Dodaj do ulubionych

SKARPA-TRAVEL-prosze o opinie

IP: 83.238.136.* 04.07.06, 12:43
z Krakowa, ktoś już był z nimi na wczasach?
Obserwuj wątek
    • Gość: ten sam Re: -prosze o opinie IP: 83.238.136.* 04.07.06, 15:14
      czy naprawdę nikt nie moze się wytpowiedzieć na temat tego biura?
      • Gość: karusia Re: -prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:29
        ja bylam w zeszlym roku w Chorwacji na Murterze i nie narzekam Za te pieniadze
        nie mozna spodziewac sie luksusow. W tym roku tez jade z nimi do Czarnogory i
        mam nadzieje ze nie wtopilam pieni9edzy chociaz rozne rzeczy sie slyszy .
        Zalezy na co sie czlowiek nastawi. Jezeli chcesz cos jeszcze wiedziec napisz
        • Gość: gość Re: -prosze o opinie IP: 83.238.136.* 04.07.06, 15:54
          bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
          no ja rozumiem ze nie ma co się spodziewać luskusów, ale sa rzetelni?wiesz
          wczasy jakie proponują za 1 tydzień co prawda, i cieszą i budzą wątpliwości
          myślę o Hiszpanii albo Chorwacji.
          a dokładnie jakie warunki?jakie jedzenie?
          • Gość: Beata Re: -prosze o opinie IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:36
            Byłam z nimi w Grecji i Bułgarii i było ok ,teraz jade do Hiszpanii i z tego co wiem hotele są całkiem dobre i wcale tak znowu tanio tej Hiszpanii nie mają ,zobacz w innych biurach. Biuro nie jest złe,jedyne co to te okropne antenki w Polsce, ale mi to w tym roku nie grozi:)
            • Gość: karusia Re: -prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:05
              jak pisalam bylam na Murterze w apartamentach bez wyzywienia. Ci, ktorzy
              kupowali jedzenie nie byli zadowoleni bo podobno bardzo liche. Mysle jednak ze
              sam pobyt tam jest tak cudowny ze nie mozna sie zrazac jedzeniem. Mieszkalam w
              apart. mialam do dyspozycji kuchnie wszystkie naczynia i radzilismy sobie.
              Jezeli chodzi o Chorwacje nie polecam Solarisu bo to osrodek zamkniety tylko
              wypoczynkowy same hotele itp. podobno drogo w sklepach. Wszysko to zalezy od
              tego jakie kto warunki preferuje. W Murterze kawalek do plazy okolo 40 min ale
              plaza tak piekna ze warto bylo chodzic chocby dla zdrowia
          • Gość: karusia Re: -prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:09
            jeszcze raz ja. Mozna powiedziec ze warunki sa skromne jezeli chodzi o
            Chorwacje I jak czlowiek chce zawsze znajdzie jakas wpadke. Chocby wspomniane
            antenki ale ja nimi nie jade, pilotka amatorka ale to nie wycieczka objazdowka
            jak sie ma wlasny przewodnik i jakas wiedze to tylko jej wspolczuc ze robi cos
            w czym nie jest nahjlepsza. Ja jestem bardzo zadowolona
            • Gość: gość Re: -prosze o opinie IP: *.chello.pl 04.07.06, 18:43
              dostałam meilng na mojej poczcie w interia
              wchodzę - na ich stronę ,a atma Hiszpania za tydzień z wyzywieniem za i
              przejazdem w obie strony za 350 zł, zatkało mnie od razu! pisze do nich,czy to
              nie pomyłka zadnej odpowiedzi, wchodze na stronke popołudniu i jakaż zmiana: ta
              sama oferta: 1230 zł......
              pomyłka czy ściema?
              i dlatego prosiłam o referencje, biuro nie jest złe jednym słowem i robią,
              pozwolicie że zacytuje kabaret ANI MRU MRU
              "hłit martetingowy"
              • Gość: Beata Re: -prosze o opinie IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:43
                Mysle ze jak sie bardziej wczytasz to zobaczysz ze to tylko cena w zł a jeszcze dalej znajdziesz w euro bo oni za przejazd biorą w zł a za resztę jest cena w euro i to przeliczają po kursie.
                • Gość: gość Re: -prosze o opinie IP: 83.238.136.* 06.07.06, 10:27
                  napisałam do nich - oczywisćie odpowiedzieli po kilku dniach to cena rezerwacji
                  a nie wakacji

TO TAKIE BUTY Z CHOLEWAMI...........

nic, w każcym razie na początku sie napaliłam a teraz jestem zrażona
                  • Gość: Beata Re: -prosze o opinie IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:03
                    Nie zrażaj się. Fakt ,że oni mają tyle roboty ,że faktycznie czasami są mało komunikatywni, ale to nie jest biuro które nagle wszystko Ci zmienia. Nie namawiam Cię,ale biuro nie jest złe. Ja jutro wyjeżdzam do Hiszpanii z nimi i wracam 24.07. Jestem pozytywnie nastawiona a po powrocie mogę opowiedziec jak było:))))
                    • Gość: gość Re: -prosze o opinie IP: *.chello.pl 07.07.06, 19:46
                      Ok, to czekam na opinię , jestem ciekawa
                      tak na marginesie -odpisali że tez 350 zł to koszt rezerwacji...
                      więc życzę udanych wakacji i czekam na wrazenia
                    • Gość: Grzegorz Re: -prosze o opinie IP: *.tvtom.pl 31.07.06, 18:15
                      Ja chcę wybrać się z tym biurem we wrześniu do Hiszpanii. Proszę o info jak z
                      nimi było czy warto grzegorz.woj@interia.pl
                      • Gość: Jaga&Piotr Re: -prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:24
                        NIGDY WIECEJ!!!Dwa dni temu wrocilismy wlasnie z wczasow, transport
                        organizowala Skarpa,powiem krotko to byl Horror!!czesc ludzi zrezygnowala z
                        wczasow i wrocila do domow!jechalismy na Wegry.Zamiast autobusu z klimatyzacja,
                        za ktory zaplacilismy podstawili starego mercedesa sprintera!skajowe
                        siedzenia,dokladnie dwie kanapy!!w srodku metalowe wnetrze,przy temp ponad 30
                        stopni przezylismy koszmar!kierowcy przeszli samych siebie w chamstwie, nie
                        wspominajac o pilotach(sa bezczelni,niekompetentni i notorycznie spozniaja sie
                        o kilkadziesiat minut!)jesli szczesliwie podstawia Ci autokar za ktory
                        zaplaciles to i tak nie masz pewnosci czy maja sprawna klimatyzacje,tak jak w
                        przypadku osob ktore jechaly na Wegry autokarem bez klimy, bez otwieranych
                        okien,z mdlejacymi dziecmi,wymiotujacymi cala droge!!!ludzie byli tak
                        zdesperowani ze chcieli wybijac mlotkiem okno bezpieczenstwa!SERDECZNIE ODRADZAM
                      • Gość: redzi Re: -prosze o opinie IP: 217.97.164.* 05.08.06, 11:48
                        ja ze swoja dziewczyną byliśmy w Czarnogórze z ty biurem w jedną stronę było
                        miło, powrót był tragiczny, centralnie nas olali do Polski autokarem
                        przyjechaliśmy, a w krakowie przesiadka do pociągu a miały być busy.Moim
                        zdaniem wybierz się z TRIADA TRAVEL pewniejsi są
        • cypisek1 Re: -prosze o opinie 06.09.06, 23:12
          Ja byłam z nimi w Podgorze i Rafaljovici, bylo fajnie, w tym roku
          chciałabym jechać bliżej więc myślę o Murter, czy mogłabyś mi wiecej napisać
          o tym wyjeździe? dzięki
      • marzenka40_41 Re: -prosze o opinie 14.08.06, 08:55
        Nie polecam skarpy a nawet ostrzegam przed wyborem tego biura, moj syn siedzi w
        katowicach od 6 00 i czeka na autokar, jest 8 30. Okazało się że autokar już
        pojechał ponieważ nie mieli go na liscie to nic ze on mial wszystkie dokumenty
        przy sobie nikomu nie chcialo sie sprawdzic, powiedzieli mu ze nastepny moze go
        bedzie mial na liscie, a nastepnego nie bylo. Zadzwonilam na dostepny numer
        komorkowy okzalo sie ze odebrala pani elzebieta baran wlascicielka i zamiast
        przeprosic za zaistniala sytuacje zachowala sie chamsko i powiedziala ze nie
        bedzie ze mna rozmawiac bo syn jest uczestnikiem. Zloże na nich skarge do
        wojewody malopolskie gdzie sa zarejestrowani bo okazuje się że nie są czlonkiem
        izby turystyki. Nie dziwcie ze ze pracownicy sa chamscy skoro wlaściciel ma w
        d..e turystow.Syn dal mi sygnal bo ma telefon na karte nie chcial dzwonic do
        jasnie pani bo szkoda mu kasy co chyba jest zrozumiale. poza tym jest ucznie i
        to ja placilam z imprezke nie on wiec chyba mam prawo miec pretensje o olewanie.
        Napisze jak to sie skonczylo.
    • vs_ona Skarpa-opinia 14.07.06, 16:38
      ja bylam chyba 4 latemu temu z tego biura w grecji.Bezproblemowo.Polecam!
      • Gość: Beata Re: Skarpa-opinia IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:46
        Wrocilam 23.07 z Santa Susanny z Hotelu Riviera ze Skarpy i było bardzo fajnie. Autokar jechał 25 godzin z Wrocławia. Kierowcy bardzo sympatyczni.Hiszpania jak zwykle piekna, ale po bokach miejscowosci jest ta prawdziwa Hiszpania bo przy hotelach -gwar.A najpiekniejsza-Tossa de Mar. Jedzenia było fulllll i bardzo pyszne, pokoje niezłe ale bez aplauzu.Ogolnie wakacje bardzo udane:)
        • Gość: marzena Re: Skarpa-opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:02
          Wróciłam we wrześniu z Hiszpanii (Malgrad de Mar) Mam także pozytywne wrażenia
          na temat biura, hotelu i całego pobytu.Jechaliśmy ok.28h, kierowcy sympatyczni,
          puszczali fajne filmy a więc podróż jakoś dało się przeżyć. Potwierdzam, że
          Hiszpania jest piękna, a Tossa de Mar zapiera dech... W hotelu fajnie,
          czyściutko a jedzonko - bardzo dużo i pyszne.Podsumowywując wyjazd oceniam jako
          bardzo udany i gorąco polecam.
    • Gość: Waldi Re: Skarpa Travel-prosze o opinie IP: 80.51.57.* 22.07.06, 12:12
      Neum – TAK, Skarpa Travel – NIGDY WIĘCEJ. Podróż z Katowic do Neum zajmuje im
      26 GODZIN!!! Rok temu do Dubrownika jechaliśmy autokarem innego biura19!!! Ale
      wtedy jechaliśmy autostradami przez Czechy, Austrię i Chorwację
      No ale Skarpa Travel wdraża program oszczędnościowy – przez Słowację, Węgry i
      Chorwację na AZYMUT – najkrótszą drogą, byle nie wydać złotówki na przejazd
      autostradami. I tak przez Węgry jedziemy sobie równolegle do autostrady i
      widzimy jak tam auta spokojnie śmigają, a my co chwilę wjeżdżamy w jakieś
      miasteczko albo wieś.
      Kierowcy – średnia wieku jakieś 25 lat, oprócz chamstwa i nieuprzejmości
      pokazali nam, jak za granicą wynaleźć drogi, na których nie potrafią się
      zmieścić dwa auta jadące naprzeciwko.
      Postoje na stacjach paliw robią TRZY AUTOKARY RÓWNOCZEŚNIE – 150 osób czeka w
      kolejce do jednego kibla. Trwa to jakieś 50 minut a pilotka pogania w tym
      czasie ludzi, żeby się pospieszyli! Proponuję – kupując wczasy w Skarpie
      zapytajcie, którędy jadą.
      Pobyt, miejscowość i hotel OK. Podróż – HARAKIRI, SEPUKU i RASIAK w jednym
      • Gość: suzi Re: Skarpa Travel-prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 15:41
        Witam,
        właśnie wróciłam z wycieczki objazdowej po Chorwacji. Byłam ze Skarpą i
        naprawdę nic nie można im zarzucić. Kompetentna i miła pilotka, sympatyczni
        kierowcy, częste postoje na trasie, sprawne zakwaterowanie w hotelach, ciekawy
        program. Placąc za wycieczkę ok. 1000 zł nie można spodziewać się standardu
        hotelu 4 gwiazdkowego i nie oszukujmy się - taki na pewno nie był. Jednak
        zawsze było czysto a jedzenie znośne. Czytając wcześniejsze wypowiedzi na temat
        bt Skarpa trochę obowiałam się wyjazdu wcześniej bylam z nimi w Grecji i też
        było ok - jednak jestem bardzo mile zaskoczona. W przyszłym roku na pewno się
        też z nimi gdzieś wybiorę.
        Co do samej wycieczki - dałabym jej 5+ za te wszystkie piekne miejsca, które
        zwiedziliśmy - program zrealizowano w 100 % zgodnie z ofertą biura.
    • marzenka40_41 Re: SKARpa 14.08.06, 08:54
      Nie polecam skarpy a nawet ostrzegam przed wyborem tego biura, moj syn siedzi w
      katowicach od 6 00 i czeka na autokar, jest 8 30. Okazało się że autokar już
      pojechał ponieważ nie mieli go na liscie to nic ze on mial wszystkie dokumenty
      przy sobie nikomu nie chcialo sie sprawdzic, powiedzieli mu ze nastepny moze go
      bedzie mial na liscie, a nastepnego nie bylo. Zadzwonilam na dostepny numer
      komorkowy okzalo sie ze odebrala pani elzebieta baran wlascicielka i zamiast
      przeprosic za zaistniala sytuacje zachowala sie chamsko i powiedziala ze nie
      bedzie ze mna rozmawiac bo syn jest uczestnikiem. Zloże na nich skarge do
      wojewody malopolskie gdzie sa zarejestrowani bo okazuje się że nie są czlonkiem
      izby turystyki. Nie dziwcie ze ze pracownicy sa chamscy skoro wlaściciel ma w
      d..e turystow.Syn dal mi sygnal bo ma telefon na karte nie chcial dzwonic do
      jasnie pani bo szkoda mu kasy co chyba jest zrozumiale. poza tym jest ucznie i
      to ja placilam z imprezke nie on wiec chyba mam prawo miec pretensje o olewanie.
      Napisze jak to sie skonczylo.
      • Gość: Turysta Re: SKARPA IP: 83.16.17.* 30.08.06, 18:15
        Potwierdzam, "Skarpa" to: bałagan, brak kompetencji, przesiadki, haos, brak
        klijentów na liście podróżnych. Wróciliśmy w poniedziałek z Sozopola. Podróż do
        Bułgarii 32 godz, z czego 5 godz.po Polsce: od wyjazdu z Gliwic: Gliwice
        Kraków, następnie powrót do Katowic - po turystę, o którym "zapomniano",
        nastęepnie kierunek Bielsko - Biała...i dopiero potem do granicy słowackiej. Z
        powrotem podobnie: kilka przesiadek itp... Trzy lata temu moi Rodzice też
        jechali ze ":Skarpy" i było podobnie. W dodatku zepsuła się klimatyzacja w
        autokarze.Mimo, że mieliśmy ładny pokoik, to tego biura nie polecam!!!!!
        • Gość: mała Re: SKARPA IP: *.gazownia.pl 18.09.06, 10:32
          potwierdzam, bałagan organizacyjny, bezsensowne przesiadki z autokaru do
          autokaru,które jechały w to samo miejsce, apartament trafilismy ok. lecz inni
          mieli gorzej (wczesny Bierut). Byłam w Pomorie gzie Skarpa współpracuje z
          jakimś szemranym biurem Velena, zdzierają na wszystkim nawet na klimatycznym
          chyba z 5 krotnie.
          • Gość: Aga Re: SKARPA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:47
            Dokladam się z jeszcze jednym ostrzeżeniem. To, za co płacimy na miejscu - to
            jedno. A to, czego się oczekuje od organizatora, czyli:
            - "antenki" (po rezygnacji z tej usługi w drodze powrotnej jechałam do domu o
            14! godzin krócej),
            - to tzw. opieka rezydenta,
            - to piloci, którzy zachowują się jak kapo (przez 32 godziny ani jednego
            uśmiechu na twarzy ok. 20 letniej dziewczyny! i informacje tylko o tym czego
            nie można),
            - to standard autokarów,
            - to trasa, która jadą,
            - miejsca w których po 8 godzinach wyrzucają jak bydło ich żywicieli - czytaj
            turystów - na sikanie (stacja z nieczynną toaletą lub jedną na 3 autokary).

Kompletna ignorancja, brak kompetancji. Tego się nie wybacza.
            Lepiej na własna reke z 3 przesiadkami niz z nimi.

A szkoda, bo Czarnogóra - stamtad wracam - jest przepiękna, ludzie zyczliwi,
            rewelacyjne jedzonko. O ile milsze byłyby wrażenia gdybym wybrała innego
            organizatora.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka