Dodaj do ulubionych

Wstyd na Krecie z Ecco Holiday

• Gość: marekg Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.microchip.net.pl 14.05.06, 08:23
      A ja byłem na Krecie Z EH i dostałem to za co zapłaciłem. jestem zadowolony.
    • btg881 Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday 17.05.06, 12:57
      własnie wróciłam z Krety z EH.
      Warunki mieszkaniowe skromne ale bez zarzutu ( dostałam to za co zapłaciłam a
      moze nawet ciut więcej ). To mój trzeci pobyt w róznych miejscach z tym
      biurem.Obsługa ( poza drobnymi uchybieniami )bez uwag.
      • Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 17.05.06, 20:56
        Poproszę o jakieś konkrety np nazwa hotelu i miejscowość jego położenia,
        nazwiska rezydentów jeśli tacy byli, albo cokolwiek co urealniłoby twoją wypowiedź.
        • Gość: btg881 Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:56
          Byłam w hotelu Lili Studio *** w Amoudarze. Sama miejscowość może niezbyt
          malownicza ze wzgledu na znajdująca się tam elektrownię ( mnie jednak zupełnie
          nie przeszkadzała ) jest jednak idealna dla ludzi pragnących zwiedzać wyspę bo
          to srodek Krety węc wszędzie blisko. Zwolennicy plażowania również powinni być
          zadowoleni bo plaża jak na warunki kreteńskie naprawde ładna ( szeroka i
          piaszczysta) Sam hotelik choć skromny to schludny i czysty położony w
          niewielkim ogrodzie z uroczą światynką posiada oprócz sporego
          basenu ,największe w okolicy jaccuzi ( całkiem nieźle jak na trzy
          gwiazdeczki ! )
          Co do rezydentów za wielkiego doświadczenia nie mam bo jeździliśmy głownie sami
          wypożyczonym samochodem ( obok hotelu wypozyczlnie obsługuję Polka )ale byliśmy
          również na 2 wycieczkach z Ecco i p. Dagmara była miła i kompetentna ( bardzo
          pomogła nam podczas wyszukiwania ciekawych miejsc do zwiedzania na własna
          rękę). Trochę mniej sprawna była p Agnieszka ale w sumie równiez bez zarzutu.
          • Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 18.05.06, 15:42
            Już wkrótce wyjeżdżam ale do innej miejscowości; mam pytanie odnośnie wynajmu
            samochodu. Czy mogłabyś podać mi orientacyjną cenę najmniejszego z klimą
            samochodu? Jeśli nie wiesz to podaj choć markę i cenę wynajmu tego,którym
            jeździłaś. Niektórzy piszą,że umowa może zawierać limit kilometrów co mnie
            bardzo dziwi, czy to zgodne z prawdą? Na co jeszcze trzeba uważać podpisując umowę?
            Masz jakieś ulubione miejsca na Krecie?:-)
            A może ulubione trasy ze względu na widoki?;-)
            • Gość: btg881 Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:37
              Ceny samochodów zależne sa nie tylko od jego wielkości ale także okresu wynajmu
              ( na szczęście mamy teraz jeszce low season ) oraz ilości dni na jakie auto
              wynajmujesz ( rzecz jasna im dłużej tym taniej ). My jeździliśmy Fiatem Punto z
              klimą wziętym na 10 dni i płaciliśmy 22 EUR za dzień. Myślę że spokojnie mozna
              by utargować cenę na 20 eur choć nam się nie chciało szukać i wynajęliśmy w
              pierwszej wypożyczalni po sąsiedzku :). Te mniejsze autka powinny być jeszcze
              tańsze choć nie sadzę żeby znacząco. Umowa może zawierać klauzulę o limicie
              kilometrów choc w praktyce zdarza sie to raczej rzadko ( nie widzielismy takiej
              propozycji). Wazne jest aby umowa zawierała pełen zakres ubezpieczenia ( full
              insurance ) t.zn bez udziału własnego i na to trzeba zwracać uwagę.
              A ulubione trasy i widoki ? Oj dużo by pisać ! Sa praktycznie wszędzie , bo
              kiedy już wdrapiesz się po krętych górskich dróżkach na szczyt ( a wdrapujesz
              sie i zjeżdżasz niemal bez przerwy ) i spojrzysz na krystalicznie
              czyste ,granatowo niebieskie morze to ech, zapiera dech w piersiach !
              Ze szcególnuch miejsc które odwiedziliśmy wymieniłabym na pewno
              Santorini ( a szczególnie miasteczko Oja czy jakos tak )
              Wąwóz Samaria (przepiękne widoki )
              Lagunę w Balos ( cudny widok koniecznie z góry za nie statkiem )
              plażę W Elafonisi ( unikat jak na kreteńskie warunki)
              stare misto w Chanii i Retymnonie
              groty a właściwie grobowce na plaży hipisów w Matala
              palmową plaże w Vai
              cudnie wyremontowany monastyr Moni Arkadi
              Grotę Zeusa na płaskowyżu Lasiti
              miasteczko Archanes
              i wiele wiele innych

miłego pobytu !
              • Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 23.05.06, 08:42
                Prozaiczne pytanie (dlatego,że w Grecji będę pierwszy raz) jak kształtują się
                ceny napojów do obiadokolacji? Jakiego rodzaju są to napoje i gatunki wina,
                które serwują na Krecie?
              • Gość: viola Re:? ? ? IP: *.chello.pl 24.05.06, 11:29
                Jeszcze nasunęło mi się pytanie o pieczywo na Krecie; jaki jego rodzaj podają do
                śniadania? Generalnie chodzi mi o to czy jest urozmaicone np z "ziarnem" czy
                tylko podstawowe? Jasne czy również ciemne.
                • Gość: mniam Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:59
                  Chlebuś z masełkiem podają.Albo bez masełka,jeśli zażądasz.To wolny kraj.
                  • Gość: miriam Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:08
                    Jade na Krete na poczatku lipca.Jakie tam maja owoce o tej poze roku.?
                    • Gość: Joszua Re:? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:13
                      Po owocach rozpoznasz Ecco.
    • Gość: Max Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:15
      Biura typu Ecco, Scan, Itaka czy Triada sa nastawione na klientów jednorazowych
      i dlatego tak działają nie ma coi sie dziwoić, byłem z Triadą i z Open travel
      na nartach i w tunezji - Masakra po całość nigdy wiecej
    • kakofoniks widze tutaj oburzenie 23.06.06, 13:59
      ze niby wyjechalem i powienienem sie z tego cieszyc,
      ale place za konkretna rzecz. rownie dobrze moglbym powiedziec ze kupiles
      porsche dali ci malucha ale powienienes sie cieszyc bo masz samochod a to ze
      przeplaciles to nie przejmuj sie przeciez jezdzi.

niesttey sporo naszych rodakow nie doroslo jeszce do kapitalizmu i uwaza ze nie
      ma prawa wymagac
    • Gość: podróżnik Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.met.pl / 217.153.166.* 28.06.06, 16:47
      Roberciku. Jeśli nie znasz biur podróży to proponuję TUI i Neckermem. Jak
      przeprowadzisz się dużego miasta i wyrzekniesz gminnych korzeni, to dowiesz sie,
      ze Ecco to firma która da CI nocleg. A jesli oczekujesz wiecej za 1500 złotego
      za tydzień to nie to biuro. Fontannę propnuję z biur EU. Mierz siły na zamiary,
      a wakacje na kwoty. Znam Ecco i powiem tak, ja na wakacjach chce sie wyspac i
      odpocząc, a Zwiedzanie gwarantuję sobie sama (wynajmuję samochód, luksus mam w
      domu, wyjazd na wakacje w ciepłe kraje jest dostarczeniam pogody za cenę noclegu
      (w czsie studiów jeździłam z Almaturemi zwiedziłam dużo, a jeślim Ty z nim nie
      jęździłeś to znaczy nie masz wykształcenia (dla inteligentnych na studiach
      dziennych są wyjazdy, gdybyś miał coś do dodania - SORRTRRRYYYYY). Jeśli o mnie
      chodzi to powiem tak. Jezeli Ecco chce obrońców prze sądem to zapraszm IP .
      • Gość: tata Roberta Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:10
        Wyrzekamy się!Gdzie jest ten nocleg?
    • miriam1 Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday 01.08.06, 20:27
      Brawo Robercie .Zawrzyj w pozwie żadanie publicznych przeprosin Ja bym tak
      zasądzila
      • Gość: er Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:25
        Co nam po przeprosinach oszusta?Prokurator i sąd sa od zawrócenia przestępcy na
        dobra drogę.
        • Gość: sas Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:57
          Ecco Holiday nie należy ani do Polskiej Izby Turystyki ani do Wielkopolskiej
          Izby Turystyki.Dlatego nie można nakłonić tego biura do postępowania zgodnego
          ze standardami europejskimi.
        • Gość: me Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:46
          masz racje......nawróc sie na dobra droge oszuscie bo kazda Twoja wypowiedz na
          tym watku szanowny R robercie to oszustwo, kłamstwa, manipulacja i objawy
          choroby. Powiedz nam lepiej za co Cie wywalili z Ecco z hukiem?:)
          • Gość: Mary Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.elb.vectranet.pl 18.10.06, 17:43
            uprzedzam wszystkie osoby ktore korzystaja z ecco holiday i wybieraja
            ubezpieczenie Europaische Reiseversicherung AG!!!!!!!!!
            tak sie zdarzyło ze bylam na wycieczce i musialam wydac na leczenie ok 100 euro
            niby nieduzo,ale moznaby bylo jakos je w inny sposob wykorzystac-niestety
            musialy pojsc na leczenie:( zlozylam wszystkie stosowne dokumenty aby otrzymac
            zwrot kosztow leczenia i ku mojemu zdziwieniu ubezpieczyciel zwrocil mi tylko
            czesc kwoty powolujac sie na punk 43 swojego regulaminu gdzie czytam i oczom nie
            wierze, ze ponosze koszt leczenia we wlasnym udziale w wysokosci 200zl... gdybym
            wiedziala, ze mimo ubezpieczenia mam ponosic koszty leczenia to bym sie
            zastanowila czy sie ubezpieczac:( beznadzieja.. czesto podrozuje i pierwszy raz
            sie z czyms takim spotykam. wczesniej bylam z dzieckiem i ubezpieczyciel signal
            iduna zwrocil calosc poniesionych kosztow:(
            • Gość: Megi Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.adsl.forthnet.gr 19.10.06, 13:58
              A co, Ty nie czytalas warunkow ubezpieczenie przed wyjazdem? Gratuluje i bez
              komentarza..........
    • Gość: Kacha Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:03
      W opisie hotelu yraźnie jest napisane : ze względu na położenie nie polecamy
      hotelu osobom, które mają problemy z poruszaniem się. Jak chcesz mieć luksusy to
      muszisz za nie zapłacić a nie jakieś marne pieniądze dajesz na wakacje i
      oczekujesz nie wiadomo czego!!!
      Ogarnij się i naucz sie rozumieć co się czyta.
      • nutka_mi Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday 20.09.06, 18:27
        Może naucz się czytać co się pisze i mysleć co się czyta.
        Moze teraz w opisie jst taka adnotacja a kiedyś nie było. Moze to są skutki
        działań klientów.
    • Gość: --- Re: Wstyd na Krecie z Ecco Holiday IP: *.chello.pl 02.10.06, 18:15
      Wynajem aut na Krecie:
      www.autoway-polska.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka