IP: *.pekao.com.pl 14.08.06, 19:19
Proszę o opinie na temat tego biura (zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach)
Obserwuj wątek
    • Gość: wojnaipokoj Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:37
      Ostatnie wydarzenie dotyczyło awarii samolotu i nie jest to wina Alfa
      Star.Zawsze może się zdarzyć awaria,a tym samym opóźnienie w locie.Ważne jest
      jak zachowa sie w takiej sytuacji biuro czyli organizator imprezy.Chodziło o
      przelot do Hurghady,nie do Turcji.
      Jest dużo opinii o biurze Alfa Star:pochlebne i nie.Zdarza im się,że zamieniają
      hotele/głównie w Egipcie/lub standard hoteli w katalogu nie odpowiada
      standardowi w rzeczywistości/kategoryzują hotele wg własnych ustaleń/.
      W tym roku po raz pierwszy dołożyli wypoczynek w Turcji Egejskiej i na Riwierze
      Tureckiej.
      • Gość: Aga Re: AlfaStar IP: *.c31.msk.pl 14.08.06, 19:53
        Dotyczyło Exim tours
        • Gość: wojnaipokoj Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:15
          Nie,dotyczyło podobnego zdarzenia, z 11.08.06 kiedy to turyści lecący z Alfa
          Star,a oczekujący na samolot na lotniskach w Łodzi i Szczecinie-odlecieli do
          Huragady po 12 godzinach koczowania na lotniskach lokalnych.
          Nie mylić zdarzenia z kolejnym,najświeższym awaryjnym koczowaniem w
          Monastirze,tych którzy polecieli tam z Exim Tours.
      • monka78 Re: AlfaStar 17.08.06, 14:46
        Dla ścisłości -Alfastar Turcję Egejską nie sprzedaje od tego roku ale ma już
        kilka lat,a w tym roku biuro dołożyło do oferty Riwierę Turecką ;o))
    • Gość: Majada Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:47
      Ja lęcę do Turcji z AlfaStar. Może ktoś był w tym sezonie z tym biurem w Turcji
      i może podzielić się na formum swoją opinią.
    • Gość: wczasowiczka Re: AlfaStar IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.08.06, 14:13
      Byłam z biura Alfa Star w Turcji - bez zastrzeżeń.Pozdrawiam.
    • Gość: anikaaa Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:13
      W tym roku bylam z Alfa Star w Turcji (Alanya), bez zadnych zastrzezen co do
      samej organizacji. Jedyne zastrzezenie to hotel, o ktorym sama rezydentka
      wspomniala, ze sa same problemy. Moj kontakt z rezydentkami ograniczyl sie
      tylko do lotniska i pierwszego spotkania w hotelu wiec nie mam o nich zadnej
      opinii. Samoloty z Warszawy do Antalyi i z powrotem odlecialy co do minuty
      punktualnie. Wycieczki fakultatywne wykupilam w miejscowych biurach podrozy, bo
      o wiele taniej. Zycze milego pobytu.
      • Gość: tb Re: AlfaStar IP: *.pekao.com.pl 16.08.06, 08:19
        W jakim byłaś hotelu ?
    • Gość: Majada Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:58
      Pytanie do anikaaa. Możesz podać nazwę hotelu w którym byłaś no i w jakim
      biurze wykupowałaś wycieczki, jakie wrażenia z organizacji wycieczek. Z góry
      wielkie dzieki
      Pozdrawiam
      • Gość: D. Re: AlfaStar IP: *.era.pl 16.08.06, 12:43
        Wróciłam z Fethiye. Wszystko było OK, rezydenci ekstra!
      • Gość: anikaaa Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 20:19
        Hotel Melani. Wycieczki z fakultatywne z Alfa Star sa okropnie drogie, za pobyt
        2 dniowy w Kapadocji licza oni 90 euro od osoby. Ja zaplacilam za pobyt 3
        dniowy tylko 35 euro, z super przewodnikiem i ogolnie super organizacja. Z tego
        co nam mowili, to wyjazdy do Kapadocji oraz Pammukale oraganizuja tylko 3
        miejscowe biura podrozy: Lovely Tour, Pacho Tour i Bogruc. Mozna wykupic
        wycieczki bezposrednio u nich. Ja kupowalam w jednej z miejscowych agencji -
        Wolf. Turek ktory prowadzi te agencje jest bardzo sympatyczny, nie nachalny jak
        inni, i ma jedne z tanszych ofert. Agencja znajduje sie przy jaskini
        Dalmatrasz.Agencje te polecil mi moj znajomy, ktory byl w Alanyi rok temu i tez
        tam kupowal wszystkie wyjazdy, lacznie z raftingiem. Obojetnie gdzie wykupisz
        wycieczki fakultatywne, pojedziesz jednych z tych trzech biur podrozy, o
        ktorych wspomnialam wczesniej. Ja swiadomie wybieralam wycieczki z
        anglojezycznym przewodnikiem, bo jak moglam sie przekonac, dla turystow z
        Europy Zach. Zazwyczaj oferowany jest wyzszy standard i unika sie
        Rosjan.Przewodnicy mowia naprawde, dobrym, zrozumialym angielskim. W Kapadocji
        nasz przewodnik nazywal sie Kudret (Kudi)- Biuro podrozy Bogruc , w Pammukale
        Konan (Canon)-biuro podrozy Lovely Tour. Zycze udanego pobytu!!!
    • Gość: latawiec04 Re: AlfaStar IP: *.gazownia.pl 18.08.06, 11:54
      Bylismy rok temu z Alfastar w Egipcie w Sharmie.Podczas pobycie ich w ogóle nie
      widzielismy, bo wycieczki kupowalismy w lokalnym biurze podrózy, oni mają
      drogie jak to każde polskie biuro. Tak więc biuro było nam potrzebne po to by
      nas zawieźć i przywieźć na miejsce, tj. do Wrocławia. Wylecieliśmy z 2 godz.
      opóźnieniem, ale to normalka w miarę, a z powrotem czekaliśmy najpierw w hotelu
      na walizkach 3 godz, później na lotnisku ok 5 godzin, i zamiast do Wrocławia
      przylecielismy do Gdańska, a stamtąd 8 godz autobusem!!!! Rezydenci zawieźli
      nas na lotnisku i się zmyli, nie informując nas nawet o opóxnieniu samolotu i
      że wylot będzie do Gdańska, dowiedzielismy sie o tym z tabliczki przy odprawie.
      nikt nie chciał do nas przyjechać ani z nami rozmawiać telefonicznie. ani słowa
      wyjasnienia ani przepraszam. 2 mies. później dostalismy na piśmie "wyjasnienie"
      (dość pokręcone)i kupon na 100 zł od osoby do wykorzystania na wczasy z alfą.
      oczywiście nie wykorzystałam kuponu bo na wczasy z alfą juz nie pojadę. dodam,
      że w umowie był zapis, ze miejsce wylotu i przylotu może ulec zmianie, ale
      myślałam ze takie przypadki się nie zdarzają :))naiwna
      tak więc po cudnym pobycie pozostał niesmak podrózy powrotnej
      Niestety biura podróży chyba wszystkie sa takie że zalezy jak się trafi,
      jeszcze tym wszystkim żądzi niestety przypadek
      pozdrawiam i życze miłego pobytu
    • yyagi Re: AlfaStar 20.08.06, 19:38
      wróciłam z córką z wczasów w Turcji z AlfaStar. Jestem bardzo zadowolona z ich
      obsługi. W zeszłym roku byłam z renomowanego biura Orbis i jeśli miałabym
      polecać to raczej AlfaStar. Miałam pecha i trafiłam do szpitala. Rezydenci byli
      ze mną prawie od pierwszej chwili gdy tylko zgłosiłam dolegliwości.
      Podziekowania i ukłony szczególne dla rezydentów P. Justyny, P.Reginy, P.Alexa
      i dodatkowo dla P. Gosi !!!!
      • Gość: ela Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:14
        W jakim hotelu byłaś.
      • Gość: latawiec04 Re: AlfaStar IP: *.gazownia.pl 21.08.06, 09:58
        mam pytanie dotyczące szpitali w Turcji, w jakiej miejscowości był ten szpital
        i jak tam to wszystko wygląda??? jakie warunki itp.Czy lekarze mówią po
        angielsku??
        z góry dzięki za informację
        pozdrawiam
        • Gość: giodo Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:52
          Z tym biurem nie miałem dotąd problemów. W dodatku wydaje mi się, że z roku na
          rok poprawiają obsługę klientów.
        • yyagi Re: AlfaStar 24.08.06, 22:17
          szpital był na terenie Alanii. Lekarze i pielęgniarki przemili !!! mówią
          głównie po angielsku, ale jest to szpital wielonarodowościowy. Po turecku mało
          kto w szpitalu rozumie
      • Gość: dendro Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:02
        yyagi napisała:

> wróciłam z córką z wczasów w Turcji z AlfaStar. Jestem bardzo zadowolona z ich
        > obsługi. W zeszłym roku byłam z renomowanego biura Orbis i jeśli miałabym
        > polecać to raczej AlfaStar. Miałam pecha i trafiłam do szpitala. Rezydenci byli
        >
        > ze mną prawie od pierwszej chwili gdy tylko zgłosiłam dolegliwości.
        > Podziekowania i ukłony szczególne dla rezydentów P. Justyny, P.Reginy, P.Alexa
        > i dodatkowo dla P. Gosi !!!!

I to właśnie powinna być norma.
        • Gość: Do YYAGI ;) Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:13
          Cześć Kasiu;)
          Mamy nadzieje, że ze zdrówkiem sie unormowało już super;)
          Kolejny tydzień w hotelu był też fajny tylko szkoda, że bez Was;(
          Padał deszcz i były burze 2 razy!!!!!!!!! wicher sie taki straszny zerwał,że
          pozabierał wszystko co mieliśmy na balkonach i ciuchy latały jak liście w
          powietrzu... Łukasz musiał latać po dachach na budynku obok po ręcznik ... a
          państwo co mieszkali w Sun Timie na poddaszu tak zasypał piach z plaży że
          musieli pokój zmieniać... następnego dnia recepcjonista pozbierał wszystkie
          rzeczy i wsypał do kosza w holu i ludzie przebierali jak w ciucholandzie za
          swoimi ciuszkami...
          Feler był tylko taki, że jedzenie sie okropnie popsuło i tylko ze 2 razy była
          dobra kolacja;(

pozdrowienia dla córci;)

aaa mamy prośbe, odezwij się do Łukasza na maila gdyż mamy małą sprawe i
          chcielibyśmy się coś Ciebie zapytać;)

Pozdrawiamy, Sylwia z Łukaszem;)
        • Gość: ja Re: AlfaStar IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 25.08.06, 00:20
          Wróciłam z Turcji, wypoczywałam w Alanyi i było bez zastrzeżeń. Świetna
          organizacja, hotel, pycha jedzonko
          www.alanyabeachotel.com/foto_eng.htm
          Jedyny minus to wycieczki fakultatywne bardzo drogie dlatego trzeba się udać do
          miejscowego biura oczywiście trzeba go wcześniej sprawdzić, bo naciągaczy nie
          brakuje. Polecam polsko -tureckie biuro a co wazniejsze z polskim pilotem. Dla
          porównania Wycieczka 2-dniowa do Kapadocji z Alfą 90 Euro a z miejscowym
          Jolcia&Adams 40 (trzeba się targować:-)
          polecam
          www.jolcia-adams-tour.com
          • Gość: lidka Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:58
            Alfa ma świetnych przewodników na rejsie po Nilu. Nam przynajmniej taki się
            trafił. Każdemu życzę takiego przewodnika jak Mahmud.
            • mirgl Re: AlfaStar 30.08.06, 12:05
              Byłem z nimi w Egipcie i wszystko ok.
              • Gość: kaffar Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:37
                W zasadzie potwierdzam. Korzystałem z opcji fortuna **** i bardzo mi się opłaciło.
                • Gość: kamila Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:57
                  Które hotele **** w ich ofercie są warte odwiedzenia?
                  • Gość: pepin Re: AlfaStar IP: 195.94.193.* 06.09.06, 11:28
                    Ja byłem z Alfa Star'em w **** Sultan Beach w Hurgdzie. Hotel super-bardzo mi
                    się podobał.Co prawda niektórzy wylądowali w pokojach z mini balkonem od ulicy,
                    ale mogli sobie to bez problemu załatwić w rececji pokazując na chwilę paszport
                    w wkładką. Kontakt z biurem oceniam jako dobry .Po prostu wywiązali sie ze
                    wszystkiego co do nich należało. I tyle. Reszta to nurkowanie, plaża,
                    słonsce...Ech.....
                    • Gość: szkodnik Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:09
                      A czy ktoś był z nimi w hotelu AliBaba? Z góry dziękuję za wszelkie opinie.
                      • Gość: giora Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:36
                        Ali Baba jest świetnym hotelem. Jednym z najlepszych, w jakich miałam okazję być.
                        • postpone25 Re: AlfaStar 27.09.06, 11:46
                          Zgadza się ośrodek jest świetny. Przede wszystkim jest położony przy samej
                          plaży. Mam też formułę All na naprawdę wysokim poziomie.
                          • Gość: ibmka Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:06
                            Hejka. Jak wygląda u nich Fortuna w okresie posezonowym? Wydaje mi się że w tych
                            lepszych hotelach jest teraz więcej miejsc i mam nadzieję że częściej się do
                            takich trafia. To jednak tylko przypuszczenie, dlatego pytam :)
                            • Gość: lotta Re: AlfaStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:03
                              Wyjechałam za ich pośrednictwem do Egiptu i spędziłam tam naprawde cudowne
                              chwile. Może w dużym stopniu przyczynił się do tego mój świerzopoślubiony :D W
                              każdym razie żadne organizacyjne niedociągnięcia nie popsuły nam nastroju i
                              cieszenia się sobą nawzajem. A Nil jest piękny.
                  • Gość: michael_s Re: AlfaStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:32
                    byłem z Alfa Star w Sharm Cliff w Sharm El-Sheikh. wszystko zorganizowane niemal
                    perfekcyjnie. hotel świetny, nowy, w rzeczywistosci wygląda chyba nawet lepiej
                    niż na zdjęciach w folderze (co się niezwykle rzadko zdarza). polecam!
                    • Gość: Jagna Re: AlfaStar IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.09.06, 10:47
                      To chyba dość duże biuro? Sporo osób z nimi jeździ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka