Dodaj do ulubionych

Uwaga na Rainbow Tours

IP: *.aster.pl 14.07.07, 15:22
Na 2 tyg. przez wczasami RT zmienia termin wylotu i przylotu. Mieliśmy
wylatywać o 5 rano wylatujemy o 14. Cały dzień stracony. Mieliśmy wracać o 20
wracamy o 4 rano kolejny dzień stacony.
Pierwszy i ostatni raz z tym biurem.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl kolejny.....w goracej wodzie kąpany 14.07.07, 15:28
      Gość portalu: Greg napisał(a):

> Na 2 tyg. przez wczasami RT zmienia termin wylotu i przylotu. Mieliśmy
      > wylatywać o 5 rano wylatujemy o 14. Cały dzień stracony. Mieliśmy wracać o 20
      > wracamy o 4 rano kolejny dzień stacony.
      > Pierwszy i ostatni raz z tym biurem.

wiem,ze zmiana godzin wylotu jest wkurzajaca by nie uzyc bardziej dosadnego
      slowa.ALE, do Twojego wyjazdu te godziny moga sie jeszcze kilka razy zmienic i
      byc moze koniec koncow beda sensowe, co wtedy?Odszczekasz to co napisales
      powyzej?
      Mam wrazenie, ze jestes tym typem klienta, ktory jeszcze nie wyjechal na urlop
      a juz sie zastanawia jaka reklamacje napisze....
      Wyluzuj, to ma byc URLOP a nie bicie piany.
      • Gość: Greg Re: kolejny.....w goracej wodzie kąpany IP: *.aster.pl 14.07.07, 15:35
        Wyluzuj, widziałem cię w innych miejscach i piszesz to samo. Być może pracujesz
        społecznie dla wszystkich tych firm. Zajmij się czymś bardziej inspirującym.
        Kilkadziesiąt razy korzystałem z innych biur i jeszcze nigdy nie miałem takiej
        zmiany.
        A co do szczekania to... twój tekst jest temu bliski.
        • iberia.pl Re: kolejny.....w goracej wodzie kąpany 14.07.07, 15:41

> Wyluzuj, widziałem cię w innych miejscach i piszesz to samo.

to znaczy co?Ze godziny wylotow do dnia wyjazdu moga ulec zmianie?Bo tak jest.

> Być może pracujesz społecznie dla wszystkich tych firm.

:-DDDDDDDDDddddd nie osmieszaj sie takimi tekstami.

>Zajmij się czymś bardziej inspirującym.

bo co ?Bo ty mi powiesz?

> Kilkadziesiąt razy korzystałem z innych biur i jeszcze nigdy nie miałem
          takiej zmiany.

To trzeba bylo wybarc inne biuro-poczytaj forum, niemal kazde biuro ma zmiany
          godzin czarterow.

> A co do szczekania to... twój tekst jest temu bliski.
          spojrz na siebie jak ujadasz....trollu.
          • Gość: Greg Re: kolejny.....w goracej wodzie kąpany IP: *.aster.pl 14.07.07, 15:53
            Wyluzuj,idź na przyuczenie do szewca i weź się jakiejś roboty, a nie dyskutuj
            jak cię nie proszą.
            • iberia.pl ROTFL , n/t 14.07.07, 16:04

• Gość: wiktoria Re: kolejny.....w goracej wodzie kąpany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:08
              Nie myśl,że inni będą pytać Cię o zgodę,czy mogą odzywać się na forum.
        • Gość: bea Re: kolejny.....w goracej wodzie kąpany IP: *.aster.pl 14.07.07, 18:50
          Wyluzuj, widziałem cię w innych miejscach i piszesz to samo. Być może pracujesz
          >
          > społecznie dla wszystkich tych firm. Zajmij się czymś bardziej inspirującym.
          > Kilkadziesiąt razy korzystałem z innych biur i jeszcze nigdy nie miałem
          takiej
          > zmiany.
          > A co do szczekania to... twój tekst jest temu bliski.

Dokładnie. Iberia.pl szczeka jak ktoś tylo powie źle o jakimś biurze. Ale chyba
          mu za to te biura nie płacą - FRAJER jeden hehe
        • Gość: jaaa Re: kolejny.....w goracej wodzie kąpany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:55
          jak o 4 rano to dzień do przodu!!!!!!!!!!!
    • Gość: wiktoria Re: Do Grega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:06
      Greg,przeczytaj w warunkach umowy,jeśli nie wpadłeś jeszcze na to,że pierwszy i
      ostatni dzień są przeznaczone na podróż. Nikt specjalnie dla Ciebie nie będzie
      zamawiał oddzielnego odrzutowca.
      • Gość: Max Do wszystkich IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 20:15
        Ludziska wyluzujcie. To NIE biuro zmienia godziny wylotu tylko przewoźnik. Takie rzeczy dzieją się w każdym biurze i na podstawie tylko zmiany godziny wylotu nie wydawajcie sądów o całej imprezie turystycznej.
      • Gość: Greg Re: Do Grega IP: *.aster.pl 14.07.07, 21:48
        Może wam jest wszystko jedno jak was traktują, albo nie jeździcie i tym
        bardziej jest wam to obojetne. Rady typu przeczytać regulamin zostaw dla
        siebie. Odpowiedz dlaczego zmiany są zawsze na niekrzyść klienta? Zastanów się
        czy określną ofertą nie ściągają chętnych, a później zmieniają warunki.Z 15 dni
        zrobiły się 13. Już nigdy RT.
        • Gość: piter Re: Do Grega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:06
          rety kolejny durny czlowieczek ktory nie czyta umowy i placze pozniej...:/ ile
          jeszcze takich spotkamy na swojej drodze i na tym forum?jak wczesniej ktos
          napisal - pierwszy i ostatni dzien sa przeznaczone na podoroze wiec moga sobie
          ustalic godziny jakie im sie podoba i mozesz im naskoczyc:)
        • voyager747 Re: Do Grega 14.07.07, 23:52
          Ten sam post jest na forum o Hiszpanii, nie wystarczy Ci jeden? Będziesz o tym
          dyskutował w kilku miejscach na tym forum? Zmiany są czasami na korzyść klienta,
          bo jak np. wyjazd się opóźni, to masz ileś tam godzin więcej na wakacjach. To
          jest niestety wina przewoźnika i biuro nic nie może zrobić. Podejrzewam,że to
          Prima Charter, bo oni latali dla Rainbowa i Itaki do Malagi w czerwcu. Może
          poczekaj aż wrócisz z tych wakacji i wtedy napiszesz jak się spisało biuro.
          Wyrażanie takich opinii przed wyjazdem, no cóż...
          • Gość: Greg Re: Do Grega IP: *.aster.pl 15.07.07, 00:14
            To ciekawe, że na forum mało intersującym dla turystów tylu obrońców biura.
            Weźcie się do pracy zwiazanej z obsługą klienta, a nie opłacajcie
            pseudodyskutantów.
            • Gość: Greg Re: Do Grega IP: *.aster.pl 15.07.07, 01:03
              Dziwnie wszyscy zamilkli, czyżby skończyła się zmiana? A tak na marginesie,
              jakże to zastanawiające, że w wypowiedziach - mniej czy bardziej obraźliwych-
              mających zniechęcić do dyskusji, przemycane są tezy:
              1) klient z definicji nie ma racji,
              2) jeśli jednak się upiera, to nie szans,
              3) jeśli dochodzi swego, to jest durniem nie umijącym czytać,
              4) biuro niczemu nie jest winne, bo...
              5) oczekiwanie normalnych standardów jest ekstrawagancją.

To prawda płacąc za wyjazd kupujemy kota w worku, ale mam nadzieję, że
              stopniowo rynek zmieni stosunek do klienta (tak, jak to się stało już w wielu
              innych obszarach). Do tego potrzebni są jednak klienci, którzy wymuszą to na
              biurach. Jeśli będziemy poddawać się ich dyktatowi, to nic się nie zmieni, bo
              niby dlaczego mają biura przyjmować wyższe standardy, jeśli klienci jak pokorne
              baranki wierzą we wszystko co powie przewodnik stada (biuro).
              • iberia.pl Re: Do Grega 15.07.07, 11:38

> Dziwnie wszyscy zamilkli, czyżby skończyła się zmiana?

wiesz o tej porze, o ktorej plodziles tego posta to normalni ludzie maja
                ciekawsze zajecia niz odpisywanie na watki takiego pseudoturysty jak ty :-DDD

> A tak na marginesie,
                > jakże to zastanawiające, że w wypowiedziach - mniej czy bardziej obraźliwych-
                > mających zniechęcić do dyskusji, przemycane są tezy:
                > 1) klient z definicji nie ma racji,

bzdura totalna.
                Cos ci powiem:tak sie sklada, ze wbrew temu o co mnie posadzasz NIE PRACUJE i
                NIGDY nie pracowalam w branzy turystycznej.Jestem tu bo sie tym interesuje, tez
                jestem KLIENTEM biur podrozy, tak samo jak Ciebie wkurzalo mnie to jak mi ALfa
                Star w marcu 6 razy zmieniala godziny wylotu do SSH, tak samo mialam w planie
                sadzic sie z nimi gdyby obcieli mi siodmy nocleg i posilek itd.Koniec koncow
                godziny byly sensowne co nie znaczy, ze idealne.Tak samo jak TY uwazam, ze nie
                powinno sie takich praktyk stosowac, ale niestety w PiSolandzie mamy takie a
                nie inne prawo, dopoki ono sie nie zmieni to biura bede z tego korzystac.

Poza tymm najpierw przeczytaj umowe jaka podpisales:jak wol jest tam zapis:, ze
                pierwszy i ostatni dzien jest przeznaczony na podroz.Jesli ci sie ten zapis nie
                podoba to na drugi raz sam sobie organizuj wyjazd bez biura podrozy-teraz sa
                takie mozliwosci.

> 2) jeśli jednak się upiera, to nie szans,

nieprawda.

> 3) jeśli dochodzi swego, to jest durniem nie umijącym czytać,

w tym przypadku akurat tak, co innego gdybys wrocil z wyjazdu i ze wzgleu na
                to, ze godziny byly niekorzystne i ktos na te okolicznosc pozbawil Cie noclegu,
                posilku to moglbys skladac reklamacje.

> 4) biuro niczemu nie jest winne, bo...

nieprawda.Choc niestety polskie biura twierdza, ze nie maja wplywu na godziny
                lotow swoich przewoznikow-podejrzewam, ze nie do konca jest to prawda, bo kazda
                UMOWA naklada na obie strony tak obowiazki jak i przywileje.Inna sprawa, ze
                przewoznikow jest mniej niz biur podrozy zatem jasne, ze przewoznicy dyktuja
                warunki....niestety.

> 5) oczekiwanie normalnych standardów jest ekstrawagancją.

kolejna bzdura-poczytaj troche moich postow a moze zrozumiesz, ze skoro za cos
                place to tego wymagam.Place za 5 bulek duzych to mam dostac 5 bulek duzych a
                nie 4 male itd.

> To prawda płacąc za wyjazd kupujemy kota w worku, ale mam nadzieję, że
                > stopniowo rynek zmieni stosunek do klienta (tak, jak to się stało już w wielu
                > innych obszarach). Do tego potrzebni są jednak klienci, którzy wymuszą to na
                > biurach. Jeśli będziemy poddawać się ich dyktatowi, to nic się nie zmieni, bo
                > niby dlaczego mają biura przyjmować wyższe standardy, jeśli klienci jak
                pokorne baranki wierzą we wszystko co powie przewodnik stada (biuro).

masz racje.
            • iberia.pl Re: Do Grega 15.07.07, 11:27

> To ciekawe, że na forum mało intersującym dla turystów tylu obrońców biura.
              > Weźcie się do pracy zwiazanej z obsługą klienta, a nie opłacajcie
              > pseudodyskutantów.

nie osmieszaj sie ta teoria spiskowa :-DDDDDDD
            • Gość: witktoria Re: Do Grega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:59
              Obrońców biura?
              Człowieku-może zajmij się Ty pracą,domem..czymkolwiek..i przestań zaśmiecać to
              forum bzdurnymi wątkami.I oby jak najmniej mieli pracownicy takich
              potrzaskanych klientów jak Ty
          • Gość: greg Re: Do Grega IP: *.aster.pl 15.07.07, 00:15
            Właśnie ten sam post jest na Hiszpanii i chyba żadnej dyskusji. Bo tam są
            turyści, a nie opłacone papugi.
            • iberia.pl Re: Do Grega 15.07.07, 11:27
              Gość portalu: greg napisał(a):

> Właśnie ten sam post jest na Hiszpanii i chyba żadnej dyskusji. Bo tam są
              > turyści, a nie opłacone papugi.

posledz sobie troszke forum Hiszpania i zobacz jaki tam jest ruch...zwlaszcza
              w weekend...a potem dopiero wysnuwaj swoje smieszne wnioski :-DDDDD
              • Gość: Greg Re: Do Grega IP: *.aster.pl 15.07.07, 11:39
                Już jesteś w pracy?
                Dziwne, że na forum o Hiszpanii biur podróży bronią: iberia i woyager 747.
                Jak skończycie pracę, wyjdźcie z domu pospacerujcie, bo zapewne nigdzie nie
                pojedziecie, bo siedząc przed komputerem - tak nieefektywnie - na to nie
                zarobicie.
                • iberia.pl Re: Do Grega-zmien plyte, ROTFL , n/t 15.07.07, 12:00

• Gość: Greg Re: Do Grega-zmien plyte, ROTFL , n/t IP: *.aster.pl 15.07.07, 12:06
                    To jest właśnie merytoryczna dyskusja, słabo was wyszkolili. Ale umówmy się,
                    jesli chcesz by ta dyskusja spadła z formu to się nie wypowiadaj. Przeglądnąłem
                    twoje wcześniejsze dyskusje - chyba nie pracujesz, bo kto normalny ma tyle
                    czasu na udowadnianie bezbłędności działania bp, a jeśli pracujesz to jakimś
                    biurze.
                    • iberia.pl Re: Do Grega-zmien plyte, ROTFL , n/t 15.07.07, 12:18

> To jest właśnie merytoryczna dyskusja,

byla w poprzendim poscie, ale jak widac do ciebie to nie dociera.

> słabo was wyszkolili.

w czym rzekomo jestem zle wyszkolona?

> Ale umówmy się, jesli chcesz by ta dyskusja spadła z formu to się nie
                      wypowiadaj.

wybacz stary ale watek nadaje sie na osla, skoro kilka NIEZALEZNYCH osob pisze
                      ci, ze nie masz racji a ty odpisujesz, ze oni pracuja w biurze podrozy to
                      naprawde nie mamy o czym dyskutowac.Jak mam ci udowodnic, ze nie jestem
                      pracownikiem tej branzy?Pomija m fakt-ze nie widze powodu zeby akurat tobie
                      cokolwiek udowadniac a juz na pewno to,ze nie jestem wielbladem.

> Przeglądnąłem twoje wcześniejsze dyskusje - chyba nie pracujesz,

pudlo kolego, jestem zatrudniona na etacie czyli piec dni w tygodniu po 8
                      godzin w firmie X.

> bo kto normalny ma tyle czasu na udowadnianie bezbłędności działania bp, a
                      jeśli pracujesz to jakimś biurze.

:-DDDDDD, wiesz kazd zart jest smieszny tylko raz...z kazdym postem pograzasz
                      sie jeszcze bardziej.
                      • Gość: Greg Re: Do Grega-zmien plyte, ROTFL , n/t IP: *.aster.pl 15.07.07, 12:31
                        Tych kilku niezależnych to: Iberia i Vojager 747!!!
                        Inwektywy i mało inteligentne złośliwości są oznaką słabości w argumentowaniu.
                        Nie wiem co robisz - być może nie jesteś pracownikiem biura (nie będę pisał z
                        jakich powodów) - ale współczuję ci, że zamiast spotykać się ze znajomymi
                        dysktować o Murakamim, Kapuścińskim siedzisz w domu i bez sensu walisz w
                        klawiaturę, będąc coraz bardziej sfrustrowaną.
                        • iberia.pl Re: Do Grega-zmien plyte, ROTFL , n/t 15.07.07, 12:58

> Tych kilku niezależnych to: Iberia i Vojager 747!!!

a nie przyszlo ci do glowy, ze moze inni nie maja sily ci tlumaczyc rzeczy
                          oczywistych ?

> Inwektywy i mało inteligentne złośliwości są oznaką słabości w
                          argumentowaniu.

prosze o zacytowanietych rzekomych inwektyw.Poza tym gdyby takowe zostaly uzyte
                          to post bylby skasowany za zlamanie netykiety.....

> Nie wiem co robisz

widze, ze zmieniasz zdanie :-DDDD

- być może nie jesteś pracownikiem biura (nie będę pisał z
                          > jakich powodów)

moze mnie oswiec dlaczego sie do tego nie nadaje ? :-DDD

- ale współczuję ci, że zamiast spotykać się ze znajomymi
                          > dysktować o Murakamim, Kapuścińskim siedzisz w domu i bez sensu walisz w
                          > klawiaturę, będąc coraz bardziej sfrustrowaną.

a ty co robisz o tej porze przed kompem ?
                          Nie twoj zakichany interes jak JA spedzam czas.Takie wlasnie wycieczki osobiste
                          to jest dopiero brak argumentow,piszesz chlopie nie na temat:wiec ci przypomne,
                          ze meritum tego watku jest twoj pseudoproblem z a nie iberia.pl

Wiesz Greg-glupszemu sie ustepuje, zatem mowie PASS.Taplaj sie sam w tym blocie.
                          Milej niedzieli zycze.
                • voyager747 Re: Do Drega :)))))))), albo Greda :))))) 15.07.07, 18:11
                  Ale jesteś śmieszny, w dwóch miejscach źle napisałeś mojego nicka. To aż takie
                  trudne, wiemy już,że nie umiesz czytać umów, ale przepisanie czyjegoś nicka to
                  chyba nie jest takie skomplikowane. Podpowiem Ci jak to zrobić, możesz
                  skopiować ctrl+ c i ctrl+ v. Niech Ci będzie, jestem pracownikiem Rainbow i
                  właśnie pracuję w niedzielę na forum. :))))) Zanim zaczniesz wyrażać o mnie
                  swoje żałosne opinie, to proponuję przejrzeć moje wcześniejsze wpisy i może coś
                  więcej wywnioskujesz detektywie MONK. Jeśli skończyłem już z Tobą dyskusję, to
                  po co nieudolnie wspominasz mnie w swoich żałosnych wpisach? Pisz co chcesz, ja
                  już tego nie będę czytał, bo mi się nie chce.Idę popracować i zarobić na
                  wycieczki, na które nigdy nie będzie Cię stać. he he he.
        • Gość: wiktoria Re: Do Grega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:55
          Ta rada jest bardzo dobra,żeby czytać warunki,skoro Ci nie odpowiadają-nie
          korzystaj z usług biur podróży. Poza tym,gdybyś myślał choć trochę logicznie
          nie pisałbyś,że to biuro zmienia godziny-a godziny zmienia linia
          lotnicza.Pamiętaj,że to nie 'rejsówki' tylko czartery.Jak już pisałam-
          prywatnych odrzutowców dla każdego wyjeżdżającego raczej się nie przewiduje.
    • Gość: JJ Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.streamcn.pl 15.07.07, 09:01
      Byłam w tym roku z RT w Grecji a moja koleżanka w Hiszpanii i uważamy ,że
      biuro wywiązało się dobrze a nawet bardzo dobrze z umowy.We wrześniu jadę z
      nimi do Chorwacji. Trzeba wiedzieć czy coś nieprawidlowego dzieje się
      incydentalnie czy się to powtarza.
      • voyager747 Re: Uwaga na Rainbow Tours 15.07.07, 11:12
        Zakładanie wielu postów na ten sam temat nazywa się spamowaniem. Jeśli wyrażasz
        swoje opinie na temat biura przed wyjazdem, to jesteś po prostu śmieszny.Zaraz
        napisze Ci to samo na forum o Hiszpanii.
        • Gość: piter Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 12:01
          greg moze sobie nie zdajesz z tego sprawy ale chorujesz na manie przesladowcza,
          wydaje ci sie ze wszedzie jest spisek przeciwko tobie, ale nie martw sie - to da
          sie wyleczyc i sa od tego specjalisci...zycze szybkiego powrotu do zdrowia, ale
          uwazaj....moze za toba,albo za oknem stoi pracownik biura podrozy.....
          • iberia.pl Re: Uwaga na Rainbow Tours 15.07.07, 12:07
            :-)))
    • Gość: gosia Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.chello.pl 15.07.07, 18:16
      Ja uwazam, ze nie macie racji. Zawieram z biurem podrozy umowe nie tylko na
      zakwaterowanie i wyzywienie ale takze na przelot. Zawsze podaje sie klientowi
      date i godzine wylotu i klient sam decyduje czy odpowiada mu miejsce, data
      wylotu i powrotu. Kazda zmiana powinna zostac zaakceptowana przez klienta. Tak
      samo jest z zakwaterowaniem jak i z przelotem. Inna sprawa ze linia Prima
      Charter to dawna Fischer Air, ktora takze nie dotrzymywala terminow a wlasnie z
      nimi biuro Rainbow ma podpisana umowe na niektore kierunki.
      • voyager747 Re:do Gosi 15.07.07, 18:27
        W umowie jest napisane,że godziny lotów mogą ulec zmianie. Jeśli podpisujesz
        umowę,to o tym wiesz i możesz się zgodzić albo nie, nie ma przymusu.Jeśli
        kupujesz wycieczkę w Rainbow albo Itace i wiesz jaki jest przewoźnik, to możesz
        przypuszczać,że będą problemy z punktualnością lotu. Można wtedy wybrać inne
        biuro, np. TUI i nie lecieć z PC ale cena też będzie inna.W innych biurach np.
        Neckermannie też się czasami pojawiają problemy z lotami np. z Central Wings.
        Nie ma w Polsce niestety porządnej linii czarterowej i biura nie za bardzo mają
        z kim te umowy podpisywać. Musi być kompromis pomiędzy ceną i jakością.Zawsze
        latem brakuje samolotów i są problemy z punktualnością i tak jest od dawna.
      • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 15.07.07, 19:32
        Dziękuję Gosiu za poparcie. Obrońcom biura proponuję lekturę kilku książek o
        marketingu usług czy zarządzaniu jakością w usługach ( w tym turystycznych).
        Dziwne, że drażnią ich wszelkie uwagi na ten temat. Jeśli chodzi o Fischer'a to
        chyba nowym (współ?)właścicielem jest RT. Tak więc w tym wypadku muszą zwalać
        winę na siebie samego.
        • Gość: gosia Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.chello.pl 15.07.07, 19:48
          Zgadza sie, Rainbow ma udzialy w Prima Charter, ale nie wiekszosciowe. Pragne
          przypomniec, ze na tym forum w ub.r. bylo multum zarzutow pod adresem Fischer
          Air. Mnie jako turyste nie interesuja problemy z przewoznikami. Wykupuje wczasy
          i chce leciec zgodnie z rozkladem, tak samo jak chce miec kwatere i wyzywienie
          zgodnie z oferta biura. Rozumiem, ze lot moze sie opoznic o krotki czas, ale
          nie o kilka godzin.Lecialam tymi liniami do Wloch, ale na szczescie byl to
          pierwszy turnus i wszystki bylo OK. Ale bylam zaniepokojona informacja, ze
          tylko te linie obsluguja Włochy. Musimy dbac wspolnie o nasze interesy a nie
          pokrzykiwac i wymadrzac sie na forum.
          Pozdrawiam
          • iberia.pl Re: Uwaga na Rainbow Tours 15.07.07, 19:54
            Gość portalu: gosia napisał(a):

> Rozumiem, ze lot moze sie opoznic o krotki czas, ale
            > nie o kilka godzin.

czyli co, jesli samolot ma awarie-a to jak wiemy jest przypadek losowy i nie da
            sie tego przewidziec - to specjalnie dla Pani Gosi ma stac sie cud i maja :

a)wyczarowac inny wolny od awarii samolot ?tak jakby te staly i czekaly ....
            b)naprawic w try miga bo Pani Gosia czeka?
            c)chcialabys jednak leciec maszyna niesprawna?

Zrozum, ze opoznienia samolotow nie tylko czarterowych ale takze tych rejsowych
            sie zdarzaja, tak po prostu, z roznych przyczyn.Wiem, ze to nic przyjemnego
            tkwic na lotnisku i czekac jak na boskie zmilowanie 5 czy nawet 10 godzin, ale
            na Boga nikt tego nie robi specjalnie.
          • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 15.07.07, 21:39
            Gosiu, jeśli jeszcze nie znasz wojadżera (czy jak mu tam - bardzo czuły na
            punkcie swojego tandetnego nicka) i iberie to uważaj, bo te piersze delikatne
            ich uwagi mają cię zniechęcić, ale później będzie już tylko gorzej. Do tego
            włączy się jeszcze równie inteligentna Wiktoria i po co Ci to. Ja sobie z nimi
            poradzę ignorując. Jeśli ktoś nie rozumie co to jest umowa, co jest jakość
            usług, kim w tym wszystkim jest klient,kto jest dla kogo, to co tu tłumaczyć.
            Polskie usługi turystyczne są dopiero na początku drogi swojego rozwoju. Gdyby
            na początku polskiej transformacji byli tacy jak Iberia i inni, to ciągle
            mielibyśmy standard w handlu typu WSS Społem, nie mówiąc o bankach i innych
            obszarach usług.
            Firma jeśli chce przetwać musi myśleć kliencie, bo wcześniej czy później
            przyjdzie na nią kres. Mam nadzieję, że wzrost poziomu wykształcenia,
            świadomość własnej godności oraz zrozumienie własnych praw sprawi, że firmy
            lekceważące klienta znikną, albo zostaną zepchnięte na margines. Oczywiście to
            trochę potrwa, ale przecież już wiele firm upadło w wyniku nieudolnego
            zarządzania.
            Przepraszam za przydługą wypowiedź. Życzę udanych wakacji.
            • voyager747 Hej Dred 15.07.07, 22:07
              Prosiłem Cię, abyś mnie już nie wywoływał, bo ja już z Tobą nie dyskutuję, więc
              z łaski swojej daj mi spokój, bo mam szczerze gdzieś Twój nędzny urlop. Twój
              nick jest super, wręcz fantastyczny, zwala z nóg.:)))) Psycholog się znalazł.
              Idąc Twoim tropem, to pewnie Gosia to Twój drugi nick.:)))
              • iberia.pl Re: Hej Dred 15.07.07, 22:10
                :-DDDDDDDDDD
            • Gość: gtyx Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.chello.pl 15.07.07, 22:23
              W jakim kraju ty zyjesz?? Zamiast sie wymadrzac zaloz wlasna linie czarterowa,
              spelniajaca te idealne warunki. Bedziesz wtedy dostosowywal godziny wylotow do
              kazdego klienta (w koncu co klient to inne wymagania co do idealnych godzin), w
              razie awarii podstawial blyskawicznie twoj inny sprawny samolot (specjalnie
              czekajacy na takie sytuacje), no i oczywiscie kazde lotnisko bedzie dawalo ci
              zezwolenie na loty o kazdej godzinie, jakiej zapragnie twoj klient (niezaleznie
              od tego, czy akurat odbywa sie tam remont, panuje zla pogoda itp.). W koncu
              klient to nasz pan, a samolot to taki prosty srodek komunikacji, prawie ze rower
              - wszedzie wjedzie i zewszad wyjedzie...
              I tak dla jasnosci: mozesz mi wierzyc lub nie, ale nie pracuje dla RT ani dla
              PC, ani dla innych firm ;-)...
              • Gość: piter Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:41
                cos ty na pewno dla nich pracujesz, przeciez wszyscy ktrorzy sie nie zgadzaja z
                gregiem(cudny nick) to podtsawieni pracownicy biur.poza tym widze greg ze to ty
                masz problem ze znajomoscia umow i to wielki, bo wszedzie jest napisane ze
                godziny wylotow moga ulec zmiane, skladajac swoj podpis pod umowa
                stwierdzasz"tak zdaje sobie z tego sprawe i akceptuje to" wiec do kogo
                pretensje?mozesz je miec tylko do siebie ze dales sie po raz kolejny zrobic w
                konia i chyba to cie przytlacza...a ta twoja obronczyni to pewnie twoj chlopak....
                • Gość: max z biura rainbo proacownik biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:57
                  Witam jako pracownik tego biura dodam kilka słów od siebie. Pracuje w tym
                  biurze w krakowie juz 8 lat. Do tej pory wszystkow było ok dbanie o klienta,
                  super autobusy, hotele etc. Jednak od ok roku wszystko sie zmieniło. Szef widzi
                  tylko kase i niec pozatym. Nie dba juz o klientów jak i pracowników, liczy sie
                  tylko kasa. Rainbow ma fajne wczasy i wycieczki, fajne programy i super
                  pilotów. Mozna z tego godnie życ jednak szefowi cos ostatnio odpier.... i widzi
                  tylko $$$$$. Lubiłem tą prace, ten kontakt z ludźmi, ale zwalniam sie. Rainbow
                  w tej chwili bazuje tylko na opini sprzed lat jako super biuro. To juz jednak
                  wspomnienie. Zwalniam się atmosfera nekania szefa zeby wciskac ludzią coraz
                  gorszy syf jest nie do wytrzymania. Nie wierzycie to zapraszam do naszeg biura
                  w krakowie. Pracowały tu 4 osoby. W zeszłym tygodniu zwolniły sie 3. Zostałem
                  sam i wszystko na mojej głowie. Dzwonie wiec do szefa i mowie mu co sie dzieje
                  (a szefciu opala sie w brazylii i mowi do mnie "dasz rade wróce we wrzesniu to
                  cos pomyslimy") żesz ku..... Rainbow to syf ja patrzeac z drugiej strony to
                  daje im max 2 lata :) pozdrawiam ps Uważajcie na hotele w chorwacji w tym
                  roku;.
                  • Gość: Greg Re: proacownik biura IP: *.aster.pl 16.07.07, 00:37
                    Nie wiedzałem, że jest aż tak źle - może jednak przesadzasz? Ale nie martw się,
                    i tak zaraz się okaże, że zostałeś nasłany przeze mnie. A tak a'propos moje
                    wątpliwości nie dotyczą pracowników RT tylko kierownictwa, bo to ono za całość.
                  • Gość: równiez pracownik Re: proacownik biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:29
                    Co za bzdury wypisujesz??? A który to szef się taki łakomy na kase zrobił????
                    I ciekawa też jestem, który to żekomo w Brazyli siedzi!!!!Jak dla mnie jesteś z
                    zawistnej konkurencji i tyle!!!W Krakowie mamy dwa biura gdzie pracują po 2
                    osoby- wiec gdyby sie zwolnily 3 to jedno biuro zostaloby zamkniete!!!!!Do tego
                    w tych biurach pracują 4 babeczki więc skąd Ty się tam Max wziąłeś...mam
                    nadzieję że inteligentni forumowicze nie uwierzą w Twoje brednie!!!Pozatym
                    gdybyś był pracownikiem RT to napewno byś takich rzeczy nie pisał!!!!!!!!
                  • Gość: re Re: proacownik biura-skasujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:31
                    Skasujcie proszę ten post bo to brednie totalne i kłamstwa są!!!!!!!!!
                • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 00:27
                  Piter! Nie czytałeś wcześniejszej dyskusji, tak zrobiono mnie w konia, ale po
                  raz pierwszy i ostatni. Na szczęście nie muszę tak jak ty wszystkiego w życiu
                  akceptować. Tym razem dałem się namówić i w pewnym sensie mam za swoje.
                  Traktuję to jednak jak pewne życiowe doświadczenie. Na co dzień nie obcuję z
                  takich chamstwem jakie spotkałem w tej dyskusji i złośliwościam godnymi
                  pijaczków pod remizą.
                  • Gość: gość Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.chello.pl 16.07.07, 00:41
                    Jesli sam obrazasz innych i wypisujesz głupoty, to nie dziw się,ze spotyka cię
                    chamstwo.To pewnie pijaczki pod remizą wyzywają wszystkich i obrazają jak ty.
                    Nie wiem, bo nie chodzę pod remizę, ale skoro tak piszesz to pewnie tak jest i
                    coś wiesz na ten temat. Kazdy na tym forum moze napisac,ze jest maxem z
                    rainbow.Rozumiem,ze teraz juz nigdy nie wykupisz wycieczki w bp i nikt cie nie
                    oszuka, nigdy. Wszytskie biura maja kłopoty z punktualnością lotów czarterowych,
                    czyli nie mozesz jechac z zadnym.
                    • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 01:01
                      Gościu zdecyduj się jak się podpisujesz. Swoimi tandetnymi wypowiedziami nie
                      wnosisz nic do problemu tylko jątrzysz. Ja na tym forum jestem w swojej
                      sprawie. Ty natomiast z powodów chorobowych (albo zawodowych) wymądrzasz się
                      plotąc androny.
                      Ciekawe dlaczego nikt z RT (nawet pod nickiem) nie wypowiedział się w tej
                      sprawie. Tylko jacyś sfrustrowani dyskutanci.
                      • Gość: gość Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.chello.pl 16.07.07, 01:16
                        Bo pewnie nikt z RT nie czyta tego forum. Widzisz, sam wszystkich atakujesz z
                        góry, to kto będzie z tobą dyskutował.I co załatwiłeś w swojej sprawie na tym
                        forum? Czy RT podstawi ci specjalnie inny samolot? "Wymadrzasz się,
                        chorobowymi,jątrzysz, androny"-to pewnie te zasłyszane pod remizą teksty. Jesteś
                        załosny, współczuję. Jesli ktoś nie przyzna ci racji to się od razu na niego
                        rzucasz i obrazasz, idź się leczyć, przyda ci się.Podejrzewanie wszystkich,
                        którzy nie szczejkają tak jak ty,ze są pracownikami RT to jakaś fiksacja, dno,
                        dno, dno. Lecz się a nie trać czasu na forum, to moja rada.Takich załosnych,
                        skamlających nieudaczników jak ty jest tu na forum multum. Nie pasuje to nie
                        jedź, nie musisz przy okazji wszystkich obrazac. Jeszcze nie wyjechałes a już
                        szczekasz na biuro, co za tupet.Mam nadzieję,że twój wyjazd się nie uda, bo
                        jestes beznadziejny. Wspólczuje RT, ze takiemu komuś sprzedali
                        wycieczkę.Doprowadz ich do upadlosci.ha ha Ja się podpisuję gość i nie jestem
                        iberia ani piterem ani nikim innym.
              • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 00:10
                gtyx! Chciałbym żyć w normalnym kraju, w którym ludzie dyskutują o problemach,
                a nie bezmyślnie bronią niekompetencji i oszukańczych praktyk.
                • Gość: piter Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:25
                  nie dosc ze musisz sam sobie organizowac wycieczki (bo biura oszukuja) to
                  jeszcze proponuje zmienic obywatelstwo - wyjdzie to na dobre i tobie i polsce
                • Gość: Marta Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.slowianin.pl 16.07.07, 09:46
                  Greg!Jestem zaskoczona ilu na forum obrońców biur podróży.
                  Wygląda na to,że masz się cieszyć,że wogóle impreza dojdzie do skutku.
                  To jest żałosne.
                  Mnie to biuro też zmieniło miejsce wyjazdu.Są bardzo arogancccy i mało kompetentni.
                  Nie można zmieniać godzin,bo na tym traci klient,a to forum właśnie jest po
                  to,żeby takie przypadki nagłaśniać i przestrzegać innych.
                  Płacimy wcale niemałe pieniądze i mamy prawo wymagać,a nie tylko nabijać kasę
                  nieprofesjonalnym biurom podróży.Nie daj się tym zakompleksionym szczekaczom.
                • zakrzas Re: Uwaga na Rainbow Tours 16.07.07, 10:05
                  Cześć Greg
                  Temat, który poruszyłeś, pojawia się ostatnio dosyć często. Popieram Cię -
                  zmiana godzin wylotów jest wkurzające, chociaz rację maja Ci co twierdza że to
                  nie wina biura tylko przewoźnika.
                  Podczas wybierania ofert wybierasz miejsce, hotel, cenę, atrakcję i również
                  godziny lotów - często nawt można zgodzidzić sie na nieco wyższą cenę przy
                  lepszych godzinach. A tu niespdzianka bo nagle zmiana godzin i sorki w umowie
                  zgadzasz sie na to. To jest niedoskonałość naszego prawa - mam nadzieję że
                  niedługo rynek, a więc sami klienci, będą wymuszać ine traktowanie przez biura.
                  Uważam, że godziny wylotów powunny być tak samo częścią umowy jak standard
                  hotelu, warunki czy cena, i przy zmianie godzin turysta ma prawo zrezygnować z
                  wycieczki bez ponoszenia kosztów umownych a czas w jakim nie mogą zmienić się
                  godziny powinien być uzgodniony na np. 20 dni. Jeżeli po tym czasie coś sie
                  zmieni to koszty ponosi biuro. Niech podpisze z przewoźnikiem odpowiednią
                  umowę. Oczywiście wyjątkiem są awarie - ale jeżeli taka "awaria" zdarza sie
                  przy każdym wyjeździe to coś nie tak.
                  Tak było by fajnie ale na razie możemy sobie o tym pomarzyć....
                  Problemy z godzinami zaczęły sie gdy weszły na rynek tanie linie - kiedys gdy
                  czartery obsługiwał np. LOT to takich problemów prawie nie było.
                  Można tez szukać biur, które korzystają z linii rejsowych.
                  Pozdrawiam

Pozdrawiam też Iberię i Voyagera - nie wdawajcie sie w puste dyskusje - macie
                  coś do napisania to napiszcie i już, dzielcie się swoimi poglądami i
                  doświadczeniem bo inaczej to wątki rosną a niczego nie wnoszą
                  • voyager747 Re: Uwaga na Rainbow Tours 16.07.07, 10:15
                    Ale jak się próbuje przekazać argumenty i doświadczenia, to człowiek rzuca Ci
                    się do gardła, zaczyna wyśmiewać, obrażać itp. Ja z takimi ludźmi nie
                    dyskutuję.Akurat wracałem w czerwcu z Malagi z PC i coś wiem na ten temat, ale
                    jak widać bez sensu jest o tym pisać, bo się człowiek dowiaduje,że ma tandetnego
                    nicka, jest zakompleksiony, chory itp. Szkoda gadać, w takich dyskusjach ja nie
                    uczestniczę.
                    Pozdrawiam Cię Zakrzas. Moje godziny powrotu do Polski się zmieniły o 24ej ,
                    ostatniej nocy przed wylotem. Wybierając ofertę Itaki wiedziałem,że latają z PC
                    i przewidywałem,że mogą być problemy.Druga połowa samolotu to klienci Rainbowa
                    właśnie.Ponieważ Itaka załatwiła nam hotel do 24ej zamiast do 12ej,to nie ma co
                    narzekać.Teraz mogę pisać jak zachowało się biuro w takiej sytuacji, a nie przed
                    wyjazdem!Moje wakacje się przedłużyły o 1 dzień, niezgodnie z planowanymi
                    lotami.Mam teraz wypisywać,że Itaka jest zła itp.? Zachowali się ok i dalej będę
                    pisał o nich dobrze.
    • Gość: podróżniczka Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:01
      Inteligencie - sprawdź najpierw dobrze informacje a potem sie rzucaj, powrót
      jest o godzinie 4 ale dnia nastepnego w stosunku do dnia zakończenia imprezy
      więc wyrównują Ci się dni pobytu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 10:15
        Jesli tak jest to póki co źle zostałem poinformowany przez biuro? Zobaczymy
        • Gość: podróżniczka Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:25
          W takim razie proponuje zadzwonić do biura gdzie kupiłeś wycieczkę ale jeśli to
          agent to lepiej zadzwoń do jakiegoś oddziału RT i zapytaj o to!!! pzdr
          • Gość: Salmon Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.crowley.pl 16.07.07, 11:02
            Witam! Mam ważne (dla mnie) pytanie:

jade z RT na objazdówke po Balkanach - "Bałkańskie Skarby", wyjazd 4 sierpnia.
            czy ktos juz byl na tej wycieczce? przypuszczam, że te wycieczki są do siebie
            bardzo zblizone (te same hotele, podobne czasy przejazdów i zwiedzania, itp).

może ktoś powie jak było??

pzdr.

p.s. licze tez na pracownikow RT :)
          • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 11:30
            Dziękuję za informację. Gdyby tacy dyskutanci jak Ty byli od początku (za
            inteligenta się nie obrażam, bo inni wyzywają mnie od wykształciuchów) to
            sprawa byłaby dawno rozwiązana. Przed chwilą miałem tel z biura z sugestią abym
            napisał jakąś reklamację i do dopiero na sugestię by dokładnie sprawdzono kiedy
            wracamy potwierdzo, że wracamy we wtorek. To zmienia postać rzeczy. Co prawda
            dalej tracę - w stosunku do pierwotnej ofert - pół dnia, no ale to można
            wliczyć w koszty ryzyka tego typu imprez.
            Jak z tego wynika RT wykazało więcej zrozumienia dla klienta niż wielu
            dyskutantów na tym formum, którzy uważali, że biuro z klientem może zrobić
            wszystko.
            A swoją drogą szkoda, że dobie interentu, biura nie monitorują dyskusji na swój
            temat, by chociażby eliminować nieporozumienia i zbierać informacje z czego
            klienci są niezadowoleni.
            Pozdrawiam i życzę udanych podróży.
            • Gość: podr.RT Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:35
              Bardzo proszę:) Zawsze chętnie pomagam naszym klientom:) DObrze że nie
              obraziłeś za inteligenta...bo wiesz, emocje i w ogóle:)
              Aaaa, chciałam jeszcze napisać Ci że to co napisał Max( rzekomo z naszego biura
              w krakowie) to totalna bzdura- W krakowie mamy 2 biura ( pracują po dwie osoby)
              i co najwazniejsze - 4 fajne babeczki tam pracują, więc Max to wielka
              ściema:))) Pozdrawiam
              • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 11:53
                Sam miałem wątpliwości, o czym napisałem wcześniej. Podrawiam królewskie miasto
                Kraków.
                Miłego dnia!
                • Gość: gość do Grega Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:13
                  I co teraz, wstyd Ci trochę? Założyłeś bzdurny wątek, obraziłeś trochę ludzi i
                  okazuje się,że nie masz racji. Pieniactwo dla samej idei pieniactwa.Pisałem,że
                  max z RT, to każdy może sie podpisać. Pomyśl czasem, to nie boli.
                  • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 13:40
                    Założyłem wątek po informacji z biura. Zobacz jego treść i pierwszą odpowiedź
                    Iberii, o odszczekaniu, typie klienta i biciu piany.
                    To ma być merytoryczna dyskusja? Czy za taką ma uchodzić to co pisałeś ty,
                    cytuję:"to jakaś fiksacja, dno,dno, dno. Lecz się a nie trać czasu na forum, to
                    moja rada.Takich załosnych,skamlających nieudaczników jak ty jest tu na forum
                    multum". W taki sam ton wpisuje się także twoja ostatnia wypowiedź.
                    A za uwagi typu jak ci się nie podoba to nie jedź bardzo, bardzo serdecznie
                    dziękuję! Jeździłem i będę jeżdził oczekując, że usługodawcy będą mnie
                    traktowali jak partnera. Jak widać, nawet przeciętne biuro podróży (nie
                    obrażając pracowników RT - nie jest to wszak najwyższa półka)lepiej to na
                    szczęście rozumie niż wielu pseudoobrońców. Czekałem na jakiś kompetentny głos
                    ze strony osób zorientowanych w temacie, a spotkałem Iberię, woyagera, gościa.
                    Jak pech, to pech.
                    • Gość: RT Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:00
                      Ale spotkałeś też mnie- a ja wyjaśniłam Ci o co chodzi z tą 4 rano:))) więc nie
                      ma sensu podbijać już wątku bo sprawa jaką poruszyłeś została wyjaśniona:)
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 15:02
                        Jeśli o mnie chodzi to nie chcę dalej kontynuować tego wątku.Pozdrawiam.
                    • Gość: gość do Grega Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 16:13
                      Zapomniałeś przeprosić.:))))
                      • iberia.pl Re: Uwaga na Rainbow Tours 16.07.07, 20:45
                        Gość portalu: gość do Grega napisał(a):

> Zapomniałeś przeprosić.:))))

za to obrzucic blotem nie zapomnial...typo we dla takich jak on....
              • zakrzas Re: Uwaga na Rainbow Tours 16.07.07, 14:31
                Cześć
                nieco wyżej pisałem coś na temat zmian godzin wylotów. Skoro jesteś z biura RT
                czy możesz napisać co jest powodem takich sytuacji: czy naprawdę nie można już
                na początku sezonu ustalić wylotów? Co jest powodem zmian godzin wylotu o
                którym pisze Greg (założyciel wątku).

Inteligencie - sprawdź najpierw dobrze informacje a potem sie rzucaj, powrót
                jest o godzinie 4 ale dnia nastepnego w stosunku do dnia zakończenia imprezy
                więc wyrównują Ci się dni pobytu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeżeli to co powyżej wkleiłem jest Twojego autorstwa to napisz jakie dni się
                wyrównują: w pierwotnej wersji Greg miał wylot rano, a wiec zaraz po przylocie
                kwateruje się i pędzi na plażę, wylot miał być o 20, więc Greg wykwateruje się
                o 12, idzie na mały spacerek i po 4-5 godzinach jedzie juz na lotnisko. Według
                nowych godzin - przylatuje na miejsce w nocy więc nie pędzi tego dnia na plażę,
                w dniu wylotu opuszcza pokój o 12 i czeka nie 4-5 ale 12 godzin na wyjazd na
                lotnisko. Co ma robić w tym czasie bez pokoju, czy oferujecie jakiś pokój,
                gwarantujecie że będzie mógł dopłacić do pokoju aby zachować go do wieczora?
                Czy ten "wyrówujący" się dzień spędza na walizakach przy recepcji?

Pozdrawiam

• Gość: majki Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.blt.pl 16.07.07, 18:05
                mam nadzieje ze choc polowa to tylko kit ze strony konkurencji ale za 3 yg. sie
                okaze .... jesli wyjdzie na to ze pieniadze zostaly wyrzucone w bloto strasznie
                sie wkur...ie .... to ma byc moja 1 wycieczka za granice wiec musi byc oki...
                wiec zaufalem rt i mam nadzieje ze sie nie zawiode:) pozdrawiam wsyztskich
                wycieczkowiczow z rt ktorzy wybieraja sie w sierpniu do bulgarii
    • Gość: mallorca Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.acn.waw.pl 16.07.07, 22:32
      wczoraj a wlasciwie dzis rano udalo mi sie wrocic z Majorki
      wylot planowany na 18.30 w niedziele zostal juz przed ywjazdem przesuniety na
      19.05, jednak wczoraj w drodze na odprawe okolo godziny 17ej okazalo sie ze
      wylot zostal przesuniety na 2.40 w nocy!!!!!! koczowalismy w Palmie ponad 9
      godzin, totalny niewypal, ktory zaciera reszte wrazen z wakacji, oczywiscie
      wina opoznien w wylotach lezy bezposrendio po stronie przewoznika czyli Prima
      Charter (dawniej Fischer Polska), dlatego uscislajac na podobne niedogodnosci
      skazani sa nietylko klienci Rainbow Tours ale rowniez Exim Tours czy Itaka
      (wszystkie biura sa udzialowcami Primy), mimo ze organizacje samej oferty przez
      Rainbow na Majorce ocenialem dosc wysoko to problemy z powrotem do kraju
      przekreslaja ich na przyszlosc
    • Gość: wrack Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:22
      podnosze:)
      • yrec61 Re: Uwaga na Rainbow Tours 25.07.07, 16:19
        wróciłem 17.07 z imprezy rainbow - izrael+egipt i jak od 8 lat jeżdzimy na
        objazdówki raczej dobrze poprowadzone (6xitaka, 2x rainbow), to ta impreza była
        na 110% - poprostu rewelacja
        • voyager747 Re: Uwaga na Rainbow Tours 25.07.07, 19:27
          E... tam niemożliwe, na 100% jesteś pracownikiem biura, zresztą o tym czy biuro
          jest dobre czy złe niektórzy wiedzą już przed wyjazdem ;)
          • Gość: uważny gość Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:56
            A Pani/Pan voyager747 nie jest pracownikiem biura???

W zależności od ... (krasnoludki wiedzą, czego), albo Pani/Pan i spółka
            (danutki, istierki, iberie, marzenki, itd) bronicie danych biur podróży, albo
            po nich jeździcie, i to zdrowo.

I teraz wszystko jest jasne!
            To wygląda na rodzaj pewnej psychoterapii - zawsze musicie być NA NIE w
            stosunku do postów i ludzi piszących na forach. A może tak więcej życzliwości!
            Przemyślcie!
            • voyager747 Re: Uwaga na Rainbow Tours 25.07.07, 22:02
              Proszę podać cytaty gdzie jadę zdrowo po jakichś biurach,czekam panie
              uważny.Podaj też te na nie, poszukaj trochę na forum jeśli jesteś taki
              uważny.Jeśli jestem pracownikiem biura to napisz jakiego, będzie ubaw.Jedyne
              czego bronię na tym forum, to zdrowy rozsądek, przydaj się. Czekam na cytaty,
              zwłaszcza te o jechaniu po biurach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka