Gość: marekg Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.microchip.net.pl 14.05.06, 08:23 A ja byłem na Krecie Z EH i dostałem to za co zapłaciłem. jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
btg881 Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday 17.05.06, 12:57 własnie wróciłam z Krety z EH. Warunki mieszkaniowe skromne ale bez zarzutu ( dostałam to za co zapłaciłam a moze nawet ciut więcej ). To mój trzeci pobyt w róznych miejscach z tym biurem.Obsługa ( poza drobnymi uchybieniami )bez uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 17.05.06, 20:56 Poproszę o jakieś konkrety np nazwa hotelu i miejscowość jego położenia, nazwiska rezydentów jeśli tacy byli, albo cokolwiek co urealniłoby twoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btg881 Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:56 Byłam w hotelu Lili Studio *** w Amoudarze. Sama miejscowość może niezbyt malownicza ze wzgledu na znajdująca się tam elektrownię ( mnie jednak zupełnie nie przeszkadzała ) jest jednak idealna dla ludzi pragnących zwiedzać wyspę bo to srodek Krety węc wszędzie blisko. Zwolennicy plażowania również powinni być zadowoleni bo plaża jak na warunki kreteńskie naprawde ładna ( szeroka i piaszczysta) Sam hotelik choć skromny to schludny i czysty położony w niewielkim ogrodzie z uroczą światynką posiada oprócz sporego basenu ,największe w okolicy jaccuzi ( całkiem nieźle jak na trzy gwiazdeczki ! ) Co do rezydentów za wielkiego doświadczenia nie mam bo jeździliśmy głownie sami wypożyczonym samochodem ( obok hotelu wypozyczlnie obsługuję Polka )ale byliśmy również na 2 wycieczkach z Ecco i p. Dagmara była miła i kompetentna ( bardzo pomogła nam podczas wyszukiwania ciekawych miejsc do zwiedzania na własna rękę). Trochę mniej sprawna była p Agnieszka ale w sumie równiez bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 18.05.06, 15:42 Już wkrótce wyjeżdżam ale do innej miejscowości; mam pytanie odnośnie wynajmu samochodu. Czy mogłabyś podać mi orientacyjną cenę najmniejszego z klimą samochodu? Jeśli nie wiesz to podaj choć markę i cenę wynajmu tego,którym jeździłaś. Niektórzy piszą,że umowa może zawierać limit kilometrów co mnie bardzo dziwi, czy to zgodne z prawdą? Na co jeszcze trzeba uważać podpisując umowę? Masz jakieś ulubione miejsca na Krecie?:-) A może ulubione trasy ze względu na widoki?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btg881 Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:37 Ceny samochodów zależne sa nie tylko od jego wielkości ale także okresu wynajmu ( na szczęście mamy teraz jeszce low season ) oraz ilości dni na jakie auto wynajmujesz ( rzecz jasna im dłużej tym taniej ). My jeździliśmy Fiatem Punto z klimą wziętym na 10 dni i płaciliśmy 22 EUR za dzień. Myślę że spokojnie mozna by utargować cenę na 20 eur choć nam się nie chciało szukać i wynajęliśmy w pierwszej wypożyczalni po sąsiedzku :). Te mniejsze autka powinny być jeszcze tańsze choć nie sadzę żeby znacząco. Umowa może zawierać klauzulę o limicie kilometrów choc w praktyce zdarza sie to raczej rzadko ( nie widzielismy takiej propozycji). Wazne jest aby umowa zawierała pełen zakres ubezpieczenia ( full insurance ) t.zn bez udziału własnego i na to trzeba zwracać uwagę. A ulubione trasy i widoki ? Oj dużo by pisać ! Sa praktycznie wszędzie , bo kiedy już wdrapiesz się po krętych górskich dróżkach na szczyt ( a wdrapujesz sie i zjeżdżasz niemal bez przerwy ) i spojrzysz na krystalicznie czyste ,granatowo niebieskie morze to ech, zapiera dech w piersiach ! Ze szcególnuch miejsc które odwiedziliśmy wymieniłabym na pewno Santorini ( a szczególnie miasteczko Oja czy jakos tak ) Wąwóz Samaria (przepiękne widoki ) Lagunę w Balos ( cudny widok koniecznie z góry za nie statkiem ) plażę W Elafonisi ( unikat jak na kreteńskie warunki) stare misto w Chanii i Retymnonie groty a właściwie grobowce na plaży hipisów w Matala palmową plaże w Vai cudnie wyremontowany monastyr Moni Arkadi Grotę Zeusa na płaskowyżu Lasiti miasteczko Archanes i wiele wiele innych miłego pobytu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 23.05.06, 08:42 Prozaiczne pytanie (dlatego,że w Grecji będę pierwszy raz) jak kształtują się ceny napojów do obiadokolacji? Jakiego rodzaju są to napoje i gatunki wina, które serwują na Krecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 24.05.06, 11:29 Jeszcze nasunęło mi się pytanie o pieczywo na Krecie; jaki jego rodzaj podają do śniadania? Generalnie chodzi mi o to czy jest urozmaicone np z "ziarnem" czy tylko podstawowe? Jasne czy również ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:59 Chlebuś z masełkiem podają.Albo bez masełka,jeśli zażądasz.To wolny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:08 Jade na Krete na poczatku lipca.Jakie tam maja owoce o tej poze roku.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joszua Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:13 Po owocach rozpoznasz Ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:15 Biura typu Ecco, Scan, Itaka czy Triada sa nastawione na klientów jednorazowych i dlatego tak działają nie ma coi sie dziwoić, byłem z Triadą i z Open travel na nartach i w tunezji - Masakra po całość nigdy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks widze tutaj oburzenie 23.06.06, 13:59 ze niby wyjechalem i powienienem sie z tego cieszyc, ale place za konkretna rzecz. rownie dobrze moglbym powiedziec ze kupiles porsche dali ci malucha ale powienienes sie cieszyc bo masz samochod a to ze przeplaciles to nie przejmuj sie przeciez jezdzi. niesttey sporo naszych rodakow nie doroslo jeszce do kapitalizmu i uwaza ze nie ma prawa wymagac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.met.pl / 217.153.166.* 28.06.06, 16:47 Roberciku. Jeśli nie znasz biur podróży to proponuję TUI i Neckermem. Jak przeprowadzisz się dużego miasta i wyrzekniesz gminnych korzeni, to dowiesz sie, ze Ecco to firma która da CI nocleg. A jesli oczekujesz wiecej za 1500 złotego za tydzień to nie to biuro. Fontannę propnuję z biur EU. Mierz siły na zamiary, a wakacje na kwoty. Znam Ecco i powiem tak, ja na wakacjach chce sie wyspac i odpocząc, a Zwiedzanie gwarantuję sobie sama (wynajmuję samochód, luksus mam w domu, wyjazd na wakacje w ciepłe kraje jest dostarczeniam pogody za cenę noclegu (w czsie studiów jeździłam z Almaturemi zwiedziłam dużo, a jeślim Ty z nim nie jęździłeś to znaczy nie masz wykształcenia (dla inteligentnych na studiach dziennych są wyjazdy, gdybyś miał coś do dodania - SORRTRRRYYYYY). Jeśli o mnie chodzi to powiem tak. Jezeli Ecco chce obrońców prze sądem to zapraszm IP . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Roberta Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:10 Wyrzekamy się!Gdzie jest ten nocleg? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam1 Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday 01.08.06, 20:27 Brawo Robercie .Zawrzyj w pozwie żadanie publicznych przeprosin Ja bym tak zasądzila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:25 Co nam po przeprosinach oszusta?Prokurator i sąd sa od zawrócenia przestępcy na dobra drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:57 Ecco Holiday nie należy ani do Polskiej Izby Turystyki ani do Wielkopolskiej Izby Turystyki.Dlatego nie można nakłonić tego biura do postępowania zgodnego ze standardami europejskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:46 masz racje......nawróc sie na dobra droge oszuscie bo kazda Twoja wypowiedz na tym watku szanowny R robercie to oszustwo, kłamstwa, manipulacja i objawy choroby. Powiedz nam lepiej za co Cie wywalili z Ecco z hukiem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.elb.vectranet.pl 18.10.06, 17:43 uprzedzam wszystkie osoby ktore korzystaja z ecco holiday i wybieraja ubezpieczenie Europaische Reiseversicherung AG!!!!!!!!! tak sie zdarzyło ze bylam na wycieczce i musialam wydac na leczenie ok 100 euro niby nieduzo,ale moznaby bylo jakos je w inny sposob wykorzystac-niestety musialy pojsc na leczenie:( zlozylam wszystkie stosowne dokumenty aby otrzymac zwrot kosztow leczenia i ku mojemu zdziwieniu ubezpieczyciel zwrocil mi tylko czesc kwoty powolujac sie na punk 43 swojego regulaminu gdzie czytam i oczom nie wierze, ze ponosze koszt leczenia we wlasnym udziale w wysokosci 200zl... gdybym wiedziala, ze mimo ubezpieczenia mam ponosic koszty leczenia to bym sie zastanowila czy sie ubezpieczac:( beznadzieja.. czesto podrozuje i pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. wczesniej bylam z dzieckiem i ubezpieczyciel signal iduna zwrocil calosc poniesionych kosztow:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.adsl.forthnet.gr 19.10.06, 13:58 A co, Ty nie czytalas warunkow ubezpieczenie przed wyjazdem? Gratuluje i bez komentarza.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:03 W opisie hotelu yraźnie jest napisane : ze względu na położenie nie polecamy hotelu osobom, które mają problemy z poruszaniem się. Jak chcesz mieć luksusy to muszisz za nie zapłacić a nie jakieś marne pieniądze dajesz na wakacje i oczekujesz nie wiadomo czego!!! Ogarnij się i naucz sie rozumieć co się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka_mi Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday 20.09.06, 18:27 Może naucz się czytać co się pisze i mysleć co się czyta. Moze teraz w opisie jst taka adnotacja a kiedyś nie było. Moze to są skutki działań klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.chello.pl 02.10.06, 18:15 Wynajem aut na Krecie: www.autoway-polska.com Odpowiedz Link Zgłoś