tank12 26.06.07, 19:38 Czy miałabym szansę podjęcia pracy rezydenta na okres wakacji nie mając uprawnień pilota wycieczek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitek_pl Re: pilot a rezydent 26.06.07, 19:43 Lepiej uwazaj gdzie zadajesz pytania bo ktos moze Ci (nie)grzecznie zwrocic uwage ze pomylilas forum. Sam niestety nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie:( Odpowiedz Link Zgłoś
poliglo Re: pilot a rezydent 26.06.07, 20:49 zgodnie z prawem nie możesz być rezydentem nie mając uprawnień pilota Odpowiedz Link Zgłoś
tank12 Re: pilot a rezydent 26.06.07, 21:11 Czy prawo to obowiązuje we wszystkich krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
katia_1985 Re: pilot a rezydent 26.06.07, 21:25 prawo prawem, ale w praktyce wygląda to odrobine inaczej... są biura, które zatrudniają rezydentów nie pytając nawet o licencje niestety, albo stety dla niektórych. zawsze można próbować gdzies sie zahaczyć. jet touristic nie wymaga licencji, oasis chyba też nie, wezyr holidays- tam zawsze potrzebni są ludzie... może nie są to biura najwyższych lotów, ale od czegoś trzeba przecież zacząć, potem jest już dużo dużo łatwiej,sama też zaczynałam w wezyrze, a potem było już tylko lepiej:) życze uśmiechów i powodzenia wszystkim początkującym( do których jakby nie było i ja sie zaliczam:) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
i560 Re: pilot a rezydent 27.06.07, 00:21 > zgodnie z prawem nie możesz być rezydentem nie mając uprawnień pilota Przepraszam, zgodnie z jakim prawem? Bo obowiązująca Ustawa o Usługach Turystycznych nie stawia żadnych wymagań odnośnie rezydenta. Dopiero w nowej Ustawie będą określone warunki dla rezydentów, a teraz każdy może byc rezydentem. Przeważnie jest nim znajomy "królika". Odpowiedz Link Zgłoś
reisefuhrer Re: pilot a rezydent 27.06.07, 01:06 Nie ,nie możesz,żadne biuro nie zatrudni osoby nie mającej uprawnień pilota wycieczek.Rezydent to pilot stacjonarny. Odpowiedz Link Zgłoś
turdoradca Re: pilot a rezydent 27.06.07, 11:39 Z tego co wiem, to właśnie zatrudniają, bo uważają, że rezydent jako przedstawiciel biura nie podchodzi pod przepisy o pilotach... Odpowiedz Link Zgłoś