Gość: pawel IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 04.01.03, 22:27 planuję wakacje w bułgarii i szukam tańszego przelotu w lipcu. Czy ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia ? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 05.01.03, 11:23 Nie dalej jak wczoraj byłam na kolacyjce u polsko-bułgarskiego małżeństwa. Oni zawsze latają do Bułgarii latem czarterem. Biurom organizującym wczasy tam zawsze zostają jakieś miejsca na lot i z chęcią je sprzedają. Mówili, że taki bilet kosztuje 500 zł i nie ma limitu bagażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 05.01.03, 15:28 W zeszłym roku spędziłem z rodziną 2 sierpniowe tygodnie w Złotych Piaskach. Wczasy wraz z przelotem kupiłem w czeskim biurze podróży. Lot czarterowy był z Brna, gdzie na lotniskowym parkingu za 120 zł zostawiłem swoje auto. Wraz z przelotem i wyżywieniem wyszło nam wszystko taniej niż innej rodzinie, która kupiła wczasy w Polsce i na własną rękę musieli dolecieć z W-wy. Mieszkaliśmy w komfortowym hotelu z basenami itd. Wróciliśmy badzo zadowoleni i w tym roku już większą grupą znowu wybieramy się nad Morze Czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kayo Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 195.117.241.* 05.01.03, 20:17 podaj mi adres internetowy tego biura i powiedz ile kosztowało by wykupienie dla dwóch osób takich wczasów... dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 06.01.03, 02:11 Spotkałam się dzisiaj z "kontropinią": inna osoba, która była w Bułgarii, narzekała, że hotel był owszem komfortowy, ale poza hotelem brudno, nieprzyjemnie, nie na poziomie itd. Czy możesz ustosunkować się do tej negatywnej opinii? Czy to ta osoba jest malkontentką względnie miała pecha, czy też moi bułgarscy znajomi, wspomiani w poprzednim poście, mają na nosie różowe okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tipi Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.35.11.vie.surfer.at 07.01.03, 22:03 Gość portalu: agulha napisał(a): > Spotkałam się dzisiaj z "kontropinią": inna osoba, która była w Bułgarii, > narzekała, że hotel był owszem komfortowy, ale poza hotelem brudno, > nieprzyjemnie, nie na poziomie itd. Czy możesz ustosunkować się do tej > negatywnej opinii? Czy to ta osoba jest malkontentką względnie miała pecha, czy > > też moi bułgarscy znajomi, wspomiani w poprzednim poście, mają na nosie różowe > okulary? ja na Twoje pytanie o rozowe okulary odpowiem humoreska: moja kolezanka byla w Polsce a dokladniej mowiac w Warszawie na szkoleniu, przez tydzien, Polacy bedacy na tez na tym szkoleniu chcieli byc goscinni i oprowadzali dziewczyne po W-wie (miasto, knajpki, itd) jak wrocila to stwierdzila ze W-wa jest brudna, obskurna i biedna przepraszajac mnie ze mi to mowi, nie chciala mnie obrazic. Miesiac pozniej po powrocie z Bulgarii stwierdzila: sorry za zdanie o W-wie, jest jest czysta i nieobskurna w porownaniu z .... Sofia.....tam to jest bieda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 217.97.148.* 15.01.03, 16:09 byłam rok temu w bułgari było super i tanio, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.katowice.tpnet.pl / *.chicago-26-27rs.il.dial-access.att.net 06.01.03, 00:10 Gość portalu: pawel napisał(a): > planuję wakacje w bułgarii i szukam tańszego przelotu w lipcu. Czy ktoś ma > jakieś ciekawe doświadczenia ? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 07.01.03, 21:20 Dużo mógłbym pisać. Przede wszystkim trzeba pamiętać, że jedzie się do Bułgarii i nie wymagać aby wszystko wokół wyglądało jak na Hawajach. Mimo to, Złote Piaski to poziom usług jakich w Polsce długo nie będzie. Należy jednak nastawić się na hotele, które są w gestii kilku zachodnich "tour-operatorów" Każdy ma baseny, i wszystko to co potrzeba. Większość turystów to Rosjanie, Ukraińcy i inni z d. ZSRR. Ale to tylko dodaje uroku, bo są to głównie młodzi ludzie z dziećmi, mili uśmiechnięci i skorzy do niezobowiązujących znajomości plażowo - knajpianych. Niemcy giną w tłumie, więc nie męczą swoją hałaśliwością. Znacznie więcej jest Brytyjczyków, Skandynawów, Holendrów i Czechów. Rosyjski, angielski bardzo przydatny. Starsi dobrze pamiętaja Polaków stąd z nimi można spokojnie rozmawiać w naszym języku. Kuchnia - rewelacja! Nie kupujcie wyżywienia w hotelu, szczególnie obiadów i kolacji. Bułgarzy są świetni w przyrządzaniu mięs, sałatek i innych południowych specjałów. Nie żałujcie na to pieniędzy, zresztą wcale niedużych. Plaża bardzo czysta, bezpieczna, nie słyszałem aby cokolwiek komuś zginęło. Zobaczycie, że Bułgaria za rok, dwa będzie większym hitem niż Chorwacja, bo ma piaszczyste plaże, cieplejsze morze i ludzie są milsi, gościnniejsi, chociaż jeszcze uczą się nowych standardów. Wraz przelotem, transferem, opieka pilota, śniadaniami i kolacjami zapłaciłem za 2 dorosłe osoby i 6 1/2 letnie dziecko 5400 PLN. Wczasy kupiłem w firmie FIRO TOUR, która ma filię w Rybniku. Hotel był komfortowy, z basenem z TV Sat za dopłatą ok 80 PLN, z balkonem i łazienką. Położony ok 10 min. od plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
sky77 Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? 08.01.03, 11:42 Gość portalu: pawel napisał(a): > planuję wakacje w bułgarii i szukam tańszego przelotu w lipcu. Czy ktoś ma > jakieś ciekawe doświadczenia ? z góry dzięki Bylam w zeszlym roku 2 razy w Bulgarii. Raz kupilam w czerwcu sam przelot czarterowy (tam i z powrotem za 169 euro), drugi raz we wrzesniu z mezem i dzieckiem (6 lat) bylam na wczasach w Albenie we wspanialym hotelu RIU Gergana Beach. Stoi bezposrednio na szerokiej plazy. Ma baseny z lezakami i klub dla dzieci. Lecielismy z Drezna. Za cala rodzine zaplacilam za 2 tygodnie niecale 1100 euro. Oferte znalazlam w polskim biurze www.tuitam.pl Udanego urlopu! Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kayo Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 195.117.241.* 10.01.03, 11:26 Jeżdzę do Bułgarii samochodem od 6 lat i bardzo lubię ten kraj wiem o nim dużo i podzielam zdanie kolegi że jest o wiele przyjemniej niż w Chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 12:47 W tm roku, jak napisałem wyżej, moja rodzina nie chce słyszeć o niczym innym tylko o Bułgarii. Namawiamy znajomych by wybrali się z nami, jednak tym razem chciałbym pojechać tam samochodem. Jeszcze w zeszłym roku były zwiazane z tym pewne problemy, chociażby kolejki na granicach, opłaty graniczne, a przede wszystkim konieczność określenia przejścia granicznego, przez które się będzie wracać. Poza tym , jeśli chciało się jechać przez Jugosławię, należało wcześniej kupować w W-wie wizy. Podobno już w tym roku ma to się zmienić. Czy coś Wam wiadomo na te tematy? Fajnie byłoby pojechać tam najpierw przez Rumunię a wracać właśnie przez Jugosławię. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.caba Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? 10.01.03, 13:09 Czy możesz polecić jakieś ciekawe miejsce na wybrzeżu, najchetniej takie mniej oblegane przez turystów, z atrakcjami typu zabytki w okolicy. Planowałam wybrać się do Grecji na Riwierę Olimpijską, ale szczerze mówiąc lektura postów z Forum skutecznie mnie zniechęca -tłumy turystów i miejscowości tworzone wyłącznie dla nich to chyba nie to. Za to Chorwacja-bardzo mi się podobała. Wiec które miejsce wspominasz najmilej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 17:10 Dwa tygodnie spędziliśmy w Złotych Piaskach. Jest to typowy kurort z hotelami i mnóstwem atrakcji. Zaletą jest piękna plaża, na której spędzaliśmy całe dnie ze względu na dziecko. Nie odczuwaliśmy mimo to nudy. Troszkę pojeździliśmy po najbliższej okolicy. Bylismy np. w Balcziku, który nie ma ładnej plaży ale ciekawe zabytki i jest tańszy. Ciekawa jest Warna, niestety nie byliśmy w Neseberze, a podobno jest super. Tak więc Bułgarię polecam szczególnie tym, którzy chcą jechać z małymi dziećmi, wybyczyć sie na plaży, a mniej są nastawieni na codzienne wycieczki. No i także tym, którzy lubią dobrze i niedrogo pojeść, bo kuchnia bułgarska wywarła na mnie niespodziewanie wielkie, smakowite wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 14.01.03, 23:45 A może polecimy w tym roku większą grupą? Zaglądnij do podforum kontakty, poszukujemy rodzin z dziećmi 6-10 lat na wspólne wakacje w Bułgarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: *.ruczaj.pl 31.01.03, 19:54 Mam już katalog - więcej w wątku o Bułgarii w kontaktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 04.02.03, 18:35 Re: Bułgaria - jak znaleźć tani przelot ? adres: 195.117.241.* Gość: Kayo 10-01-2003 11:26 odpowiedz na list odpowiedz cytując Jeżdzę do Bułgarii samochodem od 6 lat i bardzo lubię ten kraj wiem o nim dużo i podzielam zdanie kolegi że jest o wiele przyjemniej niż w Chorwacji ====================================== Kayo napisz konkretnie o trasie jaka jedziesz samochodem do Bulgarii, o obowiazkach wizowych i innych praktycznych sparawach typu lapowki na granicy etc, ok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek bulgaria IP: *.piasta.pl 05.02.03, 14:43 dla jadacych samochodem: przeprawa na granicy rum-bul na rzece dunaj w Ruse 10 dolarow w 2001, nastepna przeprawa w durankulak juz nad morzem czarnym, zwiedzilem cale wybrzeze czarnego morza od granicy w durankulak do granicy greckiej i oto moje uwagi: -najpiekniejszy jest polwysep Nesebar, -wiekszosc pan opala sie bez stanikow, -Burgas to blokowisko z zatloczona plaza -przy granicy z rumunia ze wzgledu na skalki i wydobycie ropy, brak plaz i turystow, miasteczka i wsie jak za wczesnego gierka, ale polecam wspaniale skalki 15-20 metrow wysokosci, -jak nie zalezy komus na wysokim standarcie w kazdej miescinie sa kwatery prywatne (trzeba szukac naganiaczy)nawet od 5 marek DM za 1 noc (w 2001r), -w lato straszny upal nawet do 36 st. -30 km na POLUDNIE od warny znalazlem opuszczony osrodek wypoczynkowy, rewelacja, wczesny gierek, dobry stan, mozna smialo krecic jakis horrorek, -poza obrebem hoteli wzdloz morza czarnego stan sanitarny - fatalny niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.c1 Re: bulgaria IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 16:36 jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o bułgarii i porozmawiać z profesjonalistami zapraszamy na forum turystyczne www.travelforum.pl lub www.eccoholiday.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: bulgaria IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 05.02.03, 18:33 Jak najprosciej, unikajac komplikacji granicznych etc etc, wybrac trase poczawszy od Warszawy do samej Bulgarii ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kayo Re: bulgaria IP: 195.117.241.* 23.03.03, 12:13 pisałem już wszystko na te tamaty ale wejdzcie na stronę www.lancut.prv.pl postaram się uzupełnuć tam zawarte informację o sprawy opłat i wiz na granicach Odpowiedz Link Zgłoś