Dodaj do ulubionych

pokoje bez klimy w Bułgarii?

IP: 212.160.108.* 29.07.05, 12:55
Czy w pierwszej połowie sierpnia da się wytrzymać w pokoju hotelowym bez
klimy?? Dodam, że wybieramy się z 10-mies. niemowlaczkiem.
A przy okazji czy ktoś coś słyszał o hotelu RUSAŁKA w miejscowoćsi Czajka
(ok. 3 km od Złotych Piasków)
Obserwuj wątek
    • antidotumm Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? 29.07.05, 14:45
      Bylam 3 razy z dzieciaczkiem (raz mial pol roku, raz poltorej, raz dwa i pol)-
      tak rok po roku w Grecji (duzo cieplejszej) ZAWSZE bez klimy, - dwa razy byla
      za doplata, ale nie skorzystalismy.
      30 stopni nad morzem to zupelnie inne 30 stopni niz w glebi ladu: wieje
      wietrzyk i ogolnie jest przyjemnie!
      • miska_malcova Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? 30.07.05, 03:43
        nie mieszkałam w hotelu, ale na tzw. kwaterze, ale w nocy wiał przyjemny wiatr,
        było super!
    • Gość: agulha Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? IP: *.aster.pl 30.07.05, 15:08
      A ja byłam na Wyspach Kanaryjskich w temp. 38 stopni bez klimy i myślałam, że
      skonam. W nocy spać nie mogłam z duchoty. Też nad morzem w końcu (oceanem).
      Myślę, że to zależy od indywidualnej wrażliwości.
    • aga72 Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? 30.07.05, 19:24
      bez klimy da się wytrzymać w bułgarii. jednak hotelu czajka bym nie polecała.
      byłam w ubiegłym roku z travel planet. w katalogu było napisane, że wybudowany
      w 2003 r a to nieprawda. hotel pamęta jeszcze chyba lata 70. w 2003 r. był
      odnowiony, a w rzeczywistości nazwałabym go lekko odświeżonym. basen straszył
      pustym "oczodołem" i smie ciami wewnątrz. miało być ok 150 m od plaży i może
      tak było w linii prostej ale nie drogą, którą można było przejść. do plaży
      przejście przez śmieciowisko (trzeba uważać, żeby dzieci nie pokaleczyły stóp o
      wystające druty i porozbijane butelki). sama miejscowość też mało ciekawa.
      można oczywiście pojechać do złotych piasków.
    • Gość: femina Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.07.05, 19:54
      Z dzieckiem to sie siedzi na dupie w domu, a nie ciaga go po swiecie.
      Kretynka!
      • Gość: maja Re: do feminy IP: *.toya.net.pl 30.07.05, 22:28
        dziecko należy ciągać po swiecie - czym skorupka za młodu nasiąknie tym na
        starość trąci, wspólczuje twoim dzieciom że siedzą tylko w domu
        • Gość: femina Re: do feminy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.07.05, 23:25
          Gość portalu: maja napisał(a):

> dziecko należy ciągać po swiecie - czym skorupka za młodu nasiąknie tym na
          > starość trąci, wspólczuje twoim dzieciom że siedzą tylko w domu

Glupia jestes i tyle. Wiem, ze to jest teraz trendi, szlajanie sie po swiecie z
          niemowleciem, ale to tylko o tobie zle swiadczy.
          • antidotumm Re: do feminy 31.07.05, 00:13
            Szlajam sie notorycznie: dziecko ma dwa i pol roczku, i juz bylismy 4 razy na
            wakacjach samolotem. Zawsze bylo super - i dla nas i dla dziecka.
            • Gość: femina [...] IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.07.05, 12:14
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: bk Re: do feminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 17:28
                A po co ty sie femina wogole odzywasz?
                • Gość: femina Re: do feminy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.07.05, 18:53
                  Bo mnie rozp...... takie fagasy, ktore ciagaja 5-miesieczne dziecko po swiecie.
                  • Gość: GARA Re: do feminy IP: *.amend.com.pl 01.08.05, 09:59
                    Oj kobieto, żal mi Ciebie i twoich bliskich.
                    Nigdzie nie bywasz, to nic nie wiesz i właśnie dlatego na świecie są ignoranci.
                    Siedź w swojej dziupli i się nie wychylaj, aż dziw że umiesz włączyc komputer.

JA jak najbardziel polecam podrózowanie z maluszkiem.Byłam juz kilka razy, a
                    mała ma 4 latka. Wspominamy to super.
          • Gość: maja Re: do feminy IP: *.toya.net.pl 01.08.05, 19:10
            nie wiem, co złego widzisz w zabieraniu dziecka na wczasy poza granice kraju.
            najlepiej zrobisz, jak zamkniesz swoje dzieci w piwnicy wtedy napewno nie
            będziesz trendi
    • Gość: re Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? IP: *.met.pl 01.08.05, 22:55
      Ja mam troje dzieci i od niemowlaka jeżdżą po swiecie (teraz 18, 16 i 11 lat).
      Oczywiście, że wytrzymasz, a w domu masz klimatyzację? Poproś o pokój z tarasem
      północnym lub wschodnim i to wystarczy. Mając w d... widoki z tarasu nastawiam
      się na oświetlenie pokoju. Wolę cień na tarasie. Można na min posiedziec, a nie
      z niego uciekac. Czy chcesz sie chwali zdjęciami z tarasu, czy móc z niego
      korzystac? Myslę, że klima do pokoju nie będzie drozsza niz 20E za tydzień, a to
      znowu nie jest duża kasa, to tak jak kaucja za pilota do TV. Zatem jeśli masz
      obiekcje, to weź klimę a nie pilota, chyba, że masz śrdodki bardzo okrojone. Ja
      sama nawet przy 50C nie moge wziąc klimy bo jestem alergikiem i mam uczulebie na
      bakterie w klimie. Zatem z klimy w samochodzie korzysta mój mąż ja nie mogę
      (mogę klima + uchylone okno). Dlatego nauczyłam sie jej nie włączac w pokojach.
      Nawet jak hotel na w opcji to ja wyłączam. Takie życie. Zyczę udanych wakacji.
      Dobrze osłaniaj dziecko przed słońcem.
    • Gość: olenka1 Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:21
      Witam,
      Tydzień temu wróciłam z Bulgarii. Hotel Rusłaka wygląda bardzo odstraszająco,
      betonowa kontrukcja wypelniona cegła, nieotynkowany w sąsiedztwie kilku
      podobnych budynków, położony nieopodal drogi Slonecny Brzeg - Nessebar,
      głównego ciągu komunikacyjnego.

Tak więc proponuję zastanowić się nad tym hotelem.

Co do klimy, to w końcu lipca była przez nas używana, a jak obecnie to trudno
      powiedzieć.

Pozdrawiam

OLA
      • antidotumm Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? 03.08.05, 14:29
        Z doswiadczenia wiem, ze wyglad hotelu nie stanowi o udanych wakacjach!!!
        Jedz, ciesz sie sloncem i woda oraz (podobno znakomitym) bulgarskim jedzeniem.
        Klimy - jak wspominalam - w ciagu 11 pobytow w Grecji nie uzywalam nigdy.
        • Gość: olenka1 Re: pokoje bez klimy w Bułgarii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:26
          Witam,

Może dla ciebie wygląd hetelu nie ma znaczenia, ale z mojego doświadczenia
          wynika, że brak estetyki otoczenia powoduje depresję.
          Jeżeli nie byłeś ostatnio w Bułgarii, to nie wiesz jak brzydkie mogą być tam
          hotele. Ten moim zdaniem przypominał raczej slams niż hotel.
          • aga72 Re: do olenka1 04.08.05, 19:28
            masz rację mówiąc, ze brak esteryki, ogólny bałagan wokół i kiepsko wyposazone
            pokoje mogą powodować depresję. ale wydaje mi się, że mówimy o różnych
            hotelach. pytano się o hotel rusałka w czajce koło złotych piasków. do
            słonecznego brzegu jest stamtąd jeszcze kawałek drogi. być może i tam jest
            hotel czajka, ale nie niego się pytano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka