Dodaj do ulubionych

upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!!

21.07.03, 14:55
Podczas wizyty w warszawskim sądzie tzw. upadłościowym przeczytałem
zamieszczone w budynku tego sądu obwieszczenie o ogłoszeniu upadłosci biura
turystycznego pod nazwą
SUN CLUB BANASZEK Sp. z o.o.
Upadłość ogłoszono w dniu 16 lipca 2003 roku
To jest to biuro które ma szereg punktów w największych warszawskich centrach
handlowych m. in. w Galerii Mokotów i Klifie.
Wniosek o ogłoszenie upadłości złożyla firma TUI GmbH z Niemiec.
strzeżcie znajomych
Obserwuj wątek
    • Gość: Arcio Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 195.136.95.* 21.07.03, 15:02
      A podobno mieli ich wykupić?. Wykup przez likwidację?
      Cóź jako agent to nie jestem nieszczęśliwy ale szkoda.....

aaa to Ecco miało ichh przejąć, a co do ecco to nie chce mi sie nawet pisac
      pzdr
      • Gość: MAG Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 17:21
        Gość portalu: Arcio napisał(a):

> A podobno mieli ich wykupić?. Wykup przez likwidację?
        > Cóź jako agent to nie jestem nieszczęśliwy ale szkoda.....
        >
        > aaa to Ecco miało ichh przejąć, a co do ecco to nie chce mi sie nawet pisac
        > pzdr

ecco kupilo 8 punktow SCB,,,
        • Gość: Arcio Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 195.136.95.* 24.07.03, 13:04
          Tylko 8 , to mało...
    • amelia30 Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! 21.07.03, 15:13
      W Krakowie a konkrentnie w Centrum Handlowym Zakopianka SUN CLUB BANASZEK
      również ma (miał) swój oddział. Uwaga Krakusy!
    • Gość: agentka Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 15:31
      o boa, ale bzdury opowiadasz
      z jakiej racji tui mialoby ogolosic upadlosc?
      banaszek sprzedawal tui, a to ze zbankrutowal, nie ma nic wspolnego z tui
      pozdr
      • Gość: Arcio Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 195.136.95.* 21.07.03, 15:49
        Gość portalu: agentka napisał(a):

> o boa, ale bzdury opowiadasz
        > z jakiej racji tui mialoby ogolosic upadlosc?
        > banaszek sprzedawal tui, a to ze zbankrutowal, nie ma nic wspolnego z tui
        > pozdr

taaa, a jakbys sprzedawała moje wycieczki i nie koniecznie płaciła też
        domagałbym sie twojej (firmy )upadłości. proste
        • Gość: M Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 09:47
          Nie powiem, abyśmy bardzo się tym martwili. Oni robili różne numery, aby
          sprzedawać jak najwięcej imprez. Klienci TUI, którzy kupili w Banaszku imprezy
          są nie zagrożeni. Powtarzam wyraźnie - Polecą na swoje imprezy!!!!. Za imprezy
          Neckermanna klient płaci sam do touroperatora, więc tu też nie ma problemu.
          Banaszek sprzedawał jeszcze Interhome i chyba Triadę - klienci, którzy kupili
          imprezy tych touroperatorów powinni zglosic się do organiozatorów i sprawdzić
          płatności.
          • Gość: marek Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 10:21
            Gość portalu: M napisał(a):

> Nie powiem, abyśmy bardzo się tym martwili. Oni robili różne numery, aby
            > sprzedawać jak najwięcej imprez. Klienci TUI, którzy kupili w Banaszku
            imprezy
            > są nie zagrożeni. Powtarzam wyraźnie - Polecą na swoje imprezy!!!!. Za
            imprezy
            > Neckermanna klient płaci sam do touroperatora, więc tu też nie ma problemu.
            > Banaszek sprzedawał jeszcze Interhome i chyba Triadę - klienci, którzy
            kupili
            > imprezy tych touroperatorów powinni zglosic się do organiozatorów i
            sprawdzić
            > płatności.

Jest dokładnie tak jak mówisz. To nie są wymyślone bzdury. A teraz dawną sieć
            Banaszka ma przejąć Ecco Holiday. Ciekawe czy i z tym narobią przekrętów...
            • Gość: mag Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 17:24
              Gość portalu: marek napisał(a):

> Gość portalu: M napisał(a):
              >
              > > Nie powiem, abyśmy bardzo się tym martwili. Oni robili różne numery, aby
              > > sprzedawać jak najwięcej imprez. Klienci TUI, którzy kupili w Banaszku
              > imprezy
              > > są nie zagrożeni. Powtarzam wyraźnie - Polecą na swoje imprezy!!!!. Za
              > imprezy
              > > Neckermanna klient płaci sam do touroperatora, więc tu też nie ma problemu
              > .
              > > Banaszek sprzedawał jeszcze Interhome i chyba Triadę - klienci, którzy
              > kupili
              > > imprezy tych touroperatorów powinni zglosic się do organiozatorów i
              > sprawdzić
              > > płatności.
              >
              > Jest dokładnie tak jak mówisz. To nie są wymyślone bzdury. A teraz dawną
              sieć
              > Banaszka ma przejąć Ecco Holiday. Ciekawe czy i z tym narobią przekrętów...
              JUZ ECCO KUPILO CZESC....
          • hocest a jeśli płatności brak .. 22.07.03, 11:45
            to trzeba śledzić ogłoszenia w Monitorze Sądowym i Gospodarczym oraz pewnie w
            Rzeczpospolitej i zgłosić się jako wierzyciel i wpisać się na listę
            wierzycieli. ot i proste.
            a że jest pośrednikiem to wiem ale wolałem Was ostrzec.
            jak byłem w Klifie w tamtym tygodniu to paniusia z tego biura na pytanie co się
            mówi "w środowisku" o Big Blue odpowiedziała że bankrutuje. a na pytanie
            dlaczego nie mają już TUO - mieli jeszcze w maju - odpowiedziała że TUI
            wycofuje się z agencji i będzie miał swoje biura.
            o to ci pech - tego samego dnia właśnie na wniosek TUI sąd ogłosił upadłość nie
            Big Blue ale właśnie Sun Club Banaszek.

Banaszek próbował się jeszcze układać z wierzycielami i złożył podanie o
            otwarcie postępownaia układowego ale sąd ocenił iż stan zadłużenia Banaszek
            jest taki że nie zachodzą przesąłnki do otwarcia układu ale do ogłoszenia
            upadłości.

• Gość: miguel Re: a jeśli płatności brak .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 14:18
              hocest napisał:

> o to ci pech - tego samego dnia właśnie na wniosek TUI sąd ogłosił upadłość
              nie
              >
              > Big Blue ale właśnie Sun Club Banaszek.

Czy widzisz różnicę między touroperatorem a agentem? Big Blue czy jak mu tam
              Big Blue Travel jest organizatorem a Banaszek nie organizował swoich imprez,
              był tylko agentem (z dużą siecią punktów sprzedaży).
      • Gość: mag Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 17:22
        Gość portalu: agentka napisał(a):

> o boa, ale bzdury opowiadasz
        > z jakiej racji tui mialoby ogolosic upadlosc?
        > banaszek sprzedawal tui, a to ze zbankrutowal, nie ma nic wspolnego z tui
        > pozdr

MA WSPÓLNEGO ...BO TUI TO JEDEN Z KONTRAHENTÓW
      • Gość: F Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 17:29
        Jak na agentkę to masz słabe wiadomości ....
      • Gość: Adam Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 17:31
        Współczuje tym, którzy temu agentowi wpłacili kasę, troche się teraz
        nastresują. Na szczęcie kupiłem ofertę Neckermanna przez Sun Club Banaszek, a
        wtedy pieniądze wpaca się przelewem bezpośrednio na konto Neckermanna i
        przynajmniej mam spokojne wakacje, kasa moja wpłyneła, a Sun Club Banaszek już
        mi nie potrzebny.
    • dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! 24.07.03, 02:10
      Jestem byłym pracownikiem Sun Club Banaszek Sp. z o.o. Firma faktycznie z
      ograniczoną odpowiedzialnością, nie wobec klientów, ale i pracowników. Firma
      wisi mi kilka tysięcy... a po upadłości są marne szanse, żeby je odzyskać. SCB
      zaczęło się sypać po ataku na Irak, więc mogę obwinić Busha za to, że klepię
      teraz biedę. No cóż, ogłosili upadłość - kicha. Wszystkim chętnym udzielę
      informacji na temat mojej pracy w upadłościowym okresie SCB, po szczegóły
      proszę się zgłaszać na adres: dartles@wp.pl i dartles@gazeta.pl. Fajnie byłoby,
      gdyby zainteresowała się nimi prasa... dużo byłoby do opowiadania :)

Dartles
      • Gość: gosia Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 11:21
        dartles napisał:
        No cóż, ogłosili upadłość - kicha. Wszystkim chętnym udzielę
        informacji na temat mojej pracy w upadłościowym okresie SCB, po szczegóły
        proszę się zgłaszać na adres: dartles@wp.pl i dartles@gazeta.pl. Fajnie byłoby,

> gdyby zainteresowała się nimi prasa... dużo byłoby do opowiadania :)

Dartles

Może udziel też informacji na temat stylu sprzedaży pracowników SCB: blokowanie
        miejsc w systemach rezerwacyjnych (zgodnie z "zasadą psa ogrodnika": ja nie
        sprzedam, ale inni też nie); udzielanie fałszywych rabatów (dolicza się do ceny
        powiedzmy 50 EUR i mówi: cena jest taka, ale u nas dostanie pan/pani rabat
        50EUR - ciekawe skąd się brali tacy naiwni?); itp. Nie twierdzę, że dotyczy to
        Ciebie, ale też nie wyssałam tego sobie z palca.
        • Gość: ww.123.pl Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.acn.pl 25.07.03, 10:58
          Gość portalu: gosia napisał(a):

> Może udziel też informacji na temat stylu sprzedaży pracowników SCB:
          blokowanie
          >
          > miejsc w systemach rezerwacyjnych (zgodnie z "zasadą psa ogrodnika": ja nie
          > sprzedam, ale inni też nie); udzielanie fałszywych rabatów (dolicza się do
          ceny
          >
          > powiedzmy 50 EUR i mówi: cena jest taka, ale u nas dostanie pan/pani rabat
          > 50EUR - ciekawe skąd się brali tacy naiwni?); itp. Nie twierdzę, że dotyczy
          to
          > Ciebie, ale też nie wyssałam tego sobie z palca.

Ale Ty Gosiu bzdury piszesz!Jeśli byś choć trochę w temacie była, a nie tylko
          ferment chciała zasiać i sensacje większą stworzyć, to wiedziałabyś,że wszędzie
          obowiązują ceny katalogowe/systemowe - dotyczy to nawet największych agentów
          czy samych touroperatorów!I nikt nie ma prawa udzielać Klientom rabatów, no
          chyba że dany touroperator udzieli konkretnemu Klientowi z jakiegoś powodu
          rabatu np. na następny wyjazd z powodu wynagrodzenia reklamacji dotyczącej
          poprzedniego wyjazdu (tak postąpiono w moim przypadku). Oj chyba jednak
          wyssałaś to sobie z palca, tylko w jakim celu?!
          • Gość: gosia Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 11:37
            Gość portalu: ww.123.pl napisał(a):

> Ale Ty Gosiu bzdury piszesz!Jeśli byś choć trochę w temacie była, a nie tylko
            > ferment chciała zasiać i sensacje większą stworzyć, to wiedziałabyś,że
            wszędzie
            >
            > obowiązują ceny katalogowe/systemowe - dotyczy to nawet największych agentów
            > czy samych touroperatorów!I nikt nie ma prawa udzielać Klientom rabatów, no
            > chyba że dany touroperator udzieli konkretnemu Klientowi z jakiegoś powodu
            > rabatu np. na następny wyjazd z powodu wynagrodzenia reklamacji dotyczącej
            > poprzedniego wyjazdu (tak postąpiono w moim przypadku). Oj chyba jednak
            > wyssałaś to sobie z palca, tylko w jakim celu?!

Ceny katalogowe to jedna rzecz, a sposób sprzedaży to co innego. Nie
            zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie twierdziłam też, że dotyczy to całej firmy, ale
            poszczególnych pracowników. Jeśli obraziłam kogoś niewinnego, to najmocniej
            przepraszam.
        • Gość: aaa Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.k.mcnet.pl 28.07.03, 15:41

To doliczanie np. 50 EUR jest moim zdaniem wyssane z palca właśnie. Pracowałam
          w SCB kilka lat i każdy kto miał do czynienia z systemem TUI, NEC, Triady czy
          tym podobnym doskonale wie, że na wydrukach systemowych ceny podane są "JAK
          WÓŁ" i jakiekolwiek doliczenia nie są możliwe!
          • Gość: k2 Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 16:00
            To doliczanie wyglądało w ten sposób: cena w systemie to powiedzmy 1200 Euro.
            Sprzedawca w pewnym oddziale SCB mówi klientowi, że impreza kosztuje 1250, ale
            on mu da rabat 50 Euro i klient zapłaci 1200 (czyli tyle ile to faktycznie
            kosztuje). Klient jest przeświadczony, że wartość wycieczki to 1250, ale został
            w wyjątkowy sposób potraktowany przez SCB i dostał 50 Euro zniżki.
            Wiesz już o co chodzi?
            • Gość: abc Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 157.25.99.* 28.07.03, 17:21
              Co ty za bzdury opowiadasz. Każdy klient dostaje wydruk z systemu i jeśli się
              na tym znasz, w co wątpię po tym co piszesz,znajduje się tam cena zgodna z
              katalogiem, więc żadne oszustwo nie jest tu możliwe. I nie wymyślaj, bo to co
              piszesz jest śmieszne.Nie wiem jak Ty wymyślasz takie sposoby, ale współczuję
              Twoim klientom, bo pewnie żaden z nich do Ciebie nie wraca.
              • Gość: k2 Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 17:52
                Słuchaj, jeśli masz problemy ze zrozumieniem tego prostego triku (sprzedawca
                podaje celowo zawyżoną cenę, potem mówi, że udziela rabatu, czyli odejmuje tę
                fikcyjnie dodaną kwotę; na potwierdzeniu wychodzi cena z systemu) to nie wiem,
                jak Ci to inaczej wyjaśnić. Klient płacił kwotę z systemu rezerwacyjnego, ale
                działał tu mechanizm psychologiczny - wychodził z biura przekonany, że dana
                oferta jest warta więcej, niż zapłacił (bo ten pan/pani mu powiedział, że
                dostał rabat).
                • Gość: abc Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 157.25.99.* 28.07.03, 18:32
                  Współczuję Twoim klientom. Niezłe masz triki.Tylko nie mieszaj do tego SCB a
                  powiedz raczej w jakim biurze pracujesz...Może kogoś uda Ci się na to nabrać...
                • Gość: jan Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 157.25.99.* 28.07.03, 18:33
                  Zapomniałeś o katalogu. Tam też są ceny i każdy potrafi to sprawdzić.
            • Gość: dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.tpnets.com 09.08.03, 21:50
              Sorry, że dopiero teraz się odzywam, ale byłem wreszcie na wakacjach :). To o
              czym mówisz to faktycnie bzdura (przynajmniej jeśli chodzi o Łódź), a przypadek
              o jakim piszesz zależy tylko i wyłącznie od sprzedawcy, nie od biura (bronię
              oczywiście pracowników, a nie SCB).
            • Gość: Artur Prawda o SCB były pracownik IP: 217.9.172.* 14.08.03, 12:19
              Myślę,że nikt z profesjonalnych sprzedawców w firmie SCB nie robił przekrętów z
              klientami bo to ich zadowolenie wpływało na jakosć naszej pracy.Szkoda mi całej
              tej grupy poniewaz atmosfera w pracy była wspaniała,przy tym wszyscy starali
              sobie zawsze pomagać. Chociaż od dłuższego czasu zdawaliśmy sobie sprawę z
              tego iż coś się kończy, jednak wierzyliśmy, że się uda przetrwać tą burzę.
              Pan M.Banaszek jest i pozostanie w naszej pamięci przez długi okres nie jako
              zła osoba, lecz ktoś komu po prostu się nie powiodło. Myślę że to nie jest
              miejsce na wylewanie łez na SCB a wręcz przeciwnie. Chciałbym zyczyć wszystkim
              pracownikom SCB oraz Panu Maciejowi duzo wytrwałości.
              Pozdrawiam Serdecznie Artur
              turism@o2.pl

• kara16 Re: Prawda o SCB były pracownik 14.08.03, 12:40
                Witam wszystkich
                heh ja tez bylam pracownikiem SCB (niestety jednego z tych "gorszych"
                oddzialow) Pomimo wszystkiego co sie tu wydarzylo jestem szczeliwa ze moglam tu
                pracowac. Poznalo sie wielu ciekawych ludzi no i duzo rzeczy sie tu nauczylam.
                Pozdrawiam
                Karola
        • Gość: EXP:101 Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 157.25.200.* 01.08.03, 15:49
          Jak wszyscy wiedzą, mówię o tych co sprzedają TUI i NECa, miejsca można trzymac
          max. do 30 dni przed datą wylotu.

Gość portalu: gosia napisał(a):

> dartles napisał:
          > No cóż, ogłosili upadłość - kicha. Wszystkim chętnym udzielę
          > informacji na temat mojej pracy w upadłościowym okresie SCB, po szczegóły
          > proszę się zgłaszać na adres: dartles@wp.pl i dartles@gazeta.pl. Fajnie
          byłoby
          > ,
          >
          > > gdyby zainteresowała się nimi prasa... dużo byłoby do opowiadania :)
          >
          > Dartles
          >
          > Może udziel też informacji na temat stylu sprzedaży pracowników SCB:
          blokowanie
          >
          > miejsc w systemach rezerwacyjnych (zgodnie z "zasadą psa ogrodnika": ja nie
          > sprzedam, ale inni też nie); udzielanie fałszywych rabatów (dolicza się do
          ceny
          >
          > powiedzmy 50 EUR i mówi: cena jest taka, ale u nas dostanie pan/pani rabat
          > 50EUR - ciekawe skąd się brali tacy naiwni?); itp. Nie twierdzę, że dotyczy
          to
          > Ciebie, ale też nie wyssałam tego sobie z palca.
      • Gość: znajomy Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.3.pl 25.07.03, 20:15
        Leszku to co wypisujesz to istne bzdury, nikt ci nigdy krzywdy w firmie nie
        zrobił, sam odszedłeś z pięknym mailem dziękując za współpracę. Zachowałbyś
        jednak odrobinę godności jeśli takową posiadasz bo życie jeszcze przed Tobą i z
        wieloma pracodawcami będziesz miał jeszcze do czynienia. Trzepiesz tak biedaku
        skrzydełkami bo sam nie wiesz co ze soba zrobić, ale nigdzie dłużej nie
        popracujesz jeśli nie zmienisz swojego podejścia i doradców.
        • Gość: dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.tpnets.com 09.08.03, 21:58
          Gość portalu: znajomy napisał(a):

> Leszku to co wypisujesz to istne bzdury, nikt ci nigdy krzywdy w firmie nie
          > zrobił, sam odszedłeś z pięknym mailem dziękując za współpracę. Zachowałbyś
          > jednak odrobinę godności jeśli takową posiadasz bo życie jeszcze przed Tobą i
          z
          >
          > wieloma pracodawcami będziesz miał jeszcze do czynienia. Trzepiesz tak
          biedaku
          > skrzydełkami bo sam nie wiesz co ze soba zrobić, ale nigdzie dłużej nie
          > popracujesz jeśli nie zmienisz swojego podejścia i doradców.

Sorry, że tak późno, ale dopiero wróciłem z wakacji (pożyczając od ojca 2900,
          które jest mi winne.... SCB!!!

Przeczytaj od początku, poprzedni mail to tylko zmieszanych kilka innych,
          dokładnie przeczytaj tylko moje wypowiedzi. Jedyne, co napisałem, to to, że
          mogę na priv udzielić kilku informacji na temat funkcjonowania biura, nikogo
          jednak nie oczerniłem i nie napisałem właściwie nic złego na temat SCB (choć
          rączki świeżbiły)... Ktoś sobie jednak ładnie preparuje moje wypowiedzi i
          miesza je z innymi (przeczytaj więc uważnie). Mimo wszystko nie wybaczę do
          końca życia SCB, że zostawił mnie z długami... do dyskusji zapraszam na PRIV,
          najlepiej dartles@wp.pl
          • Gość: dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.tpnets.com 09.08.03, 21:59
            ZNAJOMY, też trzepałbyś skrzydełkami, jakby Ci ktoś wisiał 2900...
      • Gość: były pracownik Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.nandu / 10.102.0.* 30.07.03, 12:46
        Cześć

też jestem byłym pracownikiem Banaszka...mnie także firma wisi kilka
        tysięcy...już dawno myślałam o tym,żeby podrzucić ten temat prasie...jeszcze
        przed ogłoszeniem upadłości...szkoda mi było klientów, którzy - w oparciu o
        dobrą renomę biura w poprzednich latach - także w tym roku chcieli się wybrać z
        Banaszkiem na urlop...żałuję że tego nie zrobiłam...Czy ktoś wie, w jaki sposób
        można teraz odzyskać od nich zaległe wynagrodzenie?? Zainteresowanym udzielę
        informacji na temat Sun Club Banaszek..proszę o maila toja@gazeta.pl
        • Gość: ? Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.08.03, 19:22
          To proste, od tego jest sąd pracy. Świadczenie takie jak wynagrodzenie jest
          bezproblemowe jeśli np. nie podpisałeś list wypłat,powodzenia !
      • Gość: były pracownik Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.nandu / 10.102.0.* 30.07.03, 12:50
        sorry..podałam zły adres mailowy...maile do mnie prosze kierować na adres
        toja28@gazeta.pl a nie ja podałam toja@gazeta.pl
    • Gość: Klient Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.3.pl 25.07.03, 09:49
      Wzięlibyście się ludzie za pracę !!!
      to że upadli, każdemu może się zdarzyć, ale żeby takie bzdury wypisywać.
      Klientom krzywdy nikt nie zrobi, wszyscy co kupili wycieczki wyjadą. Sama tam
      kupiłam wyjechałam i wróciłam jak widać.
      Ale jak to przysłowie mówi : Polak potrafi - i widać jacy jesteście wredni.
      Jak tak to sami o rabaty prosicie a teraz komentować każdy potrafi.
      • Gość: ALEX Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 14:36
        WITAJ JESTEŚ JEDYNĄ NORMALNĄ I NORMALNIE MYŚLĄCĄ OSOBĄ NA TEJ STRONIE.
        SERDECZNIE CIĘ POZDRAWIAM.
      • Gość: Pracownik Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 157.25.99.* 28.07.03, 17:10
        Popieram.Ludzie szybko potrafią przypiąć jakąś łatkę, chociaż tak naprawdę nie
        wiedzą jak było w Sun Club Banaszek.
        Wiem trochę więcej na temat, bo nadal tu pracuję i nigdy nie powiem złego słowa
        na właściciela, który jest wyjątkowym człowiekiem i zawsze najbardziej liczyło
        się dla Niego dobro klientów. I również my pracując i obsługując klientów
        staraliśmy się o to, żeby stworzyć w naszych biurach taką atmosferę, żeby
        klient nie tylko u nas kupił imprezę ale również wrócił zadowolony.I zawsze
        klienci mogą na nas liczyć. Teraz również, bo każdy klient SCB wyjedzie na
        zaplanowany i opłacony przez nas do touroperatorów urlop.Więc nikt z klientów
        nie powinien się obawiać zaistniałej sytuacji.
        Natomiast osobom, którzy nas oczerniają i cieszą się z problemów finansowych
        firmy tylko mogę współczuć...........
        • Gość: oNa Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 213.17.251.* 29.07.03, 18:22
          "Pracownik" masz racje. Ja rowniez nadal pracuje dla SCB i pomimo iz firma mnie
          tez jest winna pensje (i to nie jedna), uwazam ze ciezko jest znalezc drugiego
          takiego szefa. Facet dbal o klientow, o pracownikow, o dobra atmosfere w
          firmie. Mial idee i konsekwentnie ja realizowal. W ciagu kilku lat stowrzyl
          duza firme z niczego. Dal prace wielu osobom, dal im szanse startu w branzy
          turstycznej i zdobycia doswiadczenia.

Jesli chodzi o "sztuczki" stosowane podobno przez niektorych pracownikow, to
          znam wielu, z tych ktorzy u nas pracowali i nadal pracuja i nie mieli nic
          wspolnego z przekretami o ktorych tutaj sie pisze.
        • Gość: pracownik SCB Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.nandu / 10.102.0.* 30.07.03, 12:55
          współczuć to możesz sobie, jeśli dalej tam pracujesz...ja Ci też szczerze
          współczuję...co do funkcjonowania firmy wewnątrz - pozwól, że będę miec
          zupełnie inne zdanie, a mam do tego uzasadnione prawo, bo też w Banaszku
          pracowałam...Być może kilka lat temu brzmiały prawdziwie słowa dyrektora
          handlowego, że w firmie najważniejsi są ludzie. Ale to było kilka lat temu.
          Ostatnie miesiące pokazały, że żaden pracownik nie jest dla firmy ważny - moze
          z wyjątkiem tych, którzy potrafili się podlizywać..Jestem bardzo zadowolona, że
          moja przygoda z tak niesolidną firmą dobiegła końca i Twoje współczucie nie
          jest mi potrzebne.
          • Gość: Profi Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 17:31
            Gość portalu: pracownik SCB napisał(a):

> współczuć to możesz sobie, jeśli dalej tam pracujesz...ja Ci też szczerze
            > współczuję...co do funkcjonowania firmy wewnątrz - pozwól, że będę miec
            > zupełnie inne zdanie, a mam do tego uzasadnione prawo, bo też w Banaszku
            > pracowałam...Być może kilka lat temu brzmiały prawdziwie słowa dyrektora
            > handlowego, że w firmie najważniejsi są ludzie. Ale to było kilka lat temu.
            > Ostatnie miesiące pokazały, że żaden pracownik nie jest dla firmy ważny -
            moze
            > z wyjątkiem tych, którzy potrafili się podlizywać..Jestem bardzo zadowolona,
            że
            >moja przygoda z tak niesolidną firmą dobiegła końca i Twoje współczucie nie
            > jest mi potrzebne.

Ty napewno jesteś jedną z tych, która tylko wydawała katalogi, a jak szef
            dzwonił mówiłaś,że niema Klientów, pomimo to, że w ciągu dnia przewijało się
            kilkudiesięciu. Masz do pretensje, bo tobie się należało tylko dlatego, że
            przychodziłaś na parę godzin do pracy. To nieważne, że Klienci "uciekali" bo
            nieznałaś oferty i nie miałaś argumentów do zachęcenia Klienta do dobrej
            oferty. Teraz mówisz, że pracowałaś w niesolidnej firmie. Już nie pamiętasz ile
            osób wyjechało na STUDY TOUR. W twojej wyobraźni kasa na prowadzenie fimry
            spadała z nieba, albo myslałaś że za te kilka rezerwacji w miesiącu utrzymujesz
            całą firmę!

Teraz mówisz, że współczucie nie jest Ci potrzebne. Ja mimo to Ci współczuję,
            ponieważ być może będziesz pracowała w innym biurze i znowu będzie Ci się
            należało, bo takim ludziom jak ty nieprzyjdzie do głowy, że to przez Was Szef
            zmienił podejście i firma zbańczyła.

Mimo to zycze Ci wszystkiego dobrego, tylko lepiej poszukaj sobie pracy w
            jakiejś FUNDACJI, a nie w biurze podróży.
            • Gość: lol Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 157.25.156.* 30.07.03, 19:31
              a wogóle, to trzeba rozróżnić - prezes i dyrektor handlowy - to dwie różne osoby
            • Gość: dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:09
              Gość portalu: Profi napisał(a):

> Gość portalu: pracownik SCB napisał(a):
              >
              > > współczuć to możesz sobie, jeśli dalej tam pracujesz...ja Ci też szczerze
              > > współczuję...co do funkcjonowania firmy wewnątrz - pozwól, że będę miec
              > > zupełnie inne zdanie, a mam do tego uzasadnione prawo, bo też w Banaszku
              > > pracowałam...Być może kilka lat temu brzmiały prawdziwie słowa dyrektora
              > > handlowego, że w firmie najważniejsi są ludzie. Ale to było kilka lat temu
              > .
              > > Ostatnie miesiące pokazały, że żaden pracownik nie jest dla firmy ważny -
              > moze
              > > z wyjątkiem tych, którzy potrafili się podlizywać..Jestem bardzo zadowolon
              > a,
              > że
              > >moja przygoda z tak niesolidną firmą dobiegła końca i Twoje współczucie nie
              >
              > > jest mi potrzebne.
              >
              >
              > Ty napewno jesteś jedną z tych, która tylko wydawała katalogi, a jak szef
              > dzwonił mówiłaś,że niema Klientów, pomimo to, że w ciągu dnia przewijało się
              > kilkudiesięciu. Masz do pretensje, bo tobie się należało tylko dlatego, że
              > przychodziłaś na parę godzin do pracy. To nieważne, że Klienci "uciekali" bo
              > nieznałaś oferty i nie miałaś argumentów do zachęcenia Klienta do dobrej
              > oferty. Teraz mówisz, że pracowałaś w niesolidnej firmie. Już nie pamiętasz
              ile
              >
              > osób wyjechało na STUDY TOUR. W twojej wyobraźni kasa na prowadzenie fimry
              > spadała z nieba, albo myslałaś że za te kilka rezerwacji w miesiącu
              utrzymujesz
              >
              > całą firmę!
              >
              > Teraz mówisz, że współczucie nie jest Ci potrzebne. Ja mimo to Ci współczuję,
              > ponieważ być może będziesz pracowała w innym biurze i znowu będzie Ci się
              > należało, bo takim ludziom jak ty nieprzyjdzie do głowy, że to przez Was Szef
              > zmienił podejście i firma zbańczyła.
              >
              > Mimo to zycze Ci wszystkiego dobrego, tylko lepiej poszukaj sobie pracy w
              > jakiejś FUNDACJI, a nie w biurze podróży.

Nie ja to pisałem, ale dla fundacji mógłbuym pracować... jeśli otrzymałbym
              zaległe wynagrodzenie (dartles@wp.pl)
          • Gość: dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:07
            Gość portalu: pracownik SCB napisał(a):

> współczuć to możesz sobie, jeśli dalej tam pracujesz...ja Ci też szczerze
            > współczuję...co do funkcjonowania firmy wewnątrz - pozwól, że będę miec
            > zupełnie inne zdanie, a mam do tego uzasadnione prawo, bo też w Banaszku
            > pracowałam...Być może kilka lat temu brzmiały prawdziwie słowa dyrektora
            > handlowego, że w firmie najważniejsi są ludzie. Ale to było kilka lat temu.
            > Ostatnie miesiące pokazały, że żaden pracownik nie jest dla firmy ważny -
            moze
            > z wyjątkiem tych, którzy potrafili się podlizywać..Jestem bardzo zadowolona,
            że
            >
            > moja przygoda z tak niesolidną firmą dobiegła końca i Twoje współczucie nie
            > jest mi potrzebne.

Mogę powiedzieć jedno: potwierdzam i popieram (dartles@wp.pl)
        • Gość: dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:06
          Gość portalu: Pracownik napisał(a):

> Popieram.Ludzie szybko potrafią przypiąć jakąś łatkę, chociaż tak naprawdę
          nie
          > wiedzą jak było w Sun Club Banaszek.
          > Wiem trochę więcej na temat, bo nadal tu pracuję i nigdy nie powiem złego
          słowa
          >
          > na właściciela, który jest wyjątkowym człowiekiem i zawsze najbardziej
          liczyło
          > się dla Niego dobro klientów. I również my pracując i obsługując klientów
          > staraliśmy się o to, żeby stworzyć w naszych biurach taką atmosferę, żeby
          > klient nie tylko u nas kupił imprezę ale również wrócił zadowolony.I zawsze
          > klienci mogą na nas liczyć. Teraz również, bo każdy klient SCB wyjedzie na
          > zaplanowany i opłacony przez nas do touroperatorów urlop.Więc nikt z klientów
          > nie powinien się obawiać zaistniałej sytuacji.
          > Natomiast osobom, którzy nas oczerniają i cieszą się z problemów finansowych
          > firmy tylko mogę współczuć...........

W żadnym ze swoich maili nie oceniałem Maćka, któremu... serdecznie
          współczuję... W żadnym nie napisałem, że... klient nie wróci z wakacji... Ale
          czy uważasz, że NIE płacenie za wystawione faktury jest FAIR ????
      • Gość: dartles Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:03
        Gość portalu: Klient napisał(a):

> Wzięlibyście się ludzie za pracę !!!
        > to że upadli, każdemu może się zdarzyć, ale żeby takie bzdury wypisywać.
        > Klientom krzywdy nikt nie zrobi, wszyscy co kupili wycieczki wyjadą. Sama tam
        > kupiłam wyjechałam i wróciłam jak widać.
        > Ale jak to przysłowie mówi : Polak potrafi - i widać jacy jesteście wredni.
        > Jak tak to sami o rabaty prosicie a teraz komentować każdy potrafi.

Widać "kochana"... że miałaś za co wyjechać. Ja też miałbym, gdyby SCB się ze
        mną rozliczyło, nie wipisuj więc takich BZDUR !!!
    • Gość: k2 Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 18:58
      To, co było opisane, to prawda. Nie będę kontynuować tego tematu.
      I wierz mi - znikomy procent klientów sprawdza ceny w katalogach.
      • Gość: uffff Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.03, 22:46
        Dobry sobie wziąłeś pseudonim: k1 - szczyt głupoty, naiwności, chamstwa i złej
        woli. Widać, że kombinujesz w swoim biurze nieźle. Ja pracuję w burze
        konkurencyjnym dla SCB i nigdy, przenigdy by mi nawet do głowy nie przyszło, że
        ktoś tam mógłby robić numery, o które ich posądzasz.
        A widać że klientów masz za kompletnych idiotów, którzy nie potrafią przeczytać
        prostego wydruku z systemu rezerwacyjnego. Żal mi Ciebie, ale jeszcze bardziej
        Twoich klientów.
        • Gość: ufff - korekta Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.03, 22:48
          Chodziłow mi oczywiśćie o k2
        • Gość: k2 Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:04
          Cóż, jeśli wierzysz, że tak uczciwie działali - tkwij w swich przekonaniach. Ja
          mówię o konkretnym przypadku. Nie twierdzę, że wszyscy pracownicy SCB w ten
          sposób łapali klientów.
          A co do twojego słownika obelg - dorzuć coś jeszcze, chyba masz bogatsze
          słownictwo.
          • Gość: M Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 10:37
            No i pokłóciliście się. A właściwie i jeden i drugi ma trochę racji. W
            poprzednich latach /kiedy robilismy duzo rezerwacji przedsezonowych - w
            styczniu i w lutym/ bywały takie sytuacje, że mówiliśmy: "przykro mi nie ma juz
            miejsc w samolocie na np. 22.06", a klient potem dzwonił do nas i chwalił
            się "wy miejsc nie mieliście, ale kupilismy w Banaszku", bywało też tak, że
            klient twierdził, że w Banaszku dostanie lepszą cenę. Nie wiem, co to miało
            oznaczać, ale takie twierdzenia u nas padały.
    • Gość: Arcio Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 195.136.95.* 29.07.03, 10:42
      Wszędzie czytam, że to świetnypośrednik, super właściciel, extra pracownicy,
      mnóstwo zadowolonych klientów.....i co upadli????
      • Gość: M Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 11:46
        - duży czynsz
        - duzo pracowników /czynni od 9 - 21 w supermarketach, również sobota i
        niedziela
        - recesja na rynku /SARS, wojna w Iraku/
        - za mało rezerwacji przedsezonowych
        - spozytkowanie pieniędzy za imprezy TUI na swoje potrzeby
        I dlatego na wniosek TUI Banaszek musiał ogłosić upadłość,
        To tyle.
        • Gość: rrrr Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 12:39
          blblabla
          • Gość: Arcio Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 195.136.95.* 29.07.03, 12:51
            Gość portalu: rrrr napisał(a):

> blblabla

.....no to może trochę konkretów
            • Gość: Andy Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.crowley.pl 29.07.03, 13:40

> Gość portalu: rrrr napisał(a):
              >
              > > blblabla
              >
              >
              > .....no to może trochę konkretów
              Chciaż generalnie to rrrr ma rację
              • Gość: Arcio Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 195.136.95.* 29.07.03, 13:51
                Właściwie tak, dlatego czekam....i się nie doczekam, wiem nikt nie powie bo nie
                wie , a Ci co wiedzą- nie powiedzą :)
                • Gość: bleble Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 14:45
                  też tam byłam, nic dobrego się nie działo od roku czasu w tej firmie.za duzo
                  wydatków,po prostu,otwieranie biur tylko po to aby były.wystarczyło tych 10 i
                  nie byłoby bankructwa.Co do dyrektora handlowego-na rozmowie rekrutacyjnej byli
                  dla niego najważniejsi ludzie, ale tylko wtedy:)pareę mln długu (euro)zrobiło
                  swoje.a ecco -kupiło tylko znak firmowy i przejęło lokale(ot co).pozdrawiam
                  wszystkich i przeciwników i zwolenników
                  • Gość: extremumXC Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 81.210.121.* 30.07.03, 20:37
                    kto nie płaci organizatorom kaski za imprezy to dlugo nie pociagnie i wszyscy
                    o tym wiedzieli ale skoro SCB mialo byc rozwijane tylko po to by mozna bylo te
                    siec dobrze sprzedac (podobno wysawieni na sprzedaż od 2001) to oczywiscie na
                    koszty nikt nie zwracal wiezkej uwagi - była kasa to dobrze ztem trzeba bylo
                    ja wydwawac na otwieranie nierentownych oddzialow, cicie kosztow (?) odczuwali
                    jedynie przemeczeni pracownicy ktorym systematycznie obcinano rowizje glowni
                    za rachunki telfoniczne, brak ogranizacji pracy, pare oddzialow pracowalo
                    przez pare lat na zwyklym modemie czyli kto potrafi robic koszty ?? TPSA
                    zarobila na SCB tzn. na pracownikach tej firmy nizle siano. Praca w firmie to
                    dziallnosc gospodarcza takze pracowniy bez oslon i zabezpieczen toalnie nic.
                    Poszli na dno a tak dobrze sie rzowijali ponoc byli nawet wzorem dla innych
                    mniejszych sieci agencji - to sie ludzie rozczarowali - wspolczuje pracownikom
                    tym korzywytrwali do konca i nie dostali za to ani grosza. RIP Totalnym
                    nieporozumieniem w tej calej zawilej i ochynej historii jest fakt ze jakoby
                    syndyk ma pociagnac do odpowiedzialnosci bylych pracownikow SCB kotorzy nie
                    mogac doczekac sie zaleglej wypaty w niektorych przypadkach aż za trzy
                    miesiace ciezkiej pracy dopuscili sie zabezpieczenia wlasego wynagrodzenia i
                    pobrali nedznych pare groszy z kasetek wystawiajac KW z tego tytulu.
                    • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 22:15
                      Odpowiedź na pytanie: "jaki jest powód upadłości?" jest bardzo prosta - złe
                      zarządzanie ze wszystkim co się pod tym słowem kryje.
                      • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 01:14
                        O cholera już po pierwszej w nocy a juto rano trzeba znowu iśc do pracy za
                        którą mi nie płacą.
                        • Gość: abc Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 81.210.121.* 31.07.03, 11:29
                          Te Eryk Ty tam jeszcze siedzisz? hahahah ;) pozdrawiam
                          • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 12:23
                            Gość portalu: abc napisał(a):

> Te Eryk Ty tam jeszcze siedzisz? hahahah ;) pozdrawiam

Ciebie to śmieszy? Powinieneś mi współczuć. A tak przy okazji to moge wiedzieć
                            z kim mam przyjemność bo powiem ci szczerze że zaczyna mnie irytować rozmowa z
                            ludźmi którzy nie mają odwagi nawet napisać swojego prawdziwego imienia lub
                            ksywki, która pozwoliłaby mi ich rozpoznać.
                            • Gość: dartles Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:18
                              Gość portalu: Don Enrique napisał(a):

> Gość portalu: abc napisał(a):
                              >
                              > > Te Eryk Ty tam jeszcze siedzisz? hahahah ;) pozdrawiam
                              >
                              > Ciebie to śmieszy? Powinieneś mi współczuć. A tak przy okazji to moge
                              wiedzieć
                              > z kim mam przyjemność bo powiem ci szczerze że zaczyna mnie irytować rozmowa
                              z
                              > ludźmi którzy nie mają odwagi nawet napisać swojego prawdziwego imienia lub
                              > ksywki, która pozwoliłaby mi ich rozpoznać.

ERYK, jestem z Tobą :), spadaj stamtąd, w Warszawie z pracą nie najgorzej :)
                              Dartles (dartles@wp.pl)
                      • Gość: Exp. Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 10:55
                        Gość portalu: Don Enrique napisał(a):

> Odpowiedź na pytanie: "jaki jest powód upadłości?" jest bardzo prosta - złe
                        > zarządzanie ze wszystkim co się pod tym słowem kryje.

Dla Ciebie jest bardzo prosta bo Ty napewno jesteś jednym z tych, który tylko
                        wydaje katalogi, a jak Szef dzwoni mówisz,że niema Klientów, pomimo to, że w
                        ciągu dnia przewija się przynajmniej kilkudiesięciu.
                        Klienci "uciekają" bo nieznasz oferty i nie masz argumentów do zachęcenia
                        Klienta do dobrej oferty. Mówisz "O cholera już po pierwszej w nocy a juto rano
                        trzeba znowu iśc do pracy za
                        którą mi nie płacą". Człowieku pomyśl, że to ty pracujesz na pierwszej linii,
                        pieniądze nie biorą się z nieba i jeśli nie weźmiesz się do roboty, a Szef w
                        porę nie "ZRZĄDZI" żeby Cię zwolnić następne biuro podróży będzie miało
                        problemy, a Ty znowu powiesz że to było złe zarządzanie.
                        • Gość: były pracownik Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 81.210.121.* 31.07.03, 11:36
                          Te "EXP-ert" jesli nie wiesz co mówisz co lepiej się zamknij!!! popieram to co
                          napisał don Enrike. A jesli też jestes byłym pracownikiem to zastanów się co Ty
                          pierd...
                        • Gość: EXP:101 Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 157.25.200.* 31.07.03, 11:52
                          Chyba nie wiesz co mówisz?! W wielu biurach, nawet dość niedawno, brakowało rąk
                          do pracy. Było sporo klientów i z tego niezły obrót. Ale co się stało, kiedy ze
                          sprzedaży wypadli TUI i Triada a głównym produktem został tylko NEC - klientów
                          zaczęło brakować. Oczywiście łatwo jest teraz oczerniać SCB i ich pracowników,
                          przecież jest ku temu dogodna sytuacja. Duża część z WAS piszących, oprócz
                          pracowników SCB, kiedyś nam w jakiś sposób zazdrościła - teraz "kopiecie
                          leżącego". Jednak jest prawdą, że ekspansja sieci SCB w drogich galeriach
                          handlowych m.in. przyczyniła się do upadku. wiele biur w polsce była
                          niedochodowa, a sztuczne utrzymywanie dla prestiżu powiększało koszta firmy.
                          Zastanówcie się co piszecie. WY macie pracę i dochody. Ja nie mam dochodu i
                          nadal szukam pracy!
                          Pozdrawiam

Gość portalu: Exp. napisał(a):

> Gość portalu: Don Enrique napisał(a):
                          >
                          > > Odpowiedź na pytanie: "jaki jest powód upadłości?" jest bardzo prosta - zł
                          > e
                          > > zarządzanie ze wszystkim co się pod tym słowem kryje.
                          >
                          > Dla Ciebie jest bardzo prosta bo Ty napewno jesteś jednym z tych, który tylko
                          > wydaje katalogi, a jak Szef dzwoni mówisz,że niema Klientów, pomimo to, że w
                          > ciągu dnia przewija się przynajmniej kilkudiesięciu.
                          > Klienci "uciekają" bo nieznasz oferty i nie masz argumentów do zachęcenia
                          > Klienta do dobrej oferty. Mówisz "O cholera już po pierwszej w nocy a juto
                          rano
                          >
                          > trzeba znowu iśc do pracy za
                          > którą mi nie płacą". Człowieku pomyśl, że to ty pracujesz na pierwszej linii,
                          > pieniądze nie biorą się z nieba i jeśli nie weźmiesz się do roboty, a Szef w
                          > porę nie "ZRZĄDZI" żeby Cię zwolnić następne biuro podróży będzie miało
                          > problemy, a Ty znowu powiesz że to było złe zarządzanie.
                          • Gość: dartles Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:23
                            Gość portalu: EXP:101 napisał(a):

> Chyba nie wiesz co mówisz?! W wielu biurach, nawet dość niedawno, brakowało
                            rąk
                            >
                            > do pracy. Było sporo klientów i z tego niezły obrót. Ale co się stało, kiedy
                            ze
                            >
                            > sprzedaży wypadli TUI i Triada a głównym produktem został tylko NEC -
                            klientów
                            > zaczęło brakować. Oczywiście łatwo jest teraz oczerniać SCB i ich
                            pracowników,
                            > przecież jest ku temu dogodna sytuacja. Duża część z WAS piszących, oprócz
                            > pracowników SCB, kiedyś nam w jakiś sposób zazdrościła - teraz "kopiecie
                            > leżącego". Jednak jest prawdą, że ekspansja sieci SCB w drogich galeriach
                            > handlowych m.in. przyczyniła się do upadku. wiele biur w polsce była
                            > niedochodowa, a sztuczne utrzymywanie dla prestiżu powiększało koszta firmy.
                            > Zastanówcie się co piszecie. WY macie pracę i dochody. Ja nie mam dochodu i
                            > nadal szukam pracy!
                            > Pozdrawiam
                            >
                            >
                            Nie płacz tak bardzo... ja też w tej chwili nie mam pracy i porządnie się
                            zastanawiam nad opuszczeniem tego zas..... kraju... dartles@wp.pl
                        • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 12:19

>
                          > e
                          >
                          > Dla Ciebie jest bardzo prosta bo Ty napewno jesteś jednym z tych, który
                          tylko
                          rano
                          >
                          > którą mi nie płacą". Człowieku pomyśl, że to ty pracujesz na pierwszej
                          linii,

Hehehehehe, rozwaliłeś mnie swoimi tekstem bo jest dokładnie odwrotnie choć
                          pewnie i tak mi nie uwierzysz jak ci powiem że jestem jedną z niewielu osob
                          która w tej firmie jeszcze coś sprzedaje pomimo że jak napisałem nie płacą mi
                          za to. Co do oferty to znam ją lepiej niż ty tyłek swojej starej (albo
                          starego). To co napisałeś ujawnia albo jak niewiele wiesz o SCB albo jak głupi
                          jesteś że nie potrafisz wyciągać właściwych wniosków. Powiem ci że gdyby nie
                          ciężka praca takich jak ja SCB zbankrutowałby już rok wcześniej. Ogromne zyski
                          jakie wypracowywaliśmy w naszych kilku biurach pozwalały kierownictwu
                          utrzymywać pozostałe, nierętowne punkty w wielu maistach w Plsce. Poprostu
                          pieprzysz jak ci się wydaje bo sam tak robisz i oceniasz innych wg.
                          siebie.
                          • Gość: As Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.crowley.pl 31.07.03, 12:25
                            To które to biura były takie świetne, a które nierentowne? Może podzielisz się
                            z nami tą informacją?
                            • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 13:02
                              Nierentowne były te których utrzymanie kosztowało wiecej nich zyski jakie
                              przynosiły. Proste prawda? Łatwo policzyć. Ten kto pracował nawet krótko w SCB
                              łatwo sie zorientuje. Ci którzy nie pracowali niech się tym nie interesują -
                              nie ich to sprawa.
                          • Gość: Arcio Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 195.136.95.* 31.07.03, 14:10
                            Jeżeli jest prawdą, że jesteś dobry w sprzedaży i nie jesteś opłacany, to daj
                            znać szukam dobrego pracownika do mojego punktu w W-wie.
                            pzdr
                            A
                            • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.crowley.pl 31.07.03, 17:39
                              Wolałbym najpierw wiedzieć z kim mam do czynienia a potem odpowiadać na
                              propozycje.
                              • Gość: Arcio Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 195.136.95.* 01.08.03, 12:02
                                info@palmy.pl
                                • Gość: Agent Re: A co to kogo obchodzi ! IP: *.3.pl 01.08.03, 16:12
                                  Agent wielki się znalazł, a jak się do tego sadzi i wymądrza. Wielki znawca
                                  sprzedaży się, sam byś jakiś porządny lokal załatwił a nie krytykował tych co
                                  cała sieć zbudowali. Biuro wielkosci puszki po szprotkach i do tego na
                                  Targowej. Z czym i do kogo startujesz gościu. I te ochydne podstępy, już ja bym
                                  u ciebie pracować nie chciał i nie będę zresztą !!!.
                                  • Gość: Arcio Re: A co to kogo obchodzi ! IP: 195.136.95.* 04.08.03, 11:47
                                    Pa, pa, nikt Cię nie zaprasza do rozmowy.
                        • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 13:27
                          Czy zauważyliście że posty EXP i PROFI są do siebie zadziwiająco podobne. Na
                          każdy temat ma tąsamą odpowiedź. Do tego wszystkiego dwie osobowości, a może
                          nawet trzy. Zastanawiam sie w ktorym momencie to forum stało się przepychanką
                          byłych - niezadowolonych pracowników i obecnych także niezadowolonych
                          pracowników. Ludzie zastanówcie się o co się kłócicie i o co oskarżacie. Jedni
                          atakują firmę, drudzy jej bronią a jak ktoś się z kimś nie zgadza to obrzucają
                          się błotem. Paranoja. Nie wiem czy kogokolwiek na tym forum interesuje jeszcze
                          dlaczego firma upadła. Ten wątek umarł chyba gdzieś w połowie dyskusji.
                          Zresztą odpowiedź jest prosta o czym pisałem wcześniej - to przecież nie przez
                          brak sprzedaży firma miała długi wobec TUI drogi EXP czy Profi czy jak ci tam
                          naprawde na imie. Długi w TUI wzięły sie z ogromnej sprzedaży tego produktu i
                          nieregulowania na bieżąco nalezności za tą sprzedaż. Bądź rozsądny i zastanow
                          się nad tym - to mam sens. Twoje gadki o tym że nie znamy oferty i tylko
                          wydajemy katalogi są w tej sytuacji bez sensu. Nie z wydawania katatlogów
                          Banaszek był jednym z najwiekszych agentów TUI i otrzymywał nagrody za
                          rekordową sprzedaż i to w okresię w którym wcale nie miał 16 biur tylo
                          najwyżej 6. Myśl człowieku, myśl.

• Gość: Exp. Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 14:12
                            > Długi w TUI wzięły sie z ogromnej sprzedaży tego produktu i
                            > nieregulowania na bieżąco nalezności za tą sprzedaż. Bądź rozsądny i zastanow
                            > się nad tym - to mam sens. Twoje gadki o tym że nie znamy oferty i tylko
                            > wydajemy katalogi są w tej sytuacji bez sensu. Nie z wydawania katatlogów
                            > Banaszek był jednym z najwiekszych agentów TUI i otrzymywał nagrody za
                            > rekordową sprzedaż i to w okresię w którym wcale nie miał 16 biur tylo
                            > najwyżej 6. Myśl człowieku, myśl.
                            >
                            Dorogi Kolego,
                            to prawda, że klika biur miało Profi Partnera TUI i bardzo dobre wyniki, jednak
                            nadal uważam, że większa część ludzi myślała że z tej sprzedaży jest fura kasy
                            i to właśnie tym najwięcej się należało. Tak naprawdę większość biur ze względy
                            na położenie to SAMOGRAJE i powinny były przynosić większe dochody, a nie tylko
                            zbierać dyplomy z TUI. Uważam że to ty powinieneś pomyśleć jakie były koszty
                            chociażby dzierżawy lokali, a stwierdzisz że inne biura Agencyjne które nie
                            otrzymywały dyplomów były bardziej dochodowe. Z pewnoscią większość ludzi
                            którzy w najlepszych lokalizacjach robili dobre obroty myśli tak jak TY, tylko
                            za pewien czas jak zaczną pracować na ulicy "krzak" i w biurze "krzak"
                            stwierdzą, że coś tu nie gra ? I wówczas pewnie pomyślą, że to nie ich wina,
                            tylko to Szef, pogoda albo Klienci są wszystkiemu winni.

Pozdr.
                            • Gość: Don Enrique Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.crowley.pl 31.07.03, 17:32
                              Nie zaryzykuje stwierdzenia że któreś z biur powinno mieć większe obroty a inne
                              mniejsze. Tobie też odradzam rzucać oskarżenia pod adresem ludzi ktorzy w nich
                              pracowali bo to do niczego nas nie prowadzi tymbardziej że wielu z tych ludzi
                              doskonale znałem i wiem jak bardzo zaangazowani byli w sprzedaż. Gdybyś
                              wiedzial jaki system wynagradzania pracowników isntial w SCB nie wypisywał byś
                              takich głupot. Wygląda na to że w twoim swiecie za wszystko odpowiedzialni są
                              pracownicy a biedny szef niczego nie podejrzewając jest przez nich bezlitośnie
                              kiwany i wyplaca im niebotyczne pensje za nic aż do momentu gdy nastąpi smutny
                              koniec. Rzeczywiście, stwierdzam że coś tu nie gra.
                        • Gość: dartles Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:21

>
                          > e
                          >
                          > Dla Ciebie jest bardzo prosta bo Ty napewno jesteś jednym z tych, który tylko
                          rano
                          >
                          > którą mi nie płacą". Człowieku pomyśl, że to ty pracujesz na pierwszej linii,

Spadaj EXP, Eryk jest (czy był :)) jednym z najlepszym pracowników SCB, a teraz
                          pewnie też mu zostało się tylko śmiać (zamiast płakać) z chodzenia do pracy za
                          darmo, chociaż... już Ecco Eryk was wzięło ?? :) dartles@wp.pl
                      • Gość: ex in tur Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 81.210.121.* 01.08.03, 11:20
                        eryk to ty??
                    • Gość: dartles Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:16
                      Gość portalu: extremumXC napisał(a):

> kto nie płaci organizatorom kaski za imprezy to dlugo nie pociagnie i wszyscy
                      > o tym wiedzieli ale skoro SCB mialo byc rozwijane tylko po to by mozna bylo
                      te
                      > siec dobrze sprzedac (podobno wysawieni na sprzedaż od 2001) to oczywiscie na
                      > koszty nikt nie zwracal wiezkej uwagi - była kasa to dobrze ztem trzeba bylo
                      > ja wydwawac na otwieranie nierentownych oddzialow, cicie kosztow (?)
                      odczuwali
                      > jedynie przemeczeni pracownicy ktorym systematycznie obcinano rowizje glowni
                      > za rachunki telfoniczne, brak ogranizacji pracy, pare oddzialow pracowalo
                      > przez pare lat na zwyklym modemie czyli kto potrafi robic koszty ?? TPSA
                      > zarobila na SCB tzn. na pracownikach tej firmy nizle siano. Praca w firmie to
                      > dziallnosc gospodarcza takze pracowniy bez oslon i zabezpieczen toalnie nic.
                      > Poszli na dno a tak dobrze sie rzowijali ponoc byli nawet wzorem dla innych
                      > mniejszych sieci agencji - to sie ludzie rozczarowali - wspolczuje
                      pracownikom
                      > tym korzywytrwali do konca i nie dostali za to ani grosza. RIP Totalnym
                      > nieporozumieniem w tej calej zawilej i ochynej historii jest fakt ze jakoby
                      > syndyk ma pociagnac do odpowiedzialnosci bylych pracownikow SCB kotorzy nie
                      > mogac doczekac sie zaleglej wypaty w niektorych przypadkach aż za trzy
                      > miesiace ciezkiej pracy dopuscili sie zabezpieczenia wlasego wynagrodzenia i
                      > pobrali nedznych pare groszy z kasetek wystawiajac KW z tego tytulu.

Odezwij się na PRIV :): dartles@wp.pl
                    • Gość: Kamilka Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 13:50
                      Boże to doprawdy extremum polszczyzny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Szczerze... niewiele rozumiem z tej wypowiedzi...
                  • magda114 Re: Ale jaki jest powód upadłości??? 31.07.03, 08:33
                    czy to prawda, że Ecco Holiday przejęło Sun Club Banaszek? Piszesz, że kupili
                    znak firmowy - czy będą to w takim razie nadal biura pod szyldem SCB, czy też
                    zamienią to na oddziały E.H.?
                    magda
                    • Gość: były pracownik Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 81.210.121.* 31.07.03, 11:28
                      kupili znak za 20 tys pln i beda sie nim jeszcze jakiś czas posługiwać
                      pozdrawiam
                      • Gość: xriot upadek umsłu IP: 81.210.121.* 01.08.03, 11:24
                        niestety w dzisiejszej reczywistosci ospodarczej nie ma juz miejsca dla
                        amatorow MACIEK BANASZEK KAROL LUBIEJEWSKI i cala reszta niestety prezentowala
                        niski poziom doprowadzajac firme na dno.. to byl dlgi lot szanowni panstwo -
                        niestety nikt nie przezyl. OVER
                        • Gość: dartles Re: upadek umsłu IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:29
                          Gość portalu: xriot napisał(a):

> niestety w dzisiejszej reczywistosci ospodarczej nie ma juz miejsca dla
                          > amatorow MACIEK BANASZEK KAROL LUBIEJEWSKI i cala reszta niestety
                          prezentowala
                          > niski poziom doprowadzajac firme na dno.. to byl dlgi lot szanowni panstwo -
                          > niestety nikt nie przezyl. OVER

Dawaj na PRIV :): dartles@wp.pl
                      • hocest bzdura !!! 04.08.03, 12:35
                        nie mogli sprzedać znaku bez sprzedania całego przedsiębiorstwa.

art. 34. kodeksu handlowego - "Firma nie może być zbyta bez przedsiębiorstwa".
                        dla zainteresowanych kodeks handlowy mimo wejsćia w zycie kodeksu spółek
                        handlowych obowiązuje nadal w zakresie dotyczącym firmy i prokury.
                • Gość: dartles Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: *.tpnets.com 09.08.03, 22:14

> Właściwie tak, dlatego czekam....i się nie doczekam, wiem nikt nie powie bo
                  nie
                  >
                  > wie , a Ci co wiedzą- nie powiedzą :)

Niech mnie gęś kopnie jeśli się wypowiada TEN Arcio
                  • Gość: Arcio Re: Ale jaki jest powód upadłości??? IP: 195.136.95.* 11.08.03, 15:43
                    Gość portalu: dartles napisał(a):

> Gość portalu: Arcio napisał(a):
                    >
                    > > Właściwie tak, dlatego czekam....i się nie doczekam, wiem nikt nie powie b
                    > o
                    > nie
                    > >
                    > > wie , a Ci co wiedzą- nie powiedzą :)
                    >
                    > Niech mnie gęś kopnie jeśli się wypowiada TEN Arcio

Nie . Oszczędzaj gęsi. Zresztą banda gęsi kpoiących Ciebie to nie było by nic
                    fajnego. Pudło
    • Gość: Don Enrique Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 22:56
      No cóż, wygląda na to że temat się wyczerpał. Każdy kto miał ochote sobie
      troche poużywać chyba już to zrobil. Za rok nikt nie będzie pamiętał o jednej
      z największych sieci sprzedaży w Polsce ani o ludziach którzy dla niej
      pracowali (pewnie oni sami też bądą chcieli zapomnieć). Częśc z nich przejdzie
      do innych firm, część całkowicie zmieni branże a jeszcze inni wyjadą z kraju.
      Wypada chyba tylko dodać R.I.P. bo kto umarł...ten nie żyje.

Żegnam

Enrique

• Gość: piaseki Re: upadłość SUN CLUB BANASZEK !!!! IP: 81.210.121.* 02.08.03, 18:23
        i jeszcze chciałbym dodac na sam koiec ze bylo fajnie. Umarł król nie zyje
        król. to bylo wyzwaie tylko czasy nie te.
        pozdro dla ERYKA
        • Gość: aga ... IP: 157.25.156.* 03.08.03, 09:47
          ale w sumie to fajnie bylo przez jakis czas. poznalo sie fajnych ludzi... w
          koncu troche razem przezylismy, a teraz niektorzy obrzucaja sie blotem...
          szkoda.
    • Gość: Kamilka Upaść aby powstać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 14:07
      Taaaak, krzyczycie, kłócicie sie, wdeptujecie w ziemię a i tak na najbliższym
      STUDY TOURze będziecie pili razem wódkę :) po wódce też się upada a potem
      powstaje :)

A tak wracając do tematu upadłości, chyba stanie się regułą w dzisiejszych
      czasach że żeby powstać trzeba upaść... Upadł Dromader powstał POLCAMEL, upadł
      Aladin powstał Orange Holidays... a życie toczy się dalej....
      • Gość: pigi Re: Upaść aby powstać... IP: 81.210.121.* 24.08.03, 19:11
        a pracownicy jak zwykle zostali na lodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka