Dodaj do ulubionych

"Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wrażenia?

27.08.06, 22:41
Chciałam zapytać o wrażenia i uwagi dot. wycieczki "Umbria -danie główne,
Toskania na deser".
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: "Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wraż IP: *.rzeszow.mm.pl 27.08.06, 23:16
      Super . Z pania Anią przewodniczką. Polecam. Popytaj konkretnie co opisać.
      • Gość: aneta Re: "Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wraż IP: *.iginet.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:12
        o której przyjechaliście do Perugii /rano, południe itd/i jak długo zwiedza sie
        miasto?;
        w jakiej miejscowości był hotel? ewent.podaj jego nazwę,
        ile czasu zajmują przejazdy z hotelu do zwiedzanych miast np. do Asyżu, Orvieto?
        czy autokar był z firmy Grand Tour Venus czy GROT a może z innej?
        dzięki. pozdrawiam
        • Gość: anna Re: "Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wraż IP: *.rzeszow.mm.pl 29.08.06, 13:03
          Przyjazd do Perugii był ok. południa. Zwiedzaliśmy ok. 3 godziny.
          Hotel jest w Chianciano Terme (miejscowosć santoryjna, uzdrowiskowa). Pokoje
          duze, łazienka też. Bardzo komfortowy i śpi sie tam przez całą wycieczkę. W
          czasie wycieczki przejazdy były ok. 2 godzinne. Jak dla mnie ta objazdówka jest
          bardziej wypoczynkowa. Nie można sie zmachać i zmeczyć jak to jest na innych.
          Idealna np. na długi weekend:)
          Autokar nie mam pojęcia z jakiej był firmy:)
    • maciejkaa9 Re: "Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wraż 28.08.06, 21:43
      No właśnie, interesują mnie te kwestie o których pisze Aneta. Chciałabym też
      wiedzieć ile jest czasu wolnego w zwiedzanych miasteczkach.
      • Gość: anna Re: "Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wraż IP: *.rzeszow.mm.pl 29.08.06, 13:07
        Wystarczajaco, żeby połazić, porobic zdjęcia, powłóczyć sie w zaułkach, kupić
        wino, sery. Ale jeśli do tego chciałabyś dodać posiedzenie w knajpie może być
        gorzej i nie wyrobisz czasowo. Kawa, jakaś przystawka tak, ale jak zamówisz cos
        co przygotowuje sie na świezo i trzeba czekac to czasu nie bardzo jest.
    • maciejkaa9 Re: "Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wraż 29.08.06, 15:30
      A Aniu, tak prywatnie, które miasteczko Ci się najbardziej podobało?
      • Gość: anna Re: "Umbria - danie główne.."z ITAKĄ - jakie wraż IP: *.rzeszow.mm.pl 29.08.06, 15:38
        Pienza, Montalcino i katedra w Orvieto. Najmniej Spoleto, bo było całe w
        rusztowaniach.
    • Gość: gosc przede wszystkim nie z Itaka IP: *.ulb.ac.be 30.08.06, 17:00
      przede wszystkim nie z Itaka ! oszusci i naciagacze !!!!!!
      • Gość: AdamW Re: przede wszystkim nie z Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:36
        to jakie biuro polecasz?
        • maciejkaa9 Re: przede wszystkim nie z Itaka 03.09.06, 14:01
          Jeździłam już z "Itaką" i wg mnie wcale nie jest taka zła.
          A propos: czy jakieś inne biuro organizuje wycieczki do mniej znanych zakątków
          Włoch, jak np. do Umbrii??? Chyba nie ma takiego.
          • Gość: AdamW Re: przede wszystkim nie z Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:22
            i ja jestem zadowolony z ITAKI i jeśli Włochy to tylko z tym biurem. a moje
            pytanie było skierowane do "gościa" który m.in. napisał /nie tylko w tym wątku/
            że Itaka to oszuści. "gościu" odpisz!
          • Gość: anna Re: przede wszystkim nie z Itaka IP: *.rzeszow.mm.pl 03.09.06, 15:35
            >A propos: czy jakieś inne biuro organizuje wycieczki do mniej znanych zakątków
            > Włoch, jak np. do Umbrii??? Chyba nie ma takiego.

Otóż to. Itaka nie ma konkurencji jeśli chodzi o objazdówki po mniej znanych
            regionach Europy.
            • Gość: anna Re: przede wszystkim nie z Itaka IP: *.rzeszow.mm.pl 03.09.06, 15:40
              Poza tym narzekania na biuro dotyczą pobytów, a nie objazdówek chyba.
              • Gość: dejmot Re: przede wszystkim nie z Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:33
                A ja właśnie narzekam na objazdówkę Itaki - Pomarańcze i Mandarynki po Sycylii.
                Niedawno wróciłem i niesmak pozostał do dziś, a właściwie brak smaku. Zarzuty
                dotyczą kwestii prozaicznej, ale jak bardzo ważnej - wyżywienia. Jedzenie było
                koszmarne, chlubnym wyjątkiem jest tu tylko mały rodzinny hotelik u podnóża
                Etny w którym spędziliśmy dwie noce. Uraczono nas tam niesamowitymi kolacjami
                sycylijskimi trwającymi ponad 3 godziny. W pozostałych hotelach jedzenie nie
                nadawało się do przełknięcia. Poza tym poczuliśmy co znaczy być polskim
                turystą, czyli turystą drugiej kategorii. Przykładem tego była sytuacja w
                hotelu Helios w południowo zachodniej cześci wyspy. Na jednej sali przebywały
                wycieczki polska i włoska - krajowcy byli cały czas obsługiwani, otrzymywali
                dokładki, kelnerzy byli na każde ich zaufanie, natomiast Polacy czekali po 30-
                40 minut na każde z dań. W dodatku pilot Marcin Sukiennik w tym czasie nie
                interesował się losem swojej grupy, lecz w najlepsze zajadał kolację w formie
                bufetu wraz z ekipą niemiecką. Dodam że menu niemieckie było zdecydowanie
                bogatsze. Generalnie jednak program ciekawy, choć jego organizacja trochę
                kulała. Np. pierwszego dnia objazdówka zakończyła się o godz. 14.00. ponieważ
                nierowca musiał jechać autokarem na lotnisko. W sumie jednak nie polecam Itaki,
                oszczędzanie na jedzeniu jest dla mnie największym świństwem, tym bardziej że
                standard hoteli nie powalał, a koszmarem był hotel w Palermo. Uwaga !!! Tak
                kolacje są po prostu niejadalne, raz dostaliśmy kotlet wieprzowy nie dość że
                przesolony, to jeszcze niemal surowy... Ale pilot oczywiście nie był
                zainteresoiwany naszą historią....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka