Dodaj do ulubionych

kto był w Side - Turcja

13.04.03, 17:25
W tym roku urlop spędzę w Turcji - miejscowość Side.
Może ktoś przybliży mi trochę ten region. Intersyją mnie bardzo informacje
dotyczące biur turystycznych w Side oferujące wycieczki po Turcji, te które
proponuje biuro z którego wykupiłam wczasy są bardz drogie. A może jest inny
sposób zwiedzania (komunikacja miejscowa lub wynajęcie samochodu). Bardzo
dziękuję za wszystkie informacje i opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: kto był w Side - Turcja IP: *.crowley.pl 23.04.03, 16:45
      ala666 napisała:

> W tym roku urlop spędzę w Turcji - miejscowość Side.
      > Może ktoś przybliży mi trochę ten region.

Generalnie Side jest typowo turystycznym miasteczkiem, bardzo zatłoczonym w
      sezonie. Z drugiej strony - ładna plaża i ma swój klimat. Jeśli chodzi o
      Turcję - to dobry wybór (pod warunkim, że jesteś rzeczywiście w Side).

Intersyją mnie bardzo informacje
      > dotyczące biur turystycznych w Side oferujące wycieczki po Turcji, te które
      > proponuje biuro z którego wykupiłam wczasy są bardz drogie. A może jest inny
      > sposób zwiedzania (komunikacja miejscowa lub wynajęcie samochodu). Bardzo
      > dziękuję za wszystkie informacje i opinie.

Co do wycieczek, to miejscowe biura oferują na różnym poziomie i cenowym i
      jakościowym - trzeba uważać. W miejsca, które można łatwo dojechać polecam
      podróż Dolmuszami (małe autobusiki). Niestety znajomość jakiegokolwiek języka
      kierowców kończy się na kręceniu głową i trzeba uważać, żeby nie okazało się
      (już w drodze), że trzeba się kilka razy przesiąść, aby dojechać do celu. W
      takim przypadku, koszt podróży znacznie rośnie, bo każdemu trzeba zapłacić. Ale
      generalnie jest to najtańszy sposób podróżowania po Turcji
    • Gość: Katerina Re: kto był w Side - Turcja IP: 213.17.171.* 24.04.03, 11:14
      Byłam w Turcji 3 lata temu. Na stałe mieszkalismy w Alanii ale zwiedziliśmy
      również Side - urocze miasteczko. Nie warto wykupować wycieczek przez polskie
      biuro podróży czy bezpośrednio w hotelach. Jest całe mnóstwo lokalnych biur
      podróży, które organizuja wycieczki za 1/3 ceny. Wycieczki są na tym samym
      poziomie, dobre autokary, ciekawe miejsca (program zazwyczaj identyczny
      z "hotelowym". Biura zagraniczne i hotele korzystaja również z biur tureckich
      przy organizacji imprez narzucaja tylko swoja marżę. Jedyny minus korzystania z
      biur tureckich to język trzeba znać angielski, niemiecki bądź rosyjski, prawie
      nie było wycieczek z polskim tłumaczem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka