Dodaj do ulubionych

Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura?

IP: *.chello.pl 29.06.06, 22:34
Czytam posty i wszędzie - odradzam, ostrzegam, brud, oszukaństwo, spóźnienia
przewoźników, lekceważenie klientów, niedotrzymywanie warunków umowy,itd.
Czy są jeszcze jakieś uczciwe , przyzwoite biura? Czy mamy już do czynienia z
upadkiem branży turystycznej?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.chello.pl 29.06.06, 22:40
      Są jeszcze uczciwe biura.Problem jest z czarterami(Fisher i Central zawalają).
      Biura nie bardzo mają z kim podpisać umów a samolotów ciągle brakuje.
      Ja najdłużej czekałem na czarter 2 godziny i był to wtedy LOT.
      Jest też niestety mnóstwo ludzi, którym nic się nie podoba i oni produkują się
      na tym forum.Ja osobiście jeździłem z różnymi biurami i nigdy się nie kłóciłem i
      nie sądziłem.Branża rozkwita i coraz więcej Polaków jeździ na wakacje.
      • toolkien Re: uważam, że są :) 09.09.06, 12:23
        Logostour, Sigma Travel, Itaka, Opal Travel, Sports-Tourist. Są to biura, z
        którymi wyjeżdżałam po wielokroć i zawsze wycieczki były na bardzo wysokim
        poziomie i oczywiście udane. Jeżeli nawet zaistniały jakieś nieporozumienia,
        natychmiast były zażegnywane w sposób profesjonalny :)
        Pozdrawiam ciepło :)
    • Gość: klient Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:47
      Są! Ja mam doświadczenia z większością biur obecnych w Polsce.
      Oprócz triady i jet touristic wszystkie inne są w zasadzie OK. W razie wpadki
      potrafią po prostu przeprosić i zrekompensować turyście niewygody - Scan, Tui,
      Neckermann i nieodżałowany Big Blue.
      Największe chamstwo i olewanie turystów traktowanych jak bydło spotkało mnie
      właśnie w triadzie.
      • Gość: mialka Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:41
        Drobnych wpadek na dłuższą metę uniknąć się nie da, chociaż różne biura różnie
        się w takich sytuacjach zachowują. Ja staram się tak wybierać turoperatora, żeby
        w razie kłopotów móc liczyć na jakąkolwiek rekompensatę. Dobre doświadczenia mam
        z Alfastarem i Orbisem.
        • Gość: Ania Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: 195.94.206.* 30.06.06, 13:24
          Drobna wpadka to jest na przyklad nie sprawdzenie czy dane muzeum na pewno jest
          czynne w czasie wycieczki i jakie sa godziny otwarcia tego dnia, na ktory
          zwiedzanie zostalo zaplanowane. Albo podstawienie autobusu ze zbyt małą liczbą
          miejsc.
          Ale wciskanie klientowi brudnego hotelu jako 4**** i wmawianie, ze w tym kraju
          to standard, to juz nie jest wpadka a zwykle chamstwo. Prawda jest taka, że
          większość biur olewa zagadnienie oszczędzając na turystach i nie informując ich
          przed wyjazdem co ich czeka. Gorzej, bo nikt nawet nie czuje sie za zaistaniala
          sytuacje winny. A powinien. Bo wlasnie w kapitalizmie to ten co placi za
          wykonanie uslugi (zorganizowanie wakacji zgodnie z umowa), jest wielkim panem i
          władcą.
          I ja doskonale rozumiem, ze jest cala masa zwykłych pieniaczy (sama jako pilot
          mialam z takimi do czynienia), ale jest tez cala masa zwykłych ludzi, których
          szlag trafia jak są traktowani jak "zawracajdupy".

Zawodu pilota już nie wykonuję, ale po tym co widziałam kilka lat temu w
          naszych biurach (i co sie nie zmieniło do dzisiaj z tego co ludzie piszą),
          nigdy nie pojade z żadnym biurem na wakacje. Z żadnym dzialającym w Polsce.

Przez jakiś czas pracowałam w Egipcie i tam skorzystalam raz turystycznie z
          jakiegoś biura podrózy. Biuro, a właściwie jego kontrahent, zawalił. W sposób,
          w jaki większość tutaj by określiła, jako "mala wpadka zdarzająca się każdemu".
          W środku nocy wylądowalam na pustyni, na której miał na mnie czekac przewodnik.
          Nikt nie czekal, a ja w nocy zostalam sama w nieznanym miejscu. Kiedy wreszcie
          po kilkunastu minutach dodzwoniłam sie do biura, które mi organizowalo wyjazd
          (a byla to 5 rano!!) i wyjaśnilam w czym rzecz, pierwsze co uslyszalam
          bylo "przepraszam", a potem obietnica rozwiązania problemu. Po kilkunastu
          minutach oddzwoniono do mnie (na moją polską komórkę) z potwierdzeniem, że mój
          przewodnik juz jedzie. Przy okazji wyszla jeszcze jedna wtopa - rezerwowalam
          wyjazd dla siebie tylko, zapłaciłam więc nieco więcej niż gdybym jechala w
          grupie, a przewodnik przyniósl mi umowę, że jednak dolączę do jakiejś grupy. Po
          kolejnym telefonie do biura, udało się sprawę załatwić. Zmarnowalam nieco czasu
          i nerwów na tej pustyni, ale koniec końców wyjazd byl wspaniały.
          To do czego dążę, to potwierdzenie, że jednak nasze biura podróży oszukują
          swoich klientów i nie z niemożności, a z lenistwa i niekompetencji pozwalają na
          pojawianie się problemów jak koczowanie na lotnisku albo zamiana hotelu na
          syfiastą noclegownię.
          Tamto biuro po moim wyjeździe nie dość, że w drodze powrotnej zapewniło mi w
          Kairze transport z lotniska do domu na ich koszt, jeszcze przyslali mi
          przeprosiny na piśmie i obietnicę, że z tym kontrahentem zerwą współprace.
          Proszę podajcie przyklad, które polskie biuro podróży tak postepuje?
          • Gość: jaceek złudzenie IP: 212.160.172.* 05.09.06, 13:36
            Nie mam interesu w chwaleniu się, że dostałem to za co zapłaciłem. Widzę za to
            interes (antyreklama, zemsta, satysfakcja, ostrzeżenie innych) w obsmarowaniu
            biura, które wystawiło mnie do wiatru. Stąd się bierze asymetria między
            pochwałami a krytyką. I stąd może mylne wrażenie, że więcej jest firm kiepskich
            niż dobrych.

Odnoszę wrażenie że mój przedmówca ma skłonności do generalizowania oraz... że
            masz pecha. Nie wierzę, że nie ma w Polsce uczciwego biura podróży. Ja jeżdżę
            sam, ale znajomi od kilku lat jeżdżą na wycieczki organizowane przez biura
            podróży i wracają zadowoleni.
      • Gość: tola Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:50
        niestety czasem klienci na wakacjach zachowuja się jak bydło więc tak też są
        traktowani !! "Pan i władca na wakacjach" mający pretensje o wszystko i
        żądający Bóg wie czego a w domu codziennie pomidorówka...szkoda słów !!
        • Gość: Kasia Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.06.06, 11:49
          Serdecznie polecam w trakcie pobytu w Zakopanym TATRA TRAVEL. Jeżdże z nimi już
          od kilku lat i za każdym razem coraz bardziej pozytywnie mnie zaskakują.
          • Gość: Turystka Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.chello.pl 30.06.06, 16:53
            Dzięki. Chcialabym Cię prosić o jakiś namiar na nich. Thx.
            • Gość: Kasia Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.09.06, 21:35
              CENTRUM IMPREZ TURYSTYCZNYCH I REKREACJI "TATRA TRAVEL"
              ul. Krupówki 16
              34-500 Zakopane
              tel. +48 18 20 64 201,
              fax: +48 18 20 64 202,
              e-mail: biuro@cit.zakopane.pl
              www.tatratravel.com.pl/
              • alessa Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 11.09.06, 22:08
                Kasiu wydaje mi się , że jesteś pracownikiem tegoż Biura , reklamujesz, a
                pózniej podajesz dokładny namiar.
                Nie dalej jak kilka miesięcy temu rozmawialiśmy na ten temat na forum
                NARCIARSKIM i skończyły się reklamy.
                Bo REKLAMA jest zabroniona - chyba, że się za nią zapłaci.
        • Gość: Turystka Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.chello.pl 30.06.06, 16:57
          Bardzo nie podoba mi się określenie, że są /zachowują się jak bydło i jak bydło
          są traktowani.
          Oczywiście - ludzie są różni, róznie reagują w konfliktowych sytuacjach, ale
          gdy np. są problemy z odlotem ( vide post o Neckermanie), holetami ( zmiast 4*
          coś co nie odpowiada nawet 2), brudach itp. trudno się dziwić gwałtownym
          reakcjom.
          Jeżeli za 2 tygodnie pobytu ludzie placą ca 10 tys złotych za 2 osoby mają
          prawo domagać się jesli nie luksusu to przyzwoitych warunków i wywiązania się z
          elementarnych świadczeń. A z tym wygdaje się być nie najlepiej.
        • oranvag Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 04.09.06, 16:17
          Eeeee... Przepraszam? A to jak klient powinien się zachowywać? Całować
          wszystkich po stopach, że za marne 10000 pozwolili mu w ogóle polecieć na
          wakacje? I bogu dziękować za kiepskie żarcie, bo w domu ma gorzej? Chyba po to
          wydaje się ciężkie pieniądze na wakacje, żeby chwilę od wszystkiego się oderwać.

Puknij się lepiej w pusty łeb.
          • Gość: gośc Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:35
            to ty sie puknij!!!
            w kraju wczasy kosztują duuuużo mniej ,klient targuje sie o każdą złotówkę ,a
            potem wymaganai jak w grand hotelu ,a jakie zniszczenia po sobie zostawi ,jak
            nie wierzysz,to zapraszam do jakiegokolwiek pensjonatu po sezonie , czysty
            wandalizm w wykonaniu chamstwa.
      • Gość: ankus Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:13
        Dokładnie te same odczucia!!! Triada jest NIEUCZCIWA. Sam to sprawdziłem na własnej skórze.
        • wrobelek0403 Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 05.09.06, 09:43
          hmm, wlasnie wykupilam wycieczke w triadzie, mam nadzieje, ze Twoje opinie sie
          nie potwierdza, ech znajomi jezdza z nimi od 5 lat i zawsze zadowoleni.

Zobaczymy za dwa tygodnie :)
    • Gość: Gość Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.06, 21:00
      Polecam biuro Ltur ze Szecina.Leciałam z tego biura dwukrotnie i nigdy się nie
      zawiodłam, jedyne utrudnienie to takie, że wyjazd jest z Berlina,a turyści z
      Niemiec,ale za to warunki super.
    • Gość: Madziuchnna Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:02
      Zgadzam sie z opinia ze biura podrozy spadly na dno, choc przyznam szczerze, ze
      w tym roku spedzilam wakacje w Turcji w Alanii z biurem podrozy PEGAS
      TOURISTIC. Wszystko bylo ok, co nie czesto sie zdarza. Hotel zgodny z opisem,
      nawet lepszy niz w opisie ( all inclusive dluzej dzialal). Przy transferze na
      lotnisko w drodze powrotnej okazalo sie ze samolot do Krakowa ma opoznienie dwu
      godzinne. Biuro podrozy nie jest odpowiedzialne za opoznienia lini lotniczych,
      natomiast Pegas postawil obiad w restauracji ludziom lecacym do Krakowa, bo coz
      by robili na tym lotnisku tyle godzin. Bardzo milo jestem zaskoczona. Mysle, ze
      jeszcze nie raz polece z nimi do Turcji. Polecam Hotel Mesut.
      • Gość: marc Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:01
        Tak Turcja jest super ,też byłem w Alanii ale z Traiada i nie narzekałem.Mesut
        wyglada dosyc dobrze my mieszkalismy w Melanii
    • Gość: wuef Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:28
      Są. Nie mogę może o zbyt wielu biurach napisać, bo szybko się przywiązuję do
      biura, jeśli mnie nie zawiodło. Nie miałam nigdy problemów z Rainbow Tours, z
      Neckermannem (lecialam z nimi z Polski i z Niemiec), ze Scan Holiday. Raz
      skorzystalam z uslug Triady, ale bez wpadki (Sycylia objazdowa).
    • Gość: gosia Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.chello.pl 03.09.06, 19:49
      Polecam wyjazd z Autoway Polska.
      Firma nieduża, specjalizuje się w wynajmie aut i pobytach na wyspach greckich.
      Wszystko było dostosowane do naszych życzeń: wylot w wybranym terminie, hotelu,
      witający nas w progu właściciel hotelu w Bali na Krecie i autko czekające na
      lotnisku.

Pełen profesjonalizm!!!!

www.autoway-polska.com
      • karotka777 Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 03.09.06, 20:39
        Jeżeli będę chciał jechać np. do Tajlandii albo do Meksyku, to Autoway też
        będzie miało dla mnie ofertę? To chyba nie jest biuro podróży, więc taka reklama
        chyba tu trochę nie pasuje.
        • Gość: tomo Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:47
          Takie wątki to niestety domena polskich turystów. Niemala każde niedociągnięcie
          traktują jak skandal i z reguły rozpętują wojnę. Nie twierdzę, że część z nich
          nie ma racji, ale w większości przypadków jest to strzelanie do komara z działa.
          • Gość: maftik Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:01
            Czy bzdetem są na objazdówkach ze zwiedzaniem słabi, przypadkowi
            przewodnicy,zbieranie pieniędzy na wejścia do zwiedzanych obiektów i nie
            rozliczanie się z klientami( okradanie na 20 $ od odoby). To mnie spotkało w
            tym roku. Maftik
          • Gość: Grazyna Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:09
            Dlaczego o tym pisza polscy turysci? Bo niestety polskie biura nie naleza do
            dobrych. Kiedy bylam w hotelu Petridis na Chalkidiki w czasie pozaru (2
            tygodnie temu) jedynymi turystami, ktorzy nie zostali przeprowadzeni w inne
            miejsce byli Polacy, wszystkie inne nacje sie wyprowadzily. Ja tez nie zostalam
            w niebezpiecznym miejscu, w ktorym grozil ponowny pozar (a zapach spalenizny
            byl nie do zniesienia)i nie wyobrazalam sobie, ze mozna tam nadal beztrosko
            spedzac wakacje, ale zrobilam to za wl;asne pieniadze, ale Polacy zostali i byl
            to glowny argument pani Izy z Raibow Tours w Lodzi(do ktorej dzwonilam z
            Salonik, proszac o pomoc)-"tam sie nic nie dzieje, Polacy przeciez tam
            mieszkaja", a nastepny pilot z tego samego biura powiedzial mi:"Przeciez tam
            sie nikt nie spalil"...
            No coz, gdyby sie spalil to Raibow Tours na pewno by nie zauwazylo.
    • Gość: Ania_ Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:35
      Ja wyjeżdżałam z Almaturem i Rainbow i byłam z wyjazdów zadowolona
      • Gość: BORYSKA Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.tpnet.pl 04.09.06, 15:52
        A ja byłam z Triadą w Egipcie i na Rodos i było super, natomiast z Itaka w
        Turcji było bardzo średnio.
      • Gość: Kiki Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 00:08
        A wyjechałam z Agencją ALCO Timeshare i byłam bardzo ale to bardzo zadowolona z
        jakosci wakacji na Costa del Sol. Zupełnie nie rozumiem tych wszystkich tu
        opisywanych wpadek organizatorów. Mnie osobiście jeszcze się nie przytrafiło,
        zebym miała złe warunki, a juz ostatni wyjazd do Hiszpanii po pprostu był super.
    • Gość: Grazyna Uwazajcie na Rainbow Tours!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:57
      Wlasnie wrocilam z CHalkidiki (Grecja), gdzie niestety dopadl mnie pozar lasu.
      Katastrofa ekologiczna, tragedia dla ludzi tam mieszkajacych i turystow. Z
      takim brakiem pomocy, niekompetencja i oszustwem nawet w tak ciezkiej sytuacji
      nigdy sie nie spotkalam. Podrozowalam z mezem, malym dzieckiem, przyjaciolka i
      jej dzieckiem i dzieki Bogu sami jakos sobie poradzilismy. Kropka nad i byla
      zla informacja na temat naszego czarteru (podano, ze sie zmieniono godzine i
      wylatujemy o 12-tej a nie o osmej)do Polski, ale poniewaz zupelnie stracilismy
      wiare do Raibow Tours nie uwierzylismy w te bajke. I dobrze, bo samolot
      odlecial zgodnie z planem!
      • Gość: Andrzej Re: Uwazajcie na Rainbow Tours!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:17
        Ja pojechalem raz z RB i od tej pory nie jezdze z POlskimi biurami. Oszustwo,
        olewanie i chamskie naciaganie na kazdym kroku. Opisalem to wszystko na forum
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24478766&wv.x=1&a=24478766
        i zdaje sie ze sie niewiele zmienilo :-(
        • Gość: Ania_ Re: Uwazajcie na Rainbow Tours!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:57
          Ja mogę napisać o swoim wyjeżdzie z Rainbow, wycieczka objazdowa z której jestem
          zadowolona, wspaniała opieka pilotki p. Marty, program zrealizowany w 100 %,
          jedyna niedogodność to czas oczekiwania na przesiadki.
      • Gość: marta Re: Uwazajcie na Rainbow Tours!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:24
        Tak, to szef Rainbowa podpalił Chalkidiki specjalnie dla Pani.
        • Gość: Mily Re: Uwazajcie na Rainbow Tours!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 21:42
          Z postu wynika, ze szef Rainbow mia;l po prosty w dupie los swojej klientki. I tyle. Przy okazji czy to
          prawda, ze Rainbow Tours czyli Teczowe wyjazdy to Biuro dla homoseksualistow, jak sugeruje nazwa?
    • Gość: kiksa Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.catv.net.pl 04.09.06, 17:28
      Nie, nie ma.
      • Gość: Reszka Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.06, 22:05
        Przeczytałam tych kilkanaście wypowiedzi i szczerze mówiąc to zastanawiam się
        kim są Ci wszyscy ludzie, którzy tak wyzywają na biura. Biura turystyczne tak
        jak inne instytucje świadczą usługi, pracuje przy nich cała masa ludzi i
        wiadomym jest, że czasami coś się nie dogra. Przecież Ci sami ludzie którzy jada
        na te imprezy pracują w różnych firmach i często tez zajmują się uslugami. I co
        wtedy - tacy są super niezawodni wobec swoich klientów? Hahahah - przekonałam
        się już bardzo wiele razy jak można potraktowac Klienta. A w biurach pracują
        tacy sami ludzie, jak ci co wyjeżdżają na te wycieczki. Taki jest nasz naród,
        tacy MY jesteśmy. Jeżeli więc chcemy coś zmienić to zacznijmy od siebie. Bądźmy
        mili dla swoich Klientów, a oni będę mili dla nas. Tak się składa, ze jestem od
        kilku lat pracownikiem biura podrózy i znam temat z jednej i drugiej strony
        /korzystam z wyjazdów z biurami/. Jak jestem na miejscu obserwuję ludzi -
        klientów Polaków. Jest mi wtedy wstyd, ze jestem Polką. Polacy zachowują się jak
        by byli "pępkiem świata", a biura....No cóż jako pracownik wiem, że każde, każde
        bez wyjątku biuro podrózy, które istnieje już kilka lat ma na swoim koncie
        zarówno wpadki jak i super pochwały. Nie sposób tego uniknąć kiedy obsługuje się
        tysiące Klientów i to bardzo różnych. I to mówię Wam każde biuro i TUI i Triada
        i Rainbow i Orbis i mogłabym tak wymieniać w nieskończoność.

A więc proponuję - solidnie obsługujmy Klientów, bo nigdy nie wiadomo, który z
        nich będzie nas obsługiwał na naszych wczasach.

Pozdrawiam i życzę wszystkim samych udanych wyjazdów.
        • Gość: Gość Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.chello.pl 11.09.06, 12:04
          Rozsądna wypowiedź
    • Gość: jedna z 9 Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.lublin.mm.pl 04.09.06, 17:33
      Mam coś z studenckiego obozu w Bułgarii: OMIJAJCIE OLIMP Z KRAKOWA!!!! pomijam
      chamstwo w kontaktach z klientami i niekompetencję: standart się nie podoba- w
      internecie można na foto sprawdzić że na ścianach nie ma grzyba!!! wszelkie
      dotychczasowe skargi na rezydentkę przebiła jej reakcja na rezygnację grupy z
      wycieczki do Stambułu (bomby)- zagrożenie zycia to jeszcze nie powód do
      rezygnacji....
      • Gość: antz olimp Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.aster.pl 07.09.06, 08:59
        Zgadzam się zupełnie, Olimp z Krakowa to pomyłka jakich mało.
        Trasę autokarem, którą można pokonać w 20 godzin my pokonywaliśmy w trzy
        autokary (bo tak było taniej) w ponad 30 godzin. Zima, przepakowania bagażu,
        nart itp.
        Na każdym kroku widać oszczędności.
    • Gość: Aga Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.aster.pl 04.09.06, 17:45
      Ja jezdze z ITAKA - jest OK!
      • Gość: kar_ma Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:24
        Byłam w tym roku z Itaką na 9 dni w Maroku - było super, żadnych zastrzeżeń.

Teśiowie byli w zeszłym roku z Itaką w Prowansji - okazało się, że w hotelu w
        którym mieli zaplanowany nocleg była awaria i nie było wody - w 2 godziny został
        załatwiony inny hotel (w środku sezonu!) - tak więc super piloci i widać, że
        dbają o turystów.

Naprawdę gorąco polecam to biuro. :)
    • Gość: kons Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:55
      sumada travel - byłam z nimi w chorwacji - wszystko ok. rezydentka super.
      polecam
    • uwolnic_cyce Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 04.09.06, 18:03
      Gość portalu: Turystka napisał(a):

> Czytam posty i wszędzie - odradzam, ostrzegam, brud, oszukaństwo, spóźnienia
      > przewoźników, lekceważenie klientów, niedotrzymywanie warunków umowy,itd.
      > Czy są jeszcze jakieś uczciwe , przyzwoite biura? Czy mamy już do czynienia z
      > upadkiem branży turystycznej?

Nie, nie ma takich biur.
      • Gość: aknah Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.chello.pl 05.09.06, 12:40
        Polecam biuro Wygoda Travel z Krakowa. Są świetni :)
    • Gość: margo Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 18:03
      nie wiem czy są...każdy ma inne doświadczenia. Ja należę chyba do
      szczęśliwców...jeżdżę od wielu lat na wycieczki z różnymi biurami...i miałam
      tylko 1 wpadkę z Triadą... i tylko im "podziękowałam". Z innych biur jestem
      zadowolona. osobiście polecam poznański Logostour/ ale jest drogi/ i
      Itakę /mimo tego co piszą nie miałam ani 1 wpadki z nimi/
      • Gość: gosc Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:14
        To zalezy co masz na mysli mówiąc wpadka . Byłem raz w Turcji z Triada i nie
        narzekam co prawda mielismy b.dobrego przewodnika Marcina . Każdy ma jakies
        doświadczenia i być moze raz trafia dobrze a raz zle .Nie ma tu znaczenia biuro.
        • Gość: jaceek Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: 212.160.172.* 05.09.06, 14:48
          > Każdy ma jakies doświadczenia i być moze raz trafia dobrze a raz zle .Nie ma
          > tu znaczenia biuro
          Biuro ma znaczenie, bo albo podchodzi solidnie i wpadki są tylko wpadkami, albo
          podchodzi niesolidnie i wpadki są regułą.
          M.in. fora dyskusyjne takie jak to pomagają odróżniać pierwszy rodzaj biur od
          drugiego.
    • ohnedich A po cholerę biura? 04.09.06, 18:54
      Ja od dłuższego czasu pakuję się w auto i jedziemy w
      "ciemno",Chorwacja,Grecja,Bułgaria,Krym,w tym roku znów Chorwacja-tam normalnie
      przy drogach stoją i zapraszają do swoich apartamentów i pokoi.Zresztą po tym
      jak w tym roku znalazłem we wrocławskim biurze mój chorwacki"apartman"za 15
      euro/doba drożej,czyli 55/doba zamiast 40 pomyślałem :luudzie!!
      Gorzej z np.Tunezją czy Egiptem.Tu tournee autem nie wchodzi w grę,choć moi
      znajomi z wrocka jechali do Tunezji autem..w końcu to tylko;-)jakieś 8-10
      tyś.km? czy jakoś tak co dla niektórych jest abstrakcją totalną,tydzień urlopu
      też nie wystarczy,ale za to jakie wspomnienia!!
      • Gość: blow Re: A po cholerę biura? IP: *.aster.pl 04.09.06, 19:17
        dokladnie. a jak sie nie chce jechac w ciemno to sie szuka na stronach
        apartamentow... wszystko zwykle mozna zalatwic telefonicznie, czesto jest
        kontakt do ludzi ktorzy juz byli. szukalem taniego wyjazdu - srodek sezonu,
        wszedzie tydzien powyzej 2 zkawalkiem. na poczatku chcialem jechac do
        barcelony. potem zaczalem szukac czegos tanszego. a potem znajomy dal mi link
        do strony hiszpanskiej gdzie jest od cholery apartamentow w barcelonie. i za
        350 eu mialem tydzien z narzeczona w dwupokojowym mieszkaniu z kuchnia i
        lazienka, piec krokow od rambli. do tego tani przewoznik do girony - kolo 900
        zlotych za podroz w obie strony (2os). wyjazd nas kosztowal jakies 3,5 tys za
        dwie osoby lacznie z prezentami ktore przywiezlismy. zdecydowanie sie da.
        trzeba tylko poszukac troche. austria, szwecja, czechy, holandia - tutaj sie da
        tak na pewno - aalbo ja albo moi znajomi jezdzilismy w ten sposob. po dwoch
        wyjazdach z triada mam awersje do wypadow zorganizowanych. fakt faktem, ze w
        niektore miejsca sie da...
      • Gość: aleksandra991 Re: A po cholerę biura? IP: *.eranet.pl 04.09.06, 20:35
        Nie każdy chce odpoczywac za kółkiem, zwłaszcza, gdy co dzień za nim siedzi.
        Nie każdy także potrafi zaplanowac pobyt. Uważam, że dobre biura są konieczne,
        co nie znaczy, że każdy musi lubić spęd różnych "oryginałów". najlepiej i
        najtaniej ułozyć dobrze trasę, wynająć mikrobus i z 6-8 przyjaciół zwiedzać to,
        co sie chce. Zwiedzałam tak Niemcy, Chorwację, Anglię-Szkocję-_Irlandię - i to
        jest najfajniej. Ale z dziećmi wolę jechać z biurem. "Moją" od 7 lat "Triadą".
    • Gość: aleksandra991 Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.eranet.pl 04.09.06, 20:31
      Juz 13 razy byłam na różnych wyprawach z "Triadą" i przede wszystkim podziwiam
      kompetencję przewodników wycieczek. Warunki zakwaterowania są różne w
      zależności od kraju i ilości gwiazdek; np. w Egipcie na objazdówce hotele były
      trzygwiazdkowe i nie najgorsze, ale na pobycie pięciogwiazdkowy Meridien w
      Makadi Bay był wspaniały. W Paryżu mieszkalismy blisko stacji kolejki
      podmiejskiej, tak, że w pół godziny bylismy w centrum. A przewodnik -
      niesamowity, zarówno w Egipcie jak i w Paryżu! Jak dotąd nie nacięłam sie
      na "Triadę".
      • Gość: gość Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.chello.pl 04.09.06, 22:19
        to może teraz z Triadą jedź do Meksyku albo Tajlandii, a może Kenii lub na Sri
        Lankę.
        • Gość: Tedi Rozbuchany indywidualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 07:04
          Ja to mam swoją teorię - najlepszy jest ten wyjazd, który sami zorganizujemy.
          Zadamy sobie wtedy sporo wysiłku, żeby wszystko trzy razy sprawdzić i dopasujemy
          plan do naszych indywidualnych potrzeb. Skądinąd pracując ciężko cały rok
          pokładamy w tych naszych urlopach wielkie nadzieje. I pisze to bez zlośliwości -
          to absolutnie zrozumiałe, schorzenie dotyka mnie w tym samym stopniu, co innych.
          Jednak nie każdy i nie wszędzie chce sam sobie organizować, ale decydując się na
          bp zapominamy o swoim indywidualizmie i wybieramy masowe biura, bo one oferują
          masowe, czyt. przystępne dla mas ceny. I po wyjeździe dochodzi do nieuniknionego
          konfliktu.
          Co do konkretów, mając na uwadze o czym powyżej mam zupełnie dobre wspomnienia z
          dwukrotnej wyprawy z niesławną Triadą (Tunezja i Grecja objazd) i jak najgorsze
          z ulotnego i bolesnego kontaktu z krakowską Skarpą.
        • Gość: kokolino. Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 12:30
          Gosciu ty to chyba jestes wogole niezadowolony ze sie urodziles.Najlepiej jak
          bys wzial sie do uczciwej roboty leniuchu.
        • Gość: Zmijka ;) Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:46
          A to Triada ma w swojej ofercie Meksyk, Kenie czy Sri Lankę?? Podam Ci adres i
          przeslij mi katalog chetnie skorzystam! Pierw poznaj oferty a potem "naskakuj"
          na biuro, ewidentny pracownik biura konkurujacego z Triada!!!!!!
    • Gość: mick Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: 212.160.129.* 05.09.06, 08:23
      To nie jest upadek. To norma, a tylko od nas zależy czy doprowadzimy do zmiany
      nastawienia tych biur do klienta. Jeden ze sposobów, najskuteczniejszy ale i
      najdroższy i zabierający mnóstwo czasu i wymagający dużej akrywności od nas, to
      nie dać się oszukać,czyli kierować sprawę na drogę sądową, jeżeli mamy rację i
      nagłośnioć takie sprawy publicznie.
      Innego sposobu nie ma. Same z siebie biura turystyczne się nie zmienią, bo i po
      co, skoro jest dochód. Na tym polega bezczelnośc różnego rodzaju usługodawców,
      że nam oszukanym klientom nie będzie się chciało dochodzić swego.
      Lub po prostu nie korzystać z ich usług. Wiem, że jedno i drugie jest trudno
      wykonalne, ale takie działanie wymusi
    • Gość: Turi2 Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:59
      Są. Polecam Neckermanna i TUI. Byłam 3 razy i nie było większych wpadek.
      • ferris.b Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 05.09.06, 16:51
        Bylem raz z TUI i wiecej nie pojade. Skrocono mi tygodniowy pobyt w Egipcie o jeden nocleg. Uwazam
        to za skrajne sk...synstwo tym bardziej, ze nikt nie zamierzal wyjsc poza zdawkowe 'przepraszam, to
        nie my, to linia lotnicza'.

szczerze mowiac - nie bardzo mnie to obchodzi - ja kupuje w TUI pakiet: przelot-pobyt-wyzywienie,
        nie mam mozliwosci ustawiania sobie lotu samodzielnie.

TUI zupelnie nie poczuwalo sie do jakiegokolwiek zadoscuczynienia, dopiero po wymianie
        korespondencji przyznali po sto zlotych na osobe (czyli lacznie 200), co stanowilo niewielki procent
        calej sumy. tak naprawde nie chodzi jednak o pieniadze - nawet dwukrotnie wieksza suma nie bylaby
        lepsza. chodzi o rujnowanie ludziom wypoczynku i niszczenie pewnosci ze zaplacili za swiety spokoj.
        to jest wlasnie najgorsze co biuro podrozy moze zrobic swoim klientom. i to wlasnie zrobil TUI, wiec
        nie bede wiecej ich klientem.

najbardziej przykre bylo to, ze spotkani w egipcie klienci innych, duzo mniej 'luksusowych' biur
        podrozy, czasem niemalze firm-krzakow, krecili z niedowierzaniem glowa slyszac o naszym problemie
        bo ich biura nie wykrecily im takiego numeru. i to jest nauczka, ze w polsce zaplacic wiecej wcale nie
        znaczy, dostac lepsza usluge. czasami jest to po prostu tak ze: 'placisz wiecej - jestes frajerem'.

dlatego przestrzegam przed TUI

• Gość: tylkozloty Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:12
      Są - prawie zawsze korzystam z niemieckich biur podróży.
      NIDGY sie nie skarzyłam,zawsze wszystko odbyło sie tak jak podawano.Zawsze
      standard i jakośc usług odpowiednia. Nawet podczas podrózy do CHIN - po
      prostu super! Do tego zwykle moje podróży oferuje na terenie Niemiec
      dojazd gratis koleją niemiecką - nawet super szybkim ICE. Wszystko dziala
      jak w zegarku.Oszczędza mi to nerwow ,nastroj mam zawsze urlopowy.Cena nie
      jest wygórowana ,często niższa niż w polskich biurach podrózy.
      Zamawiam przez internet.Wszystkie dokumenty podrózy otrzymuję poczta przed
      wyjazdem.Często mam ubezpieczenie ( dodatkowo płatne lub nie ) lub jakiś
      dodatkowy bonus ( np całodzienny bilet wstępu do SPA WELLNESS Ressort
      na terenie Niemiec czy nawet Słowacji .
      Polecam !
      • Gość: solskjer Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:22
        Wpadki miewa każde biuro, chodzi przede wszystkim żeby minimalizować ich skutki.
        Jeśli już wszyscy przerzucają się nazwami, to od siebie mogę dodać Alfa Star.
        Mam na koncie dwa bardzo udane wyjazdy z nimi.
        • Gość: monika Tajlandia z jakim biurem? IP: *.plj.com.pl 05.09.06, 13:56
          Jakie biuro polecicie jeżeli chodzi o Tajlandię.
          • Gość: gosc Re: Tajlandia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:31
            Tajlandia z biurem?
            nie zartuj ! za 2k masz bilet do bankoku, a za 1000 masz super hotele !
            domek na plazy jakies 5 dol od glowy...
        • amazon500 Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 05.09.06, 18:09
          Brawa dla pana Krzysia S., który prezesuje biuru Alfastar :)))
    • Gość: Zadowolona Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.225.121.1.bait.pl 05.09.06, 14:39
      W tym roku pojechałam na wakacje z małym, lokalnym biurem podróży. Jego
      właściel i równocześnie pilot wyczieczki jest prawdziwym pasjonatem podróży.
      Wszystkie sprawy organizacyjne dopięte były na oststni guzik, starannnie
      przemyślane i przygotowane. Wszystkim Czytelnikom z okolic Sanoka polecam biuro
      Vistur.
    • Gość: nan a mnie sie wydaje, ze sa coraz bardziej wybredni t IP: *.chello.pl 05.09.06, 14:59
      turysci. wszystkim sie nie dogodzi.
    • kazia_kr Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? 05.09.06, 15:55
      Są jeszcze takie. Ja mogę polecić biuro UTC z Krakowa, z którym byłam w tym roku w Bułgarii. Biuro to startowało w tym roku i miałam lekkiego "stracha" jak to będzie. Zaskoczyło mnie jednak bardzo pozytywnie. To co zastaliśmy na miejscu było dużo lepsze, niż prezentowane w ofercie. Cały wyjazd był bardzo dobrze zorganizowany, począwszy od opieki pilotki, poprzez rezydenta, kończąc na obsłudze hotelu. Może warto czasem zaryzykować z mniej znanym biurem?
      • Gość: Tomasz Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.crowley.pl 05.09.06, 17:14
        potwierdzam, że są. Byłem w tym roku z TRIADĄ w Grecji i w Hiszpanii i obydwa
        wyjazdy wspominam - także w wymiarze logistycznym, za który właśnie biuro
        odpowiada - jako bardzo udane, bez stresów organizacyjnych. Pewnie gdyby ktoś
        zrobił statystykę, ile tysiecy ludzi nie natrafia na problemy, jaki jest
        procent wpadek drobnych a jaki skandalicznych, to by ten obraz nabrał trochę
        jaśniejszych barw. Chociaż taki "pręgierz", pozwalajacy eliminować z rynku
        partnerów nierzetelnych jest bardzo potrzebny (chociażby w celach prewencyjnych.
    • Gość: T Re: Czy są jeszcze solidne i uczciwe biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 20:44
      POLECAM Neckermanna!!!tak jak w katalogu tak na miejscu!rezydenci zaangazowani i
      pomocni;zawsze rewelacyjny urlop!no ale jak ktos chce miec super wakacje za 1000
      pln to raczej nie z tym biurem, ja nie wierze w takie cuda:))
    • Gość: Bury Potrzeba wam tych biur podróży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:05
      Oj ludzie, ludzie. Czy jesteście aż takimi niemotami, by korzystać z czyjegoś
      pośrednictwa, w tym przypadku z pośrednictwa biur podóży? Czy nie umiecie
      zorganizować sobie wyjazdu i wypoczynku samemu? Jakaż w tym trudność? Płacicie
      biurom dość spore pieniądze właściwie za co? Za przelot? - Można kupić sobie
      bilet i polecić (pojechać) samemu gdzie się komu podoba. Nocleg? - Cóż za
      problem znaleźć go na własną rękę? W większość rejonów spanie można znaleźć z
      marszu, nie trzeba żadnych rezerwacji, ale jeśli mamy jakieś obawy można
      takowej dokonać np. przez Sieć. Przewodnicy, zwiedzanie, muzea? Nie
      rozśmieszajcie mnie. Kupujesz bilet i wchodzisz do muzeum.
      Tak że nie zasadniczo potrzeba żadnych pośredników.
      • magda19853 Re: Potrzeba wam tych biur podróży? 06.09.06, 12:12
        A mnie potrzeba. Bo jestem wygodna z natury, chce byc zawiaziona pod sam hotel,
        i miec wszytko wczesniej zalatwiona. Przez kogos, za jednym zamachem wszytko :
        i przejazd i hotel i jedzonko.
        • Gość: Bury Re: Potrzeba wam tych biur podróży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:50
          No to sobie korzystaj. Z tym, że to nie jest żadne podóżowanie.
          • magda19853 Re: Potrzeba wam tych biur podróży? 06.09.06, 12:55
            kazdy chce co innego. Dla mnie to jest podrozowanie i wypoczywanie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka