kakofoniks 19.07.07, 16:51 no coz na szczescie ostatecznie sad nie podzielil zdania ecco holiday jakoby karaluchy w cieplym klimacie byly rzecza normalna. A jak to bylo krok po kroku : www.kakofonik.cba.pl/eccoholiday/eccoholiday.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Re: ecco holiday = ecco karaluchy 19.07.07, 16:54 Hm nie dziwię się sądowi, ale dziwię się turystom. Jeśli jeździ się z firmą ekologiczną, to powinno się lubić zwierzątka (wszystkie) ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: ecco holiday = ecco karaluchy 19.07.07, 17:12 a nie zapomniałeś tego zamieścić na forum Grecja i Cypr? Długo walczyłeś o swoje - to raz. A dwa - jak kliknę na ten twój link to jakieś głupoty mi się pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: ecco holiday = ecco karaluchy 19.07.07, 17:19 hehe, gościowi zjadła sie literka w adresie. Jeśli jesteś tym Kakofonixem z Asterixa i Obelixa, to Twój adres powinien wyglądać tak: kakofoniks.cba.pl/eccoholiday/eccoholiday.html Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: ecco holiday = ecco karaluchy 19.07.07, 17:31 Nie wiadomo z kąd ten gość jest. Wiadomo tylko że był w Grecji i spotkał tam karaluchy biegające po kuchence. Złozył reklamację ale Ecco nie uznało i sprawę oddał do sądu. I widocznie wygrał (sprawa ciągnęła się chyba 3 lub 4 lata) tylko nie wiem po co taką dziwną stronę podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 19.07.07, 19:30 czy na kazdym forum bedziesz obwieszczal to zwyciestwo? Moze napisz choc raz, z ktorego wyjazdu byles zadowolony, bo jak pamietam to miales zastrzezenia do Grecji, Turcji itd. Nie dziw sie, ze biura nie chca takiego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 19.07.07, 20:46 Uważam, ze więcej osób powinno wymagać od różnych BP dotrzymywania umó czy standardów. Może dzieki temu coś w tej branży by sie poprawiło. Sądzę, że wyrok sądowy w takich sprawach powinien być z uwzględnieniem nie tylko zwrotu pieniedzy, lecz również kary dla strony, na zasadzie nauczki. A to czy dany turysta potem będzie miał problemy z innymi biurami... Wiem, że i to jest do zaskarżenia, bo jeśli usługodawca odmówi Ci usługi, to musi udokumentować z jakiego powodu odmawia, na zasadzie, "nie możesz skorzystać z naszych usług, bo Cię nie lubimy" jest tym bardziej do wygrania w sądzie :P Więc jesli ktoś zdecyduje się na sprawę sądową, to nie widzę powodu by ją rozszerzyć na sprawę odmowy innego BP?! Odpowiedz Link Zgłoś
moonbeauty Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 19.07.07, 21:36 Gratuluję wygranej. Moim zdaniem jeśli samemu nie dba się o własny interes i nie walczy o swoje, to nie ma się co dziwić że biura nie zaprzestają takich praktyk. Nie rozumiem insynuacji co do tego że ktoś walczy o dotrzymanie warunków umowy. Karaluchy występują na całym świecie ale od czego jest dyzynfekcja i higiena? Byłam w Tunezji i ani w pokoju ani w restauracji nie zauwazyłam żadnego karalucha - a więc można. Czym innym jest marudzenie w stylu: na obiad nie było schabowego, w łazience nie było jaccuzi, na plaży napoje były w plastykowych kubkach itp., a czym innym jest domaganie się odopiwednich warunków sanitarnych, czystości, niezatrutego jedzenia itd. Bardzo dobrze że ktoś dochodzi swoich spraw. Gdyby więcej niezadowolonych klientów wnosiło sprawy dotyczące niedotrzymania warunków umowy, biura częściej zastanawiałyby się nad swoimi praktykami. Dobrze że link pojawia się na forum turystycznym - ponieważ pokazuje że MOŻNA i WARTO. Pamiętacie historię nt biura Ecco i hotelu w Egipcie (Menaville o ile dobrze pamiętam) - dzięki temu że dzielimy się nawzajem z przypadkami nieuczciwości danego biura, biuro takie traci potencjalnych klientów i wyrabia sobie "markę". Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 09:02 Pewnie że Kakofoniksowi gratulacje się należą. Wygrał i chwała mu za to. Iberii chyba chodzi o to, że przez parę ładnych lat zatruwał on swoimi wątkami fora a zwłaszcza forum Grecja i Cypr do tego stopnia, że wszyscy zainteresowani i nie - mieli już go serdecznie dość. Na w/w forum co drugi watek zakładał kakofoniks i ciężko było cokolwiek znaleźć innego poza karaluchami , pozatym rozpętała się taka wojna , że wszyscy zamiast dyskutować o krajach kłócili się między sobą. Chyba żaden moderator nie chciałby takiej atmosfery na forum - a moderator tamtego po prostu miał tego tak dość, że ( nastąpiło to po tym jak kakofoniks dał sobie siana i nie odwiedzał już forum) zrezygnował z moderowania. Ale mimo wszystko Kakofoniks GRATULACJE i nie rozumiem dlaczego nie pochwaliłeś się wątkiem na forum zainteresowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 11:44 jak najbardziej na grecji watek zostal zalozony jako pierwszy. Sorki za pomylke w linku - dzieki pc maniak ;) Watek znalazl sie tutaj aby uswiadomic ludziom jakie jest ecco holiday. Az strach pomyslec co mozna spotkac w tunezji czy w Egipcie skoro biuro wychodzi z zalozenia ze grecja jest wystarczajaco ciepla aby karaluchy byly zjawiskiem powszechnym i nie stanowiacym podstawy do reklamacji. Calkowicie zgadzam sie z moonbeauty - tu nie chodzilo o to ze zarowka w glownym holu hotelu byla przepalona przez tydzien tylko o podstawowe warunki!! Zastanawia mnie tylko - gdzie teraz podziali sie ci wszyscy obroncy karaluchow ktorzy tak zaciecie popierali ecco kakofoniks.cba.pl/eccoholiday/ Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 11:50 Wiesz co, w Tunezji nie spotkałam ani jednego karaluszka. Na Krecie spotkałam je ze dwa. W egipcie nie wiem bo jeszcze nie byłam. I powiem ci że w Grecji było mi o wiele goręcej niż w Tunezji. I dobrze wiesz, że nie chodziło wielbicielom karaluszków o bronienie karaluszków tylko o to, że zaśmiecałeś forum. Wierz mi nawet ja początkowo ostro cię broniłam ale potem mi się już to znudziło. W każdym razie jeszcze raz GRATULACJE, byłeś wytrwały ja bym spękała. Odpowiedz Link Zgłoś
luki2007 Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 11:59 Ja się tylko zastanawiam jakim prawem Ecco Holiday podaję twoje imię i nazwisko innym biurom turystycznym. To łamanie ustawy o nieropowszechnianiu danych osobowych, co może się skończyć kolejnym procesem dla Ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
luki2007 Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 12:01 Tak "a propos" to co to za biuro, które odmówiło ci usług po skardze Ecco?? Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 14:16 niestety ujawnienie moich danych jest hmmm nie do udowodnienia bo jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
luki2007 Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 15:32 Ale jak nazywa sie to drugie BP, ja np chciałbym wiedzieć , które biuro współpracuje tak "ściśle" z Ecco, żebym już nie korzystał także z jego usług. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 15:34 jak sobie przypomne to nie omieszkam cie powiadomic Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: ajki do diabla ma to zwiazek z forum EGIPT? 20.07.07, 15:38 Ja też o te cenne info poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Poprawdka LINKA 20.07.07, 11:36 kakofoniks.cba.pl/eccoholiday/eccoholiday.html Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: Poprawdka LINKA 23.07.07, 14:35 popieram pc maniaka - ecco nie zrobilo nic zeby wyjsc z twarza z tej sytuacji a najlepiej swiadcza o tym ich pisma... Odpowiedz Link Zgłoś
sprytne_kartofelki [...] 22.07.07, 11:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! 22.07.07, 11:58 Wątpię by karaluchy w pokoju można było nazwać manią prześladowczą, co zresztą jeśli sąd uznał tę reklamację, oznacza, że osoba ta miała rację. A postępowanie biura, które tłumaczyło, że w Grecji karaluchy to normalka, też uważam, że jest godne napiętnowania. Porządne biuro zrobi wszystko by wyjść z takich sytuacji z twarzą. Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! Moim zdaniem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytne_kartofelki [...] 22.07.07, 13:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! 22.07.07, 15:29 Ecco dopiero pod presją sądu (gdy sprawa trafiła już na wokandę) zaoferowała ugodę, nie zaś w momencie reklamacji. Poczytraj sobie i prześledź korespondencję zanim napiszesz, ze Ecco chciało wyjść z twarzą. Jednoznacznie na reklamację odpowiedzieli, że karaluchy w pokojach to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytne_kartofelki Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! 22.07.07, 19:51 > Ecco dopiero pod presją sądu (gdy sprawa trafiła już na wokandę) zaoferowała > ugodę, nie zaś w momencie reklamacji Dziwisz się? Ja nie. Nawet nie wiesz ilu jest pieniaczy, którzy tak jak ten naciągacz robią burzę w szklance wody i starają się wyciągnąć od przedsiębiorców pieniądze. > Jednoznacznie na reklamację odpowiedzieli, że karaluchy w pokojach to normalka Szczególnie w pokojach brudasów. Oczywiście, że zastać robala (martwego) w pokoju hotelowym to żadna przyjemność. Natomiast trzeba mieć jakąś manię prześladowczą albo być naciągaczem, żeby robić z tego aferę i epatować otoczenie swoim wydumanym problemem - zamiast wywalić zwłoki do śmietnika i cieszyć się wakacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! 22.07.07, 20:15 No jasne, na cenie wizy Ecco pewnie też nie okrada turystów? Pewnie nie utrudnia wyjazdów z lokalnymi biurami na fakultety? Pewnie w katalogu od razu podaje pełną cenę łacznie z OBOWIĄZKOWYMI dopłatami takimi jak ubezpiecznie ai opłata lotniskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! IP: *.Red-88-5-180.staticIP.rima-tde.net 23.07.07, 19:37 Mieszkalam 3 lata na Wyspach Kanaryjskich i niestety dobrze znam problem kukaraci tam wystepujacy. Mieszkancy wyspy nazywaja je "platanowcami", bo fruwaja, a nie karaluchami, mimo, ze wszyscy przyjezdni za takie je maja. Niestety w krajach cieplych o wilgotnym klimacie, wystepuja. Jak wial cieply i suchy wiatr z Afryki, bylo ich wiecej niz normalnie. Nawet w hotelach 5 gwiazdkowych. Oczywiscie nie w ilosciach plagi. Mimo to, dla przyjezdnych, ktorzy "platanowca" w zyciu nie widzieli, do tego myla go z karaluchem, ktory u nas kojarzy sie z brudem, widzac wiecej jak 2 to juz plaga. Kochani!!!! Sa miejsca na swiecie, w ktorych ze wzgledu na klimat niestety ale wystepuja i nie ma to za duzo wspolnego z higiena, czy dezynsekcja. Jak narazie nikt jeszcze nie wynalazl wspanialego srodka zeby sie pozbyc tego robactwa. W zwiazku z wygrana sprawa o wystepowanie karaluchow w cieplych krajach, proponuje Kanaryjczykom, ktorzy mecza sie z nimi od wiekow, wystapic do sadu - ale jakiego? - o odszkodowanie - jakie?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! IP: *.ptc.com 24.07.07, 09:51 moje karaluchy nie fruwaly... zdecydowanie nie nawiewal ich wiatr i zdecydowanie wystepowaly w charakterze plagi w celu rozroznienia polecam wikipedie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! IP: *.Red-88-5-180.staticIP.rima-tde.net 24.07.07, 11:00 Czy miejscowi tez uwazali ze to plaga? Oni najlepiej wiedza czy o tej porze roku, w takich a nie innych warunkach klimatycznych i takie a nie inne ilosci, mozna nazwac plaga czy nie. A jezeli to byla plaga, to niestety plagi sa sila wyzsza! Ogladalam zdjecia ktore zamiesciles i nie dopatrzylam sie zadnej plagi. Dlaczego nie zmieniles hotelu? Wiesz jak robili niektorzy turysci niemieccy? Lapali "robaczka" i robili z niego gwiazde filmowa. Fotografowali go w roznych miejscach i pozycjach, zeby dostac odszkodowanie albo zmiane hotelu na wyzsza klase. Mam nadzieje, ze Ty na ten pomysl nie wpadles? Napisalam - robili - bo juz im to nie przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! IP: *.Red-88-5-180.staticIP.rima-tde.net 24.07.07, 16:55 To moze jednak wpadl na pomysl reportera graficznego? Mam wiecej takich pomyslow z zycia wzietych. Moze Cie zainteresuja, jako ze kukaracie juz Ci odpadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: Czy Ecco wyszło z tego sporu z twarzą?! 25.07.07, 11:39 niestety nie wpadlem na pomysl z podkladaniem w rozne miejsca... 1. niestety jakbys poczytal dokladnie to bys dowiedzial sie ze ecco holiday odmowilo mi zmiany hotelu - chyba ze doplace roznice.... 2. miejscowi uwazali ze nie powinno byc karaluchow w pokojach i hotelu... - przynajmniej tak mowil wlasciciel sasiedniego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: ecco holiday = ecco karaluchy 24.07.07, 17:36 No nareszcie sezon letni został otwarty.Co tak póżno w tym roku ? Odpowiedz Link Zgłoś