Gość: andrzej IP: 212.160.143.* 02.04.07, 08:25 Byłem z nimi niedawno w Egipcie. Czułem się całkowicie oszukiwany i nie wiem czy to wpadka czy też "ten typ tak ma" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deo Re: Triada - czy oszukują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 09:32 Napisz konkretnie o co chodzi .. ja akurat nie czułem sie oszukiwany przez Triade ale to bylo w III RP ... a w IV wszystko jest możliwe .... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 02.04.07, 11:58 Byłem w hotelu Country Club w Sharm. Miał niby być 4 gwiazdkowy i dysponować ( z dowożeniem )piaszczystą plażą. Hotel okazał się zapyziały, nie wyposażony w nic oprócz małego basenu a "plaża" to było jakieś gruzowisko na którym nie było nawet pomostu jak na innych plażach więc nie można było przez rafę wejść do morza. Byłem wcześniej dwa razy w Egipcie z innymi biurami w hotelach 4* więc wiem jak wygladają, dlatego uważałem, że mnie oszukują. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Triada - czy oszukują? 02.04.07, 12:18 Napisz ile za wizę zapłaciłeś, dalej okradają turystów na jej cenie? NIGDY grosza na mnie nie zarobią, nie ma takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
toolkien Re: Triada - czy oszukują? 23.05.07, 09:53 byłam kilka razy z Triadą, pierwsz wyjazdy (m.in Tajlandia, Maroko były super). Dwa lata temu byłam z nimi w Libii - Tunezji. W programie mieliśmy zwiedzanie 12 miejsc, zobaczyłam 5 (słownie PIĘĆ z DWUNASTU). Wycieczka bez podania powodu skrócona o 1 dzień (bo Pani leciała z Krakowa nie było dla mnie argumentem), na miejscu dodatkowa opłata 70 EURO wzrosła bez powodu do 100 Euro. Mogłabym tak wyliczać, ale to nużące. Ponieważ Triada nie odpowiedziała mi na złożona reklamację, oddałam sprawę do sądu i wygrałam zwrot kosztów wycieczki. Trwało to rok, ale przynajmniej mam satysfakcję, że nie dałam się nabić w butelkę i wcisnąć bubla. Żeby uniknąć rozprawy, proponowali mi wyjazd za darmo, ale stanowczo odmówiłam, oswiadczająć, że nawet w kosmos za darmo z nimi nie chcę lecieć :). To tyle odnośnie Triady (nota bene "triada" to nazwa chińskiej mafii ;) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
eustoma77 Re: Triada - czy oszukują? 24.05.07, 13:08 dwa lub trzy lata temu bylam z nimi na krotkiej wycieczkce po Austrii i oplata za przewodnikow tez wzrosla o kilkanascie euro (mysle ze do 20 co przy wymaganej sumie 50 bylo tez kwota dosc znaczna) czyli wyglada na to ze to jest praktyka powszechna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Triada - czy oszukują? IP: 80.54.62.* 03.07.07, 11:21 oszukują, a potem nie chcą uznać rekalamcji, która została podpisana przez rezydenta. Sami określają, że ich pracownicy kłamią podpisując takie dokumenty. Ludzie z Centrali w Warszawie lepiej wiedzą niż turyści i rezydenci, którzy są na wypoczynku - ŻENADA. Byłem z Traidą 3 razy i dopiero za trzecim razem przekonałem sie co to za biuro, wcześniej nie było problemów. Wiećej z nimi nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury12 Re: Triada - czy oszukują? IP: *.kulnet.kuleuven.be 03.04.07, 14:15 Oszukuja, oszukuja jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Triada - czy oszukują? IP: *.aster.pl 04.04.07, 05:50 Ty oszukujesz siebie,kupujesz tanio a chcesz mieć luksus.Tamten typ tak nie ma.Przestań pisać głupoty.Pa,pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Re: Triada - czy oszukują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:20 Jak oszukują to dlaczego kupujecie u nich imprezy co?Ja kupiłem wczasy rodzinne na te wakacje i mam numer uczestnika ponad 580 000 tysięczny. Więc jak wszystkich oszukali? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Triada - czy oszukują? 04.04.07, 09:38 Moje kondolencje ale sam sobie jesteś winien... Jedzcie gó.., miliony much nie mogą się mylić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Triada - czy oszukują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:56 Ty "derduch" to chyba masz coś z deklem? Ja z Triadą byłam już w Tunezji, Egipcie, Grecji (Riwiera Olipijska, Chalkidiki, wyspa Thasos i Kreta) i ani razu nie byłam rozczarowana. Trzeba wiedzieć czego oczekiwać od oferty i kierunku jaki się wykupuje i tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Triada - czy oszukują? 05.04.07, 19:47 Masz rozdwojenie jaźni jak widzę :-)))) Napisz na ile okradli cię na cenie wizy egipskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:55 Jak piszą, że będą trzy gwiazdki, to mają być trzy. Ma być zgodnie z umową. A sądząc po ilości wątków o Triadzie, nie przestrzegają zapisów umów, które zawierają. Pisanie, że oczekuje się nie wiadomo czego za niewielkie pieniądze to bzdura. Oczekuje się najczęściej tego, co firma oferuje. Jak oferuje wysoki standard, to trudno się pogodzić z brudnym hotelem i zatkniętym kiblem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Triada - czy oszukują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:45 Ja byłam również w Egipcie w hotelu Magawish. To były wakacje mojego zycia, nie miałam żadnych, ale to żadnych zastrzeżeń.Daję Triadzie 5 +. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 06.04.07, 13:22 oszukują z całą premedytacją. Zobacz: www.antytriada.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Triada - czy oszukują? 06.04.07, 13:43 Do Sylwii ... jedź jeszcze z Triada do Turcji w ramach 7 + 7 ...wspaniała sprawa ... no cóż ... jak dla kogoś głównym celem wyjazdu gdziekolwiek jest chlanie wódy .... to faktycznie nad trzema dolarami płakał bedzie do konca dni swoich ... albo do początku delirki .... inni albo stoja sami w kolejce i płacą bodaj 15 $ albo daja 18 $ przedstawicielowi biura i on za nich wszystko załatwia ... do wyboru do koloru ... Mnie jak na razie Triada jeszcze nie oszukała ..../ Egipt - Turcja / i oby dalej nie ... ale każdy sygnał byleby był konkretny jest cenny ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
onka37 do Deoand 06.04.07, 14:18 Byłeś na obiazdówce, a poteem w jakim moeść ie napisz coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do Deoand 06.04.07, 14:31 Tak byłem z Triadą ... cztery lata temu w Egipcie Hurghada pobyt + Aswan hahah czyli Assuan Abu- Simbel -Assuan Luksor Dendera Minja Kair- HRG ... a ostatnio w ub roku na objazdówce w Turcji ... W dziale Turcja i Egipt ... jak poszukasz w wyszukiwarce ... autor deo lub deoand to znajdziesz tam moje uwagi o tych wycieczkach ... oczywiscie jak poszukasz tematycznie to znajdziesz wiele fascynujacych opisów innych autorów i autorek ... a jak masz jakies szczególne pytanie to pisz śmialo na adres gazetowy i jak tylko bedę umial to odpowiem na pewno ... pzdr deo ... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do Deoand 06.04.07, 14:38 a ... W Turcji byłem w Alanii a konkretnie w miejscowości Oba ... niedaleko Alanii to własciwie juz odpowiedzialem na pytania .. hahahah pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Triada - czy oszukują? IP: *.szpital.gda.pl 16.04.07, 09:09 Nie oszukują ! Dają tyle za ile się zapłaciło !!! Ale ludzie oczekują więcej. Ja byłam w zeszłym roku na objazdówce w Grecjii 7+7 Traf i było super !! Ale byli lu8dzie w tym samym hotelu /na pobycie/ i w autokarze , którym się nie podobało !I co zroobisz ? W czerwcu lecę do Turcji też na objazdówkę 7+7 Traf . Będzie super !! Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Triada - czy oszukują? 06.04.07, 22:08 Wydaje mi się,że zawyżają ilość gwiazdek w hotelu.Jadę z Neckermanna,piszą,że hotel 4*,w internecie występuje jako 5*.Z Triadą było odwrotnie.Miało być 3*,a były dwie.Ale ja jestem baaardzo elastyczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda nerwów Re: Triada - czy oszukują? IP: *.eranet.pl 12.04.07, 01:52 Oczywiście , że tak . Lato 2006 na Zakynthos =brudno, śniadania beznadzieja, dziurawa umywalka, zatykający się odpływ i zaleawnie łazienki, brak pełnego wyposażenia w aneksie kuchennym , nie sprzątali, nawet pracownik Triady nie chciał mieszkać w tym hotelu i przenieśli go do innego, ale turystów pozostawili w tym brudzie, ludzie byli nie zadowoleni, ale chyba nie mają siły i czasu na potyczki w sądach z prawnikami TRIADY , NIGDY WIĘCEJ Z TYM BIUREM !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amatorzy Re: Triada - czy oszukują? IP: *.eranet.pl 12.04.07, 02:03 Oczywiście , że tak . Lato 2006 na Zakynthos =brudno, śniadania beznadzieja, dziurawa umywalka, zatykający się odpływ i zaleawnie łazienki, brak pełnego wyposażenia w aneksie kuchennym , nie sprzątali, nawet pracownik Triady nie chciał mieszkać w tym hotelu i przenieśli go do innego, ale turystów pozostawili w tym brudzie, ludzie byli nie zadowoleni, ale chyba nie mają siły i czasu na potyczki w sądach z prawnikami TRIADY , NIGDY WIĘCEJ Z TYM BIUREM !!!!!!!!!!!!!!! Tak samo negatywnie opisują w internecie swoje wakacje w tym hotelu LETSOS Brytyjczycy -ale oczywiście mądry Polak po szkodzie ! Biuro Triada twierdzi że standard był 3* i wszystko OK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypoczęty Re: Triada - czy oszukują?Siedem gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:20 polecam arabię saudyjską z 7-gwiazdkowymi hotelami,nic się nie psuje.Apartament min.160 m2 itd...Nie warto psuć sobie wakacji na użeranie.Chyba że ktoś lubi na spotowo,szkolić personel w egipcie wykupując hotele 3-4-5 gwiazdkowe w triadzie. SAMI SOBIE GOTUJECIE TAKI LOS.Miłych wakacji w innych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 19.04.07, 11:37 Oszukują, aż miło. Zobacz jak kończą się wyjazdy z nimi na stronie www.republika.pl/piotrowski_pawel w dziale prywatna czarna lista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Triada - czy oszukują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:49 Triada to cyniczni oszuści !!! Oszukują jak psy na standarcie (Halkidiki Kassandra Mare) odradzam gorąco Triadę ! Żadne biuro tak nie przegina jak ci złodzieje z Triady !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulajal@gazeta.pl Re: Triada - czy oszukują? IP: 217.96.126.* 25.04.07, 10:59 Oszukują! Byłam z nimi na baaaaaardzo taniej wycieczce na Krecie i było jako tako (poza olewaniem nas przez rezydentów w razie problemó czy chorób i szczurem w pokoju, który Triady nie interesował wcale). Potem byłam na Rodos w Hotelu Filerimos, miało być: all inclusive, 4 *, piękna piaszczysta plaża, a na miejscu porażka, zaniedbany, nieremontowany od lat hotel, niejadalne posiłki (serio), plaża kamienisto-żwirowa. TRAGEDIA!!! Zmarnowali mi wakacje (i pieniądze spore) i dlatego będę ich krytykować, gdzie się da. OSZUŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 02.05.07, 09:32 Jasne,że tak. Byłem w Sharm w hotelu "Country Club". W katalogu robił za 4 gwiazdki z piaszczystą plażą. Na miejscu syf nie standard i zero plaży. Wozili nas na (z różnych hoteli) na taką skalista półkę stłoczeni jak śledzie. Rezydentka na nasze pretensje odpowiedziała "..to trzeba łyło dokładnie sie dowiedzieć gdzie jedziecie." Teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 04.05.07, 13:49 Też byłem w Country Club z Triadą. To kompletny przewał. Chyba że komuś wystarczy,że Egipt jest piękny i nawet nie widzi jak go naciągają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewita Re: Triada - czy oszukują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 17:12 Mam pytanie .Kiedy bylas na Rodos?Znajoma 2 tyg. temu wrocila i o pobycie w tym samym hotelu miala b.dobre zdanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIEM Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:04 Podobo oszukują!!! Ale opłacają ludzi, którzy usuwają o nich posty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 17.05.07, 10:26 Przecież podawanie nieprawdziwych informacji o standarcie i wyposażeniu hotelu jest zwykłym oszustwem i naciąganiem. część turystów uważa, że jak pojechali do ciekawego kraju to już biuro wywiązało się. Umowa przecież zobowiązuje biuro do dostarczenia tego co zaoferowało. Problem moim zdaniem jest taki, że jak biuro nas olewa ( co u Triady jest normą)to pozostaje tylko sąd, a niewielu z nas pomimo oczywistej racji chce i ma czas włóczyć się po sądach. Ja nie lubię jak mnie ktoś kantuje i z Triadą wiecej nie jadę, byłam raz i dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 22.05.07, 15:04 Podają ilość gwiazdek wymyśloną przez siebie i nie mającą żadnego uzasadnienia. Reklamacji zupełnie nie rozpatrują tylko wysyłają szablonowe pisma, że wszystko było ok. Swoje niechlujstwo i kłamstwa tłumaczą "specyfiką danego kraju". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bertyk Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 17:35 Oszukuja jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synajek Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 31.05.07, 10:11 Byłem z nimi w Egipcie. To co było na miejscu nijak nie pasowało do katalogu i umowy. Ja uważam ich za oszustów i wiem,że dużo osób kończy wycieczki z Triadą w sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
ivanesku Re: Triada - czy oszukują? 01.06.07, 14:36 Witam, Dwa lata pod rząd byłem na wakacjach z Triadą. Ja jestem zadowolony z usług tego biura. Pierwszy wyjazd dwa lata temu Tunezja + Libia. Hotel Jockey Club prezentował się nawet lepiej na żywo niż w katalogu. Objazdówka w Libii męcząca ale bardzo udana, profesjonalnie przygotowana, świetny przewodnik. Rok temu wyjazd z Triadą do Egiptu. Hotel Desert Rose bardzo fajny i jeden fakultat do Luxoru również udany. Podstawa to samemu wybrać hotel. Czytać wszystkie wypowiedzi na forach internetowych o hotelu o plaży i wycieczkach które organizuje biuro. Ani razu nie byłem zaskoczony tym co zastałem. Ci którzy piszą że hotel był nie taki albo plaża kamienista można powiedzieć tylko tyle żeby nauczyli się korzystać z internetu tutaj znajdzie się wszystkie informacje. Poleganie na katalogu Triady czy innych biur podróży to czysta głupota. Triada ma jedną wielką zaletę jest TANIA i dlatego chce zarabiać na wszystkim. Na lotnisku w Egipcie chcieli mnie wyrzeźbić na wizie, dla turystów z Triady jest droższa. Dowiedziałem się o tym na lotnisku i stanąłem w innej kolejce po wizę i nie było problemu. Fakultatów też nie trzeba kupować u Triady można kupować w miejscowych biurach podróży. Denerwują mnie ludzie którzy jadą w ciemno bez żadnego przygotowania na wczasy a potem marudzą. Łazi Ci taka sierota i narzeka że woda w morzu za słona albo że słońce za bardzo grzeje. Psują wakacje sobie i innym. W tym roku chciałem również jechać z Triadą do Turcji ale nie mieli fajnego hotelu i jadę z Itaką. Wiem jak będzie wyglądał hotel, jaka będzie plaża i jedzenie. Wszystkie informacje zebrałem na forach internetowych. Mam tylko że nie spotkam żadnej marudnej sieroty która przyjechała bez żadnych informacji o miejscu do którego się wybrała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Triada - czy oszukują? 02.06.07, 23:21 Jadę w tym roku z Triadą po raz pierwszy i dziwnie sie nie boję. Jak będzie fatalnie na pewno odszczekam, ale ja zawsze dokładnie wiem czego sie spodziewać i jak jest niefajnie pretensje moge miec tylko do siebie. Czytajcie opinie ludzi o hotelach - o Country Club w Sharm nie ma żadnej dobrej - jak ktoś to bierze albo ryzykuje, że w TRAFIE dostnie niech nmie narzeka. Dopłaciłam 200 zł żeby mieć dobry hotel _- jak mi zamienią na inny - nie ręczę za siebie, ale takie coś jeszcze nigdy nie zdażyło. Dwa lata temo olałam opinie forumowiczów i w Tunezji trafiłam dość marnie (zresztą to nie była Triada), ale już tego błędu nie popełnię. Jeżeli hotel ma 100% pozytywnych opinii plus dobrą stronkę gdzie samemu możma wszystko zobaczyć i doczytać- musi być dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka opinia o triadzie IP: *.chello.pl 06.06.07, 20:01 bylam na 7+7 w turcji oczywiscie nie jestem wymagajaca :) z reszta skoro sie kupuje cos za 2 tys to sie nie spodziewa kokosow. jechalam zeby zwiedzac ale np mysle ze powinien organizator uprzedzac ze np na objazdowce wyjazdy poranne sa przez 5 dni dzień w dzień ok 4tej rano podziwialam ludzi z malymi dziecmi ktorzy rano zapewne potrzebuja wiecej czasu aby je oporzadzic a potem siebie i spakowac sie. chociaz my to przestalismy w 2 hotelu sie rozpakowywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: opinia o triadzie IP: *.cable.wsm.wielun.pl 07.06.07, 17:11 efka zlituj się, wszystkie te informacje można znaleź na forach internetowych. Jak jedziesz na objazdówkę do jakiegoś kraju to warto przeczytać opinie osób które już były na podobnej objazdówce z tym biurem. Tam znajdziesz wszystkie informacje. Ja byłem na obiazdówce z Triadą Tunezja + Libia nie dość że wstaliśmy o 5 rano to na granicy na wizę czekaliśmy ponad 9 godzin, ale wiedziałem czego się spodziewać bo znalazłem wszystko na forum. Zdecydowałem że czekanie na granicy bo zawsze chciałem zobaczyś Leptis Magna i Sabrate (najlepiej zachowane miasta imperium rzymskiego). W Leptis Magna urodził się Septymiusz Sewer jeden z największych cesarzy tego imperium i pierwszy który pochodził z Afryki. Moim zdaniem jeśli jedziesz na wczasy do innego kraju to musisz być przygotowana a nie jechać w ciemno. Musisz wiedzieć wszystko o hotelu o obyczajach i kulturze w danym kraju. Większość luidzi z tego forum chyba jedzie do krajów arabskich tak jak by jechało na grzyby do lasu. Zero przygotowania. Macie dostęp do internetu nauczcie się z niego korzystać. Naprawdę wszystkie informacje można tu znaleź. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.761 Re: opinia o triadzie 05.07.07, 19:34 Pomimo tych niezbyt pozytywnych opinii o Triadzie mam zamiar jechać z tym biurem 7+7 Tunezja Libia. bart podeślesz mi kilka fotek z Libii na adres gazety. pozdrawiam i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:25 Wykupiłem w Triadzie 7+7 Traf **/*** po Grecji. Po przeczytaniu tych wszystkich postów mam ochotę się dziergnąć, że postąpiłem tak głupio. Jeszcze jednak tli się we mnie iskierka nadziei, że będzie wszystko OK. Cóż, chciałem w miarę tanio, no to sam sobie zgotowałem ten niepewny los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Triada - czy oszukują? IP: 80.54.62.* 03.07.07, 11:22 Ja byłem z Triadą 3 razy i dopiero za trzecim razem, wyszło szydło z worka. Rezydent potwierdził rekalmację, a Centrala jej nie uznała. ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
michangello [...] 09.06.07, 12:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Triada - czy oszukują?TAK, oszukuja na cenie 10.06.07, 10:46 wizy egipskiej bo kasuja 18 USd mimo, ze wiza kosztuje 15 USD. Moze napisz wiecej konretow bo cos enigmatyczny pierwszy twoj post. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Triada - czy oszukują?TAK, oszukuja na cenie 10.06.07, 12:12 Pewno i oszukuja jak każde inne biuro podrózy na tej wizie .. ale z drugiej strony temat tak oklepany wałkowany od kilka lat , że każdy kto choć raz wszedł na forum powinien wiedzieć , że może stanąc w kolejce i zapłacić 15 a jak da rezydentowi to 3 dolce więcej ... co do Turcji ... to trudno wstając o 12 w południe przejechac 3200 km i jeszcze cos zwiedzić ... nie da się ... ale o tym każdy wie i w biurze mówią ... natomiast do szewskiej pasji doprowadzaja mnie matki , które zabieraja na objazdówkę z natury rzeczy męczącą bachory przedszkolne ... i potem maja pretensje do świata .... ale w takim razie z kim jechac skoro jest tu na gazecie nawet wątek w korym upadaja wszystkie biura podróży ... mimo klientów full .. pzdr deo ... akurat objazdówki Triady Egipt i Turcja są o przepraszam były do ub roku bez zarzutu co moge potwierdzić .. bo byłem w tym roku nie wiem ... zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: Triada - czy oszukują?TAK, oszukuja na cenie IP: 212.160.143.* 15.06.07, 13:10 Oszukują i to najmniej na cenie wizy. Podają zupełnie fałszywe opisy hoteli np. Country Club w Egipcie. Podają m.in. że dysponuje piaszczystą plażą. Kazdy kto był wie że nie ale na składane reklamacje odpowiadają (Od prawie dwóch lat) że jest chwilowo niedostępna ale będzie za tydzień. Takich oszustw jest mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Triada - czy oszukują?TAK, oszukuja na cenie IP: *.jachpol.net 15.06.07, 16:16 Pewno i oszukuja jak każde inne biuro podrózy na tej wizie .. Piszesz "każde inne" to znaczy które każde inne ?????????????? Byłam wielkrotnie w Egipcie i nie oszukiwano mnie tak (nie byłam z Triadą i nie z Eccoholidayem). Daj te następne "wszytskie inne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Triada - czy oszukują?TAK, oszukuja na cenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:26 Hej Lena .. Była tu kiedyś dyskusja że inne Ecco czy Exim tez oszukują .. poczytasz forum to nawet turystów oszukuje Neckerman czy Tui ... nie mówiąc o innych .. wejdź na forum i odpowiedz mi jakie biuro nie oszukuje turystów ... jak mi takie podasz to o ile występuje w postach forumowiczów .. to na 100 % pokaże tobie , że też oszukuje ... Sprawa tej wizy jest już tak oklepana , że niemal rzygac sie chce ale znowu ktos tam wpada na pomysł Triada oszukuje ... na 9 pln ... i co z tego ... wiemy dobrze od 4 lat , że jak chcesz nie stać w kolejce to płacisz 9 pln więcej ... jak to jest , że wszyscy ci inteligentni nie moga zapytać gdzie sie kupuje wizy na lotnisku ... no ale jeżeli pijani w sztok to trudno się dziwic , że chcą wszystkiego za darmo a ustac w kolejce trudno ... po prostu nudzi mnie ustawicznna walka o 9 pln ... a naprawdę zaciekawieniem czytam o innych niedoróbkach Triady naprawdę groźnych .. w stylu zamiana hotelu na gorszy i no i ... co jeszcze ... skrócenie pobytu ... i co jeszcze ???? a bój o 9 pln to mnie po prostu śmieszy ... Inna rzecz , że Triada miała stosunkowo tanie wycieczki ale chyba zaczyna się to cos wyrównywać w górę niestety .. pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukana Do Deo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:49 Panie Deo, ktoś na tym forum napisał, że jadąc z Triady miał w tym roku numer pięćset tysiecy któryś. O co mi chodzi, to już pozostawiam jako zagadkę dla Pana. Ale chciałam zapytać, czy byłby Pan tak łaskaw przesłać mi 3$ (a może jechał Pan z narzeczoną,żoną?! To wtedy nawet 6$ nie będzie dla Pana zapewne problemem). Chętnie podam Panu mój numer konta. Przecież dla Pana to drobiazg. Jako nie doinformowana, bo przecież na takie dyskusje Pan rzyga, a ja zostałam właśnie naciągnięta z 4 osobową rodziną na wizie razem 80$, gdyż wcale nie musiałam jej kupować lecąc do Sharm, liczę, ze w ramach walki o dobre imię Polskich Biur Podróży zrobi Pan coś dla idei zamiast marnować się na tym "zarzyganym" forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Do pani Oszukanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 18:28 Przykro mi ale niestety nie przeleję 6 dolców na pani konto ponieważ pijanych kobiet nie cierpię jak również tzw przedsiębiorczych czyli cwaniaczek tez ... nie będę pani służącym ... niech sobie pani to wybije z głowy ... nie ma innego wytłumaczenia dlaczego w HRG nie ustawiła się pani w kolejce po wize do okienka .. tam było nawet napisane chyba wiza 15 $$ ... Ja stałem a jak pani się nie chciało stać to chyba tylko z powodów jak wyżej ... stałem również w Turcji na lotnisku po wize i też akurat jechałem z Triadą ... Ja pani służącym nie będę ... sorry ... Natomiast no cóz faktycznie forum trzeba czytać .. i na forum piszą że jest wiza Synai only -darmowa i wiza normalna za 15 $ .. a również piszą , że wiza egipska jest jednorazowa za każdym przekroczeniem granicy treba kupowac nową ... więc było czytać forum ... w Sharm nie byłem więc nie powiem jak to jest ... choć jeśli Egipt to kraj cywilizowany ??? to powinna byc na lotnisku informacja co obejmuje wiza Synai only a co pełnopłatna wiza .. pocieszeniem niech dla pani będzie to , że ja przed wyjazdem do Egiptu nie czytałem forum i wykupiłem wycieczki u rezydenta co mnie kosztowało pewno te 80 dolców więcej niż jak bym wykupił w lokalnych biurach .. wiedziony doświadczeniem forumowym w Turcji juz tego błedu nie zrobiłem ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Do DEO 15.06.07, 19:36 przegiales tym tekstem..jak ci brakuje argumentow to sie wycofaj z dyskusji a nie znizaj sie do rynsztoku. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl do deo 15.06.07, 19:34 Gość portalu: deo napisał(a): > ale znowu ktos tam wpada na pomysł Triada oszukuje ... na 9 pln ... pijesz do mnie, ze osmielilam sie zalozyc watek? > > i co z tego ... wiemy dobrze od 4 lat , że jak chcesz nie stać w kolejce to płacisz 9 pln więcej ... DEO, TY wiesz, ja wiem kilkadziesiat osob z forum, ale RZESZA innych turystow NIe WIE! > > jak to jest , że wszyscy ci inteligentni nie moga zapytać gdzie sie kupuje wizy na lotnisku ... zastanow sie przez chwile i sprobuj sie postawic na miejscu kogos, kto wreszcie po roku pracy leci na wymarzony urlop,czesto gesto w srodku nocy i jeszcze ma sie pytac i robic sledztwo gdzie ma wize kupic? > po prostu nudzi mnie ustawicznna walka o 9 pln ... > a mnie nudzi okradanie nas w bialy dzien! > a bój o 9 pln to mnie po prostu śmieszy ... NIE ROZUMIESZ!!!!!!!!!!!!!Nie chodzi o te cholerne 3 baksy! Chodzi o zasade! O bycie UCZCIWYM. A teraz pomnoz sobie 3 baksy x ilosc turystow.....i co tez smieszna kwota? Wiesz, nie pogniewalabym sie, za 10% tej sumki. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deo 15.06.07, 20:17 no ok ... trzeba wiedzieć , że wiza kosztuje 15 dolców a nie 18 $ ale ile kosztuje naprawdę to dowiadujesz sie na miejscu na lotnisku .. na każdym lotnisku ... idziesz za strzałkami do okienka z napisem Visas i kupujesz wize za 15 dolarów .... tak ja zrobiłem i nie pisz mi idiotyzmów , że ktoś został oszukany .... nie chciało sie leniowi stac w kolejce albo był pijany !!!!!@ Ja stałem - rozumiesz iberio ... normalny zwykły szary przeciętny turysta będący pierwszy raz w Egipcie .... z żoną i córką ... a tak w ogole to do Egiptu do Hrg leci przedstawiciel Triady który te pieniądze pobiera czy jak ... przecież nie wolno wchodzic obcym z zewnątrz jak jeszcze nie przeszło się kontroli paszportowej ... no jak to jest .. nie pamiętam bo ja kupowałem wizę w okienku i to pamiętam ?? jak to jest ?? Triada oszukuje ..ok a jeśli w biurze powiedziano mi że trzeba wziąc na objazd po Turcji 100 Euro na wstępy ... a pani pilot pobrała tylko 85 Euro / w ub roku / to Triada też oszukuje czy nie ??? no jak to jest .. i czy te 3 dolce to naprawdę największy mankament Triady ??? pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: do deo 15.06.07, 20:28 deoand napisał: > no ok ... trzeba wiedzieć , że wiza kosztuje 15 dolców a nie 18 $ > ciesze sie, ze sie zgadzamy. > ale ile kosztuje naprawdę to dowiadujesz sie na miejscu na lotnisku . podejrzewam, ze wiele osob pyta o cene wizy jeszcze w biurze.... > na każdym lotnisku ... idziesz za strzałkami do okienka z napisem Visas> i kupujesz wize za 15 dolarów .... tak ja zrobiłem i nie pisz mi idiotyzmów , że ktoś został oszukany .... sam sobie przeczysz. > > nie chciało sie leniowi stac w kolejce albo był pijany !!!!!@ > Ja stałem - rozumiesz iberio ... normalny zwykły szary przeciętny > turysta będący pierwszy raz w Egipcie .... z żoną i córką ... qrde chlopie, czesto gesto ktos pierwszy raz w zyciu albo pierwszy raz od x lat jedzie wlasnie do Egiptu i anprawde jest tak skolowany, ze ostatnia rzecza o jakiej pomysli to wiza. > > a tak w ogole to do Egiptu do Hrg leci przedstawiciel Triady który te pieniądze pobiera czy jak ... przecież nie wolno wchodzic obcym z zewnątrz jak jeszcze nie przeszło się kontroli paszportowej ... udajesz czy naprawde jestes taki niemadry? > > no jak to jest .. nie pamiętam bo ja kupowałem wizę w okienku i > to pamiętam ?? jak to jest ?? ja tez kupowalam w okienku, bo.....na forum mnie oswiecono. > a jeśli w biurze powiedziano mi że trzeba wziąc na objazd po > Turcji 100 Euro na wstępy ... a pani pilot pobrała tylko 85 Euro > / w ub roku / to Triada też oszukuje czy nie ??? > no jak to jest .. ceny wstepow moga ulec zmianie....czasem cos wypadnie i czegos nie zwiedzisz, albo t wychodza z zalozenia, ze lepiej zawyzyc cene zeby sie potem klienbt ucieszyl. > > i czy te 3 dolce to naprawdę największy mankament Triady ??? nie wiem, z triada bylam tylko raz i bylo ok, co do tamtego wyjazdu nie mam zastrzezen, na razie mnie drazni ich zlodziejstwo na wizie, w innych aspektach sie nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deo 15.06.07, 20:50 qrde chlopie, czesto gesto ktos pierwszy raz w zyciu albo pierwszy raz od x lat jedzie wlasnie do Egiptu i anprawde jest tak skolowany, ze ostatnia rzecza o jakiej pomysli to wiza. Ja tez leciałem po długiej przerwie samolotem do Egiptu ... poprzednio latałem kilkanascie lat temu do Londynu jeszcze Tu 154 M i też zapłaciłem frycowe bo mi na Okęciu zabrali nożyk sniadaniowy z bagażu podręcznego .. trudno za gapowe się płaci .. ale ślepy nie jestem .. jak jest napisane Visas to podchodze ... trudno na lotnisku nie trafic jak są strzałki i idziesz z cała grupa ... Ty w końcu tez płaciłas 15 dolców .. to własciwie o co toczysz wojne ... to kto w koncu zapłacił 18 dolców .. i wreszcie mi odpowiedz bez smichy chichy ... komu sie daje te 18 dolców za wizę i gdzie ten gośc stoi .. kto to jest ... na lotnisku w Hurghadzie ??? chocby po to żeby innych ostrzec przed tym gościem ... o wiele ciekawsza jest sprawa Sharmu bo tu naprawdę możesz być zrobiona nie na 3 dolce i wielokrotnośc ale na 15 dolców i wielokrotność piętnastu ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: do deo 15.06.07, 20:59 deoand napisał: > Ty w końcu tez płaciłas 15 dolców .. to własciwie o co toczysz > wojne ... to kto w koncu zapłacił 18 dolców .. w imie uczciwosci, bo szlag mnie trafia wlasnie jak ktos kogos okrada w bialy dzien-praktyka Triady niczym sie nie rozni od tego, ze pani w sklepie wyda ci za malo reszty.... > i wreszcie mi odpowiedz bez smichy chichy ... komu sie daje te 18 > dolców za wizę i gdzie ten gośc stoi .. kto to jest ... na > lotnisku w Hurghadzie ??? pojecia nie mam w HRG nie bylam, tylko w SSH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: do deo IP: 83.136.224.* 15.06.07, 21:02 Nie wierzę deoand, że nie wiesz o czym piszemy. Nie wierzę,że mozna tego nie rozumieć. Gdyby przy wjeżdzie na twoje osiedle ktoś zrobił szlaban i pobierał za wjazd 1 PLN to znanim ktoś by się wpieprzył i wezwał policję trochę osób by zapłaciło "dla świętego spokoju". Prawie wszyscy uznaliby takiego cwaniaka za złodzieja, część "doceniałaby" pomysł na zarobek a niektórzy nawet zastanowiliby się czy nie pójść w jego ślady. Nikt kto zapłacił nie wnosiłby sprawy do sądu bo po prostu nawet by mu się nie chciało i nie opłacało. A złodziej czułby się bezkarny - w końcu troche osiedli może oblecieć. Na tym bazuje takie złodziejskie biuro ze złodziejskimi praktykami. Dla człowieka 9 PLN to nic (przy 4-osobowej rodzinie to 36 z haczykiem PLN ale to jeszzce nie jest powód by od razu psuć sobie wczasy a na pewno nie dochodzic się z biurem!!!!). Przy sporej "masie" turystów część już uświadomiona ale na sporej części da się zarobić na ich niewiedzy. To niestety bardzo źle świadczy o itace - nakradzienmy dopóki nikt nas nie nakryje. Nie interesuje mnie kto z kim dzieli się pieniedzmi. Polskie biuro nie powinno stosować takich praktyk. Później jakiś nawiedzony pracownik biura oskarża nas- turystów,że jeździmy z obcym biur (szczególnie niemieckich) ale jak nie mamy tego robić. od biura które roni takie tanie szwindle mozna się wszytkiego spodziewać... niestety wszystkiego nienajlepszego ... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do Iberii i Leny 15.06.07, 22:12 Zadałem konkretne pytanie .. gdzie jest gosć co pobiera te 18 dolarów aby nie stac w kolejce ... a wy mi tu ideologiczny bełkot .... Triada jest zła .. to już wiemy ... Zadałem wam konkretne pytanie .... już sobie hrg daruje bo znowu dostanę zero odpowiedzi np. od Leny ale interesuje mnie akurat z pewnych względów własnie Sharm iberio .. więc jeszcze raz gdzie jest gośc który pobiera te 18 dolców czy tez moze się stoi do okienka i tam płaci 18 dolców .... a bezpłatna wizę Synaj only to się dostaje w okienku tam gdzie i normalna wize za 15 $ czy jest specjalne okienko z Synai only ... mam nadzieje , że mi odpowiesz na te konkretne pytania ... bez filozofowania ... Triada jest zła to wiemy juz ale teraz interesuja mnie wizy w Sharm . pzdr deo ... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Deo 15.06.07, 22:44 Chłopie, znam CIę osobiście i naprawdę nie chce mi się wierzyć, że sam z siebie robisz idiotę. Bo naprawdę to co piszesz, to kosmiczne idiotyzmy. Piszesz, ze Ty poszedłbyś za całą grupą w kierunku napisu Visas. Problem tylko, że jak wielokrotnie sam osobiście widziałem, a wielu to opisywało, ta cała grupa wali do przedstawiciela Triady czy Ecco,, który siedzi sobie z tabliczką z nazwą biura i tam facet rozdaje te znaczki wizowe. Sam byłem świadkiem, że kiedy komuś zwróci się uwagę, że można te znaczki kupić samemu w okienkach bankowych, gdzie nie było żywego ducha, to ludzie patrzyli jak na jakiegoś oszusta i i tak walili jak stado baranów do egipskiego cwaniaczka przy stoliczku z napisem Triada. A czemu tak robili? Bo wierzyli biuru, które miało obowiązek się nimi opiekować, tym bardziej, że byli zmęczeni podróżą. Pieniądze z takiego procederu zbierane są w autokarze przez rezydenta/kę Triady czy Ecco, więc nie wmawiaj mi, ze to proceder o którym zarząd BP nic nie wie. Ależ wie jak cholera, bo gdyby nie wiedział, to skąd te ceny znalazłyby się na stronach tych biur lub w umowach z klientami?! Czy Twoim zdaniem to ten egipski cieć siedzący na lotnisku włamał się na witryny Triady i Ecco i zmienił te ceny, żeby sobie dorobić?! Nie rób z siebie łosia, bvo o ile podejrzewasz, że to ten Egipcjanin jest hakerem odpowiedzialnym za "błędne" ceny na stronach internetowych Ecco i Triady, to już w żaden rozsądny sposób nie wmówisz mi, ze ten sam cieć te informacje wydrukował na folderach, umowach, a tym bardziej, że jeszcze zatrudnia po cichu rezydentkę. Jeśli Triada wysłała (jak wskazuje numer półmilionowy na umowie wycieczki do Egiptu jakiejś turystki, to masz już w takim razie półtora miliona dolarów. Sorry, ale ja także popieram tą oszukaną, która zwróciła się do Ciebie z propozycją byś jej przesłał te 3$. A niby czemu nie miałbyś ich rozdawać innym, którzy Cię o nie proszą uczciwie i w żaden sposób nie oszukują?! Jej odmówiłeś, Triadzie nie odmawiasz, bo walczysz o to by ludzie właśnie płacili te 3$ na Triadę. Więc wynika z tego, że popierasz oszustów, a bakszyszu oszukanej nie dasz. Szkoda, bo ja chętnie też bym od Ciebie taki wziął. A czemu? Z prostej przyczyny - walczysz po stronie oszustów,a nie przeciw nim. Bo jak nazwać Twoją wypowiedź, że już rzygać się chce od tego tematu, gdy ciągle przybywają nowi turyści, któzy nie mają zielonego pojęcia o tym procederze. Ale nie dziwota, przecież jesteś Alfą i Omegą, któa wie wszystko, a reszta niech tkwi w nieświadomości, bo przecież Ty już wiesz co wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Do Deo 15.06.07, 22:55 P.S. Zapomniałeś Deo jeszcze wyjaśnić sytuację, która wielokrotnie byłą opisywana na forum Egipt, gdy turysta, idąc za Twoim przykładem sam zakupił w okienku kasowym znaczek wizowy za 15$, a w autobusie rezydentka zarzadała i tak od niego 18$ (czyli cena wizy dla tych osób wynosiłą już w tej sytuacji 15=18$=33 $), twierdząc, że jeśli nie zapłaci, to autokar z całą grupą nie odjedzie. Co Ty chłopie będąc w takiej sytucji byś zrobił?! Odpowiem za Ciebie - zapłaciłbyś te dodatkowe 18$, choć już raz płaciłeś w okienku, bo inaczej reszta grupy by Cię zlinczowała, ze blokujesz odjazd swoim pieniactwem o jakieś tam gó..ane 18$! --------------------------- A teraz pewna historyjka, do przemyślenia. Tyle, że wtedy już byś nie bronił oszustów, lecz z nimi walczył. Ta sytuacja przypomina mi słowa pewnego wielkiego człowieka, który gdy Hitler dochodził do władzy powiedział: Gdy zabierali psychicznie chorych nie protestowałem, bo byłem zdrowy. Gdy zabierali gejów, nie protestowałem, bo nie jestem gejem. Gdy wywozili Cyganów też siedziałem cicho, bo nie jestem Cyganem. Gdy przyszli po Żydów, też siedziałem cicho, bo nie jestem Żydem. Gdy zabierali tych, którzy się z nimi nie zgadzali, siedziałem cicho. Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby się za mną ująć. Właśnie dlatego za oszukanymi nie tylko powinni ujmować się wyłącznie inni oszukani. Bo następny możesz być Ty, a po tym co tutaj wypisujesz, wątpie by się ktoś wtedy za Tobą ujął. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl deo-ostani moj post do ciebie w tej materii 15.06.07, 23:03 deoand napisał: > Zadałem konkretne pytanie .. gdzie jest gosć co pobiera te 18 > dolarów aby nie stac w kolejce ... > a wy mi tu ideologiczny bełkot .... Triada jest zła .. to już > wiemy ... ja belkocze?Suche fakty to ci malo?Jeden jedyny zarzut jaki mam do T. to wprowadzanie w blad i/lub okradanie na cenie wizy.Umiesz do jednego zliczyc? > Zadałem wam konkretne pytanie .... już sobie hrg daruje bo znowu > dostanę zero odpowiedzi np. od Leny ode mnie dostales. > ale interesuje mnie akurat z pewnych względów własnie Sharm iberio ..więc jeszcze raz gdzie jest gośc który pobiera te 18 dolców czy tez moze się stoi do okienka i tam płaci 18 dolców .... > a bezpłatna wizę Synaj only to się dostaje w okienku tam gdzie i > normalna wize za 15 $ czy jest specjalne okienko z Synai only ... OSTANI RAZ LOPATOLOGICZNIE: *w SSH bylam z Eximem i Alfa Star, nie bylam w Egipcie z Triada-to na tym powinnam zakonczyc moja wypowiedz, ale dla ciebie zrobie wyjatek i: *wize kupowalam SAMA w okienku, zaplacilam 15 USD *nie wiem gdzie i kto z Triady czy Ecco pobiera 18USD czy 20USD co nie zmienia faktu, ze tyle ludzie placa a komu?Zapytaj okradzionych. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: deo-ostani moj post do ciebie w tej materii 16.06.07, 00:01 w SSH bylam z Eximem i Alfa Star, nie bylam w Egipcie z Triada-to na tym powinnam zakonczyc moja wypowiedz, ale dla ciebie zrobie wyjatek i: *wize kupowalam SAMA w okienku, zaplacilam 15 USD *nie wiem gdzie i kto z Triady czy Ecco pobiera 18USD czy 20USD co nie zmienia faktu, ze tyle ludzie placa a komu?Zapytaj okradzionych. PC i Iberio ... najpierw do Iberii ... pc czytaj Jak można pisać o czymś o czym nie ma sie zielonego pojęcia ... nie byłas z Triadą .. nie płaciłas Triadzie 18 $ - nie wiesz gdzie i komu sie płaci ... sama płaciłas 15 ... a piszesz Triada to złodzieje oszuści .... jak śmiesz ... zapytaj okradzionych ... to własnie pytam ... konkretnie o konkrety a nie o ideologiczny bełkot ... a gdzie ci okradzeni ... bo okradziona to miesza zupełnie fakty raz jej chodzi o dwa dolary a raz o osiemdziesiąt .... PC ... a Ty to byłes kiedys z Triada ... tez chyba nie ... Z Triada byłem Ja .... nikt mi nie kazał w żadnym autokarze płacic dodatkowo za wize zapłaciłem tyle ile było w okienku .... czyli oświadczam ci PC - KŁAMIESZ ... Ja byłem z TRIADĄ I NIKT MI NIE KAZAŁ DOPŁACAĆ DO WIZY !!! Jak o czyms piszecie to piszcie prawdę o konkretach a nie kłamcie ludziom w żywe oczy .. szczególnie tym co byli czyli mnie ... ale ok ... Egipt to jednak dziki kraj skoro przedstawiciel pośrednika znajduje się w strefie zakazanej na każdym normalnym lotnisku i kraju ... Przedstawiciel biura rezydent moze przecież odebrac ludzi po przejściu kontroli paszportowej i wizowej ... a nie przed ... chyba że w dzikim kraju jest inaczej ... tak przynajmniej wynika z twego tekstu pc .. ale pytałem sie o Sharm ... tzn mam rozumiec , ze przedstawiciel czyj - rezydent Triady czy jakis Arabus .. siedzi w strefie przed kontrola paszportową i tam sprzedaje te wizy za 18 $ ... No chyba inteligentni ludzie moga wreszcie odpowiedzieć na konkretne pytanie ... jak byliście i wiecie ... chyba że nie byliscie z TRIADĄ i nic nie wiecie ... wtedy takie pisanie to jest forumowe oszustwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heha Re: deo-ostani moj post do ciebie w tej materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 00:06 a czemu w takim razie piszesz co 5 minut z innego nicka? W jakim celu gadasz sam ze sobą? I tylko zaprzecz to podam pełne logi. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: deo-ostani moj post do ciebie w tej materii 16.06.07, 00:30 Ja ??? - albo jako zalogowany deoand albo deo niezalogowany ... niestety nie dowiem sie jak uniknac naciągnięcia na 18 $ .. i gdzie ten naciągacz siedzi ... włąsnie takie mamy pisanie przez stałych bywalców ... bicie piany i jeszcze raz bicie piany a jak chodzi o konkret ... .. to ja byłem z innym biurem - nie płaciłam - nie widziałam - nie wiem ale pianę bić potrafię ... pzdr deo dobrze , ze człowiek przynajmniej nauczył sie czytac po angielsku jeden wyraz VISA no .. może dwa .. albo VISAS pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: deo-ostani moj post do ciebie w tej materii 16.06.07, 01:12 No widzisz Deo, jak niewiele wiesz?! Owszem, nie byłem z Triadą. Była z nią moja żona, więc jestem w Twoich oczach zdyskredytowany (miło mi). Tak samo odpada sprawa mojego przybycia na lotnisko w Hurghadzie w tym samym czasie co grupa Ecco Holiday (jestem poprostu oszustem - miło mi, bo nie byłem na wczasach z Triadą, a moja żona mnie okłamała). Jednak jesteś idiotą (, choć już w zaawansowanym wieku) jeśli pytasz się co to za facet rozdaje znaczki wizowe, nie interesując się WOGÓLE, kto za nie pobiera kasę (więc Cię zainteresuję - kasę pobiera rezydent/rezydentka w autokarze, więc aby nie być be wobec BP, weź na wszelki wypadek pieniążki na znaczek kupiony przez Cienie w okienku, jak również kwotę wymaganą przez BP, nigdy nie wiadomo czy właśnie na Ciebie nie padnie, że będziesz musiał płacić dwókrotnie za wizę czego Ci z całego serca życzę). Widać z wiekiem inteligencji się nie nabędzie, jeśli się jej wcześniej nie miało. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: deo-ostani moj post do ciebie w tej materii 16.06.07, 08:58 Tak samo odpada sprawa mojego przybycia na lotnisko w Hurghadzie w tym samym czasie co grupa Ecco Holiday (jestem poprostu oszustem - miło mi, bo nie byłem na wczasach z Triadą, a moja żona mnie okłamała). Żony bardzo często okłamują mężów a niektórzy naiwni mężowi myślą , że nie i to nie tylko w sprawach wizy ... Jeszcze raz w Hurghadzie NIKT MI NIE SPRZEDAWAŁ WIZY W AUTOKARZE ... Rozumiesz to wreszcie PC... To , że tak jest napisane w katalogu to ok .. nie neguje i że Triada oszukuje i Exim i Eccho tez ok .. i nawet to , że Triada jest najgorszym biurem podrózy pod słońcem ... wiem jest ok .... ale JESZCZE RAZ - NIE INTERESUJE MNIE IDEOLOGICZNY BEŁKOT .... czy Triada oszukuje miliony i nabija sobie kase jak PIS czy inni oszuści i złodzieje interesuje mnie ... jak uniknac naciągania przez TRIADE konkretnie na lotnisku w SSH ... czyli gdzie jest naciągacz Triady jak go uniknąc gdzie kupic wize za 15 $ Rozumiesz to pc .... a jak nie byłes z Triada nie wiesz to nie odpowiadaj a nie bełkocz mi .. Triada jest oszustem .. Jak można nie bedąc z danym biurem ani razu opowiadac banały a potem tak jak Ty i Iberia ... nie byłam z TRIADA i niczego nie widziałam ... oszustwo totalne ...wstyd .. chociaz mininum wiarygodności ... w każdym normalnym kraju na lotnisku ... najpierw kupujesz wizę wjazdową a potem przechodzisz kontrole paszportowa aby ciebie wpuścili do danego kraju ... a potem spotykasz się z rezydentem i wsiadasz do autokaru .... tak było w Turcji i Egipcie w Hurghadzie ...4 lata temu ... a teraz jest inaczej ... no może Egipt to w końcu dziki kraj ... i faktycznie lotnisko jest na piasku a w SSH to w koncu jak jest ... zapytaj wreszcie swojej żony jeśli była z Triada i może raz ci powie prawdę pc i wtedy napisz ... pzdr deo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: deo-ostani moj post do ciebie w tej materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:34 zanim Baranie zaczniesz filozofowac na publicznym forum to naucz sie pisac po polskiemu:)!!! DwUkrotnie piszemy przez U. widac ze nie tylko cwanieczek ale i nieuk Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: deo-ostani moj post do ciebie w tej materii 16.06.07, 01:20 > czyli oświadczam ci PC - KŁAMIESZ ... Ja byłem z TRIADĄ I NIKT > MI NIE KAZAŁ DOPŁACAĆ DO WIZY !!! Masz rację geniuszu, kłamię, że Triada podaje wszędzie cenę 18$ za wizę (nie zaś 15$ za wizę + 3 za jej załatwienie). Jak również kłamię, że rezydenci pobierają za tę wizę 18$ w autokarach. Za to Ty mówisz całą prawdę. A mądry sprawdzi, kto znas kłamie wchodząc na witrynę Triady lub czytając folder tego biura. I kto tu jest kłamcą?! W jednym muszę Ci przyznać rację - BIĆ PIANĘ POTRAFISZ, szkoda, ze w jej hektolitrach nie da się wyłowić choć jednego maciupciego argumenciku na obronę sensu bicia tej piany. Ale bij ją dalej, więcej osób dowie się o poczytaniach Triady i takich obrońców, którym się marzy jedynie by Triada broń Boże nie zaprzedstała swojego procederu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: do deo IP: 83.136.224.* 25.07.07, 14:03 Przepraszam Itakę, chodziło o Triadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Triada - czy oszukują?TAK, oszukuja na cenie IP: 80.48.96.* 16.06.07, 20:37 Pewno i oszukuja jak każde inne biuro podrózy na tej wizie .. Najpierw piszesz coś takiego a potem piszesz,że inni też podbno gdzieś tam na czymś oszukują. Nie oszukuj :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:08 najgorsze biuro turystyczne3 w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Triada - czy oszukują? 17.06.07, 18:22 Gość portalu: aster napisał(a): > najgorsze biuro turystyczne3 w kraju Znam gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Triada - czy oszukują? 17.06.07, 19:01 W koncu sie dowiem , gdzie jest ten łepek , ktory pobiera 18 dolców za wize w Sharmie .. w koncu tysiace ludzi jeżdzi z Triadą mimo , ze to najgorsze biuro ale i tanie - o ile nie najtańsze .. więc chyba ktos z tych tysiecy pisze na forum ... .. to moze mi odpowie na to pytanie ... chodzi o Sharm a nie o ideologie pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 22.06.07, 15:17 To nawet nie chodzi o pieniądze. Triada ma swoich klientów za jełopów i traktuje jak motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
malini Re: Triada - czy oszukują? 28.06.07, 11:24 Kilka oszustw Triady,które udało mi się wychwycić: 1. Wiza.Na lotniskach,po wyjściu z samolotu, a przed przejściem przez wszystkie magiczne bramki, stoi szpaler ludków z napisami triada i kieruje turystów np. na bok, do budek, gdzie kupują wizę droższą o 3 USD (Egipt).Aby ludzie się nie pokapowali,ludki z Triady machają kończynami i wrzeszczą, że "na lewo,na lewo, wiza".Tym samym zasłaniają widok i odwracają uwagę od widocznych za nimi, właściwych punktów zakupu wizy (plus kantorów wymiany walut). 2.Klimatyzacja.Przed przybyciem do hotelu,rezydent w autokarze przedstawia kilka informacji podstawowych o procedurze "logowania się" w hotelu.Mówi przy tym,że za włączenie klimy trzeba dodatkowo zapłacić.Zbiera na ten cel pieniądze.Tymczasem klima jest za darmo,trzeba tylko w recepcji poprosić o wydanie pilota do klimatyzatora,pozostawiając jakiś dokument (np.dowód osobisty,paszport).Tunezja. 3.Standard holtelu.Kupując cokolwiek w Triadzie,odliczajcie jedną gwiazdkę.Nawet jeśli pokoje będą cudne,to oszczędzą na jedzeniu itp.Nie wiesz o tym,jeżeli nie sprawdzisz innych hoteli w tej samej kategorii. Zaznaczam też, Kupując np.4* można się znaleźć w hotelu 3*,ale w pokojach które mają kategorię 4*. Jeżeli pobyt w hotelu będzie jednodniowy (np.przed rejsem w Egipcie), Triada zabukuje najgorsze pokoje w danej kategorii np.z widokiem na plac budowy (bo nikt nie będzie się o tą jedną noc kłócił, zresztą kategoria się zgadza z umową). 4. Dni pobytu.Kupując cokolwiek w Triadzie nie liczcie, że wylecicie tak,aby korzystać z wakacji tego samego dnia (jest pewne,że poróż będzie późnym wieczorem lub nocą, bo czartery generalnie tak latają-info,z samej Triady).Odejmijcie też jeden jeden dzień z końca wakacji,bo wykwaterowują Was o godz.10 czy 12 i dalej bujacie się po mieście,czy siedzicie w recepcji oczekując na transport na litnisko,w przypadku Egiptu 13 godzin. 5.Dodatkowe opłaty na miejscu.Mając zapowiedź Triady,że zapłacicie na miejscu ok.120 USD, przygotujcie się na 130 USD+zrzutkę dla kierowców (do kapelusza nie musicie nic wkładać,to niby wasza wola,ale...różnie bywa).Egipt i zapewne inne kraje też (jak widzę po wypowiedziach na forum). 6.Wycieczki fakultatywne.W Triadzie są o 50% droższe niż w rzeczywistości,czyli w lokalnych firmach (np. rejs na wyspę Gifun Triada 25 USD,lokalne biura vis a vis hoteli 10-13 USD). 7. Leczenie.Za dojazd do lekarza nie płacisz tylko 1-szego dnia. I jeżeli ktoś mi powie,że ta wszystkie wymienione sprawy i pewnie szereg innych,których nie wymieniłam można się przygotować wcześniej,bądź im zapobiec,to gratuluję. Ja np.próbowałam rozmawiać z Triadą przed wylotem,żeby przestawiła dzień pobytu w Egipcie przed rejsem na zakończenie (kiedy jest poranne wykwaterowanie,a lot dopiero drugiego dnia nad ranem). Ten pierwszy dzień jest przez nas niewykorzystany,bo Triada zamawia go jako zaczynający się od godz.12 w przedzień naszego wylotu! Skoro w Egipcie zgodnie z planem lotów jesteśmy dopiero na drugi dzień rano (czyli po zakwaterowaniu,od razu jest wykwaterowanie),to możemy przecież od razu jechać na statek.Mieli to w d...zbywając mnie kitem,że resjy nie są dostępne rano, więc lepiej dla nas mieć te kilka chwil w hotelu (choć "chwile" po wykwaterowaniu trwają 4-5 godzin i polegają na bujaniu się przy recepcji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Triada - czy oszukują? IP: 80.54.62.* 03.07.07, 11:23 zgadzam się podważyli reklamację mimo, iż rezydent ją podpisał i zaakceptował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Triada - czy oszukują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:01 Niestety tak :( Wyjeżdżałam kilka razy już, w różnymi biurami. Z Triadą dwa razy - w 1999 r była naprawdę OK. A w 2003 w Hiszpanii ..... nawet nie będę wyliczać co było nie tak (a sporo się tego nazbiera) - nie jestem malkontentką i nie lubię takich sytuacji - jadę na urlop i chcę być zadowolona. Niestety z wyjazdu z Triadą wróciłam z poczuciem, że mnie oszukano - co innego słyszałam w biurze, a co innego było na miejscu i nie chodzi o bliżej nie sprecyzowane oczekiwania, ale fakty. Wiele z mankamentów MOŻNA było bez dużego problemu usunąć, ale trzeba CHCIEĆ. Rezydentki miały wszystko w głębokim poważaniu. Szkoda wywlekać i znowu się denerwować - ale z Triadą już więcej nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 02.07.07, 15:24 OSZUKUJĄ!!! Naciągają ludzi ofertą, która wydaje się tania i w miarę atrakcyjna a dają na miejscu kompletne substandarty. I nie chodzi tu o nieporozumienia ale zwyczajne niewywiązywanie się z zawartych umów i to na masową skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Triada - czy oszukują? IP: 213.17.141.* 02.07.07, 15:41 Do Misi. Napisz proszę co było nie tak i na co się nastawić??? Jadę w tym roku właśnie z Triady i właśnie do Hiszpanii na Costa Brava i bardzo jestem zainteresowana tym tematem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Triada - czy oszukują? IP: 80.54.62.* 03.07.07, 11:26 zgadzam się z tą tylko różnicą, że rezydent zaakceptował i podpisał reklamację (potwierdził zastane warunki), a Centrala jej nie uznała. Widać, że Centrala wie lepiej niż turyści i rezydent, którzy byli i doswiadczyli takich warunków, niezgodnych z umową. Takich pracowników należy tylko triadxzie pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Triada - czy oszukują? IP: 80.54.62.* 05.07.07, 14:08 traida zawsze kombinuje na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anuta Re: Triada - czy oszukują? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.07.07, 20:01 Byłam na Sycylii - totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 17.07.07, 10:22 Bylismy z Triadą w Sharm w Country Club, miała być m.in. piaszczysta plaza. NIE BYŁO praktycznie żadnej plaży tylko zasyfione miejsce na jakimś gruzowisku. Ani turyści ani rezydentka nie mieli wątpliwości że hotel nie oferuje plaży. Złożyliśmy reklamację najpierw ustną pilotce (zlekceważyła nas zupełnie twierdząc że za kilka dni będzie inna plaża) potem pisemną . Dostaliśmy teraz odpowiedź od TRIADY. "...Biuro potwierdza, że do dyspozycji gości była piaszczysta plaża" TAKIEGO CHAMSTWA nie spotkaliśmy nigdzie indziej. Kompletne zignorowanie reklamacji wbrew oczywistym faktom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Triada - czy oszukują? IP: 212.160.143.* 23.07.07, 08:01 A widzisz najlepiej z nimi nie jeżdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gras Re: andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 02:03 andrzej ,klient,piotrek,kuba,junior,monia,nurek,synajek,tolo,anna,i jeszcze kilka innych w tym wątku to ta sama osoba ip komputera 212 160 143.Też nie przepadam za Triadą -ale człowieku nie takimi metodami,przez to że udajesz ileś tam osób stajesz się TY i twoje wpisy niewiarygodne,tylko pomagasz Triadzie napędzić kolejnych jeleni do oskubania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:15 podnosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania z wawy TRIADA nas oszukala!!!! piszemy skarge!!! IP: 195.117.255.* 25.07.07, 14:53 wrocilam wlasnie z cypruz mezem z podrozy poslubnej! ZAŁAMKA!!! zaplacilismy za hotel *** cena za osobe na tydz HB to 1800 zł za to, co zastalismy na miejscu nie dala bym nawet tysiaca!!!!!!!!!! pokoje zapyziałe, brudne, reczniki dziurawe,drzwi balkonowe zepsute- otwierały sie mozolnie, zardzewiałe, hałasujace przy kazdym otwieraniu, wykladzina na podlodze brudna w plamach, reczniki nie wymieniane posciel tez, klimatyzacja starszna generalnie warunki mieszkalne masakra!!!! okazalo sie ze hotel- owszem po remoncie i 3/4 pokoii eleganckie warunki itp ale dla Anglików!!! polacy z triady dostali te pokoje ktore czekały dopiero na remont! i byly w opłakanym stanie! w katalogu bylo napisane ze lodówka i sejf w pokoju za darmo i ze holet jest 1,5 km od centrum - lodówka na miejsu okazala sie platna 3 funty za dobe i tak samo sejf a holetl byl przy glownej ulicy wylotowej z miasta i w scisłym centrum rozrywkowym w dodatku przy plazy ktora miala byc NIBY piaszczysta długa i czysta (a byla brudna i kamienista) byla budowa SPA i wszystko co sie wiaze z budowa hotelu - czyli syf hałas itp - warunki plazowe przy holetlu masakra! na moje skargi i pytania w centrali triady w polsce powiedziano mi ze katalogi sa ze stycznia i ze sa stare co mnie naprawde mało obchodzi bo ja zaplacilam za to co napisane bylo w katalogu teraz latem i na tym sie opieralam wybierajac dana oferte! zenada ci ludzie z centrali........... olano mnie totalnie w triadzie a i pani rezydektka pani Agata P. okazala sie osoba niekompetentna ktora mydli oczy i wiecznie sie usmiecha jakby udawala ze wszytsko OK. ona musiala wiedziec o tym wszytskim bo tylko jak nas zawiozla do hotelu to szybko uciekla jakby wiedziala co sie swieci i ze zaraz ludzie na nia naskocza ze to co zobaczyli na miejscu! mam nadzieje ze takich osób jak my jest wiecej załamanych biurem triada i tym jak nas potraktowano na miejscu nie tylko mam na mysli cypr ale inne miejsca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl do Ani z Wawy-jedno pytanie 25.07.07, 19:27 czy zanim wykupilas wyjazd do tego wlasnie hotelu to czy sprawdzilas sobie opinie w necie, itd? Czy po prostu poszlas do biura i uwierzylas w bajke, ktora opowiedziala Ci pracownica pokazujac katalog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tess77 Re: do Ani z Wawy-jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:37 Dokładnie tak!!! Jak można nie czytać opinii zanim wykupi się hotel??? Ten sławetny Country Club od wieków jest na czarnej liście forum Egipt-hotele i jak również od dawna wiadomo Triada kwateruje tam TRAFY. Wielkie dzieki wszystkim dzielącym się opiniami i radami, bo dzięki nim nie wybrałam TRAFA tylko piękny hotel Sea Life. Nie wiem co Triada głosi na jego temat, bo nic mnie to nie obchodzi. Poczytałam opinie, obejrzałam fajną stronkę w necie i było nawet lepiej niż myślałam - wszystko na medal. Mnie tam ani Triada ani inne biura jeszcze nie oszukały, bo wiem ,że jak wybiorę najtańszy hotel z oferty ( i oceniony baaardzo negatywnie przez ogół wczasopwiczów) to nie mam prawa marudzić. I tego się trzymam. Acha- o dziwo za wizę płaciłam 15$. Śmieszą mnie też opinie o tym ,że biura oszukują na fakultetach, bo płaci się za nie więcej niż w lokalnych biurach. Przecież to wiadomo od zawsze! I zależy to od kraju. W Egipcie jeżdżenie na fakultety z polskim PB to frajerstwo -lokalne są o połowę tańsze. Ale już np. w Tunezji różnica jest prawie żadna (bo mniejsza konkurencja), więc z własnym BP może być wygodniej i prościej. Odpowiedz Link Zgłoś
malini Re: do Ani z Wawy-jedno pytanie 03.08.07, 11:09 Opinie o hotelach są różne,skrajne,subiektywne, często pisane przez osoby żywo zainteresowane tym,aby jak najwięcej ludzi pojechało do danego hotelu.Nie zawsze można na nich się opierać. Ludzie też nie zawsze lubią się przyznawać,że spierniczyli sobie wakacje, więc czasem kitują.Moje koleżanka siedząc obok mnie po kostki w wodzie zamiast śniegu pisała smsy do znajomych,że jest cudowny śnieg i poleca ten wyciąg! Triada różnie kwateruje Trafy.Ja się na tym przejechałam właśnie,bo kiedyś opcja traf nie polegała,że trafisz zupełnie gdziekolwiek,ale do któregoś hotelu z katalogu i tylko ewentualnie do hotelu spoza (przy czym chodziła plotka,że zawsze wtedy jest lepiej), a teraz masz szczęście jak trafisz do katalogowego. Np. w 2006 r. ludzie pisali,że w Hurhadzie trafy kwaterują w Megawishu, a w 2007 wciskali ludzi do zapyziałej El Samaki. Tess "jak wybiorę najtańszy hotel z oferty ( i > oceniony baaardzo negatywnie przez ogół wczasopwiczów) to nie mam prawa > marudzić" Oczywiście że masz prawo, jeśli w hotelu o skromnym wyposażeniu zaskakuje cię dodatkowo płatna lodówka, zepsute drzwi balkonowe czy brak plaży,która miał a tam być. Fakt,że jesteś w jeszcze gorszym pokoju niż reszta tylko dlatego,że jestes z Triady też nie jest rzeczą na którą można się godzić. A to,że ludzie ostrzegają, to bardzo dobrze, ale: 1.nie wszyscy w tym kraju mają dostęp do netu 2.nie wyłącza to odpowiedzialności BP za oszustwo typu "skromny,ale zadbany hotel przy pięknej piaszczystej plaży" (jeżeli w tym zdaniu zgadza sie tylko jedno, czyli "skromny" to jak najbardziej koleżanka może uznać,że jej wakacje zostały z premedytacją przez BP zepsute). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania z wawy odp na pyt iberia.pl IP: 195.117.255.* 26.07.07, 14:55 tak! pytalam kilka razy na forum grecja i cypr na gazecie.pl ale nie bylo odzewu przegladalam tez str w necie hotelu do ktorego lecialam i bylo ok wizualnie.ale na miejscu okazalo sie co innego. zaklamanie triady polega na tym ze gwizdza na lewo i prawo ze to dopiero co wyremontowany hotel ale niestety turystów z triady zakwaterowano akurat w tych pokojach co czekały jeszcze na remont - w 6 pokojach -starych i zniszczonych a np.reszta turysów glownie z Wielkiej Brytanii byla w nowych eleganckich pokojach. nie chce wyjsc na jakas dewotke bo ktos zaraz powie ze nie jedzie sie na wakacje zeby w pokoju siedziec i zgadzam sie ale tu chodzi o to ze zaplacilam za cos konkretnego i mnie oszukano! i po 1 - zaplacilam za konkretne warunki a triada sie z nich nie wywiazala tylko wcisneli kit za kitem, po 2 owszem w pokoju tym tylko trzymalismy rzeczy i spalismy ale mialam odruch wymiotny jak zobaczylaz szafe czy tez wc i wanne nie wspominajac o balkonie i drzwiach ktore byly zardzewiale i sie nie otwierały czy tez o poscieli i recznikach dziurawych i brodnych .... przykre to bo dlugo sie szykowalismy na ta podroz i zbieralismy kase i nas oszukano perfidnie i dodam ze placilam nie malo za ta wycieczke i dlatego czlowiek byl pewny ze bedzie mieszkal w porzadnych warunkach...przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TRIADA nas oszukala!!!! piszemy skarge!!! IP: *.um.kielce.pl 02.08.07, 13:26 aniu a gdzie dokładnie byłaś? może w paphos? i podaj proszę nazwę hotelu! P.S> czy na cyprze jest tylko jedna rezydentka - agata, która wszystkim zaszła za skórę :)? Odpowiedz Link Zgłoś
wizadora Re: TRIADA nas oszukala!!!! piszemy skarge!!! 02.08.07, 18:33 Gość portalu: ania z wawy napisał(a): > > olano mnie totalnie w triadzie a i pani rezydektka pani Agata P. okazala sie > osoba niekompetentna ktora mydli oczy i wiecznie sie usmiecha jakby udawala ze > wszytsko OK. ona musiala wiedziec o tym wszytskim bo tylko jak nas zawiozla do > hotelu to szybko uciekla jakby wiedziala co sie swieci i ze zaraz ludzie na nia > > naskocza ze to co zobaczyli na miejscu! > > Aniu, rozumiem Twoje rozzalenie, wk***wienie i irytacje, ale rezydentka nie jest organizatorem Twojego wyjazdu i to, ze musi ludziom wciskac kit i chale sama zdajac sobie z tego sprawe, nie oznacza ze jest osoba niekompetentna. To zle ze sie usmiecha - powinna na dzien dobry, jeszcze na lotnisku powiedziec: prosze panstwa, hotel ch***wy, ogolnie beznadzieja, a Triada to najgorsze BP jakie w zyciu spotkalam? Rezydent o biurze musi mowic dobrze bo tak ma w umowie. Oczywiscie, straszne chamstwo z platna lodowka i niewyremontowanymi pokojami. Jak sie nazywal hotel? Wspolczuje, ze takie macie wspomnienia z podrozy poslubnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Triada - czy oszukują? IP: *.161.unknown.vectranet.pl 26.07.07, 19:33 Byłam z Triadą w 2003 r. w Hiszpani i było ok. Niestety od tego czasu biuro to stacza sie po równi pochyłej. Prawdą jest, że oszukują. Niedawno rozmawiałam z pilotem wycieczek, który powiedział, że z Triada za żadne skarby świata nie pojedzie. Tak więc lepiej na nich uważać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek4441 Re: Triada - czy oszukują? 05.08.07, 13:57 Czytam wszystkie relacje i opowieści podróżnych. Dodam do tego kilka swoich uwag : z Triada byłem cztery razy, wszystkie wyjazdy typ 7+7 Były to Maroko , Turcja, Tunezja i Libia, Jordania. Z doświadczeń wyniesionych równiez z innych biur przy tego typu imprezach/ Exim , Neckermann, Ecco, Scan/ mogę powiedzieć jedno - właściwie brak różnic pomiędzy nimi, jeżeli przed wyjazdem dokładnie zapoznacie się z ofertą poczytacie ofertę to nie będzie jakichkolwiek zaskoczeń in minus. Z tych czterech wyjazdów z Triada mogę powiedzieć tak - Maroko i Turcja super. Jordania zorganizowana dobrze ale kraj nie posiada tylu atrakcji aby zapełnicz szczelnie wsztstkie dni zwiedzania. Libia oferta wstępna obejmowała duzą liczbę miejsc do zwiedzenia, przed wyjazdem/2005/ wiedzialem, że plan nie zostanie zrealizowany, z reszta miejscowe realia/ tempo podrózy/ uniemożliwiają to. I był to jeden wyjazd co do którego moge wnosić pewne zastrzeżenia. Wizy, czekanie na granicy itp. o tym wszystkim można sie dowiedzieć wcześniej. Ktoś powie, że lepiej jechac z droższego biura, może ma rację ale przeglądając oferty niestety tutaj mamy w kieszeni od 800 do 1000zł w kieszeni/ równoległe wycieczki po Maroku, Turcji i Jordani z Rainbow i Exim/ Wniosek jeden sprawdź jak na danym kierunku zachowuje się dane biuro i co oferuje , przelicz cenę poczytaj forum i dopiero rezerwuj wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaasia24 Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 13:48 Byłam ostatnio z Triadą na Zakynthos. Nie przyleciał po nas samolot z powodu awarii, w przeciągu kilku godzin zorganizowano nam autokary i hotele, dotaliśmy również kolację wraz z napojami darmowymi i śniadanie. Nie wiem czy to zasługa przewoźnika czy biura, ale uważam, ze zrobili wszystko co w tej sytuacji można było. Co do hoteli, to bez względu na biuro należy zasięgnąć języka u źródła, czyli poczytać opinie powracających. I nie udawać na miejscu, ze zapłaciło się za*****, a niedobre biuro wsadziło do**. A już rozbrajają mnie komentarze ,ze pościel nie była codziennie zmieniana. Może warto się czasami umyć to i nie będzie potrzeby zmieniać jej tak często. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:24 No właśnie. Czy u siebie w domu także wymieniacie pościel i ręczniki codziennie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Triada - czy oszukują? IP: *.smrw.lodz.pl 07.08.07, 21:25 Wniosek jeden sprawdź jak na danym kierunku zachowuje się dane biuro i co oferuje , przelicz cenę poczytaj forum i dopiero rezerwuj wakacje. no własnie .... cytuje Jarka może ktoś a własciwie współforumowicze ... podchwyca taki temat ... jakie kierunki dane biuro ma dobre a jakie srednie ... mysle że taki przekrojowy temacik dałby wiele do myslenia debiutantom i pozwolił uniknac przykrych niespodzianek ... próbowałem zrobic cos podobnego z Triada ... czyli Triada na plus i na minus ... ale tematy umarły smiercią naturalną moze taki szerszy temat o wszystkich biurach zaskoczy ??? pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowana Re: Triada - czy oszukują? IP: *.aster.pl 08.08.07, 16:59 Wróciłam z Maroka, w którym byłam z BP TRIADA. O ile Maroko jest niezwykłe i wyjazd tam polecam każdemu, to BP TRAIDA jest nierzetelne. Mówię to na podstawie tego co obiecano nam za pieniądze zainwestowane w wycieczkę, tego co za te pieniądze otrzymaliśmy oraz wybitnie antypatycznej Pani rezydentce. Zakwaterowano nas w innym hotelu niż obiecano ( czy musze dodawać że o znacznie niższym standardzie??), w ramach wyjaśnienia tego stanu rzeczy usłyszeliśmy, że Pani Rezydentka myślała, że w lipcu w tym hotelu będą jeszcze miejsca. Wybaczcie Państwo, ale w momencie kiedy wykupuję wycieczkę w marcu, oczekuję, że zostaną dla mnie zarezerwowane miejsca w hotelu, i nie interesuje mnie co ktoś myślał i z jakim trudem ten proces mu przychodził. Zrozumiałabym gdyby chodziło o wycieczkę last minute, jednak od marca do ostatnich dni lipca jest chyba wystarczająco dużo czasu? O wymianę pokoi o standardzie dość zaniedbanych akademików, z oknami wychodzącymi na ruchliwa ulicę i na wentylatory musieliśmy poprosić naszą pilotkę z części objazdowej wycieczki, ponieważ rezydenci nie pofatygowali się aby udzielić nam pomocy, a obsługa hotelu wykazywała brak chęci do choćby wysłuchania naszych zastrzeżeń. Szczęściem trafiliśmy na cudowną pilotkę, która ratowała twarz biura. Pominę milczeniem fakt, że grupa 7miu osób związanych z BP TRIADA jedną umową została zakwaterowana na 1wszym i na 4tym piętrze hotelu co wiązało się z pewnymi niedogodnościami, ale przynajmniej standard pokoi był znośny. Drobiazg :] Telefony do rezydentów pojawiły się dopiero po 2 dniach pobytu, informacja o wylocie ok północy w sobotę, podczas gdy okazało się, że opuszczamy hotel o godzinie 9tej rano w poniedziałek. Zostawiało to mało czasu na zmianę planów związaną z zagospodarowaniem ostatnich dni pobytu, zwłaszcza że, wg. pierwotnej informacji wylatywać mieliśmy w poniedziałek blisko godziny 18. Pani Rezydentka odnosiła się do mających zastrzeżenia klientów ( a było nas ok 20 osób!) w sposób nie sympatyczny i opryskliwy. Sprawiała wrażenie osoby, której grupa dzieciaków przeszkadza w pracy, w życiu i wypoczynku. Utrudniała napisanie przez nas reklamacji zasłaniając się brakiem kartek, łaskawie i z niechętną miną udzielała nam jakichkolwiek wyjaśnień. Na zakończenie wycieczki, tuż przed gotowym do załadunku autokarem mającym zawieźć nas na lotnisko, zaszantażowała nas, iż jeśli nie wniesiemy opłaty klimatycznej nie wsiądziemy do autokaru. Wnieślibyśmy ją oczywiście gdyby nie następujące fakty: w momencie umieszczenia nas w hotelu kierownik za pośrednictwem naszej pilotki poinformował nas, że taka opłata nie będzie pobierana. W pewnym momencie dość nieśmiało coś bąknął na jej temat Pan Rezydent, jednak nikt nie wywiesił tej informacji na tablicy informacyjnej, co spowodowało że nie do wszystkich dotarła. Nie pojawiła się żadna lista osób które zapłaciły, nikt jasno nie powiedział że tak naprawdę mamy ją zapłacić. Ostatniego dnia zażądano wniesienia opłaty w gotówce, a należy nadmienić, że Dirhamy będące walutą Maroka nie mogą być wywożone poza teren tego kraju, i wszyscy przed wylotem postaraliśmy się wydać je do końca. Pieniądze na opłatę klimatyczną po informacji udzielonej przez kierownika zmieniły swoje przeznaczenie i poświęcone zostały na pamiątki, zakupy i wycieczki fakultatywne. Nie dano nam możliwości uiszczenia tej opłaty przelewem już w Polsce. Co do części objazdowej nie mam zastrzeżeń z wyjątkiem hotelu w Marakeszu, w którym jak auta po autostradzie biegały tabuny karaluchów ( nie mylić z żukami Berberyjskimi). Ale była to drobna niedogodność, zrekompensowana nam przez wrażenia z miast odwiedzonych w trakcie objazdu. Zwiedzanie Maroka polecam każdemu, ale na własna rękę lub za pośrednictwem dowolnego innego BP, BP TRIADA zostaje dla ludzi, którzy chcą zostać potraktowani tak jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
malini Re: Triada - czy oszukują? 08.08.07, 14:21 wiesz,ja cenię opinie innych ludzi na forach i naprawdę przed wjazdem wczytywałam się w nie.Niestety spotkało mnie to,czego akurat nie wypisywano.Nie możesz się na wszystko przygotować. Co do kupienia hotelu 4 czy 5* a trafienia na 2* czy 3* to się nie zgodze z twoim łagodnym podejściem do tego stanu."Brzydkie biuro" za to ma zwrócić kasę i kropka. A pościel,nie chcę wdawać się w dywagacje na temat higieny,ale przyznasz sama,że jest nieco inaczej, gdy śpi ktoś przed tobą w jednej pościeli przez 2 tygodnie, po czym raz się ją pierze przed daniem jej na twoje łóżko.Wydaje mi się,że lepiej jest,gdy pościel jest prana częściej (czyli zmieniana codziennie).Jako kolejny jej użytkownik masz pewną gwarancję,że to, co się powinno z niej wyprać, wyprało się (niektóre świństwa po dłuższym niepraniu już są nie do usunięcia). Oczywiście we własnym domu nie jest to tak istotne, jak to,żeby się myć przed pójściem do wyrka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaasia24 Re: Triada - czy oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 14:37 To wszystko nie tak i te gwiadki i ta pościel, co innego miałam na myśli. Ale nieważne. Moje wakacje byly bardzo udane. Tylko tyle chciałam napisać. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś