Gość: ewa IP: 213.184.19.* 15.01.08, 14:54 jesli ktos był to bardzo prosze o radę. przede wszystkim czy warto a jeśli tak to jaki hotel wybrać. z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lyraa Re: Tunezja/libia z Triadą 15.01.08, 17:51 Byłam na tej wycieczce w październiku 2006. Jeśli chodzi o samą wycieczkę to warto, zwłaszcza dla możliwości zwiedzenia Libii. W czasie jak my jechaliśmy na tą wycieczkę to tylko triada miała opcję z Libią, więc chcąc zwiedzić Libię, nie mieliśmy możliwości wyboru innego BP. Natomiast jeśli chodzi o BP Triada to totalna porażka. Brak profesjonalizmu, marna opieka rezydentów, pilotom "się nie chce, bo i tak szukają innej pracy", kombinowanie, a przy tym nic od siebie (tak ogółem). Pisaliśmy reklamację, ale oczywiście odpowiedź była, że biuro wywiązało się ze swoich zobowiązań, i możemy wstąpić na drogę sądową. Wiem, że z naszej grupy wszyscy reklamowali wycieczkę. To co mogę doradzić to, to żeby wybrać lepszy hotel na pobytówkę (co najmniej 4* a najlepiej 5*) i to jeszcze dokładnie sprawdzić opinie i zdjęcia tego hotelu. Na objazdówce hotele są masakryczne 2 albo 3*, ale wtedy to nie ma większego znaczenia bo praktycznie w nich się tylko śpi, a rano jedzie dalej, natomiast odpoczywając przez 7 dni w jednym hotelu, moim zdaniem lepiej wybrać lepszy hotel. Tym bardziej, że ich gwiazdki nie odpowiadają naszym. Gdybym miała jeszcze raz jechać, szukałabym Tunezji, czy Libii, ale nie z Triady, poczytaj o tym BP na innych forach (jest wiele złych opinii o tym biurze). Nie mniej uważam, że warto zwiedzić te kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Tunezja/libia z Triadą 15.01.08, 23:03 Gdybym miała jeszcze raz jechać, szukałabym Tunezji, czy Libii, ale nie z Triady, a niby z jakim biurem chcesz do Libii jechac jak nie z Triadą ??? choc faktycznie najlepiej by było z Tel-Aviv Travell Biuro nie jest znowu tak źle - te hoteliki jak chocby w Matmacie majaswój urok a w Tripolisie masz jeden hotel Jan Jour - taki komplex - socjalizm lata 70-80 ale całkiem fajny - a wielbłąda jakiego przyrzadzaja a kus-kus - a siorbę jeszcze palce lizać ... piloci jak piloci ... cos tam zawsze powiedzą ... masakra to oczekiwanie na granicy na te łajzy tunezyjskie aby wbiły wize ... Libijczycy robia to w mig w porównaniu z tunezyjczykami i co ciekawe - oczywiscie przy wjexdzie wita ciebie sam Kadafi - wiecznie młody ale wewnatrz kraju to jest mniej Kadafiego niz tego drugiego własciwego hamerykańskiego pajaca Ben Aliego ... a Leptis Magna czy Sabrata to Kartagina przy nich to mały pikuś ... nie jest więc tak źle ... oczywiście bywaja ciekawsze kraje i wycieczki ale .... a pobytówka to trzeba wybrac dobry hotel ... deo Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Tunezja/libia z Triadą 16.01.08, 00:36 Wycieczka godna polecenia.Ktoś napisał ,że Leptis Magna nie ma porównania z Kartaginą,ja dodałbym i również z Pompejami.To bardzo fajny kraj , ludzie przychlni,wielu starszych pracowało z Polakami i ku zaskoczeniu porozumiewają się w języku polskim.Ja byłem w pierwszy roku organizowania wyjazdów do Libii i było wiele usterek.Teraz biuro ma więcej już doswiadczenia.Piloci chyba nie są żli ale współpracy z tym biurem im nie zazdroszczę - myślę,że tym tkwi przyczyna niedomagań.Warto jechać chociaż niekoniecznie z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Tunezja/libia z Triadą 16.01.08, 10:17 Z polskich biur podrózy do Libii jeździ tylko Triada inne nie ... w Libii jeszcze nie ma turystyki dopiero bedzie jak Kadafi pójdzie do Allacha i władzę obejmie jego syn a co za tem idzie pozwola na picie alkoholu .. teraz jest absolutny zakaz .. Do Libii jeżdża zachodnie biura na zasadzie przypływa wycieczka do portu w Tripolisie promem i dalej dwa dni objazdu ... i na prom .. do autorki wyjasnienie konieczne ... wyjazd z Tel-Aviv Biuro jest oczywiscie żartem natomiast dla ciebie jako debiutantki konieczny komentarz ... Jadąc do Libii nie wolno mieć w paszporcie śladów pobytu w Izraelu ani nawet samego stempla z Taby chocby i bez izraelskiej wizy ... po prostu nie wpuszczą .. dla Libii Izrael nie istnieje !!! pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Tunezja/libia z Triadą 16.01.08, 10:53 Ale Deo bzdurki piszesz :)) www.logostour.pl/index.php/Wyprawy_na_7_kontynentow/Afryka/Libia/ Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Tunezja/libia z Triadą 16.01.08, 13:44 to jest akurat plan Logos na 2008 rok Tak mówła pilotka Triady w 2007 , że tylko Triada ma Libie w swojej ofercie ... może kłamała albo delikatniej mówiąc mijałasie lekko z prawdą ... ale nawet jeśli i drugie biuro ma Libie w programie to ja za te pieniądze to nie dośc , że zobaczyłem prawie to samo bez Tobruku - ponoć oprócz polskiego sentymentu nie ma tam nic ciekawego i tej osady to jeszcze prawie cała rodzinę utrzymałem nie przez 10 dni a przez dwa tygodnie łącznie z opalaniem w Tunezji ... 6000 pln na wejściu za samą Libie ... nie dał bym .. za dużo .. ale jak ktoś chce to prosze bardzo ... w Tripolisie tez jest hotel za bodaj 300 Euro za noc i nawet ładny ... jak ktos lubi ..prosze bardzo ... ja byłem z Triadą .. żeby była jasnośc ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: Tunezja/libia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 16:08 Ciesze się, że powstał ten wątek, bo mnie też interesuje wycieczka do Libii. Szczególnie chciałabym zobaczyć Kairouan i Lepis Magnę. Moim zdaniem warto, zabytki są bardzo cenne dla każdego, kto choć trochę interesuje się historią tamtych terenów. A to, że turystyka w Libii dopiero kiełkuje, to dla mnie sam plus :) Do tej pory z Triadą byłam na jednej objazdówce w Egipcie i nie mam zastrzeżeń co do organizacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Tunezja/libia z Triadą 16.01.08, 16:54 Do Tarantuli ... jak lubisz podróże i nie masz specjalnie niczego ciekawego w stylu Dominikana czy wyspa Bali to Tunezja z Libia jest bardzo fajna i nie za droga opcją .. w Libii to jeszcze póki co za bardzo turystycznie nie poszalejesz bo jeździ sie w libijskim pilotem i policjantem .. turystyka indywidualna to raczej w powijakach .. ale w samym Tripolisie masz czas wolny i możesz sobie chodzić samemu po Medinie i Placu Zielonym łacznie z przyległymi uliczkami .. jest jeden minus na pobycie ale .. no nie będę już przynudzał pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: Tunezja/libia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 09:23 Właśnie nie jadę tam po to, żeby jakoś specjalnie szaleć. Interesują mnie głównie zabytki, historia, tamtejszy tryb życia. W Libii na pewno nie ma tylu naciągaczy, którzy obstępują każdego turystę i sępią. Tego spokoju mi brakuje :) Wiec jeśli sytuacja wygląda tak, jak opisujesz, to tym lepiej. Grunt to dobry przewodnik triadowych się jeszcze nie zawiodłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Tunezja/libia z Triadą IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.01.08, 14:29 Byłam na tej wycieczce w październiku, jak tylko pojawiła się w ofercie Triady. Była to opcja z hotelem 4* w czasie pobytu w Tunezji. Jadąc tam, byłam przygotowana na 2-4 godz. postoju na granicy tunezyjsko-libijskiej, bo wtedy wizy były przygowywane na granicy. Wiedziałam również z forum, czego sie spodziewać. Mnie trafił się super przewodnik(p.Włodek) i hotel w Trypolisie mielismy OK (taki dla biznesmenów,przy plazy i jeszcze trafił nam się-w hotelu-kongres młodych muzułmanek, które robiły sobie z nami zdjecia). Byłam w ramadanie, więc po kolacji z dużą przjemnością mogłam zobaczyć rodzinne ucztowanie. Do hotelu wróciłysmy ok.2 w nocy. W Libii czułam się bezpiecznie, a Lepis Magna jest cudna. Za ok.2,8 tys.zł/osoba, to był to super urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
engadin Re: Tunezja/libia z Triadą 18.01.08, 15:22 zapraszam na holidaycheck.pl po oceny hoteli Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Tunezja/libia z Triadą 21.01.08, 12:23 nie byłam w Libi więc się nie wypowiadam ale byłam z Triadą w Tunezji Tunezja ciekawa i warta zobaczenia Triada natomiast nie jest dobrym biurem podróży... mieliśmy opłacone 8 dni, bylismy de facto 6 dni bo np wylatywaliśmy o 3 w nocy dnia ostatniego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: Tunezja/libia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 10:43 Dzięki Basiu :) W takim razie już się nie zastanawiam, tylko rezerwuję wycieczkę, póki promocje. Jeszcze starczy na jakieś fakultety na miejscu może. Polecisz coś? bubster, jak pisałam też byłam już z Triadą i u mnie wycieczka sprawdziła się w 100%. Widać czasem może są jakieś nieprzewidziane problemy, nie wiem... Ale ja tam im ufam i wierzę, że wyjazd będzie udany :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deoand Re: Tunezja/libia z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 12:16 Mam nadzieje tarantula , że jedziesz z jakims chłopem bo teraz informacja bardzo istotna dla panów / panie niech nie czytaja jeśli obrażałoby to ich dobry smak i uczucia / Alkohol , który bierzemy z kraju dla profilaktyki wszelkiego rodzaju zemst tutaj akurat Kadafiego czy Ben Alego czyli po prostu " sraczki " deponujemy w hotelu w Matmacie za 2 dinary i odbieramy po powrocie z Libii ... w Libii jest całkowita prohibicja i alkoholu nie wolno wwozić o co prosi albo nalega pilot wycieczki ... co prawda nie sprawdzaja autokaru - przynajmniej naszego nie sprawdzali ale nigdy nie wiadomo ... cztery dni mozna sie obyć bez alkoholu a po powrocie jak znalazł ... minusem tej wycieczki jest to iz program fakultetu na Sahare pokrywa się w dużej mierze z objazdówką Triady tzn pierwszy dzień Sahary jest taki sam ... mogłaby Triada zorganizować fakultet w trakcie 7 + 7 i z Matmaty jechać na pustynie ale tego nie robi niestety ... trudno ... a znowu dwa dni tracić z tygodniowego pobytu w hotelu na stacjonarce i jeszcze dzień na Tunis to w ogóle sie nie opalisz ... i wracasz z Afryki jak Eskimos .. pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: Tunezja/libia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:27 Hehe, dlaczego sądzisz, że tylko mój partner jest zainteresowany alkoholem, albo że jest zainteresowany tym tematem w ogóle :P Ale dziękuję za ostrzeżenie, zapamiętam.Wycieczka już zamówiona, teraz tylko czekać na urlop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Tunezja/libia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:50 Tarantulo, jak wrócisz opisz na forum jak było, proszę. Też jestem zainteresowana,ale trochę boję się Triday. Odpowiedz Link Zgłoś