Dodaj do ulubionych

zimą w ciepłe kraje....:)

IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 01.09.06, 14:18
Właśnie wróciłam z ciepłych krajów i wizja czekania do kolejnych wakacji jest
deprymująca....;0. Stąd mój pomysł: aby uchronić sie przed jesienno-zimową
depresją stworzę sobie persektywę i zaplanuję wyjazd świąteczno-noworoczny.
Może ktoś coś poleci:))?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: zimą w ciepłe kraje....:) IP: *.mnii.gov.pl 01.09.06, 14:50
      Ja też o tym myślałam. Ale gdzie się jeżdzi w grudniu? Chodzi mi o jakieś w
      miarę przystępne miejsca dla zwykłego śmiertelnika :-)
      Pozdrawiam
      • Gość: Wrocławianka Re: zimą w ciepłe kraje....:) IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 01.09.06, 16:14
        Dzwoniłam właśnie do Orbisu i bardzo kompetentna osoba, która polecała
        poprzedni wyjazd wakacyjny poinformowała mnie, że od 10 września będą oferty na
        zimę. Wymarzyłam sobie ciepłe kraje, ale jak bedzie coś
        ciekawego "narciarskiego" to też się skuszę-może w hotelu będzie basen z ciepłą
        wodą i sauną?? Narty, sauna, basen-to brzmi nieźle.... Wigilia w Polsce, bo
        rodzina inaczej mnie wyklnie, a potem frrrrrrr (może być nawet autokar :))
        Tylko nie wiem, co z tą ceną, też liczę na pomoc opatrzności he,he.... i własne
        kompetencje finansowe he,he, he...ba zrezygnuję z jedzenia, to do świąt
        uzbieram :)) i sylwestrowa sukienka lepiej będzie leżała....
        Trzeba mieć perspektywy i marzenia do spełnienia. Jak się zorientuję we
        wrześniu co i jak, dam znać.
        • Gość: RYBA Re: zimą w ciepłe kraje....:) IP: *.core.lanet.net.pl 20.09.06, 00:33
          Ja wróciłam z Turcji i tez nie moę się doczekać znowu wyjazdu i też z
          Wrocławia. Chcemy jechać na Święta i Sylwestra własnie do Turcji.
      • Gość: Wrocławianka Ach, marzenia IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 01.09.06, 16:15
        Dzwoniłam właśnie do Orbisu i bardzo kompetentna osoba, która polecała
        poprzedni wyjazd wakacyjny poinformowała mnie, że od 10 września będą oferty na
        zimę. Wymarzyłam sobie ciepłe kraje, ale jak bedzie coś
        ciekawego "narciarskiego" to też się skuszę-może w hotelu będzie basen z ciepłą
        wodą i sauną?? Narty, sauna, basen-to brzmi nieźle.... Wigilia w Polsce, bo
        rodzina inaczej mnie wyklnie, a potem frrrrrrr (może być nawet autokar :))
        Tylko nie wiem, co z tą ceną, też liczę na pomoc opatrzności he,he.... i własne
        kompetencje finansowe he,he, he...ba zrezygnuję z jedzenia, to do świąt
        uzbieram :)) i sylwestrowa sukienka lepiej będzie leżała....
        Trzeba mieć perspektywy i marzenia do spełnienia. Jak się zorientuję we
        wrześniu co i jak, dam znać.
        • Gość: Wrocławianka :))) IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 01.09.06, 16:17
          Tak się rozmarzyłam, że aż podwójnie kliknęłam. Niektóre marzenia są warte
          nawet potrójnego klikania :)).
          • Gość: Magda Re: :))) IP: *.mnii.gov.pl 05.09.06, 11:31
            Hej Wrocławianko.
            Mieszkasz w tak pięknym mieście i chcesz czmychnąć? :-)
            Ja się jeszcze nie orientowałam co z oferta zimową, bo właśnie za tydzien jade
            na Kretę:-) ale bliżej listopada sie tym na poważnie zajmę. jak się czegoś
            dowiesz, daj znać.
            Pozdrawiam
            Magda
            • Gość: daga Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:45
              No jak to gdzie? Do Egiptu. Cały rok jest tam równie rewelacyjnie. A wyjazd w
              ciepłe kraje zimą to doskonały pomysł. Przyszpanować w pracy opalenizną w
              styczniu- bezcenne :)
              • dagbe Egipt 06.09.06, 09:17
                Bylam w Hurghadzie na wyjezdzie swiateczno-noworocznym. Bylo super!

Pozdrawiam,
                Dagmara
                • Gość: Magda Re: Egipt IP: *.mnii.gov.pl 06.09.06, 09:29
                  I naprawdę jest tam ciepło w grudniu, tzn. można się kąpać w morzu?
                  Ciekawe oferty ma exim tours- www.eximtours.pl/,
                  póki co trochę drogo, ale moze do grudnia zdołam uzbierać :-)

Pozdrawiam
                  • dagbe Re: Egipt 06.09.06, 10:40
                    Egipcjanie chodzili w kurtkach puchowych ;)
                    Basen w grudniu tylko podgrzewany lub zakryty. Jesli basen nie jest podgrzewany,
                    to woda w nim zimniutka a i tak amatorzy sie znalezli :)
                    Natomiast w morzu jak najbardziej mozna sie kapac - woda bardzo ciepla. Po
                    wyjsciu z wody moze byc chlodno ze wzgledu na wiatr. Jak nie bylo wiatru, to
                    bylo dobrze.
                    Pogoda w Egipcie na przelomie grudnia i stycznia to nasze calkiem przyzwoite lato.

Pozdrawiam,
                    Dagmara
                    • Gość: cornell Re: Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:22
                      Tak w ogóle to idealna pora roku na objazdówki, które czasem w letnim skwarze są
                      nie do zniesienia. No i przede wszystkim nie spotyka się już tych dzikich tłumów.
                      • voyager747 Re: Egipt 21.09.06, 20:53
                        Ja jak dotąd w zimie ( styczeń) z ciepłych rejonów to miałem okazję zaliczyć
                        Hawaje. Temperatura ok. 25-27 stopni, woda w morzu 25. Ma to swoje zalety ale
                        też i wady( np. u nas -20, a tam + 27, ubrania, łatwo się przeziębić itp.)
                        Powrót do naszej szarej rzeczywistości jest też niestety baaaardzo trudny, ale
                        cóż zalet też jest sporo...
                        • monia761 Re:Dominikana 21.09.06, 22:33
                          Bylam w maju i planuje znowu wypad w styczniu,chociaz boje sie jak zniesie lot
                          moja corcia.A Karaiby dlatego,ze zawsze jest pogoda,piekne lazurowe morze,biala
                          plaza i wspaniali ludzie.Ciezko z mezem pracujemy,a tam naprawde odpoczywamy-
                          chociaz on sie troche tam nudzi,ha ha,
                          • Gość: Wrocławianka Re:Dominikana IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 22.09.06, 08:01
                            Po ilości postów widzę, że zbliża się zima.....:) a z nią zimowa depresja...:))
                            Przeglądałam oferty biur podróży i nawet zdecydowałabym się na Egipt, ale mąż
                            zarządził bojkot krajów arabskich. Czyżby potajemnie głosował na LPR?
                            No i w ten sposób chyba zdecydujemy się na narty, ale już niestety nie w
                            Egipcie :)
                            Może macie namiary na ciekawe oferty zimowe w Austrii lub Czechach?
                            Jutro wybieram się do Orbisu, może znajdę coś atrakcyjnego... Na pewno dam znać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka