Dodaj do ulubionych

Czy Triada jest aż tak zła?

10.07.06, 21:11
Witam :)

W tym roku poraz pierwszy lece z biurem podrózy i wybrałam Triade, z powodu
wiadomo jakiego <kasa>. Zdecydowałam sie na Grecje i nie licze na wielkie
luksusy, mam zakweterowanie w apartamencie z kuchnia i łazienka( tylko tego
oczekuje) na Riwierze Olimpijskiej Paralii albo Olimpic Beach, ale jezeli
macie jakies złe doswiadczenia lub odwrotnie to chetnie dowiem sie o nich ;)
bo zaczynam sie bac, lece w sierpniu:) dziekuje z góry za zainteresowanie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Zadowolony Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 212.160.143.* 11.07.06, 10:35
      Cześć. Nie zrażaj sie, ja tam byłem z Triadą w Turcji i jeszcze , jak bedzie
      okazja to pojadę z nimi. Mają wpadki jak każde inne biuro, ale mam wrazenie ze
      to raczej wynika z winy źle dobranych współpracowników niz ze zlej woli firmy.
      Byłem w Turcji w tym roku i jak wracaliśmy (ta sama grupa leciala samolotem w
      obydwie strony) to narzekaliśmy tylko na jedno - na rezydentów - całkowity brak
      kultury (zaczynając od podstaw jak słownik , jakim sie posługiwali),
      niekompetencja (podawali nam nieprawdziwe informacje ), kłótliwość , brak
      dobrej woli przy rozwiazywaniu problemow. I o tym mowili dokladnie wszyscy .
      Widocznie taka kultura pracy w Triadzie. Dla równowagi : samolot ok, hotele
      zgadzaly sie z inf. z katalogu ( godzej z TRAF) , np. na objazdowkach bardzo
      kulturalni i kompetentni piloci, naprawde ludzie o naprawde wysokiej kulturze
      osobistej, np.p.Mariolka czy p.Wojtek. Hotele na objazdowkach czesto o wyzszym
      standarcie niz to co w katalogu piszą( no dla rownowagi tez byly takie gdzie
      lazienki sprzatane byly gdzies tak raz na miesiac). Piloci rozliczali sie z
      powierzonych pieniedzy.A to co było w umowie raczej zostało zrealizowane. To
      słowo "raczej" wiąże sie z realizacją elementów które są oczywiste i nie
      umieszcza sie ich w umowie (jak np. to ze rezydent bedzie kompetentny). Tak że
      nie ma się czego obawiać. Życzę udanego wyjazdu!
      • Gość: cleo Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.agh.edu.pl 11.08.06, 11:59
        Bylam 2 lata do tylu z Triada w Egipcie na 7+7 autokarem. Jak dla mnie bylo super.
        Placilam za 3 * traf. Nie byl on w 100% tal jak opisano w katalogu ale mial te
        zalete ze byli tam ludzie tylko z Triady i np basen byl tylko dla nas. Moglismy
        zobaczyc ladny kawal Egiptu, w tym mielismy czas aby sami zobaczyc cos extra.
        Mnie sie bardzo podobalo. Jak dla mnie rezydenci tez byli bardzo dogadani, choc
        niektorzy probowali nam wmawiac ze widzielismy rezydentow widma w godzinach
        kiedy oni mieli problem ich zastac. Jesli moge ponarzekac to tylko na
        współtowarzyszy na całą wycieczke tylko 6 osób może było dogadanych, reszta cała
        droge narzekała i jeczała ile to za te pieniądze mozna byłoby wody kupic na
        mazurach etc. W ogole to sprawiali wrazenie jakby chcieli zrobic sobie fotke na
        tle piramid co aby sie potem przez caly rok obnosic gdzie to nie byli. Ale to
        nie zalkezy od zadnego biura podrozy z którym sie jedzie. Np 3/4 ludzi nie
        wiedzieli że kazde biuro w hotelu ma swoj segregator w ktroym sa wszystkie
        istotne informacje -mapy telefony, adresy, info o wycieczkach itp, a podobno to
        nie byl ich pierwszy wyjazd. W kazdej chwili mozna o to poprosic na recepcji i
        to udostępnią. Wcale nie trzeba biegac z byle pierdołą do rezydenta.
        Wiadomo trzeba byc stanowczym acz grzecznym i wszystko można załatwić. Tylko
        trzeba rozmawiać. Nigdy nie bylo tak ze nie rozliczyli sie piloci z powierzonych
        pieniędzy, uwzgledniali wszystkie znizki jakie przyslugiwaly mojemu mezowi na
        karte ITEC. Porozmawialismy o tym grzecznien na poczatku objazdu i nie bylo
        problemu. Polecam Egipt- mnostwo fantastycznych zabytkow, ktore niestety
        niszczeją z roku na rok.
        A tak swoją drogą na calym swiecie ludzie narzekają, nawet z tych 6 *, niektórzy
        celowo liczą na odszkodowanie od biura podróży i w wolnych chwilach wyłapują
        wszystkie niedociągnięcia w hotelu aparatem.
    • Gość: Agata Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:10
      Myślę, że na tym forum było juz tyle wypowiedzi na temat BP Triada, że trzeba
      sobie poczytac a nie zakładać kolejny wątek...
    • Gość: zadowoleni Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:18
      kilka razy z TRIADĄ na pobycie i objazdówkach i zawsze zadowoleni .
    • Gość: sewek Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:01
      Triada to najgorsze DNO! Szkoda ze interesujesz sie opiniami o tym "biurze"
      dopiero po wykupieniu imprezy.
      Czasami kasa zaslania rozsadek.
    • Gość: mm Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 217.96.18.* 19.07.06, 12:50
      Byłam dwa razy na objazdówkach z Triadą i w tym roku też sie z nimi wybiore.
      Mam pozytywne nastawienie, a doświadczenia różne. W zeszłym roku na objazdówce
      maiałam super pilotkę, która nadrabiała wszelkie niedociągnięcia biura. Poza
      tym nie ma co ukrywać za taką cenę nie można oczekiwać niewiadomo czego.
      Najbardziej śmieszą mnie ludzie, którym się wydaje, ze jak już uzbierali pare
      groszy na wyjaz za granice to wszyscy powionni im się kłaniać w pół, a nie
      widzą tego, że są opryskliwi, niegrzeczni, a czasem nawet chamscy.
      • Gość: janek gość Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 06:59
        Byłem teraz z Triadą w Syrii i Jordani,trasa długa ale Triada do końca nie
        okazała się OK.Pierwszy nocleg ,na szczęście półgodzinny w Nuweibie w
        skandalicznych warunkach.Brud totalny ,jedzenie obrzydliwe serwowane przez
        kelnerów w czarnych od brudu uniformach.Następne hotele w Jordani i Syrii były
        przyzwoite i o dobrym jedzeniu.W Jordani wysiadamy z autobusu i idziemy
        zwiedzać zamek ,i dowiadujemy się że zwiedzamy jakiś Szobak zamiast ujętego w
        programie Keraku.Za Szobak nie musiała Triada płacić wstępów, na które dolarki
        pozbierała a wstępy w Jordani bardzo drogie.Nagle też dowiadujemy się że
        zamiast dnia na zwiedzanie Ammanu jest wycieczka fakultatywna - pozaprogramowa -
        nad Morze Martwe.Osiem osób siedzi w hotelu do 2 -giej.Amman Zwiedza sie w 50
        minut.Pilotka też mało ciekawa.Syryjski pilot poganiał ją byt tłumaczyła to co
        on mówi.Traktowała nas jak balast.Myśmy byli dla niej a nie ona dla
        nas.Zazdrościliśmy grupie Izraelskiej,Która pojechała z pilotem Marcinem-
        wesołym opiekuńczym i chcącym cos pokazać ,czasem więcej niż przewidywał
        program . Nasza pani Zosia natomiast na zapytania,czy uwagi zapraszała na
        wycieczkę,na tą samą trasę z Biurem Opal i wowczas jej zdaniem będziemy mogli
        byc zadowoleni ze zwiedzania.Ja znam biura które robią tę trasę i to bardzo
        dobrze jak Traweligo a zwłaszcza Zamelek z Krakowa , tylko termin mnie
        blokował .Po powrocie do Egiptu htel w Sharmie był już przyzwoity i z plażą o
        pięknej rafie.
    • Gość: uczestniczka wycie Rainbow Tours IP: *.dashofer.pl / 212.160.156.* 19.07.06, 13:14
      Uwaga na wczasy organizowane przez Rainbow Tours z dojazdem autokarem. Firma
      wbrew zapisom w umowie podstawia nieklimatyzowane autokary. Ponadto kierowcy
      nie znaja dobrze trasy co powoduje znaczne opoznienia. Przezylam wlasnie taka
      24-godzinna jazde w ponad 30 stopniach na trasie Chorwacja-Polska. Zmieniaja
      tez samowolnie hotele w stosunku do tych na ktore klient zawarl wczesniej
      umowe - informuja na 24 godziny przed wyjazdem - zrezygnowac owszem mozna, ale
      bez zwrotu kosztow.
      • Gość: Lipski Re: Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:35
        Czytanie ze zrozumieniem to wazny element wyksztalcenia . Przydaje sie w wielu
        okazjach chroniac osobe przed np glupimi komentarzami .

A swoja droga jak mozna pomylic droge do Chorwacji :-))))))))
    • Gość: niezapominajka Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 83.238.174.* 20.07.06, 09:31
      Bylismy z Triada 2lata temu w Tunezji. Oferta chybil trafil, czyli hotel
      dopiero na miejscu. Trafilismy bardzo dobrze. Poza tym wycieczki fakultatywne
      rewelacja, zwlaszcza 2 dniowe safarii:)

Z tego co czytam, to zadne biuro podrozy nie zadowolilo jeszcze w 100
      procentach 100% swoich klientow.
      Zbyt wiele jest tez "etatowych" narzekaczy.
    • aga270 Re: Czy Triada jest aż tak zła? 20.07.06, 11:52
      hej,
      byłam z triadą 7+7 w Grecji w terminie 26.06.2006-10.07.2006.I jestem
      zadowolona - naprawde!
      Czesc pobytowa była pierwsza na Chalkidiki(hotel traf) i trafiony:)Port Marina
      nie ma takiego nawet w katalogu Triady.Apartamenty, klima, dobre jedzonko,
      super basenik.Zawsze są jakieś ale , i ludzie(wiecznie niezadowoleni ktorzy
      znajdą wszysto a to za duzy kawałek do morza do miasta(3 km) itp.
      Część objazdowa choc troszke męcząca, ale zabytki, widoki rekompensowały
      naprawde wszystko.Hotele tez nienajgorsze.Co można chciec wiecej jak sie w nich
      jest góra 2 dni.Najważniejsze to towarzystwo, fajni weseli ludzie-ja miałam
      szczescie, bo tacy też byli.Pozdrawiam ich wszystkich serdecznie:))) Aga z
      Wrocławia.
    • Gość: emka Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.21.rev.vline.pl 20.07.06, 21:29
      niestety: ilu ludzi - tyle opinii
      • Gość: burak gość Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:45
        To co napisał Janek o Wycieczce do Syrii i Jordani jest bardzo delikatne w
        stosunku do Triady,gdyż poza Palmirą - fakultatywną i Petrą to reszta byla
        jednym wielkim odpieprzeniem polegającym na zrobieniu zdjęć mających
        potwierdzić że się było w jakimś tam Damaszku i Ammanie.Pilotka sprawiała
        wrażenie że jesteśmy zawadą w jej życiu.Dla przebywających Sharmie, miejscowe
        biuro polsko egipskie Aaba w pobliżu lokalu CCCP robi wycieczki do
        Jerozolimy,po drodze kąpiel 2 godz. w Morzu Martwym za 110 a jak się uprzesz to
        za 100 dolców.Triada za fakultet w Izraelu bierze 65 dol. a w Jordanii 25
        dolarów.
    • Gość: klient Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:44
      Tak, triada to oszuści !!!
      Sprzedają gorszy towar, niż obiecuja.Oszukują na standarcie i programie.Vide
      Forum !!!
    • Gość: margo Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:07
      Wróciłam właśnie z Grecji i mam mieszane uczucia.Z jednej strony to piękny kraj
      i zachwycające zabytki, a z drugiej to wszędzie obecny brud i obskurne hotele
      nie na miarę dzisiejszych czasów, bez mebli w pokojach, ręczników, podartą
      pościelą, grzybem na ścianach, brudnymi wykładzinami. W Atenach nocowaliśmy w
      hotelu, pod którym koczowali ludzie w kartonach, a samochody wyły przez cała
      noc, nawet sam widok z okna nie napawał optymizmem, widziałm walące sie rudery
      z powybijanymi oknami.Nie pisze tego po to, żeby pokazać, że oczekiwałam
      apartamentu z baldachimem nad łóżkiem, ale normalnego pokoju, w miarę czystego
      bez cieknących rur i robactwa.Dlatego nie polecam wyjazdu z Triadą, dla mnie to
      była ostatnia impreza z tym biurem.
    • Gość: Urszula Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:04
      Byłam z Triadą na imprezie 7+ & Grecja w dniach 03-17.07.2006. Wróciłam
      b.zadowolona. Nie było żadnych zgrzytów. Część objazdowa imprezy dobrze
      zorganizowana. Warunki dobre. Wyżywienie dobre. Pobyt mieliśmy w Paralii na
      Riwierze Olimpijskiej. Hotel APOLLON (opcja TRAF): duży pokój z tarasem,
      markizami i roletą. Klimatyzacja gratis. Duża wygodna łazienka z prysznicem,
      umywalką i toaletą. Nie było na co narzekać. Mogę tylko polecić! Mieliśmy HB.
      Żałujemy tylko ,że nie wybraliśmy opcji - tylko śniadania, ponieważ na
      objeździe codziennie i tak zatrzymywaliśmy się na obiad w zajazdach, gdzie
      wydawaliśmy te 8 Euro na posiłek. TRIADA stanęła na wysokości zadania jeśli
      chodzi o w.w. imprezę. Muszę przy okazji pochwalić naszą pilotkę p. Annę
      Wojciechowską, która ma bardzo szeroką wiedzę o Grecji i opowiadała nam mnóstwo
      ciekawostek, nie tych z przewodników, których jest pod dostatkiem ale z życia
      codziennego Greków.
    • Gość: opt Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 21.07.06, 22:42
      Wielka improwizacja-raz się uda innym razem nie,brak profesjonalizmu,arogancja-
      za niedługo biuro obchodzić będzie rocznicę nieudzielania odpowiedzi.
    • Gość: sas Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:59
      Tak.
    • Gość: kasia Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:20
      Byłam z Triadą cztery razy , w tym roku w Turcji.To był ostatni wyjazd z nimi.
      Ne mam wygórowanych oczekiwań ale jakieś standardy muszą byc zachowane. Jeśli
      płacę za hotel pięcio gwiazdkowy to oczekuję ,że pośiciel będzie zmienianiana a
      naczynia na stołówce czyste i jak przyjdę 15 min przed końcem posiłku to nie
      będzie problemu inie zobaczę tylko sosu po sałatce. Jeśli wiem że mam
      przejechać w ciągu tygodnia 3000 tys. kilometrów to liczę że autokar będzie
      czysty i z działającą klimatyzacją a to chyba nie jest szczegół w 40
      stopniowym upale. W ubiegłym roku byłam w Grecji hotel na pobycie fajny ale
      podczas objazdów niektóre były mniej fajne ( w Atenach z robakami). Miałam
      szczęście do pilotek P. Ani Wojciechowskiej w Grecjii i P. MałgosiDestek w
      Turcji. W przyszłym roku na pewno nie pojade z Triadą
    • Gość: mag Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.crowley.pl 25.07.06, 15:08
      Byłam z nimi 3 razy i po ostatnim występie już nigdy więcej - zamiana opłaconego
      hotelu na barak o 4.00 nad ranem na lotnisku i kłamstwo w żywe oczy; o arogancji
      babsztyla z lotniska, które nas o baraku informowało, to nawet szkoda gadać.
      Nawet podstaw - czyli hotelu, który wybrał turysta, nie zapewniają (więcej nie
      oczekiwałam; znałam realia po z dwóch wcześniejszych wycieczek). Nigdy więcej!
      A: w tym roku zapłaciłam za wyjazd równie niewiele: 5 tys./2-os. bez jedzenia -
      czyli tyle ile z Triadą - a czuję się dziwnie spokojniejsza, że trafię tam,
      gdzie chciałam. Tylko tyle wymagam: reszta mnie nie interesuje.
    • Gość: Daniel K Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 26.07.06, 10:47
      Ja byłem z Traidą w Grecji w Hotelu 2 ** w miejscowości Paralia. Hotel jak
      hotel słuzy do odpoczynku w nocy, jest woda łozko czego więcej wymagać. Opieka
      rezydentów bardzo fajna, miła i rzeczowa. Miasto przyjezdne jest co w nim robić
      plaża tez ok. Z Triadą byłem już 3 razy: w Grecji, Tunezji i Tutcji na
      objazdówce nie mam żadnych zastrzeżeń. W tym roku jadę na objazdówkę Egipt
      Jordania Syria.
      Pozdrawiam
      DanielK
      • jerzy.zywiecki Re: Czy Triada jest aż tak zła? 28.07.06, 22:39
        A ja wróciłem z wycieczki po Syrii i Jordani i o ile byłem zadowolony z zaszło
        rocznego pobytu z Triadą to objazdówką jestem rozczarowany i więcej na takie
        imprezy zTriadą się nie wybiorę.
    • Gość: Frezja Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.aster.pl 29.07.06, 15:26
      Byłam cztery razy na nartach z Triadą, dwa na wycieczkach objazdowych letnich.
      Wszystkie wyjazdy oceniam pozytywnie.
      Teraz nie jeżdżę z triadą, bo sama organizuję swoje wyjazdy.

Super była p. Małgosia pilotka z Hiszpanii.
    • kasik1105 Re: Czy Triada jest aż tak zła? 01.08.06, 14:44
      w tym roku byłyśmy w Austrii i Bawarii (wycieczka objazdowa 7 dni). Jesteśmy
      bardzo zadowolone z usług Triady i naszej bardzo sympatycznej przewodniczki
      Agnieszki Rozpędek. Zawsze było można liczyć na jej pomoc, była bardzo
      zorganizowana, dzięki temu zobaczyliśmy wszystko co warto było
      zobaczyć(pilnowała punktualności i ani razu nie było poślizgu). Poza bardzo
      intensywnym zwiedzaniem mieliśmy także czas wolny na to by zrobić zakupy lub
      zobaczyć inne miejsca. Dostawaliśmy mapki ale także można było liczyć na pomoc
      Agnieszki która tych mniej zorientowanych w terenie prowadziła gdzie prosili.
      Oprócz tego, informowała nas o cenach tzn. gdzie zjeść dobrze i tanio itp.
      Jedyną rzeczą która nie podobała się nam w Triadzie to obiadokolacje. Uczestnicy
      którzy nie wykupili wcześniej obiadokolacji mogli ją zamówić na miejscu za cenę
      3-krotnie lub 2-krotnie niższą niż ten kto wykupił wcześniej w biurze. Jedzenie
      nie było złe ale nie było to zbyt uczciwe. Będzie to dla nas informacja na
      przyszłość by nie brać obiadokolacji. Hotele o dobrym standardzie, autokar
      także, profesjonalni kierowcy i przewodnicy lokalni. Chętnie pojechałabym raz
      jeszcze na tą wycieczkę- więc wszystkim polecam. Pozdrawiam Kasia
      • Gość: rafa Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 80.54.62.* 03.08.06, 08:50
        WITAM
        Byłem z Triadą juz po raz trzeci, do wcześniejszych wyjazdów nie miałem
        zarzutów. W tym roku pojechalismy znów na wyjazd 7+7 (peloponez + 3 wyspy).
        Jesli chodzi o objazd jest tak kiepski, że nie polecam, na 7 dni objazdu można
        powiedzieć, że 3 dni to zwiedzania reszta to "odpoczynek". Ja bardzo lubię
        zwiedzać oraz interesuje mnie historia antyczna, biorąc pod uwagę wcześniejsze
        objazdówki z Triadą, myslałem iż ten wyjazd również będzie urozmaicony, jeśli
        chodzi o zwiedzanie. Niestety nie miło sie rozczarowałem. Na szczęscie mieliśmy
        rewelacyjnego pilota, który starał się nadrabiać za kiepski objazd (gorące
        słowa uznania dla niego).
        Jeśli ktoś lubi zwiedzać to odradzam ten wyjazd, gdyż zwiedzania jest naprawdę
        nie wiele.
        Poza tym, wcześniej nie miałem zastrzezeń do biura Triada, niestety tym razem
        napisałem reklamację, oferta katalogowa nie była zgodna z tym co zastałem na
        miejscu w hotelu i tym co miałem zapisane w umowie, jak przypuszczałem
        reklamacja została rozpatrzona odmownie. Okazuje się, że Triada ma tak
        wspaniałych pracowników (siedziba w Warszawie), iż lepiej wiedzą jakie są
        warunku w Grecji niż turyści, którzy tam odpoczywali.
        Tak, kometentnych pracowników można tylko pozazdrościć.
        Mój przyszły wyjazd będę planował myślę już z innym operatorem, nie mam zamiaru
        inwestować w biuro, które lekceważy klienta.
        • Gość: marzenka Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 172.25.24.* 03.08.06, 16:01
          byłam z triada we włoszech na kalabrii tragizm wiecej z nimi nigdzie nie pojade.
          • Gość: izunia Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.rzeczpospolita.pl 06.08.06, 21:07
            Czemu tak źle??? Właśnie się wbieram na objazdówkę plus leniuchowanie Sycylia i Kalabria.
            Jakie hotele 3-gwiazdkowe oferuje triada na Kalabrii? Na razie odkryłam trzy. Podzielcie się bliżej wiedzą.
            please
    • Gość: Jolanta G. Triada jest najgorszym BP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:09
      Właśnie wróciłam z "obozu przetrwania" - 7 + 7 Egipt,Jordania, Syria z Triadą.
      NIGDY WIĘCEJ!!!!! Hotele koszmarne! Hotel traf w którym mnie umieścili -
      Country Club - ZGROZA! Plaża na którą dowożą - ZGROZA! Pilotka na objeździe
      pani Ania (jak sama o sobie mówiła) - starająca się leczyć własne kompleksy
      ciągłym utwierdzaniem się, że jest wspaniała. W Syrii głównie patrzyła w oczy
      pilotowi syryjskiemu. Nie było programu zwiedzania za to codzienna "zgaduj
      zgadula", chyba, że ktoś miał ochotę uczyć sie na pamięć jej słów, bo na
      pytania "co dalej" odpowiadała " ja już mówiłam".
      W drodze powrotnej, przed ostatnim noclegiem w Nuweiba, w autokarze,
      dowiedzieliśmy się, że pokój mamy do 12 w południe i jeśli ktoś chce dotrwać do
      12 w nocy, kiedy to przyjeżdżał po nas autokar odwożący nas na lotnisko - musi
      zapłacić: 2 - 20 USD,1 - 18 USD, 3 - 30USD.Kiedy zaczęliśmy protestować,
      odezwały się głosy, że powinniśmy się cieszyć, że mamy możliwość pobycia
      dłużej, ale ja znam naprawdę ładniejsze miejsca w których chciałabym pobyć za
      własne pieniądze, a nie być zmuszana przez Triadę.
      Bałam się jechać z Triadą, ale tylko oni mieli ofertę na której mi zależało.
      Zapłaciłam ogromne pieniądze, a dostałam "papierek do polizania". Jak już
      pozbieram się po tych atrakcjach, opis moich zmarnowanych wakacji znajdzie
      się na tym forum.
      Nigdy więcej z TRIADĄ! I nie jestem odosobniona w tych odczuciach.
      Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: Jolanta G. Re: Triada jest najgorszym BP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:58
        PS.
        Pani Ania Ł., "Pilotka - Idiotka" - BP Triada, aby się już zupełnie
        dowartościować potwierdzając "wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad....",
        zafundowała nam "Wiadomości": "Izrael już się wycofuje z Libanu, już jest
        spokój na Bliskim Wschodzie". Jakoś dziwnie do tej pory pociski spadają i
        spadają, ale czegóż wymagać od... fruwającej głupoty?
        • brygidka05 Re: Triada jest najgorszym BP! 05.08.06, 00:29
          Witam,

Czy możesz określić, w jakim terminie tam byłaś? I jaka była kolejność - najpierw pobyt czy objazd?
          Ja także byłam na tej imprezie - od 30 maja. Zachowałam jednak same pozytywne wrażenia, mimo tego, że w przypadku naszej grupy doszło do wielu niespodziewanych i nieraz nerwowych sytuacji. Syrię zwiedzaliśmy bez Pani Ani, której nie wpuszczono na granicy. Więcej o przeżyciach z imprezy w załączonym linku do postu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=40265449&v=2&s=0

pozdrawiam
          Brygidka
          • Gość: Jolanta G. Re: Triada jest najgorszym BP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:08
            Termin - 18.07 - 1.08.06
      • Gość: Jolanta G. Triada NIGDY WIĘCEJ!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:32
        Obsługa pilotów Triady w Sharm: Olga, Dorota, Ania (poza przesympatycznym
        Marcinem) jest poniżej jakiejkolwiek krytyki.
        Tak się złożyło, że Olga zbierała pieniądze na objazd. Kiedy poprosiłam o
        specyfikację kosztów warknęła: "A co, nie mówili o pakiecie?"
        Otóż "mówili", ale ja chcę wiedzieć na co daję moje pieniądze.
        Żeby było weselej, p. Dorota uprzedzała: 183 USD i 20 LE.
        Tak się złożyło, że w autokarze siedziałam obok p. Olgi, która rozmawiała
        przez tel. z Marinem i widziałam jak zapisała: 183 USD i 9 USD.
        Po czym w hotelu mówiła juz o 1 USD więcej.Kiedy na granicy jord.-izraelskiej
        p. Ania nawet słowem nie wspomniała o rozliczeniu, stwierdziłam, że szkoda
        strzępić język. Mam zamiar zapytać o to BP Triada. Już prawie ochłonęłam po
        atrakcjach zafundowanych mi za moje pieniądze przez to biuro i zadam kilka
        pytań z "do wiadomoci do..."
        Wiadomo, że piloci muszą mieć dodatkową kasę z takich wyjazdów, ale nie widzę
        powodu, aby okradali mnie bez mrugnięcia okiem.
        Trochę przyzwoitości i pozorów!!!!!
        I nie chodzi mi o 1 czy 5 USD, ale naprawdę o przyzwoitość. Śmiem twierdzić, że
        zostałam oszukana i przynajmniej część moich i innych osób pieniędzy trafiła do
        kieszeni pani Ani!
        Pierwszy raz czułam się jakbym dostała coś za darmo i jeszcze mam pretensje.
        Kiedy Ecco Holiday "zafundowało" mnie i jeszcze kilku osobom prawie 9 dni
        dłużej pobytu w Safadze - czuliśmy się fantastycznie, a tu: jakbym była
        namolnym intruzem - "zapłaciło - niech się cieszy, że wogóle coś dostało za
        to, ze zapłaciło".
        Szkoda słów - jeszcze nigdy nie miałam aż tak zepsutych wakacji - "wielkie
        dzięki" BP Triada.

• toolkien Re: Triada nigdy więcej! 05.08.06, 18:45
          nooo, to witamy w klubie :o), aczkolwiek wiem, że nikomu z nas do uśmiechu ...
          Mnie po roku przeszło, zwłaszcza wtedy, gdy Triada zwróciła mi połowe
          poniesionych kosztów. Pozdrowionka i głowa do góry - zawiedzionych, oszukanych
          naciągniętych jest więcej - chyba wszyscy z nich "reklamują" usługi Triady
          wśród swoich znajomych. W ten sposób należy postępować, bo nie wolno dopuszczać
          pseudo-biur do dalszej adosnej działalności i błogiej egzystencji na rynku
          turystycznym. To po prostu amatorzy :)
    • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 03.08.06, 20:20
      tak, jest aż tak zła :). Byłam z nimi na czterech imprezach, po trzeciej juz
      się zastanawiałam, czy to w porządku obniżać turyście kategorię hotelu, a po
      czwartej wycieczce - NIGDY W ŻYCIU z Triadą!!!
      • Gość: irena Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.06, 10:37
        Wszyscy narzekają na to biuro - przerażające, bo właśnie jadę z nimi do maroka
        7+7. Już żałuję. Jeżeli nie spełnili warunków umowy to trzeba złożyć pozew
        przez Federację Konsumentów. Nie odpuszczajcie im i nie składać reklamacji do
        biura tylko przez Fed. Konsumentów. Każdy narzeka ale ile z tych narzekaczy
        złożyło pozew do sądu i dochodziło swoich praw? Oni na to liczą,że i tak im
        odpuścicie z lenistwa i koło się toczy. Trzeba walczyć o swoje prawa wówczas
        cieniasy nie będą mieć miejsca na rynku.
        • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 04.08.06, 10:59
          NIE ŻAŁUJ. W Maroku byłam z Triadą 2 lata temu. Program był cudowny, pilotka
          Pani Ela Kot - rzucająca na kolana swoją erudycją, opiekuńczością i wysoką
          kulturą osobistą. Reszta - czyli warunki bytowe - urągające godności człowieka.
          Nie reklamowałam wtedy, bo ujęła mnie Pani Ela swoimi staraniami i stawaniem
          wręcz na rzęsach, żeby było nam jak najlepiej, pomimo, że sama widziała, co się
          dzieje w hotelach. W zeszłym roku byłam z Triadą na wycieczce 7+7 Tunezja -
          Libia. Wielokrotnie juz wypowiadałam się na tym forum, ale teraz dodam tylko,
          że moja reklamacja złożona na czas, została zlekceważona przez Triadę.
          Poprosiłam o pomoc Federację Konsumentów i dzięki nim wygrałam sprawę w sądzie.
          • Gość: irena Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.06, 11:45
            Dzięki za nutkę optymizmu. Super że znasz swoje prawa i potrafisz o nie walczyć-
            gratuluję wygranej.Ja również wygrałam sprawę z Neckermanem jak i moi
            przyjaciele.Biuro to również często nie spełnia warunków umowy jeżeli chodzi o
            hotele i całą organizację za ciężkie pieniądze. Tak było na Teneryfie i
            Portugalii. Napewno z nimi już nie pojadę.
            • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 04.08.06, 15:03
              Wszystko będzie ok :), tylko nie wybieraj hotelu 4**** na pobyt, bo hotele o
              mniejszej ilości gwiazdek są, o ironio, dużo lepsze np. Adrara, który jest po
              remoncie... ;o). Marokiem będziesz urzeczona i wakacje na pewno będą udane,
              czego serdecznie życzę :). Również gratuluję wygranej z Neckemannem - raczej
              nie wybiorę tego biura, bo nie mają interesującej mnie oferty :). Pozdrowionka
              cieplutkie i cudownego pobytu i objazdu w Maroku :)
          • majorelle Re: Czy Triada jest aż tak zła? 04.08.06, 14:43
            Hej toolkien. Ja też byłam 2 lata temu w Maroko z Triadą i potwierdzam Pani Ela
            Kot to fantastyczna pilotka. Co do warunków bytowych to się nie zgadzam, nawet
            na objeździe gdzie zwykle holtele pozostwiają wiele do życzenia, w Maroko były
            nawet hotele 4* szczególnie miło wspominam hotel w Marakeszu, super basen,
            pokoje i to niezapomniane jedzenie ;-), na pobycie trafiliśmy do hotelu o ile
            dobrze pamiętam Adrar 3*, i też byliśmy zadowoleni, co ciekawe jedzenie
            mieliśmy lepsze niż sąsiedzi w 4*.
            W zeszłym roku też Triada i też jak Ty Tunezja Libia, czekanie na granicy to
            porażka, ale piękno zabytków Libii wynagrodziło nam czekanie, o standardzie
            libijskich hoteli nie wspominam :-(
            • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 04.08.06, 14:57
              Hejka ,
              wszystko się zgadza z hotelem Adrar, który chociaż miał tylko 3***, był o niebo
              lepszy od hotelu Marhaba, który wg Triady miał 4****. To właśnie tam było
              ohydnie, brudno, a jedzenie po prostu wstrętne i jednostajne (zawsze buła dżem,
              pomidory i jaja na twrdo). Na objeździe z hotelami było dużo lepiej niż podczas
              wypoczynku, ale Pani Ela musiała sporo się nabiegać za włączaniem nam
              klimatyzacji w pokojach, wymianą pościeli i ręczników po poprzednich
              turystach . Jedzenie na objeździe dużo lepsze, ale dla mnie najważniejsza była
              nasza Pani Elutka :).
              Co do Libii wolę nie wracać nawet myślami do tej imprezy, bo z 12 zaplanowanych
              w Libii i Tunezji miejsc do zwiedzania, pokazali nam 5 (słownie: pięć). Trafia
              mnie dotąd, że nie zobaczyłam wszystkiego, ale życie przede mną i jeszcze tam
              pojadę :). Pozdrawiam ciepło, miłych wakacji ;o):o)
              • majorelle Re: Czy Triada jest aż tak zła? 04.08.06, 16:31
                Hej toolkien!
                A w tym roku gdzie się wybierasz? Ja mimo wszystko Triada 7+7 Grecja :-)
                Znajoma była w maju i bardzo sobie chwaliła.
                • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 04.08.06, 18:10
                  Hejka majorelle :),
                  w tym roku bliziutko :o). W lipcu byłam na "Rzymskich wakacjach " z Itaką i z
                  tym samym biurem w sierpniu jadę również do Włoch na wycieczkę "Złota Ostroga
                  Rzymskiego Buta". Muszę co jakiś czas odświeżyć swoją znajomość języka
                  włoskiego. Przyznam, że Itaka jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a jeżdżę z nimi
                  od 1992 roku - ta sierpniowa impreza będzie dziewiąta z Itaką.
                  Pozdrowionka i życzenia świętego spokoju podczas urlopiku :o)
                  • maciejkaa9 Re: Czy Triada jest aż tak zła? 05.08.06, 12:43
                    A ja byłam we Włoszech (objazdówki) zarówno z "Triadą", jak i z "Itaką".
                    "Itaka" ma bardzo ciekawe programy, ale na "Triadę" też nie narzekam - pracują
                    tam wspaniali ludzie i jak dotąd na żadnej wycieczce nie doświadczyłam takiej
                    serdecznośći, zainteresowania klientem i uczciwości pilotki (rozliczyla się z
                    nami co do grosza za wstępy, co w żadnym innym biurze mnie już nie spotkało).
                    • Gość: rafa Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 80.54.62.* 07.08.06, 10:58
                      witam

proponuję poczytać forum: forum.wakacje.pl/list.php?f=1&dest=29%7C312161%
                      7C0&id_oferty=

tam jest kilka informacji na temat Triady. Ja byłem w tym roku 3 raz z Triadą
                      (wszystkie 7+7). 2 pierwsze wyjazdy były ok, w tym roku nie popisali się więc,
                      nie mam już pozytywnego zdania na ich temat. Przed następnym wyjazdem 3 razy
                      zastanowię się czy wybrać się z Triadą.
                      Poza tym złozylem reklamację do Triady (z zachowaniem terminów i innych
                      warunków), w odpowiedzi dowiedziałem się, że triada bardzo sumiennie i
                      rzetelnie wypełniła umowę. Poza tym, pracownik Triada (biuro jakiści Triada)
                      wie lepiej jakie warunki są na miejscu niż turyści którzy tam przebywali.
                      Powiem krótko i z dużą ironią tak kompetentnych pracowników powinna mieć każda
                      firma, która chce zniechęcić do siebie klienta.

pozdrawiam
                      rafa

• maciejkaa9 Re: Czy Triada jest aż tak zła? 05.08.06, 12:55
      Aha, i jeszcze jedno: Porównując tylko te dwie wycieczki (może to oczywiście
      nie być regułą), Triada miała lepsze hotele, a cenowo obie imprezy były
      porównywalne.
      • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 05.08.06, 13:38
        ile razy byłaś na wycieczce z Triadą a ile razy z Itaką?
        • maciejkaa9 Re: Czy Triada jest aż tak zła? 05.08.06, 15:27
          toolkien napisała:

> ile razy byłaś na wycieczce z Triadą a ile razy z Itaką?

Byłam jeden raz z "Triadą" i jeden raz z "Itaką", dlatego zaznaczam, że
          porównuję tylko te dwa wyjazdy.
          • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 05.08.06, 17:40
            Byłam z Triadą na czterech wycieczkach, a z Itaką na dziewięciu... Wydaje mi
            się, że po pobycie na jednej wycieczce z każdym z tych biur, to trochę za mało,
            że mieć miarodajne zdanie...
            • Gość: izunia Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.rzeczpospolita.pl 06.08.06, 21:13
              Czy Triada ma w ogóle jakieś dobre hotele 3-gwiazdkowe na Kalabrii???????
    • Gość: rafa Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 80.54.62.* 07.08.06, 11:01
      witam

proponuję poczytać forum: forum.wakacje.pl/list.php?f=1&dest=29%7C312161%
      7C0&id_oferty=

tam jest kilka informacji na temat Triady. Ja byłem w tym roku 3 raz z Triadą
      (wszystkie 7+7). 2 pierwsze wyjazdy były ok, w tym roku nie popisali się więc,
      nie mam już pozytywnego zdania na ich temat. Przed następnym wyjazdem 3 razy
      zastanowię się czy wybrać się z Triadą.
      Poza tym złozylem reklamację do Triady (z zachowaniem terminów i innych
      warunków), w odpowiedzi dowiedziałem się, że triada bardzo sumiennie i
      rzetelnie wypełniła umowę. Poza tym, pracownik Triada (biuro jakiści Triada)
      wie lepiej jakie warunki są na miejscu niż turyści którzy tam przebywali.
      Powiem krótko i z dużą ironią tak kompetentnych pracowników powinna mieć każda
      firma, która chce zniechęcić do siebie klienta.

pozdrawiam
      rafa
      • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 07.08.06, 14:41
        zwróć się o pomoc do Federacji Konsumentów. Mnie pomogli i Triada przegrała
        sprawę w sądzie :)
    • Gość: ewac Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: *.nbp.pl 08.08.06, 11:56
      Niestety z moich doświadczeń bardzo świeżych bo wróciłam z Turcji 7+7 opcja
      TRAF**** w zeszły poniedziałek wynika,że Triadę trzeba omijać. Zrobiłam podobnie
      jak Ty czyli najpierw wykupiłam imprezę a później zaczęłam pytać. Od razu Ci
      powiem, że byłam naprawdę pozytywnie nastawiona do wyjazdu, wydawało mi się, że
      zawsze znajdą się jakieś marudy i stąd posty z narzekaniami na to biuro.
      Niestety że jest beznadziejne przekonałam się na własnej skórze. Objazd był w
      miarę ok głównie dzięki doskonałej pilotce pani Ani Kot. Hotele dwa ok w
      Istambule i Kapadocji, niestety w Pergamonie i w Pammukale było brudno a w tym
      oststnim tak, że nie odważyłam się wejśc do wanny. Wszystko jednak podczas
      objazdu rekompensowało to co zobaczyliśmy. Za to pobyt to koszmar, który na
      stałe zniechęcił mnie do TRIADY. Tak jak pisałam wykupiłam opcję 4*.
      Zakwaterowano nas w Marmaris w hotelu Ayderia, najpierw w pokoju 8m2 z
      oswietleniem w postaci lampki nacnej z żarówką 25W i łazienką bez pólek i
      wieszaków na ręczniki. Okazało się że pokój był jednoosobowy. Po ostrej
      awanturze dnia nastepnego zmieniono nam pokój jednak jak się okazało na taki
      gdzie na podłodze w łazience stała woda ok. 1 cm. Obsługa miała natychmiast
      usunąć awarię, ale do momentu naszgo wyjazdu nic się nie zmieniło. Dodam że
      woda wyciekała z WC. W pokoju szafka była całkiem rozsypana, do tego wszędzie
      brudno, ręczniki szare, klima nigdy nie czyszcona. Po awanturach w hotelu
      okazało się że on wcale nie ma on 4* tylko 3* i taką umowę ma podpisaną z
      Triadą, która też zapłaciła za 3*, czyli krótko mówiąc oszukała nas już co do
      podstaw umowy. Poza tym ten Hotel nie zasługiwał na wet na 3*, chyba że kiedyś
      jak zaczynał działalność.Najgorsze że choć interweniowaliśmy u rezydentki i w
      biurze w warszawie oczywiście na własny koszt, wszyscy rozkładali bezradnie ręcę
      twierdząc że nie ma możliwości zmiany hotelu o jakiej zapewniała nas pani,
      która sprzedawała nam wycieczkę. Teraz jesteśmy na etapie reklamacji, mamy
      częściowo zepsute wakacje i naprawdę postanowiłam sobie, że doprowadzę tę sprawę
      do szczęśliwego końca w sądzie, bo na to że Triada sie przyzna do oszustwa nie
      liczę - zresztą wystarczy poczytać fora dyskusyjne. Mam nadzieję, że Ty trafisz
      lepiej - niektórym się udaje. Pozdrawiam
      • Gość: beniek Re: Czy Triada jest aż tak zła? IP: 195.69.82.* 08.08.06, 15:45
        NIGDY WIĘCEJ Z TRIADĄ.. byłem w Hiszpanii w 2005r też nas .......
        a na reklamacje biuo nie odpowiada. opisywałem ale ciągle ktoś uważa,że
        znalazł okazję a to jes tylko strata czasu i pieniędzy.uwagi o imprezach triady
        sa takie same z każdego kraju - to jest zasada -zapłać i nic.
        LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ TRIADZIE - PROSZĘ WAS.
      • monia515 Re: Czy Triada jest aż tak zła? 09.08.06, 15:57
        Nie rozumiem tu czegoś- jedziesz na wycieczkę, masz podaną nazwę hotelu, to nie
        możesz sprawdzić jaka jest kategoria hotelu choćby w internecie?
        Ja zanim zdecydowałam się na dany hotel, to wcześniej poczytałam o nim w
        internecie, przejrzałam zdjęcia itp. Czasami wystarczy wziąć katalog innego
        biura i porównać, albo po prostu zapytać na forum.
        Poza tym wkurza mnie to wasze narzekanie- każdy wie, że Triada jest tania, więc
        nie można wymagać luksusów. Widzę zresztą, że opluwacie to biuro, a jeździcie z
        nim co rok. Ja, gdybym się zawiodła na biurze, to drugi raz bym z nimi nie
        leciała/jechała. Byłam z Triadą 2 razy- jestem zadowolona. Standard miałam
        odpowiedni do ceny. I tyle.
        • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 09.08.06, 20:41
          Triada jest wobec turystów nie fair nie tylko z powodu hoteli. Akurat nie hotel
          był treścią mojej reklamacji. Co powiedziałabyś, gdyby skrócono Ci imprezę o 24
          godziny, pominięto w objeździe 7 miejsc z zaplanowanych 12, pobrano opłaty
          dodatkowe wyższe niż informowano w biurze (wyższe o 40 Euro), wreszcie gdyby
          Twoją formalnie złożoną reklamację pomijano milczeniem przez 8 miesięcy
          (obudzili sie dopiero po skierowaniu sprawy do sądu)? Czy te wszystkie
          uchybienia (czytaj niewypełnienie warunków umowy) również należy wliczać w
          niski standard usług Triady?
          • monia515 Re: Czy Triada jest aż tak zła? 10.08.06, 08:32
            skoro jest taka zła, to dlaczego byłaś z nimi 4 razy? Bez sensu.
            • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? do monia515 10.08.06, 10:59
              Proszę, uważniej czytaj moje posty, bo bez sensu jest raczej to, że czytasz je,
              ale albo niedokładnie, albo bez zrozumienia. Byłam 4 razy - fakt. Napisałam
              wyraźnie, że poprzednie wyjazdy były bardzo udane i na bardzo wysokim poziomie -
              dlatego decydowałam się na każdy następny. Moje wszystkie uwagi dotyczyły
              ostatniego wyjazdu - LOGICZNE? Pozdrawiam ciepło
              • monia515 Re: Czy Triada jest aż tak zła? do monia515 10.08.06, 13:05
                logiczne jest to, że każdemu bp zdarzają się wpadki i niezadowoleni klienci.
                Jeśli na 4 wyjazdy, raz trafiły sie pewne niedociągnięcia, to nie
                generalizowałabym.
                Czytam na tym forum- Itaka- bankruci; Almatur- złodzieje itp itd..
                Widać nie tylko Triada ma wpadki; a zważywszy na to, że najwięcej ludzi jeździ
                z Triadą, bo tania, to wiadomo, że i odsetek niezadowolonych będzie większy.
                • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? do monia515 10.08.06, 15:01
                  Masz rację Monia :). Ale ja juz z nimi nie pojadę, bo wiem, że mogę się
                  naciąć :). Czasem jest tak, że co jest tanie, to jest jednak drogie. W moim
                  przypadku przypłaciłam to nie tyle pieniędzmi, co nerwami. Naprawdę to nie mnie
                  chodzi o standard hoteli, dla mnie najistotniejsze jest, żeby się wyspać,
                  wykąpać i coś tam zjeść i ZWIEDZAĆ JAK NAJWIĘCEJ. Ale jeśli biuro okraja
                  atrakcyjny program, nie proponując nic w zamian na otarcie łez, a potem mnie
                  lekceważy i zbywa jak natręta, to już traci we mnie klientkę. Zawsze staram się
                  na wyjazdach nie być uciążliwą turystką, bo liczę się z tym, że ludzie
                  przyjechali wypocząć, a nie wysłuchiwać głupot o karalauchach od sfrustrowanych
                  towrzyszy podróży - więc milczę. Wiem, że piloci albo rezydenci są naprawdę
                  niekiedy bezradni, zatem do nich kieruję tylko pisemną reklamację do podpisu.
                  Ale jak ktoś mnie zbywa niegrzecznym odszczeknięciem, że na Dżerbie zabrakło
                  miejsc w hotelach i dlatego tam nie jedziemy, albo w Gharyan, Tataouine czy
                  Nalut właściwie nie ma nic ciekawego do zwiedzania, to już się we mnie gotuje.
                  To JA oceniam, czy mi się tam podobało, czy nie.
                  Hmm... chyba zaczynam narzekać ;).
                  Reasumując - SZKODA, ŻE TRIADA ZESZŁA NA PSY. To było naprawdę świetne
                  biuro :). Pozdrawiam Monia, spokojnych wakacji i fajnych wojaży z solidnymi
                  biurami podróży :)
                  • Gość: mandar Re: Czy Triada jest aż tak zła? do monia515 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:16
                    bez przesady,ja byłem 6 razy i też raz nawalili(to znaczy chyba linia lotnicza)
                    no ale triada była organizatorem wiec jej należy sie klaps.Nie zmienia to
                    jednak faktu ,że generalnie uważam triade za dobre biuro (nie bardzo dobre ,ale
                    dobre).Raz jedyny pojechałem z neckermannem tak niby renomowanym istraszna była
                    skucha .Zapłaciłem 2 razy wiecej niż w triadzie (a w tym hotelu byli też
                    klienci triady)a dostałem to samo tyle ,że rezydentka triady była codziennie a
                    neckermanowska na tablicy info o jej nr telefonu gdzie nikt nie odbierał.Skucha
                    okropna ,zwłaszcza,że do tego momentu jeżdziłem z triadą i na moich oczach
                    odczułem różnice serwisu, ceny itp.
                    Dlatego pal licho ,nie ma idealnych biur i każde ma wpadki u mnie triada wypada
                    bardzo przyzwoicie ...zwłaszcza mają najlepszych pilotów objazdowych ,bo z
                    rezydentami różnie bywa ale takm jest też wq innych biurach.
                    Ja już nie ryzykuje ,jeżdze z triadą wot wsio
                    • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? 10.08.06, 21:01
                      przepraszaam, ale o jaką przesadę Ci chodzi?
                    • toolkien Re: Czy Triada jest aż tak zła? do monia515 10.08.06, 21:08
                      przede wszystkim to, co napisałam w poście, na który odpowiadasz, nie było
                      skierowane do Ciebie, zatem skąd raptem się tu wziąłeś? Zjawiłeś się znienacka
                      w poście wyraźnie adresowanym do monia515 i komentujesz coś, czego nie znasz od
                      początku?
                      Ponadto ja żyję w wolnym kraju i mam prawo mieć jak NAJGORSZE zdanie o biurze,
                      które kiedyś darzyłam zaufaniem, a teraz zawiodło mnie (i nie tylko) na całej
                      linii i nie uważam, żebym przesadzała, zwłaszcza, że w końcu sąd cywilny to
                      mnie przyznał rację a nie Triadzie.
                      Pozdrawiam ciepło :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka