Dodaj do ulubionych

Florencja, Pompeje - pytanka

27.03.07, 09:37
Witam wszystkich i proszę o info na temat:
1) parkingów we Florencji - jak już wykupię wjazdówkę na checkpoincie to
gdzie mogę dojechać autokarem, a gdzie go odstawić (zwłaszcza, że muszę tam
auto na 8 czy 9 h postawić)?
2) zwiedzania Pompei - czy ma ktoś może namiar na polskojęzycznego
przewodnika?
Obserwuj wątek
    • pl71 Re: Florencja, Pompeje - pytanka 27.03.07, 17:48
      Czesc Gosia

Mozesz dojechac kolo koszar karabinierow nad rzeke najblizej a autokar niech
      ucieka na parking tam gdzie kupowaliscie oplate pod warunkiem ze jeszcze bedzie
      miejsce.
      Mam namiary na przewodnika ale nie przy sobie. JAK JESZCZE NIE POJEDZIESZ TO
      SKONTAKTUJ SIE ZE MNA PO 01.04 jak wroce
      POZDRAWIAM Z PARYZA
      Piotrek L.
      • ewa.p7 Re: Florencja, Pompeje - pytanka 28.03.07, 01:21
        Małgosiu, po wykupieniu wjazdówki możesz poprosić o mapę Florencji właśnie dla
        autokarów, gdzie zaznaczone są miejsca, na których mozna dłużej parkować.Jeśli
        nic się nie zmieniło, możesz autokar postawić na dłużej na parkingu przy ex
        Fortezza da Basso za stazione centrale di Santa Maria Novella. Wjazd od ulicy:
        Caduti dei Lager. Ale na wszelki wypadek sprawdż na check point-cie, czy nadal
        ten parking istnieje, bo we Włoszech nigdy nic nie wiadomo. Ja zwykle po
        wykupieniu zezwolenia wyjeżdżam z grupą na panoramę na Piazzale Michelanggiolo
        (tam autokar może postać do 15 minut- czas na zdjecia), potem zjeżdzam na
        parking do wysadzania grupy na Lungarno della Zecca Vecchia i tak układam
        program,aby przejść przez centrum od S.Croce do parkingu przy Forezza da Basso,
        gdzie czeka autokar.
        W Pompejach może Cię po polsku oprowadzić Twoja imienniczka Małgorzata di Palma
        tel. 3391912401 lub stacjonarny: 081/8506216. Mnie za TŁUMACZENIE angielsko
        języcznego przewodnika przyłozyli mandat (zgodnie z prawem z 1936 bodajże
        roku).Powodzenia! Ewa
        • malgorzata.duraj Re: Florencja, Pompeje - pytanka 28.03.07, 11:31
          Hej, ja panoramkę na Michelangelo też zwykle robię, ale teraz dużo będzie
          zależało od czasu pracy kierowców - nie wiem czy zdążę. Może na zakończenie
          zwiedzania jak grupa będzie miała jeszcze siłę po tych 9 godzinach zwiedzania
          hiiii
          małgosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka