16.01.08, 14:15
Witam wszystkich, dopiero dziś odkryłam to forum :)
Uprawnienia pilota mam od 3 lat, ale tak naprawdę byłam dopiero na jednym wyjeździe, który okazał się niezłym chrztem bojowym. Pierwszy wyjazd i od razu na głęboką wodę, bo na Lazurowe Wybrzeże (trafiło się ślepej kurze ziarno). Niecałe 24h na przygotowanie. Jak się potem okazało, nic praktycznie na miejscu nie było załatwione, oprócz noclegów, a i tu czaiła się przykra niespodzianka, ponieważ organizator nie poinformował ludzi, że będą musieli zapłacić po 25euro kaucji. Bunt się zaczął. Co więcej, miało być zapewnione wcześniej wyżywienie - a nie było. Dopiero później wszystko jakoś doprowadziłam do normy. Potem wyszła jeszcze sprawa, że ludzie i ja mieliśmy sprzeczne inf. dotyczące wycieczek fakultatywnych. Ja miałam zbierać pieniądze, a oni mieli napisane, że wycieczki są darmowe. Musiałam potem zakładać własne pieniądze, żeby było na paliwo. Dzięki Bogu, kierowcy bardzo mnie wspierali (Grzegorz, Jerzy - dziękuję jeszcze raz) i jakoś to wszystko się ułożyło. Pobyt w perfumerii w Eze oraz w Monako, wynagrodził mi wszystkie trudności.
Jak widać nie zawsze jest łatwo, ale wspomnienia zostają. Części pieniędzy do tej pory nie odzyskałam, ale już się z tym pogodziłam.
Zapisałam się do zamkniętego forum, czekam na decyzję, czy mnie przyjmiecie ;)

A Wy, mieliście czasem ochotę uciec i zostawić turystów? ;)
Obserwuj wątek
    • malediwypiotrs Re: nowa :) 16.01.08, 15:36
      Witaj na forum!
      Współczuje takiego początku. Zapłaciłaś niezłe frycowe:-)
      Ale to bardzo bogate doświadczenie które mogło w przyszłości
      zaowocować. Szkoda tyko, ze zrobiłaś taka długą przerwe bo właściwie
      teraz musisz zaczynać od nowa. Ale taki początek rzeczywiście mógł
      zniechęcić do tej roboty.
      • plisow Re: nowa :) 16.01.08, 17:56
        Witaj
        Pierwszy wyjazd za Tobą, teraz może być tylko lepiej. A o własne
        pieniądze walcz, czasami takie biura właśnie liczą na to ,że im ktoś
        odpuści.
        Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku.
        Piotr
        • kamyk4 Re: nowa :) 17.01.08, 15:50