Dodaj do ulubionych

Rainbow tours-objazd Hiszpanii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:23
Jeśli Ktoś był na tej imptezie,prosze o opinię,chciałabym pojechać,jeśli sie
uda w pażdzierniku.Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • malgorzata.wt Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii 20.09.06, 09:58
      Juz o tym wczesniej pisalam, ale powtorze (BTW, poszukaj wyszukiwarka, byly juz
      na forum podobne pytania). Bylismy z malzowinkiem w 2004 roku z RT w Hiszpanii
      (objazd + pobyt, przelom wrzesnia i pazdziernika) - polecam, jedna wpadke
      zaliczyl hotel w Barcelonie (nie biuro!!!), poza tym: kompetentna pilotka (p.
      Joanna, ale wtedy byla w ciazy, wiec nie wiem, czy teraz jezdzi), sympatyczne
      osoby w biurze (p. Malgosia w Lodzi), sympatyczny nieduzy hotel na pobycie
      (Tarik***, w biurze sami odradzili mi drozszy i polecili ten), niezly rezydent
      (Maciek??). Program zwiedzania jest taki, ze caly dzien jest co robic :-), poza
      tym w RT jest tak, ze najpierw masz objazd, a potem pobyt, czyli optymalnie
      (np. w Triadzie moga ta kolejnosc zamienic). Aha, pod koniec objazdu pilotka
      rozliczyla sie z nami co do centa z zebranych wczesniej pieniedzy na wstepy i
      oddala nam po jakies kilkanascie euro - to niestety ciagle nie jest standard,
      wiec tym wiekszy plus dla RT. Reasumujac - jestem na tak :-).
    • maat7 Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii 20.09.06, 12:21
      Byłam w lipcu 2005 na tym objeździe, które organizował RT wspólnie z Open
      Travel. Pilot był z Opena, autokar z Rainbowa (mógłby być bardziej komfortowy,
      ale to nic). Program jest mocno napięty, czasami zwiedza się w biegu, czasami
      jest sporo czasu wolnego, aby się powłóczyć swoim tempem (cudowna Barcelona).
      Generalnie program jest bardzo fajny i ciekawy, choć pod koniec ma się dość
      tego pędu i następnych kościołów, ale zawsze jest ten dodatkowy tydzień na
      odsapnięcie. Pieniądze na wejściówki zostały zebrane na początku i co do centa
      rozliczone pod koniec. Co do hoteli w trakcie objazdu - dwa pierwsze były
      najgorsze (Torremolinos i Sevilla), ale pozostałe już super. Niestety nie
      wiadomo gdzie będzie się spać bo Pilot otrzymuje informację w trakcie dnia.
      Śniadania różne - czasami kontynentalne, czasami bufet, kolacje najczęściej
      serwowane. No i hotele są poza centrum (w Walencji byliśmy w samym centrum -
      polecam spacer nocą bo wszystko pięknie oświetlone, w Madrycie poprosiliśmy
      Pilota o dowiezienie nas metrem do centrum - wracaliśmy taxówką do hotelu i
      wyszło jakieś 8 Euro, w Granadzie taxówka kosztowała tylko 6 Euro, więc warto
      się wybrać na miasto jeśli starczy sił, szczególnie, że Hiszpanie po zmroku
      zaczynają się bawić :) Ten hotel w Granadzie to chyba jest zawsze, bo moi
      rodzice też byli tam zakwaterowani choć jechali w innym terminie. Hotelik nie
      najgorszy, pokoje malutkie, ale jest basen. W trakcie drogi były robione
      postoje w przyautostadowych zajazdach i dużo czasu na posiłek (piekielnie
      drogie (dla 2 osób 30 Euro, zaś w restauracji w centrum Barcelony zapłaciliśmy
      mniej za pyszne dania z winem!!!), i zwizytowanie WC (każdorazowo bardzo
      przyzwoite). Można też było uzupełnić zapas wody i kupić małą przekąskę.
      Najgorzej było zorganizowane przejście pomiędzy objazdem a pobytem - załadowano
      wszystkich do autokaru (bez względu na to czy wracali czy zostawali na
      wypoczynek) i na lotnisko aby podmienić grupy, tam ok. 2 godzinne oczekiwanie,
      aby zostać rozwiezionym do hotelii. To było wkurzające, tym bardziej że
      ostatnią noc spędzaliśmy w Badelmadenie, a wypoczynek mieliśmy w Torremolinos
      (5 minutowa odległość), którą trzeba było pokonać via lotnisko.
      Ale prócz tych zgrzytów objazd wart polecenia i fajnie zorganizowany. Tak więc
      jeśli możesz jechać to rozkoszuj się tą podróżą i poznawaj Hiszpanię w dużym
      przekroju :)
      • Gość: gość jwp Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:49
        Dziękuję bardzo za obie wypowiedzi.Dzięki nim będę mogła się odpowiednio
        psychicznie nastawic do wyjazdu.Dotychczas swoje objazdówki realizowałam z
        Sigmą i jeden raz z Triadą.Wszystkie bardzo udane.Jeśli uda mi się załatwić ten
        wyjazd,będzie to moja pierwsza podróż z Rainbow.Mam jeszcze pytania,1-pogoda
        IX/X,czy jest jeszcze gorąco?,2-czy znacie opinię o hotelu San Fermin w
        Benalmadenie,chciałabym się w nim zatrzymać w czasie pobytu.Serdecznie
        pozdrawiam.
        • Gość: Ania Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:07
          Jak wrócisz z tej wycieczki to podziel się wrażeniami, ponieważ ja planuje tą
          wycieczkę na drugi rok.
    • maat7 Re: Rainbow tours-objazd Hiszpanii 21.09.06, 10:45
      W hotelu San Fermin nie byłam - trzeba poszukać wcześniejszych wątków na forum.
      Natomiast polecam Benalmadenę jako fajne miasteczko tętniące życiem po
      zachodzie słońca. W ciągu dnia jest tak jak wszędzie - betonowe bloki, plaża i
      morze :) Natomiast więcej jest sklepików, barów - weselej i zarazem tłoczniej.
      Samo miasteczko nie jest zbyt urocze (bloki, bloki i bloki = hotele), ale jest
      bliziutko do ślicznego portu w Benalmadenie, brzegiem morza można spacerkiem
      dotrzeć do Torremolinos lub Fuernigoly (chyba tak to się pisze :) Jednym słowem
      jest super. Co do pogody - trudno powiedzieć, ja byłam w lipcu w najgorętsze
      upały, a w 09/10 powinno być jeszcze ciepluteńko - ale, ale zapomniałabym -
      morze jest zimne, bo stykają się tam ciepłe i zmine prądy morskie, więc jak
      wchodziłam do wody to dostawałam gesiej skórki, dlatego zwróć uwagę czy hotel
      ma basen w którym można by się pochlapać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka