bzar 30.09.02, 22:20 Mam zamiar wybrać się w listopadzie na Maltę lub Cypr.Czy to dobra pora na wyjazd? Lepiej na Maltę czy na Cypr ? Proszę o informację i wrażenia osoby ,która już tam były.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jo-anne Re: Malta czy Cypr ? IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 01.10.02, 22:34 Jedno i drugie miejsce to trafny wybór. Pogoda powinna dopisac (tj. słonce, plazowanie itp). Zwiedzac można duzo, naprawde mnóstwo zabytków. Polecam poruszanie sie samodzielne po tych krajach samochodem - ale uwaga - w obydwu obowiązuje ruch lewostronny ! Świetne drogi z super widokami na Cyprze, plaze ładne na wschodzie (Ayia Napa i okolice). Malta to bardzo przyjażni ludzie, bardzo mocno katolicki kraj - uwielbiają Polaków. Plaże różnorodne, warto zwiedzić też okoliczne wyspy, np. Gozo - dośc dziewiczy jeszcze rejon . Cechy wspólne: świetna kuchnia, mili ludzie - mówiący po angielsku, wyyyysokie ceny. Warto jechac do jednego i drugiego miejsca ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzar Re: Malta czy Cypr ? IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 00:07 Witaj! Dzięki za "budujące" informację/dopiero dzisiaj ma możliwość to zrobić :)/.Może jeszcze w wolnej chwili coś dorzucisz np.czy dotarłaś na wyspy indywidualnie ,czy też z biurem /jakim?/.A moze mogłabyś polecić miejsce noclegowe/średniej klasy -pokój dwuosobowy z łazienką/.Będę wdzięczna za wszelkie informacje.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-anne Re: Malta czy Cypr ? IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 07.10.02, 22:14 N Malcie byłam dawno - 1992, był to wyjazd indywidualny, leciałam samolotem rejsowym przez Rzym, wykupiłam kurs językowy w szkole Inlingua (mieszkałam u rodziny maltanskiej - stąd wiem ,ze sa to ludzie z pozytywnym nastawieniem do zycia). Był to bardzo rozrywkowy wyjazd (miejscowośc Paceville obok wiekszej StJulian's to udane życie nocne, jesli lubisz). Nie był to raczej wyjazd tani. Obecnie jednak jest tyle ofert na rynku typu przeloty czarterowe, zakwaterowanie w tzw. apartamentach (moga to byc naprawdę skromne miejsca, ale dające dużą swobode na wakacjach). Polecam Internet jako doskonałe źródło informacji i konkretnych ofert (np. www.bilety-lotnicze.pl, www.happyholidays.pl) Co do Cypru -był to wyjazd tegoroczny, last minute po fantastycznej cenie ze Scan Holiday, hotel Royal Atlantica w miejscowosci Limassol. Miasto takie sobie, ale jak jest sie mobilnym (samochod lub autobusy lokalne) mozna sporo zobaczyc. Lepszy pod wzgledem uroków nocnego życia jest wschod wyspy Afrodyty. W obu tych miejscach trudno sie nudzic, trzeba koniecznie wyjsc poza hotel i próbowac zwiedzac na własną rękę, znając angielski nie mozna sobie nie poradzic. Mozna tez na miejscu w obydwu tych krajach korzystac z lokalnych biur turustycznych, które sprzedaja wycieczki, daja dobrym klientom upusty i oólnie doradzają. Z Cypru mozna płynąc do Egiptu, Libanu, można zobaczyc naprawde duzo. Z Malty sa za to szybkie połączenia na Sycylię, tez pewnie warto ! Jak juz pisałam, nie sa to tanie miejsca i jesli chcesz spedzic czas aktywnie (cokolwiek przez to rozumiejac) nie da sie nie wydac sporo kasy. Ale przy podrózach przecież jest tyle przyjemnosci, ze szkoda byłoby te dni przesiedziec na basenie, chocby nie weim jak luksusowy był. Pytaj o konkrety, postaram sie odpowiedziec, w ogóle życze udanej decyzji i miłego pobytu ! Odpowiedz Link Zgłoś
nyakeso82 Re: Malta czy Cypr ? 13.07.17, 16:40 sprawdź na stronie biura podróży Yobboo yobboo.pl/cypr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xxx Re: Malta czy Cypr ? IP: *.centertel.pl 14.07.17, 11:48 Jednoznacznie lepsza pogodę w listopadzie powinien mieć Cypr Odpowiedz Link Zgłoś