Dodaj do ulubionych

last-y jak to z nimi jest.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:25
Prosze o informację. Wybieram sie z siostrą i dwójką jej nastoletnich dzieci
na urlop poza krajem. To nasz pierwszy wyjazd. Planujemy po 10 sierpnia na 7-
10 dni gdzieś na południe . Szukałam w ofrtach ale to sszukani e szczęścia
będzie albo nie. Rozważamy wiec lasty lecz jak to załatwić. Czy jest jakieś
biuro które zajmuje sie czyms takim, czy ktoś z was z tego korzystał.
Jakie to mogą być koszta od osoby lub procentowo jak jest różnica miedzy cena
pierwotną a tą last.
Czy jest mozłiwośc jakiejś egzotyki poza Tunezja i Egiptem np. Am Łacińska
Azja inny region Afryki. dysponujemy sumą około 6-8 tys na 4 os.
Obserwuj wątek
    • Gość: olga811 Re: last-y jak to z nimi jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 11:38
      my już od 3 lat kupujemy wczasy zawsze z last minute, ceny są o wiele niższe,
      (około 30-50% od ceny pierwotnej), ale trzeba wyczuć moment, żeby nie sprzątnli
      nam oferty sprzed nosa. W tym roku kupiliśmy 3 tyg. przed wylotem Turcję 5* All
      Incl. na dwa tygodnie za 2260 zł/os. Myślę, że to dobra oferta jak za All. Poza
      tym na drugi dzień tej oferty już nie było, więc trafiliśmy w ostatni moment. Z
      kolei w zeszłym roku kupowaliśmy Egipt 5*, też dwa tygodnie ale wyżywienie HB i
      płaciliśmy 2010 zł/os i zaraz po wykupieniu tej wycieczki przez nas, oferta
      zniknęła z internetu. Kupowaliśmy wtedy półtora tygodnia przed wylotem. Myślę,
      że warto czekać na dobre lasty, a w tym roku w Itace mają SUPER ceny!! Ja
      zawsze robię tak: Wchodzę na last minute kilku biur podróży, nie mając jeszcze
      sprecyzowanego kierunku wakacji i sprawdzam opinie hoteli mających dobre ceny
      (bo nie każdy 4 czy 5* hotel ma dobre opinie). Jeśli opinie internautów mnie
      zadowalają, wybieram kilka hoteli i dyskutuję z mężem gdzie chcielibyśmy jechać
      i który hotel wybieramy. To wszystko :) Za każdym raze się sprawdza :) Nawet z
      Triadą ;) No ale może dlatego, że nie należymy z mężem do malkontentów, bo w
      każdym hotelu, nawet wg nas najlepszym znajdzie się ktoś kto będzie narzekał,
      że np nie ma widoku na morze (choć w ofercie hotelu nawet nie było takiej
      opcji, bo hotel np. ma niską zabudowę, jednopiętrowe bungalowy). Życzę owocnego
      szukania i udanych wakacji!
      • Gość: julka pytanie do olga811 IP: *.centertel.pl 31.05.07, 22:07
        kupujecie przez internet czy z biurze podrozy lasty? jak tak to w jakim? dzieki
        za odp, w tym roku planuje w taki sposob kupic wycieczke :-)
        • olga811 Re: pytanie do olga811 01.06.07, 09:33
          śledzę oferty w internecie, ale kupuję w lokalnym biurze podróży, które jest
          pośrednikiem takich biur jak Triada, Itaka, Alfa Star, EccoHoliday, TravelTime,
          Orbis. Przez internet nigdy nie kupowałam, zresztą agenci w biurach mają trochę
          inny dostęp do ofert przez internet poprzez swoje jakieśtam kody, więc łatwiej
          im sprawdzić czy oferta jest na pewno dostępna i jakie koszty do niej jeszcze
          trzeba doliczyć. Poza tym od razu wydrukują godziny wylotów. Dwa lata z rzędu
          kupowaliśmy wczasy w Triadzie (Tunezja+Libia i Egipt) a w tym roku kupiliśmy z
          Itaki (Turcję).
          • Gość: julka dzieki!!! IP: 80.50.32.* 01.06.07, 09:35
            zawsze jezdzimy na wlasna reke ale ceny lastow zachecily nas do kupna
            wycieczki. dziekuje za odp
            • tess77 Re: dzieki!!! 02.06.07, 23:25
              Warto czekać do ostatniej chwili - chociaż ostatnio chyba trudbniej o super
              oferty. W egipcie byłam za 1370/2 tyg. HB (2004) i bardzo sobie chwalę. Szukam
              w neci najlepiej na stronie biura, a zamawiam telefonicznie i płacę przelewm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka