05, 01:33 no to i ja witam w czasach licealnych i wczesnostudenckich zjeździłam stopem Polskę i Europę obecnie nosi mnie przede wszystkim po krajach arabskich, a tam transport (autobusy, minibusy, taksówki wielosob., pociągi) jest bardzo tani, więc z autostopu korzystam jako z formy zastępczej. Ale stopowałam w Tunezji, Libii, Jordanii, Syrii i Libanie Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: Witam :) 13.06.05, 10:29 hmm.. autostop to dla mnie mile wspomnienia (poza jednym razem, gdzie pan wlaczyl ogrzewanie w srodku wakacji... chyba chcial miec striptiz za darmo; i koniecznie na kawe sie chcial umowic.. fuj..) z kolezanką zwiedzilysmy pol Polski, i jezdzilysmy na koncerty rmf.fm .. super bylo.. teraz tez czasami (bo chwilowo ja bez auta jestem..) na dzialke podskakuje stopem, tak, zeby z wprawy nie wyjsc.. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Witam :) 30.06.05, 23:10 popełniłem już 2 posty, a się nie przywitałem :) no to na początek dobry witam Panie (i Panów) po czesku: dusan.pc-slany.cz/stop/holky.htm oraz zdradzam wszystkim, co sobie zawsze powtarzam w duchu po pierwszej, drugiej, a zwlaszcza trzeciej godzinie stopowania: "gdyby Bozia chciała nas uczynić stopowiczami, to by nam dała większe kciuki :)))" i wyobraźcie sobie, że na takie dictum zawsze się coś w koncu zatrzyma! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Witam :) 01.07.05, 12:18 to ja się przywitam po huannie, żeby mi było raźniej :) Na razie jeszcze nie stopowałam, ale w tym roku zamierzam wreszcie zacząć. Pilnie czytam wasze wskazówki i wspomnienia i próbuję ułożyć to sobie w głowie myśląc, jak by to przenieść na swój grunt :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Witam :) 01.07.05, 12:56 o, kwiat paproci :))) no i co z tą sygnaturką? (Ty już wiesz z którą ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Witam :) 01.07.05, 13:36 to nie jest rozmowa na telefon ;) (mówiłam, że nie zmienię i nie będę tłumaczyć dlaczego :P) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Witam :) 01.07.05, 13:49 a to może choć odsprzedaj? podpisano: huann wieczny głód Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Witam :) 01.07.05, 16:37 dobra, ale ostrzegam, że to bardzo wartościowa sygnaturka. Rozważałam nawet wystawienie jej na publicznym przetargu. Ale dla huanna, po znajomości, taka sygnaturka może być już za dobrej jakości niutnię :D podpisano: kwiatek kapitalistyczny drań Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Witam :) 01.07.05, 16:47 Nie jesteś ani za, ani przeciw i nie wyjaśniasz, ponieważ nienawidzisz zdrowego rozsądku... ale co to jest niutnia :D ? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Witam :) 01.07.05, 17:16 jeżeli nie wiesz, co to jest niutnia, to chyba nawet nie mamy o czym rozmawiać ;) podpowiedź: spytaj u źródeł :D Odpowiedz Link Zgłoś