Dodaj do ulubionych

Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu

IP: *.3.pl 30.09.06, 21:40
Cała Sky Holidays to załoga bankruta Open Travel i Pana J.P.
Uważajcie, jeśli nasze prawo nie może sobie poradzić to
przynajmniej nie oferujcie ich swoim klientom !
Już wkrótce Sky Holidays ma zaplanowane wielkie wejście z fantastyczną ofertą.
Jak widać podziellili skórę na niedźwiedziu a potem zaplanowali upadek,
wszystko szyte grubymi nićmi. www.egzotyka.tv to dawna strona i katalog Opena.
Obserwuj wątek
    • Gość: KICKA Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 30.09.06, 21:47
      Tak jest, uważac i nie sprzedawaćich! To granda która znowu chce wyrwać Wam
      grosz i ją zabrać na wieki wieków
      • msz1234 Jacek p. i Podróże TV 08.11.06, 16:31
        Jak tłumaczyć aktualne oświadczenia SKY Holidays, że nie mają nic wspólnego z
        Open Travel Group Sp. z o.o. Czy nie jest prawdą, że Pan Jacek P. zapewne
        współdziałał z Podróże TV i dalej współpracuje? Jak w ogóle tłumaczyć to, że
        Sky Holidays - dawne Open Travel Sp. z o.o. z Krakowa (nr KRS 0000018101) i
        Open Travel Group Sp. z o.o. z Torunia - dawne PES Travel Sp. z o.o. - nr KRS
        0000198091 miały tego samego udziałowca i ten sam zarząd, w którym była osoba z
        Podróże TV - p. Aleksander G.? Zreszta wg KRS Pan Aleksander G. jest dalej
        członkiem zarządu zarówno Open Travel Group Sp. z o.o. z Torunia jak i SKY
        Holidays Sp. z o.o. z Krakowa.
    • iberia30 przestancie dublowac watki!!!!, n/t 30.09.06, 21:56

• Gość: PASJONAT Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.eranet.pl 30.09.06, 23:24
      CO zazdrość konurencji ????? Tak my tworzymy turystkę z pasją. Dlatego
      wycofaliśmy sie z tego układu nie mogąc patrzeć jak ludzie są niszczeni i
      pracownicy i Klienci. A pracownicy ALPINY, BIG BLUE, EL GRECO, SDS, ATENA
      TRAVEL, AKROPOL i wielu innych biur nie pracują w branży????? Czy każdy kto
      pracował w upadłym biurze ma byc oszustem??? Pewnie nie wiesz co to znaczy być
      pracownikiem i nie mieć na pewne decyzje wpływu. My też jesteśmy
      poszkodowani .....
      • Gość: gras Re: do pasjonata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 01:34
        tak każdy kto wciskał kit klientą jest oszustem ,z tą różnicą że pracownicy to
        mali oszuści a wasi szefowie to mega oszuści
        • Gość: TEż POKRZYWDZONA Re: do GRASS IP: *.ghnet.pl 01.10.06, 11:31
          JAK CHCESZ WIEDZIEć, TO WIELU PRACOWNIKóW OTG, SZANTAZOWANO I GROZONO
          ZWOLNIENIEM DYSCYPLINARNYM, ZA TO żE ODMóWILI BRANIA UDZIAłU W OSZUSTWACH PREZESóW
      • Gość: KICKA Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 01.10.06, 07:51
        Czy ja mówię o Was, że jesteście oszustami? Jest mi was żal, ale sky holidays to
        dawne szefostwo Opena T. jeden szef, dlatego boję się.
        • Gość: TEZ POKRZYWDZONA Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.ghnet.pl 01.10.06, 11:27
          KCKA! SORRY, ALE JAK NIE WIESZ TO NIE PISZ, BO KRZYWDZISZ WIELU NIEWINNYCH LUDZI.
          POWTARZAM SZEF SKY HOLIDAYS NIE MA NIC WSPóLNEGO Z OPEN TRAVEL GROUP, KTóREJ
          DOTYCZY CAłA AFERA, A DAWNE OPEN TRAVEL SP. Z O.O. TO NIE TO SAMO CO OPEN TRAVEL
          GROUP.
          • msz1999 Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu 03.10.06, 12:26
            Nie wierzę w uczciwość szefa SKy, albowiem skoro najpierw stworzył markę Open
            Travel, a potem postanowił ja sprzedać jakimś oszustom, a teraz twierdzi, że
            spółek OT i OTG nie nalezy łączyć ze soba to juz na pierwszy rzut oka jest tu
            coś nie w porządku.
          • Gość: ppp Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:05
            Poczytaj sobie tu i tam kto był kim w Openie OTG PES-ie, Fischer Air itp.
        • Gość: gość Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 03.10.06, 09:58
          "dawne szefostwo Opena" w czasach gdzie wiodło sie znakomicie ....:) natomiat
          kiedy "dawne szefostwo" wygryżli oszuści wtedy Open padł. A ja czekam z
          niecierpliwościa na ofertę SKY HOLIDAYS ! :)
    • Gość: pink Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 30.09.06, 23:24
      tak to słaba konkurencja żeruje na łatwowierności innych poprzez niczym nie
      poparte , głupie oszczerstwa. Ale kto z powaznych i orientujących się choć
      troszkę w całej sytuacji w to uwierzy ?? no kto ? :)
      • Gość: Maniek Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 01:34
        załoga, załogą. Pytanie jaką mają wizję :) Jeśli taką jak poprzednicy to
        dziękuję postoję
    • Gość: TEż POKRZYWDZONA Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.ghnet.pl 01.10.06, 11:23
      JESLI KTOS NIE WIE, TO NIECH NIE WYPISUJE BZDUR, SKY HOLIDAYS I PAN J.P. NIE MA
      NIC WSPóLNEGO Z OPEN TRAVEL GROUP. OTG DO UPADKU DOPROWADZIł ARESZTOWANY PREZES
      TORUńSKIEJ FIRMY PAWEł P.

I PROSZę NIE OBRAżAć ZAłOGI OTG ( JA RóWNIEZ DO NIEJ NALEżę) PRZEHAROWALIśMY W
      TEJ FIMIE KAWAł CZASU ROBIąC WSZYSTKO ABY BYłO DOBRZE I ZOSTALIśMY NA LODZIE,
      BEZ PRACY I PIENIęDZY ZA WYKONANą PRACę. FIRMA UPADłA BO BYłA źLE ZARZąDZANA.
      GDYBY NIE LUDZIE, KTóRZY W NIEJ PRACOWALI I O NIą WALCZYLI, TO UPADłABY ZNACZNIE
      WCZESNIEJ.
      • Gość: Maniek Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 14:34
        Pokrzywdzona. Czyli teraz będziecie sprzedawać oferty takie jak wcześniej? Czyli
        jak "stary" Open, bez tych podejrzanie niskich wypraw za wielką wodę? Czy też
        będziecie kontynuować rozpoczęte dzieło ale z "dobrym zarządzaniem" ?
      • Gość: Robert Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 15:47
        Tak, tak wy wszyscy jesteście bez winy, bo sprzedawaliście klientom wakacje
        (bo was zmuszano) i z góry wiedzieliście, że już nie wyjadą.
        A niewinny Pan J.P. ni z grószki ni z pietruszki wycofał się z tego układu,
        bo ten biedny aresztowany debil wziął wszystko "za darmo" na siebie
        i jak go aresztowali to spokojnie wszystkim śmiał się w twarz.
        Teraz zapewne będą tworzone następne, żle zarządzane firmy,
        które po kilkunastu miesiącach znowu naciągną naiwnych klientów
        i firmy ubezpieczeniowe na pare baniek.
        Znowu będzie trzeba znaleść PREZESA kozła ofiarnego, a inni uczciwi biznesmeni
        na chwilę przed upadkiem nie zawiadamiająć prokuratury wyjdą z układu,
        żeby znowu uruchomić uczciwe i żle zardządzane przez PREZESA biuro.

• magda19853 Re: Gruszka 02.10.06, 09:10
          Tylko ze dopoki Openem zarzadzal pan J.P. to bylo wszystko OK .
          Zreszta to on storzyl Opena, wiec po co mial go niszczyc.
          Ale co, tak wychodza spolki.
          To tak samo bylo, jak 2 lata temu w czasie plyniecia na Korfu zawalil pilot z
          atlasa, a konsekwencje finansowe / wykup kabin dla okolo 50 osob / ponosil Open
          Poszukajcie sobie na googlach, pan Przewoznik i mial sprawe w sadzie o
          nieplacenie Zus-u pracownikom, i zalega komus tam 5000 zl.
      • Gość: Aggie Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:37
        A czy ktoś mówi, że to wina załogi, że Open upadł? Po tych cyrkach ze zmianęa
        siedziby, nazwy i mętnych komunikatach ludzie się boją. Pretensje powinno sie
        mieć do zarządzających Openem, nie do pracowników, a załoga nie może miec
        pretensji, że ludzie sa nieufni i ostrzegaja się nawzajem.
      • Gość: ppp Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:09
        Jeśli pracowałas w OTG to może z koleżeństwem z pracy ujawnicie gdzie zostały
        wyprowadzone nasze pieniądze. Może chcesz namiary na Prokuraturę w Toruniu,
        która zajmuje się tą sprawą.
    • Gość: 1978 Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.hc.com.pl 02.10.06, 16:27
      Może i ekipa, która pracowała w Openie w Krakowie, jest OK, znam trochę tych
      osób - decyzje w koncu podejmowały tam 3 osoby, nie wszyscy - ale nie zmienia to
      faktu, że upadek OPG jest tylko praniem pieniędzy, a cały biznes spokojnie się
      przeniesie do SKY HOLIDAYS. I nadal Ci, którzy rozkręcali OPG, czyli między
      innymi PREZES JP, będą spokojnie zarabiać pieniądze, mniej lub bardziej
      oszukując. Pytanie tylko, ile kasy dostał Paweł P za świecenie oczami i rolę
      kozła ofarnego..
      • Gość: web Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 16:35
        a ja chcialbym spojrzeć w twarz pracownikom na dukatów. Co wiedzieli, że: imprez
        beda odwoływane, kasy nie odeślą, ale oczywiście mówili co innego.

Czy uważacie, że warto było?
        • Gość: annie2003 Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:50
          a jesteście pewni, że wszyscy pracownicy w całej Polsce wiedzieli, że firma
          jest niewydolna finansowo? że wysyłają ludzi za wielką wodę pakując ich w
          bagno? że prezes wysłał do wszystkich radosne maile z rana, że słuchajcie, lada
          moment ogłaszamy upadłośc ale macie morda w kubeł, sprzedawać do końca, bo
          inaczej won?! a i tak teraz zostali na lodzie?
          pomyślcie czasem trochę, że "zwykli" pracownicy nie zawsze mogą odpowiadać za
          decyzje szefostwa. przestańcie szufladkować i oceniać wg własnej miary, nie
          wszyscy są złodziejami.. jeszcze.. na szczęście..
        • Gość: pracownik Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 03.10.06, 09:36
          hahha a skąd pomysł ze to PRACOWNICY na dukatów mieli oddawać klientom i
          agentom wpłaty ??? !!!

• Gość: web Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:55
            jeden pracownik/czka/ potwierdzała zasadność zwrotu i kierowała do księgowej.
            Księgowa mówiła, że juz wysyła, jak ją sie przycisnęło to potwierdzała, że
            przelew nie poszedł i nie pójdzie dopóki palant prezesunio nie podpisze. I tak w
            kółko macieju.

Padliście durnie, bo nie szanowaliście agentów. Więc oni przestali was sprzedawać
      • Gość: Maniek Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 19:18
        1978 - mocne słowa, możesz w jakikolwiek sposób to uczynić wiarygodnym. Bo w to,
        że nie możesz udowodnić nie wątpię.
      • Gość: nutka Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 03.10.06, 09:33
        mam pytanie - a keidy właście wycofał sie J.P. z firmy OTG ???
        Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Na ile przed upadkiem?
        • Gość: skryś Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.csk.pl 05.10.06, 10:26
          Pan J.P.informował że od marca 2006 nie jest już ani udziałowcem ani prezesm
          OTG, więc podejrzewam że już wiedział co się kroi.poza tym PIT prawdopodobnie
          już od początku roku wiedział o problemach finansowych OTG-nierozumiem tylko
          dlaczego dalej pozwalli naciągać turystów.
      • Gość: gośc Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 03.10.06, 09:52
        Ja tez znam tam parę osób i uważam że są bardzo OK. Ktoś zadał pytanie dlaczego
        nikt z nich nie poszedł juz wcześniej do prokuratury.Więc pewno z takiej samej
        przyczyn jak ta dlaczego PIT i inne urzędy zareagowali tak póżno ?????
        Już dużo wczesniej bo juz w marcu mieli przecież sakrgi i poważne sygnały ku
        temu aby przeprowadzić poważna kontrolę !
        I co ?? czy zareagował ?? Jeśli tak to bardzo prosze o tego konkretny przykład !
        Czepiacie sie wszyscy pracowników czy tez J.P. którzy być może chcą na nowo
        stworzyć solidną firmę. Od lat pracowali z tymi samymi kontrahentami
        zagranicznymi -znali ich praktycznie osobiście- czy naprawde uważacie iż
        uczciwy pracownik w trakcie szczytu sezonu może tak łatwo powiedziec od jutra
        tu nie pracuje ????Wiec róbice sobie z rezydentami i ludżmi co chcecie bo mnie
        to juz g.... obchodzi ?? A moze właśnie próbowali ratować sytuacje pozostając
        w firmie do końca?
        Wiec o jakich oszustwach jest tu wogole mowa???

• magda19853 Re: ale maja naprawde duzo na + 03.10.06, 10:28
          A przeciez maja i swietne autokary z naprawde dobrymi kierowcami.
          I dobrze wyszkolonych pilotow, od lat jezdzacych na stalych trasach, nie jakies
          panienki, ktore chca zarobic na wakacje,
          rezydentow tez na ogol znajacych sie na rzeczy.
          Autokar Volvo 9700 a tym z firmy "udus" ktorymi jechalam do Grecji i wracalam z
          Grecji :
          jeden nowka z barkiem , dvd, swietni kierowcy . czysciutko wewnatrz
          drugi ' wiekowa setra " - filmy mozna bylo ogladac, jak sie monitor nagrzal i
          wczesniej dostal w bok, kafejka ????, a w nocy odpadla listwa z sufitu.
          Kierowcy pogubili trase tylko ze 3 razy.
          Cale szczescie ze w obie strony jechala ta sama pilotka p. Jola, bo inaczej to
          po Belgradzie to dluzej bysmy krazyli
          Cale szczescie
        • wiem_swoje Uwaga na SKY Holidays !!! 23.10.06, 08:34
          Ludziska,

PIT - to nie jest urząd państwowy to Polska Izba Turystyki (członkowstwo biur
          podrózy jest dopbrowolne, a co wiecej Open Travel i open Travel Group nie były
          czlonkami PIT

"nowa i solidna" firma i "solidny ale stary" prazes ;-))
          pamietacie tego chłoptasia co w programie "uwaga w tvn" dot. turystyki w 2005
          roku tłumaczył sie przed kamerą jak mały jasio zlapany na kradziezy lizaka??
          to wlasnie świetny nowy prezes sky holidajs ;-)) ( a stary opena )

a poza tym jak jest taki manager i mózgowiec to po co wchodził w taki szemrany
          interes z PTV?? stracił cnote a teraz za dziewice chce robić??

twarz ma sie jedną... ale nowy/stary prezes open/sky holidajs ma ich pewnie ze
          4... jak słowiański bóg "swarożyc"

nie wróże sky holidajs powodzenia i tylko agneci - ryzykanci beda z nimi
          współpracować.

wiem_swoje
          zniesmaczony po raz kolejny

• Gość: Olenka Re: Uwaga na SKY Holidays !!! IP: 212.160.138.* 23.10.06, 10:30
            A ja bym chciała zeby Pan jacek Cie dorwal i oskarzyl o zniesławienie..
            • magda19853 Re: Uwaga na SKY Holidays !!! 23.10.06, 11:24
              Pamietam ten program.
              Jedni z "poszkodowanych " rozwaleni w skorzanych meblach w salonie wielkosci
              malego mieszkania.
              Trzeba bylo jechac z innybi snobami z Neckermana, a nie z Opena - biura dla
              zwyklych ludzi .
              Coz, kazdy sie uczy na bledach i mam nadzieje, ze pan J.P. juz nigdy nie bedzie
              korzystac z jakis spolek, bo znowu wyjdzie jak Zablocki na mydle
              • Gość: web Re: Uwaga na SKY Holidays !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:14
                rany, zakochałaś się w nim, czy co????
                • magda19853 Re: Uwaga na SKY Holidays !!! 23.10.06, 15:09
                  Gość portalu: web napisał(a):

> rany, zakochałaś się w nim, czy co????

Oczywiscie ze nie.
                  Ale niczego sobie facet
    • Gość: HOUK Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:21
      Fakt, to dość skomplikowane, ale SKY to ludzie z pasją i wielkim
      doświadczeniem. Web nie ma racji zarzucając nie dokonywanie zwrotów. Czy w
      firmie za przelewy odpowiada pracownik czy właściciel? Ludzie do ostatniej
      chwili starali się nam pomóc - jestem Agentem i mogłam liczyc na pomoc w
      trudnych dla mnie sytuacjach, np. kiedy nie wiedziałm co się dziejej z moimi
      klientami i do kogo się zwrócić z takim czy innym problemem.
      Mnie się zawsze ze starą ekipą dobrze pracowało, znam ich od lat i wiem, że nie
      działali na szkodę ani Klientów ani Agentów. HOUK
      • magda19853 Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu 03.10.06, 14:36
        ja nie jestem agentem, ale z nimi jezdzilam i zawsze starali sie, zeby bylo OK.
        Tak jak zapieprzyl pan pilot z Atlasu - odwijal to Open / stary /
        Byli jednym z niewielu biur z noclegami tranzytowymi.
        A jest to wieliki plus na kilka godzin wylozyc sie w lozku, wymyc. A nie np
        przez 8 godzin zwiedzac Monaco.
    • Gość: Frida Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 05:06
      Open Travel Group padło, bo już rok temu, ówczesny prezes, Jacek Panek, zbyt
      pochopnie sprzedał udziały. Szkoda, że to zrobił, bo przejęli je oszuści i
      nieudacznicy. Jest to natomiast człowiek bardzo OK i znający się na rzeczy. Nie
      miał nic wspólnego z OTG z Torunia i mam nadzieję, że SKY ruszy i będę go
      sprzedawała. www.egzotyka.tv to strona oferty egzotycznej, która nigdy nie
      miała nic wspólnego z Open z Torunia.
      • Gość: KAROLINA Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 04.10.06, 08:16
        To w takim razie powiedz dlaczego w egzotyce znalazły się takie kwiatki jak
        Domonikana ( z toruńską ofertą), Meksyk (z toruńską ofertą) dla mnie to kolejny
        poważny przekręt. Zyczę Ci abyś w końcu sie o tym przekonała. Ja od nich nic nie
        kupię. NIe mam takiej potrzzeby. Po prostu.
        • Gość: gość Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 04.10.06, 09:42
          to zadzwoń do nich i zapytajdlaeczego tak jest :)albo od razu leć do
          telewizji !!! będziesz pierwsza!
    • Gość: AISE Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.171.150.45.crowley.pl 21.10.06, 00:28
      Aby osądzać kogos należy najpierw sprawdzić i mieć NIEZBITE dowody na czyjąś
      winę. Bardzo szkoda mi Pana Jacka poniewż wiem ze ten człowiek napewno by się
      nie posunął do takiego oszustwa. Jako dawny klient jeżdziłam czesto z tym
      biurem bez zarzutu. Raz nawet nawet zdarzył mi się wypadek przy który
      udzielono mi szpitalnej pomocy. Sam szef biura pomagał załatwić sparwę do końca
      i dzieki temu mogłam wrócić szybciej do kraju.Inne biura raczej mało obchodzi
      poszkodowany klient, czesto on sam musi kozystac z polisy która pilot trzyma
      pod kluczem i działac na własna rekę . A tu pełna pomoc ze strony biura- tego
      sie nie zapomina!! Jestam za to barzdo wdzieczna. Niestety polskie
      społeczeństwo rozpuszczone dobrobytem ciagle sie czegos domaga, zapominajac o
      dobrych momentach wspomina tylko te złe chwile. Czasem sie wstydzę za tych
      wszystkich ludzi wiecznie na cos złych, nadętych niemiłych i skorych do
      oszustów na kazdym kroku. MY POLACY jestesmy naprawdę beznadziejni. Dlatego
      zamiast tylko oskażac zacznyjmy lepiej bradz sie do roboty bo szkoda czasu na
      zatruwanie komuś życia. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MARUDY :))
      • Gość: Frajer1 Re: Uwaga na SKY Holidays to Open w nowym wydaniu IP: *.chello.pl 21.10.06, 01:36
        he he no to Sky Holidays szuka farajerow... ehh yakie reczy to tylko w polsce.
    • o_da_m Sky Open i OTG 23.10.06, 16:02
      Tajemnicą poliszynela była w branży wyjątkowo marna reputacja prezesa Pes-a,
      której to firmie odsprzedał udziały p. J.P.- aktualnie prezes SKY , co
      zaowocowało powstaniem Open Travel group.
      Pytanie dlaczego odsprzedał udziału w teorytycznie dobrze zarządzanej firmie
      open travel, znając nowego partnera i dlaczego przez kilka miesięcy firmował
      OTG. Niestety odpowiedż jest tylko jedna - Open Travel miało poważne problemy
      finansowe i nie było wyjścia.
      Nie zmienia to faktu, że J.P. to fajny gość , ale z tym profesjonalnym
      zarządzaniem to już było różnie...

Ludzie i tak pytają , czy w razie czego ubezpieczyciel ściągnie ich i kupują
      jak najtaniej a agenci w większości akceptują takie podejrzane biura. I tak się
      to będzie kręcić aż może za 2 - 3 bankructwa ubezpieczyciele nie wymuszą zmiany
      prawa. Swoją drogą jak oni mogą dawać gwarancje takim OTG, przecież wystarczy
      zobaczyć jacy to ludzie i jak "olbrzymi" miała kapitał ta spółka.

Ale - nobody is perfect.Jeśli w polityce reprezentuje nas pani Renata to i w
      naszej branży jest podobnie.

Widać, że sezon się skończył. Pozdrawiam biura bniorące udział w wymianie zdań..

• Gość: Kate Re: Sky Open i OTG IP: *.aster.pl 26.10.06, 13:54
        Tak, tez sie zastanawiam dlaczego PTU ubezpieczylo OTG i polisa byla nowa, z
        lata br. kiedy to skonczyla sie poprzednia z Signal Iduną. widocznie signal nie
        chcial ich ubezpieczyc, albo chcial za duzo kasy, a PTU lyknęło składkę myślac
        moze ze to przetrwa rok.Przeliczyli sie i slono teraz za to płacą...
        Po upadku Fischera naprawdę zastanawiam się kto następny.Oby to koniec czarnej
        serii.
      • Gość: gość Re: Sky Open i OTG IP: *.chello.pl 26.10.06, 21:24
        o jakich problemac finansowych piszesz???? polecam uwazna lekture z której
        wynika ze chyba takich problemów nie miało
        w_krakowie.tur-info.pl/p/ak_id,1728,,open_travel_group,jan-pol_s_a_,jordan,krakow,krakowskie_biuro_podrozy,zwiazek.html
        • Gość: Kate Re: Sky Open i OTG IP: *.chello.pl 28.10.06, 13:52
          Jeśli "stary" Open miał się dobrze, to tym bardziej dziwi, dlaczego związał się
          z p. PRzewoźnikiem i Podróże TV, które miały faktycznie marną reputację w
          branży i o czym wszyscy wiedzieli. Krok mocno ryzykowny i jak widać się nie
          opłacił.
          • Gość: J.P Re: Sky Open i OTG IP: *.chello.pl 28.10.06, 16:46
            Czy nie opłacalny to nie wiadomo... mozliwe ze swoje zawinął i odszedł w
            odpowiednim momencie przed upadkiem tak by bezposrednio nie wiazano go z tym
            upadkiem. A teraz pod nowym szyldzikiem kolejne biuro i kasa leci :)
    • Gość: msz1234 a kiedy będzie nowy kanał egzotyka TV IP: 193.227.131.* 07.11.06, 15:17
      Już się mogę doczekać tych promocji...
      • Gość: głos Re: a kiedy będzie nowy kanał egzotyka TV IP: *.eranet.pl 31.01.07, 21:00
        Cała prawda o Open Travel Grup Sky Holidays Czy Skay Club
        Tak to nie to samo ;).
        Posłuchajcie tej bajeczki
        Jacuś P.
        Biedny chłopaczek z wielkimi pomysłami;).
        Wpadł na pomysł założył ze wspólnikami „Open Travel” –Pięknie.
        Ale zostawił sobie koło ratunkowe w środku firmy na ul. Dukatów w Krakowie
        założył sobie (od samego początku istnienia Open Travel Skay Holidays) Pięknie co?
        Gdy w openie w roku 2004 zaczęły się kłopoty postanowił sprzedać (powiedzmy
        firmę) i tu zaczyna się bajka o Podóżach TV i PES Travel. Trafił jeden cwaniak
        na drugiego cwaniaka .
        Jeden drugiego chciał załatwić.
        Biedny Jacuś mówi teraz że już nie działał dla Opena od marca 2006.
        Pewnie tak, gdyby nie fakt, że cały czas szalał w swoim Sky (który był firmą w
        firmie) więc jak to tak Jacusiu?
        Jacuś mówi : Nie miałem nic wspólnego z Openem z Torunia. (A Open z Krakowa To
        nie to samo) Przecież Księgowość była w Krakowie wszystkie kierunki
        śródziemnomorskie w Krakowie i nieformalnie zarządzający wszystkim Jacuś
        P(oczywiście za zgodą i przyzwoleniem zarządu spółki Open Travel).
        Pięknie co?
        Czy to nie biedny Jacuś P. gdy zaczęły być kłopoty wysłał informacje do
        wszystkich agentów (sierpień 2006) , niema nic wspólnego z Opene travel
        skończyłem z tą firmą już dawno.
        A dalej pracował na ulicy Dukatów w Krakowie pod tym samym adresem z tymi samymi
        ludźmi którzy dalej pracowali w Open i Sky czy to może nie dziwne?
        Czy może my wszyscy żyjemy w dwu równoległych światach gdzie w jednym jest w
        Krakowie na ulicy Dukatów Open (ten zły!) a w drugim świecie w Krakowie na ulicy
        Dukatów jest (ten) dobry Sky .
        Tak sprzedawać można wszystko tylko czy na tym nie ucierpimy nasi turyści
        niestety będą
        Niepocieszeni gdy okaże się że ten Jacuś Placuś tak znowu wszystkich przekręcił
        i stał się biedny miły ,że ręce opadają znowu go a nie on oszukali. I czy to
        będzie Open Travel czy Sky Travel czy inny sky zawsze jest tam ten sam Jacuś P.
        który tak załatwi sprawę ,że nikt na tym nie wyjdzie najlepiej tylko on sam.
        Pozdrawiam
        To ładna bajka tylko co dalej
        • mieszczaneczka Re: a kiedy będzie nowy kanał egzotyka TV 01.02.07, 21:10
          A ja się tak zastanawiam...ile z tych pieniędzy wyprowadzonych z Opena dostało
          się panom: Bączkowi (Janpol), Legendziewiczowi (Jordan) i Łakomemu (Delta
          Travel)? CZy Jacek P. podzielił się z nimi po połowie czy raczej dał im tylko
          niewielkie procenciki? A może biedacy nic nie dostali i teraz plują sobie w
          brodę?
          A skoro do tej pory wszyscy panowie byli w spółce to dlaczego jak
          muszkieterowie (trzech muszkieterów + Panek czyli D'Artagnan) nie stoją za sobą
          murem?
          "JEDEN ZA WSZYSTKICH, WSZYSCY ZA JEDNEGO" drodzy Prezesi!
          • Gość: exPTVworker Re: a kiedy będzie nowy kanał egzotyka TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:39
            Pan Jacek dostał 5 baniek złotych za "wypranie" Przewoźnika przy pomocy PTV
            S.A. i jego pierwszego zarządu.

exPTVworker
            • Gość: gras Re:już niedługo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 01:09
              żale ,pretensje , pierwszych oszukanych i naiwnych turystów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka