Dodaj do ulubionych

Maroko w marcu...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:14
jaka pogoda, temperetura w MAroku w marcu ?? czy ktoś był w tym okresie, jest
szansa na opalanko ??
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: Maroko w marcu... IP: 195.42.249.* 01.03.07, 15:17
      Musiałabyś mieć wyjątkowo dużo szczęścia. Ja byłam w maju i było okropnie zimno
      i strasznie wiało. Słońce wprawdzie świeciło ale zimny wiatr dosłownie
      przewracal. Moi rodzice byli w zeszłym roku w czerwcu i pogoda była wprawdzie
      bardzo ciepła ale było sporo dni pochmurnych i z deszczem. Maroko, wbrew
      powszechnycm opiniom, nie jest krajem upałów i wiecznie prażącego słońca (poza
      typowo letnimi miesiącami). To wpływ oceanu. Amatorom plażowania marzec
      zdecydowanie odradzam. Zresztą w ogóle odradzam Maroko amatorom plażowania.
      Jest to przepiękny kraj, ale raczej do zwiedzania a nie na wypoczynek. Woda w
      oceanie nigdy nie jest ciepła, ciągle wieją wiatry. No chyba, że ktoś chce
      spędzać czas tylko przy basenie hotelowym - ale wtedy też tylko cieplejsze
      miesiące wchodzą w grę. Oczywiście można mieć szczęście, ale nie można na nie
      za bardzo liczyć :)
      • Gość: piotrek Re: Maroko w marcu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 15:53
        ja tez się w marcu wybieram z triadą właśnie na objazd, ale prosze powiedz że
        na krótki rękawek mozna liczyć plizzzzzz ;-)
        • Gość: iza Re: Maroko w marcu... IP: 195.42.249.* 01.03.07, 16:23
          Jeśli jedziesz na objazd i będziesz także na południu Maroka to na pewno. Tam
          jest zawsze cieplej. Ja trafiłam w maju na wyjątkową anomalię pogodową - w
          okolicach Fezu padał śnieg i na drogę wyjechały pługi! Jednak tego samego dnia
          po przejechaniu przez góry świeciło słońce i chodziłam w krótkim rękawku.
          Ogólnie, poza miesiącami letnimi, jest to kraj nieprzewidywalnej pogody
          (zwłaszcza w części północnej). Mimo wszystko życzę słoneczka i ciepła :)
          • Gość: karolina Re: Maroko w marcu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 17:00
            dzięki piękne :-)
            • migo6 Re: Maroko w marcu... 02.03.07, 19:29
              odniej jedynie w Marakeszu upalnie.jeśli masz pytania odpiszę.
    • Gość: kaja Re: Maroko w marcu... IP: 41.251.0.* 07.03.07, 13:02
      Szansa jest i to spora. Od dobrego miesiaca temperatury w Agadirze w dzien
      raczej nie spadaja ponizej 25 stopni, swieci slonko, wiatr tez czasem zawiewa
      (rzadko), ale genetralnie turysci nastawieni na opalanie sa zjarani na maxa.
      Pozdrawiam.
    • Gość: emka Re: Maroko w marcu... IP: 82.160.85.* 11.03.07, 12:05
      ja byłam w maroku na przęłomie czerwca i lipca..hmm.. no cóż.. nie spotkałam
      się z żadnymi chmurami, z żadnym deszczem a broń boże z zimnem. oczywiście były
      mgiełki ale koło 12 nie było po nich śladu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka