Dodaj do ulubionych

Alfastar - opinie

IP: *.range81-155.btcentralplus.com 03.03.07, 17:11
Witam !
Wybieramy się do Jordanii i Izraela na objazdówkę. Proszę o opinie o tym
biurze. Nie pojawia się często na forum. Czy to dobry (zły) znak?
Pozdrawiam
Jurek
Obserwuj wątek
    • Gość: Dora19791 Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 17:26
      Dziwne-poczytaj troche,bo ja widze tu bardzo duzo opini o tym biurze...i
      zazwyczaj dobre:)Sama z nimi jeszcze nigdy nie jechalam,ale zaufalam temu co
      pisza na tym forum i w maju lecimy z mężem z nimi pierwszy raz na "Egipt od A
      do Z"Ponoc dobrze wywiazuja sie z takich objazdowek,i tak jak porownywalam z
      innymi biurami,maja bardzo dobre ceny:)
    • iberia.pl Re: Alfastar - opinie 03.03.07, 17:57
      na razie mnie draznia trzykrotna zmiana godzina wylotu, pozyjemy-zobaczymy jak
      sie spisza w Dahab.
    • Gość: alak Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:24
      Podróżowałam z Alfa Star. Nie mam co do tego biura większych zastrzeżeń. Ceny
      dobre,organizacja OK, nie zaliczyłam żadnej wpadki. Możecie jechać (moim zdaniem).
      A zmiany godzin wylotów i przylotów są na porządku dziennym we wszystkich
      biurach dla wszystkich czarterów! Niestety trzeba zawsze to brać pod uwagę.
      Przeżyłam już niejedno podczas podróży. Po prostu trzeba być przygotowanym na
      różne "niespodzianki" tak pod względem finansowym, jak i czasowym. Ostatnio z
      powodu bankructwa linii lotniczych musieliśmy w Maroku zostać jeden dzień
      dłużej. Na szczęście nie musieliśmy za to dopłacać, ale dzień urlopu dłużej
      trzeba mieć w rezerwie. Z lotami jest różnie, i nie dotyczy to tylko Alfa Star.
      W końcu to urlop i na nerwy szkoda czasu! Życzę miłej podróży.
    • Gość: barolo1 Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 08:11
      Byłem z nimi 2 krotnie w Egipcie,wybieram sie we wrześniu po raz trzeci/ale z
      innym biurem,bo maja duzo lepszą oferte cenową za ten sam hotel!!/
      Zadnych zastrzezeń jak do tej pory nie mam,no chyba że ktos chce się mocno
      przyczepić!!
      Może ktoś ma jakieś wiadomości na temat Sun & Fun Holidays??
      • Gość: Piloki Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:31
        Też byłam z alfą na objazdówce po Egipcie. Mieliśmy świetnego przewodnika,
        Mahmuda, który ubarwnił nam pobyt niesamowicie :D Biuro zrobiło wszystko, do
        czego bylo zobowiązane. Program był bardzo ciekawy i dawał nam sporo swobody,
        dzięki czemu parę razy wzięliśmy fakultety z lokalnych biur podróży i nie wyszło
        drogo. Hotele też były OK. Więc możesz jechać bez obaw, bo standard wszystkich
        wycieczek powinien być taki sam :)
        • Gość: Miśka Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:20
          Mahmud jest super! :D Też byłam na tej objazdówce, koleś po prostu wymiata.
          Jeszcze grupa nam się trafiła wyjątkowo rozrywkowa, przez co może zwiedzanie
          zeszło a drugi plan, ale za to jakie wspomnienia! :D
          • Gość: Urla Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:21
            Czasem faktycznie trudno się w Egipcie skupić na historii, kiedy wszędzie tyle
            się dzieje :) Mają świetne dyskoteki (przynajmniej te, w których ja byłam, choć
            oczywiście Sharm przewodził w moim rankingu najbardziej rozrywkowych miast), w
            sklepach można kupić przepiękne rękodzieła dużo taniej, a w samych kafejkach
            przesiedziałoby się cały dzień :D
            • Gość: Nati Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 15:58
              Moi rodzice jadą w maju na rocznicę ślubu na objazdówkę do Egiptu, chyba z alfą,
              jeszcze wybierają. Są w wieku 56 i 59 lat, myślicie, że będą w grupie osoby w
              ich wieku? Ile osób jest w jednej grupie wyjazdowej?
              • Gość: Bajka Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:19
                Na pewno będą ludzie w ich wieku. Na objazdówki jeździ cały przekrój
                pokoleniowy, od nastolatków, do emerytów. I wszyscy się dobrze ze sobą bawią :D
                • Gość: Fifka Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:39
                  Dzieciaki od jakiego wieku byście zabrali na objazdówkę, na taki Egipt od A do Z
                  powiedzmy?
                  • Gość: Kaja Re: Alfastar - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:23
                    Moje miały 8 i 10 lat. Była dziewczyna z 6-latkiem, ale dla mnie to tyć za mało.
                    Takie w wieku środkowo podstawówkowym są akurat myślę, nie znudzą się i nie
                    powinny sprawiać kłopotów w autokarze i podczas zwiedzania, a przy tym są na
                    tyle, duże, żeby same chciały się dowiadywać różnych rzeczy.
    • iberia.pl Re: Alfastar - opinie-juz wrocilam 21.03.07, 17:53
      zatem powiem tak:organizacja taka sobie, zarowno plusy jak i minusy.

PLUSY -choc to raczej standard powinien byc ale jak wiadomo w Kaczolandzie za
      normalna obsluge naleza sie hymny pochwalne:
      *hotel zgodnie z oferta,
      *sprawna organizacja autokarow+prowiantu (nie wiem na ile ta sprawnosc wynikala
      z dobrej organizacji AS bo byc moze byly to te same autokary, ktore przywiozly
      z K-c podroznych), ktory z Poznania wiozl ludzi do Katowic-na okolicznosc
      wczorajszej mgly w Pyrzowicach loty byly odwolane,i samolot zamiast
      miedzyladowania w KTW od razu polecial do POZ.
      *sprawny transfer z lotniska w SSH do psozczegolnych hoteli.
      I to by bylo na tyle.

MINUSY :
      *w sumie czterokrotna zmiana godzin wylotu,
      *brak informacji, ze np. w Dahab nie ma rezydenta-komus byc moze jest to
      potrzebne do szczescia a innym nie, co nie zmienia faktu, ze taka informacja
      powinna byc udzielna przy zakupie wyjazdu,
      * dosc pozne potwierdzenie o godzinie wylotu,w momencie przyjazdu godzina
      wylotu byla ustalona na 7.30 rano co oznaczalo wyjazd z hotelu wczesnie
      rano.Ale informacja o faktycznej godzinie wylotu byla podana na tablicy dopiero
      poznym wieczorem ok.22, ja te infomacje mialam o g.16 dzieki znajomemu biuru
      podrozy.

/////Wiec ktos tu ostatnio sie awanturowal, ze dostal informacje o wylocie na
      kartce wsunietej przez drzwi-to chyba lepiej niz chodzic i pytac 5 razy na
      recepcji czy maja informacje z AS.///

*godna pozalowania organizacja transferu z hoteli na lotnisko w SSH.Autokar
      podstawil sie na czas, ale okazalo sie, ze nie miescimy sie wszyscy, wiec czesc
      pasazerow czekala na nastepny autokar,a my siedzielismy w naszym i tez
      czekalismy.Zero informacji ze strony kogokolwiek z AS co ?jak? na co ? i po
      co?.Rozumiem, ze jest jakies opoznienie bo cos tam, ale przekazanie informacji
      co sie dzieje nie jest chyba Bog wie jakim oczekiwaniem.Koniec koncow okazalo
      sie, ze czekamy na ...pilota, poniewaz kierowca nie moze jechac sam z turystami-
      lokalne przepisy.Szkoda, ze tego dowiedzielismy sie tylko, dlatego ze ktos z
      nas pogadal z kims z obslugi hotelu.Tym sposobem na lotnisku bylismy na godzine
      przed odlotem, ktory i tak byl opozniony o pol godziny.
      Poza tym jak wiadomo nad Polakami musi stc ktos z batem, bo sie towarzystwo
      rozlazi, nie moze sie poschodzic na czas itd., ale AS tnie koszty....bo innego
      wytlumaczenia nie widze.

Majac porowanie z Eximem, z ktorym bylam w zeszlym roku i Alfe Star...wybieram
      to pierwsze biuro i na pewno postaram sie nie wybierac na przyszlosc wylotu z
      miedzyladowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka