Dodaj do ulubionych

projekt współpracy pilotów WWW.PILOCIWYCIECZEK.PL

08.01.08, 02:45
Witamy w 2008 roku,

dla osób które ostatnio dołączyły do naszego forum PILOCI WYCIECZEK, a weteranom z przypomnieniem, przekazujemy zaproszenie do dołączenia do projektu współpracy pilotów "Dobra Turystyka" dostępnego w identycznej formie jak niniejsze forum pod adresem www.pilociwycieczek.pl

Dobra Turystyka nie wymaga za wiele aktywności, natomiast pozwala czasem na znalezienie pracy lub kogoś do pracy z pominięciem wielu często zbędnych dyskusji. W sezonie ofert pilotażu potrafiło być wiele, więcej niż zostało wpisanych na Dobrej Turystyce w wątku PRACA (dla pilota wycieczek - przyp. red.). Większość z nich przekazywaliśmy bezpośrednio sms-ami na nry telefonów kom. osób, które były zainteresowane projektem więcej niż tylko "na rzut oka" i przedstawiły się krótko w wątku:

DO PROJEKTU DOłąCZYLI: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38849&w=39593360&wv.x=2&v=2&s=0

UWAGA: BY ZOBACZYĆ TEN i INNE ELEMENTY PROJEKTU TRZEBA MIEĆ AKTUALNY DOSTĘP DO FORUM

Nic nie zapowiada zmiany w dotychczasowym zwyczaju, więc pozostaje liczyć na sms-owe oferty (nieraz bardzo gorące) w przyszłości. Obecnie do grupy zajmującej się zawodowo pilotażem bezpośrednio dołączyło ponad 120 osób. Jeszcze raz, albo – oficjalnie – po raz pierwszy: witamy! Dodatkowo także zachęta do poleceń lub z drugiej strony – poszukiwań dobrych przewodników w bardzo użytecznym wątku:

PRZEWODNICY LOKALNI:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38849&w=65326397
Pozostaje wyrazić nadzieję, że może w tym roku uda się zrealizować dalej idące plany związane z rozwojem projektu i domenami www.pilociwycieczek.pl i www.pilotwycieczek.pl Jeżeli ktoś zainteresowany pilotażem jest jednocześnie fachowcem od serwisów www to zapraszamy do przesłania info na adres poczta@pilociwycieczek.pl lub do kontaktu telefonicznego pod nr: 505 10 30 10 (Piotr)

Z pozdrowieniami jeszcze noworocznymi i życzeniami: jak najwięcej jak najprzyjemniejszej pracy w jak najciekawszych miejscach całego świata,

pilociwycieczek.pl

Obserwuj wątek
    • pilociwycieczek.pl 01.IV - dwa lata działania projektu 02.04.08, 22:29
      1 kwietnia 2008 roku zostały za nami 2 lata pozytywnej aktywności projektu "Dobra Turystyka", który jak zapewne wiadomo większości uczestników tego forum, działa uzupełniająco na tej samej zasadzie co ogólne forum "Piloci Wycieczek" - jest natomiast bardziej skonkretyzowane i dostępne jedynie dla osób zalogowanych, które w odpowiedzi na zainteresowanie udziałem w projekcie otrzymały dostęp do naszej listy dyskusyjnej.

Podziękowania dla wszystkich użytkowników za tworzenie i korzystanie z "dobrej turystyki", życząc pożytków ze współpracy na różnych płaszczyznach naszej wspólnej profesji oraz jak najwięcej satysfakcji z pracy we wszelakich zakątkach naszego pięknego globu!

Z pozdrowieniami... z trasy :)
      www.pilociwycieczek.pl
      • free-znowak Re: 01.IV - dwa lata działania projektu 02.04.08, 22:55
        Jestem jednym z najmłodszych na "Dobrej Turystyce" (mam dopiero
        miesiączek!) - gratuluję Jubileuszu i Zasług. Życzę dalszych
        owocnych dni, miesięcy i lat z Projektem dla satysfakcji i pożytku
        dla siebie i nas wszystkich. Z. Nowak (pilot).
        • turdoradca 01.IV.2009 - trzy lata : ) 01.04.09, 10:14
          Witajcie,

Projekt Dobra Turystyka - pilociwycieczek.pl, który wywodzi się i od początku w sposób nieco zorganizowany pełni rolę uzupełniającą dla ogólnego forum PILOCI WYCIECZEK - dzisiaj rozpoczyna czwarty rok działalności i to "nie-prima-aprilisowo" : ).

Cała idea "Dobrej Turystyki" i współpracy zawodowej powolutku ewoluuje razem z moją "świadomością" zawodową jako osoby prowadzącej hobbystycznie ten projekt. To co się zmienia wynika z kontaktu z osobami, które się przez oba fora przewijają - za który dziękuję, jak i z bieżących potrzeb (np. wątek: DLA ZACZYNAJĄCYCH PRACĘ W TURYSTYCE JAKO PILOT/ka powstały z racji, że na oba fora trafiają regularnie nowi piloci i często powtarzają podobne pytania - na które odpowiedzi łatwiej będzie teraz znaleźć). Od niedawna rozpocząłem również regularny mailing do grupy już kilkuset osób, które dołączyły do projektu. Do informacji o aktualnych tematach, prośbach, pytaniach, będę również dołączał info o tym co ważnego pojawia się tutaj - na forum ogólnym, przy którym cała inicjatywa "Dobrej Turystyki" jest rozwijana przecież w prawie w tym samym gronie.

Dzięki za zainteresowanie, pomoc, kontakt! I za dobre i za krytyczne słowa : )
    • pilociwycieczek.pl Oceń swojego pracodawcę 06.05.08, 10:50
      Oceń swojego pracodawcę, także w turystyce w serwisie
      www.opracodawcach.pl
      W związku z prośbą od redakcji tego serwisu, dodajemy go także poniżej w podpisie stopki naszego adresu administracyjnego pilociwycieczek.pl@...
    • pilociwycieczek.pl PIERWSZY RAZ NA FORUM DOBRA TURYSTYKA 06.05.08, 11:13
      KILKA WSKAZóWEK co i jak :)

Jeżeli pierwszy raz trafiasz na forum Dobra Turystyka dostępne pod adresem
      www.pilociwycieczek.pl to tutaj przedstawiamy kilka informacji dla Ciebie:

1) DOSTęP DO FORUM

Forum jest zamknięte, uniemożliwia to np. upublicznianie zamieszczanych na nim
      danych kontaktowo-teleadresowych. Tym samym żeby mieć dostęp do projektu trzeba
      mieć aktywne konto e-mail w portalu gazeta.pl (można go założyć szybko i a
      obecnie funkcjonalność poczty at gazeta.pl włącznie z wszystkimi np. opcjami
      przekierowań oceniana jest bardzo dobrze), wyrazić zainteresowanie udziałem w
      projekcie i otrzymać potwierdzenie dostępu.

2) POTWIERDZENIE DOSTęPU

Po otwarciu dostępu do projektu nowej osobie otrzymuje ona informację o tym
      fakcie na swoje konto e-mail w serwisie gazeta.pl

Deklarując zainteresowanie forum, dodaj w polu KOMENTARZ także swój główny adres
      e-mail (w przypadku, gdy nie znajduje się on na portalu gazeta.pl) jeśli chcesz,
      byśmy wysłali także tam potwierdzenie dostępu.

3) DOłąCZENIE i SZERSZE KORZYSTANIE Z PROJEKTU

Następuje przez dopisanie swojej wizytówki w wątku DO PROJEKTU DOłąCZYLI - zawierającej imię i nazwisko
      oraz dane kontaktowe i krótkie informacje o obsługiwanych kierunkach i językach.
      W efekcie możemy wysyłać sms-ami w miarę regularnie oferty pracy lub informacje
      o takowych zamieszczanych na forum.

4) KORZYSTANIE Z OFERT PRACY

Osobom, które rozpoczynają korzystanie z informacji o ofertach pilotażu na forum
      Dobra Turystyka (czyli już mającym do niego dostęp) - polecamy ten post:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38849&w=78910217
      Zapraszamy!

A projekt powstał jako efekt krótkiej i konkretnej dyskusji na tym ogólnym forum
      w 2006 roku: zobacz ją - klikając tutaj
      • nionas Re: PIERWSZY RAZ NA FORUM DOBRA TURYSTYKA 05.08.08, 15:47
        Chyba nareszcie znalazłam to czego szukałam:) jestem baardzo zainteresowana
        rejestracją na tym forum
        mail magda1g@interia.pl
        • kasiq85 Re: PIERWSZY RAZ NA FORUM DOBRA TURYSTYKA 16.08.08, 11:37
          Ja również jestem bardzo zainteresowana dołączeniem do Was :)
          mój mail to kgrinberg@o2.pl
          • pilociwycieczek.pl Re:... PRZECZYTAJCIE TEN WPIS BY DOłąCZYć DO PROJ. 16.08.08, 18:20
            Odpowiadając na posty kasiq85 i nionas (do których wysyłamy poniższą treść także na podane adresy e-mail) i dla wszystkich osób zainteresowanych w przyszłości:

kasiq85 napisała:
            > Ja również jestem bardzo zainteresowana dołączeniem do Was :)
            > mój mail to kgrinberg@o2.pl

nionas napisała:
            > Chyba nareszcie znalazłam to czego szukałam:) jestem baardzo zainteresowana
            > rejestracją na tym forum
            > mail magda1g@interia.pl

CO TRZEBA ZROBIć BY DOłąCZYć DO PROJEKTU:

1) wejdź na stronę forum "Projekt Dobra Turystyka" (pilociwycieczek.pl)
            2) zaloguj się do swojego konta na portalu gazeta.pl
            3) jeśli jeszcze nie widzisz postów na tym naszym równoległym do tego forum ponieważ jest ono zamknięte, zgłoś przez mechanizm forum swoje zainteresowanie dopisaniem do listy użytkowników
            4) po odczytaniu Twojego zgłoszenia przez administratora otrzymasz dostęp do forum
            5) zgłaszając swoje zainteresowanie projektem na stronie forum, w polu "komentarz" możesz podać swój adres e-mail, na który Tobie wyślemy osobno potwierdzenie dostępu
            6) jeżeli masz już możliwość czytania i dodawania wpisów, by w pełni skorzystać z projektu dopisz swoją "wizytówkę" w wątku "DO PROJEKTU DOłąCZYLI" odpowiadając na pierwszy post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38849&w=39593360&wv.x=1&a=39593360

a następnie nie dziw się jeśli czasem dostaniesz na swój numer telefonu komórkowego informacje o ofertach pilotażu zamieszczanych (choć nie zawsze) w wątku PRACA na Dobrej Turystyce.

Naturalnie ta opcja związana jest z koniecznością zapisania swojego numeru kontaktowego w wizytówce obok na dzisiaj już prawie 200 osób zajmujących się pracą z turystami w różnych częściach świata.

Zapraszamy do wspólnego korzystania z dobrych stron internetowej społeczności pilockiej!
      • rybq24 dostęp do forum 04.09.09, 01:01
        witam, chciałabym uzyskać dostęp do forum, mój mail: rybq24@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • pilociwycieczek.pl jeszcze raz kilka słów jak uzyskać dostęp do DT 04.09.09, 13:52
          Forum ma dwa dodatkowe progi więcej niż to forum ogólne - mogą go czytać po pierwsze osoby zalogowane, po drugie osoby, które przez mechanizm forów na gazeta.pl zgłoszą chęć uczestnictwa na forum Projekt Dobra Turystyka - dla ułatwienia do forum przekierowuje adres: PilociWycieczek.pl.

Po deklaracji zainteresowania administrator przyznaje nowym zgłaszającym się użytkownikom tymczasowy dostęp. Tymczasowy dostęp jest zamieniany na stały jeżeli we wskazanym wątku dołączą swoją wizytówkę w której użytkownik proszony jest z góry by się przedstawił się z imienia i nazwiska, podał języki, którymi posługuje się w pracy, swoje doświadczenie i namiary kontaktowe. Osobom, które dołączyły do projektu wysyłane są mailem i sms-ami najważniejsze informacje w tym o nowych ofertach pilotażu.
      • mountainguide Re: PIERWSZY RAZ NA FORUM DOBRA TURYSTYKA 15.09.09, 00:43
        Witam serdecznie- chciałbym dołączyć do projektu Dobra turystyka- jestem
        przewodnikiem górskim, terenowym oraz pilotem wycieczek.
        • zwinger Re: PIERWSZY RAZ NA FORUM DOBRA TURYSTYKA 15.09.09, 09:02
          musisz napisać zgłoszenie i czekać.Ja czekam już prawie tydzień.
          • pilociwycieczek.pl odp w sprawie nowych zgłoszeń 15.09.09, 11:15
            zwinger napisał:

> musisz napisać zgłoszenie i czekać.Ja czekam już prawie tydzień.

Tydzień? Nie było żadnego innego zgłoszenia od osoby używającej loginu <zwinger> poza poniższym sprzed 2 dni...

> Od: <zwinger@gazeta.pl>
            > Data: 13 września 2009 08:40
            > Temat: Zgłoszenie do forum
            > Do: pilociwycieczek.pl@gazeta.pl
            >
            >
            > Użytkownik "zwinger" zgłosił chęć uczestnictwa na twoim forum
            > "Projekt DOBRA TURYSTYKA ".
            > Wejdź na stronę: forum.gazeta.pl/forum/0,78083,3837791.html
            > aby przyjąć lub odrzucić zgłoszenie.
            >
            > Zgłaszający się dodał:
            > Kazimierz...(....)

Nowe osoby zostały dodane do forum na okres dwóch tygodni, lub jeżeli zdecydują się na "dołączenie do projektu" - na stałe.
            • zwinger Re: odp w sprawie nowych zgłoszeń 15.09.09, 11:41
              próbowałem kilkakronie chyba cos robilem źle ale już mam dostep za
              co dziekuje -jest ok
    • turdoradca O tym co "niepotrzebne" na forum Dobra Turystyka 25.11.08, 18:29
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38849&w=87598978&a=87697585
    • pilociwycieczek.pl Życzenia świąteczno-noworoczne i NOWOŚCI na 2009:) 24.12.08, 14:12
      Wszystkim najlepsze życzenia świąteczne WESOŁYCH RODZINNYCH ŚWIĄT! a w Nowym Roku jak najwięcej pomyślności zawodowej.

Na 2008 rok z ramienia Dobrej Turystyki postanowiliśmy pójść dalej. Koniec roku to najlepszy, najwyższy i ostatni czas by zrobić ten kolejny krok. Przy tym podziękowania dobrym kilku osobom zainteresowanym współpracą i wsparciem!

Tak więc w zbliżającym się 2009 roku ruszamy, najpierw testowo z tym co powolutku kiełkowało i nabierało kształtu od prawie trzech lat - początkowo w głowach, później na papierze, a niebawem w internecie!

I podziękowania wszystkim użytkownikom obu naszych zawodowych forów na gazeta.pl, którzy zechcieli też i włączyć się w Dobrą Turystykę i w ogóle z projektu aktywnie korzystać!

Pozdrawiam świątecznie,
      Piotrek Kruczek
      Projekt Dobra Turystyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka