tyska79 24.04.07, 16:44 Sluchajcie zna ktoś tani parking w okolicach centrum Pragi dla autokaru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pilot_poz Re: tani parking w centrum pragi 24.04.07, 18:11 Zależy, co dokładnie rozumiesz pod pojęciem "centrum". Ale : 1) jeśli wysadzasz grupę na Hradcanach lub Pohorelcu najwygodniej jeśli kierowca odjedzie na parking przy stadionie przy ul. MIlady Horakove, potocznie zwany parkingiem na Letnej 2) Jeśli bardziej rejon Novego / Starego Miasta : parkujesz albo na parkingu przy dworuc autobusowym lub naprzeciw kolejowego. Uważaj przy kolejowym - tam zawsze parkingowy próbuje ludzi oszukać, "przypdkiem" źle licząc godziny. Co ciekawe : zawsze mam z nim interesująca pogawędkę : on do mnie po niemiecku, ja do niego po czesku ;) Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
tyska79 Re: tani parking w centrum pragi 24.04.07, 18:29 pytam bo bylam w Pradze ale my poruszalismy sie metrem :) mam most Karola, plac wacławai malą strane:) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: tani parking w centrum pragi 24.04.07, 19:05 W centrum nie ma tanich parkingów. A ten na Wilsonowej przy Dworcu Głównym jest bardzo drogi. Najlepiej, aby kierowca Was zostawił gdzieś i odjechał na parking na Letnej albo na stadion na Strahowie. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
plisow Re: tani parking w centrum pragi 24.04.07, 19:33 Jak kierowcy znają Pragę to bezpłatnie moga stać przy stacji metra Cerny Most, tanio mozna stanąc w tunelu koło Hiltona, w centrm wszędzie trzeba płacic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: tani parking w centrum pragi 26.04.07, 01:51 1. Darmowy Czerny Most przy końcowej stacji metra linii B, ale to obrzeża miasta, a nie centrum. 2. Jeśli zaczynasz od klasztoru strahowskiego (Pohorzelec), to proponuję stadion strahowski (250-300 Kc cały dzień). 3. Koło Hiltona - 60 Kc/godz., po godz. 18 gratis. 4. Wilsonova naprzeciw dworca Praha hlavni nadrazi - 80 Kc/godz. 5. Odradzam parking pod Czechuv mostem - 60 Kc/10 min.!!! Wszystkie ceny ze stycznia br. Nie jestem pewien, czy funkcjonuje nadal parking dla ciężarówek i autobusów na Rohanskym ostrowie (Rohanske nabr./Thamova). Kilka lat temu był to jeden z najtańszych - 40 Kc/godz. i najlepiej wyposażonych (prysznice) parkingów. Pozdrawiam 13 Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: tani parking w centrum pragi 26.04.07, 02:06 PS. Rzuć okien na wątek: Praga, Wiedeń, Bratysława - porady z 24.04.07. 13 Odpowiedz Link Zgłoś
matrixcz1 Re: tani parking w centrum pragi 25.04.07, 14:30 Witam, ja przetestowałem kilka wariantów: 1. Przy podawanym wcześniej parkingu przy stadionie - nie jest zbyt drogi 2. Autokar staje na terenie wystawienniczym - jeśli grupa chce mieć wieczorem pokaz fontanny - a dojazd na teren targów metrem. 3. Darmowy postój przy stacji metra Cerny Most, dojazd grupą metrem. Atrakcyjny przejazd metrem z miasta bo najpierw pod ziemią a potem nad powierzchnią. i to chyba tyle wariantów bo przy dworcu jeszcze NIGDY nie udało mi się znaleść miejca - zawsze parking jest pełen Pozdrawiam - Marcin zapraszam do mojej galerii: www.get.net.pl/marcin.galeria/ Odpowiedz Link Zgłoś