Dodaj do ulubionych

open travel group

12.07.06, 21:26
witam serdecznie,
w sierpniu wybieram się na wczasy do Grecji z biura podrózy Open Travel!
Czy ktos korzystał z ich usług turystycznych? Proszę o jakies info? Z góry
Wielkie dzięki pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: dorotako Re: open travel group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:39
      ja jadę w lipcu. Jak wrócę to opowiem
      • Gość: bobik Re: open travel group IP: *.aster.pl 13.07.06, 21:23
        ja byłem z nimi w czerwcu na Rodos i nie mam zastrzeżeń
        • Gość: renataj Re: open travel group IP: 213.25.186.* 14.07.06, 07:46
          ja za to mam duże zastrzeżenia, reklamacja leży u nich a potem zapewne znajdzie
          się w sądzie, nie polecam i moja sytuacja nie należy niestety do wyjątków.
          Pozdrawiam
          • kuba1106 Re: open travel group 14.07.06, 09:44
            dzięki za wszystkie informacje, czekam na dalsze opinie! Jeszcze raz wielkie
            dzięki pozdrawiam!
          • Gość: dorotako Re: open travel group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:35
            Czego dotyczyła twoja reklamacja?
      • kuba1106 Re: open travel group 14.07.06, 09:45
        Witam serdecznie,
        Czekam na relacje z pobytu:) życzę udanych wakacji!
        Pozdrawiam:)
        • Gość: evulevu Re: open travel group IP: *.chello.pl 15.07.06, 23:01
          Byłam z Open w zeszłym roku na Rodos- bez najmniejszych zastrzeżeń- jedyne do
          tej pory biuro, do którego usług nie mogłam się przyczepić, ze wszystkich z
          jakimi do tej pory jeździłam / a były też m.in. Scan i Itaka/. Ale wszystko
          chyba zależy do destynacji i oczywiście klinetów biura- wiele zastrzeżeń na
          forum dotyczyło ich usług na Krecie i w Bułgarii. Ja osobiście polecam.
          • kuba1106 Re: open travel group 16.07.06, 12:31
            Gość portalu: evulevu napisał(a):

> Byłam z Open w zeszłym roku na Rodos- bez najmniejszych zastrzeżeń- jedyne do
            > tej pory biuro, do którego usług nie mogłam się przyczepić, ze wszystkich z
            > jakimi do tej pory jeździłam / a były też m.in. Scan i Itaka/. Ale wszystko
            > chyba zależy do destynacji i oczywiście klinetów biura- wiele zastrzeżeń na
            > forum dotyczyło ich usług na Krecie i w Bułgarii. Ja osobiście polecam.

wielkie dzieki za info! pozdrawiam gorąco:)
    • Gość: JJ Re: open travel group IP: *.streamcn.pl 16.07.06, 12:04
      Bylam w Bulgarii w Green Park Wszystko OK swietny rezydent Krum i animatorka
      dla dzieci Pani Natalia a dorosli tez chwalili animatora . Warunki jak w
      katalogu Ale mimo ze stoly uginaly sie od smakolykow to slyszalam tez
      opinie ze male urozmaicenie bo np nie ma scabowego- 10 dni bez scabowedo tez
      moze byc problemem. Jedno duze uchybieni biura to ze mimo wczesnie rozeznawali
      sprawe wyslali rodzicow z dzieckiem nieplelnosprawnym na wozku a te hotel
      jest zupelnie do tego nieprzstosowany.
      • kuba1106 Re: open travel group 16.07.06, 12:32
        Gość portalu: JJ napisał(a):

> Bylam w Bulgarii w Green Park Wszystko OK swietny rezydent Krum i animatorka
        > dla dzieci Pani Natalia a dorosli tez chwalili animatora . Warunki jak w
        > katalogu Ale mimo ze stoly uginaly sie od smakolykow to slyszalam tez
        > opinie ze male urozmaicenie bo np nie ma scabowego- 10 dni bez scabowedo tez
        > moze byc problemem. Jedno duze uchybieni biura to ze mimo wczesnie rozeznawali
        >

witam serdecznie!
        Dzieki za warte uwagi informacje!!!
        pozdrawiam:)
        > sprawe wyslali rodzicow z dzieckiem nieplelnosprawnym na wozku a te hotel
        > jest zupelnie do tego nieprzstosowany.
        • Gość: stasio Re: open travel group IP: *.devs.futuro.pl 16.07.06, 14:02
          Wiele osob poleca - evulevu chyba wlasnie tez tam byla - Lomeniz ***HB w
          miescie Rodos z Opentravel
        • kuba1106 Re: open travel group 17.07.06, 13:07
          Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie informacje?
          Mam nadzieje że moje wakacje będą udane!
          Wam Wszystkim też życzę udanych wakacji bez żadnych "niespodzianek":)

pozdrawiam
          • helmuts Re: open travel group 17.07.06, 13:35
            A ja z nimi jezdze.
            Owszem, wpadki sie zdarzaly.
            Np rezydenci w Kokino Nero.
            Albo "genialny" pomysl polaczenia wyjazdu Opena a Atlasem z Zor.
            Ale ludzie tez sa beznadziejni.
            Pamietam jak wyjezdzalismy z Halkidiki / tez z Openem /
            Kierowcy odpoczywali w tym samym hotelu, co przebywala nasza grupa .
            Po przyjezdzie z Polski autokar zostawili nie przy naszym hotelu / nie bylo
            miejsca / tylko jakies 60-100 metrow dalej .
            O 15 pani pilotka powiedziala, ze albo podchodzimy ten kawalek i odjezdzamy pol
            godziny wczesniej czyli o 15 :30. Wiadomo, ze kierowcy musza miec 8 godzin
            odpoczynku.
            Albo czekamy na to 8 gopdzin, nastepnie oni podjezdzaja pod hotel / a nie
            wiadomo, czy byloby wolne miejsce /.
            Oczywiscie byly protesty, dlaczego co po niektorzy maja chodzic z bagazem.
            Takich przykladow jest wiecej.
            Jadac z Hiszpani autokar podjechal pod hotel az 5 mniut pozniej.
            Tez byly glosy protestu.
            Ale jak ktos sam sie spaznia i calu autokar / 70 osob/ musi czekac 30 minut, to
            jest wszystko OK
            Albo
    • aniaartur1 Re: open travel group 16.07.06, 16:08
      Ja za to mam do Open Travel niemałe zastrzeżenia. Nowicjuszami w kwestji
      podróży nie jesteśmy i już tu i ówdzie udało nam się wybrać z niejednym biurem
      ale takich problemów i nerwów to jeszcze nie doświadczyliśmy. Wakacje
      zarezerwowaliśmy już w styczniu, ponieważ szczególnie zależało nam na
      konkretnym hotelu polecanym na forum gazety jako idealnym dla małych dzieci.
      Pamiętam siebie jako bezdzietną kobietę i jak bardzo mnie denerwowały biegające
      wszędzie maluchy więc tym bardziej chciałam udać sie do hotelu dla rodzin aby
      siebie i innych nie stresować. Dodatkowo ważne było aby transfer nie trwał zbyt
      długo, więc Chania i Sirios Village wydawały sie idealne. Open travel 6 dni
      przed wylotem poinformował nas faksem, ze nie pojedziemy do Sirios Village
      tylko do hotelu, który nie figurował nawet w ich tegorocznym katalogu i
      dodatkowo do miejsca położonego 78 km od lotniska. Mieliśmy do wyboru albo
      zaakceptować te warunki albo zrezygnować z zaplanowanych wakacji i zniweczyć
      swoje plany urlopowe. Wybraliśmy 3 opcję tzn my zgłosilismy propozycję hotelu
      wyzszej klasy niż ten za który zapłaciliśy aby mieć jednak poczucie ze biuro
      nie może dokonywać wyborów za nas i manipulowac nami dowolnie. Mając w
      perspektywie zwrot kwoty+odsteki ustawowe +odszkodowanie Open Travel po
      wstępnym ignorowaniu nas zgodził sie na naszą propozycję. Myśleliśy ze jednak
      są ok. Koszmar zaczął sie w drodze powrotnej. W srodę12.07.06 o 12.00
      opuściliśy pokój hotelowy zgodnie z zasadami i o godz 20 mieliśmy odleciec do
      Wrocławia i planowo wylądować o 22.00 miejscowego czasu. Okazało się ze z
      przyczyn technicznych nie wylecimy ani tego ani następnego dnia i w rezultacie
      w czwartek 13.07 o godz 24.00 wciąż byliśmy na lotnisku w Chanii, kompletnie
      wyczerpani, z płaczącymi dziećmi, bez sensownego jedzenia. Nie mam pretensji o
      opóżniony lot, takie rzeczy sie zdarzają wszędzie. Ale zachowanie rezydentów
      firym Open Travel przeszło moje najśmielsze oczekiwania,oczyywiście w sensie
      negatywnym. Po pierwsze nikt się nie pojawił w dniu 12.07.06 po naszym 4
      godzinnym oczekiwaniu aby powiedzieć nam co mamy dalej robić. Około godziny
      24, pojawili się rezydenci innych biur podróży a my tzn turyści z Open Travel
      byliśmy przeganiai z grupy do grupy i każdy nam mówił ze on zajmuje się swoją
      grupą. Rezydentów Open Travel nie było na lotnisku. Następnie pojawiła się pani
      Magda z firmy "Dan Travel" (chyba jakiaś lokalna firma związana z "Open
      Travel") mająca się nami zająć. Zachowanie Pani Magdy było wysoce
      nieprofesjonalne i wielce obraźliwe. Prawdopodobnie fakt, iż musiała się nami o
      tej porze zająć bardzo Jej nie pasował i dawała to odczuć. Podawała sprzeczne
      informacje, a następnie przestała ich w ogóle udzielać, co nam jednak wyszło na
      dobre, gdyż prawdziwa profesjonalista Pania Jadwiga Motyka z firmy Itaka
      (wielkie dzięki Pani Jadwigo za wszystko) opanowała bałagan spowodowany przez
      Panią Magdę jej sprzecznymi decyzjami. Z lotniska udaliśmy się do kręgielni
      Mega Place na posiłek - tutaj również gwiazda p. Magdy rozbłysnęła ponownie
      polecając nam wielokrotnie zajmować i opuszczać miejsca w tym samym autobusie -
      oczywiście z walizkami, wózkami. Sytuację opanowała ponownie Pani Motyka,
      następnie ok godziny 3 nad ranem znaleźliśmy się w zastępczym hotelu gdzie p.
      Magda zostawiła nas nie udzielając żadnych wyjaśnień. Następnego dnia tj. w
      czwartek 13.07.06 ok 13.30 przyjechał autobus, którego kierowac był
      poinformowany, że na lotnisko ma zabrać tylko klientów biura Itaka. Stwierdził,
      że nikt nie przekazał mu informacji o klientach "Open Travel" - po negocjacjach
      znaleźliśmy się w autobusie i ok. 14 byliśmy na lotnisku. Wylot planowano na
      16, później na 19 i ostatecznie wylecieliśmy ok 24.30. Ostatecznie mogę
      powiedzieć, iż na lotnisku nie było ani jednej osoby z "Open Travel" poza p.
      Magdą - która w dniu 13.07.06 byłyskotliwie stwierdziła, że nasz problem nie
      jest problemem "Open Travel" tylko jakiś Cypryjczyków, gdyby nie postawa p.
      Jadwigi Motyka z firmy Itaka nie wiadomo jak byśmy spędzili czas pomiędzy
      godziną 20.00 dnia 12.07.06 a godziną 24.15 dnia 14.07.06. Mam jeszcze wiele
      uwag ale te są chyba najważniejsze. W sytuacji kryzysowej biuro "Open Travel"
      nie sprawdziło się nawet w kilku procentach.
      • barbarossa11 Re: open travel group 16.07.06, 19:02
        Witam serdecznie wszystkich !
        Zwalać wszystko na Open Trawel to chyba nie dokładnie tak.
        Czemu właścicielem samolotu jest faktycznie firma cypryjska.
        Ale firmą która czarteruje ten samolot jest nie kto inny jak Itaka
        Więc nic dziwnego ,że pani Jadwigi Motyka była najbardziej w temacie.
        Czy Itaka zachowała się profesjonalnie i Pani Motyka, Byłem na tym lotnisku .
        Widziałem ,przecież od początku wiedzieli co się dzieje z samolotem ,że jest
        zepsuty ,że będzie odwołany ,kiedy w następnym dniu przyleci i wyleci .To
        właśnie Itaka zrobiła całe zamieszanie i wykazała pełną idolęcje w stosunku do
        turystów . Czemu w tym wszystkim obwiniać kogo innego, przecież to właśnie Itaka
        dawała sprzeczne informacje i w jej gestii . To właśnie Itaka powinna
        zaopiekować się wszystkimi by nie kwitli na lotnisku by wiedzieli co się dzieje.
        Więc to co z pozoru wyglądało na sukces Pan i Motyki było jej klęską! I turystów
        którzy korzystają z usług za pół darmo wątpliwej marki linii lotniczych takich
        jak te cypryjski itp.
        Pozdrawiam
    • Gość: JP Re: open travel group IP: *.streamcn.pl 16.07.06, 16:35
      Trzeba informowac sie o takich karygodnych sprawach bo w przypadku wyjazdu z
      dziecmi jest to tragedia. bylam z 2 wnuczat to stres babci podwojny wiec w
      przypadku takich klopotow to nie do wyobrazenia . Poleca wiec hotel green
      Park bo pod katem wypoczynku dzieci bylo rewelacyjnie chociaz atrakcje byly
      w hotelu a morze ze wzgledu na odleglosc i wg mnie malo ciekawe plaze tylko
      w ramach zaliczenia zeby stwierdzic ze na pewno bylismy nad morzem.rezdent i
      animatorzy nieporwnywalnie lepsi nie z Neckermana
      • Gość: evulevu Re: open travel group IP: *.chello.pl 16.07.06, 17:06
        Stasio ma rację- byłam właśnie w Lomeniz- także służę informacjami :)
        Dodając jeszcze parę słów o Open. Ja trafiłam na rezydentkę "doskonałą" , tak
        miłej, kompetentnej i co najważniejsce troskliwej osoby na tym stanowisku
        jeszcze nie spotkałam - w tym roku np rezydentka z Itaki mieszkając w tym samym
        hotelu co my udawała przez 2 tygodnie , że nas nie zna, co było dosyć zabawne,
        gdy odwracała głowę widząc nas w jadalni czy na korytarzu , nie mówiąc o tym że
        nie można było z niej wyciągnąć żadnych informacji, albo mówiła jakieś bzdury,
        które oczywiście nic nie miały wspólnego z rzeczywistością:)
        Poza tym w Openie nie było żadnych dodatkowych dopłat, żadnych opóźnień lotów,
        żadnych zmian hoteli i innych niespodzianek. A więc jak wcześniej stwierdziłam
        wszystko zależy od ludzi, którzy wyrabiają reputację firmie.
      • Gość: frynus Re: open travel group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:21
        CZemu o tym biurze jest tyle koszmarnych wstawek na necie? jakby olewali nas
        klientw, pytam bo oferta ich niby fajna , ale te opinie oszukanych... .
    • Gość: Magda Re: open travel group IP: *.mofnet.gov.pl 21.07.06, 12:49
      Byłam z Open Travell już na wczasach w Grecji i w Hiszpanii,nie mam żadnych
      zastrzeżeń do tego biura i szczerze mówiąc zamierzam dalej tylko z nimi jeżdzić!
      Polecam
      • Gość: grubcio Re: open travel group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:43
        Witam. Ja wczoraj wróciłem z Kos. Co do organizacji przez Open nie mam
        wiekszych zastrzeżeń. Hotel zgodny z opisami. Jedynie pani rezydentka trochę
        niekompetentna i brakowało jakiś cennych wskazówek z jej strony.
        Druga rzecz to musieliśmy wyjechać z hotelu 6:45 rano ( od 7 śniadanie) a
        samolot dopiero przez 10!! Więc dostaliśmy tylko kawałek babki i kawę. Myślę że
        spokojnie mogliśmy zjeść śniadanie i wyjechać na lotnisko. Dlatego mam
        tylko "małe" zastrzeżenia do Opena.
        Pozdr.
        • Gość: tula Re: open travel group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:28
          a jak sie leciało wczoraj fischerem? przy tym całym zamieszaniu z samolotem w
          monastirze? czy to faktycznie taka "latająca trumna"... wylatuje na koc za
          tydzien i przyznam ze sie boje
    • Gość: as Re: open travel group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 02:04
      moja opinia o tym biurze jest jak najgorsza,to oszuści,krętacze,zero
      fachowości,z roku na rok jest gorzej.to biuro według mnie jest gorsze nawet od
      triady
    • Gość: magda19853 Re: open travel group IP: *.um.krakow.pl 23.08.06, 11:53
      wlasnie wrocilam z Grecji z Openem. I wszystko bylo OK.
      Byl top wyjazd autokarowy. Do Grecji jechalismy nowiutkim Volvem. Wygodnie i
      szybciutko. Nocleg w Novym Sadzie wreszcie nie w typowym komunistycznym
      hotelisku z wiecznie psujacymi sie windami, ale w spokojnym motelu .
      Pilotka pani Jola - widac ze zalezy jej na pracy .
      Hotel Mousses polozony bliziutko morza i z widokiem na Olimp. Obsluga polska,
      jedzenie tez dostosowane pod " polskie jezyki " . Co prawda na nastepny dzien
      po przyjezdzie postraszyl nas deszczyk, ale pozniej byla caly czas piekna
      pogoda. Pokoje w hotelu funkcjonalnie wyposazone, klima, lodowka,
      Po 9 dniach pobytu powrot do Polski. I tu jedyny "zawod" .
      Nie przyjechal po nas autokar Delty , tylko raczej "przechodzona " Setra " Cale
      szczescie pilotka byla ponownie pani Jola.
      Ale i tak jest szybciej odkad mozna jezdzic przez Macedonie. Chociaz troche
      zaluje sie, ze nie ma juz " bezclowych " sklepikow w Bulgarii.
      Ale ogolnie caly pobyt zaliczam na 5. Bylaby 6, gdyby nie ten autokar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka