Gość: tb IP: *.pekao.com.pl 14.08.06, 19:19 Proszę o opinie na temat tego biura (zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojnaipokoj Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:37 Ostatnie wydarzenie dotyczyło awarii samolotu i nie jest to wina Alfa Star.Zawsze może się zdarzyć awaria,a tym samym opóźnienie w locie.Ważne jest jak zachowa sie w takiej sytuacji biuro czyli organizator imprezy.Chodziło o przelot do Hurghady,nie do Turcji. Jest dużo opinii o biurze Alfa Star:pochlebne i nie.Zdarza im się,że zamieniają hotele/głównie w Egipcie/lub standard hoteli w katalogu nie odpowiada standardowi w rzeczywistości/kategoryzują hotele wg własnych ustaleń/. W tym roku po raz pierwszy dołożyli wypoczynek w Turcji Egejskiej i na Riwierze Tureckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojnaipokoj Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:15 Nie,dotyczyło podobnego zdarzenia, z 11.08.06 kiedy to turyści lecący z Alfa Star,a oczekujący na samolot na lotniskach w Łodzi i Szczecinie-odlecieli do Huragady po 12 godzinach koczowania na lotniskach lokalnych. Nie mylić zdarzenia z kolejnym,najświeższym awaryjnym koczowaniem w Monastirze,tych którzy polecieli tam z Exim Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
monka78 Re: AlfaStar 17.08.06, 14:46 Dla ścisłości -Alfastar Turcję Egejską nie sprzedaje od tego roku ale ma już kilka lat,a w tym roku biuro dołożyło do oferty Riwierę Turecką ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majada Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:47 Ja lęcę do Turcji z AlfaStar. Może ktoś był w tym sezonie z tym biurem w Turcji i może podzielić się na formum swoją opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowiczka Re: AlfaStar IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.08.06, 14:13 Byłam z biura Alfa Star w Turcji - bez zastrzeżeń.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anikaaa Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:13 W tym roku bylam z Alfa Star w Turcji (Alanya), bez zadnych zastrzezen co do samej organizacji. Jedyne zastrzezenie to hotel, o ktorym sama rezydentka wspomniala, ze sa same problemy. Moj kontakt z rezydentkami ograniczyl sie tylko do lotniska i pierwszego spotkania w hotelu wiec nie mam o nich zadnej opinii. Samoloty z Warszawy do Antalyi i z powrotem odlecialy co do minuty punktualnie. Wycieczki fakultatywne wykupilam w miejscowych biurach podrozy, bo o wiele taniej. Zycze milego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majada Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:58 Pytanie do anikaaa. Możesz podać nazwę hotelu w którym byłaś no i w jakim biurze wykupowałaś wycieczki, jakie wrażenia z organizacji wycieczek. Z góry wielkie dzieki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: AlfaStar IP: *.era.pl 16.08.06, 12:43 Wróciłam z Fethiye. Wszystko było OK, rezydenci ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anikaaa Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 20:19 Hotel Melani. Wycieczki z fakultatywne z Alfa Star sa okropnie drogie, za pobyt 2 dniowy w Kapadocji licza oni 90 euro od osoby. Ja zaplacilam za pobyt 3 dniowy tylko 35 euro, z super przewodnikiem i ogolnie super organizacja. Z tego co nam mowili, to wyjazdy do Kapadocji oraz Pammukale oraganizuja tylko 3 miejscowe biura podrozy: Lovely Tour, Pacho Tour i Bogruc. Mozna wykupic wycieczki bezposrednio u nich. Ja kupowalam w jednej z miejscowych agencji - Wolf. Turek ktory prowadzi te agencje jest bardzo sympatyczny, nie nachalny jak inni, i ma jedne z tanszych ofert. Agencja znajduje sie przy jaskini Dalmatrasz.Agencje te polecil mi moj znajomy, ktory byl w Alanyi rok temu i tez tam kupowal wszystkie wyjazdy, lacznie z raftingiem. Obojetnie gdzie wykupisz wycieczki fakultatywne, pojedziesz jednych z tych trzech biur podrozy, o ktorych wspomnialam wczesniej. Ja swiadomie wybieralam wycieczki z anglojezycznym przewodnikiem, bo jak moglam sie przekonac, dla turystow z Europy Zach. Zazwyczaj oferowany jest wyzszy standard i unika sie Rosjan.Przewodnicy mowia naprawde, dobrym, zrozumialym angielskim. W Kapadocji nasz przewodnik nazywal sie Kudret (Kudi)- Biuro podrozy Bogruc , w Pammukale Konan (Canon)-biuro podrozy Lovely Tour. Zycze udanego pobytu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latawiec04 Re: AlfaStar IP: *.gazownia.pl 18.08.06, 11:54 Bylismy rok temu z Alfastar w Egipcie w Sharmie.Podczas pobycie ich w ogóle nie widzielismy, bo wycieczki kupowalismy w lokalnym biurze podrózy, oni mają drogie jak to każde polskie biuro. Tak więc biuro było nam potrzebne po to by nas zawieźć i przywieźć na miejsce, tj. do Wrocławia. Wylecieliśmy z 2 godz. opóźnieniem, ale to normalka w miarę, a z powrotem czekaliśmy najpierw w hotelu na walizkach 3 godz, później na lotnisku ok 5 godzin, i zamiast do Wrocławia przylecielismy do Gdańska, a stamtąd 8 godz autobusem!!!! Rezydenci zawieźli nas na lotnisku i się zmyli, nie informując nas nawet o opóxnieniu samolotu i że wylot będzie do Gdańska, dowiedzielismy sie o tym z tabliczki przy odprawie. nikt nie chciał do nas przyjechać ani z nami rozmawiać telefonicznie. ani słowa wyjasnienia ani przepraszam. 2 mies. później dostalismy na piśmie "wyjasnienie" (dość pokręcone)i kupon na 100 zł od osoby do wykorzystania na wczasy z alfą. oczywiście nie wykorzystałam kuponu bo na wczasy z alfą juz nie pojadę. dodam, że w umowie był zapis, ze miejsce wylotu i przylotu może ulec zmianie, ale myślałam ze takie przypadki się nie zdarzają :))naiwna tak więc po cudnym pobycie pozostał niesmak podrózy powrotnej Niestety biura podróży chyba wszystkie sa takie że zalezy jak się trafi, jeszcze tym wszystkim żądzi niestety przypadek pozdrawiam i życze miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
yyagi Re: AlfaStar 20.08.06, 19:38 wróciłam z córką z wczasów w Turcji z AlfaStar. Jestem bardzo zadowolona z ich obsługi. W zeszłym roku byłam z renomowanego biura Orbis i jeśli miałabym polecać to raczej AlfaStar. Miałam pecha i trafiłam do szpitala. Rezydenci byli ze mną prawie od pierwszej chwili gdy tylko zgłosiłam dolegliwości. Podziekowania i ukłony szczególne dla rezydentów P. Justyny, P.Reginy, P.Alexa i dodatkowo dla P. Gosi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:14 W jakim hotelu byłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latawiec04 Re: AlfaStar IP: *.gazownia.pl 21.08.06, 09:58 mam pytanie dotyczące szpitali w Turcji, w jakiej miejscowości był ten szpital i jak tam to wszystko wygląda??? jakie warunki itp.Czy lekarze mówią po angielsku?? z góry dzięki za informację pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giodo Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:52 Z tym biurem nie miałem dotąd problemów. W dodatku wydaje mi się, że z roku na rok poprawiają obsługę klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
yyagi Re: AlfaStar 24.08.06, 22:17 szpital był na terenie Alanii. Lekarze i pielęgniarki przemili !!! mówią głównie po angielsku, ale jest to szpital wielonarodowościowy. Po turecku mało kto w szpitalu rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dendro Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:02 yyagi napisała: > wróciłam z córką z wczasów w Turcji z AlfaStar. Jestem bardzo zadowolona z ich > obsługi. W zeszłym roku byłam z renomowanego biura Orbis i jeśli miałabym > polecać to raczej AlfaStar. Miałam pecha i trafiłam do szpitala. Rezydenci byli > > ze mną prawie od pierwszej chwili gdy tylko zgłosiłam dolegliwości. > Podziekowania i ukłony szczególne dla rezydentów P. Justyny, P.Reginy, P.Alexa > i dodatkowo dla P. Gosi !!!! I to właśnie powinna być norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do YYAGI ;) Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:13 Cześć Kasiu;) Mamy nadzieje, że ze zdrówkiem sie unormowało już super;) Kolejny tydzień w hotelu był też fajny tylko szkoda, że bez Was;( Padał deszcz i były burze 2 razy!!!!!!!!! wicher sie taki straszny zerwał,że pozabierał wszystko co mieliśmy na balkonach i ciuchy latały jak liście w powietrzu... Łukasz musiał latać po dachach na budynku obok po ręcznik ... a państwo co mieszkali w Sun Timie na poddaszu tak zasypał piach z plaży że musieli pokój zmieniać... następnego dnia recepcjonista pozbierał wszystkie rzeczy i wsypał do kosza w holu i ludzie przebierali jak w ciucholandzie za swoimi ciuszkami... Feler był tylko taki, że jedzenie sie okropnie popsuło i tylko ze 2 razy była dobra kolacja;( pozdrowienia dla córci;) aaa mamy prośbe, odezwij się do Łukasza na maila gdyż mamy małą sprawe i chcielibyśmy się coś Ciebie zapytać;) Pozdrawiamy, Sylwia z Łukaszem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AlfaStar IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 25.08.06, 00:20 Wróciłam z Turcji, wypoczywałam w Alanyi i było bez zastrzeżeń. Świetna organizacja, hotel, pycha jedzonko www.alanyabeachotel.com/foto_eng.htm Jedyny minus to wycieczki fakultatywne bardzo drogie dlatego trzeba się udać do miejscowego biura oczywiście trzeba go wcześniej sprawdzić, bo naciągaczy nie brakuje. Polecam polsko -tureckie biuro a co wazniejsze z polskim pilotem. Dla porównania Wycieczka 2-dniowa do Kapadocji z Alfą 90 Euro a z miejscowym Jolcia&Adams 40 (trzeba się targować:-) polecam www.jolcia-adams-tour.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:58 Alfa ma świetnych przewodników na rejsie po Nilu. Nam przynajmniej taki się trafił. Każdemu życzę takiego przewodnika jak Mahmud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaffar Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:37 W zasadzie potwierdzam. Korzystałem z opcji fortuna **** i bardzo mi się opłaciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:57 Które hotele **** w ich ofercie są warte odwiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepin Re: AlfaStar IP: 195.94.193.* 06.09.06, 11:28 Ja byłem z Alfa Star'em w **** Sultan Beach w Hurgdzie. Hotel super-bardzo mi się podobał.Co prawda niektórzy wylądowali w pokojach z mini balkonem od ulicy, ale mogli sobie to bez problemu załatwić w rececji pokazując na chwilę paszport w wkładką. Kontakt z biurem oceniam jako dobry .Po prostu wywiązali sie ze wszystkiego co do nich należało. I tyle. Reszta to nurkowanie, plaża, słonsce...Ech..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkodnik Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:09 A czy ktoś był z nimi w hotelu AliBaba? Z góry dziękuję za wszelkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giora Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:36 Ali Baba jest świetnym hotelem. Jednym z najlepszych, w jakich miałam okazję być. Odpowiedz Link Zgłoś
postpone25 Re: AlfaStar 27.09.06, 11:46 Zgadza się ośrodek jest świetny. Przede wszystkim jest położony przy samej plaży. Mam też formułę All na naprawdę wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibmka Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:06 Hejka. Jak wygląda u nich Fortuna w okresie posezonowym? Wydaje mi się że w tych lepszych hotelach jest teraz więcej miejsc i mam nadzieję że częściej się do takich trafia. To jednak tylko przypuszczenie, dlatego pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotta Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:03 Wyjechałam za ich pośrednictwem do Egiptu i spędziłam tam naprawde cudowne chwile. Może w dużym stopniu przyczynił się do tego mój świerzopoślubiony :D W każdym razie żadne organizacyjne niedociągnięcia nie popsuły nam nastroju i cieszenia się sobą nawzajem. A Nil jest piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael_s Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:32 byłem z Alfa Star w Sharm Cliff w Sharm El-Sheikh. wszystko zorganizowane niemal perfekcyjnie. hotel świetny, nowy, w rzeczywistosci wygląda chyba nawet lepiej niż na zdjęciach w folderze (co się niezwykle rzadko zdarza). polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: AlfaStar IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.09.06, 10:47 To chyba dość duże biuro? Sporo osób z nimi jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś