Dodaj do ulubionych

Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ?

IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 04.01.03, 22:27
planuję wakacje w bułgarii i szukam tańszego przelotu w lipcu. Czy ktoś ma
jakieś ciekawe doświadczenia ? z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 05.01.03, 11:23
      Nie dalej jak wczoraj byłam na kolacyjce u polsko-bułgarskiego małżeństwa. Oni
      zawsze latają do Bułgarii latem czarterem. Biurom organizującym wczasy tam
      zawsze zostają jakieś miejsca na lot i z chęcią je sprzedają. Mówili, że taki
      bilet kosztuje 500 zł i nie ma limitu bagażu.
      • Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 05.01.03, 15:28
        W zeszłym roku spędziłem z rodziną 2 sierpniowe tygodnie w Złotych Piaskach.
        Wczasy wraz z przelotem kupiłem w czeskim biurze podróży. Lot czarterowy był z
        Brna, gdzie na lotniskowym parkingu za 120 zł zostawiłem swoje auto. Wraz z
        przelotem i wyżywieniem wyszło nam wszystko taniej niż innej rodzinie, która
        kupiła wczasy w Polsce i na własną rękę musieli dolecieć z W-wy. Mieszkaliśmy
        w komfortowym hotelu z basenami itd. Wróciliśmy badzo zadowoleni i w tym roku
        już większą grupą znowu wybieramy się nad Morze Czarne.
        • Gość: Kayo Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 195.117.241.* 05.01.03, 20:17
          podaj mi adres internetowy tego biura i powiedz ile kosztowało by wykupienie
          dla dwóch osób takich wczasów... dzięki z góry
        • Gość: agulha Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 06.01.03, 02:11
          Spotkałam się dzisiaj z "kontropinią": inna osoba, która była w Bułgarii,
          narzekała, że hotel był owszem komfortowy, ale poza hotelem brudno,
          nieprzyjemnie, nie na poziomie itd. Czy możesz ustosunkować się do tej
          negatywnej opinii? Czy to ta osoba jest malkontentką względnie miała pecha, czy
          też moi bułgarscy znajomi, wspomiani w poprzednim poście, mają na nosie różowe
          okulary?
          • Gość: tipi Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.35.11.vie.surfer.at 07.01.03, 22:03
            Gość portalu: agulha napisał(a):

> Spotkałam się dzisiaj z "kontropinią": inna osoba, która była w Bułgarii,
            > narzekała, że hotel był owszem komfortowy, ale poza hotelem brudno,
            > nieprzyjemnie, nie na poziomie itd. Czy możesz ustosunkować się do tej
            > negatywnej opinii? Czy to ta osoba jest malkontentką względnie miała pecha,
            czy
            >
            > też moi bułgarscy znajomi, wspomiani w poprzednim poście, mają na nosie
            różowe
            > okulary?

ja na Twoje pytanie o rozowe okulary odpowiem humoreska:
            moja kolezanka byla w Polsce a dokladniej mowiac w Warszawie na szkoleniu,
            przez tydzien, Polacy bedacy na tez na tym szkoleniu chcieli byc goscinni i
            oprowadzali dziewczyne po W-wie (miasto, knajpki, itd) jak wrocila to
            stwierdzila ze W-wa jest brudna, obskurna i biedna przepraszajac mnie ze mi to
            mowi, nie chciala mnie obrazic. Miesiac pozniej po powrocie z Bulgarii
            stwierdzila: sorry za zdanie o W-wie, jest jest czysta i nieobskurna w
            porownaniu z .... Sofia.....tam to jest bieda

• Gość: ika Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 217.97.148.* 15.01.03, 16:09
        byłam rok temu w bułgari było super i tanio, polecam
    • Gość: sam Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.katowice.tpnet.pl / *.chicago-26-27rs.il.dial-access.att.net 06.01.03, 00:10
      Gość portalu: pawel napisał(a):

> planuję wakacje w bułgarii i szukam tańszego przelotu w lipcu. Czy ktoś ma
      > jakieś ciekawe doświadczenia ? z góry dzięki
      • Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 07.01.03, 21:20
        Dużo mógłbym pisać. Przede wszystkim trzeba pamiętać, że jedzie się do
        Bułgarii i nie wymagać aby wszystko wokół wyglądało jak na Hawajach. Mimo to,
        Złote Piaski to poziom usług jakich w Polsce długo nie będzie. Należy jednak
        nastawić się na hotele, które są w gestii kilku zachodnich "tour-operatorów"
        Każdy ma baseny, i wszystko to co potrzeba. Większość turystów to Rosjanie,
        Ukraińcy i inni z d. ZSRR. Ale to tylko dodaje uroku, bo są to głównie młodzi
        ludzie z dziećmi, mili uśmiechnięci i skorzy do niezobowiązujących znajomości
        plażowo - knajpianych. Niemcy giną w tłumie, więc nie męczą swoją
        hałaśliwością. Znacznie więcej jest Brytyjczyków, Skandynawów, Holendrów i
        Czechów. Rosyjski, angielski bardzo przydatny. Starsi dobrze pamiętaja Polaków
        stąd z nimi można spokojnie rozmawiać w naszym języku. Kuchnia - rewelacja!
        Nie kupujcie wyżywienia w hotelu, szczególnie obiadów i kolacji. Bułgarzy są
        świetni w przyrządzaniu mięs, sałatek i innych południowych specjałów. Nie
        żałujcie na to pieniędzy, zresztą wcale niedużych. Plaża bardzo czysta,
        bezpieczna, nie słyszałem aby cokolwiek komuś zginęło. Zobaczycie, że Bułgaria
        za rok, dwa będzie większym hitem niż Chorwacja, bo ma piaszczyste plaże,
        cieplejsze morze i ludzie są milsi, gościnniejsi, chociaż jeszcze uczą się
        nowych standardów.
        Wraz przelotem, transferem, opieka pilota, śniadaniami i kolacjami zapłaciłem
        za 2 dorosłe osoby i 6 1/2 letnie dziecko 5400 PLN. Wczasy kupiłem w firmie
        FIRO TOUR, która ma filię w Rybniku. Hotel był komfortowy, z basenem z TV Sat
        za dopłatą ok 80 PLN, z balkonem i łazienką. Położony ok 10 min. od plaży.
    • sky77 Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? 08.01.03, 11:42
      Gość portalu: pawel napisał(a):

> planuję wakacje w bułgarii i szukam tańszego przelotu w lipcu. Czy ktoś ma
      > jakieś ciekawe doświadczenia ? z góry dzięki

Bylam w zeszlym roku 2 razy w Bulgarii. Raz kupilam w czerwcu sam przelot
      czarterowy (tam i z powrotem za 169 euro), drugi raz we wrzesniu z mezem i
      dzieckiem (6 lat) bylam na wczasach w Albenie we wspanialym hotelu RIU Gergana
      Beach. Stoi bezposrednio na szerokiej plazy. Ma baseny z lezakami i klub dla
      dzieci. Lecielismy z Drezna. Za cala rodzine zaplacilam za 2 tygodnie niecale
      1100 euro. Oferte znalazlam w polskim biurze www.tuitam.pl

Udanego urlopu! Sylwia
      • Gość: Kayo Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 195.117.241.* 10.01.03, 11:26
        Jeżdzę do Bułgarii samochodem od 6 lat i bardzo lubię ten kraj wiem o nim dużo
        i podzielam zdanie kolegi że jest o wiele przyjemniej niż w Chorwacji
        • Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 12:47
          W tm roku, jak napisałem wyżej, moja rodzina nie chce słyszeć o niczym innym
          tylko o Bułgarii. Namawiamy znajomych by wybrali się z nami, jednak tym razem
          chciałbym pojechać tam samochodem. Jeszcze w zeszłym roku były zwiazane z tym
          pewne problemy, chociażby kolejki na granicach, opłaty graniczne, a przede
          wszystkim konieczność określenia przejścia granicznego, przez które się będzie
          wracać. Poza tym , jeśli chciało się jechać przez Jugosławię, należało
          wcześniej kupować w W-wie wizy. Podobno już w tym roku ma to się zmienić. Czy
          coś Wam wiadomo na te tematy? Fajnie byłoby pojechać tam najpierw przez Rumunię
          a wracać właśnie przez Jugosławię.
        • magda.caba Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? 10.01.03, 13:09
          Czy możesz polecić jakieś ciekawe miejsce na wybrzeżu, najchetniej takie mniej
          oblegane przez turystów, z atrakcjami typu zabytki w okolicy. Planowałam wybrać
          się do Grecji na Riwierę Olimpijską, ale szczerze mówiąc lektura postów z Forum
          skutecznie mnie zniechęca -tłumy turystów i miejscowości tworzone wyłącznie dla
          nich to chyba nie to. Za to Chorwacja-bardzo mi się podobała. Wiec które
          miejsce wspominasz najmilej?
          • Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 17:10
            Dwa tygodnie spędziliśmy w Złotych Piaskach. Jest to typowy kurort z hotelami i
            mnóstwem atrakcji. Zaletą jest piękna plaża, na której spędzaliśmy całe dnie ze
            względu na dziecko. Nie odczuwaliśmy mimo to nudy. Troszkę pojeździliśmy po
            najbliższej okolicy. Bylismy np. w Balcziku, który nie ma ładnej plaży ale
            ciekawe zabytki i jest tańszy. Ciekawa jest Warna, niestety nie byliśmy w
            Neseberze, a podobno jest super. Tak więc Bułgarię polecam szczególnie tym,
            którzy chcą jechać z małymi dziećmi, wybyczyć sie na plaży, a mniej są
            nastawieni na codzienne wycieczki. No i także tym, którzy lubią dobrze i
            niedrogo pojeść, bo kuchnia bułgarska wywarła na mnie niespodziewanie wielkie,
            smakowite wrażenie.
            • Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 14.01.03, 23:45
              A może polecimy w tym roku większą grupą? Zaglądnij do podforum kontakty,
              poszukujemy rodzin z dziećmi 6-10 lat na wspólne wakacje w Bułgarii.
              • Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 31.01.03, 19:54
                Mam już katalog - więcej w wątku o Bułgarii w kontaktach.
                • Gość: Maciek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 04.02.03, 18:35
                  Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? adres: 195.117.241.*
                  Gość: Kayo 10-01-2003 11:26 odpowiedz na list odpowiedz cytując Jeżdzę do
                  Bułgarii samochodem od 6 lat i bardzo lubię ten kraj wiem o nim dużo
                  i podzielam zdanie kolegi że jest o wiele przyjemniej niż w Chorwacji
                  ======================================

Kayo
                  napisz konkretnie o trasie jaka jedziesz samochodem do Bulgarii, o obowiazkach
                  wizowych i innych praktycznych sparawach typu lapowki na granicy etc, ok .

• Gość: slawek bulgaria IP: *.piasta.pl 05.02.03, 14:43
      dla jadacych samochodem: przeprawa na granicy rum-bul na rzece dunaj w Ruse 10
      dolarow w 2001, nastepna przeprawa w durankulak juz nad morzem czarnym,
      zwiedzilem cale wybrzeze czarnego morza od granicy w durankulak do granicy
      greckiej i oto moje uwagi:
      -najpiekniejszy jest polwysep Nesebar,
      -wiekszosc pan opala sie bez stanikow,
      -Burgas to blokowisko z zatloczona plaza
      -przy granicy z rumunia ze wzgledu na skalki i wydobycie ropy, brak plaz i
      turystow, miasteczka i wsie jak za wczesnego gierka, ale polecam wspaniale
      skalki 15-20 metrow wysokosci,
      -jak nie zalezy komus na wysokim standarcie w kazdej miescinie sa kwatery
      prywatne (trzeba szukac naganiaczy)nawet od 5 marek DM za 1 noc (w 2001r),
      -w lato straszny upal nawet do 36 st.
      -30 km na POLUDNIE od warny znalazlem opuszczony osrodek wypoczynkowy,
      rewelacja, wczesny gierek, dobry stan, mozna smialo krecic jakis horrorek,
      -poza obrebem hoteli wzdloz morza czarnego stan sanitarny - fatalny niestety
      • Gość: b.c1 Re: bulgaria IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 16:36
        jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o bułgarii i porozmawiać z
        profesjonalistami zapraszamy na forum turystyczne www.travelforum.pl lub
        www.eccoholiday.pl
        • Gość: Maciek Re: bulgaria IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 05.02.03, 18:33
          Jak najprosciej, unikajac komplikacji granicznych etc etc, wybrac trase
          poczawszy od Warszawy do samej Bulgarii ??
          • Gość: Kayo Re: bulgaria IP: 195.117.241.* 23.03.03, 12:13
            pisałem już wszystko na te tamaty
            ale wejdzcie na stronę www.lancut.prv.pl postaram się uzupełnuć tam zawarte
            informację o sprawy opłat i wiz na granicach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka