magda_1604 Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 22.02.08, 16:52 Polecam Itake, byliśmy w Turcji i bylismy naprawde zadwoleni. W tym roku lecimy do Bułgarii z Triada, bo mieli najatrakcyjniejszą cenowo ofertę, ale jak będzie to napisze w czerwcu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
123iti Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 08.03.08, 19:52 nie polecam orbisu do petersburga byłem w 2007 r. - b. słaby hotel Odpowiedz Link Zgłoś
123iti Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 08.03.08, 19:58 Dodaję, że była to objazdówka Petersburg i kraje nadbałtyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knorekpotworek Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 17:37 TRIADA kopernik travel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 11:19 Jakie jest teraz najlepszE?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.chello.pl 05.03.09, 17:52 Triada,impreza tour Italia(7+7)bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.08, 13:56 polecam www.soletravel.pl byłem z nimi kilka razy zawsze cos fajnego wybiora doradzą miło, sympatycznie najlepiej napiszcie maila biuro@soletravel.pl a dostaniecie maila zwortnego z ofertkami zaznacie tylko termin i ewentualnie kwote w jakiej chcecie sie zmiescic w razie pytan piszcie marcin.kluziak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 17.03.08, 20:59 soletravel nie jest biurem, tylko portalem sprzedającym oferty biur podróży, podobnie jak wakacje.pl, travelplanet itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał1968 Almatur IP: *.eranet.pl 21.03.08, 11:39 Witam serdecznie. I ja podzielę się moimi spostrzeżeniami dotyczącymi wyżej wymienionych Biur Podróży. Dziwię się po pierwsze że w śród organizatorów wycieczek objazdowych nikt nie wymienia B.P. Almatur. Świetne biuro. Byłem z nimi w Paryżu, Lwowie ale najlepsze wrażenia pozostały mi z wycieczki do Włoch Capri Tour. Rewelacyjnie ułożony program, codziennie pełno atrakcji i obsługa na najwyższym poziomie. Pamiętam że pilotem był Pan Kordian z Zakopanego. Duża wiedza i wrodzona wręcz umiejętność jej przekazywania turystom. Ale i tak najbardziej zapamiętałem jak Pan Kordian sam gołymi rękami przestawiał trójkołowca na drodze który blokował przejazd autokarowi. Nie wiem czy Almatur organizuje wyjazdy do Grecji i Bługari ale jeśli ktoś zastanawia się nad wyjazdem do Włoch, Francji czy na Ukrainę to gorąco polecam Almatur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycyy07 Re: Almatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:27 Ja najlepsze wspomnienia mam z wycieczki z Alfa Star na Cypr. Byla fantastycznie zorganizowana, wszystko dopiete bylo na ostatni guzik. Hotel byl dokladnie taki sam jak w katalogu, zreacam na to uwage bo juz nie raz mialem tak ze opis hotelu w ogole zgadzal sie z rzeczywistosia. Pani rezyden okazala sie bardzi mila kobieta zawsze pomocna. Jedzonk bardzo dobre. Troche kosztowala ta wycieczka ale bylo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa13 Re: Almatur IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 10:18 Almatur to dla mnie największe dziadostwo pod Słońcem. Najmniej udany wyjazd. Wszystkim odradzam,a jeżdżę 2 razy w roku, z różnymi biurami.Polecam Triadę jak do tej pory najlepsza(świetne objazdówki i świetni przwodnik polecam p. Renatkę w zeszłym roku prowadziła objaz po Portugalii, No i Turcję), Exim, Rainbow Tours - też super!!!,Itakę. W almaturze to jest maraton mieliśmy bardzo nieciekawą pilotkę chyba Felicja miała na imię, prowadziła wtedy Chorwację, wyglądało to tak jakbyśmy tam jechali żeby sie przejechać , straszna rutyniara, bo ona była tam 150 razy, nie miała ochoty żeby pokazać "coś więcej" jak większość pilotów - tylko od deski do deski, od kropki do kropki, mimo że mieliśmy dużo wolnego czasu to jechaliśmy zaraz do hotelu a tam wkoło niewiele do zwiedzenia, bo przecież ona już zrealizowała plan, zero wyczucia, zero zaangażowania, drygowała wszyskim i wszystkimi, wszędzie się spieszyła,(nawet w toaletach nas poganiała....) w Polsce byliśmy jednym pierwszych autokarów.I jakaś taka chamska.Nie chciałabym już nigdy więcej, spotkać tej baby. Na Orebicu hotel bardziej niż nieciekawy bo z karaluchami , jedzenie bardzo średnie. A to przecież psuje wizerunek firmy . Ja byłam pierwszy i ostatni raz z tym biurem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jen Re: Almatur IP: 81.21.200.* 06.05.08, 13:19 ja niestety mogę powiedzieć tylko to co złe - unikajcie biura Almatur - pojechaliśmy z mężem i znajomymi do Budapesztu na długi weekend majowy. Tragedia. Kierowcy nie znają trasy, nie mają nawigacji satelitarnej. Wszystko jeszcze byłoby ok gdyby chociaż umieli czytaż mapę , ale gdzie tam - mając zaznaczony na mapie hotel w konkretnym miejscu na konkretnej ulicy - błądzili dosłownie godzinę jeżdżąc w kółko pobliskimi uliczkami, dopiero jak jedna pasażerka mocno wkurzona podeszła do kierowców i pomogła im szukać to znaleźli. A zanim dojechaliśmy do Budapesztu to kilka razy musieliśmy zawracać bo pogubili drogę - paranoja. Pani Pilot zupełnie nieporadna, zero informacji na ile się rozchodzimy z autobusu o której mamy się spotkać i o której wyjeżdżamy, o samym mieście tez niewiele wiedziała - co to za przewodnik, co cały czas mówi: chyba, prawdopodobnie, wydaje mi się, ale nie pamiętam - paranoja. Mieliśmy wszyscy być zakwaterowani w pokojach : 1, 2 lub 3 osobowych w 3 gwiazdkowym hotelu. Jakąś godzinę przed przyjazdem do hotelu Pani stwierdziła ze chyba jednak będziemy w dwóch hotelach a nie jednym, ale ona jeszcze nie wie do końca. Po czym okazało się ze wylądowaliśmy w 3 hotelach - a raczej w dwóch hotelach i kwaterach prywatnych bo jeden z nich nie miał nawet 1 gwiazdki i nie był hotelem. ale to nic. Osoba która zapłaciła za pokój jednosobowy czyli musiała dopłacić do wycieczki wcześniej wylądowała w pokoju 3 osobowym dokwaterowana do zupełnie obcych ludzi ( Pani Piloka jednak miała oczywiście pokój jednoosobowy), którzy na pewno z tego faktu tez nie byli zadowoleni ( w końcu zamawiali pokój dwuosobowy). No cóż 2 dziewczyny lub dwóch chłopaków którzy wzieli pokoje dwuosobowe musieli spać w łóżkach małżeńskich bo innych pokoi nie było. Standard pokoi tez odebiegał trochę od hotelu 3 gwiazdkowego, ale chyba nasz autokar i tak dobrze trafił bo słysząc od ludzi z innych autobusów Almatur - mieli wspólne łazienki na korytażu, albo zimną wody. Do tych 3 hoteli krążyliśmy ponad dwie godziny az wkońcu wszyscy zostali zakwaterowani. Na drugi dzień okazało się ze pani Pilot powiedziała ludziom z hotelu po których mieliśmy najpóźniej przyjechać, ze mają być przed hotelem o godzinie 8 a tym którzy mieli jako pierwsi wyjechac ze o 8 maja śniadanie ( o godzinie wyjazdu nie wspomniała chociaż wpadła rano na chwilę poinformowac ze nie bedzie miała gdzie spać następnej nocy - tak jakby to miało być nasze zmartwienie) W rezultacie ludzie z pozostałych dwóch hoteli czekali na nas godzinę mocno wkurzeni na panią Jolę. Na drugi dzień znowu kierowcy nie mogli trafić do hotelu do którego przecież przyjechali dzień wcześniej . Pani Pilot - Jola wszędzie próbowała dogadać się z miejscowymi w języku polskim 9 znała tylko trochę niemiecki - tylko tez jej jakoś nikt w tym jeżyku nie rozumiał) i była mocno zdziwiona, że nikt jej nie rozumie, - jeszcze dużo by opowiadać- istna parodia wycieczki. Także kompletnie nie polecam biura Almatur - ja juz na pewno nigdy z nimi nie pojadę aninigdzie nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
evill80 Re: Almatur 09.07.08, 00:01 Jestem rozczarowana tym biurem, pojechalam w tym roku na wycieczke do Wloch- Riwiera Adriatycka, wrocilam tydzien temu.Wybralam Hotel *** De la Gare, a na miejscu okazalo sie ze jest to totalna nora z niemila obsluga, kolacje byly skromne i odgrzewane, w pamieci na pewno mi nie zapadly pozytywnie, w pokojach sprzatano zgrubsza, reczniki rzadko byly zmieniane, a drzwi od lazienki gnily, rezydentka miala znikome pojecie o miejscowosci, rzadko ja widzialam, fakt ze byla sympatyczna ale trzeba czegos wiecej aby byc opiekunem na takich zorganizowanych wycieczkach, w ostanim dniu pobytu rano przy sniadaniu dowiedzielismy sie, ze nasz autokar bedzie opozniony i wyjedziemy w godz popoludniowych, zostalismy zapewnieni o tym ze do naszej dyspozycji bedzie pokoj w ktorym bedziemy mogli sie odswiezyc, jak i rowniez mozemy korzystac z lazienek znajdujacych sie na I i IIp w korytarzu, jak przyszlo co do czego to okazalo sie ze pokoj jest zamkniety a do dyspozycji mamy mala lazienke kolo recepcji, w ktorej okazalo sie ze jest zepsuta spluczka w toalecie, wiec zapachy nie byly zbyt przyjemne. Pozniej z kartki wywieszonej obok recepcji dowiedzialam sie ze nasz wyjazd jest opozniony o kolejne godziny, w efekcie koncowym wyjechalismy o 20. ten czas byl koszmarem zostalismy potraktowani okropinie, rezydentka nie zadbala o nasz komfort psychiczny, nie zaproponowano nam kawy nie wspominajac o kolacji, jedyne co bylo udane w tej wycieczce to miejscowosc, naprawde przepiekna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Almatur IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 17:45 Ja również doświadczyłem dennej działalności Almaturu. Wczoraj wróciłem z wczasów nad Adriatykiem w Bellarii we Włoszech. Na kilka dni przed wyjazdem biuro poinformowało mnie, że nie ma miejsca w hotelu w którym rezerwowałem pobyt już w lutym i zaproponowano mi inny hotel, bez żadnej rekompensaty bo twierdzili, że jest o wiele bardziej atrakcyjny od tamtego, oczywiście mogłem też zrezygnować. Jak się okazało to i tak komfortowa sytuacja w porównaniu z osobami, które dowiadywały sie o tym we Włoszech. Na miejscu okazało się, że ten wielce atrakcyjny hotel, w który mieliśmy szczęście się znaleźć to największa NORA w całej Bellarii ( takie opinie krążą wśród miejscowych). Dostaliśmy z żoną klitkę bez balkonu, za to z dwoma jednoosobowymi łóżkami w przeciwieństwie do dwóch pań, które dostały łoźe małżeńskie, choć nie zgłaszały takiej chęci. Rezydentka p. Agnieszka nie widziała w tym większego problemu, ale obiecała się dowie czy są inne pokoje. Po 2 dniach w wyniku naszych ponagleń oznajmiła, że nie ma. W prawdzie w zamian zaoferowano nam wycieczkę do Wenecji na koszt biura o wartości 90 euro, ale dopiero w wyniku naszego żądania rekompensaty. Szkoda, że biuro z 50 letnią tradycją nie wie jak naprawiać błędy, a wręcz ich nie dostrzega. Potem okazało się że są wolne pokoje, ale my już byliśmy po sprawie. Rezydentka w ogóle w niczym nie była zorientowana, na miejscu była pierwszy raz w życiu na 2 godz. przed uczestnikami. Hotel De La Gare jak wspomniałem to nora z niemiłą obsługą ( z wyjątkiem jednej pani), sprząta się tam wyrywkowo i niedokładnie, jedzenie jest odgrzewane, ciastka przeterminowane, nie ma werandy, winda ciągle zepsuta, umywalki pozapychane, pościel nie zmieniana. Ostatniego dnia kiedy okazało się, że z powodu awarii autokaru nasz wyjazd się opóźni, rezydentka poinformowała nas o tym na krtce wywieszonej w recepcji, a my po wykwaterowaniu o godz. 9:30 siedzieliśmy na walizkach do godz. 20:00. Rezydetka pojawiła sie żeby przyjąć kolejny turnus ( im już miała więcej informacji do przekazania, przez 12 dni zdążyła nieco się zorientować). Tej grupy też nie omineły niespodzianki, dwie panie, które miały dopłate do jedynek, otrzymały jeden wspólny pokój z dwoma pojedyńczymi łóżkami (ten sam co my) , tym razem innych pokoi naprawdę już nie było bo grupa była liczniejsza od naszej, w zamian usłyszały, że to cichy i miły pokoik, tylko zapomniano dodac, że pomiędzy 3:00 kiedy to zamykaja pobliski pub a 6:00 gdy wyjeżdżają na ulicę śmieciarki i zamiatarki. Po spotkaniu z nową grupą rezydentka nie miała nam nic do powiedzenia, nie zaproponowano nam nawet kawy o kolacji już nie wspomnę, och przepraszam kawę zaproponowano nam w autokarze za 3 zł od kubka. To także chyba rezultat 50 lat doświadczenia w organizacji wycieczek. Szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabelka Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 10:56 A my z mezem bylismy w tamtym roku w Egpcie z Alfa star i w tym roku rowniez z tym biurem planujemy wyjazd do Turcji na majowke. Podobalo nam sie i mamy wspaniale wspomnienia z Egiptu wiec liczymy na to ze w Turcji bedzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kubalinski Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 27.03.08, 12:28 Ja polecam Alfę, Triadę, Neckermana, tak naprawdę wszystko zależy od kierunku wyjazdu, w niektóre miejsca warto się wybrać z jednym, a w inne z innym biurem podróży. W jeszcze inne zaś, najlepiej organizować sobie wyjazd samemu i olać zorganizowane wyjazdy. A tak generalnie - to najlepiej wejść sobie na fly.pl - tam jest oferta wszystkich godnych polecenia biur podróży, można sobie wybrać, porównać, poznać cenę dla dziecka i kupić przez Internet wybraną wycieczkę...według mnie to najlepsze rozwiązanie (w jednym miejscu najciekawsze biura). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 10:54 Alfa Star, porzadne i wiarygodne biuro, nie raz mialam przyjemnosc korzystac z ich uslug, zawsze wszystko jest w porzadku. W zeszle wakacje bylam w Egipcie w te planuje wybrac sie na Teneryfe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marks Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 14:03 Ja w tym roku lece do Turcji z ALfa Star, polecili mi znjmomi. Do tej pory kozystalem z uslug innego biura ale nie bylem zadowolony. Mam nadziej ze tym razem bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmigacz Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.vlan15.corcoran.lubman.net.pl 26.03.08, 13:00 Bardzo ciekawa sprawa - większość tych komentatorów którzy tak ochoczo zachwalają biuro Alfa Star pochodzi z tego samego operatora i przy numerze IP ma wpisany ten sam adres. Czyżby jakiś pracownik - nagabywacz wspomnianego biura???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia309 A Heinz Reisen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 17:07 jak w temacie?był ktoś z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: A Heinz Reisen? IP: *.3s.pl 05.03.09, 16:38 biuro godne polecenia, byłem z nimi 2 razy w Makarsiej a w tym roku jadę do Czarnogóry, bez obaw Odpowiedz Link Zgłoś
kubalinski Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 09.04.08, 09:51 Ja chwalę Alfa Star (z własnego doświadczenia, jak i moich znajomych), a na pewno nie mam tego samego IP, co "większość tych komentatorów" i nie jestem żadnym pracownikiem Alfy...rzetelne biuro, z przyjemnością je chwalę! Tyle... Pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.chello.pl 07.05.08, 12:18 Byłem teraz na majówce 2008r z exim tours w Tunezji i jest to biuro naprawdę godne polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
brittany82 Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 09.07.08, 10:57 Polecam Rainbow Tours. Niedawno wróciłam z wycieczki lotniczej do Włoch organizowanej właśnie przez nich. Była to wycieczka objazdowa i bardzo mi się podobała, ale na największy + biuro to zasłużyło ostatniego dnia. Było 8-godzinne opóźnienie w locie i dowiedzieliśmy się o tym po wykwaterowaniu z hotelu kiedy czekaliśmy już na autokar mający zawieźć nas na lotnisko. Biuro szybko załatwiło nam kilka pokoi i w moment załatwiło obiad i kolację, więc ten ostatni dzień spędziliśmy wypoczywając nad morzem, bez zmartwień o wyżywienie czy pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 11:51 Zdecydowanie nie polecam biura podrózy Oasis. Zatrudniają tam niekompetentnych pracowników i sa bardzo nieuczciwi. Nie wydają faktur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 17:08 no to ładnie. trzeba wybierać lepsze biura, wtedy nie byłoby takich problemów. ja jezdze z tui i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do wszystkich!! Re: Do wzststkich!! IP: *.tktelekom.pl 27.09.08, 18:49 Słuchajcie, nie chce i nie bede stawac po stronie nikogo- ani biura ani klientow...bo wszycy macie racje. Jestem bylym wieloletnim rezydentem, czytalam o sobie i pozytywy na forum i negatywy. Prawda lezy zawsze po srodku. Rozumiem klientow ktorzy wpakowali w swoje wymarzone wakacje nie male pieniazki a spotykaja bagno. Rozumiem tez biura ktore nie sa w stanie wplynac na plajtujace linie lotnicze, poludniowe- nie zawsze sprawiedliwe wobec Polskich klientow -hotele i w koncu rezydentow ktorym pozostaje niewdzieczna rola probowania nie sklocenia sie klientami ale rowniez z biurem...bo to wlasnie biuro jest jego pracodawca. Sprawa z tymi plajtujacymi liniami lotniczymi wyglada tak, ze nawet jesli biuro wie, choc wiem ze nie zawsze, to nie wszyscy rezydenci sa o tym bezposrednio informowani zeby nie wpadli w poploch. co uczciwsi i blizej wspolpracujacy ze swoimi rezydentami menadzerowie kierunku- informuja ich o tym w stosownie wczesniejszym czasie, co cwanski menadzerowie- nie robia tego poniewaz zawsze jest ryzyko ze rezydent sie wscieknie( koniec koncow to on bedzie musial stanac przed rozwscieczonym tlumem) i beda dodatkowe problemy. Widzaialm wielu rezydentow ktorzy dowiadywali sie na pol godziny przed zaplanowanym wyjazdem autokaru ze lot jest przelozony o np 5 godzin i biuro w PL twierzilo ze rowniez dopiero sie o tym dowiedzialo. maja znajomosci na lotniskach mozna bylo samemu przedzwonic do pracownikow oddelegowanych do sprzedazy biletow - i to oni nieswiadomie potwierdzali ze biuro o spoznieniu wiedzialo juz dobe wczesniej. Ktos tam wyzej napisal o zarabianiu rezydentow na wycieczkach fakultatywnych - zgadza sie- sa takie biura ktore daja mozliwosc takiego dorobienia ale ten procent jest na tyle nikly (max kilka procent) ze nie na kazdym kierunku rezydent chce i moze zarobic znaczniejsze sumy. Biura ktore powprowadzaly sprzedaz wycieczek fakultatywnych juz w kraju obcinaja swoim rezydentom jakakolwiek mozliwosc dorobienia. Z tym dorabianiem to jest tak, ze ludzi pelniacych takie stanowisko trzeba zachecic do spedzenia czesto ponad pol roku poza domem, bliskimi, swietami itp. jesli trafiacie Panstwo na studentow pracujacych jako rezydenci wrecz dorywczo na jeden lub dwa sezony- to jesli nie ma on specjalnych dyspozycji to z gory wiadomo ze obsluge bedziecie mieli denna. Bo mlodym rezydentom sie wydaje ze my tam nic nie robimy, grzejemy tylki na sloncu, zarabiamy na wycieczkach i zbijamy baki. Nic bardziej mylnego. Ok, jesli biuro na jednego rezydenta wysyla ok 50 turystow - to faktycznie pewnie od czasu do czasu sie on nudzi. Natomiast rezydenci latajacy z duzych, znaczacych biur podrozy obsluguja po 150-250 osob i to przestaje byc zabawa, czasem wolnym i nudzeniem sie. Wystarczy ze 10% z tych osob podczas jednego tygodnia bedzie potrezbowalo lekarskiej pomocy- czy wizyty w szpitalu - to latwo mozemy sobie policzyc ze jest to od 15 do 25 osob w ciagu 7 dni. Z czego z tych 7 dni musimy odliczyc dzien przylotu i wylotu wiec zostaje nam 5 dni i np 20 przypadkow. Do tego nalezy regularnie spisywac raporty, czesto jezdzic jako pilot na wycieczke fakultatywna, ustawiac transporty z kontrahentem, znalezc czas na zmiane pokoi i dwa dyzury w 7 hotelach ( tyle srednio przypada na 1 rezydenta w polskich realiach) i ca;y tydzien ucieka nim rezydent zdolal polozyc sie raz na pol godziny na lezaku. Mam za soba kilkumiesieczne rezydencje podczas ktorych polozylam sie na lezaku 5, 6 razy. Mam takie podczas ktorych w jednym tygodniu 24 razy trafilam na pogotowie z rannymi/chorymi/zatrutymi/pobitymi turystami. A trzeba dodac- ze wszelkie kraje poludniowe zyja znacznie wolniejszym trybem i byle wizyta na pogotowiu potrafila trwac do 5 godzin...a w tym samym czasie turysci dzwonili z 2 innych hoteli ze !. woda im cieknie w lazience i mam im natychmiast zmienic pokoj 2. widok maja okropny i mam im natychmiast zmienic pokoj... Nie chce tu tlumaczyc nikogo, bo biura, nawet te najlepsze potrafia spartaczyc robote czasmi maksymalnie, pomylic pokoje, zaplacic za nizszy standard albo zamienic hotel w ostatnim momencie. i prawda jest taka ze im wieksza masówa, im wiecej turystow tym czesciej rzeczy sie robi na odwal bo nowi i tak pewnie pojada. kazde biuro ma kierunki super zorganizowane i dopiete na ostatni guzik ale tez kazde ma miejsca w ktorych srogo kuleje. Nie oceniajcie wiec panstwo biur globalnie tylko szukajcie zawsze info na temat konkretnego kierunku na ktory chcecie pojechac. Bo kazdy duzy kierunek prowadzi inny manager, ma innych rezydentow i inne hotele. Tak wiec z tego samego biura mozna trafic zarowno w 10 jak i w przyslowiowe " bagno". Czytajcie wiec, szukajcie i jeszcze raz czytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jz Re: Do wzststkich!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 19:34 Hej Tygrysica. Nieswiadomie lub z premedytacja uaktywnilas agentow wszystkich dzialajacych na naszym rynku biur podrozy. Ja juz zbaranialem a Ty ?. Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Do wzststkich!! 28.09.08, 18:39 I tu też Pani jest. Ludzie, chyba trzeba zgłosić do usunięcia te posty, bo rozumię że na jednym wątku można napisać ale na wszystkich czy ma to związek czy nie - to chyba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaob2 Re: Lato 2008 - które biuro podróży polecacie? 29.09.08, 11:36 Ja we wrzesniu byłam w Tunezji ze Sky Club. A ofertę miałam z portalu Cititravel. Wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś