Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne)

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 31.08.06, 18:51
Witam,
Wiele naczytałem się na tym forum o Ecco Holiday. Dołoże swoją historię.
Wykupiliśmy wczasy w Tunezji (od razu zaznaczam, że nie wybraliśmy
najtańszych). Po przylocie nic nie zapowiadało jeszcze tego, co dla nas
przygotowalo to pożal się boże biuro. Na lotnisku pokazaliśmy nasze vouchery
rezydentom i zostaliśmy wsadzeni do autobusu. Nieco podejrzane było już to,
że nikt z nami nie pojechał. Podobno rezydentka miala jakieś pilniejsze
sprawy. No cóż, upewniliśmy się, że jesteśmy we wlaściwym autobusie i
pojechaliśmy. Mieliśmy rezerwację w hotelu w Sousse. Tymczasem wszyscy goście
wysiedli już w Skanes. Kiedy tłumaczyliśmy kierowcy, ze mamy jechać do
Sousse, po prostu wysadził nas na ulicy i pokazał palcem postój taksówek. Po
czym odjechał tak szybko, ze nie zdązyliśmy zabrac bagaży podręcznego, gdzie
mielismy najcenniejsze rzeczy i pieniądze. Zszokowani znaleźliśmy się późnym
wieczorem na ulicy, w ciemnościach, z przestraszonym dzieckiem, nie wiedząc
nawet dokładnie gdzie jesteśmy. Zaopiekowali się nami jak mogli pracownicy
najbliższego hotelu, którzy obserwowali całe zajście. Zadzwoniliśmy po
rezydenta, bo na lotnisku dostaliśmy jego numer. Przyjechał dośc szybko i
oznajmił, że właściwie dobrze, ze tu trafiliśmy, bo w naszym hotelu "nie
przyjęli by nas". Powiedział, że "załatwi nam" pobyt w hotelu, gdzie akurat
znaleźliśmy się. Sami nie wiemy do dziś czy trafiliśmy tam przez przypadek,
czy była to zaplanowana intryga biura. Uspokoił nas, że z bagażem nie ma
żadnego problemu, bo ma kontakt z kierowcą i szybko nam go dostarczy. Poza
tym wyglosił nam cała pogadanke, że w Tunezji wszystko co nam się zadarzyło
jest normalne "bo to dziki kraj" i musimy byc na wszystko przygotowani, także
na to, że zmienia nam hotel, nawet miejscowość, okradna nas albo wywiozą nie
tam gdzie trzeba. Przez następny tydzień rezydent zwodził nas albo unikał, w
końcu po tygodniu oswiadczył, że "bagaż się już chyba nie znajdzie". Hotel,
gdzie znaleźliśmy się przez ten dziwny "przypadek" nie był zły, jednak
planowalismy wakacje bliżej miasta z jakimiś jego atrakcjami, mozliwoscią
spaceru, wizyty w kawiarni czy zakupów w sklepie. Tymczasem znależliśmy się
na pustkowiu, gdzie jedyną "atrakcją" były startujące z hukiem z pobliskiego
lotniska samoloty. Najgorsze było to, że przez cały pobyt żaden z rezydentów,
z którymi stykaliśmy się nie powiedział nawet przepraszam. Wszyscy uważali
sytuację za normalną, nikomu nie przyszło do głowy aby nas przeprosić,
uważano nas wręcz za natrętów, którzy nie wiadomo czego chcą. Kiedy w kraju
kupowaliśmy wczasy wszystko wskazywało na to, że będzie to spokojny rodzinny
wypoczynek. Tymczasem na miejscu rezydenci nie kwapią sie do jakiejkolwiek
pomocy, tylko opowiadają głupoty, że to dziki kraj, gdzie nikt nie wie, co go
moze spotkac i oni nic na to nie poradzą.
Prawdziwą bezczelnością wykazała się jednak niejaka p. Karolina z biura Ecco
Holiday w kraju. Na naszą reklamację udzieliła nam takiej oto odpowiedzi:
Po pierwsze warunki umowy są takie, że hotel moga nam zmienic w kazdej chwili
i nic nam do tego. Po drugie bagażu musimy pilnować sami i to nie jest
problem rezydenta. Ona więc nie widzi jakichkolwiek zaniedbań ze strony
biura. Poza tym wymyśliła sama, że jakoby rezydent chciał zglosić kradzież
policji, a my nie chcieliśmy tego (to juz zupełny wytwór fantazji pani
Karoliny).
Pomijam juz inne sprawy. Tragiczny poziom wycieczek. Brak podstawowej wiedzy
o miejscach, po których nas oprowadzano. Rezydenci sami zachowujący się jakby
byli na wakacjach, mający problemy z językami obcymi.
Pozostaje nam tylko ostrzegać przed tym biurem. Interesują się oni klientem
tylko do momentu wpłacenia pieniędzy. Później już nie. Jeśli chcecie przeżyć
podobne "przygody" to korzystajcie...
Od razu uprzedzam: korzystalismy juz z usług różnych biur. Jadąc na wakacje
nie wydziwiamy i nie oczekujemy rewelacji. Nastawiamy sie bardziej na
poznawanie nowych miejsc, niz na jakieś luksusy. Nie jesteśmy też typem
wczasowiczów składających reklamacje z powodu brzydkiej łazienki czy
nieciekawego widoku z okna. Zawsze jednak wiedzielismy, że na miejscu czekaja
nas warunki mniej więcej zgodne z ofertą oglądaną w kraju, a w razie
problemów pomoc rezydenta. Czegos takiego jak z Ecco Holiday jednak nie
spotkaliśmy nigdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daaarc Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: 86.63.129.* 31.08.06, 19:37
      To faktycznie przykra a wręcz upokarzająca sprawa. Człowiek wydaje mnustwo
      pieniędzy, nareszcie odrywa się od pracy i "dnia codziennego", chce mile z
      rodziną spędzić urlop, wypocząć, poznać i zobaczyć inny kraj... a tu funduje
      koszmarne biuro takie "atrakcje". Nie poddawaj się, składaj reklamacje,
      zasięgaj porad prawnych, ponaglaj ich a jak to nie pomoże podaj ich do sądu. W
      końcu nie może Ecco Holiday tak wykorzystywać swoich klientów. Pozdrawiam i
      życze powodzenia.
      • toolkien Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 31.08.06, 19:50
        czy w biurze złożyliście pisemną reklamację? To jest bardzo ważne. Warto
        sporządzić kopię i niech biuro potwierdzi przyjęcie reklamacji na dziennik
        podawczy. Obowiązkiem biura jest w ciągu 30 dni odpowiedzieć na reklamację -
        PISEMNIE. Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania, prosze napisz mi na priv -
        chętnie odpowiem i też ostrzegę Cię przed pewnym biurem, czego nie robię teraz,
        żeby mi nie wymawiano, że się uwzięłam, albo marudzę :)
        Pozdrawiam cieplutko :)
        • Gość: poszkodowany Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.09.06, 07:04
          Złozyliśmy pisemną reklamację, zgodnie z wszelkimi regułami. Otrzymaliśmy
          arogancką odpowiedź, że biuro nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności, bo
          niczemu ich zdaniem nie jest winne. Sugerują nam nawet, że wszystkiemu jesteśmy
          winni sami, bo nie chcieliśmy pomocy rezydenta (twierdzą, że chciał zawiadomić
          policję, a my odmówiliśmy - co jest jawnym kłamstwem). Opisana sytuacja nie
          wywołuje w ich biurze żadnego zdziwienia, ani zażenowania, czy choćby potrzeby
          wytłumaczenia, więc widocznie jest standardem.
          Pozdrawiam serdecznie
          • toolkien Re: zerknij na te linki :) 01.09.06, 08:16
            poczytaj sobie :). Ja tylko od siebie dodam, że wygrałam sprawę z biurem, które
            też ignorowało moje reklamacje. Pomogła mi bardzo Federacja Konsumetów -
            polecam :)

www.federacja-konsumentow.org.pl/
            www.abc.com.pl/serwis/du/2004/2268.htm
            www.uokik.gov.pl/index.php?id=pkonkpubli
            Pozdrawiam cieplutko, miłego i spokojnego dnia :)
            • Gość: poszkodowany Re: zerknij na te linki :) IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.09.06, 16:40
              Dziękuję, na pewno skorzystam.
              Pozdrawiam serdecznie
        • kritikos Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 14.09.06, 21:26
          Witam,
          właśnie wróciliśmy z Krety 14 osobową wycieczką. Mielismy jechać do hotelu
          Peninsula w Agii Pelagii (jeżdze tam od 7 lat) na lotnisku pilotki
          poinformawaly nas, ze hotel jest full i przeniesiono nas do beznadziejnego
          Hersonisos (historie z plazą, jedzeniem, pseudo-pilotami itp.). Zamierzamy ich
          podać do sądu, może znasz jakichś prawników specjalizujących się w tych
          sprawach. Euxaristo
          • ade Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 18.09.06, 10:00
            witam,
            u mnie historia podobna, choć miała szczęśliwy epilog ...
    • Gość: Piter Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.asta-net.com.pl 31.08.06, 20:57
      Czy moze byłeśw hotelu HELYA inaczej HELIOS ?? Jeżeli tak to napisz coś więcej
      o tym hotelu . Ja tam lecę z tym biurem i i jestem przerażony obługą Ecco -
      dramat , współczuję .
      • Gość: poszkodowany Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.09.06, 06:50
        Nie, byłem w Hotelu Rosa Beach. Hotel jest porządny, tylko położony dość blisko
        lotniska. Obsługa jest na poziomie i b. sympatyczna, podobnie zresztą jak
        większość Arabów. Jedynymi "dzikimi ludźmi" na miejscu niestety byli pracownicy
        Ecco Holiday i tych nalezy raczej unikać.
    • Gość: watek.... Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:26
      moj Boze zal czytac to forum......ECCO paskudne, Itaka do d..., Neckermann
      oszusci, Exim zlodzieje, Triada padlina, TUI itd, itd.............zwariowac
      mozna po lekturze tego forum i nic tylko siedziec w kraju bo kazdy wyjazd
      konczyc sie musi sadem....i tylko pytanie czy to moze MY jestesmy normalni?!
      przepraszam ze odzywam sie akurat na tym watku, byc moze autor ma absolutna
      racje nie wnikam....ale lektura tego forum do niczego nie prowadzi.....juz
      lepiej przeniose sie na konkretny o Grecji, tam sa rady, opinie...a nie marazm
      i frustracje
      • Gość: scintilla Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: 195.116.246.* 02.09.06, 01:25
        Lektura tego bardzo pomocnego forum dowodzi, iz w Polsce należy organizować
        sobie wypoczynek na własną rękę. Samemu płacić za przelot i samemu wybrać sobie
        zakwaterowanie. Już nie będę po raz n-ty pisać o "wspaniałych" wakacjach dzięki
        Orbisowi, bo mi się już nie chce...Teraz SAMA organizuję sobie wyprawę i jadę
        do Hiszpanii odstresować się po wakacjach.Miło nie?
      • Gość: robert Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:08
        Nie relatywizuj odpowiedzialności Ecco Holiday.Jest niezrównane w lekceważeniu
        klientów.Przenieś się na ten wątek grecki.Pozdrawiam.
        • Gość: coś Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:28
          cos mi cuchnie tu Robercikiem Frustracikiem z jakiegos takiego postu w ktorym
          go zdekonspirowano jako ex pracownika Ecco zwolnionego dyscyplinarnie.Polecasz
          przenieśc się na wątek grecki ja polecam leczenie i kakofrustartokaraluchowi
          również. Co za osobliwość osobowości!
        • Gość: me Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:42
          nie subiektywizuj swoich kompleksów. Jestes niezrownany w swym uprzedzeniu a la
          pis:), łżeROBERCIE. a jak tam Twoja sprawa w sadzie? :) miałeś nas poinformować
          o Twoim triumfie i jakoś cisza Panie R,, cisza. Przenieś swoje zaangazowanie w
          bardziej szlachetnym kierunku, jest tyle dobrego do zrobienia na swiecie,
          naprawiaj go. Zglos akces do UNICEFu, tam szukaja szlachetnie i bezinteresownie
          zaangazowanych:).pozdrawiam
    • Gość: keja W SZOKU JESTEM!!! IP: *.volta.net.pl 02.09.06, 13:04
      SZOK!!!Poprostu jak przeczytalam to co napisales to mi sie to w glowie nie
      miesci. Sama pracuje w biurze podrózy- sprzedajemy oferty rooooznych
      touroperatorow i czytajac to wszystko wiem ze juz nie sprzedam ecco chocbym
      miala stracic klienta!!!
      A najbardziej mnie przeraza to że moja kuzynka pracuje jako rezydent w ecco( w
      Egipcie) i jak sobie pomysle ze ona tez ma wszystko w d... i tak traktuje
      klientow biura to mnie skreca ze zlosci!!!Mam nadzieje ze uda Ci sie wygrac ta
      sprawe, nie poddawaj sie i "uderzaj" wszedzie gdzie sie da żeby ecco poczulo
      odpowiedzialnosc za Twoje "wymarzone " wczasy!!!Pozdrawiam
      • Gość: poszkodowany Re: w szoku... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 04.09.06, 20:36
        Witam,
        Wiesz najgorsze w tym wszystkim jest poczucie niesamowitego upokorzenia.
        Jestesmy ludźmi pogodnymi i ciekawymi świata, na wakacjach nie nastawiamy sie
        na szukanie dziury w całym i z humorem znosimy drobne niedogodności. Tym razem
        jednak, pierwszy raz w zyciu spotkalismy sie z tak jawnym lekceważeniem.
        Przezylismy sytuację jak z Kafki czy Mrożka, momentami czulismy się jak
        ubezwłasnowolnieni. Złość z powodu straconych pieniędzy po jakims czasie
        przemija, poczucie upokorzenia nie. Gdybyśmy na jakims etapie otrzymali nawet
        symboliczną rekompensatę (niekoniecznie nawet materialną), czy porządne
        przeprosiny i przyznanie sie do błędu, to bylibyśmy skłonni machnąć ręka na to
        wszystko i zapomnieć. Jednak wobec tak niesamowitej arogancji, czulibyśmy się
        jeszcze bardziej upokorzeni, gdybyśmy sobie odpuścili. Dlatego bedziemy dalej
        dochodzić swoich praw, korzystając między innymi z rad uczestników tego Forum
        (za które serdecznie dziękujemy). Piszemy tu też, aby uchronić innych przed
        podobnymi przygodami.
        Pozdrawiamy serdecznie i dziekujemy wszystkim za słowa wsparcia.
    • Gość: DANA Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:36
      Witam
      Czytam wszystkie opinie i muszę powiedziec że ja mam zupełnie inne wspomnienia
      z wyjazdu w ubiegłym roku z Ecco na Teneryę, było super i mogę powiedzieć że
      panie rezydentki odwoziły do hotelu a potem to kto chciał się spotkać to szedł
      na spotkania . W tym roku też jadę z Ecco na Rodos i mimo że zmieniła sie data
      wyjazdu biuro wyszło z tego z klasą. Mam nadzieję że w przyszłym roku też
      wybiorę Ecco. Pozdrawiam
      • paolopao Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 07.09.06, 18:19
        A ja dwa tygodnie temu wróciłem z Rodos , i o Ecco nie mogę powiedzić złego słowa.
        Opieka na tip top - rezydęci punktualni - wszystko wiedzieli i odpowiadali na
        szereg pytań.Na razie polecam to biuro ( przynajmniej na RODOS).
        Pozdrawiam wszystkich.
        • belika Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 18.09.06, 12:47
          Też byliśmy z Ecco na Rodosie (2005) i na Teneryfie (2004) - wszystko zawsze OK
          (tak jak i u innych touroperatorów). Za 2 tygodnie lecimy po raz trzeci, tym
          razem na Kos i wierzę w to, że będzie tak jak poprzednio.
    • kakofoniks zloz reklamacje 03.09.06, 18:04
      Dla EccoHoliday kazdy kraj jest dziki lacznie z grecja. Ogolnie dla biura kazda
      sytuacja ktora jest anormalna jest jak najbardziej w porzadku - zaplaciles cala
      kase wiec mozna cie olac jako klienta - pojdz do Rzecznika Konsumenta i złóż
      reklamacje - ja mialem karaluchy - biuro napisalo mi ze karaluchy sa rzecza
      powszechna w tak goracuym klimacie jak grecja i nie stanowia podstawy do
      reklamacji...
      • hermenegilda_zenia Re: zloz reklamacje 05.09.06, 16:20
        Bo tak jest - są bardzo dokładne przepisy, które to regulują - i w ich świetle
        dopiero jak tych karaluchów jest np. 19 na metr kwadratowy to możesz mówić o
        sytuacji anormalnej. W klimacie gorącym zwierzaczki występują i odkrycie
        karalucha w hotelu niekoniecznie ma to cokolwiek wspólnego z higieną lub jej
        brakiem w danym przybytku, nawet jeśli większości ludzi niedobrze się robi na
        taki widok.
        • kakofoniks Re: zloz reklamacje 20.09.06, 08:40
          hahhahaaaa pokaz mi przepis o tych 19
    • Gość: max Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:05
      żenada! biuro i autor na tym samym żenującym poziomie.Sami jeżdzimy z tym
      biurem na wakacje od dwóch lat i mimo, iż wracamy megazadowoleni nigdy nie
      napisałbym czegoś w stylu : to jest doskonałe biuro , jedzcie tylko z tym
      biurem i podobne kretynizmy !!! Bo jesli my oceniamy swoje wypady pozytywnie
      nie oznacza to że inni nie mają prawa narzekać lub wrócić niezadowolonym. Ale
      narzucanie swych opnii innym i teksty typu " interesuja sie klientem do momentu
      wplacenia pieniędzy.." czy też " jeśli chcecie przeżyc coś podobnego jak my to
      korzystajcie..." , to dopiero jest poziom zbliżony do zera. I już widzę te
      maile z zarzutami, jakobym był pracownikiem Ecco. Ja dwukrotnie wróciłem
      zadowolony......mam stac na ulicy przed biurem Ecco i wciagać na siłe klientów
      do biura z gwarancją na 300% zadowolenia tylko z tego powodu ,że ja wróciłem
      zachwycony?! meganieporozumienie. Czytałem z duzym zażenowaniem Twój wątek ,
      przykra sprawa, lecz koniec twojego opisu jest równie niesmaczny, zniżasz sie
      do ich poziomu, a nawet niżej.
      • Gość: poszkodowany Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 05.09.06, 18:47
        No to prosze mi powiedzieć jakbys się zachowal w podobnej systuacji aby "nie
        zniżać się" do poziomu, który budzi twój niesmak? Zadziwiająco podobne masz
        argumenty do pracowników Ecco Holiday. Powiedz co żenującego widzisz w
        zdaniu "interesują się losem klienta, do momentu wpłacenia pieniędzy". Bo nami
        akurat interesowali się do momentu wpłacenia pieniędzy, ani chwili dłużej. Czy
        uważasz, że oszukany czlowiek aby być "na poziomie" powinien machnąć na
        wszystko ręką i siedzieć cicho. Kto w naszej sytuacji powinien czuć się
        zażenowany i kto powinien przepraszać? My, czy biuro? Oczywiście możesz
        powiedziec, że wszystko sobie zmyśliliśmy, a piszemy tutaj tylko dlatego, że
        kręcą nas takie pyskówki. Cóz, twoje prawo, nie mam ochoty cie przekonywać. I
        na koniec najwazniejsze pytanie: Czy masz może na imie Jaroslaw? Bo coś
        podobnej stylistyki używasz i argumentów, jak pewien gość z Ecco?
        I jeszcze jedno: masz dzieci? bo jak nie to nie zrozumiesz pewnych spraw, nawet
        sie nie wysilaj.
        • Gość: max Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:02
          nie mam na imię Jarosław, nie mam na imię Robert itd. Nie odmawiam Wam prawa do
          reklamacji czy tez do niezadowolenia. Jak juz napisałem uważam to za żenadę
          jeśli tak faktycznie było...Mój niesmak budzi Wasze wyrokowanie ,że pewnikiem
          wszyscy wyjezdżający z tym biurem będa mieli zepsute wakacje a co gorsze jest
          to intencją biura. Ludzie!!! Napisz co było nie tak, co było rażącym
          zaniedbaniem itd. Ale bez tych manifestacji pewności zepsutych wakacji! Co
          chcesz tym osiągnąć?....zemstę na biurze? mniej emocji, wiecej racio a z
          pewnością osiągniesz więcej.Znam biuro z najgorszą opinią w Polsce, niskie ceny
          i chyba największa ilość wyjezdżających.....czy ta opinia zła jest gwarancją
          zepsutych wakacji 100% uczestników? zapewniam że nie.....że tą zła opinię
          tworzy 5, 10, 15 procent niezadowolonych z racja lub czasem bez racji, róznie
          to wygląda. Gdybyś zakończył opis np. opinię i decyzję po tym co mnie spotkało
          pozostawiam Tobie drogi czytelniku;) lub cos w tym stylu, zachowałbys klasę, a
          tak.................niesmak pozostaje
          • squirrel9 Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 07.09.06, 12:03
            Do licha czy np. 15% niezadowolonych to byłoby mało? Dbre sobie :(
            • Gość: max Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:06
              a kto napisal ze malo tendencyjno uczestniczko tego forum od zgoła roku? moze
              napisz cokolwiek pozytywnego bo lektura Twoich postów skłanie mnie do
              stwierdzenia ,ze jakoś taka skwaszona żyjesz na tym świecie;)
              • squirrel9 Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 07.09.06, 16:49
                Z czystej ciekawości wrzuciłam w wyszukiawrkę mój nik i ... radzę ci zrobić to
                samo zanim napiszesz do kogoś,że jest skwaszony i tendencyjny. Oj, coś masz do
                mnie i jesteś pamiętliwy, uważaj bo to się na zdrowiu odbija :)

Zawsze uśmiechnięta squirrel9 :)
                • Gość: max Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 17:11
                  jako lek dla ciebie polecam lekturę watku pt. turysta polski..... na tym samym
                  forum, byc może przestaniesz popierać polszczyznę-buraczyznę
                  • squirrel9 Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 07.09.06, 17:34
                    Uważam,ze takie wątki tworzą tacy przedstwiciele biur jak ty. Wyjeżdżam na
                    wycieczki i wczasy - w tym roku byłam z Neckermannem na objkazdówce w RPA, w
                    zeszłym miesiącu na Chorwacji przez tydzień a rok temu z Oasisem w Tunezji,
                    wcześnie .... z różnymi biurami w różnych miejscach i nie spotykam takich
                    turystów. Moze incydentalnie widuje się niezadowolonych z życia w ogóle a nie
                    tylko na wczasach. Takich normalni ludzie po prostu omijają.
                    Albo mylisz mnie z kimś albo jesteś tym "me" który uważał,że reklamują wczasy
                    wyłącznie "buraki". Ja tak nie uważam. Narmalnie ludzie znający język danego
                    kraju lub nawet tylko angielski radzą sobie wszędzie bez rezydenta (do takich
                    ja należę) ale czasem nie daj Boże gdy rezydent potrzebny (byłam świadkiem jak
                    rezydentka w Tunezji zmyła się gdy okazało się, że okradziono turystów któzry
                    byli na wycieczxce 2-dniowej i na żądanie rezydenta zostawili klucze od pokoi w
                    rececji - walizki mieli wyszabrowane, Rezydentka ulotniła się a recepcjoniści
                    do tej pory mówiący po angielsku przestali ten język rozumieć, gdy znalazł się
                    człwoiek mówiący po francusku przeszli rozumieli już tylko po arabsku. Klienci
                    sami dzwonili sobie po policję. Poznałam ludzi którzy byli popakowani w jakieś
                    nory na Krecie ....
                    Z Ecco raz miałam "przyjemność" - nie chciano oddać pieniędzy za
                    niezrealizwoaną wycieczkę mojej znajomej i ich zachowanie było chamskie i
                    bezczelne - biuro pisało,że dyrekcja, dyrekcja,że oni kilentki nie znają.
                    Oddali po piśmie z kancelarii prawniczej. Tak nie załatwia się spraw.
                    • Gość: max Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:53
                      mmmmmmmmmmmm Pani wszechwiedzaca obiezyswiat jak widzę używa jakże
                      wyświechtanego argumentu ze oto jestem kolejnym przedstawicielem biura x lub
                      jakims tam me czy Jarosławem. Po tym poznaje sie własnie niezdolnosc polemiki
                      na argumenty i prymitywną , a jakze buraczyznę......z podziwu godnym uporem
                      satjesz na barykadzie zasciankowosci i snobistycznym zaznaczaniem gdzie i ile
                      razy do roku pani obiezyswiat bywa. Pod tym wgledem nie zaimponujesz mi,
                      zwłaszcza w kwestii wyjazdów indywidualnie organizownych. Jeśli nie dostrzegasz
                      swej barykady zbudowanejniby to po stronie poszkodowanych to wybacz ale Twe
                      wypowiedzi sa mało wiarygodne......polecam jeszcze raz przesledzic twoje
                      posty......zawsze pos tronie niby to poszkodowanych, ze ślepa waira w to,że
                      zawsze maja rację ONI. Ja natomisat obiektywnie przyznałem ,że wiele osób moze
                      czuc się istotnie rozczarowanym czy wrecz oszukanym ( znaczny ich procent to
                      jednak zakompleksieni buraki ) bo nie zaslepia mnie....własnie co? czyzby jakis
                      interes? nie robisz chyba tego jako swoistej sztuki dla sztuki;). Na koniec
                      uwazam ,że takie wątki tworza przedstawiciele buraczyzny, frustratów i
                      pieniaczy najlepszej kategorii i tu przytoczyc by mozna wielu kakophoniksow
                      fiksow czy innych oszolomów z Toba w roli głownej na ich barykadzie. Śmiech
                      mnie pusty ogarnia kiedy widzę brak zdolności percepcji u niektórych czytaja i
                      nie rozumią:) jak mawiał Smolen:)
                      • squirrel9 Do prostaka "me" 07.09.06, 19:24
                        Jeśli myślisz,że swoim chamstwem spowodujesz,że ktoś nie zreklamuje w twoim
                        Ecco bubla to się grubo mylisz. Na sali sądwej jednak nie będziesz klientów od
                        buraczyny wyzywał tylko firma zapłaci co musi a ty zostaniesz bez premii.
                        Ja wpiszę się w każdy watek o reklamacji popierając reklamujących bo niestety
                        reklamujący często spotykają się z takim chamstwem i prosttactwem jak to w
                        twoim wykonaniu gdy reklmują wciśnięty im kit. Jesteś "idealnym" tego
                        przykładem nawet sobie z tego sprawy nie zdając.
                        Wprawdzie ponoć z głupotą sie nie duskutuje bo to tylko nobilituje głupotę ale
                        chamstwo należy nazywac po imieniu.
                        • Gość: me Re: Do prostaka "me" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:36
                          Widzę, SQUIcos tam,że znów sie uaktywniłaś swoim wieśniacko-buraczano-
                          elokwentnym tokiem rozumowania. Jesteś w ślepym zaułku i kąsasz w obliczu braku
                          argumentów wszystkich , którzy maja inne zdanie jak Ty nieomylna prostaczko.
                          Okupujesz kazdy watek, który dotyczy ECCO siejąc defetyzm. Jeśli znajdzie sie
                          ktoś kto broni nie tyle ECCO co biura od takich jak TY, niechybnie nazywany
                          jest pracownikiem Ecco......zmień płyte na bardziej wyszukaną. Sale sądową
                          proponuje zamienic Tobie na dobra przychodnie bo na książki zdecydowanie juz za
                          pózno bo czytanie nie jest u Ciebie równoznaczne z rozumieniem tekstu, gdyz
                          ślepota nienawiści do Ecco i do ludzi wysmiewajacych buraczyznę nie pozwala
                          Tobie na zdolnosc percepcji. Bawi mnie kiedy grozisz mi pozbawieniem premii:),
                          doprawdy zabawne. Tylko sie dobrze zastanów piszesz do mnie, do maxa czy może
                          do innych ,którzy sa na tym wątku Jarosławem, me, pracownikiem ECCO, prezesem
                          ecco, prymasem, prezydentem i Bóg raczy wiedziec kogo sobie jeszcze w chorej,
                          zaslepionej wyobrażni wydumasz. Najwiekszym kitem tego forum jestes TY
                          pseudoelokwencjuszko wszedobylski obieżyświacie , który posiadł licencje na
                          jasnowidzenie:)))). Najgorsza kategoria nowobaogackiego snoba któremu imponuje
                          imponowanie na forum :). Nie będę polemizował z Tobą na wyzszym poziomie zanim
                          nie opróznisz swych butów z wystajacej az nadto słomy. Niestety robisz krzywdę
                          i oddajesz niedzwiedzia przysługę reklamujacym potwierdzając wszystko to co o
                          nich sadzą pracownicy biur ale także współuczestnicy wakacji. PRYMITYWIZM,
                          buraczyzna,kompleksy, frustracje, snobizm, nieznajomosc kultur i obyczajów,
                          niezanjomosc jezyków obcych, pieniactwo, chamstwo w sarmackim stylu itd. Oto
                          cała SQUIRWIEL pseudobadaczka reklamacji. ZGłoś akces jako wolontariuszka to
                          FEDERACJI OCHRONY KONSUMENTA bo tu marnujesz swe liche talenty.
        • Gość: max Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:07
          a sprowadzenie sprawy do tego ,że uważam ,że najlepiej machnąć ręką na sprawę
          jest kontrargumentem spłyconym..........jeśli już chceszmachać reką to machaj z
          sensem i w odpowiednim kierunku. Tak mam dzieci, ale chyba mnie nie
          rozumiesz...nie poddaję w wątpliwośc sytuacji , w której sie tam znalazłeś,
          lecz to jakie wyroki ferujesz nonsensowne. Oto skoro poszkodowany czuje się
          poszkodowany to inni nie wyjezdżajcie bo tez nimi zostaniecie i dołączycie do
          szacownego grona wykrzykujących takie trochę śmieszne hasełka na forach
          turystycznych wszystkich możliwych.........koszmarny tok rozumowania
        • Gość: moto Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 11:52
          POSZKODOWANY jeśli Twoje argumenty w dyskusji to sugestie ,że ktoś jest kimś a
          pewnikiem to pracownik Ecco lub inny jakiś Jarosław to faktycznie jesteś
          żałosny przez duże Ż !
      • Gość: poszkodowany Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 05.09.06, 20:17
        Hm.. chyba kazdy z nas pozostanie przy swoim. Nie odpowiedziales na żadne z
        moich pytań. I zakończymy na tym dyskusję. Jestes zachwycony usługami Ecco
        Holiday i oczywiscie masz prawo o tym pisać. Co więcej: zachęcam wszystkich
        zachwyconych usługami Ecco do wpisywania się na tym wątku. Jeszcze więcej:
        zachęcam wszystkich żądnych wrażeń do wyjazdów z Ecco Holiday. Każdy ma wolną
        wole i moze przeznaczać pieniądze na co chce. Ja jestem niezadowolony. Wierz
        mi, ze niewiele razy w życiu zostałem tak sponiewierany i niewielu tak
        cynicznych cwaniaków spotkalem. I mam prawo o tym napisać. Możesz uważać to za
        żenujące. Masz widać inne poczucie dobrego smaku i ja to akceptuję. Jeśli
        jeszcze kogoś zażenowal fakt, ze się skarże na taki sposob organizacji wakacji,
        to trudno, przepraszam za naruszenie czyjegoś dobrego samopoczucia, ale swojego
        zdania nie zmienie i swojej opinii o Ecco Holiday nie odwołam. Trudno, nikt nie
        jest zmuszony do czytania tego wątku.
        I jeszcze na marginesie: Ja też (myślę, ze jak ty) kiedyś uważałem ludzi
        reklamujących wakację za dziwnych i małostkowych. No cóż, doświadczenia zyciowe
        zmieniaja poglady na wiele spraw. Ja juz swoje zmienilem...
        • Gość: watek Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:10
          czytam Was i nie rozumiem jak mozna pisac w tym samym języku a tak sie nie
          rozumiec:).Zaczynam rozumiec skad tak czeste Polakow klopoty zqa granica skoro
          we wlasnym jezyku trudno o zrozumienie. maxowi jak wnosze nie chodzi o to ze ty
          nie masz prawa sie czuc poszkodowanym czy wrecz oszukanym, ze nie masz prawa
          pisac i wyrazac swoich opinii!!! Ja podzielam zdanie maxa ze fakt ze czujesz,
          zaznaczam CZUJESZ sie poszkodowany ( nie mnie i nie maxowi osadzac czy tak bylo
          faktyczne.......przyslowie o dwoch stronach medalu sie klania ) lecz o to ze
          Twoja sprawa nijak sie ma do innych wyjezdzajacych byc moze zadowolonych. I
          takie nawolywanie, wrecz wyrokowanie z krzykiem internetowym ze jesli
          wyjedziemy z tym biurem to nas spotkaja same przykrosci tak jak Ciebie, mnie
          wydaje sie rowniez niedorzeczne, tak samo jak maxowi. Odczytuje pewne posty nie
          jako rzetelna ocene, lecz niektorzy obieraja sobie za misje zaszkodzenie biurom
          X,Y, Z w tym przypadku Ecco. To wlasnie jest tak samao żalosne jak sytuacja
          ktora cie spotkala. Ja czytajac takie rzeczy moge sobie wtedy wysnuc wniosek
          ze "klient" ubarwia znacznie opowiesc majac swiadomosc ze nikt tego nie
          sprawdzi i robi to z premedytacja. Byle dolozyc kolejne oszczerstwa i
          bynajmniej jak juz napisalem nie mam na mysli tu akurat twojego casusu
          • squirrel9 Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) 07.09.06, 12:09
            Ja zaproponuję coś innego - niech wpisują się ci niezadowoleni któzy zostali po
            ludzku "zreklamowani".
            Zwykle gdy nie mamy problemów, nie przejmujemy się nieodciągnięciami albo nie
            są one dla nas tak uciążliwe by od razu reklamować,nie chce nam się tego robić,
            w Polsce nie było zwyczaju reklamowania bubli, inni nam wmawiają,ze jesteśmy
            pieniaczami, że negujemy urok kraju w którym byliśmy itp. itd więc nie
            reklamujemy ... ale jeśli już reklamujemy bo nasze wczasy rażąco odbiegały od
            zareklamowanych przez biuro i zapłaconych przez nas to ja reagowało biuro?
            • Gość: wiesmac Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: 213.27.192.* 09.09.06, 18:50
              dla sqirrel ksiezniczki kazdy kto jest innego zdania jest chamem lub
              pracownikiem ecco......nie warto sie przejmowac znudzonymi wynurzeniami
              gospodyni domowej:)....z turystycznym pozdrowieniem
              • Gość: Kasia2 Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.ar.wroc.pl 11.09.06, 12:14
                Wlasnie wrocilam z wczasow na Kos organizowanych przez ECCO. Wszystko bylo
                bardzo dobrze, zgodnie z oferta. Nie bylo zadnych problemow. Jestem bardzo
                zadowolona. Pani rezydentka sympatyczna, bardzo ladnie opowiedziala o wyspie na
                spotkaniu organizacyjnym i wcale nachalnie nie namawiala do kupna wycieczek.
                Wyjezdzalam pelna obaw potym co przeczytalam tu na forum a okazalo sie ze bylo
                super.
                • Gość: res Re: Ostrzeżenie przed Ecco Holiday (kolejne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:25
                  Pierdu,pierdu.
                  • Gość: woodan do res IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:50
                    pierdu, pierdu najlepiej określa twój poziom dyskusji na forum. W/g takich jak
                    TY tu nikt nie ma prawa byc zadowlonym. Jak Cie na stać na nic konstruktywnego
                    to lepiej sobie popierdzaj w swój stołek prymitywny przedstawicielu calej masy
                    oszołomów dla których wszystko jest brzydkie, złe i be. wyznawcy teorii
                    spiskowej dziejów łączcie się w dzikie hordy i wyjeżdżajcie na dzikie stepy
                    akermanskie hahahahahaha
                    • Gość: res Re: do woodkana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:31
                      Pierdu,pierdu.
                      • Gość: woodan Re: do woodkana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:38
                        pierdnij sobie w twoj pusty pierdzacy łeb.....a w zasadzie łep
                        • Gość: aga Re: do woodkana IP: *.spray.net.pl 14.09.06, 14:37
                          wierzę, że biuro mogło tak pptraktować klienta, ale nie wierzę, ze można było
                          być takim pierdołą i sie na to zgodzić. myśle, ze to zart.
    • zamyslona4 potwierdzam 16.09.06, 09:21
      moja przyjaciolka pracuje w biurze podrozy w jednym z azjatyckich krajow;
      odwiedzila ostatnio Polske, idziemy sobie ulica a ona na wido Ecco mowi "NIGDY
      nie jedz z tym biurem- mamy z nimi same problemy; sciemniaja klientow, obiecuja
      rzeczy z kosmosu i poznije odkrecanie spada na nas. do tego problem z
      komunikacja z nimi i kaska. na szczescie chyba skonczymy z nimi wspolprace".

to opinia tez z drugiej strony- nei klienta
      pozdrawiam
      • Gość: zamyślony Re: potwierdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:44
        konkrety? jakie biuro, jaka agencja, jaki kraj?...........takie dyrdymały moze
        napisać na forum kazdy o kazdym biurze.......takie banialuki typu cos ktoś
        gdzieś są mało wiarygodne
        • zamyslona4 Re: potwierdzam 17.09.06, 19:39
          po pierwsze- nie praw mi nauk jako osba ktora sie nawet nie loguje.
          po drugie- nie chcesz- nie wierz. zwykle teorie spiskowe tworza osoby ktore
          same sa malo wiarygodne.

opisalam sytuacje ktra miala miejsce w czerwcu, kolezanka pracuje w Tajlandii.
          Cos ci daly te szczegly?!
          • Gość: mitu Re: potwierdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:48
            również stwierdzam , iz takie opowieści mało konkretnej tresci są mało
            wiarygodne.............koleżanka, w tajlandii........dziwnie podejrzana treśc,
            jesli prokurator zarzucilby zbrodniarzowi ,że ten cos tam kiedys ukradł lecz
            nie wie co i kiedy a o tym wszystkim dowiedział sie od kolegi policjanta z
            drogówki lub z forum netowego to tamten by go wyśmiał:))))))). fakt ,że jestem
            niezalogowany jest dennym kontrargumentem
            • zamyslona4 Re: potwierdzam 19.09.06, 08:44
              Gość portalu: mitu napisał(a):

> również stwierdzam , iz takie opowieści mało konkretnej tresci są mało
              > wiarygodne.............koleżanka, w tajlandii........dziwnie podejrzana
              treśc,

sluchaj- twoja sprawa ze zyjesz w swiecie teorii spiskowych, wierz sobie w co
              chcesz. dziwi mnie, ze podejrzane wydaje sie tobie w obecnych czasach iz ludzie
              sa mobilni jesli chodzi o prace.
              a chcesz- to kupuj w Ecco. nie obchodzi mnie to. ja wole posluchac rady
              przyjaciolki ktora siedzi w turystyce od kilku lat.

> jesli prokurator zarzucilby zbrodniarzowi ,że ten cos tam kiedys ukradł lecz
              > nie wie co i kiedy a o tym wszystkim dowiedział sie od kolegi policjanta z
              > drogówki lub z forum netowego to tamten by go wyśmiał:))))))).

zanim sie komus cos zarzuci trzeba miec dowody. ja taki mam w postaci
              przyjaciolki, ktora do tego pewnie by swoje slowa powtorzyla. wiec co to za
              porownanie?!

fakt ,że jestem
              > niezalogowany jest dennym kontrargumentem

dowodzi tylko twojej wiarygodnosci.
              • Gość: mitu Re: potwierdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:01
                hahahaha no jesli na podstawie opowiadań przyjacióleczki osmielasz sie
                wyrokowac takie opinie nie podajac zadnych konkretów to tym bardziej narażasz
                sie na smiesznośc.jakoś nadal nie doczekaliśmy sie konkretow tej sensacyjnej
                story:))). A juz kretynskim wydaje mi zarzut ze zyje w spiskowej teorii dziejów
                skoro to Ty ja propagujesz na forum, na dodatek ( jak podkresliłem juz )na
                podstawie opowiesci podejrzanej tresci przyjacióleczki. Pracuje w turystyce od
                kilkunastu lat i w ecco kupowac nie muszę podróży to primo ( sam je
                organizuje ). Secundo to ze ktos wyemigrował do tajlandii za chlebem nie
                świadczy o jego mobilności lecz o tym że w Polsce nie potrafił sobie znalesc
                pracy....wniosek? nieudacznik lub nikt jej tu nie chcial..........:). Jaki to
                dowod plotka przyjaciolki by szerzyc takie kretynizmy na forum.
                • zamyslona4 Re: potwierdzam 19.09.06, 14:54
                  Gość portalu: mitu napisał(a):

> hahahaha no jesli na podstawie opowiadań przyjacióleczki osmielasz sie
                  > wyrokowac takie opinie nie podajac zadnych konkretów to tym bardziej narażasz
                  > sie na smiesznośc.jakoś nadal nie doczekaliśmy sie konkretow tej sensacyjnej
                  > story:))). A juz kretynskim wydaje mi zarzut ze zyje w spiskowej teorii
                  dziejów
                  >
                  > skoro to Ty ja propagujesz na forum, na dodatek ( jak podkresliłem juz )na
                  > podstawie opowiesci podejrzanej tresci przyjacióleczki. Pracuje w turystyce
                  od
                  > kilkunastu lat i w ecco kupowac nie muszę podróży to primo ( sam je
                  > organizuje ). Secundo to ze ktos wyemigrował do tajlandii za chlebem nie
                  > świadczy o jego mobilności lecz o tym że w Polsce nie potrafił sobie znalesc
                  > pracy....wniosek? nieudacznik lub nikt jej tu nie chcial..........:). Jaki to
                  > dowod plotka przyjaciolki by szerzyc takie kretynizmy na forum.

kretynizmem jest czytanie twoich nieskladnych, agresywnych postow.
                  gratuluje pogladow iz osoby wyjezdzajace za granice to sami nieudacznicy. panie
                  expercie od wszytskiego.
                  zyjesz w swiecie teorii sposkowych skoro nie wierzylbys nawet swoim
                  przyjaciolom.
                  po drugie niczego nei wyrokowalam - napisalam tylko o sytuacji jaka kojarzyu mi
                  sie z ecco i byla powiedziana jako przyjacielkskie ostrzenie, gdyz sama
                  odpowiadam za wysylanie ludzi za granice.
                  jak ci przyjaciel- mechanik kiedys powie abys nie kupowal jakiego auta, bo
                  przerobiul ich kilkadziesiat i maja trefne hamulce, to nie sluchaj go. bedzie
                  jednego prostaka mniej.do widzenia.
    • Gość: MAry ubezpieczenie w ecco IP: *.elb.vectranet.pl 18.10.06, 17:43
      uprzedzam wszystkie osoby ktore korzystaja z ecco holiday i wybieraja
      ubezpieczenie Europaische Reiseversicherung AG!!!!!!!!!
      tak sie zdarzyło ze bylam na wycieczce i musialam wydac na leczenie ok 100 euro
      niby nieduzo,ale moznaby bylo jakos je w inny sposob wykorzystac-niestety
      musialy pojsc na leczenie:( zlozylam wszystkie stosowne dokumenty aby otrzymac
      zwrot kosztow leczenia i ku mojemu zdziwieniu ubezpieczyciel zwrocil mi tylko
      czesc kwoty powolujac sie na punk 43 swojego regulaminu gdzie czytam i oczom nie
      wierze, ze ponosze koszt leczenia we wlasnym udziale w wysokosci 200zl... gdybym
      wiedziala, ze mimo ubezpieczenia mam ponosic koszty leczenia to bym sie
      zastanowila czy sie ubezpieczac:( beznadzieja.. czesto podrozuje i pierwszy raz
      sie z czyms takim spotykam. wczesniej bylam z dzieckiem i ubezpieczyciel signal
      iduna zwrocil calosc poniesionych kosztow:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka