malinka910 11.05.07, 08:01 Był ktoś na wycieczce objazdowej w Hiszpani z Rainbow Tours. Może hotel Parasol??? Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata.wt Re: Hiszpania objazdowa 11.05.07, 11:56 Bylismy z mezem w 2004r., pisalam juz o tym kilka razy (wyszukiwarka powinna znalezc moje wpisy). Wyjazd udany, tylko hotelu Parasol nie polecam, za duzy moloch. Niedaleko Parasola jest Tarik - lepszy, mniejszy, znacznie blizej plazy, ze swietnym jedzeniem, chociaz chyba (??) ma o gwiazdke mniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chico Re: Hiszpania objazdowa IP: 87.235.140.* 17.05.07, 12:45 a ja chotelu tarik nie polece chociazby dlatego ze rainbow nie ma go juz w swojej ofercie ;-) parasol faktycznie duzy ale blisko plazy, natomiast polecalbym hotel san fermin w miejscowosci benalmadena, do plazy trzeba dojsc jakies 800metrow ale miejscowosc o wiele ciekawsza niz torremolinos, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość JWP Re: Hiszpania objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:39 Witaj Chico! Czy mógłbys więcej napisać o tym hotelu,jakie jedzonko,pokoje,usytuowanie w Benalmadenie.Które pokoje polecasz,czy jest mozliwość wyboru pokoju,czy może jest to już z góry ustalone?Będę wdzięczna za odpowiedż.Jadę do tego hotelu we wrześniu,właśnie z Rainbow.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kazneu Re: Hiszpania objazdowa 23.05.07, 14:04 W poniedziałek wróciłem z Hiszpanii, 7 dni objazdu i 7 pobytu, właśnie w Torremolinos, w Parasolu. Hotel rzeczywiście duży, ale niezły. Wygodne pokoje, własna klimatyzacja, taras. Brak niestety lodówki. Z części hotelu widok na morze - bliskie, jakieś 50 m. od wyjścia z ogrodu hotelowego. Gorsze jest otoczenie. Paskudne 10-piętrowe apartamentowce chyba z lat 70-tych. W ogóle dzielnica Playamar, gdzie położony jest hotel do pięknych nie należy. W porównaniu z Benalmadeną i Fuengirolą jest chyba najbrzydsza.W hotelu jedzenie w formie bufetu - dość obfite, ale po kilku dniach staje się monotonne. Raczej europejskie - nie licz na jakieś przysmaki typowo hiszpańskie. Obsługa grzeczna, czystość dobra, codzienne sprzątanie.Rezydent Raibow - Krystian trochę luzaczek, ale robił co do niego należy. Otoczenie ciche, ale może dlatego, że w maju wśród gości przeważali emeryci. Z wycieczek fakultatywnych szczerze polecam jednodniowy wyjazd do Maroko, Tetuan. Mocna rzecz, przeniesienie w XV wiek. Jeśli będziesz po objazdówcw, to koniecznie Ronda, a jeśli tylko pobyt w T., to oczywiście klasyka Andaluzji, czyli Granada, Sewilla, Kordoba itd. Jeśli coś jeszcze, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwietnioszka Re: Hiszpania objazdowa IP: 83.238.7.* 05.06.07, 10:18 ja mam pytanie o te 7 dni zwiedzania, mam urlop na początku sierpnia i nie wiem, jak zniosę ten tydzień w podróży; ogólnie jak zorganozowany jest przejazd, noclegi itd; czy bardzo męczące jest podróżowanie? Odpowiedz Link Zgłoś