Gość: gość jwp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:23 Jeśli Ktoś był na tej imptezie,prosze o opinię,chciałabym pojechać,jeśli sie uda w pażdzierniku.Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata.wt Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii 20.09.06, 09:58 Juz o tym wczesniej pisalam, ale powtorze (BTW, poszukaj wyszukiwarka, byly juz na forum podobne pytania). Bylismy z malzowinkiem w 2004 roku z RT w Hiszpanii (objazd + pobyt, przelom wrzesnia i pazdziernika) - polecam, jedna wpadke zaliczyl hotel w Barcelonie (nie biuro!!!), poza tym: kompetentna pilotka (p. Joanna, ale wtedy byla w ciazy, wiec nie wiem, czy teraz jezdzi), sympatyczne osoby w biurze (p. Malgosia w Lodzi), sympatyczny nieduzy hotel na pobycie (Tarik***, w biurze sami odradzili mi drozszy i polecili ten), niezly rezydent (Maciek??). Program zwiedzania jest taki, ze caly dzien jest co robic :-), poza tym w RT jest tak, ze najpierw masz objazd, a potem pobyt, czyli optymalnie (np. w Triadzie moga ta kolejnosc zamienic). Aha, pod koniec objazdu pilotka rozliczyla sie z nami co do centa z zebranych wczesniej pieniedzy na wstepy i oddala nam po jakies kilkanascie euro - to niestety ciagle nie jest standard, wiec tym wiekszy plus dla RT. Reasumujac - jestem na tak :-). Odpowiedz Link Zgłoś
maat7 Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii 20.09.06, 12:21 Byłam w lipcu 2005 na tym objeździe, które organizował RT wspólnie z Open Travel. Pilot był z Opena, autokar z Rainbowa (mógłby być bardziej komfortowy, ale to nic). Program jest mocno napięty, czasami zwiedza się w biegu, czasami jest sporo czasu wolnego, aby się powłóczyć swoim tempem (cudowna Barcelona). Generalnie program jest bardzo fajny i ciekawy, choć pod koniec ma się dość tego pędu i następnych kościołów, ale zawsze jest ten dodatkowy tydzień na odsapnięcie. Pieniądze na wejściówki zostały zebrane na początku i co do centa rozliczone pod koniec. Co do hoteli w trakcie objazdu - dwa pierwsze były najgorsze (Torremolinos i Sevilla), ale pozostałe już super. Niestety nie wiadomo gdzie będzie się spać bo Pilot otrzymuje informację w trakcie dnia. Śniadania różne - czasami kontynentalne, czasami bufet, kolacje najczęściej serwowane. No i hotele są poza centrum (w Walencji byliśmy w samym centrum - polecam spacer nocą bo wszystko pięknie oświetlone, w Madrycie poprosiliśmy Pilota o dowiezienie nas metrem do centrum - wracaliśmy taxówką do hotelu i wyszło jakieś 8 Euro, w Granadzie taxówka kosztowała tylko 6 Euro, więc warto się wybrać na miasto jeśli starczy sił, szczególnie, że Hiszpanie po zmroku zaczynają się bawić :) Ten hotel w Granadzie to chyba jest zawsze, bo moi rodzice też byli tam zakwaterowani choć jechali w innym terminie. Hotelik nie najgorszy, pokoje malutkie, ale jest basen. W trakcie drogi były robione postoje w przyautostadowych zajazdach i dużo czasu na posiłek (piekielnie drogie (dla 2 osób 30 Euro, zaś w restauracji w centrum Barcelony zapłaciliśmy mniej za pyszne dania z winem!!!), i zwizytowanie WC (każdorazowo bardzo przyzwoite). Można też było uzupełnić zapas wody i kupić małą przekąskę. Najgorzej było zorganizowane przejście pomiędzy objazdem a pobytem - załadowano wszystkich do autokaru (bez względu na to czy wracali czy zostawali na wypoczynek) i na lotnisko aby podmienić grupy, tam ok. 2 godzinne oczekiwanie, aby zostać rozwiezionym do hotelii. To było wkurzające, tym bardziej że ostatnią noc spędzaliśmy w Badelmadenie, a wypoczynek mieliśmy w Torremolinos (5 minutowa odległość), którą trzeba było pokonać via lotnisko. Ale prócz tych zgrzytów objazd wart polecenia i fajnie zorganizowany. Tak więc jeśli możesz jechać to rozkoszuj się tą podróżą i poznawaj Hiszpanię w dużym przekroju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość jwp Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:49 Dziękuję bardzo za obie wypowiedzi.Dzięki nim będę mogła się odpowiednio psychicznie nastawic do wyjazdu.Dotychczas swoje objazdówki realizowałam z Sigmą i jeden raz z Triadą.Wszystkie bardzo udane.Jeśli uda mi się załatwić ten wyjazd,będzie to moja pierwsza podróż z Rainbow.Mam jeszcze pytania,1-pogoda IX/X,czy jest jeszcze gorąco?,2-czy znacie opinię o hotelu San Fermin w Benalmadenie,chciałabym się w nim zatrzymać w czasie pobytu.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:07 Jak wrócisz z tej wycieczki to podziel się wrażeniami, ponieważ ja planuje tą wycieczkę na drugi rok. Odpowiedz Link Zgłoś
maat7 Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii 21.09.06, 10:45 W hotelu San Fermin nie byłam - trzeba poszukać wcześniejszych wątków na forum. Natomiast polecam Benalmadenę jako fajne miasteczko tętniące życiem po zachodzie słońca. W ciągu dnia jest tak jak wszędzie - betonowe bloki, plaża i morze :) Natomiast więcej jest sklepików, barów - weselej i zarazem tłoczniej. Samo miasteczko nie jest zbyt urocze (bloki, bloki i bloki = hotele), ale jest bliziutko do ślicznego portu w Benalmadenie, brzegiem morza można spacerkiem dotrzeć do Torremolinos lub Fuernigoly (chyba tak to się pisze :) Jednym słowem jest super. Co do pogody - trudno powiedzieć, ja byłam w lipcu w najgorętsze upały, a w 09/10 powinno być jeszcze ciepluteńko - ale, ale zapomniałabym - morze jest zimne, bo stykają się tam ciepłe i zmine prądy morskie, więc jak wchodziłam do wody to dostawałam gesiej skórki, dlatego zwróć uwagę czy hotel ma basen w którym można by się pochlapać :) Odpowiedz Link Zgłoś